partea audio: statii de amplificare, boxe, chestii ...

Componente hard

Mesajde kant emir » Mie Apr 05, 2006 9:57 am

nu cred, ar trebui sa fie sub 50 RON; dar fii atent, ca te invatz eu sa-l testezi: ia un ac lung (o sarma, o surubelnitza mai fina) si atinge pinii 1 si apoi 16 (primul si ultimul)

atentie sa nu faci vreun scurt; mana ta trebuie sa aiba contact cu metalul (ac, sarma, surubelnitza, ce-o fi acolo) dar sa nu te atingi de carcasa sau alta parte a statiei

(cu statia pornita si boxele conectate) - ar trebui sa auzi o baraiala puternica in fiecare boxa (pe rand, corespunzator intrarii pe care o ataci)
daca se aude in fiecare dintre boxe, e ok ( e ok finalul, iar defectul este inaintea lui - prin preamplif, potentiometre, conexiuni la mufe si comutatoare)
daca nu se aude in ambele boxe, poti sa verifici si iesirile amplifului: deconectezi boxele, si conectezi ceva pe intrare (o sursa de semnal: cd, cas, ce-o fi acolo); iei o casca de telefon ("galena" aia in care se aude), legi cumva doua fire de contactele ei (poti sa o scoti, din papuci, cu tot cu suportul in care sta - e mai usor sa te legi de piciorusele alea decat direct de contactele castii; atentie, eu vorbesc de telefoanele vechi, cele cu disc) si faci asa:
legi unul dintre fire la carcasa statiei, iar cu celalat atingi, pe rand, pinii 7 si 10(iesirile amplifului) - daca auzi muzica la fel de tare pe ambele iesiri, integratul e ok, cauti defectul dupa el (sigurantele de pe iesire - tresa fie doua la fel, de 4-6 A sau vreo intrerupere de cablaj)
trebuie sa stii ca, intr-adevar, cel mai probabil defect este sa fie la integrat (dus un canal), dara merita sa testezi, sa te convingi




daca e dus, ai urmatoarele alternative (echivalente la configuratie/shema):
(toate STK)
459 - 2x15w
460 - 2x20w
461 - 2x20w
465 - 2x30w
bafta si tine-ma la curent
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9758
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde bedazzledhouse » Mie Apr 05, 2006 9:27 pm

Mersi. E cam complicat procedeul si avand in vedere ca nu am nici o treaba cu asa ceva nu cred ca ma bag sa il aplic de frica sa nu mai stric ceva. Am gasit integratul la unu care repara si a zis ca mi-o face in jur de 80 90 ron si am zis ca e ok. Acum trebuie difuzor de bass ca atunci cand a cazut canalu' a luat si dufuzoru de bass cu el. Problema e ca e mai vechi ca e de o seama cu statia, e de 12 inchi 25 w si de 8 ohmi. Am gasit unu pe la 100 de ron, la 100 de wati. Oricum combina e pt home usage asa ca nu mai vede nici o chindie dupa reparatii. Te tin la curent cu reparatia daca vrei.
bedazzledhouse
Junior Member
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Iun 08, 2004 2:09 am
Localitate: Constanta

Mesajde kant emir » Mie Apr 05, 2006 10:07 pm

mpoi: tresa schimbi ambele difuri (de la ambele boxe, adica), ca de nu, o sa sune ca naiba (o sa ai dezechilibru mare intre canale si n-o sa-l scozti din reglaje, pt ca o sa fie neliniar)
daca nu te pripejt, poate iti gasesc eu ceva pe net (eu am luat ceva fain si ieftin, dar dintr-un magazin care e departe de Ct, de aia zic ca trebuie cautat pe net)
procedeul (ce tzam polologhit io acolo) este simplu-simplu si n-ai ce sa strici (dar nah, tu itzi stii limitele)
o ultima treaba: sa-i spui lu meseriashu (probabil ca stie si el, dar nu strica sa-i amintesti) sa verifice condensatorul de pe iesirea care s-a ars (pentru ca ai precizat ca s-a dus si difuzorul - asta e rutina: crapa condensatorul - se pune in scurt, adica - dupa care creste curentul prin bobina difuzorului -si se arde si difu si finalu); daca e ceva, ar fi bine sa schimbe condensatoarele de pe ambele iesiri

posa ma tzii la curent curent cu reparatia
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9758
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde pacha » Joi Apr 06, 2006 11:43 am

Copchile du difuzorul la rebobinat.Precis trebuie sa fie unul care face treaba asta.Te costa maxim 35 de lei si ai difurile la fel.
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde kant emir » Joi Apr 06, 2006 1:34 pm

Bre pacha, numa asa, ca fabt divers: io am bobinat difuri la veatsa mea (care de palmares, care pe parale, care de nevoile mele), dar in ziua de azi nu m-as mai apuca nici pentru 100RON sa fac un difuzor (nush, daca ar fi sa fac o serie de 20-30 de bucati, ar fi alta treaba, dar pentru 1-2 bucati hotarat nu!)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9758
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde bedazzledhouse » Sâm Apr 08, 2006 1:39 am

Cica ar fi un loc in oras unde e unu care rebobineaza. Din pacate nu am ajuns din motive de sanatate. O sa vad daca se poate rebobina difuzorul. Will keep u updated!
bedazzledhouse
Junior Member
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Iun 08, 2004 2:09 am
Localitate: Constanta

Mesajde pacha » Dum Apr 09, 2006 8:35 am

Mah emire,probabil ca stai pe bani.Eu duc la rebobinat difuri de vreo 25 de ani.La acelasi tip si care rebobineaza cu bucurie si o bucata.Banul e ban si omul se mai ajuta.
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde kant emir » Dum Apr 09, 2006 9:25 am

nu bre, nu stau pe bani, iar daca ar fi foarte important sa ajut pe vreun apropiat as face-o (evident ca fara bani), alte e problema
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9758
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde Ramses » Dum Oct 01, 2006 1:08 am

Vind role metalice de magnetofon(fara banda) diametrul 26 cm.
Sint noi noute. 25 roni.
sorinradio2004@yahoo.com
Ramses
Junior Member
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Iun 23, 2006 8:19 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Ramses » Dum Oct 01, 2006 1:11 am

Cumpar magnetofoane Grundig TK 147 HI FI Stereo si Philips N 4504
sorinradio2004@yahoo.com
Ramses
Junior Member
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Iun 23, 2006 8:19 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde cristiraven » Lun Ian 15, 2007 1:09 am

Am un motor luat din un Maiak 203 si vreau sa il fac sa functioneze.
Motorul este cu rotor nebobinat adik e din ceva metal si are decat pe stator bobine
ciudat este ca sunt 4 borne si nu stiu ce si unde trebuie sa leg
am incercat si mai multe variante si am ajuns la concluzia k tre sa leg ceva condesnator si rezistentza in paralel
is k nu se alimenteaza direct la 220v ci trebe sa leg la un traf
am atashat pozele cu trafu si cu rezistentza si cond care trebe legate in paralel dar n-am idee cum sa le leg plus k trafu are o groaza de borne numerotate....
Poate cineva sa imi dea o schema sau ceva clar??
Ceva opinii ??
cristiraven
 

Mesajde vladutz-timi » Vin Feb 16, 2007 10:33 pm

decurand am afltat si eu de acest forum si chiar imi place aici .
vreau si eu sa-mi fac sau mai degraba sa cumpar o statie pt nijte boxe unitra de 75w, cum as putea si eu sa-mi fac ma poate ajuta cineva ,sau mai bine dak face cineva si sa-i platesc eu
vladutz-timi
Junior Member
 
Mesaje: 6
Membru din: Vin Feb 16, 2007 10:16 pm
Localitate: bucuresti

Mesajde vladutz-timi » Vin Feb 16, 2007 10:37 pm

am aflat si eu de acest forum de curand si chiar imi place aici.
am si eu nisjte boxe unitra 75w ,si am inteles ca sunt foarte bune si as vrea dak sa poate sa-mi spuna si mie cineva cum pot sa-mi fac sau mai degraba sa cumpar dak face cineva si sa-i platesc eu
vladutz-timi
Junior Member
 
Mesaje: 6
Membru din: Vin Feb 16, 2007 10:16 pm
Localitate: bucuresti

Mesajde kant emir » Vin Feb 16, 2007 10:52 pm

du-te la un magazin de componente si ia-ti un kit de amplif (stereo, 40-50w) - gasesti gata construite, numa sa le pui alimentare si mufe

pe urma mai vorbim (despre restul detaliilor)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9758
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde vladutz-timi » Dum Feb 18, 2007 11:18 am

okkay o sa ma duc da nu cam putin 40-50 w ca am 2 boxe fiecare de 75 de nu prea ma pricep da imi dau si eu cu parerea ............si ca-am cat costa
vladutz-timi
Junior Member
 
Mesaje: 6
Membru din: Vin Feb 16, 2007 10:16 pm
Localitate: bucuresti

Mesajde kant emir » Dum Feb 18, 2007 11:33 am

daca iei un kit de putere mai mare, or sa sara fulgii din unitrele tale

n-ar trebui sa coste mai mult de 400-600k, dupa care o sa-ti mai trebuiasca un transformator bunutz (adica marisor si greutz), punte redresoare si condensatorii de filtraj si inca niscai maruntisuri
si o cutie in care sa le fixezi pe toate, normal

(iti recomand sa cauti ceva cu tranzistori, nu cu integrat)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9758
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde vladutz-timi » Dum Feb 18, 2007 3:03 pm

mai bine te ascultam pe tine, fii atent,am fost la magazinele alea din stefan cel mare cred ca le stii sunt multe si au numai boxe si chestii audio video ,si am gasit o statie sony care scoate in jur de 180-250 w si am luat si nijte difuzoare pt cutiiile unitra fiecare boxa tot cam 140-150w fiecare mia mai pus ala o lita pt bass la amandoua.....in fine am ajuns acasa si sa le testez am luat una bucata de boxa unitra am dato jos si am pus difuzoarele noi la amandoua cu ptini nervii da le-am pus, am dat drumul la statie am pus-o la calculator si am dat vol la 10 are pana la 100 da dau eu si mai tare ma miram de ce nu se aude bassul dau drumul la bass de la statie si a stat fro 2-3 min asa zic eu ca nu o sa mai am probleme cu boxe cu statie gata si dintr-o data se aude o bunuitura ghici ce este ............mi-au sarit partile din spate la carcasele unitra noroc ca nu stateqam in spatele lor asa ca am ramas si fara carcase treb sa ma duc acum sa-mi cumpar carcase stiti pe undeva frun magazin de carcase care fac la comanda si k-lumea
vladutz-timi
Junior Member
 
Mesaje: 6
Membru din: Vin Feb 16, 2007 10:16 pm
Localitate: bucuresti

Mesajde kant emir » Dum Feb 18, 2007 3:07 pm

dintr-o data se aude o bunuitura ghici ce este ............mi-au sarit partile din spate la carcasele unitra

bah, tu ai inceput sa spui minciuni? cum sa se dezmembreze carcasele? poi astea is bass reflex
ai poze? ca alfel te parasc
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9758
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde pacha » Mar Feb 20, 2007 1:05 pm

mah Emire,erau de alea de unica folosinta :))
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde kant emir » Mar Feb 20, 2007 1:27 pm

abarnijt, pacha
compari o cutie de lemn, incleiat si fixata calumea, cu o membrana de difuzor (care zice ca incape in locul celor originale, care-s de 60W)

io m-am jucat cu diverse bocse si bocsute si cu difuri - cand am facut o proba nebuna (statie adevarata pe unitre), si am infundat borta de basreflecs, so facut flenduri difuzoru, nicidecum lada de lemn
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9758
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde pacha » Mie Feb 21, 2007 2:41 pm

Ba sa stii ca difuzorele ce le-am pus pe vremuri la manastire Recea(ms)asa sau stricat.Le-am atarnat pe perete si intr-o buna zi o ramas doar fundul cutiei ( :) )pe perete iar restul atarna in fire.:))
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde vladutz-timi » Mie Feb 21, 2007 11:31 pm

ba dak ma crezi bine dak nu iar bine, deocamdata nu am cu ce sa fac poza ................da sa sti ca carcasele alea nu erau intr-o stare prea buna ,au stat o vreme buna undeva la bunici in pod casei ,deci iti dai seama ,si au stat fro 6-7 ani ,cand le-am luat dak puneam mana pe membrana se faramita ...........o sa incerc sa fac si poze
vladutz-timi
Junior Member
 
Mesaje: 6
Membru din: Vin Feb 16, 2007 10:16 pm
Localitate: bucuresti

Mesajde kant emir » Joi Feb 22, 2007 12:14 am

da sa sti ca carcasele alea nu erau intr-o stare prea buna ,au stat o vreme buna undeva la bunici in pod casei ,deci iti dai seama

nu te cred bah, nah, nu te cred si basta!
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9758
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde asdfgh » Mie Iul 01, 2009 4:58 pm

Salutare, am si eu o statie Hi-Fi A-350 defecta (cateva fire rupte si 2 condensatori lipsa), are careva idee unde as putea gasi schema statiei ? se poate gasi ? are rost sa mai caut ? :(
asdfgh
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Mie Iul 01, 2009 4:54 pm
Localitate: Iasi

Mesajde Shaki » Mie Iul 01, 2009 5:23 pm

te-ajuta asta? am gasit-o dand o cautare pe net. daca nu zii, poate intreb pe cineva care stie mai multe ca mine :)
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Avatar utilizator
Shaki
 
Mesaje: 7089
Membru din: Lun Mar 10, 2003 12:00 am

Mesajde kant emir » Mie Iul 01, 2009 5:59 pm

schema se gaseste, fara indoiala ca se gaseste

dar esti sigur ca te bazezi sa faci treaba asta? daca are si condesatori lipsa, poate ca nu e decat semnul ca s-a cioplit cu ciuda pe acolo


parerea mea: daca ar fi fost functionala, dupa care sa se defecteze si sa nu mai mearga, ar fi meritat sa incerci

dar asa, daca trebui intai sa completezi lipsurile si pe urma sa refaci conexiunile si abia pe urma sa constati ca nu merge, mai bine te lasi pagubas

si-asa nu e mare lucru de capul ei (2x35 w, cu tehnologia romaneasca a anilor 80!); cu 100-200 de ron iti cumperi, la orice ora, un amplif SH dar functional, si eventual si de alta firma decat electronica industriala
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9758
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde pacha » Joi Iul 02, 2009 6:05 am

a 350? ce vremuri!;foloseam doar cutia de la ea.
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde asdfgh » Joi Iul 02, 2009 6:59 am

@ Shaki, e buna, dar daca o sa gasesti vreuna cu asptect vizual mai clar, nu ezita sa o postezi.
asdfgh
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Mie Iul 01, 2009 4:54 pm
Localitate: Iasi

Re: partea audio: statii de amplificare, boxe, chestii ...

Mesajde ionutgo » Vin Apr 23, 2010 10:20 pm

VIND PIESE DE ZK-246 STEREO,,,,,,,,,,,,,,,,,,,0724 025 505
ionutgo
Junior Member
 
Mesaje: 1
Membru din: Vin Apr 23, 2010 10:14 pm

Re: partea audio: statii de amplificare, boxe, chestii ...

Mesajde cosmin__ » Joi Iun 09, 2011 2:43 am

sall am si eu o disperare am o statie sony str-dg510 am fost la un chef cu ea la jumatea chefului sa stins am venit acasa am desfacuto m-am uitat la sigurante nu sunt arse daca pun lampa de control pe ea nu are deloc curent daca intorc stecherul in priza are curent dar nu se aprinde inainte cand o apindeam se auzea 2 pocnituri acum doar 1 si pe displei nu imi apare nimic e ca moarta.stie cineva ce ar putea avea va rog ajutatima.cosmin_22_razvy e id-ul meu unde ma puteti gasi pentru ori ce ajutor din partea voastra astept cu sufletul la gura un ajutor cat de mic va salut
cosmin__
Junior Member
 
Mesaje: 1
Membru din: Joi Iun 09, 2011 2:33 am

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Hardware

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori