Felicitari VDV!

Forumul asociat fanclubului Vita de Vie

Felicitari VDV!

Mesajde bhuttu » Lun Mai 13, 2002 1:56 am

In primul rand, ca si pe Hi-Q,vreau sa-mi precizez pozitia: imi place cum canta Vita de Vie. Nu-mi place in schimb formatia, membrii ei. Nu stiu de ce, e mai mult o repulsie la nivel inconstient, cred, dar Adrian Despot imi repugna ca persoana. In plus, membrii trupei mi se par tare plini de ei.
DAR... ma bucur sa vad - si am simtit nevoia sa-l felicit pe Sorin pentru asta - ca Vita de Vie(sau macar unul din membrii ei) e capabila sa stea de vorba cu fanii intr-un asemenea loc( unde se presupune egalitate in drepturi a userilor si unde pot fi si ridicati in slavi, dar si ingropati in cacat). In concluzie, pentru aceasta forma de deschisere spre fani, FELICITARI VDV!!!

PS: Pentru moderatori, daca aveti impresia ca e necesar, CASE CLOSED!
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde Zgubilici » Lun Mai 13, 2002 12:37 pm

Tu vorbesti in necunostinta de cauza.
Nu cred ca poti sa spui despre membrii formatiei ca sunt nesuferiti din moment ce nu ai stat cu ei de vorba personal.
Daca ai parerea asta in urma interviurilor de la televizor sau de prin ziare, stilul lor este sa vorbeasca la obiect si fara sa devieze prea mult in altele...
As putea sa-ti insir o sumedenie de exemple care sa dovedeasca contrariul spuselor tale dar care sa sprijine relatia lor foarte apropiata cu cei din fata scenei, o sa enumar cateva, daca vrei detalii poti sa spui: am facut de cel putin 5 ori pana acum chat cu formatia pe grupul de la yahoo, sunt nenumarate concertele la care am stat cu ei de vorba, sunt foarte accesibili, fara fitele sau bodyguarzii de rigoare intalnite la altii; cel mai mare merit al formatiei e ca in decembrie anul trecut ei au organizat un concert in BackStage la care au cantat pe gratis special pentru cei care ii apreciaza si care au venit dintr-o multime de colturi ale tarii.
Pana la urma ceea ce conteaza e muzica, ea exprima cel mai mult si nu e cazul sa apleci urechile la diverse zvonuri rautacioase, fara fond, raspandite fara absolut nici un motiv de diverse personaje dubioase!
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
Zgubilici
Junior Member

Mesajde bhuttu » Lun Mai 13, 2002 2:39 pm

Zgubi, n-am sa ma cert cu tine pentru ca stiu ca esti fana inraita vdv. Nu stiu de ce nu-mi place de ei, cred ca din cauza versurilor(la un moment dat ajung sa fie vulgari de dragul vulgaritatii si nu c-au ceva de spus). Ma rog, asta e parerea mea. Ti-am zis, din partea mea... CASE CLOSED.

PS: Caz ca n-ai observat, mesajul meu era de felicitare. ;)
bhuttu

Mesajde Zgubilici » Lun Mai 13, 2002 6:35 pm

Mesajul tau o fi de felicitare dar consider ca gresesti si te grabesti un pic facand asemenea afirmatii, daca atunci cand vorbesti de vulgaritate te gandesti, la varianta "altfel" de la Sapa, pentru aia ai sbiect separat sa-ti spui parerea dar nu cred ca poti judeca prin prisma unei singure piese care nici macar nu a fost facuta pentru public. Vita de Vie a demonstrat prin atatea piese valoroase ca are ceva de spus si s-au dovedit a fi niste oameni cu bun-simt care se pricep foarte bine la ce fac.
Zgubilici
Junior Member

Mesajde bhuttu » Lun Mai 13, 2002 9:59 pm

"Sunt multe fete bune care au si parul mare/ Sunt si mai multe fete care-l au si pe picioare./ Dar cele mai multe fete si-l pastreaza-ntre picioare"(Basul si cu toba mare)
Asta nu-i trivialitate gratuita?
bhuttu

Mesajde Zgubilici » Lun Mai 13, 2002 10:39 pm

...cand te gandesti ca au fost de ajuns versurile astea patru pentru a cenzura bunatate de clip!
Versurile ce tocmai le-ai prezentat de refera la o anumita categorie de fete, dupa cum spunea un prieten: "se refera la proastele in bluzite mici si rosii si blugi stramti, si curu de doua tone... adica se refera la cat de proaste si de varza pot fi." -> citat din chrome (il mai stiti nu?)
Prin urmare persoanele care s-ar simti lezate la auzul acestor vorbe intra in categoria proaste in bluzite mici si rosii, etc. :hehe:
Traseul tau care doreste sa demonstreze nesuferitabilitatea de care da dovada aceasta formatie este blocat deoarece concluzia la care vrei sa ajungi e falsa pentru ca ipoteza e falsa!
Zgubilici
Junior Member

Mesajde SOD » Mar Mai 14, 2002 9:33 pm

vdv merita pentru mai multe lucruri laude,nu numai ca sta de vorba cu fanii.dar ii si sustine,ii apara.pai daca ati sti cati nu ar fi trebuit sa intre la concertele vdv!multumiti-i lui sorin!
cu toate astea,trebuie sa precizez ca respectul nu e reciproc,ma rog,nu stiu daca in mod voit!daca trupa respecta fanul de rand,atunci si fanul ar trebui sa respecte trupa.nu credeti?ori prin acest respect nu inteleg ca trebuie salutati pe strada.daca se intampla ceva nasol la un concert,nu fanul are de suferit(eventual isi ia vreo doua scaltoace) ci imaginea trupei.va ganditi ca poate locatia in care se intampla un incident nu mai vrea sa faca niciodata cantari cu vdv?
imaginea se castiga foarte greu si se poate pierde foarte usor.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde bhuttu » Mie Mai 15, 2002 2:57 am

Initial trimis de Zgubilici

Versurile ce tocmai le-ai prezentat de refera la o anumita categorie de fete, dupa cum spunea un prieten: "se refera la proastele in bluzite mici si rosii si blugi stramti, si curu de doua tone... adica se refera la cat de proaste si de varza pot fi." -> citat din chrome (il mai stiti nu?)

Traseul tau care doreste sa demonstreze nesuferitabilitatea de care da dovada aceasta formatie este blocat deoarece concluzia la care vrei sa ajungi e falsa pentru ca ipoteza e falsa!

Zgubi, stii care e defectul tau? Nu te inclini in fata evidentei! Versurile astea reprezinta ce ai zis tu mai sus doar pentru ca asa a zis Chrome! Sa accept si grosolania asta! Da' de versurile de la "Poveste despre un baiat" ce zici?
bhuttu

Mesajde Zgubilici » Mie Mai 15, 2002 5:52 am

Daca tu consideri o piesa prin simplul fapt ca, contine NU CUVINTE! ci insinuari la adresa unor cuvinte, fara sa faci legatura cu piesa in ansamblu, cred ca gresesti.
Se numeste "Cantec despre un baiat" si mi se pare ca e o chestie reala transpusa pe muzica, ar trebui sa-mi fie rusine sa ascult sau ce?
Zgubilici
Junior Member

Mesajde b0nechina » Mie Mai 15, 2002 8:23 pm

Ok, iar intru pe teren minat, iar ma bag in discutii delicate... dar problema versurilor este o chestie care ma roade...
Dau exemplu o trupa care nu s-a ferit de la a folosi cuvinte "tari", atunci cand s-a simtit nevoia... Timpuri Noi. Incepand cu Luca, si terminand cu La Stere (poate cea mai "dura" din punctul meu de vedere, nu datorita limbajului, ci ca senzatie pe care o da la ascultare), cam toate piesele baietilor au avut ceva de spus. Ca au marsat cam mult pe anumite aspecte ale vietii carora eu le acord o mai mica importanta, e cu totul alta discutie...
Este absolut OK sa folosesti ce cuvinte vrei, si sub ce forma vrei, atunci cand ele isi gasesc locul in context si se leaga cu mesajul piesei. Cand ai senzatia ca urechea iti este deranjata de anumite expresii, sau cand exista o discrepanta intre linia melodica si versuri, atunci ai o problema. Aici subiectul poate fi dezvoltat pe cel putin doua carari: tivialitatea gratuita si lipsa sau inconsistenta mesajului.
Pe mine prima problema m-a deranjat intr-un singur caz, deja cunoscut de majoritatea... Sapa, versiunea "demo". N-am sa vorbesc din nou de ea, subiectul este epuizat...
Cantec despre un baiat este o piesa care nu-mi place, din nici un punct de vedere, asa incat o ignor.
Basul... ei, deja intram in punctul doi... la Basul ma deranjeaza in primul rand mesajul care, desi exista, este cu mult prea diluat in comparatie cu piesa... nu mai vorbesc de calitate... mergea ceva mai puternic, mai tare, mai cu creier cu cu... hmmm... intelegeti voi

La orice piesa buna care vrea sa stea-n picioare
E musai sa se-auda basul si cu toba mare
La orice discoteca de la sat oras sau mare
E musai sa se-auda basul si cu toba mare

Nu stiu, pe mine strofa asta ma lasa rece... da, si?
Ma rog, nu continui, sa nu ne acuze Sorin ca facem comentarii literare...
Anyways, una peste alta, ce vreau eu sa aflu de la trupa (si in special de la Sorin, ca el este poetul), e cum isi scrie versurile. De unde inspiratia, de unde ideile, cum vin rimele...
O poveste am mai auzit eu candva, dar as vrea s-o mai aud o data...

PS Am primit deja o linie peste des'te de la Sorin: "esti mult prea cerebrala, prea le cercetezi pe toate" asa incat nu va obositi. Nu-s deloc cerebrala, ci dimpotriva. Daca acord importanta egala versurilor si melodiei este pentru ca numai impreuna inseamna cu adevarat ceva (evident, atunci cand piesa nu e instrumentala).
In momentul in care te hotarasti sa pui versuri la o piesa ai doua posibilitati: fie reusesti sa o strici (presupunand ca initial era buna), fie o bagi in istorie.
Mai mult, am pretentia ca muzica pe care o ascult este intr-adevar o creatie sincera si personala. Am prostul obicei sa ma interesez despre mesajul si povestea unei piese, si ma impresioneaza atunci cand gasesc un om care chiar si-a pus o parte din viata pe o bucata muzicala. De aceea nu aceept ideea versurilor de umplutura.
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
b0nechina

Si cand te gandesti ca voiam sa-i laud...

Mesajde bhuttu » Joi Mai 16, 2002 12:10 am

Initial trimis de Zgubilici
Daca tu consideri o piesa prin simplul fapt ca, contine NU CUVINTE! ci insinuari la adresa unor cuvinte, fara sa faci legatura cu piesa in ansamblu, cred ca gresesti.
Se numeste "Cantec despre un baiat" si mi se pare ca e o chestie reala transpusa pe muzica, ar trebui sa-mi fie rusine sa ascult sau ce?

Pentru cei care inca nu stiu, o spun acum: nu mi-e frica de cuvinte, oricat de obscene ar fi. Le folosesc, le aprob si chiar le incurajez daca este cazul. Dar atunci cand le folosesti inutil, si mai ales cand o faci la nivel de texte de melodie, aia deja imi suna a ipocrizie. Ce-ar fi fost ca postul meu sa arate ceva in genul:
" Pentru kkt-ii care inca n-au auzit c-au sloboz in urechi..." (sper sa-mi fie scuzata trivialitatea si inteleasa paralela)?
La nivel de texte, intre VDV si Parazitii, ii prefer pe cei din urma. Macar vor sa zica ceva!
bhuttu

raspuns - basul

Mesajde sorin vdv » Vin Mai 17, 2002 10:31 am

este mai simplu decit credeti...

sintagma "basul si cu toba mare" este destul de folosita intre muzicanti. semnifica frecventele sub 100 hz, care de multe ori nu se aud. la radio, spre ex. in discoteci. la concerte.

cind am facut versurile astea i le-am recitat lu' pupe, si el a zis "asa e, trebuie sa se auda !", iar eu am zis "n-ai inteles. chiar astea sunt versurile piesei...". muzicalitatea cuvintelor "mare, tare, etc" si faptul ca e vorba de "toba mare" - si nu de premier, care nu ar fi rimat cu nimic...- au facut sa se nasca piesa.

asadar, de unde mesajul era initial unul pur tehnic, s-a ajuns la ceva de genul "este nevoie de bas si toba mare (frecventele respective), atit pentru adrian - sa se arunce in cap - cit si pentru fetele respective". destul de dragut, nu ? iata analiza pt. corina.

ar fi grozav sa stiu de unde vine inspiratia, pt. ca in felul asta am putea-o comanda in momentele cind avem nevoie de ea. in ceea ce priveste cuvintele obscene, pur si simplu ele nu exista in textele noastre. ma rog, exceptind acea "sapa". care in schimb are destule - cit pentru 4 albume...

succesul unui artist in romania este invers proportional cu efortul pe care trebuie sa il faca publicul pentru a intelege acel artist. cel mai bun exemplu ar fi holograf. toate piesele directe - banii vorbesc, ti-am dat un inel, sa nu-mi iei niciodata dragostea - hituri din prima. dar introduceti o mica, simpla si directa metafora - e dimineata in alta viata ? - si publicul nu mai intelege...asta nu ne face pe noi deloc "luceferi", pt. ca mult din ceea ce facem are oricum o tenta comerciala. numai lideri ai rockului alternativ (si nu underground, asa cum spuneam mai demult). bine ca s-au gasit organizatori si ziaristi care sa ne catalogheze vdv=rock alternativ. suna destul de bine, si ocazia asta am lamurit si disputa cu undergroundul.
sorin vdv
Junior Member

Mesajde bhuttu » Vin Mai 17, 2002 10:58 am

Sorin, iti multumesc pentru dizertatia ta, dar inca n-am priceput(sau o oarecare idee despre ce ai vrut sa zici am, da' as mai vrea detalii): ce legatura e intre frecventele joase si "Sunt multe fete bune..."? Si daca ai chef, mai lamureste-mi o curiozitate: la "Cantec despre un baiat" cum au aparut versurile? (nu mai spun ca nici ideea din "Fraier ca tine" nu-mi place, ca iar se supara Zgubilici)
Oricum, inca o data felicitari pentru faptul ca postezi aici, asta era ideea thread-ului de fapt!
bhuttu

Mesajde b0nechina » Vin Mai 17, 2002 11:38 am

Sorin, cand am spus inspiratie, m-am referit la idei (sorry, imi dau seama ca n-am fost destul de clara). Vrei sa-mi spui ca ideile despre mesajul unei piese iti vin in timp ce o compui, sau dupa, sau cum?
Ce ma intereseaza pe mine este daca versurile au o radacina in viata ta (sau a celorlalti membri) sociala, sentimentala, etc...
De ce ma intereseaza asta, pentru ca, dupa cum am mai spus, o piesa in care ai pus o bucata din tine are o valoare incomparabil mai mare fata de o una cu 3-4 versuri de umplutura, cu rime fortate si ridicole.
Multzam de analiza, banuiam de unde vine expresia "basul si cu toba mare", si, iti spun drept, asta e toata "jmekeria" piesei, e ghidusia care salveaza versurile.
Despre metafore si subtilitati mai discutam, acum nu prea am timp si e un subiect care ma pasioneaza realmente. Cand am sa am oleaca de vreme, o sa-ti dau cateva exemple despre ce consider eu texte absolut remarcabile.
Pana una-alta, tot nu mi-ai povestit cum iti scrii versurile...
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde curly » Vin Mai 24, 2002 7:35 pm

/pt. b0nechina: tu la un concert vdv!........ce faci?sari in sus si canti sau iei o foaie si un pix si te pui pe recenzii?
/pt. sorin vdv: cine erau aia care ziceau ca Vita de vie nu e alternative?
/pt. bhuttu: poate ai treaba si te retinem...
rau de gura!
curly
Junior Member

Mesajde b0nechina » Vin Mai 24, 2002 7:45 pm

Eu la un concert in general ma astept sa ascult muzica facuta cu sufletul, din tot sufletul...
Nu sar in sus in disperare, pentru ca nu d-asta ascult muzica... am trecut de varsta cu topaitu' si headbangeritu'... acum as vrea sa ascult lucuri cu meaning...
Iar daca mai si cant la un concert, fain ar fi sa aiba si un sens versurile pe care le cant... un sens de-adevaratelea... nu sa fie puse acolo pentru ca e nevoie de niste versuri.
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde curly » Lun Mai 27, 2002 1:02 pm

.....daca doar vrei sa sculti niste muzica de ce nu te multumesti cu CD/caseta?

parac la concert se vine pt. atmosfera,iar atmosfera inseamna si cantat/urlat/sarit...........evident,totul cu gratie!
rau de gura!
curly
Junior Member

Mesajde Zgubilici » Lun Mai 27, 2002 1:29 pm

Un concert nu se compara cu un CD!
In alt fel simti muzica atunci cand e in fata ta, concertele VDV au ceva special, o atmosfera total deosebita fata de restul, si asta e motivul pentru care am alergat in toata tara si am strans un numar destul de mare de concerte.
Un concert nu inseamna, sarit, tipat, dezlantuire, la concert muzica e mult mai aproape de tine, si daca nu te manifesti, nu te exteriorizezi, nu inseamna ca inauntru nu simti nimic!
Zgubilici
Junior Member

Mesajde b0nechina » Lun Mai 27, 2002 4:44 pm

Curly, saritul nu este singurul mod de manifestare a bucuriei/euforiei, sau cel putin pentru mine nu este... Si mai ales, el nu este scopul pentru care ma duc la concerte.
Te rog nu ma invata ce inseamna un concert rock, practic sportul de vreo 15 ani (in care mi-am urlat plamanii si corzile vocale si am sarit si pana in tavan).
Daca obisnuiesti sa judeci oamenii dupa doua fraze scoase dintr-un context, ar trebui sa ne avertizezi, sa nu mai pierdem vreme citindu-te. Imi pare ca esti cam stresat o tzara, si vrei musai sa te iei de cineva. Daca e asa, cauta-ti musterii in alta parte.
Sunt curioasa daca ai mai multe de zis despre subiectul in cauza, sau ti-ai epuizat toate ideile... :con:
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde curly » Mar Mai 28, 2002 2:52 pm

intr-o discutie ideile ma parasesc cel mai rar,dar vad ca e inversa situatia cu partenerii de dialog

da,am tentatia de a raspunde mai agresiv decat se cuvine perioada asta
rau de gura!
curly
Junior Member

Mesajde b0nechina » Mar Mai 28, 2002 3:48 pm

Daca te referi la cazul de fatza, nu vad unde-i discutia. Matale te-ai bagat precum musca si ai aruncat niste perle pe ici, pe colo.
Iti inteleg agresivitatea, si inca al naibii de bine, da' hai sa ne paruim pe o tema mai inteligenta. Cu proxima ocazie promit sa te iau de barba.
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde curly » Lun Iun 03, 2002 3:54 pm

ca sa-mi mentin pozitia.....tu nu vezi discutia,eu nu vad discutatorii,da' e treaba de vaz,ori simturile sunt relative.....

ma indoiesc ca imi intelegi agresivitatea............da-s baiat bun si te cred pe cuvant.

aaaaaaaa,si sa nu uit: si vis-a-vis de musca gresesti-------TU esti musca,io-s cacatul dupa care tanjesti!

p.s.:end of story!!.........o sa ascult in continuare VDV,dar nu mai am chef sa vb despre asta,deci nu o sa va mai deranjez
rau de gura!
curly
Junior Member

Mesajde Rockeru'Somer » Mar Iun 04, 2002 12:27 pm

aaaaaaaa,si sa nu uit: si vis-a-vis de musca gresesti-------TU esti musca,io-s cacatul dupa care tanjesti!

asa te-a invatat mama sa vorbesti??? :p

sa-ti fie rusine !!! ;v
trei arme am la indemana
vointa-mi creste zi de zi,
onoare,suflet si credinta
calauzit de ele orice-ar fi.
Rockeru'Somer
Junior Member

Înapoi la Vita de Vie