Calitatea vieţii

Calitatea vieţii

Mesajde Daimon » Lun Iul 20, 2009 1:52 pm

iata ca cei de la capital mi-au ascultat cererea asa ca avem material de tread:

Cele mai bune orase din Romania in care sa locuiesti

trecand peste titlul acestui articol care ne arata intr-un mod de netagaduit ca a fost scris de un absolvent de ASE, interesant nu e neaparat clasamentul cat criteriile alese.

dupa mine e destul de greu sa faci asemenea comparatii, dar posibil sa nu cunosc eu materialul (in sensu ca din toate minunatele orase ale actualei structuri geografice a tarii noastre eu as putea sa-mi dau cu parerea doar de vreo 3, din care doar despre unul in deplina cunostinta de cauza.

ar fi curios de vazut daca sunteti multumiti de ceea ce va ofera orasul in care locuiti (nu e neaparat nevoie sa il numiti) si ce ii lipseste.

io sunt foarte multumit de ce am, desi e evident loc si de mai bine. (cel putin la ora asta, detaliez probabil maine). per ansamblu daca as vrea sa traiesc mult mai bine singura varianta ar fi sa aleg un un oras din franta, elvetia sau alte tari mai calde.
Avatar utilizator
Daimon
 
Mesaje: 5074
Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
Localitate: timisoara

Calitatea vietii in Romania

Mesajde Daimon » Joi Ian 06, 2011 11:20 am

vad ca a trecut ceva vreme de la primul meu post aici. revin cu un link interesant catre Institutul de cercetare a calitatii vietii din Romania

insitutul exista din 1990 si cred ca cei interesati vor gasi multe informatii acolo. iata ultimul articol:

Cercetarea "Calitatea Vieţii în 2010"

Efectuată de o echipă extinsă de cercetători cu expertiză în zona politicilor sociale ai Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii din cadrul Academiei Române, sub coordonarea prof. dr. Ioan Mărginean, subliniază o tendinţă generalizată de degradare a condiţiilor de viaţă ale românilor.

Studiul arată faptul că în 2010 oamenii resimt o înrăutăţire a condiţiilor de viaţă comparativ cu anul trecut. De asemenea, nivelul optimismului înregistrează cele mai scăzute valori din 1990 şi până în prezent iar temerile populaţiei au crescut, dominanta acestora fiind teama de creşterea preţurilor.

Există şi aspecte ale vieţii personale care rămân relativ constante în timp, acesta fiind cazul evaluării relaţiilor din familie, locuinţei sau evaluării stării de sănătate.

Cele mai abrupte deteriorări se înregistrează în cazul evaluărilor vieţii politice. Atât aprecierea modului în care este condusă ţara cât şi satisfacţia faţă de viaţa politică au scăzut semnificativ în timp. În general, valorile înregistrate de indicatori în anul 2010 sunt similare cu cele ale anilor 1998-1999, o altă perioadă de criză în istoria tranziţiei postcomuniste.

Raportul de cercetare este disponibil pentru download în secţiunea Publicaţii>Rapoarte de cercetare.
Avatar utilizator
Daimon
 
Mesaje: 5074
Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
Localitate: timisoara


Înapoi la Probleme sociale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron