preparate din peste.preparate vanatoresti
Scris: Vin Mar 28, 2003 12:27 am
si iata,ca prin bunavointa divina,as putea spune,a Moshului Oribil,forumul de pescuit si vanatoare vede din nou lumina reflectoarelor!
asadar,in acest thread ne vom ocupa de ....mancaruri,care mai de care de peste sau vanat.
astazi va voi prezenta o mancarica de peste,reteta pe care am vazut-o la emisiunea lui nenea Rex Hunt!
pentru ea sunt necesare cateva bucati de fileu de peste,preferabil peste mare (somn,crap,ten,cod,merlucius),usturoi,cimbru,ulei de masline,ardei iute,o jumatate de lamaie,rozmarin frunze,patrunjel verde,50 g de unt si 100 ml de suc de rosii prospete.reteta este foarte simpla,prepararea durand maxim 10 minute.
intr-o tigaie pusa la foc,se toarna uleiul de masline,atat cat sa acopere fundul.se arunca si untul,pentru a-i da savoare.cand untul s- atopit,se adauga usturoiul pisat ca pentru mujdei,ardeiul iute tocat marunt si se amesteca,pana cand totul incepe sa se rumeneasca!se adauga direct peste pasta rezultata bucatiel de peste,ce trebuiesc taiate la aceeasi grosime,pentru a fi patrunse in mod egal.pestele se intoarce de maxim 2 ori,pentru a nu se rupe.cand pestele a inceput sa prinda crusta,se adauga sucul de rosii,zeama de lamaie,cimbrul (scuturat,nu crengute),frunzulite de rozmarin si o jumatate dinpatrunjelul verde,care in prealabil a fost tocat foarte marunt.se mai intoarce pestele odata si cand este bine patruns se scoate pe platou.intregul sos rezultat se toarna peste el.se serveste cu mamaliguta(de care nea Rex n-a pomenit nimic,hehehehe) si cu un vin alb demisec rece!recomand sauvignon blac!binenteles ca moshu va dori bere!
pofta mare, sau cum ar veni ,bon apetit! D
asadar,in acest thread ne vom ocupa de ....mancaruri,care mai de care de peste sau vanat.
astazi va voi prezenta o mancarica de peste,reteta pe care am vazut-o la emisiunea lui nenea Rex Hunt!
pentru ea sunt necesare cateva bucati de fileu de peste,preferabil peste mare (somn,crap,ten,cod,merlucius),usturoi,cimbru,ulei de masline,ardei iute,o jumatate de lamaie,rozmarin frunze,patrunjel verde,50 g de unt si 100 ml de suc de rosii prospete.reteta este foarte simpla,prepararea durand maxim 10 minute.
intr-o tigaie pusa la foc,se toarna uleiul de masline,atat cat sa acopere fundul.se arunca si untul,pentru a-i da savoare.cand untul s- atopit,se adauga usturoiul pisat ca pentru mujdei,ardeiul iute tocat marunt si se amesteca,pana cand totul incepe sa se rumeneasca!se adauga direct peste pasta rezultata bucatiel de peste,ce trebuiesc taiate la aceeasi grosime,pentru a fi patrunse in mod egal.pestele se intoarce de maxim 2 ori,pentru a nu se rupe.cand pestele a inceput sa prinda crusta,se adauga sucul de rosii,zeama de lamaie,cimbrul (scuturat,nu crengute),frunzulite de rozmarin si o jumatate dinpatrunjelul verde,care in prealabil a fost tocat foarte marunt.se mai intoarce pestele odata si cand este bine patruns se scoate pe platou.intregul sos rezultat se toarna peste el.se serveste cu mamaliguta(de care nea Rex n-a pomenit nimic,hehehehe) si cu un vin alb demisec rece!recomand sauvignon blac!binenteles ca moshu va dori bere!
pofta mare, sau cum ar veni ,bon apetit! D