Prajitura preferata ...
74 mesaje
• Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Prajitura preferata ...
Azi (30.06.2003) am citit niste posturi de pe (((Say what's on your mind at this very moment Pt.1))) si am citit niste posturi ... cam uni-silabice care invocau savarine ... cremsnite si alte chestii ... Citind astea mi s-a facut pofta si m-am dus la cofetarie unde cand am intrat mi-a picat fata .... PREA MULTE PRAJITURI ... creca apare un nou fel in fiecare zi ...
Care e pana la urma prajitura voastra preferata din zecile de mii de feluri ?
Care e pana la urma prajitura voastra preferata din zecile de mii de feluri ?
-
monk - Mesaje: 2747
- Membru din: Sâm Mar 15, 2003 12:00 am
monk , trebuia sa specifici...prajitura de cofetarie preferata ! si trebuia sa specifici care este preferata ta.
Eu, Gabriel , am ca prajitura preferata amandina . Imi place mult glazura aia in care e invelita. Amandina clasica se consuma fara frisca , dar in unele cofetarii se gaseste si cu motz de frisca sub denumirea de Boema sau alte denumiri. Daca are si frisca deasupra ...e cu atat mai buna.
Eu, Gabriel , am ca prajitura preferata amandina . Imi place mult glazura aia in care e invelita. Amandina clasica se consuma fara frisca , dar in unele cofetarii se gaseste si cu motz de frisca sub denumirea de Boema sau alte denumiri. Daca are si frisca deasupra ...e cu atat mai buna.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
tre sa recunosc ca am uitat sa fac asta ... oricum mie imi plac eclerurile (alea cu ness is cele mai bune) ... , dar tre sa recunosc ca imi plac si amandinele
-
monk - Mesaje: 2747
- Membru din: Sâm Mar 15, 2003 12:00 am
prajitura
Prajiturile mele preferate sunt cele cu ciocolata.Nu imi plac cele cu frisca. Acestea sunt amandine si ecler cu ciocolata.
Ma duc la masa ca mi s-a facut pofta de ceva dulce, dar mai intai voi manca mancare si apoi desert.
Ma duc la masa ca mi s-a facut pofta de ceva dulce, dar mai intai voi manca mancare si apoi desert.
Aminteste-ti de trecut,
traieste in prezent,
gandeste in viitor!
traieste in prezent,
gandeste in viitor!
-
Cristina - Junior Member
- Mesaje: 127
- Membru din: Lun Ian 14, 2002 12:00 am
din ce se compune un dobos ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Prajitura preferata
Tiramisu! O prajitura foarte buna care pot spune ca este preferata mea...:a
- Cristienutza
- Junior Member
- Mesaje: 14
- Membru din: Mie Iul 23, 2003 4:58 pm
- Localitate: Romania->Bucursti
Initial trimis de Oribilul Mosh
din ce se compune un dobos ?
doboshul este un tort, la cofetarii il gasesti, desigur portionat, sub forma de prajitura. reteta este destul de laborioasa, in principal are multe foi (7-8 sau chiar mai multe subtiri), umplute cu o crema de ciocolata, ultima foaie (deasupra) fiind glazurata cu zahar ars.
daca vrei sa faci acasa (desi trebuie sa ai mult timp liber si o doza de nebunie cofetareasca), gasesti reteta in Sanda Marin, editia 1994 la pagina 241.
daca vrei sa papi de-a gata, recomand la cofetaria Deca (pe Ana Ipatescu)
enjoy
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Iti multumesc pentru raspuns , Tzaka Paka. Am cautat prin rafturile dulapului din bucatarie si am gasit Sanda Marin....editia 1959. (cartea lu' bunica , D-zeu s-o ierte) .
Din pacate acolo nu este trecut dobosul.
Si nici la cofetaria din fata blocului meu (vis-avis de spitalul Titan) nu are asa ceva.
O sa ma duc la o cofetarie cizelata....in spetza aia la care ai zis tu sau Ana.
Sau daca imi oferi tu vre'o reteta ceva....chem o lutza la mine acasa....si razbat eu.
Intrebare , tot pt. Tzaka Paka , desi probabil sunt putin off topic. Astazi impreuna cu niste prietene am incercat sa facem clatite. Compozitia era OK , uleiul din tigaie incins , totul parea perfect. Totusi..toate clatitele s-au ars. Se lipeau de tava...si nu mai puteai sa le intorci.
Care este secretul clatitelor ?
Si o ultima intrebare pt. aceaisi dana.....ce e aia un Tiramisiu ?
Multumesc !
Din pacate acolo nu este trecut dobosul.
Si nici la cofetaria din fata blocului meu (vis-avis de spitalul Titan) nu are asa ceva.
O sa ma duc la o cofetarie cizelata....in spetza aia la care ai zis tu sau Ana.
Sau daca imi oferi tu vre'o reteta ceva....chem o lutza la mine acasa....si razbat eu.
Intrebare , tot pt. Tzaka Paka , desi probabil sunt putin off topic. Astazi impreuna cu niste prietene am incercat sa facem clatite. Compozitia era OK , uleiul din tigaie incins , totul parea perfect. Totusi..toate clatitele s-au ars. Se lipeau de tava...si nu mai puteai sa le intorci.
Care este secretul clatitelor ?
Si o ultima intrebare pt. aceaisi dana.....ce e aia un Tiramisiu ?
Multumesc !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
moshule sper sa nu te superi dar iti raspund eu la ambele intrebari...
secretul clatitelor: in primul rand daca nu ai mai facut sau daca nu ai o tigaie buna, uita de zahar. cu cat ai pus mai mult zahar cu atat se lipesc mai repede.
mai conteaza mult tigaia, daca ai una calumea de teflon nu se lipesc decat daca esti ametit.
aluatul - tre sa aiba compozitia ok, aici e o chestie de indemnare si experienta.
si inca o chestie: eu am o tigaie d-aia turceasca, mie imi place la clatite ca e mare si nu e asa de adanca (poti sa arunci caltitele in aer). numa ca tigaia asta are un "ceva"- trebuie sa lasi o clatita sa se arda. (pe bune) mereu cand faceam, vedeam clatita ca se lipeste o aruncam si faceam alta care se lipea la randul ei (probabil ca atunci cand o aruncam se racea).
sper sa gasesc azi reteta la clatite cu inghetata (am mancat odata si sunt super ok).
Tiramisu - prajitura de origine italieneasca. In principiu este un pandispan cu crema (asta spus intr-un mod foarte simplist). crema este facuta cu ness cred, si facuta calumea este foarte fina. trebuie sa gusti sa-ti dai seama cum e. dar nu din cofetarii de cartier ca aia iti dau balarii...
sper ca nu am fost offtopic rau...(pot sa sugerez un subiect cu retete?)
secretul clatitelor: in primul rand daca nu ai mai facut sau daca nu ai o tigaie buna, uita de zahar. cu cat ai pus mai mult zahar cu atat se lipesc mai repede.
mai conteaza mult tigaia, daca ai una calumea de teflon nu se lipesc decat daca esti ametit.
aluatul - tre sa aiba compozitia ok, aici e o chestie de indemnare si experienta.
si inca o chestie: eu am o tigaie d-aia turceasca, mie imi place la clatite ca e mare si nu e asa de adanca (poti sa arunci caltitele in aer). numa ca tigaia asta are un "ceva"- trebuie sa lasi o clatita sa se arda. (pe bune) mereu cand faceam, vedeam clatita ca se lipeste o aruncam si faceam alta care se lipea la randul ei (probabil ca atunci cand o aruncam se racea).
sper sa gasesc azi reteta la clatite cu inghetata (am mancat odata si sunt super ok).
Tiramisu - prajitura de origine italieneasca. In principiu este un pandispan cu crema (asta spus intr-un mod foarte simplist). crema este facuta cu ness cred, si facuta calumea este foarte fina. trebuie sa gusti sa-ti dai seama cum e. dar nu din cofetarii de cartier ca aia iti dau balarii...
sper ca nu am fost offtopic rau...(pot sa sugerez un subiect cu retete?)
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
Multumesc pentru raspunsuri.
Ia cauta bine pe acest forum de mancaruri...si vei gasi subiect de retete !
Ia cauta bine pe acest forum de mancaruri...si vei gasi subiect de retete !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
-
monk - Mesaje: 2747
- Membru din: Sâm Mar 15, 2003 12:00 am
Initial trimis de animaloo
Tiramisu - prajitura de origine italieneasca. In principiu este un pandispan cu crema (asta spus intr-un mod foarte simplist). crema este facuta cu ness cred, si facuta calumea este foarte fina.
maciuci.... savoiardi cu mascarpone, ceva espresso...
identic cu originalul gasiti la restaurantul Il Calcio din amzei (unde papa fotbalistii... nu, nu intrebati preturile, oricat ar fi, merita)
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Tiramisu, tiramisu, tiramisu, de 1000 de ori tiramisu!
Sa fie aduse toate aici si le inghit fara sa respir!
Sa fie aduse toate aici si le inghit fara sa respir!
-
bad bad Annie - Junior Member
- Mesaje: 306
- Membru din: Mar Noi 04, 2003 12:00 am
Mie-mi place...Savarina. Dar savarina siropoasa...
Cremeshu facut de bunica iar e fain
Amandinca imi placea pe vremuri...acum am alte gusturi..prefer ceva mai umed
P.S. De cand nu ati mai fost la o cofetarie ?
Cremeshu facut de bunica iar e fain
Amandinca imi placea pe vremuri...acum am alte gusturi..prefer ceva mai umed
P.S. De cand nu ati mai fost la o cofetarie ?
NO MA.AM
- PET
- Junior Member
- Mesaje: 38
- Membru din: Joi Noi 06, 2003 12:00 pm
- Localitate: Timisoara
prajitura amandina
cineva ar putea sa-mi dea reteta prajiturei "amandina"
multumesc
multumesc
- jacob
- Junior Member
- Mesaje: 5
- Membru din: Lun Dec 29, 2003 10:38 am
Prajitura preferata? AMANDINA ! Cind vreau sa maninc o prajitura, merg la cofetarie hotarita sa-mi iau orice numai AMANDINA nu. Ma uit prin vitrine, ma gindesc si in final cumpar AMANDINA! Mi-e imposibil sa-mi aleg altceva. Si daca se intimpla totusi minunea sa imi iau alta prajitura, dupa ce maninc, imi pare rau ca nu mi-am luat AMANDINA.
Pe vremuri.... era o prajitura foarte misto care se chema JOFRE. Prin Bucuresti o mai fi, dar pe aici nu. Daca vedeti pe undeva, v-o recomand. E delicioasa. Dar numai la o cofetarie foarte buna, cu traditie, nu de cartier ca sigur nu respecta reteta.
Si totusi, cum va spuneam, AMANDINA !!!
Pe vremuri.... era o prajitura foarte misto care se chema JOFRE. Prin Bucuresti o mai fi, dar pe aici nu. Daca vedeti pe undeva, v-o recomand. E delicioasa. Dar numai la o cofetarie foarte buna, cu traditie, nu de cartier ca sigur nu respecta reteta.
Si totusi, cum va spuneam, AMANDINA !!!
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
-
Necko - Mesaje: 4348
- Membru din: Dum Noi 09, 2003 12:00 am
amandina reteta
cine cunoaste reteta prajiturei AMANDINA ?
sint foarte interesat si va multumesc
jacob
sint foarte interesat si va multumesc
jacob
- jacob
- Junior Member
- Mesaje: 5
- Membru din: Lun Dec 29, 2003 10:38 am
reteta ideala
500 g faina
200 g zahar
5 oo
1/2 l lapte
se cumpara tuate astea....se pun in camara....se ia haina pe tine...meri la prima cofetarie si cumperi cate amandine vrei.
N-ai cum sa gresesti.
200 g zahar
5 oo
1/2 l lapte
se cumpara tuate astea....se pun in camara....se ia haina pe tine...meri la prima cofetarie si cumperi cate amandine vrei.
N-ai cum sa gresesti.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
uite cum se face reteta:
deschizi Internet exploraru
baji adresa: vevevepunctGooglepunctcom
acolosha ie un textbox (o pata alba de culoare dreptunghiulara unde poti sa bagi texte)
in textbosu ala bagi cuvintele: "Reteta Amandina"
Porma cauti printre saiturile returnate pana gasesti reteta.
Pofta buna si nu ezita sa ne ceri ajutorul si altadat...
deschizi Internet exploraru
baji adresa: vevevepunctGooglepunctcom
acolosha ie un textbox (o pata alba de culoare dreptunghiulara unde poti sa bagi texte)
in textbosu ala bagi cuvintele: "Reteta Amandina"
Porma cauti printre saiturile returnate pana gasesti reteta.
Pofta buna si nu ezita sa ne ceri ajutorul si altadat...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
sa nu ma contrazici inseamna exact amandinele dar mai mici, trei blaturi insiropate acoperite cu o glazura (in general de ciocolata)
restul frazei inseamna:
1. intra pe http://www.google.com
2. scrie "petit fours recipe" in casuta aia goala, apoi apasa pe butonul cu cautare
o sa gasesti reteta care te intereseaza. poti in loc de "recipe" sa scrii cum se spune la reteta in franceza si o sa iti gaseasca retetele in franceza
bonne chance
restul frazei inseamna:
1. intra pe http://www.google.com
2. scrie "petit fours recipe" in casuta aia goala, apoi apasa pe butonul cu cautare
o sa gasesti reteta care te intereseaza. poti in loc de "recipe" sa scrii cum se spune la reteta in franceza si o sa iti gaseasca retetele in franceza
bonne chance
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Re: Prajitura preferata ...
Prajiturile mele preferate sint Jofre si Amandina...din pacate nu le pot cumpara aici unde locuiesc in California. In New York exista cofetaria Nita dar in Los Angeles nu stiu nici o cofetarie Romaneasca. POATE CINEVA SA IMI FACA ROST DE RETETE pentru JOFRE & AMANDINA???? Please... Am cautat in toate cartile de bucate Romanesti, am cautat si pe Google si pe alte Romanesti website si nu exista. Cred ca doar un cofetar din Romania stie asta.
- ica17
- Junior Member
- Mesaje: 1
- Membru din: Vin Ian 09, 2004 11:43 pm
- Localitate: Corona/California/USA
74 mesaje
• Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator