Receptia programelor TV de pe satelit

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Receptia programelor TV de pe satelit

Mesajde eyewitness » Joi Mai 22, 2003 1:32 pm

deschid acest subiect pentru cei de pe acest forum care au sau intentioneaza sa-si cumpere echipamente pentru receptionarea programelor tv transmise prin satelit.

nu sunt expert in domeniu ci un novice care poate a citit ceva mai mult sau a fost putin mai pasionat decat altii in acest domeniu...

satelitii artificiali prin care se transmit programe tv dar care sunt in acelasi timp folositi si pt telecomunicatii sunt geostationari adica sunt plasati pe o orbita undeva deasupra ecuatorului si au o viteza de rotatie egala cu cea a pamantului astfel ca satelitul raportat la un punct fix de pe pamant nu-si va schimba niciodata pozitia fata de acesta. marile companii proprietare ale acestor sateliti sunt astra,eutelsat,intelsat,panamsat si multe altele. acestia inchiriaza sau eventual vand frecventele de transmisie providerilor de programe cum ar fi canal+ ,hbo, skytv si multe altele.

frecventele de transmisie sunt de la 3 la 12,5 gigahertzi. in europa benzile de frecventa cele mai uzitate sunt de la 10 la 12.5 ghz

semnalul de la satelit la pamant arata ca un con semnalul fiind restrictionat astfel la o anumita arie/regiune de pe pamant in functie de interesele providerului de programe adica carei tari sau regiuni acesta este interesat in a transmite programele.

acum 10-12 ani am asistat la prima transmisie digitala iar boomul in transmisiile digitale prin satelit a fost acum 8-9 ani cand majoritatea providerilor de programe au trecut de la televiziunea analoga la cea digitala. astazi foarte putin provideri mai uziteaza televiziunea analoga in primul rand datorita costurilor extrem de mari, rezolutiei mai slabe si nu in ultimul rand marii capacitati necesare transmisiei. un post analog "mananca" o banda de frecventa unde ar putea incape peste 100 de programe digitale.

pentru receptionarea si vizionarea pe pamant a preogramelor tv (digitale)sunt necesare uramtoarele scule :

-antena satelit sau farfuria a carui diametru difera in functie de pozitia fata de conul de transmisie a programului respectiv. spre exemplu pentru receptionarea pachetului de programe italian stream sau teledigitale( pt unele frecvente) in bucuresti este necesara o farfurie de cca 3m diametru , pt timisoara insa este suficienta numai una de 1,8m iar pt constanta poate chiar 4m. multi provideri folosesc un con mult mai mare si se pot receptiona in romania multe programe chiar cu o farfurie de 0,6m dia. pretul unei antene este intre 100 si 1.200 de para functie de diametru, material si producator. in romania se fac si manual numai ca orice abatere de la o calota sferica perfecta are repercusiuni negative in calitatea si intensitatea semnalului. antena se monteaza (in romania) cu deschiderea spre sud avand in vedere pozitia noastra fata de ecuator si putin oblic (lasata pe spate)

-lnc-ul (low noise converter) care se monteaza in focarul sferei imaginare din care "s-a taiat" calota. pret intre 30 si 50 para. sensibilitatea lui difera de la 0,4decibeli pana la 2 db. cu cat decibelii tind mai spre 0 cu atat calitatea semnalului este mai buna si de aici si diferentele de pret.

- receptorul este cel care fiind in conexiune cu lnc-ul receptioneaza semnalul si-l transforma in semnal video ce poate fi vizualizat pe aparatele tv normale. cea mai uzitata forma de transmisie in lume in prezent este dvb (digital video broadcast)

ce am scris mai sus este partea frumoasa a problemei . ce urmeaza e partea mai nasoala.

providerii de programe din lumea intreaga ,odata cu aparitia televiziunii digitale, si-au "organizat" programele in pachete de programe si in schimbul vizionarii lor beneficiarii deci telespectatorii trebuie sa plateasca o taxa sau mai bine spus un abonament. ofertele sunt variate si multiple. spre exemplu canal+ franta ofera un pachet cu peste 170 de programe din toate sferele de interes. sky (englez) peste 250, premiere world (germania) 150, cyfra(polonia) 50 , etc. aceste pachete de programe sunt oferite in general in 3 forme: standard,super si premium. standard este pachetul cel mai ieftin cu un numar de canale de interes general plus 1-2 canale de filme gen sa-i spunem hbo si hallmark. cel premium are 2-3 canale cu filme non stop si 2-3 programe de sport sau alt specific. pachetul premium include absolut tot. in total fro 6-8 programe de filme, sport (gen cu formula 1 in direct pe 5-6 canale sau toate meciurile din serie a si b in direct pe 12-15 canale,etc).pretu lunui abonament anual variaza de la tara la tara si bineinteles de pachet si este intre 200 si 1.000 para.
abonatii primesc de la provideri ,gratis acel receiver sau box pe care ei il folosesc receiverul ramanand totusi proprietatea providerului
in plus pe aceste pachete se afla si un numar de 10-20 de canale asa numitele pay per view unde se transmit 24 din 24 acelasi film , diferit de la canal la canal , timp de o saptamana sau doua. prin intermediul receiverului care este si modem si poate fi conectat la linia telefonica din casa cu ajutorul telecomandei orice telespectator poate comanda separat de abonament un film ppv tastand un cod de identificare. la sfarsitul fiecarei luni primeste nota de plata pt filmele comandate. in general e cam 6 euro un film...

acum intervine partea cea mai nasoala. pentru a-si proteja abonatii toti providerii de programe codifica semnalul video si acest semnal poate fi decodificat numai de catre abonati care primesc odata cu receiverul si o cartela gen cea de telefon pe care o introduc intr-un slot special al receiverului pt a decodifica semnalul.

marea problema a televiziunii digitale a fost ca imediat dupa lansare o multitudine de firme s i companii de soft au scos peste noapte o multitudine de sisteme de codare si le-au oferit providerilor care au cumparat la randul lor o multitudine de sisteme de codare. deci sistemele de codare sunt multe. in europa cel mai uzitat e mediaguard(seca)2 folosit de italieni,spanioli,francezi,polonezi. irdeto2 folosit de greci, betacrypt folosit de nemti, videoguard folosit de englezi, connax si viacces folosit de scandinavi,cryptoworks folosit de turci ,etc.

receiverele existente acum pe piata fie sunt cu decodorul incorporat(in sistemele enumerate) fie sunt cu CI (common interface) care sunt prevazute cu 1-2 sloturi unde trebuie introdus asa numitul CAM (conditional acces module) care arata ca o cartela modem folosit la laptopuri si unde se introduce cartela pentru decodificare a pachetului respectiv.

inca de la primele transmisii digitale nici hackerii nu au stat mult pe ganduri si au inceput imediat sa incerce sa gaseasca algoritmii de codare al diferitelor sisteme si in scurt timp au "spart" codurile . astfel ca piata a fost invadata imediat de cartele pirat si ulterior un suedez prin anii 90 a publicat pe net schemele de montare a unor programatoare si codurile si cheile folosite de majoritatea providerilor. astfel ca imediat intreprinzatorii au scos pe piata cartele "blank" si programatoare gata facute. cu trecerea timpului providerii au imbunatatit sistemele de codificare dar hackerii au tinut pasu indeaproape. totusi in prezent sistemele uzitate in europa seca2,irdeto2,viacces2 si conax de mai bine de un an nu au fost inca sparte. totusi orice schimbare de sistem de codare al providerilor necesita investitii uriase numa in a schimba cartelele si boxurile abonatilor. deci se aude ca in curand se vor sparge si noile sisteme si deci vreo -3-4 ani piratii vor urmari linistiti programele tv

in romania sunt f multi entuziasti ai acestui "sport" si am incredere in spiritul inventiv (in a fura) al acestora ca in curand vom asista la spargerea acestor sisteme. momentan ceea ce pot urmarii io sunt pachetul olandez (seca1), premiereworld(betacrypt) , viasat (viacces1). folosesc un pic-card cu un pic si un eeprom pe care mi le programez singur cu niste programele luate de pe net. pt vali cred ca viasatu i-ar da viata acolo fiind 4 canale de filme porno cu filme diferite 24 din 24.

de un an au fost introduse in romania si asa numitele funcarduri capabile sa decodifice 6 sisteme portughezii,spaniolii,francezii etc iar tartoru spargerii si publicarii codurilor pe net nu este altcineva decat un roman. momentan ,noi romanii , suntem nevoiti sa folosim cartele pirat pt ca toti providerii aboneaza numai telespectatorii din tara respectiva.

m-ar interesa si parerile altora ,daca sunt, vis-a-vis de acest hobby al satelitilor si teveului


fane ,ce zici o intrecui pe alinuta?

ps hera, daca crezi ca subiectu nu se incadreaza aici poti sa-l muti pe aberatii :D
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Re: Receptia programelor TV de pe satelit

Mesajde stefan » Joi Mai 22, 2003 1:51 pm

Pai eye, mai aveai de bagat 1569 de caractere si depaseai limita maxima de caractere intr-un post... :D


Ce sa zic, interesanta prezentarea, eu nu mai sunt la curent cu ce se-ntampla in lumea televiziunii prin satelit de multisor (daca am fost vreodata). N-am avut decodor, doar o amarata de antena veche din '94 cu un dispozitiv d-ala de miscat antena, facut in Romania (si de calitate corespunzatoare), un receiver nemtesc care nu stie decat canale cu frecventa intre 10.950 si 11.750, ce mai, old times. Si de cand a aparut cablul la noi nu prea mai e rentabila parabolica noastra.

Totusi, pe la inceputul anilor '90 tin minte ca ma uitam cu taica-miu prin Ardeal, era plin de parabolice. Dar odata ce a aparut cablul...
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde SOD » Sâm Mai 24, 2003 12:44 pm

bai ochila,da-te dracu,ca mult ai scris!oricum,vezi ca ai o greseala.nu sunt 12.5 ci 12.7 gigahertzi!bagi oamenii in ceata si nu mai inteleg nimica saracii.se poate?
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
Avatar utilizator
SOD
 
Mesaje: 6035
Membru din: Mar Apr 23, 2002 11:00 pm

Antena parabolica /Receptie programe satelit

Mesajde johndoe » Mar Iul 22, 2003 9:44 pm

Va rog sa ajutati un incepator. Am o antena parabolica (fixa) adusa din afara (made in Germania) . Farfurie ovala de 80 cm, Lnb – LIFESAT AT 2 = Lof 9,75 GHz , RF Freq 10,7...11,8GHz, IF Freq 950...2050 GHz, NF 0,6dB max. Antena are 4 Receivere model SR 1102. acum nu stiu ce sa cred daca este digitala sau analogica (pe factura si pe cutie scrie ca este analogica iar pe carcasa receiverului scrie = DIGITAL SATELITE ,DISEqC 1.0, EQUIPMENT CONTROL.Memorarea programelor se face manual. Am cumparat-o la pretul de 150Euro (la oferta speciala).
In manualul de instructiuni care este in limba germana (si nu inteleg mare lucru) scrie ca antena ar merge pe urmatorii sateliti : Astra 19,2 est , Eutelsat /Hot Bird13 est, Eutelsat 16 est, Turksat 1B 42est , Intelsat (18 ,21, 21.5 , 27.5) vest, TDF 1&2 , Hipasat A&B, Orion , Panamasat1.
Problema este urmatoarea : -de ex . pe Astra 19,2 est in manual scrie ca trebuie sa prind 67 de programe (bine,unele sunt codate ) – Eu nu prind decat 13 De ce ?
-pe Eutessat/Hot Bird 13 est scrie ca ar trebui sa prind 34 – Eu nu prind decat 12.
Alta intrbare – din cate am vazut pe internet frecventa de receptie a unui post arata astfel: dau un ex. 11623,28 MHz ,FEC =3/4 :SR=27,5 Minisimbol/sec.
Receiver-ele mele (4buc) are cu totul si cu totul alt afisaj: dau ex. Pro 7 polaritate H(orizotala) sau V(verticala) , frecventa 1656 si apoi frecventa audio. Pro7 H/V =1656=7.02. Frecventa de receptie ale receiver-elor sunt intre 0700-2150. Care este diferenta ? Deci intrebarile mele sunt urmatoarele :
1 Ce fel de antena este pana la urma ,analogica sau digitala ?
2 De ce prind mai putin de jumatate din posturile pe care ar trebui sa le prind ? Stau in Sud -10 Km de Buc.
3 Antena nu merge si pe ceilanti sateliti, care nu sunt trecuti in manual ? (nu prind nici un post romanesc cu antena parabolica)
4 Care este diferenta intre cele doua tipuri de frecventa ? (11623,28 si 1656 )
Va rog sa nu ma injurati .Am mentionat de la inceput ca sunt (tont in domeniu)
Merci anticipat pt. ajutor !
johndoe
Junior Member
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Iul 22, 2003 9:10 pm
Localitate: Romania Bucuresti

Re: Receptia programelor TV de pe satelit

Mesajde johndoe » Mar Iul 22, 2003 9:58 pm

eyewitness ! vad ca le ai cu antenele parabolice .Raspunde-mi si mie te rog la intrebarile mele . Generalitati>Generalitati>Antena Parabolica /Receptia programelor tv

Merci
johndoe
Junior Member
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Iul 22, 2003 9:10 pm
Localitate: Romania Bucuresti

Mesajde eyewitness » Mie Iul 23, 2003 5:06 pm

johndoe

scuze da esti f confuz in explicatii totusi cu putinele date care le am am sa incerc sa-ti raspund:
1/ orice antena de satelit fie ea tip dish sau cum ai tu "ovala(offset) este universala adica se poate folosi atat pt transmisii analoge cat si digitale.
2/ o motivatie ar fi ca acest tip de receiver,care din cate stiu este un model f vechi, este analog iar cele existente inca spre vanzare sunt la mana a doua. am vazut in e-bay cam 5 euro pe bucata chiar. fiind vechi si manualul de instructiuni este depasit multe din programele listate in manual au trecut deja la transmisii digitale iar ceea ce vezi acum sunt cele care au mai ramas in analog.
3/ antena merge pe orice satelit in limita curburii pamantului deci nu poti vedea programele unui satelit care este deasupra americii sa zicem sau a thailandei. problema este ca in afara de astra si hotbird pe alti sateliti nu mai exista programe analoge.
4/ afisajul pe 4 cifre a frecventei este tipic pt receiverele analogice pe vremea cand banda de frecventa era de la 10.700 si pana la 12.000 Ghz respectiv se taia acel 1 din fata care nu isi avea rostu. deci banda afisata de receiverul tau este de la 0700 la 2000 (s-a taiat 1 din fata) problema ta este ca frecventa pe care ai mentionat-o pentru pro7 este frecventa digitala si nu cea analogica deci nu se pupa ,trebuie sa cauti (daca pro7 mai emite cumva in analog) frecventa analogica. uite aici un link pt programele de pe astra unde ai toate frecventele programelor atat digitale cat si analoge :

http://www.lyngsat.com/astra19.shtml

la rubrica "video encryption" unde vezi pal sau secam inseamna ca e analog.
5/ toate programele romanesti sunt digitale

succes!

ps am si io o intrebare. de ce ti-ai cumparat 4 receivere ? din cate stiu io ,in romania, numa dl sorin ovidiu vantu are cate un receiver in fiecare camera din vila domniei sale de la otopeni si fiecare cu parabolica aferenta...
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde johndoe » Vin Iul 25, 2003 9:35 pm

Initial trimis de johndoe

1. Pro 7 il prind pe frecventa pe care am am scriso . Am vizitat lista la care mai trimis si sa stii ca frecventele de la programele analogice nu corespund mai deloc ,iata un nou exemplu ARD (das erste ) il prind la 1744 nu la 11494 cum este trecut la acel link.Receivele le-am probat in Germania (insa cu o alta antena veche de 10 , de 60 cm ) si acolo prindeam toate posturile trecute in lista cu frecvente , prindeam si Premier (codat) si Eurosport si etc . Aici in Romania pe Astra 19 nu prind decat 13 posturi care se vad sticla ,iar celalante le prind f slab cu multi purici ,abia se disting emblemele , prind si Premier ,Sky Sport >Cine Clas si alte programe codate . Dar sunt unele posturi care emit (free) si de abia le prind de ex . Eurosport Germania , MTV Ger. ZDF, etc .Aceeasi problema si pe Eutelsat , doar 12 prind bine . De ce aceasta diferenta ? De ce unele le prind perfect iar celalante foarte slab ?
Referitor la intrebarea de ce mi-am luat antena cu 4 receivere , pt ca am 4 televizoare si unul dintre vanzatorii nemti ,mi-a recomandat antena asta ,totodata fiind si la promotie .
Merci !
johndoe
Junior Member
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Iul 22, 2003 9:10 pm
Localitate: Romania Bucuresti

Mesajde johndoe » Vin Iul 25, 2003 9:40 pm

Initial trimis de johndoe

Inca ceva receiverele sunt noi , nu sunt la mana a doua asa cum ai spus tu . Antena era inmpreuna cu lnb ,cu cele 4 receivere , cu suportul pt antena si etc in cutie sigilata , antena este cumparata dintr-un magazin specializat in electronice si de asemenea cunoscut in intreaga Germanie . ( SATURN)
johndoe
Junior Member
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Iul 22, 2003 9:10 pm
Localitate: Romania Bucuresti

Mesajde eyewitness » Sâm Iul 26, 2003 8:58 am

johndoe
in primul rand nu mai posta consecutiv in mai putin de 3 ore. ai in dreapta jos butonu "modifica" care-ti permite sa editezi postul in limita celor 3 ore. in caz contrar iei avertisment.

1/ daca citeai cu atentie primul meu post ai fi inteles. spuneam ca semnalul pleaca de la satelit ca un con care acopera o tara sau o regiune. satelitul astra (de fapt sunt vro 6 aliniati la 19,2 grade est) sunt destinati europei centrale si de vest. pt unele programe conul de acoperire nu cuprinde si romania altele da. in germania erai chiar in centrul conului unde ai semnal chiar folosind si un lighean. in romania pt a prinde unele programe care nu au arie de acoperire iti trebuie o antena cu diametrul mult mai mare. astfel ca in timisoara 1,2-1,8 m, bucuresti 1,8-2,4 iar in ctza de exemplu peste 3 m. deci antena ta de 0,80 m offset este f mica pt a receptiona unele programe. in plus semnalul analog presupune pt fiecare program un transporter deci o banda intreaga de frecventa. pt economie de exemplu 2 provideri de programe merg pe sistemul sharing adica impart un transporter intre ei astfel ca semnalul fiecaruia este mai slab cu 50%. pentru televiziunea digitala poti avea si 100 de programe pe acelasi transporter.
2/ nu vreau sa te dezamagesc dar cel de la care ai cumparat sculele te-a sfatuit gresit. chiar cu 4 televizoare sau 20 nu conteaza un singur receiver poate da semnalul la toate televizoarele fie prin cablu fie prin asa numitul video sender. atata timp cat ai o singura antena si un singur lnc vei vedea acelasi program la toate receiverele/televizoarele.
3/ deasemeni sfatul lui a fost oarecum aberant oferindu-ti un sistem analog acum cand mai toti providerii trec la televiziune digitala. s-ar putea ca acest receiver peste un an sa-l folosesti doar ca bibelou. pacat ca te-ai grabit in a-ti aduce din germania cand in romania sunt magazine specializate in comercializarea acostor produse ,cu oameni competenti, care te-ar fi putut indruma la un sistem digital ieftin si performant inclusiv cartele pirat pentru decodificarea unor programe.
4./ receiverul chiar nou precum spui e mf de stoc , nu cred ca se mai produc, mai ales ca este destinat numa pt piata locala (germania). nu-mi dau seama care ar fi explicatia necorespondentei dintre frecventa afisata si cea listata decat doar setarile receiverului din fabrica adica arata alta frecventa decat cea reala. nu este un impediment pentru ca , daca stii o frecventa le poti calcula pe celelalte prin regula de 3 simpla :)
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde johndoe » Sâm Iul 26, 2003 1:36 pm

in primul rand merci pt raspunsuri !Cu toate ca nu am decat o singura antena si un singur Lnb (2iesiri ) pot urmari cu cele 4 receivere la televizoarele la care sunt conectate prin mufa euroscart-POT URMARI SiMULTAN PROGRAME DIFERITE la fiecare tv- nu dupa cum ai spus tu ! Oricum la-sa asta ! Da-mi un sfat daca esti amabil . CE imi recomanzi sa imi cumpar ? Un receiver digital (cel mai ieftin ) , o placa DVB pt calculator ,sau o alta antena digitala (cu farfurie ,Lnb) la mana a doua, sunt multi care isi vand antenele deoarece si-au bagat cablu . Cam la ce pret ar fi o antena digitala la mana a doua ?
Merci !
johndoe
Junior Member
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Iul 22, 2003 9:10 pm
Localitate: Romania Bucuresti

Mesajde Adivas » Mie Aug 20, 2003 10:54 pm

Un salut.
Din frecventa de 5 digits se scade 9750 pentru a afla frecv. de 4 digits. Aceasta conversie este aplicabila la toate frecventele de video de 5 digits.
Adivas
Junior Member
 
Mesaje: 6
Membru din: Mie Aug 20, 2003 10:44 pm
Localitate: Tara Bascilor

Re: Receptia programelor TV de pe satelit

Mesajde vladbv » Mar Sep 09, 2003 11:38 am

Cred ca ai sa devii mama ranitilor dar... pun si eu o intrebare :
am o antena 0.8 reciver analog si am vedere spre vest si cu putin efort putin N si mai putin S , are rost sa incerc sa o montez?
vladbv
Junior Member
 
Mesaje: 4
Membru din: Mar Sep 09, 2003 11:31 am
Localitate: Brasov

Mesajde eyewitness » Mar Sep 09, 2003 11:45 am

nu
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde vladbv » Mar Sep 09, 2003 3:30 pm

sa-mi schimb reciverul,antena sau apartamentul?
vladbv
Junior Member
 
Mesaje: 4
Membru din: Mar Sep 09, 2003 11:31 am
Localitate: Brasov

Mesajde eyewitness » Mar Sep 09, 2003 4:32 pm

1/ farfuria
2/ receiverul
3/ apartamentul

necesar:

1/ pt brasov un min 1,8 m dia
2/ digital
3/ imperios vedere spre sud
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

receiver de vinzare

Mesajde cristached » Mie Sep 10, 2003 10:12 am

Acum aproximativ o luna(trei saptamani) am achizitionat un receiver marca Strong model 4155 Evolution pentru receptia programelor FTA, necodate. La nici doua saptamini de atunci s-a cablat zona.De acee cine este interesat vind acest receiver in garantie.Produsul este sigilat.Ma pot deplasa oriunde deoarece efectuez des deplasari in tara.Cine doreste ma poate contacta la tel.0724399228 sau 0722412461.
cristached
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Mie Sep 10, 2003 9:57 am
Localitate: videle-teleorman

Mesajde eyewitness » Mie Sep 10, 2003 10:45 am

pentru cei ce nu aspira la module si deci cartele de decodificat (receiverul neavand common interface) strongu 4155 evolution este ideal pentru programele fta. pret de magazin 130-150 euroi.
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde vladbv » Mie Sep 10, 2003 1:36 pm

merita un receiver cu decoder? cam ce cartele se gasesc pe la noi ? la ce bani? Se poate decodifica semnalul in computer?
vladbv
Junior Member
 
Mesaje: 4
Membru din: Mar Sep 09, 2003 11:31 am
Localitate: Brasov

Mesajde eyewitness » Mie Sep 10, 2003 1:47 pm

in mare ai nevoie de:
-receiver digital cu CI (common interface)
-magic module
-cartela "fun"
-programator cartela "fun"
(softurile cu codurile sunt din abundenta pe net)

cu o cartela fun se decodifica: seca,irdeto,viacess,nagravision,cryptoworks adica cam toate sistemele de codificare uzitate de cei mai mari provideri din europa, o cartela fun fiind capabila sa "inmagazineze" codurile pt 6 sisteme de codare.


uite nishte linkuri utile pentru ce te intereseaza:
http://www.elstar.ro/
http://www.peruvision.ro/company.htm
http://www.strongsat.ro/cumpara/index.htm

contacteaza-i si vei obtine toate informatiile necesare

succes!
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

xxl

Mesajde cristached » Joi Sep 11, 2003 12:51 pm

Un sistem de receptie pentru un pachet de programe gen AB-sat ce cuprinde 7 canale inclusiv XXL costa:receiver circa 6000000 lei, cam-uri 3600000, antena peste 1000000 lei ,LNC-ul 500000 deci peste 11000000 de lei.Dupa aceea este nevoie de cartela cu programe care este de obicei pirat.Costa circa un milion, dar nimeni nu-ti poate garanta cit timp este operationala.
cristached
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Mie Sep 10, 2003 9:57 am
Localitate: videle-teleorman

Mesajde eyewitness » Joi Sep 11, 2003 1:10 pm

ab sat este un pachet de programe francez , foarte slab cotat pe piata. xxl este numa noaptea , vreo 3-4 programe de filme action, comedy ,sf si nu mai stiu exact ,numa vechituri frantuzesti , in rest vax.

ab sat are doua sisteme de codare : seca1 si viacess1.
daca ai varianta cu modulul viacess poti sa-ti faci cartela pentru sirius 2-3 unde e pachetul viasat si unde ai 3 programe porno + 5 filme ppv 24 din 24 ,2 de sport ,inca vreo 6 de filme (tv 1000 si cinema) plus alte zeci de programe interesante. iti trebe doar un pic card (5 euro) blank si doua programatoare :pic programmer si smart mouse care impreuna sunt max 20-25 euro. cu un comp iti programezi singur cartela codurile fiind pe net iar codurile noi apar pe net la 5 minute de la eventualele schimbari ale providerilor. tot pe sirius ai si programu romanesc tv sport care momentan e fta.

daca ai insa varianta pe seca (mediaguard) adica modul aston atunci forget it . mai avem de asteptat pana sa se sparga codurile la seca2.
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

HEllo!Primul meu post: HELP!

Mesajde Netspider » Joi Sep 18, 2003 12:58 pm

Novice aici :)
Am si eu o intrebare, vazand ca va pricepeti(oricum,fata de mine): ce antena sa-mi iau si eu sa prind ceva canale:am net am cp ??? Thx! anticipat!

Roma Victor!
Netspider
Junior Member
 
Mesaje: 3
Membru din: Joi Sep 18, 2003 12:15 pm
Localitate: Bacau

pe drumul cel bun

Mesajde vladbv » Mar Sep 23, 2003 10:04 am

Am rezolvat din problemele mele:

1/ am montat suportul pe bloc
2/ am cumparat o placa ss2 dar am pastrat si receiverul analog pt. pozitionare

Dar...
1/ nu stiu ce sa fac cu oala , sa-mi cumpar un offset mai mare si sa-mi pastrez LNB-ul?sau o parabolica?

2/nu prea ma descurc cu pozitinarea antenei
vladbv
Junior Member
 
Mesaje: 4
Membru din: Mar Sep 09, 2003 11:31 am
Localitate: Brasov

Mesajde dadius » Mie Sep 24, 2003 10:29 am

imi spuneti si mie care e treaba cu placile aste de pc : sky star 2 sau ma ro altele? Am intelesc ca, costa pe la 60$ si cu anumite softuri decodezi tot ce misca si vezi nu stiu cate sute de programe.E adevarat? Scrieti cate ceva despre asta daca stiti

Thanks
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
Avatar utilizator
dadius
 
Mesaje: 779
Membru din: Dum Iun 16, 2002 11:00 pm

TVR1 prin satelit

Mesajde yo3gdl » Joi Sep 25, 2003 10:32 am

salut,

chiar nu este nici o solutie sa putem decoda transmissile prin satelit ale TVR1. Macar meciurile de fotbal sa le vedem aici in strainatate :-) Daca stie cineva vreo varianta sa dea cu mesajul. Eu am scris la TVR1 un email, dar nici un raspuns de aprox o luna

va doresc o zi buna la toti,

Aurelian
yo3gdl
Junior Member
 
Mesaje: 1
Membru din: Mie Sep 24, 2003 11:02 pm
Localitate: Stockholm

Mesajde eyewitness » Joi Oct 09, 2003 11:13 am

tvr1 codeaza cred in PowerVu ca si multe alte posturi romanesti cum ar fi antena1,prima sau protv. pentru decodare iti trebe un receiver PowerVu care acu vro 2 ani era vro 1500 para. cam scump zic io pentru nishte meciuri de fotbal de rahat :D
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

xxl pe dvb

Mesajde edt_smf » Sâm Oct 11, 2003 3:34 am

am si eu o nedumerire..am o antena parabolica de 1,9 metri lnb 9.76/1060Ghz,dvb skystar2 si folosesc programul prog dv cu pluginul yanksee si softcam key pentru decodare.. merg majoritatea programelor de pe astra dar ce-mi mai trebuie sa prind si eu xxl si alte posturi xxx ,daca or mai fi pe astra si care or fi alea?
edt_smf
Junior Member
 
Mesaje: 1
Membru din: Mie Oct 08, 2003 1:24 am

Ajutor pentru un incepator!

Mesajde Pamanteanul » Lun Noi 03, 2003 1:39 pm

Multam pentru raspunsuri.
Ma uit ca mata-n calendar la siturile care mi le-ai linkuit pt. ca, repet, nu stiu nimic despre TV satelit. Bugetul e intre 500 si 1000 de Euro.
Am vazut ieri la Metro ca aveau la standul TV si 2 receivere si scria ca unu e 7 milioane si altul 10 milioane (cu Parabola de 2 m, si lnb inclus).
Inteleg ca nu sti magazine unde as putea sa merg sa intreb si eventual sa cumpar. Mi-e ca daca ma duc direct me fraieresc unii cu produse autohtone, pt. ca nu cunosc. D'aia am si intrebat aici.!
De interesat, programele romanesti prea putin ma intereseaza. Intreb daca pot vedea un Eurosport, un Discovery, National Geographic...
Multam si scuze de sacaiala!
PS: Nu merge cu UIF, pt ca toti vecinii cu prajini mari d'abia prind TVR1 si 2
Pamanteanul
Junior Member
 
Mesaje: 4
Membru din: Lun Noi 03, 2003 1:32 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde eyewitness » Lun Noi 03, 2003 1:58 pm

daca te intereseaza programele romanesti care emit prin satelit si le receptionezi si la cablu atunci nu prea faci mare branza ca doar cateva emit in clar restu sunt codate in powervu si decodoru de powervu era vro 1500 para. momentan , pentru inceput, io mi-as monta o antena uif avand in vedere ca ai putea avea semnal pentru unele posturi.

pentru satelit iti trebuie echipament complet respectiv: receiver, lnc si farfurie. pentru pitesti o farfurie de 1,8 m dia ar fi suficienta.

intai da o geana aici http://www.lyngsat.com/europe.shtml sa vezi ce sateliti ai putea receptiona si ulterior ,intrand pe fiecare satelit ce posturi poti viziona. cele care sunt fara mentiuni la rubrica "video encryption" inseamna ca sunt fta (free to air) deci in clar (necodate) in cazul in care consideri ca merita sa-ti instalezi atunci urmatorul pas e sa-ti cumperi echipamentul.

cauta si cumpara revista "info satelit" unde sunt multe articole interesante dar si adrese de dealeri pentru echipamente.
sfaturi mai greu sa-ti dau pentru ca nu stiu ce buget ai pentru a investi in astfel de echipamente.

uite un link util la un forum romanesc care se refera strict la echipamentele de satelit si la decodificarea programelor
http://www.rdi-sat.com/links.php?type=1
citeste-l pe indelete mai ales ca sunt si multe sfaturi pt incepatori
succes!
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Am modificat mai sus...

Mesajde Pamanteanul » Mie Noi 05, 2003 1:47 pm

Multam Fain
Pamanteanul
Junior Member
 
Mesaje: 4
Membru din: Lun Noi 03, 2003 1:32 pm
Localitate: Bucuresti

Următorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori