Arme de razboi

slujba mintilor iscoditoare: nu crede, cerceteaza!

Mesajde MiG29 » Joi Dec 05, 2002 11:21 pm

Suhoiu 27 are 12500kgf in fortaj shi cam 7600 fara fortaj.(de fiecare motor)(motoare Llyuka Al-31 F)
Mig-u 21 bis are 5213 kgf (motor Tumanskii-25),23 are 2 R-29 de 8000kgf,25 are 2 R-31 de 17500kgf ,29-u are 2 R-33 de 10200 kgf
Tomcatu` saracu n-a avut in viatza lui alte motoare in afara de GE F-110 iar Blackbirdu(Sr-71) are 2 P&W J-58-i de 18424 kgf fiecare...dak tot vrei sa dai ceva informatzii macar ai grija sa fie CORECTE;p
The Earth is full.GO HOME!
Avatar utilizator
MiG29
 
Mesaje: 7104
Membru din: Dum Apr 14, 2002 11:00 pm

Mig-ule....lol

Mesajde Love2Fly » Vin Dec 06, 2002 12:40 am

Bai..eu am prezentat datele asa cum reies ele din cartea lu nenea Zarioiu, acum ca asta a scris bazaconii asta nu e treaba mea, insa pe de alta parte...de unde stii ca informatziile date de tine sunt corecte si ale mele incorecte? poate ca ale mele sunt corecte si ale tale incorecte.....ramane doar sa facem vizite la Aerostar, Aerofina...etc.....etc:) si prin USA si RUSIA:))
Avatar utilizator
Love2Fly
Junior Member
 
Mesaje: 3608
Membru din: Joi Feb 14, 2002 12:00 am

Mesajde bhuttu » Vin Dec 06, 2002 7:59 pm

Initial trimis de Aliosha
Primul grad este fruntas ? Cum ai ajuns in armata esti deja fruntas ?


Trecand peste caterincile pe care le proferezi cu atata prost gust, o sa-ti raspund, bai Aliosha, ca fruntas este primul grad de soldat gradat . Cand ajungi in armata esti soldat. Soldatii trebuie sa faca niste cursuri de 3 luni ca sa ajunga gradati. In acest caz, armata va fi mai lunga cu trei luni, dar soldatul va fi trecut in rezerva cu gradul de sergent.

Scolile de subofiteri dureaza de obicei 2 ani, iar cele de maistrii 3 ani. Scolile de ofiteri(academiile militare) dureaza 4 ani.

Avansarea de la colonel la general sau intre gradele de general se face doar prin decret prezidential.

Titlul de maresal se poate acorda doar generalilor in exercitiu, doar pe timp de razboi si doar in situatii exceptionale. Romania a avut 3 maresali: Constantin Prezan, Alexandru Averescu si Alexandru Antonescu.

Alte probleme? La plutonul 1...
If there's a war, we'll all fight!
Avatar utilizator
bhuttu
 
Mesaje: 2510
Membru din: Dum Apr 21, 2002 11:00 pm

Mesajde MiG29 » Vin Dec 06, 2002 8:37 pm

Love2fly datele pe care le-am scris eu sunt luate de pe net de la site-uri conscacrate(airforcetechnology,Russian Aeronautics Page,etc) asa k cel putzin teoretci ar trebuii sa fie actuale shi relativ corecte...
The Earth is full.GO HOME!
Avatar utilizator
MiG29
 
Mesaje: 7104
Membru din: Dum Apr 14, 2002 11:00 pm

Mesajde MiG29 » Vin Dec 20, 2002 3:44 am

Am aflat k Romania are la ora actuala doar 2(doua) MiG-uri 29 operatzionale din totalu de vreo 18 cumparate in 1990.Rau am mai ajuns...
The Earth is full.GO HOME!
Avatar utilizator
MiG29
 
Mesaje: 7104
Membru din: Dum Apr 14, 2002 11:00 pm

Mesajde Evgheni Ostrov » Sâm Noi 08, 2003 7:27 pm

Cu ocazia eliberarii Irakului de sub dictatura basista de catre americani, am constatat cu surprindere cat de raspandita poate fi viziunea hollywoodista despre arme si cat de rara poate fi cea informata. Un exemplu poate fi tehnica de observatie si spionaj din spatiu, cu ajutorul satelitilor. Aici amestecul e total, in mintea individului, amestecandu-se fericit dar ireal, atribute si caracteristici ale diverselor tipuri de sateliti, imaginea care prevaleaza fiind aceea din filmele americane, unde cu un satelit, sau ma rog, o retea, poti vedea oriunde, obtinand imagini miscatoare (film), poti sa te zgaiesti cat vrei tu si zoomand pe un individ, de ex. Ori asta, e tare departe de realitate . . . . aceasta naivitate facand ca americanii sa aiba o imagine de supraoameni, cand ei bietii, sunt niste loseri. Dar sa vedem:
Rezolutia cea mai buna azi este de 10, DACA NU MAI PROBABIL 15 CM; satelitii sunt in general construiti pe o frecventa de observatie (dedicati), fiind ori vizibil (plus un pic de infrarosu-apropiat), ori radio. Cei din vizibil au capacitati doar limitate in infrarosul apropiat, asta daca sunt doar de ultima generatie, pana acum fiind doar 3 si doar la americani (acestia cu ceva capacitati in infrarosu, pot “zariâ€Â
Evgheni Ostrov
Junior Member
 
Mesaje: 21
Membru din: Sâm Noi 08, 2003 7:19 pm
Localitate: Brasov

Mesajde Evgheni Ostrov » Dum Noi 09, 2003 9:47 pm

Portavioanele
Portavioanele reprezinta cea mai importanta piesa din arsenalul clasic al unei natiuni importante. Azi, unii pe malul estic al Atlanticului viseaza, sau mai bine se viseaza superputeri mondiale.
In aprecierea pertinentei unei astfel de pretentii, pe langa multi alti parametrii de luat in calcul este si protavionul. Europa are unul . . . . . si ala buclucas.
Intrebarea este, “superputereâ€Â
Evgheni Ostrov
Junior Member
 
Mesaje: 21
Membru din: Sâm Noi 08, 2003 7:19 pm
Localitate: Brasov

Mesajde Wydarr » Lun Noi 10, 2003 12:28 pm

Initial trimis de bhuttu
Grade:
- SOLDATI GRADATI
- fruntas
- caporal
- sergent
- SUBOFITERI
- sergent major
- plutonier
- plutonier major
- plutonier adjutant
- plutonier adjutant sef


Intre timp s-au mai schimbat lucrurile si sergentul a devenit grad de subofiter. Adica acuma arata asa:
[B]Grade:
- SOLDATI GRADATI
- fruntas
- caporal
- SUBOFITERI
- sergent
- sergent major
- plutonier
- plutonier major
- plutonier adjutant
- plutonier adjutant sef

In alta ordine de idei am auzit aici oameni injurand TT-ul. (Tula - Tokarev).
Vreau sa va spun ca pistolul mi s-a parut DEMENTIAL. Am tras cu el in armata si am obtinut intotdeauna punctaje foarte bune. La tinta piept nr.6 cu cercuri la 25 de metri, prima data cand am tras am obtinut 25 de puncte de 30 posibile (cel mai mare punctaj din companie).
Cateva precizari:
1) Pistolul este arma cu care se obtin cel mai greu rezultate bune deoarece cea mai mica lipsa de coordonare sau cea mai mica lipsa de control al respiratiei si glontul se duce in ma-sa.
2) Datorita faptului ca are un recul destul de puternic pistolul trebuie tinut foarte fix in mana. Eu citind cate ceva despre tehnicile de tragere cu pistolul inainte sa plec in armata am folosit cu FOARTE MARE succes tehnica Weaver de tragere cu pistolul (Weaver stance) cu care m-am impacat extraordinar de bine. Dupa ce i-am invatat si pe colegii mei sa traga asa, rezultatele lor s-au imbunatatit considerabil.

M16-le american.. lasand la o parte faptul ca e facut la vreo 20 de ani dupa Kalashnikov nu se ridica nici la genunchiul broastei din punct de vedere al calitatilor. In primul rand la inceputuri (pentru necunoscatori, inceputurile M-16 au fost in Vietnam) cartusul de M-16 (cal.5,56 mm sau .223 cum doriti) avea mult mai putina forta decat clasicul 7,62x39mm al Kalashnikovului. De aceea desteptii specialisti americani au crescut cantitatea de pulbere din cartus. Rezultatul a fost ca inchizatorul se fisura deoarece nu era proiectat ca sa reziste la o suprapresiune asa de mare si soldatul american murea ca pinguinul deoarece nu ii tragea arma si el nu stia de ce. De aceea, veteranul american care se respecta avea un kalashnikov. Singurul punct bun al M-16 este ca este mai usor cu un kil decat AK-47

Pentru necunoscatori: AKM - automat Kalashnikov modificat. modificarea adusa de romani a fost manerul de lemn din fata incarcatorului.


Sa fac ceva pe modificare COMPLET INUTILA a romanilor. Daca ai ghinion si ai un maner din ala o idee mai lung te chinuiesti sa scoti sectorul de iti vine rau. Si asta pe campul de lupta... te costa mult de tot. Prietenii stiu de ce.


Inca doua vorbe despre reculul armelor din dotarea armatei romane pe care le-am folosit si gata:
1) Pistol TT (Tula - Tokarev) cal. 7,62x20 (cred) - recul puternic, dar controlabil
2) PM model 1963 (Denumirea oficiala a AKM) cal 7,62x39mm - recul mediu, perfect controlabil din pozitia culcat sprijinit, mai greu putin din picioare sau genunchi
3) Pusca Mitraliera (e un fel de PM, dar are teava ceva mai lunga) - asta e o arma care nu mi-a placut de loc. Reculul e ca dracu de puternic (din cauza tevii mai lungi care ar trebui sa ii dea ceva mai multa viteza glontului)
4) Mitraliera de companie cal. 7,62x51mm. Asta este un vis. Recul aprope de 0 din cauza mecanismului de tragere. (spre deosebire de PM si pusca mitraliera care trag cu inchizatorul inchis, mitraliera trage cu inchizatorul deschis si asta ii ia cred 80% din recul)
"To lift an autumn hair is no sign of great strength;
to see the sun and moon is no sign of sharp sight;
to hear the noise of thunder is no sign of a quick ear."
Sun Tzu - The Art of War
Wydarr
Junior Member
 
Mesaje: 47
Membru din: Lun Noi 10, 2003 11:01 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde Hampu The Great » Lun Noi 10, 2003 4:08 pm

Pai Dle Wydarr eu sunt unul din cei care injura TT-ul.
Am tras si eu cu el, si in afara faptului ca sta rau de tot la mecanismul de declansare a focului, are un recul destul de important pentru o arma de mina.
Si glontul folosit e o timpenie....
E lucru dovedit de mult ca cel mai bun calibru pentru pistoale este cal. 9mm Parabelum.
Eu am avut insa prilejul sa trag si cu Walther P90, si mai ales cu un Glock 32 cal.357, la care glontul are 10 mm.
Sa vezi aia scula, si sa vezi acolo rezolvare la recul...
Pai un TT la calibrul asta ti-ar smulge umarul cu totul.

La armele de vinatoare, la care ma pricep destul de bine, se calculeaza intii glontul , si apoi pentru el se proiecteaza carabina, sau ma rog arma care ar trebui sa il traga.

Gloantzele se pot compara calitativ intre ele printr-un parametru numit "razanta", care indica defapt cit de aproape este parabola traiectoriei proiectilului de o linie dreapta, pe traseul de la gura tevii, pina la puncul in care glontul mai are suficienta energie cinetica pentru a putea ucide.

Din acest punct de vedere, daca compari calibrul K39 (.311 SB), sau cum i-ai spus tu 7.62x39, cu calibrul 223 Remington ai sa constati ca primul este cu mult inferior celui de al doilea.
As putea sa spun ca primul nici nu exista ca glonte, pentru ca nu mai sunt alte arme care sa il traga in afara AKM-ului.

Sunt de accord ca AKM-ul este o arma mai simpla si mai eficienta in lupta de gherila, dar daca ar fi sa plec la razboi as prefera sa o fac inarmat cu un M-16.

Daca glontul K39 este mai puternic si asta doar pe distante mici, el are o precizie foarte proasta.
223Rem. e cu mult mai precis , si asta pe o distanta mult mai mare.
Compara te rog viteza de la gura tevii intre cele doua calibre de 1000 m/s la 223, fata de 730m/s la k39, si daca nici asa nu imi dai dreptate, amintesteti de tragerile cu trasoare, la care ai folosit AKM-ul, mai tii minte cum "cadeau" gloantele.....parca nici nu erau gloante, parca trageai corcodele cu prastia.

Dar spune-mi te rog NATO nu foloseste si un PM cal 30.06 Springfield ???
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat, intrucit stiu asta si intrucit ma revolt !!!!
Avatar utilizator
Hampu The Great
Junior Member
 
Mesaje: 82
Membru din: Lun Aug 25, 2003 11:00 pm

Mesajde Wydarr » Mar Noi 11, 2003 7:23 pm

Hai sa o luam asa pe caprarii ca vad ca mi-ai pus intentionat sau nu in "gura" chestii pe care nu le-am zis.
1) Intai de toate eu nu am spus pur si simplu ca TT-ul este cel mai ma-sa de pistol de la prastia lu' David incoace. Pur si simplu am zis ca SE POATE TRAGE cu el si inca destul de bine. Tot ceea ce trebuie este sa cunosti arma si sa ai un pic de disciplina a tragerii.
De altfel daca te vei uita acolo unde am descris TT-ul dpdv al reculului am si scris "recul puternic dar controlabil". Este adevarat ca mi-ar fi placut un Glock 17 sau un Sig sau orice alta arma de mana cu renume, cu fiabilitate su greutate si recul mic calibrul 9mm Para, dar.. am tras cu ce mi s-a dat si am tras destul de bine. Nu poti sa fi soldat si sa te scuzi... stiti.. noi n-avem Glock 17 nu putem sa tragem in cap la 25m. Pur si simplu nu se poate face asta.. nu in armata.

2) Am vorbit cu oameni care au facut armata mai multa decat o sa fac eu in doua vieti probabil, care au tras si cu M-16 si cu PM romanesc (printre ei au fost subofiteri care au facut stagii cu trupe NATO) si parerea celor care au tras cu M-16 a fost unanima. Este mai slaba decat a PM-ului. Acest lucru poate ca este din cauza ca energia la gura tevii este ceva mai mare in cazul 7,62 (1992 jouli) fata de 1570 jouli in cazul .223 (5,56mm). De asemnea puterea de penetrare a glontului cu camasa de cupru si miez de otel de cal. 7,62mm este cea mai mare la o arma de mana, o depaseste pe cea a celui cal 5,56 si in plus este si standard in evaluarea vestelor antiglont cu placi ceramice de nivel de protectie IV. Asa ca parerea mea este ca nu poate fi vorba de o comparatie de putere intre 7,62x39 si .223 Remington. Desi duc lipsa de timp promit ca data viitoare cand postez o sa vin cu niste tabele de penetrare ale vestelor anti-glont pe calibre, pentru a ilustra aceste afirmatii.

3) Aici nu era vorba de arme de vanatoare... era vorba pur si simplu de arme de razboi. Aici nu vei intalni calibre de tipul .500 Tyrranosaurus sau mai stiu eu ce nenorociri.

3) Nu cunosc de vreun PM calibrul 30-06.

C ya later
"To lift an autumn hair is no sign of great strength;
to see the sun and moon is no sign of sharp sight;
to hear the noise of thunder is no sign of a quick ear."
Sun Tzu - The Art of War
Wydarr
Junior Member
 
Mesaje: 47
Membru din: Lun Noi 10, 2003 11:01 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde Wydarr » Mar Noi 11, 2003 10:33 pm

Revin cu cateva comentarii privind disputa dintre cele doua calibre cu cateva citate si comentarii ale unor oameni care au vazut mai multe arme la viata lor mai multe decat toti membrii forumului asta la un loc. Pentru a va crea o imagine cat mai aproape de adevar intentionez sa prezint si punctele forte si punctele slabe ale celor doua calibre.

Am gasit o serie de comentarii ale unor oameni din toate partile lumii sub forma unui forum. Eu le-am citit pe majoritatea si sunt... fara comentarii. Daca mai ai comentarii... sunt bucuros sa le primesc. Este o lectura extrem de instructiva si tipii sunt foarte plastici. Am uitat ceva? Ah... link-ul :D

http://kalashnikov.guns.ru/wwwboard/board4/messages/1975.html

P.S. In legatura cu incidentele din vietnam... stii ceva de ele? eu am auzit despre ele intr-un documentar pe Discovery Channel.

P.P.S. Am un prieten care 6 luni de armata nu si-a curatat arma. Ce crezi ca s-ar fi intamplat cu un M-16 :D
"To lift an autumn hair is no sign of great strength;
to see the sun and moon is no sign of sharp sight;
to hear the noise of thunder is no sign of a quick ear."
Sun Tzu - The Art of War
Wydarr
Junior Member
 
Mesaje: 47
Membru din: Lun Noi 10, 2003 11:01 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde Hampu The Great » Mie Noi 12, 2003 10:18 am

Da, gata m-ai convins !!
E mai bun AKM-ul, nu aveam multe dubii cu asta....
Glontul pe care il trage e insa mult mai prost.
Noi avem la vinatoare arme de cal.223Rem. , si iti spun cu mina pe inima, are o tinuta a tirului excelenta, o razanta foarte buna si o precizie remarcabila.
Nu e la fel de bun ca 22Hornet, dar se apropie foarte mult de el.

Totusi nu mi-ai raspuns la intrebare, au americanii si arme pe calibru 30.06 Springfield ??
Glontul asta a cucerit vestul salbatic, si peste tot in literatura il gasesc ca pe un calibru standardizat NATO. Si folosit intens de NATO !!
Ce arme foloseste pactul pentru calibrul asta ???

Acum daca m-ai convins ca AKM-ul e mai bun ca MI-16, sa stii insa ca daca ar fi razboi tot nu mi-as lua AKM.
Mi-as lua un STEYER AUG- 9mmPara, sau un BERETTA AR70/90 de cal 5.56NATO (223Rem), sau poate cal. 308Winchester, cine stie...
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat, intrucit stiu asta si intrucit ma revolt !!!!
Avatar utilizator
Hampu The Great
Junior Member
 
Mesaje: 82
Membru din: Lun Aug 25, 2003 11:00 pm

Mesajde Wydarr » Mie Noi 12, 2003 11:27 am

.223 Remington are avantajele lui certe si precizia cu care trage nu e de loc de neglijat. Dar asa cum spunea cineva de pe site-ul respectiv... doresti precizie? Ia un bolt action. Ia.. pentru 300-500m un Heckler & Koch PSG-1, pentru 500-1000m o FN Mini Hecate cal. .338 Lapua Magnum (un calibru extraordinar de bine ales) pentru 1000 - 3000m ia Barret cal.12,7 (sau .50 BMG cum preferi) sau Steyr IWS 2000 care trage cu proiectil sageata cu elemente de stabilizare detasabile (asta e munitie de tanc !!!!).

In plus la ce au spus cei de acolo as mai adauga: glontul de cal 5,56mm se fragmenteaza in primul om. Glontul de cal. 7,62mm trece la nivelul abdomenului (cel putin noua in armata asa ni s-a spus) prin 8 oameni la 50 m distanta de gura tevii. Sa nu zicem 8. Sa zicem 3.. si tot as vrea sa il ca prieten, nu ca dusman. 7,62 e glont de macelar. 5,56 e glont de soldat. Iar un glont de lunetist este 9mm sau .338 Lapua Magnum.

Uite aici este o lista destul de completa a pustilor de asalt din dotarea armatei americane. Nu am vazut nimic 30-06.

Armalite AR-10 - 7,62mm NATO (7.62x51mm)
M14 - 7.62x51 mm NATO (.308 Winchester)
M16A1 - 5.56x45mm (.223 Remington), M193
M16A2 - 5.56x45mm NATO / M855
Colt CAR-15 / XM-177 - 5.56x45 mm (.223 Remington)
Colt M4 M4A1 - 5.56mm NATO
Bushmaster M17s - 5.56 mm (.223 Rem.)
Ruger Mini-14GB - 5.56x45 mm NATO (.223 Remington)
Armalite AR-18 - 5.56x45 mm (.223 Remington M193)
XM8 - 5.56x45 mm NATO
XM29 OICW - 5.56 mm NATO (KE) and 20x85mm (HE)


Later edit: pusca la care faci referire cred este M1 Garand care intr-adevar folosea ca munitie cal. 7,62x63mm (.30-06 Springfield), dar la care s-a renuntat deoarece cartusul era prea lung si prea greu si cantitatea de munitie pe care o cara un soldat era foarte limitata.
Iti recomand un site excelent privind armele militare de toate categoriile: http://www.world.guns.ru
Este cel mai bun pe care l-am gasit.

Even Later Edit: daca ar fi sa imi aleg o pusca de asalt asa.. pe sufletul meu.. mi-as alege Heckler & Koch OICW sau G36K. (E adevarat..5,56... dar... e atata arta in arma aia....deh nemtii.)
"To lift an autumn hair is no sign of great strength;
to see the sun and moon is no sign of sharp sight;
to hear the noise of thunder is no sign of a quick ear."
Sun Tzu - The Art of War
Wydarr
Junior Member
 
Mesaje: 47
Membru din: Lun Noi 10, 2003 11:01 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde Hampu The Great » Mie Noi 12, 2003 2:11 pm

Pai cred ca discutia s-ar reduce la urmatoarea schema: alegi arma in functie de actiunea care urmeaza.
Uite vezi asta nu inteleg eu bine la armele de razboi de ce nu au o destinatie precisa ?
Ia de exemplu pistolul mitraliera, eu vad arma asta eficienta in lupta de gherila urbana, in spatii mici, delimitate.
Eu as inarma militarii cu asa ceva numai in actiunile de tip comando.
Nu cred ca s-ar incumeta multi sa iasa cu ea la cimpie, sau in conditiile alea din Afganistan.
.Acolo ai nevoie de o arma mai ales precisa.

Crede-ma din toate punctele de vedere glontul de la AKM e jalnic.
Chestia ai care mi-au spus-o si mie in armata, e gresita.
Doar teoretic ar trece glontul prin cei 8 luptatori, pentru ca este putin probabil ca in incercarea asta, proiectilul sa nu atinga vre-un os, ori daca asta se intimpla...se schimba si traiectoria.
E un glont la care proiectilul este mult prea greu pentru formatul si capacitatea tubului. E construit dupa principiul gloantelor mari de tip 38Peterson, sau celebrul 45Colt.

Ar mai fi un lucru. La gloantele militare scopul principal nu este acela de a ucide, ci de a ranii, de a strapunge blindaje...
Din cauza asta cea mai mare parte a munitiei militare este conceputa cu blindajul complet, adica FMJ (full metal jacket);
la noi la vinatori se folosesc gloantele cele mai ucigase, se numesc SP (soft point), sau SPCE(soft point cutted edge), sau HPC(hallow point cavity), dupa caz, si sunt toate gloante de fragmentatie.
Ideea este de a produce in organismul animalului ochit cit mai multa dezordine, astfel ca el sa moara imediat fara a suferii.

Iti multumesc pentru raspunsuri, si pentru site-ul ala...am sa revin poate (sunt in sucar cu Admini), pentru ca as vrea sa mai discutam cite ceva.

Heckler & Koch ?? nici n-am auzit....Ma duc repede in catalog sa o vad cum arata........ Aha, Cal5.56.....ai vazut !!
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat, intrucit stiu asta si intrucit ma revolt !!!!
Avatar utilizator
Hampu The Great
Junior Member
 
Mesaje: 82
Membru din: Lun Aug 25, 2003 11:00 pm

Mesajde memetshot » Mie Noi 12, 2003 2:21 pm

apai hampule nu prea ai citit chiar asa de atent ce scria pe acolo. Chiar se specifica la un moment ca ak-ul e facut pentru macelari (sau asa ceva).
Ideea e in modul urmator: arma e folosit in "close combat", mai tragi si rafale si sigur ochesti ceva. In momentele alea degeaba ai tu o arma precisa daca ea se blocheaza. si din cate citeam pe acolo akaul nu e chiar asa de imprecis. In plus astia folosesc si akauri cu gloante de 5.56 (sper ca n-am gresit numarul). Si sa nu uitam e la o treime de pret...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde Wydarr » Mie Noi 12, 2003 9:40 pm

Initial trimis de Hampu The Great
Iti multumesc pentru raspunsuri, si pentru site-ul ala...am sa revin poate (sunt in sucar cu Admini), pentru ca as vrea sa mai discutam cite ceva.

Heckler & Koch ?? nici n-am auzit....Ma duc repede in catalog sa o vad cum arata........ Aha, Cal5.56.....ai vazut !!


Ti-am zis ca e 5,56... dar este o frumusete. Americanii au preluat-o sub denumirea de XM8 si va intra in serviciu inlocuind M4 si M-16A2.

Technical description.
The XM8 is a derivative of the Heckler-Koch G36 assault rifle, and thus it is almost similar to that rifle in design and functioning. The key differences are the NATO-standard magazine housing that will accept M16-type magazines, the set of Picatinny rails on the forend, telescoped buttstock of adjustable length and a different scope, mounted on the Picatinny rail, built into the detachable carrying handle.

Deh.. ce sa faca si ei... copiaza tot ce e mai bun. Si apropos.. N-ai auzit de Heckler & Koch???? Hmmmmm....
"To lift an autumn hair is no sign of great strength;
to see the sun and moon is no sign of sharp sight;
to hear the noise of thunder is no sign of a quick ear."
Sun Tzu - The Art of War
Wydarr
Junior Member
 
Mesaje: 47
Membru din: Lun Noi 10, 2003 11:01 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde Hampu The Great » Lun Noi 17, 2003 2:05 pm

Nu , spre rusinea mea nu am auzit despre Heckler&Koch....
Interesul meu pentru armele de asalt este destul de redus.
Eu am intrat in vorba ca un cunoscator al armelor de vinatoare, si al calibrelor de la munitii.

Da pentru ca m-ati provocat a trebuit sa studiez problema ceva mai atent, si iata acum sunt in masura sa fac si unele afirmatii mai exacte.

Nu se pot compara cele doua gloante din punctul de vedere al preciziei tirului.
La teava rece, 223Rem. trebuie sa asigure o constanta de trei gloante intr-un cerc de 3cm. asezat la 100 de yarzi.
La 7.62k(x39) cercul are 20cm.

Cel care a facut armata isi aminteste desigur sedintele de tragere, atunci cind tragind in tinta de la 300 de metrii, era invitat de instructor sa ocheasca la baza tintei, astfel ca glontele aflat pe latura urcatoare a parabolei sa intilnasca tinta in centrul pieptului.

La un glont adevarat asa ceva nu se intimpla.
Nici nu are soldatul timp, atunci cind se afla in actiune sa inceapa sa calculeze corectii ale tirului, ca sa afle unde sa tinteasca pentru a lovi ceea ce doreste de fapt.

O ultima consideratie. America care avea toata dotarea fortelor de politie cu revolvere Python, sau pistoale ACP, Beretta, sau R77, nu a ezitat nici o secunda sa le inlocuiasca imediat, atunci cind pe piata a aparut un tip de pistol (Glock) net superior acestora.
Eu cred ca ar fi procedat la fel si cu AKM-ul.

Animaloo, nu e chiar ca in filme. Te mierleste ala cu glontul precis, pina trimeti tu rafalele vraishte.
Eu mai stiu o lectie de la vinatoare. Am o carabina semiautomata Browning FN-cal243Winchester, care trage cinci gloante.
Cind am cumparat-o primul lucru a fost sa studiez posibilitatea modificarii magaziei, astfel incit sa am la dipozitie cit mai multe focuri.
Stiti ce m-a invatat practica ??
Ca daca nu am nimerit din primul foc, sunt sanse sub 30% sa reusesc din al doilea, si aproape nule sa nimeresc cu al treilea glont


P.S. Informatiile din textul ala sunt luate de pe un site rusesc, deci si obiectivismul poate fi luat in discutie.
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat, intrucit stiu asta si intrucit ma revolt !!!!
Avatar utilizator
Hampu The Great
Junior Member
 
Mesaje: 82
Membru din: Lun Aug 25, 2003 11:00 pm

Mesajde memetshot » Lun Noi 17, 2003 2:10 pm

cel mai bine o zis-o unu pe forumul ala. in momentul in care ai folosit cu succes o arma nu o mai schimbi nici cu pomelnice...
rusii folosesc din 70 si ceva akau cu glont de 5 si cat o fii. numa ca multi au retrecut la glontu de 7...

apropo a fost cineva la ExpoMil?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde Wydarr » Mar Noi 18, 2003 9:54 pm

Initial trimis de Hampu The Great
Nu se pot compara cele doua gloante din punctul de vedere al preciziei tirului.
La teava rece, 223Rem. trebuie sa asigure o constanta de trei gloante intr-un cerc de 3cm. asezat la 100 de yarzi.
La 7.62k(x39) cercul are 20cm.

Cel care a facut armata isi aminteste desigur sedintele de tragere, atunci cind tragind in tinta de la 300 de metri, era invitat de instructor sa ocheasca la baza tintei, astfel ca glontele aflat pe latura urcatoare a parabolei sa intilnasca tinta in centrul pieptului.

P.S. Informatiile din textul ala sunt luate de pe un site rusesc, deci si obiectivismul poate fi luat in discutie.


Trei comentarii la obiect.


1) La 100 yarzi (90m) cele trei gloante in cercul de 20 cm ucid la fel de bine un om daca il lovesc in cap ca si cele in cercul de 3 cm. Nu discutam aici considerentul putere de patrundere unde 7,62x39 e net superior. Deci dpdv militar... nu e o problema. Mie cel putin, daca vrei precizie maxima fara recul si cu o arma moderna de greutate redusa recomand sa citesti specificatiile tehnice de la H&K PDW (Personal Defence Weapon), cal 4,6x30mm, glont cu traiectorie foarte plata, care depaseste de 4 ori specificatiile NATO de penetrare a protectiei CRISAT (20 de straturi de kevlar si o placa de titan de 1.6mm la 200m)

2) Nu stiu cine trage cu PM la 300m in armata. Eu am tras la maxim 150m si nu am auzit pana acuma sa se traga cu PM la mai mult de 150m (Am citit inclusiv regulamentul de tragere si distanta maxima este de 150m in tinta alergand). Este adevarat ca inaltatorul se fixeaza la pozitia 3, dar repet... nu cred ca se trage prin armata romaniei (si prin extensie oriunde in lume) la 300m fara luneta. Parerea mea.

3) Oricine poate posta acolo si daca ai vazut bine postau si foarte multi americani si de alte natii.. deci nu cred ca e de comentat obiectivismul site-ului. Din nou... parerea mea
"To lift an autumn hair is no sign of great strength;
to see the sun and moon is no sign of sharp sight;
to hear the noise of thunder is no sign of a quick ear."
Sun Tzu - The Art of War
Wydarr
Junior Member
 
Mesaje: 47
Membru din: Lun Noi 10, 2003 11:01 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde MiG29 » Mar Noi 18, 2003 10:34 pm

Cateva observatii:
AK-47 nu mai e folosit de rusi de ceva vreme.a fost inlocuit de Ak74 (un Ak-47 modificat pentru 5.45) incepand cu 1977,versiunea curenta fiind AK-74M(aparuta in 1990,cu plastic in loc de lemn si usoare modificari)care se pare ca va fii insa inlocuita si ea de AN-94 Abakan( o arma desosebita insa destul de controversata)Oricum cea mai frumoasa varianta mi-se pare AKS-74U(versiune speciala ptr trupele Spetsnazdar folosita acum de cam toate trupele de securitate din Rusia si nu numai,ceva gen Mp-5,cu teava scurta si pat metalic rabatabil)Americanii la randu lor au ajuns la M16A2 care e mult imbunatatzita fata de M16-clasic(de Vietnam sa-i zicem) evoluand din M16A1.Totushi cea mai buna versiune de M16 dupa mine e C7 facut de canadieni(Diemaco)si folosita si de olandezi si danezi care in loc de optiunea 3salve( three-shot burst) are doar single shot si full automatic.Mai e shi ColtM4(724) si Ar15(asta e contemporana cu M16 clasic)
Referitor la H&K-u ala G36K...ciudata arma...preferG41,ceva mai clasic.Cu toate astea preferata mea e SIG552Commando....destul de asemeantoare ca principiu cu AKS-74U:)
In legatura cu postu despre portavioane.In Europa mai are si Rusia un portavion(ma rog aproximatic portavion)Admiral Kuznetsov(clasa Tbilisi) care se pare ca la ora actuala este functional(dupa intense reparati si modernizari).Ce e deosebit la el e ca pe langa cele americane este mult mai bine dotat dpdv al armarmentului putandu-se aparar si singur spre deosebire de cele americane care fara escorta nu prea au sanse.Din cate shtiu acum are la board doar Su-33(Su27 navalizat)si Ka-27/29Helix.A fost o incercare cu un Mig29 navalizat dar nu a mers.De asemenea Yak-ul 141 Freestyle(succersorul lui 36)nu a intrat in productie.
The Earth is full.GO HOME!
Avatar utilizator
MiG29
 
Mesaje: 7104
Membru din: Dum Apr 14, 2002 11:00 pm

Mesajde Hampu The Great » Mie Noi 19, 2003 9:50 am

Lui Wydarr:

"2) Nu stiu cine trage cu PM la 300m in armata. Eu am tras la maxim 150m si nu am auzit pana acuma sa se traga cu PM la mai mult de 150m (Am citit inclusiv regulamentul de tragere si distanta maxima este de 150m in tinta alergand). Este adevarat ca inaltatorul se fixeaza la pozitia 3, dar repet... nu cred ca se trage prin armata romaniei (si prin extensie oriunde in lume) la 300m fara luneta. Parerea mea."

Am gresit. Scuzele mele !!!
Am facut confuzie intre pozitia inaltatorului si distanta de tragere, cum bine ai sesizat.

Insa trebuie sa ma crezi calibrul 7,62x39 e o catastrofa.
Ajungi sa iti dai cel mai bine seama de asta, cind tragi citeva gloante de calibre consacrate.
Acum doi sau trei ani oricine avea posibilitatea asta contra cost, la poligonul din Baneasa.
Aveau mai multe tipuri de arme, intre care si pistoale Glock si Macarov (am scris bine ??)
Nu stiu daca esti la curent, dar acum citiva ani Cugirul a propus pietii o arma semiautomata AKM modificata pentru vinatoare.
A fost repede retrasa in urma protestelor unanime ale vinatorilor, proteste care vizau defapt glontul, chiar si in varianta Soft Point.

Prin Martie am fost la poligonul Dinamo, dar acolo am tras doar cu armele mele.
Daca ai fi vrut sa tragi cu armele lor, cica era musai sa ai pe Permisul de Arma calibrul pe care doreai sa il folosesti (??)

Daca vrei ma pot interesa pentru tine daca mai exista posibilitatea aia de la Baneasa, si care sunt conditiile..


Salut !!
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat, intrucit stiu asta si intrucit ma revolt !!!!
Avatar utilizator
Hampu The Great
Junior Member
 
Mesaje: 82
Membru din: Lun Aug 25, 2003 11:00 pm

Mesajde Wydarr » Mie Noi 19, 2003 10:01 am

Initial trimis de MiG29
Cateva observatii:
AK-47 nu mai e folosit de rusi de ceva vreme.a fost inlocuit de Ak74 (un Ak-47 modificat pentru 5.45) incepand cu 1977,versiunea curenta fiind AK-74M(aparuta in 1990,cu plastic in loc de lemn si usoare modificari)care se pare ca va fii insa inlocuita si ea de AN-94 Abakan( o arma desosebita insa destul de controversata)Oricum cea mai frumoasa varianta mi-se pare AKS-74U(versiune speciala ptr trupele Spetsnaz dar folosita acum de cam toate trupele de securitate din Rusia si nu numai,ceva gen Mp-5,cu teava scurta si pat metalic rabatabil)



Cateva observatii... la observatiile tale :D
1) In primul rand nu poti sa compari o pusca de asalt (AKS-74U) care are calibrul 5,45mm si la care glontul se duce si se duce, cu un MP5 care are cal. 9x19mm si care are eficacitate la 50m. Sunt clase diferite - AK este pusca de asalt, iar MP5 este pistol automat (pe limba lui Goethe...aaaa.. Shakespeare - sub-machinegun). Oricum in ceea ce priveste terminologia lucrurile sunt anarhice rau deoarece desi ai fi tentat sa incadrezi MP5 la categoria pistol-mitraliera... in marea armata romana AKM se numeste Pistol Mitraliera (desi este pusca de asalt)... ma rog..

2) In alta ordine de idei... desi nu cunosc care este procentul de inlocuire al AK-47 cu AKS-74U in armata rusa acesta nu cred ca este foarte mare. In marea armata a Romaniei arme cal. 5,45 poseda Regimentul de garda, cercetasii, vanatorii de munte si tanchistii. Restul se bazeaza exclusiv pe AKM (model 1963). Bineinteles ca exceptii exista, dar eu vorbesc de cazul general. De asemenea, militarii care sunt plecati in misiuni internationale au arme cal. 5,45mm.

3) In al treilea rand imi reafirm suportul pentru armele de asalt calibrul 7,62x39.... oriunde ar fi ele, dar in special la mine in mana.


Later edit: deoarece de abia acuma am vazut postul tau Hampu.
pistolul se cheama Makarov si e o arma buna din cate am auzit. Oricum Glock-ul il bate la fundulet de la 10.000 de kilometri. Daca auzi ceva ca s-ar putea sa merg sa trag in poligon cu armele lor (io n-am permis de port arma) si vrei o statuie pe la Universitate sau in Romana... let me know... adica DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA VREAUUUUUUUUUUUUUUUUUUU. Mersi mult.
In alta ordine de idei... daca vrei precizie mare la glont... am mai scris eu mai sus niste exemple de arme de precizie la distante mari.. dar ele toate sunt bolt-action. Repet... 7,62x39 e glontul perfect pana in 100 - 150m. Isi face treaba... care conform cu manualul PM-ului este "nimicirea fortei vii a inamicului". Treaba cu 5,56 / 5,45 e o arma umana sunt impresii. Oricum glontul se fragmenteaza inauntrul tintei si face varza pe acolo prin interior.. deci sanse de a scapa sunt mititele. Ceea ce imi place la 7,62 e ca dupa ce a facut varza o tinta el isi continua drumul.
"To lift an autumn hair is no sign of great strength;
to see the sun and moon is no sign of sharp sight;
to hear the noise of thunder is no sign of a quick ear."
Sun Tzu - The Art of War
Wydarr
Junior Member
 
Mesaje: 47
Membru din: Lun Noi 10, 2003 11:01 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde memetshot » Mie Noi 19, 2003 10:01 am

gloante de calibre consacrate.

ce intelegi tu prin calibru consacrat? ca din cate am vazut io sunt 2 calibre consacrate: cel NATo de 5..cat o fi si 7.cat o fi...

si hampule nu ma compara vanatoarea cu razboiul. is doua lucruri total diferite...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde Hampu The Great » Mie Noi 19, 2003 2:25 pm

Animaloo....
Pai eu am zis mereu ca nu ma pricep decit la armele si munitia de vinatoare....
Mi-am dat si eu cu presupusul, n-am vrut sa fac deranj....
Eu sunt bonav dupa vinatoare (apropo, imi lasa gura apa cind iti vad avatarul), si am deschis si un thread pe tema asta, da nu m-a bagat nimeni in seama.

Atit glontul 223Remington, cit si 7.62x39(.311SB) sunt folosite la vinatoare.

Am mai spus-o, in armureria de astazi intii se proiecteaza(calculeaza) glontul (forma, greutate, incarcatura) si apoi se face arma care sa il traga.
Exista in momentul asta cam 3000 de calibre uzuale, dupa unii autori chiar mai multe, si cel putin inca pe atitea neuzuale.
Asta fara a lua in calcul asa numitele "Wild Cats", adica gloante fabricate artizanal, dupa necesitatile particulare ale tragatorului.

Din cele 3000 de calibre uzuale, foarte des intilnite sunt doar 25.
Am sa incerc sa dau mai tirziu un atash cu tabelul in care sunt descrise.
Eu le-am numit pe astea 25 "calibre consacrate", da poate era bine sa amintesc ca am facut aprecierea din punctul de vedere al vinatorului.
Din astea 25 am sa amintesc aici doar citeva, alaturi de motivele pentru care le admir:

1. cal.22 Hornet---pentru precizia extraordinara din pacate doar la distante scurte.
2. cal223 Remington--pentru excelentul raport viteza-precizie-forta
3. cal243 Winchester--pentru ca am o carabina care trage astfel de gloante, si pentru ca intre toate calibrele acesta e cel mai apreciat de majoritatea vinatorilor.
4. cal 270 Winchester---pentru ca este glontul cu cel mai interesant proiectil, in sensul ca se poate preta la cam toate formele de vinat.
5. cal 30.06 Springfield---Pentru ca am o arma si pentru ca este glontul cu una din cele mai bune balistici, desi cam mare pentru vinatoare.

Wydarr, yo're on.....cu poligonul. Ti-am dat si un PM.
Ziceam de Makarov pentru ca aveau si unul din asta acolo.
Eu nu am tras cu el pentru ca ar fi trebuit sa astept dupa unul care "il ocupase", asa ca nu stiu cum e.
Da pot sa iti spun ca e impresionant, si face un zgomot asurzitor.
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat, intrucit stiu asta si intrucit ma revolt !!!!
Avatar utilizator
Hampu The Great
Junior Member
 
Mesaje: 82
Membru din: Lun Aug 25, 2003 11:00 pm

Mesajde memetshot » Mie Noi 19, 2003 2:42 pm

creca ar cam trebui sa incheiem acilea discutia, nu de altceva da nu facem altceva decat sa dam cu pepeu...si sincer nici nu prea imi doresc mai mult.
Ia zi si mie cum ie treaba cu poligonu: cerinte, bani si alte alea ca la tinta as trage si io...


Cum vi se par jmecheriile alea optice pentru tinta?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde Hampu The Great » Joi Noi 20, 2003 11:02 am

Animaloo
Nu am date recente despre poligoane.
Simbata insa ma intilnesc cu o persoana ce detine toate informatiile necesare.

In principiu e cam scumputz.
La Dinamo ar fi trebuit sa platesc "timpul" cit foloseam standul (n-am dat mare lucru pentru ca am avut "blat" cu unu angajat al poligonului)
Acolo eram cu armele si cu gloantzele mele.

In general la Poligoane ar cam trebui sa tragi doar gloantele lor (le dau mult mai scump ca la magazin), cu armele tale, si folosind echipamentele lor (tinte, talere, etc.).

La Baneasa era un S.R.L. care preluase afacerea asta.
Trebuia sa semnezi niste declaratii, sa ai buletin si brevet din care sa reiasa ca ai stagiul militar satisfacut (da cind am fost eu era si o tipa in grupul nostru si aia au primit-o si pe ea).
Se platea "la pocnitura", adica la cite focuri vrei sa tragi.
Un foc cu Glock-ul a costat cam 25 000 de lei, cred.
In banii de azi ar fi cam 50 000 de lei.
Daca vrei sa faci o partida de talere, fara un bulion nu scapi.
In banii astia tragi cam 25 de focuri.

Altfel sedintele de poligon sunt haioase.
Se pot consuma gustari, sprituri (teoretic doar la terminarea sedintei)...poti sa te uiti la alti tragatori.
Un fel de iesire la iarba verde..
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat, intrucit stiu asta si intrucit ma revolt !!!!
Avatar utilizator
Hampu The Great
Junior Member
 
Mesaje: 82
Membru din: Lun Aug 25, 2003 11:00 pm

Mesajde memetshot » Joi Noi 20, 2003 11:10 am

ehe...m-ai calmat la faza cu brevetu...
io aveam odata o idee (nu aveam si banii da ideea era) sa-mi trag un poligon...cred ca ar fi iesit bani sa-i intorc cu akau :)
Am pus si io mana pe neste glock-uri la expomil si mi s-au parut simpaticute de tot ca pistoale. destul de ergonomice, destule gloante...ideea e ca mi-am busit destu tot jucandu-ma cu ele..

Sa iesim din discutia ak vs m16. voi ce parere aveti de armele astea antiaeriene. Mie unu mi se par destul de inutile avand in vedere performantele ultimelor avioane si gandindu-ma la recentele bombardamente contra iugoslaviei si irakului...prea putin avioane cad si alea accidental.
Am vazut acu' o bateriae AA autoportanta, creca m-am exprimat bine. In traducere in tanc cu doua imensitati de mitraliere AA. Parerea mea ca chestia aia ar avea randament mult mai mare ca suport pt infanterie...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde Hampu The Great » Joi Noi 20, 2003 3:18 pm

Sa sti ca ideea e de actualitate si acum.
Un poligon nu pretinde cine stie ce investitii......ma rog nu la inceput.
Poti sa o iei usurel, cu dotari modeste....pina la urma ce mare scofala.
Da sa sti ca banul iese gros.... nu asa cu tzirita..
In primul si in primul rind ca majoritatea celor cu arme sunt blindati de lovele.
Apoi din cite am auzit la recensamintul din anul asta sunt peste 30000 de arme numai in Bucuresti.
Pe urma toti cei (cu arme) pe care ii cunosc s-au aratat interesati
"sa faca un poligon" dupa ce le-am povestit cum e.
Poate punem de o afacere impreuna mai sti ???
(desi tu Animal, eu vinator....parca nu-i de bun augur)
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat, intrucit stiu asta si intrucit ma revolt !!!!
Avatar utilizator
Hampu The Great
Junior Member
 
Mesaje: 82
Membru din: Lun Aug 25, 2003 11:00 pm

Mesajde memetshot » Joi Noi 20, 2003 3:29 pm

ca sa faci un poligon adevarat iti trebuie in special pamant....adica spatiu care in bucuresti sau in zonele limitrofe costa mult. daca vrei sa fi mai mult decat bazat iti faci un poligon undeva la subsol si la parter, et 1 faci un bar ceva... parerea mea e ca daca vrei sa fie super ok iti trebe macar o lungime de 100 m min 50...plus ca tre sa o izolezi fonic bine de tot...investitia cred ca e de cateva milioane de dolari (pamant+casa+arme proprii + dotari ) dar io zic ca se merita...
da fara verzituri (si nu ma refer la spanac si loboda) pot sa frec duda la munca si sa las linia sa se imputa de moarta ce ie..
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde derbedeu » Dum Noi 23, 2003 9:08 am

Hy multime. Am realizat ca sinteti un forum foarte interesant si misto dar sa trec la subiect : Arme de razbel parca asa-i treaba ok , fiind arme de razboi ca sa le testezi eficacitatea trebuie sa fi luptat cu ea cu adevarat sa tragi in oameni si atunci sa vezi efectul precizie si distrugere dupa mine personal cred ca sint 2 tipuri de soldati soldati nascuti soldati(adica un om capabil sa isi ideplineasca o misiune indiferent de scop si pericol) la care as alege arme M16 si un parbellum si soldatii obligatii sa fie soldati (as alege un Akaem si minimitraliera aia taiwaneza imi scapa numele acum in schimb rata de foc/sec foarte mare) deci trageri de amatori cu Akm sau alte pocnitori in timp de pace cred ca sint vorbe goale


Deci ce fideliate au armele de ex. M16 si Ak-47 in razboi , as vrea sa fac o mica scena de razboi :2 soldati pusi sa se ucida ca vor sau nu asta nu ne mai intereseaza , ce-l cu M16 se va baza pe precizie Nae Akm pe efect dupa voi care crede-ti ca sa scapat in pantaloni !?Banuiesc ca este clar ca gajii nu ar juca un joc video si ca moarte vine oricum sigur .



Referitor la 7,62 este un calibru gindit din cur si expus ca arma secolului avantaje ei ?nimik decit sa te poti lauda ca la-i nimerit pe Gigi si este mort dar un razbel mey se duce alfel un mort este un mort si nimeni nu isi face griji de el dar de un calibru nato care nu este nicidecum uman ma-s feri sa fiu ceva plotonier ca 1 ranit=2soldati la transport =3soldatii ocupatii cu popicele plus spitale pline de raniti care includ transport etc... asa ca Akau´ este o arma de moda veche de genul traiasca lenin si ada vodka ca nu conteza ca nu avem gloante
derbedeu
Junior Member
 
Mesaje: 11
Membru din: Dum Noi 23, 2003 8:47 am
Localitate: Pitesti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Stiinta

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori