Facultatea-opinii si marturii

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

Mesajde piskeshu » Mar Ian 20, 2004 12:37 pm

Pa mine ma enerveaza cartile care musai trebuie cumparate. Scosese un prof de-al nostru un cartoi cu peste 1000 de ppagini, care costa 400000 lei. Shi vine omu asta la curs cu vreo 6 cartzoaie din astea, le pune pe masa si-ncepe cursu. La sfarsit zice: “hai, cine cumpara cartile, ca-s grele shi nu le mai car pana la masina!â€Â
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
Avatar utilizator
piskeshu
banned
 
Mesaje: 5692
Membru din: Vin Noi 14, 2003 12:00 am

Mesajde stefan » Mar Ian 20, 2004 2:04 pm

Decrypter, oamenii de la Info si Mate-Info mi-au povestit si de colegii lor; din cate am inteles marea parte sunt clueless, cu cateva exceptii. Iar faptul ca proiectul ala de patru persoane era asa penal spune multe despre nivelul facultatii. Exemplele nu-s alese tendentios, "informatistii" astia i-am cunoscut, de ei vorbesc, ma indoiesc ca-s ultimii in facultate. In aia doi de la Mate-Info e o fata care a luat 9.75 la licenta, for fuck's sake. Iar astalalta de-i faceam temele avea note destul de mari (9,10) si nici o restanta.

Macar stii pe cineva la Informatica? Sau ai vorbit cu cineva de acolo? In fine, e treaba ta.

Tu mi-ai dat un exemplu de om care e la calculatoare, eu ti-am aratat exemple de proiecte de la Info - cam astea-s cerintele.

Chestia cu matematica umplutura e discutabila, depinde ce intra la capitolul "matematica". Oi fi prins tu dragoste pentru matematica in general, dar acu depinde si ce vrei sa faci cu ea.

Cu Calculatoarele nu esti intocmai bine informat, exista sectie de Automatica, in cadrul Energeticii daca nu ma-nsel. Nu stiu exact cand, dar inainte de '89, Automatica a devenit facultate de sine statatoare. Tipi ca Adrian Petrescu si Nicolae Tzapush, profesori la Automatica, sunt pe domeniul respectiv din anii '70.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Decrypter » Mar Ian 20, 2004 10:27 pm

N-am o dragoste de matematica, dar revino-ti... fara mate se ajunge exact la tipul de proiecte de care zici. Si sa inteleg ca la Calculatoare e toata crema, daca la Informatica sunt doar cativa, ici, colo? Nu e asa. Asta o stiu. Concurenta la Calculatoare o fo' 2 pe loc in 2003, fata de ~4 in 2002, si mediile au scazut nu stiu zau ce o sa se intample... In schimb, la Uni au crescut mediile si concurenta.
E relativ usor sa inmultesti doua numere prime si mai maricele... distractia incepe abia cand trebuie sa descompui rezultatul :)
Decrypter
Junior Member
 
Mesaje: 39
Membru din: Joi Sep 18, 2003 10:11 pm
Localitate: somewhere in a TCP packet

Mesajde stefan » Mar Ian 20, 2004 10:49 pm

Decrypter, nu stiu daca toata crema e la Calculatoare, dar mare parte a colegilor mei erau buni sau foarte buni. Nivelul mi s-a parut destul de ridicat, de cand au aparut locurile cu plata e posibil sa mai fi scazut, dar nu mult. After all, o buna parte din colegii mei sunt seminaristi :D.

Nu vad o legatura directa intre nivelul proiectului de care am vorbit si lipsa matematicii - after all, la Info se face matematica, nu? Depinde si de nivelul mediu al studentului de la Info, si de nivelul impus de profesori si asistenti. La Calculatoare in ultimele doua semestre am fost ingropat in teme, mare parte destul de interesante si nu tocmai triviale(vezi si tu http://cs.pub.ro/~pt pentru exemple, de exemplu), tocmai pentru ca asistentii stiau ca ne descurcam.

Nu pot sa zic ca cei mai buni merg la Calculatoare, dar cel putin din cate am auzit, nivelul mediu la Calculatoare e net mai ridicat decat la Informatica. Din cate-am vazut eu, un student mediocru la Informatica nu prea le are cu programarea (desi ei n-au scuza ca au avut electronica si alte prostii), la Calculatoare nu prea are cum sa n-aiba habar. E si prestigiul facultatii, dupa care multa lume se ia.

In fine, e treaba ta unde dai, eu n-am zis neaparat ca A&C e mai buna decat Informatica, ci ca depinde de ce vrei. Nu exista facultatea perfecta, A&C are hibele ei, dar la sfarsit am fost multumit ca am facut-o, si cam toti colegii mei sunt de aceeasi parere, in ciuda primilor doi ani mai ciudati. Nu neg ca si la Informatica pot sa fie studenti foarte buni, chiar si la Cibernetica, dar conteaza nivelul mediu, after all. Daca stai sa cauti hibe, gasesti la orice facultate, important e cat de castigat o sa fii dupa 4-5 ani, nu?

N-am luat discutia asta ca pe un Informatica vs. Calculatoare, ce am scris despre Informatica este parerea sincera pe care mi-am format-o, informandu-ma cat am putut. Eu zic ca incerci sa vorbesti si cu cineva care este la sau a facut Informatica, sa-ti faci o idee mai buna despre ea.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde JaJa Beens » Mie Ian 21, 2004 11:48 am

decrypter, in calitate de absolvent al facultatii de automatica si calculatoare, da-mi voie sa-zi zic cateva vorbe:
MANANCI CACAT!!!
si lasa draq vidanja ca ai golit-o de tot
habar n-ai ce e aia programare adevarata, habar n-ai ce se intampla prin facultatea respectiva
asa ca taci si inghite
Gone 4 good
Avatar utilizator
JaJa Beens
 
Mesaje: 691
Membru din: Lun Sep 02, 2002 11:00 pm

Mesajde Decrypter » Mie Ian 21, 2004 11:06 pm

JaJa "Beans", faci onoare facultatii absolvite prin insultele pline de imaginatie si gandire algoritmica... apropo, de la prea multa "beans" e duhoarea ce vine dinspre tine? (si da, stiu filmul)

stefan:
Nici eu nu vreau neaparat un vs., dar oricum thread-ul e relativ gol, in afara de noi, si n-are sens sa poluam forumul.

Am vorbit cu tipi care au facut f. de Info
1 la Cluj
2 la Timisoara
1 la Bucuresti
1 la BV
Toti sunt multumiti, buni profesionisti, cu salarii de 2000 USD/luna dupa 2 ani de lucru. Or fi prosti angajatorii de tin asa necalificati in detrimentul politehnicii...
Nivel mediu? Wake up. Nivelul mediu a fost intotdeauna ridicat la info (din 60, cel putin, cu informatii clare si obiective). La poli... aveti 300 de studenti pe nivel doar la o facultate vs 100 la Info: normal sa dai peste mai multi destepti si sa ti se para extraordinar, chiar daca procentual poate nu e chiar asa :). A fost, cum am mai zis, o perioada scurta in care orice olimpic la stiinte exacte se ducea la Poli. Vremea aia a apus. Si dupa olimpici vine si turma.
M-am chiorat pe la teme: e interesant ce imi arati . Anul 3 la info, daca nu incurc numerele, e plin de ce bagi tu acolo. Tot nu se justifica primii doi ani (apropo, vad ca o-ntorci ca la 48, la inceput ziceai ca nu se pune accent pe materii aiurea, dar acum recunosti ca anii respectivi sunt ciudati...).


Ultima chestie, nu ma pot abtine... am ras ca tampitul toata ziua

"Pai aveau proiect de semestru sa faca un applet cu niste checkbox-uri, un editbox, tampenii d-astea, si care sa scoata un pop-up in functie de ce checkbox e setat, ce pui in editbox"

Loool... pai Windows-ul, 3dsmax-ul, C Builder-ul, Winamp-ul programele in general ce fac 90% din timp? Poate vrei sa se faca iar Fortran, sa nu mai existe interactivitate. Ai fi si tu satisfacut de temele de la Informatica!
E relativ usor sa inmultesti doua numere prime si mai maricele... distractia incepe abia cand trebuie sa descompui rezultatul :)
Decrypter
Junior Member
 
Mesaje: 39
Membru din: Joi Sep 18, 2003 10:11 pm
Localitate: somewhere in a TCP packet

Mesajde stefan » Joi Ian 22, 2004 12:46 am

Decrypter, nu mai insist, tu ai parerea formata despre facultati. Sincer, daca teme ca alea se fac si in anii superiori la Info, nu inteleg cum pot nu am cunoscut inca decat o singura persoana competenta ca programator iesita de acolo, fostul meu diriginte din liceu, dar care era bazat inainte sa dea la facultate. Da-mi voie deci sa ma indoiesc de adevarul acelei afirmatii, daca e legata de Informatica din Bucuresti.

Info in Bucuresti nu e totuna cu Info in Timisoara sau Brasov (si ar fi absurd sa vorbim de "facultatile de Informatica in general"), iar tipii respectiv poate erau foarte buni dinainte de facultate, poate multe lucruri le stiau sau au fost capabili sa le invete singuri. "Exista" nu e totuna cu "e un lucru obisnuit". Iar ca toti au salarii de 2000 USD, da toti pana la unu'... E o gluma, nu?

Chestia cu procentele iar e dubioasa, la noi procentual cei care merg pe specializarea cea mai grea sunt egali ca numar cu ceilalti care merg la celelalte trei (mai lejere) la un loc. Iar la specializarea cea mai grea nu e tocmai lejer sa treci, si nu te punea nimeni sa faci applet-uri banale in echipe de cate 4-5 tot semestrul.

Nu stiu unde vezi tu intors ca la '48, mai sus era vorba de cat de reprezentative sunt materiile respective pentru toti cei 5 ani de Automatica; in primii doi ani, materiile legate strict de informatica sunt mai putine, dar din cate stiu nici la Info nu e altfel. Ti-am explicat, toate facultatile au hibele lor, ar fi aiurea sa vorbim de facultatea perfecta. Ti-am zis rezervele mele fata de Info, as vrea sa sper ca ma insel, dar mi-e teama ca nu e asa. Am rezerve si fata de Calculatoare, no problem (mai putine decat fata de Info), dar tu ai venit aici in postura de atotstiutor, bazandu-te pe faptul ca ai cunoscut un tip la Info foarte bun si unul la Calculatoare care e varza, sa-mi explici cum e cu facultatea pe care am terminat-o de curand! Pai nu esti cam tupeist?

Incep sa cred ca iei discutia ca pe un fel de concurs, care e mai tare in replica or smth, intrecere de care eu n-am nici un chef. Eu iti zic doar atat: vorbim peste 4 ani :j. Ce dracu' sa-ti raspund la tentativa ta puerila de a respinge exemplul cu appletul lui peshte? Un program care-l faci intr-o ora, proiect de semestru pentru patru persoane? Nu ma legam de faptul ca proiectul era axat pe GUI, chiar deloc. Oi fi ras tu, dar ai ras singur.

Nu vreau s-o lungesc, ia pe rand paginile materiilor din Calculatoare daca vrei sa stii mai multe. Daca exista asa ceva si la Info, uita-te si acolo. Incearca sa nu ai prejudecati; sincer, esti chiar primul pe care-l aud laudand Informatica din Bucuresti, pan-acu mi se parea un lucru general acceptat ca e o frectie de facultate... Si, cum spuneam, e treaba ta, daca eu n-am dreptate nu e mare bai, daca tu n-ai dreptate s-ar putea sa te vad dupa 4 ani chinuindu-te cu un "Hello world"...
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Decrypter » Joi Ian 22, 2004 11:41 am

Tocmai ca eu nu prea am pareri preconcepute despre facultate.
Cu ce stii tu... eu stiam ca in general Politehnica Bucuresti e o frectie de universitate, cu unguente de facultati.
Tu zici ca Brasovul, de exemplu, e mai bun decat Bucurestiul in ceea ce priveste facultatea de info? Eu STAU in Brasov si am vazut si profi, si cursuri. Daca vrei sa vezi cum la baze de date ti se preda conectarea la o baza SQL UN AN INTREG, du-te acolo.
Ziceai si de ala cu semnatura. E ridicol argumentul tau... daca am io chef si scriu tot codul pe o linie? Chiar daca n-a scris fantastic de bine, totusi... tu judeci munca dupa cantitate, nu dupa calitate?

Nu-ti vine-a crede ca 5 oameni s-au realizat pornind de la facultatea de Info? E asa mare numarul? 3 erau buni la mate, unul la fizica si unul la info. Toti sunt programatori. Dupa fac. de info. Politehnistul de Atanasiu preda la Info. Dupa tine, a facut la Poli, ergo e bun meserias. Ce cauta el la parlitii aia? Te contrazici singur. P.S. Il respect pe Atanasiu, sa nu se inteleaga gresit.

Poate nu stii ca se poate alege intre "informatica teoretica" si "aplicata", din anul 2. Cunostintele tale probabil au ales partea aplicata, si de aceea sunt varza. La teoretica se face partea de info de la voi + ceva. De aici si rezervele mele cu privire la Poli, pentru ca aveti pretentia ca faceti info "aplicata". Sa-ti spun o chestie de care sunt relativ sigur: nu exista diferenta dintre practica si teorie, exista doar teorie insuficient studiata.

Mi se pare surprinzator ce insisti tu sa arati. O universitate obladuita de Ceausescu, plin de materii puerile ca sa faca fotbalistii facultate, care scotea TCm-isti excesiv platiti ca pe banda, e dintr-o data peste o universitate de 150 de ani, varful vietii academice romanesti. Cand s-a produs rasturnarea asta?. Eu am 18 ani si tot n-am vazut-o. Oameni de 30, 40, 50 de ani nu stiu sa se fi intamplat asa ceva. Se pare ca numai cei de 20-25 de ani o vad. Efectiv nu pot sa inteleg... va da numele de politehnica impresia ca sunteti la MIT? Aia e cu totul si cu totul alta mancare de peste. E efectiv ciudat cum fabrica de nulitati a ajuns magnet de talente.


NU IAU DISCUTIA ASTA CA PE O COMPETITIE. Incerc doar sa vad ce argumente solide exista pentru a sprijini Politehnica A/C si/sau a denigra Univ. din Bucuresti, info.
E relativ usor sa inmultesti doua numere prime si mai maricele... distractia incepe abia cand trebuie sa descompui rezultatul :)
Decrypter
Junior Member
 
Mesaje: 39
Membru din: Joi Sep 18, 2003 10:11 pm
Localitate: somewhere in a TCP packet

Mesajde stefan » Joi Ian 22, 2004 12:05 pm

Decrypter, discutia esueaza in pueril, nu am comparat informatica din Brasov cu aia din Bucuresti, am zis ca nu-i totuna, si ca daca unul a facut info in Brasov / Timisoara / Cluj si e bun, nu stiu ce legatura are asta cu Informatica din Bucuresti. Poate ma lamuresti tu.

N-am comparat Politehnica () cu Universitatea per ansamblu, vorbeam exclusiv de Calculatoare si Informatica. Exista facultati slabe in Politehnica, la fel si-n Universitate, dar asta nu e relevant pentru discutia noastra! Si ce relevanta are vechimea Universitatii pentru nivelul la care se studiaza informatica in cadrul ei? Si btw, Politehnica exista din 1920, nu Ceasca a creat-o.

Da-mi voie sa ma indoiesc de rostul continuarii discutiei, vad ca-ti place sa sustii un punct de vedere pana-n panzele albe, inventand argumente fanteziste in momentul in care nu mai ai nimic de spus. Repet, nu vad discutia asta ca pe o competitie de argumentare, ci ca un schimb de opinii cel mult, care tie ti-ar putea fi util. Unele din lucrurile pe care le spui suna atat de fantezist sau elucubrant ca nici nu vreau sa ma obosesc sa ma leg de ele; doar un exemplu: in Bucuresti e destul de greu sa gasesti pe cineva dispus sa plateasca un programator cu mai mult de 1000 de dolari pe luna, iar tu zici ca ai, ce coincidenta, cinci prieteni, si care toti castiga 2000 de dolari pe luna! Mi-e teama ca ajungem la vorba lui Jaja...
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde piskeshu » Joi Ian 22, 2004 12:09 pm

De ce nu deschideti voi thread despre info, ca ne-ati naucit de-a binelea?:con:
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
Avatar utilizator
piskeshu
banned
 
Mesaje: 5692
Membru din: Vin Noi 14, 2003 12:00 am

Mesajde aphextwinz » Joi Ian 22, 2004 12:47 pm

Decrypter,

am un challange pentru tine:

un test de angajare (tzi-l pot administra personal, te trimit la o firma, cum vrei)
a) pentru tine
b) pentru cei cinci prieteni ai tai

te bagi? ;D
aphextwinz
Junior Member
 
Mesaje: 2126
Membru din: Lun Iul 30, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde Decrypter » Joi Ian 22, 2004 12:50 pm

N-a zis nimeni ca am doar 5 prieteni. Cifrele la salarii le-am umflat o tzara... sunt intre 1200 si 2000, dar aia lucreaza de 2-3 ani... tu iei cifrele primite la angajare? Nu cred, pentru ca pentru alea e cam mult 1000. Atunci de unde scoti sumele in cauza?

Bucuresti e capitala tarii... Nu-ti ajunge?

Jaja ( ma rog, pe ala din film il chema Jar Jar Binx, dar cum chestiile astea sunt prea simple pentru un absolvent A/C, cum se recomanda) e exemplul tipic de imbecil fara umor.

pishkesu: ai dreptate :)
E relativ usor sa inmultesti doua numere prime si mai maricele... distractia incepe abia cand trebuie sa descompui rezultatul :)
Decrypter
Junior Member
 
Mesaje: 39
Membru din: Joi Sep 18, 2003 10:11 pm
Localitate: somewhere in a TCP packet

Mesajde aphextwinz » Joi Ian 22, 2004 12:59 pm

daca mai continua discutzia, o sa aflam ca de fapt unul lucreaza in Italia, altul are vreo 800$ dar le-a rotunjit o tzara, etc. etc. :D



mah Decrypter, tu ai asha o idee despre cum a fost Politehnica Bucureshti in 70, in 80, in 90, shi acum?

vrei sa itzi dau exemple de teme de facultate (de programare) pe care tu nu le potzi face in timpul cerut de laborantzi (sa-tzi demonstrez ca in facultatea aia se invatza ceva) ?
aphextwinz
Junior Member
 
Mesaje: 2126
Membru din: Lun Iul 30, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde georgi_cluj » Joi Ian 22, 2004 3:42 pm

uf... m-ati ametit si pe mine

discutia a inceput frumos, comparand facultatile intre ele, si seniorii care incearca sa dea sfaturi celor mai micutzi

da' a degenerat tare de tot... oricum ati lua problema, tot spinoasa ramane
si tot la nivel "macro" e hiba, nu la partea care tine de studenti

as vrea sa va rog sa mai aduceti exemple, ce va place si ce nu in faculta, sa vedem intai, si-abia pe urma sa analizam

o discutie de genul asta:
1. nu trebuie sa fie purtata in spirit de contradictie, ci in ideea constructiva de la care a pornit
2. degeaba vorbesc 2 oameni, ca se ajunge la balcanisme; propun sa nu facem tabere adverse, ci sa incercam o analiza

:)
"Nobody asked me / If I'm hungry, / or I'm sick / But everybody, baby, / Offered me / Something to drink"
Avatar utilizator
georgi_cluj
Junior Member
 
Mesaje: 16
Membru din: Mar Ian 20, 2004 12:00 am

Mesajde PhutreGuy » Joi Ian 22, 2004 4:57 pm

Initial trimis de Decrypter
.


La Calculatoare se fac materii care intra in aria Automatica. La alea ma refer, nu la facultatea de Automatizari, care e unanim recunoscuta ca fiind varza (din cate stiu s-am auzit, poate voi stiti altceva).



Sefu, iti propun daca vrei automatica, sa te duci la Iasi. Daca nu fugi in 2 ani de zile inseamna ca esti bun. Sa vezi acolo facultate de Automatica.
My name is Nobody because Nobody is perfect!
Avatar utilizator
PhutreGuy
Junior Member
 
Mesaje: 49
Membru din: Mar Mai 13, 2003 11:00 pm

Mesajde Decrypter » Joi Ian 22, 2004 8:20 pm

aphextwinz: daca treci prin BV ii rog pe aia sa te viziteze cu fluturasii de la salariu in mana si cu o pofta sanatoasa de razbunare :D . Nu merita sa denigrezi niste oameni pe care nu ii cunosti, si care nu sunt eroii mei, ci ... niste oameni. Asta daca esti si tu om

Ma rog, daca pentru tine un script in byson (mentionez ca habar nu am de limbaj, dar cel putin o tema pentru anul 4 din ce am vazut are solutie elementara cu grafuri) e o chestie dificila, nu inseamna ca eu n-as face-o, fiind, ipotetic vorbind, in anul 4 la o facultate cu profil ~info, oricare ar fi ea. Tare repede ma judeci :). E drept ca sunt cam tampit, dar orice lucru are o limita.
E relativ usor sa inmultesti doua numere prime si mai maricele... distractia incepe abia cand trebuie sa descompui rezultatul :)
Decrypter
Junior Member
 
Mesaje: 39
Membru din: Joi Sep 18, 2003 10:11 pm
Localitate: somewhere in a TCP packet

Mesajde stefan » Vin Ian 23, 2004 11:41 am

Decrypter, in primul rand e bison, in al doilea rand nu este un limbaj de scripting, ci de specificare de analizoare sintactice. E ca si cum ai zice "daca un program de facut in C e mare lucru...".

A, si esti sigur ca le ai cu matematica? Nu de alta dar aproximarile alea...
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Decrypter » Vin Ian 23, 2004 12:05 pm

N-o fi bison, o fi bovine sau ovine, my fault, nu e scripting, dar... de fapt nu e orice limbaj de scripting? Te joci cu cuvintele. Nu stiu exact cum se foloseste, n-am vazut decat exemple, dar...
E relativ usor sa inmultesti doua numere prime si mai maricele... distractia incepe abia cand trebuie sa descompui rezultatul :)
Decrypter
Junior Member
 
Mesaje: 39
Membru din: Joi Sep 18, 2003 10:11 pm
Localitate: somewhere in a TCP packet

Mesajde memetshot » Vin Ian 23, 2004 1:41 pm

daca tot se vorbea acu multe pajini de ase as dori sa+mi bag si io oaresce obect genital in ia de facultate. Am pierdut cateva ore din viata mea (din fericire nu cateva zile) pentru a completa o fuaie cu stampile de la diverse locatii cum ca n-am datorii pe nicaierea...
intr-un fel e bine ca nu mai poa sa zica nimeni ca nu am intrat niciodata in biblioteci, da' astia semnau fara sa se verifice ni'ica. Acu vine intrebarea: daca tot au jdemii de calculatoare de ce nu or face si ei o centralizare a datelor ?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde stefan » Vin Ian 23, 2004 1:47 pm

... dar vorbesti prostii.

eugle, la fel e si la noi, don't worry. Doar ca merge destul de repede, ca-s apropiate bibliotecile.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde aphextwinz » Vin Ian 23, 2004 2:11 pm

Decrypter,

Am contestat veridicitatea spuselor tale. Nu am facut afirmatzii legate de acele persoane. Read twice :)


Cat despre "script = limbaj de specificare" ... :rolleyes: :D

BTW, in anul IV la A&C Bucureshti, la unele sectzii, tema de la o saptamana la alta sa faci un compilator, nu un "script" :p
aphextwinz
Junior Member
 
Mesaje: 2126
Membru din: Lun Iul 30, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Re: ar fi bine sa se schimbe admiterea in Romania la facultate

Mesajde oanady » Vin Ian 23, 2004 10:35 pm

Initial trimis de dornea
Vad ca multi sau plans si nu stiu ce.
Aici admiterea la facultate se face pe baza urmatoarelor criterii: notele din liceu, notele de la un examen standard(gen bac), activitati extracuriculare facute in liceu(ca sa dovedesti ca poti rezista la ore trebuie sa iti faci mai mult decat temele mai trebuie si ceva constructiv), scrisori de recomandare de la profesori si uneori si un eseu personal+ interviu din partea unei comisii.
E mai usor asa?

da cred ca multi considera ca estemai util
oanady
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Vin Ian 23, 2004 10:02 pm
Localitate: iasi

Mesajde Anna|s » Vin Ian 23, 2004 11:26 pm

Initial trimis de vali

nu e mirabolanta?

nu. era de 2 :)
acum sunt in sesiune si va voi spune dupa cum mi s-a parut.. oricum nu am o presimtire extraordinara
aucun art ne peut egaler la vie!
Avatar utilizator
Anna|s
Junior Member
 
Mesaje: 253
Membru din: Mie Iul 25, 2001 11:00 pm

Mesajde Decrypter » Sâm Ian 24, 2004 10:18 pm

aphextwinz: script, in engleza, inseamna scris, aproximativ, deci... orice scriere e un script. Din cate stiu eu, in afara de Magic, care si el genereaza cod, pana la urma, orice limbaj de programare presupune scriere de cod. Stiu ca e cam pe sub mana, dar mi se intampla sa ma incurc in propriile cuvinte, ca si voua.

Un interpretor nu prea stufos de Basic are 150 de KB de surse, scris in C. Lasa-ma sa pun la indoiala faptul ca un compilator e tema de pe o saptamana pe alta... si copiatul lui ar fi cam greu. Am impresia ca voi aveti cultul limbajelor. Stau si ma intreb, acum... daca stiu Pascal si C suficient cat sa-mi implementez ideile, ce alt limbaj mi-ar fi necesar, pana la programarea pe obiecte? Spui "stiu Java, Perl, python, PHP". Dupa mine, mult mai important decat sa stii fiecare ascunzis al unui limbaj, este sa stii sa gandesti. Un limbaj se invata in sub o saptamana, daca stii deja barem unul. Ce zici?

Disputa cu facultatile zic s-o amanam pana gasim un absolvent sau student la Info Bucuresti. Atunci o sa ne lamurim. In regula?
E relativ usor sa inmultesti doua numere prime si mai maricele... distractia incepe abia cand trebuie sa descompui rezultatul :)
Decrypter
Junior Member
 
Mesaje: 39
Membru din: Joi Sep 18, 2003 10:11 pm
Localitate: somewhere in a TCP packet

Mesajde aphextwinz » Dum Ian 25, 2004 6:52 pm

Decrypter,

George vine din greaca "ge" + "orgon". Potzi sa spui ca despre totzi pe care-i cheama George ca sunt fermieri ? :rolleyes: :D Unele incurcaturi tradeaza neshtiintza, altele sunt datorate neatentziei, iar eu sunt mai rau asha :p


Un interpretor nu prea stufos de Basic are 150 de KB de surse, scris in C. Lasa-ma sa pun la indoiala faptul ca un compilator e tema de pe o saptamana pe alta... si copiatul lui ar fi cam greu.

Mda, de fapt sunt teme de doua saptamani.


FYI: http://apollo.cs.pub.ro/~pt/teme_de_casa.htm

Te ashtept in doua saptamani cu tema 2 ? (un interpretor pana la urma :p, te potzi inspira din ala de BASIC :p)

Ah, shi a propos de limbaje, mi-ai zis ca shtii Pascal shi VB, itzi dau intr-o saptamana un test de C++? :D
aphextwinz
Junior Member
 
Mesaje: 2126
Membru din: Lun Iul 30, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde stefan » Dum Ian 25, 2004 9:42 pm

Ar mai fi si http://cs.pub.ro/~pso - in special temele 2 (driver pt seriala pe Linux), 3 (un block device driver, tot pe Linux), 4 (un sistem de fisiere). Rau Purdila, n-am ce zice. Astea in cat timp sa le asteptam :j?

Si btw, cand faceam eu temele astea existau niste scriptulete lasate sa ruleze peste noapte si care comparau temele intre ele doua cate doua si logau asemanarile suspecte, iar temele gasite ca fiind copiate nu se punctau.

M-as lega de chestia cu "sa stii sa gandesti" - limbajul de programare sau chiar tehnologia folosita iti impune niste paradigme de proiectare de care trebuie sa tii cont. De ex. in EJB trebuie sa gandesti modulele organizate in componente, cu procesare sincrona sau asincrona, reprezentand fie actiuni, fie reprezentari ale unor obiecte dintr-o baza de date; trebuie sa gandesti modul in care folosesti middleware-ul implicit, problemele de sincronizare, deadlock-uri etc.

In limbaje ca Lisp sau ML, unde functiile sunt obiecte de gradul I (pot fi modificate dinamic), nu mai vorbesc.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Decrypter » Dum Ian 25, 2004 10:31 pm

Pai voi puneati problema de C/Pascal, Delphi/VB... acum normal ca Lisp e pere si C e mere.
E relativ usor sa inmultesti doua numere prime si mai maricele... distractia incepe abia cand trebuie sa descompui rezultatul :)
Decrypter
Junior Member
 
Mesaje: 39
Membru din: Joi Sep 18, 2003 10:11 pm
Localitate: somewhere in a TCP packet

Mesajde Chimene » Lun Ian 26, 2004 2:58 am

Eu cred ca nu conteaza deloc daca esti la poli sau la ase ... sau in oricare alta parte. Daca iti place facultatea si ceea ce ti-ai propus sa inveti, totul e mai mult decat ok.
Fişiere ataşate
jlo3.jpg
jlo3.jpg (13.83 KiB) Vizualizat de 4391 ori
Chimene
Junior Member
 
Mesaje: 3
Membru din: Lun Sep 16, 2002 11:34 am
Localitate: bucuresti

Mesajde abstruse » Vin Feb 24, 2006 3:41 pm

Cezarine scrie:Fiecare facultate are o istorie nescrisa,are legile ei pe care studentii din anii terminali au grija sa le transmita bobocilor iar acestia,poate uimiti la inceput,vor trebui sa se acomodeze cu ele si, la randul lor,sa le faca cunoscute generatiilor ce vor urma.Cei care nu au trecut printr-o facultate anume au o parere asupra ei,parere pe care eu as numi-o chiar prejudecata:"La ASE merg in general fetele prostute si baietii care <nu pot mai mult>","La politehnica intra cine vrea dar iese ori cel cu adevarat destept,ori cel cu pile,ori cel cu bani."As dori sa aflu parerile voastre in legatura cu anumite facultati,fie ca le-ati urmat,fie ca v-ati format o parere doar din cele auzite.Ma refer la ceea ce presupune respectiva facultate in ansamblul ei,nu doar viata de student sau cursurile mai mult sau mai putin stressante.

Eu sunt la Mecanica, Universitatea tehnica.Inginerul are
cea mai inalta pozitie ca importanta.El este un creator si motorul
progresului.
Cei de la Automatizari si Calculatoare nu sunt ingineri mai mult
informaticieni.Ei ar trebuie sa stie sa construiasca un calculator de la
zero.Nu dar ei vor numai sa programeze.Ca si cum aia de la
facultatea de aeronave ar vrea numai sa stie sa piloteze.
Architectii nu proiecteaza ci numai deseneaza.A proiecta inseamna
a dimensiona si cum ei nu fac RM.
Daca scoti fizica de la poli iese ASE.
Cum vrei sa proiecteze un inginer fara obiecte tehnice(ala cu suruburi
si piulite) numai cu alea teoretice.Eu sunt mandru de a fi la
mecanica si nu la o universitate de gagici "Universitatea" sau
la o facultate mai feminina: Electrotehnica, Electronica, AC
De fapt ar trebui sa scoata AC-ul de la politehnica si sa-l
puna la Universitate ca nu-i facultate de inginerie.
Cele mai importante facultati de la Poli sunt
Mecanica
TCM
Ingineria materialelor
Deoarece fara ele nu exista nimic ele creaza lucruri neaparat
trebuitoare.
abstruse
Junior Member
 
Mesaje: 5
Membru din: Mie Feb 15, 2006 3:57 pm
Localitate: Utopia

Mesajde whatever » Vin Feb 24, 2006 6:22 pm

facultatea : litere (engleza-romana)
detalii : foarte mult de citit, altfel e nasol (bine, o buna parte din lecturile ce le ai pentru literatura engleza/romana/comparata ar fi trebuit citite inca din gimnaziu/liceu), dar asta e, sunt multi care nu fac lucrul asta, si le e foarte greu pe parcurs, in special in anii superiori, cand se aduna tot mai multa materie; nu de alta, dar e mai usor pentru multa lume sa citeasca (daca nu ai citit pana la 19 ani ceea ce e deja aberant) Iliada si Odiseea, decat sa se straduiasca apoi cu scolile din Iena, Heidelberg si Berlin, sau cu toti autorii realisti (exemple absolut intamplatoare, astea mi-au venit in minte acuma). La urma urmei, conteaza sa iti placa literatura ca te descurci cu partea asta.

Cu privire la partea de gramatica, faci sintaxa, lexicologie, fonetica, etc; sunt mai multe, si nu sunt deloc floare la ureche. E materie multa, care trebuie stiuta bine. Mie unul imi plac mult mai mult orele axate pe literatura decat cele de gramatica, dar vrand nevrand trebuie sa ma descurc si la alea, si pana acuma e bine, ramane de vazut daca prind bursa si semestrul asta.

Concluzii : e o facultate frumoasa, dar nu imi dau seama cat poate sa fie de utila, in cazul in care nu doresti sa urmezi o cariera in domeniul invatamantului.
Avatar utilizator
whatever
 
Mesaje: 2848
Membru din: Dum Feb 15, 2004 12:00 am

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Antichitati

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori