Fabricante ideal[dream maker]

...pentru cei carora le place sa scrie

Jurnalul unei catzelushe

Mesajde Catzelusha » Sâm Ian 24, 2004 3:04 pm

Sa va povestesc o zi din viata mea,ar insemna sa scriu enshpe pagini cu intamplari cu shi despre scoala.....adica o zi obisnuita din viata mea. :)
Totul incepe la ora 6:45,cand somnoroasa ma trezesc cu gandul la orele cele mai ''ushoare'' ,sau la vreo lucrare. din acea zi.Ador diminetzile in general,dar nu alea in care sunt nevoita sa ma scol cu noaptea in cap shi sa ''inot'' prin zapada pana la statie,unde sunt nevoita sa astept 20 de minute pana vine un autobuz sau maxi-taxi,dar ,cum era shi de asteptat e full ,iar eu nu mai incap.
:mad: ...deci sunt nevoita s-o iau lipa-lipa pe jos pana la scoala,un drum nu prea lung,dar unde dau o mie de trante pe gheata .In fine,dupa un astfel de esec,ajung la scoala,iar la mine in clasa sunt vreo catziva colegi ''preocupati'' de rezolvarea temelor:''Bah,Gafitza,da-mi shi mie tema la franca!'' ,''Pokemon,paseaza-mi shi mie tema la mate....hai lasa da-o ca shtiu ca o ai'' :p
Primele ore sunt mai mult de somn, ore la care putem dormi ,dar sa luam shi note mari.Cum ar fi chimia. :p .Mishto profa mai am!Nu numai ca ne da medii mari,dar ne shi bine dispune. :p Cica ma scoate intr-o zi la tabla,imi da un exercitiu pe care eu reusesc sa-l rezolv atat de bine :eek: ,incat profa ma lauda in fata clasei ,le explica shi celorlalti exercitiul,dupa care se intoarce f. serioasa la mine shi zice:''Du-te mah fato la loc ca nici sa scrii nu shtii'' :D
...ma rog,eu m-am obisnuit cu ea.
Dupa orele de somn,vin pauzele mult asteptate in care ne batem cu zapada sau cu..mancare.:portocale,paine,pufuleti,covrigi.,shi tot ceea ce chioscul din scoala ne mai poate oferi. :p

eh..dar dupa atata maimutzreala prin pauze vin shi orele de chin,ore la care e liniste deplina,mai ales cand se deschide catalogul.''Sa iasa la tabla.....domul,....domnishoara...domnul..domnishoara....''' Cam asa se joaca profii cu inima noastra,pana in momentul decisiv...moment in care ''x-ulescu'' iese la tabla,rosu la fatza shi doborat de emotzii,iar noi ceilalti respiram usurati ca n-am fost noi ''alesii''. :D
Pe la ultimele ore se chiuleste la greu.De obicei se merge pe la sali de jocuri,caci ''Counter strike'' e la putere la noi in clasa.
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Vin Ian 30, 2004 4:31 pm

Eh,na ca a mai trecut inca o saptamana din viata mea de elev stresat.Saptamana asta,in comparatie cu altele,a fost destul de bunicica,avand in vedere ca profa de chimie nu m-a mai scos la tabla shi ca de obicei sa-mi spuna ca-s de patru :P , nici profu da istorie nu m-a mai strasat cu morala lui obisnuita atunci cand intarzii la ore.Azi,insa m-a cam lasat norocul pentru cateva clipe...... Eram la geografie,iar in timp ce profa il asculta pe ''x-ulescu'' din Campia Romana,tipa din spatele meu ma striga sa-mi transmita ceva..iar eu..ma intorc .Gresita miscare!!!!! Nici nu apuc bine sa ma intorc la banca,caci intalnesc privirea salbatica a profei ,care-mi zice:
-Iesi afara!!!!
eu:-Dc?
Profa:-Iesi afara!Toata ora mi-ai vorbit[!?]
Eu-Doamna profesoara...
Profa:-Iesi afara!
Eu:-dAR...
PrOfa:deci te rog frumos ...iesi afara!
eu...de ce?
profa:deci te rog... iesi afara!.

M a simteam ca dracu',mai ales ca in pauze urechile mele au avut ''onoarea'' sa asculte mishtourile colegilor la adresa mea.Ma rog,la geogra au mai fost dati cand dadeam raspunsuri de genul :crivatul aduce briza,in tisa se varsa marea neagra... :hehe: ,dar nici macar atunci n-am vazut-o pe profa in halul ala de nervoasa.
Trecand peste asta,m-am uitat in catalog shi am avut ''onoarea'' sa vad ca am 9 absente,numai dupa o luna de scoala.Eh...ma consoleaza gandul ca sunt altii la mine in clasa cu zeci de absente.. :P
La ultimele ore, e lege ca chiulim.Unul tine de 6,iar ceilalti o tulesc pe poarta sau chiar pe geam.[noi invatam la parter].,iar la ore,profa se trezeste cu vreo 7-8 copii,majoritatea tocilarii clasei ,care nici picurati cu ceara n-ar chiuli.
Azi,dupa penultima ora aveam atelierul,la care n-am mai dat de o luna de zile,dar astazi cand dau sa ies pe poarta scolii,o aud pe colega-mea:''Carmeeen!hai la ora! te-a chemat profu'''
Eu-Da?zi-i ca nu m-ai vazut...dupa care ma pierd printre trecatori.....
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Vin Feb 06, 2004 3:51 pm

Ceea ce-am observat dimineata,e ca toti par asa tristi,de zici ca sunt nevoiti ca in ziua aia sa infrunte un mare obstacol.Unii pe langa ochii mici de somn shi fata trista sunt shi foarte nervosi,razbunandu-se pe oricine le-ar iesi in cale.
Certurile zilnice din maxi-taxi nu ma mai surprind..nici macar nu ma mai amuza o perla,doua scapata de soferul ala cu voce hodorogita.Tzin minte o intamplare care m-a cam scos din pepeni shi prost dispus.Marzti dimineata,opreste soferul masina in statie,unde dupa ce se urca toata turma,intra shi un baitel de vreo 10-12 ani,pistruiat shi care semana cu o fetitza.''nenea,ma luati shi pe mine?'' '' ai bani''?...''nu''...''shi ce te uiti asa la mine?coboara!daca n-ai bani marsh jos!n-am nici o obligatie fata de parintii tai!!''..spuse soferul cu vocea lui scoasa parca din butoi.
Dupa toate astea ,s-a lasat o liniste deplina,timp in care striga la pietoni sa treaca dracului mai repede,unei ''cucoane'' sa se grabeasca shi asa mai departe.
In clasa la mine..aceeasi atomsera,numai ca nu urla nimeni la nimeni,atat de apatici eram.Intra Pokemon in clasa ,ne zice un ''salut'' din toata inima,iar dupa ce ne vede la toti chipurile somnoaroase shi pregatite pentru o noua zi de scoala zice:''mama da ce fericiti sunteti''
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Sâm Feb 07, 2004 5:28 pm

Ziua de azi a inceput f. bine.De dimineata soarele mi-a ''zambit'' shi mi-a zis''buna dimineata!'',dar mai sper dupa-amiaza s-a ascuns dupa nori shi m-a parasit,lasdandu-ma astfel intr-o stare melancolica de vreo 3 ore.E foarte frig afara,zapada pufoasa de acum 2 saptamani s-a transformat in mormane mari de gheata.Mai sunt 3 saptamani de iarna,dupa care vine primavara.ieeeee!Ma bucur de venirea primaveii,dar totodata mi-e frica de examenul care pare asa departe,dar care se apropie cu pasi repezi.Vremea de afara imi aduce aminte de o intamplare din zilele trecute.Urma ca a doua zi sa ma asculte la romana din fabula shi nu-mi invatasem de cu seara.A doua zi dimineata cand ma indreptam eu spre scoala,imi trece un gand necurat prin minte sa chiulesc de la prima ora de chhimie.Zis shi facut,ocolesc scoala shi fug in parcul din apropiere.Se faceau tot felul de reparatii acolo,dar cu toate astea mie mi se parea ca e liniste.M-am asezat intr-un scranciob shi am inceput sa-mi invat fabula ''Bivolul shi cotofana''.Incet,incet incepuse sa picure.Stropiierau tot mai multi,dar eu ,cum n-aveam unde sa ma duc,am ramas acolo, sa-mi invat in contiunare.In parc nu era nimeni,in afara de muncitorii aia care lucreaza zilnic,numai eu ca un copil batut de soarta stateam in ploaie...shi invatam :D Nu trecu mult,shi clopotelul shi-a facut auzita chemarea.Chemarea elevilor la scoala,pregatirea lor pentru o noua ora..o noua ora de romana unde eu am fost ascultata,iar efortul meu din acea dimineata a fost rasplatit din plin. :ham:
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Dum Feb 08, 2004 1:48 pm

Azi m-am trezit intr-un miros sufocant de gaz.Am probleme cu podoaba capilara shi-am auzit ca solutia asta care miroase ingrozitor este eficienta shi imi poate vindeca parul.Dupa o noapte intreaga in care mi-am otravit plamanii,am deschis geamul shi un aer tare m-a izbit in fatza.Dimineata,soarele ne promitea o zi de duminica ,asa,ca la carte,dar acum,soarele joaca v-ati-ascunselea printre nori,ceea ce ma face sa cred ca cumatra iarna isi face din nou aparitia.Vremea de afara e de-a dreptul deprimanta shi ma ''impinge'' shi pe mine intr-o stare de melancolie,din care cu greu pot iesi.
''Vreau sa simt langa tine
Iubirea in ritmuri latine''.Nu shtiu cine canta melodia asta,dar versurile imi aduc de zilele calde de vara,in care uitam ''de tot shi de toate'' :p ,in care nu aveam nici o grija. ;a
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Dum Feb 08, 2004 9:25 pm

''Obrajii Olgutzei albira.Se apropie de lavitza,privindu-l pe Mos Gheorghe cu spaima shi neincredere.Mos Gheorghe nu mai putea nici sa-i vorbeasca,nici sa-i zambeasca.Abia o zarea poate-cu aburul de suflet ratacit in ochi.
-Mos Gheorge,nu tragi din lulea?il intreba Olguta tainic aplecandu-se asupra lui ca sa n-o auda nimeni.''

Tin minte ca ultima parte din volumul ''La Medeleni'' m-a impresionat f. mult.M-a intristat moartea lui mos Gheorghe,un personaj asa indragit de Olguta,''sufletul zvapaiat''.

'La Medeleni'' este una din cartile care mi-au placut cel mai mult.O data ca sunt povestite cu mult stil, zile din vacanta unor copii,cum numai Ionel Teodoreanu shtie sa povesteasca.Ca shi Arghezi,Teodoreanu are un stil aparte,care nu poate fi confundat sau uitat.Al doilea motiv ,ar fi ca personajele din ''La Medeleni'' au fost interpretate cu mult talent de copiii de la sectia de teatru din excursia de asta vara de la Durau.La teatru m-am dus shi eu shi nu am regretat niciodata.Pe langa diversele jocuri de dezvoltare a aptitudinilor,profesorul de teatru ne punea sa jucam diverse scenete,sa imitam diverse personaje,fie din carzti,filme,sau chiar inventate de noi.
Frumoase clipe am mai petrecut in excursia aia! Profesorul de teatru organiza diferite drumetii.Tin minte ca urma sa urcam pe Ceahlau.Cum nu eram multi copii ,nu ne-a fost prea dificil.,dar printre noi se mai afla shi ''cita'' un baitel cu o energie iesita din comun.Desi avea vreo 10 ani,avea multa putere shi trecand inaintea noastra rupea toate crengile din drumul nostru,dadea la o partea toate pietroaiele,iar la vreun urcush mergea linistit ca pe bulevard,in timp ce pe noi ,''astia mai batrani'',curgeau apele shiroaie.Ajungem noi la lumina,pe un dita-mai platoul,insorit shi pe care batea un vant placut de vara.Ne trantim pe iarba ,iar Vasile,glumetul grupului,incepe a povesti cu mult talent,ce-i drept istorisiri din viata lui ''tumultuasa'',dar care pe noi ne amuzau.Lasandu-se din cand,in cand liniste auzeam cate un falfait de aripi,cate un zumzet stins,glasul unui cioban,behaitul unei oitze shi asa mai departe.
Drumurile patriei nu-s asa intortocheate,sau poate din cauza veseliei care ne-a insotit tot drumul,calatoria n-a fost asa grea.Ajungand in dreptul unui pod din lemn ce traversa o prapastie,cita ,deschizatorul de drumuri,jne-a luat-o inainte,insa entuziasmul lui s-a lovit ca de un zid in momentul in care a auzit un stragat sfasietor in spatele lui:''Citaa,marsh incoa' !''
Lasand-o pe Octavia care-i mai plinutza sa treaca inaintea mea,am vazut ca podul cu trepte lipsa o tzine,deci n-o sa-mi faca surprize cand mi-e shi mie lumea mai draga.Podul ala avea vreo 16 trepte dintre care vreo cateva lipsa shi se mai shi legana,lucru care ne-a facut ca sangele sa ne inchete in vene shi sa regretam ca am mers pana acolo.Eforul ne-a fost insa rasplatit,ca shi broboadele de sudoare dealtfel.De pe varful muntelui ne-a fost deschisa o priveliste cum rar mai intalnesti pe meleagurile noastre.Printre marea aia de brazi,am zarit shi o turma de oi care urcau spre noi.Talangile se auzeau de departe.Ce frumos e vara la munte!Nu tu poluare,nu tu zgomote.Coborand prima la vale,m-au intampinat 2 caini de stana.Baiatul care-i insotea mi-a vazut moaca speriata shi mi-a zis ca nu fac nici un rau.Le-am dat cainilor cateva bucatele de ciocolata,drept rasplata pentru cumintenia lor,dupa care ne-am continuat drumul.
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Vin Feb 13, 2004 5:09 pm

Vremea asta parca vrea sa-mi faca in ciuda nu altceva! Cu cateva zile in urma era o vreme splendida,mai mai,ca-ti venea sa-ti iei catrafusele shi sa mergi undeva la plaja.Acum in schimb...iarna s-a intors la noi...de parca i-ar fi fost cuiva dor de ea.doah!A nins,acum e ger afara shi bate vantul.Toate in jur sunt amortite shi fara chef de viata..asa ca mine. Daca vremea continue sa treaca de la o stare la alta,poate imi fac shi eu sperante ca zilele alea de iulie s-or intoarce.
Saptamana viitoare dau 3 simulari,una dupa alta. ;a Cateodata,cred ca tot ce mi se intampla nu e decat un cosmar.Zile de iarna interminabile,lectii kilometrice,ore lungi ,profi inacriti shi absurzi .da prin asta sunt nevoita sa trec zi de zi. (:| .
Ma amuza,insa,colegul meu Matei.E un baiat foarte de treaba,dar care este considerat un simplu tocilar.Shi asta pentru ca in orele cand nu vin profii,noi ''aruncam'' scoala in aer,pe cand el isi face linistit lectii pentru ora urmatoare.Revistele nu-s de el.Asta-i clar.Daca-i arati paginile de la mijlocul unei reviste Bravo,intoarce dezgustat capul shi spune cu dispretz:''Ce prostii!'' :D Baietii din spatele clasei,alcatuiesc ''un grup vesel''.Ei sunt cei mai chiulangii copii din clasa,shi tot ei sunt shi cei mai veseli,care fac atmosfera la ore.Notele rele,mustrarile profesorilor,sau abesntele nemotivate nu i-au linistit...ba din contra. Oricum,o clasa fara astfel de copii,parerea mea,este o clasa pustie.Nu tu bipuri in ora,nu tu poante bune,nu tu fotbal in clasa.Chiar mi-o amintesc pe profa de franca atunci cand ne-a intrebat ce mai facem,iar raspunsul a venit de undeva din spatele clasei:''ne drogam''.O ploaie de rasete a inundat clasa shi a rupt linistea primei ore din acea zi.Veselia noastra,insa,n-a molipsit-o shi pe profa care dezgustata le-a zis ,glumetilor:''mai terminati cu glumele astea fara haz!poante de-astea pot face shi eu'' :)
O alta ora dragutza de la scoala a fost cea de saptamana trecuta,la engleza.Profesoara e o tipa tanara shi foarte dragutza.Poate shi din acest motiv ne permitem sa face o gramada de lucruri la ora ei.Stateam cu capul plecat in banca shi ma uitam la niste reviste,iar la un moment dat vad o mana ,care-mi smulge revistele.:''carmen, e momentul sa fii shi tu atenta la ore'',spuse profa trantind revistele pe catedra.
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Vin Feb 20, 2004 3:37 pm

Pagina asta de jurnal am ''compus=o'' marti,la ora de istorie.Avand in vedere ca nu dau exaen la obiectul asta,la ora n-am mai fost atenta deloc,asa ca l-am lasat pe prof sa ne citeasca paginile din trecut.Mai rar asa ore!Neavand altceva mai bun de facut...m-am apucat de scris.Imi venea sa scriu despre orice.Dar proful ma ignora,ferindu-mi libertatea de a face orice la ora lui.Ora de istorie,la noi e complet diferita de restul orelor..ma refer la atmosfera.Grupul vesel din spatele clasei copia de zor tema la mate.Altii faceau pregatire intr-un colt pentru olimpiada la chimie.Desi proful povestea de zor despre unirea din 1859,mie mi se inchideau ochii de somn.Punand capul pe banca,am pasit usor in lumea viselor,o lume pe care am strabatut-o cam repede de altfel.Nu de alta,dar m-am trezit in ''triluri'' la cruda realitate.''Las-o mai Caline,las-o ca da la istorie shii-i tufa!'' , ''Unde se afla metalele?Dar nemetalele?aaaaa,mai copii,dar voi mergeti la olimpiada shi nu shtiti nimik!''M-am sculat usor din banca,shi fara sa mai zicnimik am iesit direct pe usa.Trecand pe langa telefonul de langa cabinet,am observat ca era abia 10 shi ceva.''ce bun ar fi acum un chiul!'',mi-am zis ranjind hotzeste.
M-am gandit sa-i fac o vizita Andei,care chiulise la bibleoteca,dar...na!am lasat-o sa lectureze linistita.E de apreciat ca a mers tocmai acolo!Alta de varsta ei,shi-ar fi petrecut orele de curs intr-un templu al depravarii umane. :p .

Miercuri,18 febr.2004

E ora 8,iar in clasa suntem maxim 10 copii. mmm...dc oare?A!M-a lovise o palma shi m-am desteptat.Urmeaza zile grele penru scolarii claselor a8a.Maine dam simulare la romana.Uffffff!Azi e 18.Da repede mai trece timpul!De azi intr-o luna,e posibil sa mai dam un rand de simulari,de azi intr-o luna e ziua lui Gaby,de azi intr-o luna se afiseaza rezulatatele,iar eu..sa nu mai am curaj sa mai dau ochii cu ai mei.Privesc melancolica pe geam.Ma gandesc la vrute shi nevrute.Imi fac vise,sperantze,ma gandesc :''cum ar fi daca...?''
''Hei,Carmen,asculta=ma shi pe mine din doina!'',ma trezeste din visare glasul pitzigaiait al Cristinei.
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Mie Feb 25, 2004 11:39 pm

Joi,19-02-2004

Aud de departe glasurile copiilor,din curtea colegiului.Intru pe poarta,shi aceleasi glasuri familiare ma intampina,aceeasu agitatie zilnica.Toti au emotii pentru ziua de azi,dar parca in dimineata asta s-a schimbat ceva.Intrand in scoala,observ ca holurile sunt populate de copii de clasa a8a,majoritatea,care se tot agita.Da...oricine si-ar da seama ca in ziua de 19-02-2004,se da simularea la romana.Intru in clasa,din nou ma intampina glasul puternic al copiilor,shi aceeas intrebare :''De ce n-ai venit la prima ora?''.
''Ce vreti sa va cada la test?'' ''schita,basmul!''.Pentru astea 2 au optat copii,dar mie cel mai frumos comentariu mi se pare cel de la pastel,chiar daca este plin de citate,fapt pnetru care e shi greu de retinut.A venit shi prima ora din acea zi.O ora la care profa ne tot pisa cu recapitularea shi cu replicile ei obisnuite.Privesc in jur,numai chipuri obosite,plictisite,sau dimpotriva vesele.Clopotelul n-a intarziat sa ne salveze din moleseala in care tocmai cazusem.Trrrrrrrrrrrrr!''Copii,pregatiti-va pentru sfarsit!'' aud glasul lui Catalin de undeva din spate.Ca la un semnal toti incepem sa tzipam,sa ne imbratzisham shi sa ne uram succes..
Intru in sala unde urma sa dau testul,dar fara a uita insa sa las emotiile la usa.In clasa...aceeasi atmosfera..nimik nou.Supraveghetorul nostru era de fapt o tanara profesoara de sport,care cu cat incerca sa ne intimideze mai tare,cu atat parea mai nostima in ochii mei.Se lasa o liniste deplina,timp de 2 minute.Nimeni nu mai vb.,nu se mai agita....dintr-o data se deschide usa.''Buuuunaaaa ziuuuuuaaaaaaaa!'' ,''Stati jos copii'',ne spune profa de franceza ,zambind,dupa care ne spune soptit succes.Se uita la mine,imi zambeste,eu ii zambesc shi ma uit pe foaia mea timp de 2 ore.Nu aveam emotzii,dar mainile imi transpirau din ce in ce mai tare,mi-am dat seama ca ma aruncasem ca inecata asupra subiectelor shi gresisem cateva.Acum inteleg de ce dam noi simulare shi acum ma simt vinovata ca i-am acuzat pe cei care au luat o astfel de hotarare.Ma ridic brusc din banca,miscare care a atras atentzia celorlalti shi ma indrept sper catedra sa las foile.Profesoara imi arunca o privire plictisita timp de cateva secunde,dupa care se ridica brusc shi zice:''Baietii din ultima banca,pofta buna!'' ''Multumim frumos!'' se aude o voce metalica din spatele clasei. ''Poate vreti sa va iau foile!'' ''N-am terminta inca ,doamna profesoara''.Ca la un semnal toti copii din sala izbucnesc in hohote de ras.Las veselia shi emotiile celorlalti in urma ca o amintire shi ..ies pe usa.Acolo....ma asteapta Ana,cea mereu binevoitoare care-mi da un fum shi..emotiile mele,bineinteles.Apucandu-ma de mana,pornim cu pasi greoi spre usa.Simteam un dor nebun sa vb. cu cineva,sa le spun ce mi se intampla.Pe coridor ma apuca o goana nebuna,pana la clasa mea...usa e incuiata.Il vad pe Balan,cavazandu-ma pe sub ochelari ma intreaba grav:''Buna domnisoara.Cum a fost?Unde sunt ceilalti?''.Ma amuza atitudinea lui in acel moment .II zambesc,imi zambeste,intoarce capul,shi observ ca zambetul lui se lungeste tot mai mult.''Domnisoara Vornicu!'' spune el surprins,parca.''sALUT,Cris,!Ce-ai facut?'' ''Destul de bine'',imi raspunde un glas apatic,trist.
Ies afara,unde soarele imi afiseaza un zambet laaaaaaarg,,shi tamp.Numai de zambit n-aveam eu chef atunci.Eram complet dezorientata shi vroiam sa -mi descarc sufletul.''Baiiiiiiiiiiiiiii,Pokemon!''Fug inspre locul de unde se auzea strigatul.Ajungand acolo,ii intalnesc pe prietenii mei,prinsi in discutia lor:''Ce-ai facut mai?Bine.Mai,masura era de 15 silabe,nu?""Da"' ''Yessss'' Dupa un schimb de replici de doar 5 minute apar amicii mei din B,imbujorati shi cu gura dincolo de urechi. ''Mai,da ce-a copiat Alex!'' ''Pai,da mai.Cu un ochi la colegul,cu un ochi in carte...iaca asa se face nota buna''.Se lasa o ploaie de rasete,timp in care C. ii arunca priviri ironice bunului sau amic.
Acum inteleg de ce m-a intampinat soarele zambind.
Grabita,pornesc in B5 sa ma interesez de ''buna'' mea amica Raluca cu care,sincera sa fiu am impartit cele mai frumoase,dar shi cele mai putzin placute momente de la scoala.In drum o intalnesc pe Anda.''Ce-ai facut?'' ''mm bine" ''unde-i raluca?'' ''nu shtiu,nu cred ca a iesit''
Doah :hehe: ,parca o shi vad rosie la fata ca para focului ,aruncandu-shi ochii in foaia colegului ,saraca fata fiind stresata de....timp. :hehe:
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Sâm Mar 06, 2004 5:58 pm

Soarele,cu scut de foc,
Ca-ntr-un jilt,pe deal ,ia loc:

Un Vlad Tepes care-ncepe
norii albi sa-i traga-n tepe!...

L-a strapuns pe cel mai-nalt
Dintr-un cap la celalat!

-Vai de noi,pierim!ingaima
unul dintre noi cu spaima...

Unul dupa altu,-n sir,
dara cu fugitii bir...

DOar un nor inca-si mai joaca,
pe campii umbra saraca.

Dar,desi-i ca un cimpoi,
si el se desira-apoi.

...In ast timp,in batatura,
vrabioii-doi-fac gura.

Pricina?...Stiu eu?..Un bob?
Poate roua dintr-un ciob?

Dar..cand doi se iau de chica,
cel de-al treilea castiga!
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Buna ziua ,primavara!

Mesajde Catzelusha » Sâm Mar 06, 2004 6:00 pm

Soarele,cu scut de foc,
Ca-ntr-un jilt,pe deal ,ia loc:

Un Vlad Tepes care-ncepe
norii albi sa-i traga-n tepe!...

L-a strapuns pe cel mai-nalt
Dintr-un cap la celalat!

-Vai de noi,pierim!ingaima
unul dintre noi cu spaima...

Unul dupa altu,-n sir,
dara cu fugitii bir...

DOar un nor inca-si mai joaca,
pe campii umbra saraca.

Dar,desi-i ca un cimpoi,
si el se desira-apoi.

...In ast timp,in batatura,
vrabioii-doi-fac gura.

Pricina?...Stiu eu?..Un bob?
Poate roua dintr-un ciob?

Dar..cand doi se iau de chica,
cel de-al treilea castiga!
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Marti...

Mesajde Catzelusha » Dum Mar 07, 2004 7:24 pm

Se zice ca ziua de marti are 3 ceasuri rele.Pentru mine,cateodata are shi mai multe nu numai 3.Marti am primit toti o lovitura sub centura:ni s-au adus rezultatele.Priveam amuzata cum profa devenise incet,incet mijlocul unui cerc de copii.Erau toti emotionati,iar ochii li se bulbucau de fiecare data cand pixul rosu apasa cu cruzime foaia groasa,conturand forma unui scaun,unor coarne de berbec,unui mucenic ,unei coase.Ii imploram pe profesori sa nu zica notele cu voce tare shi sa nu le afiseze afara,sa aiba mila de noi shi sa nu ne faca de rasul targului.M-am blestemat ca am decis sa vin in ziua aia la scoala,dar promitandu-mi ca pe viitor n-o sa se mai repete.Ma strangea in spate cand ma gandeam la nota,iar apele curgeau siroaie de pe mine,cautand o solutie sa fac in asa fel incat sa-i zic mamei vestea cea ''buna'',darfara ca ea sa-mi dea un cap in gura.
Acum ca am trecut cu succes peste obstacolele,care-mi faceau noptile albe ma pot considera o persoana fericita shi puternica.Am iesit din acea stare de soc,mi-am scos camasa cum am putut mai bine,iar acum ca am scapat ca prin urechile acului...nu mai am nici un motiv sa ma consum.
Tot marti am avut parte de o portie buna de ras cand am fost sa facem poze pentru dimploma de sfarsit de clasa opta.Tzoalele noastre au fost cele mai ''adecvate'' pentru poze.Treningurile largi,pantalonii lalai,shepcile intoarse shi tricourile pe jumatate bagate in pantaloni au salvat un ''bad day'' shi au facut ca pozele sa fie mai mult decat niste simple fotografii.
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Dum Mar 07, 2004 10:11 pm

Uneori,primele ore se desfasoara in tot felul de cafenele.Merg acolo cu prietenii shi timp de o ora cel putin ne ditram la greu.Mi-a fost destul de dificil la inceput sa rezist fumului de tzigara ,zgomotului,dar acum toate lucrurile astea imi sunt familiare.Diminetile care incep la ora 7,pentru mine sunto adevarata tortura,shi pentru a lupta impotriva somnului,de obicei imi iau un Capuccino,al carui aroma ma dezamorteste.
''Baaiiii e fara zece!'' se aude vocea lui R.care ne trezeste la realitate .Dezamagiti ca timpul acela asa frumos a trecut ca gandul ne bagam gheozdanele sub geci si cu pasi greoi pornim spre scoala.Deschidem incet usa greoaie a ''penitenciarului'' :D shi ne prgatim de lupta cu inamicii.Daca nu ne ia in primire directoare suntem fericiti,iar daca ne mai pica shi fisa la momentul potrivit si inventam o scuza elevului de servici,am scapat de belele shi radem toata ziua de gogosile turnate.Pasii greoi si spatele nostru de dromader atrag cateva priviri amuzate.Stand toti dupa perete,pandim momentul cand avea sa iasa profa de chimie din clasa.Dupa ce mi-a trantit in catalog o coasa mare cat o zi de post,nu mai am de gand sa ma prezint la ora ei...dar gandurile mele au fost dintr-o data tulburate de o voce enervanta,o voce pitigaiata:''Ce faceti copii?''Va vad ca panditi!! pe cine panditi?'' Posesoarea vocii sacaitoare incepe sa rada isteric,dupa care se indrapta spre cancelarie,iar glasul se aude tot mai slab,ba chiar se pierde printre vocile copiilor...Ajungand in clasa...nu mai spun ce a urmat....mai bine ma prindea directoarea si nu mai ajungeam shi astfel scapam si eu de mustrarile ''celor mai mari'' si de mirosul de tzigara care mi se imbibase in haine shi de care nu mai puteam scapa in nici un chip.
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Dum Mar 14, 2004 12:13 am

12-o3-2004

A fost o zi intr-adevar frumoasa.Dupa o zi pettrecuta in inchisoarea iaia vesnica,am pus labutza pe un mobil ultimul racnet,cu care iti poti sparge capul la nevoie,dar...decat nimic...
Dupa o juma' de ora de bipuit cu Nightmare,mi-am adus aminte de o faza tare dintr-a7a.Era ziua unei colege,iar eu cu cu A.am vrut sa facem in asa fel incat sa se simta si ea bine de ziua ei. ..asa ca ne-am facut un plan.N-a fost vorba numai de cadouri,pupaturi,de traditionalele urari si alte vrajeli ci de...o ''sticlutza'' de bautura.Imbinand lichiorul,vinul,berea,a iesit o bautura cum nicaieri nu mai gasesti.Toate bune si frumoase,amuzate de planul nostru,am adus la scoala ''racoritoarea'' si i-am obligat pe toti sa bea.:''Haideti mah,beti ce dracu'? "" ''Beti in cinstea lui O...asa colegi sunteti voi?''.Amestecatura aia de bauturi ieftine sterpelite de prin camarile familiei a avut mare succes la public,maio ales la T. care se mangaia pe burta de placere.Partea cea mai de kkt a fost atunci cand a aflat diriga de fapta noastra.Dupa o ora de morala ,ne-a spus sa venim cu parintii la scoala.Doah,cum sa nu! Parintii mei nici in ziua de azi nu au aflat,nota la purtare nu a fost scazuta,iar ...organul de politie nu a fost chemat asa cum ne amenintase profa...eh..shtiam eu ca o sa se termine totul cu bine!
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Dum Mar 21, 2004 12:05 am

Azi a fost o zi torida ca-n luna lui Cuptor.Caldura molesitoare si manelele care duduiau in boxele din vecini,m-au dus cu gandul la atmosfera de la mare.Trantita in pat,ma gandeam cu nostalgie la acele momente petrecute pe faleza,cand priveam marea linistita,departe fiind de orice griji.As vrea sa vina vara mai repede,dar totusi nu vreau...mi-e frica...

Incet,incet,imi revin.E trecut de miezul noptii,iar starea de melancolie mi-a trecut de multisor.Acum ma simt mai bine...imi vine sa cant...si cant:
''Mai nou vad lumea intoarsa pe dos..parca-i mai frumos asa,
Si cred ca totul in viata e usor
Cand esti visator.
Nu vezi ploi,vezi numai soare si vrei
Sa gasesti iubirea in ochii ei
Ea vrea doar sa simta dragostea
Tu sa fii print,iar eu sa fiu...rea.

Nu cred in povesti,
Dar cred cand imi spui ca ma iubesti
Nu cred in povesti
Dar cand esti aici mi le citesti
Mai nou florile toate imi vorbesc
Stiu sa le ascult
Si mai stiu ca in viata nimic nu e greu
Cand visezi mereu.
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Mie Mar 24, 2004 10:28 pm

Nu cred ca-mi pasa,dar seara iar se lasa
Nu-mi vine nici sa ies din casa
Nu-i o gluma cerul ca de spuma
Se lasa iar furtunaStelele incep sa cada multe la picioare
Parca si luna de pe cer acum dispare
Nu-i a buna,nu0i minicuna
Ma trezesc cu perna uda
Nu imi pasa,dar se lasa
Si traznesc toate prin casa
Timpul se opreste,furtuna se-nteteste
Un soi de frica ma loveste
Cerul se crapa
Copacii se apleaca
Oh,Doamne...cum sa fac sa treaca.
Sprirtus sanctus,spiritus sanctus...
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Joi Apr 01, 2004 6:55 pm

27-03-2004

''De treci strazile Iasului
De departe vezi inaltand,
Mandrele turnuri ale scolii 9
Si pe golani i-auzi urland!''

Cu sufletul chinuit de propriile griji ratacesc ca un animal bolnav prin orasul inecat parca in linistea prevestitoare.Mii de ganduri imi incolteau si-mi zgariau cu ciocurile mintea,care oricum era departe de realitate.
Aud tzipete,injuraturi,glasuri de copii...Ma indrept cu pasi greoi spre scoala 9,unde trebuia sa dau simularea la romana.In curtea scolii de la marginea Iasului,cete de copii roiau prin jurul usilor inchise,listelor.Tzipete,lovituri de palme,de carti aruncate pe asfaltul rece,cuvinte dure ,acestea erau manifestarile unor copii,care doreau sa se impuna cumva in fata celorlalti si sa-si apere orgoliul amar.
In sfarsit s-au deschis portzile...mai bine nu se deschideau.In fata mea se deschide o priveliste dura.Trepte pe jumatate sparte,usi ''decorate'' cu caricaturi su mesaje adresate unor persoane anonime...Baietii de ''cartier'' ne asteptau cu bratele deschise pe la colturi,ocazie cu care ma reusit sa aud niste comentarii mai mult sau mai putin perverse la adresa mea si nu numai.In interior,scoala arata exact ca o puscarie.
Intru in clasa,unde era un frig naprasnic,cu toate ca eram in martie.De teama sa nu-mi fie luat locul ''sfant'',ma indrept spre ultima banca,cea vesnic ''dotata'' cu desene,caricaturi,mesaje,pasaje din lectii...Brusc,ma prinde cineva de brat.Tresar,si crezand ca e vreo poanta a unuia dintre ''baietzshi'' ,ma intorc si ma pregatesc sa-i arunc o replica care sa-l usture.:hehe: Mi-am dat seama ca-mi facusem griji degeaba.Vasile,strengarul cu ochi negri si ten negricios,ma priveste zambind si-mi zice:''Dar ce vant te aduce pe aici?''
''Pai,...am venit sa dau testul ala nenorocit care mi-a mancat toata dupa-amiaza de vineri'' Schitand un zambet imi raspunde:''Si eu am venit sa dau simularea...dar ma intreb:ce sa simulez oare?nu mai bine stateam eu si terminat meciul de fotbal?imi pierd vremea pe la scoala...''

''Domnisoara,a expirat timpul.Predati lucrarea va rog''Ridic capul si observ ca eram printre ultimii care mai scriau.Profesoara m-a trezit la timp...Ametita de oboseala,cu stomacul care-si striga hrana ies din clasa.Pe hol, vesnicile ''gazde'' ma asteptau sa-mi zica ''ramas bun!'' ,dar pe limba lor.
II ignoram complet,nu le mai dadeam importanta...gandurile mele indepartate jucau o hora interminabila.

Pe aceleasi strazi singuratice,dar de data asta prafuite ca intr-o zi torida de vara,ma indrept agale spre casa,incurajandu-ma ca totul va fi bine si consolandu-ma cu minciuni optimiste.
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Vin Apr 02, 2004 7:16 pm

Hey pretty baby,next 2 me
I can make U fell like an Xtacy.
1st thing U've got 2 undress me,
I'll make U reach the top.
Tell me know baby do U like ur way
Or better yet let's do it my way
It don't matter anyhow we play,
I'll make U reach the top
Hey pretty next 2 me
I said I cand make U feel like on Xtacy
1st thing U've got 2 undress me
then...let me feel ur privacy.
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Pastele.

Mesajde Catzelusha » Joi Apr 08, 2004 7:04 pm

Pastele reprezinta Invierea Domnului la 3 zile dupa ce a fost rastignit pe cruce(care stie mai bine ca mine sa ma contrazica)
De ce trebuie sa ne Spovedim si Impartasim ?pt ca unii gasesc in asta o descarcare a sufletului si daca se spovedesc o fac in particular si pe deasupra preotul este obligat prin postul pe care il ocupa sa nu vorbeasca cu nimeni ceea ce i-au spus pacatosii in timpul spovedaniei.
Impartasania...bei vin care reprezinta sangele Domnului nostru si paine (nu stiu cum ii zice la denumirea exact am uitat) care reprezinta trupul Lui.
cam atat ar fi de zis.deniile sunt slujbele speciale care se oficiaza in fiecare seara din saptamana luminata..
spoveditul inseamna a-tzi marturisi pacatele unui preot shi a te căi pentru ca le-ai comis. de obicei, preotul itzi da un fel de "pedeapsa" [se numeshte canon] direct proportzional cu nr de pacate savarshite shi care consta intr`un numar de matanii sau diferite rugaciuni pe care trebuie sa le spui seara inainte sa te culci sau dimineatza cand te trezeshti [depinde de preot]. apropo, in prealabil trebuie sa tzii post macar doua-trei zile.


Chiar imi era dor de Paste.Cu toate ca va fi ca in fiecare an,astept cu nerabdare sa vina.In seara de Inviere,voi merge si voi lua lumina,voi merge la aceeasi biserica din inima Galatei si voi fi nevoita sa particip la shoul dat de baietzshii de cartier.Cu toate astea...iubesc Pastele la fel de mull ca si Craciunul.Paste fericit!


http://www.00fun.com/aneastertrip312.shtml
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Sâm Apr 10, 2004 10:52 pm

Ma voi scufunda cu acest vapor si n-o sa ridic mainile in semn de predare
Deasupra usii mele n-o sa fluture steagul alb
Sunt indragostita si asa voi fi mereu...
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Dum Apr 11, 2004 4:00 pm

O mare parte din copilarie mi-am petrecut-o la bunici.Cu toate ca eram un copil rautacios si agresiv,mi-am facut multi prieteni.In dupa aminezile toride de vara,iesieam cu ceata de copii zvapaiati si faceam o harmalaie de trezeam tot cartierul.La un moment dat,se mutase la noi in cartier o familie care avea o fetita cu un an mai mica decat mine.Atitudinea ei umila ma scotea din sarite,rochita ei discret parfumata si brodata cu flori ii dadeau lui Gabi,caci asa o chema un aer de pustoaica timida.Din acel moment a urmat o lunga perioada de prietenie dintre noi doua.Jucam prinsa,''ata'', si alte astfel de jocuri,care la vremea aceea aveau farmec.Gabi era un copil impulsiv,iar daca se intampla s-o superi,bunele ei maniere o paraseau la fel de repede cum cad frunzele din copaci la primul suflu al toamnei.Sprancenele formau un unghi drept si gabi avea accese de pisica salbatica.Stransa si de durata a fost a noastra prietenie...
Acum...nu mai stiu nimik de ea si presupun ca nici ea de mine.LOLZA...din spusele unora,Gabi a devenit o 'domnisoara cu palarie pe ochi si cu tocuri inalte''.Cum hainele nu-l schimba pe om,sunt convinsa ca gabi a ramas aceeasi copila razvratita,care nu suporta sa fie contrazisa.
Vreau sa mai trag de copilarie,s-o imbrac ca pe-o haina care nu e a mea,dar care mi se potriveste.

Privesc fix plopii din fata blocului cum isi intind crengile grele sper cer.Cum priveam eu asa,zaresc o buburuza care se lasa pe una din frunzele acoperite de praf.Am privit mult timp buburuza si in mintea mea a reinviat dintr-o data copilaria cu toate bucuriile si suferintele ei.Privesc in zare si vad o fetita care se indrapta cu pasi vioi sper stradutza ingusta din fata ei.Pantofii negri din lac ,apasau asfaltul tare,iar pasii ei mari si vioi faceau ca rochia inflorata sa salte.Mi-am amintit din nou de vechea prietena.Buburuza si-a intins usor aripile marunte si si-a luat zborul,iar fetita a disparut pe stradutza ingusta.Eu am ramas zambind dublei copilarii:celei pe care am trait-o din plin si celei care si-a luat zborul pe strada ingusta.

S-a inseninat oare cerul,sau cineva invartind un comutator urias,aprinde luminile pe strazi?...
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Mar Apr 13, 2004 2:56 pm

...si se aseza repede pe pajistea moale,presarata ici si colo cu flori mici.
-Oh,cat ma bucur ca am ajuns aici!Dar ce-i asta de pe capul meu?exclama Alice speriata, ridicandu-si mainile catre un obiect f. greu,care-i statea fix pe cap.Si cum putea sa ajunga acolo fara sa stiu?se intreba pe cand il scotea de pe cap si si-l punea in poala,ca sa vada ce era.
Era o coroana de aur.


Ce frumos e campul vara!Mireasma proaspata a campului,privelistea ogoarelor arate,dulceata noptilor de vara...de toate ia fost ei dor.Pamantul umed dupa ploaia de ieri,miroase atat de bine!Este ca un prietn din copilarie,atat de credincios si de drag ei,incat se apleaca si cuprinde in palma ei tzarna.Priveste fix cerul si are impresia ca apune soarele,iar razele lui piezishe se joaca printre frunzele tinere ale copacilor intr-un vartej de culoare.La ora asta ,campul este gol.Oamenii satului n-au vreme sa-l admire in toata splendoarea lui.Pajistea se mentine inca verde,insa pe cer se inalta o luna frumoasa ale carei raze dau o mare stralucire facand-o sa aiba reflexe argintii.O singura fiinta ramasa undeva la marginea campului,o silueta nemiscata se integreaza parca in decorul semintunecat al campului.Ea scoate un strigat,iar aratarea ramane cu gatul intins ca o fiinta neindreptatita,careia i s-au luat toate mangaierile.

Speram ca nu poftiti la noi!
Stridiile palira indat'
E un lucru ce nu se cuvine
Cand impreuna ne-am plimbat
Vaca de Mare zise: Noaptea
E-asa frumoasa de admirat!


Dintr-o data ,trupul plapand cade greoi pe pamant.Pleoapele deveneau tot mai grele,iar gandurile tot mai neclare.Aratarea se pierduse demult in noapte...poate fusese un vis straniu,trait cu ochii deschisi.Pe cer,luna si-a recastigat suprematia,stelele incep sa straluceasca in libertate.Numai ea ramane surda la chemari si oarba la peisajul fantomantic,care se desfasoara in fata ei.

Stiam ce-i rau si bine in lumea de afara,
Vorbeam de poluare ce bine e la tzara,
Ca banii nu conteaza,dar e grozav sa-i ai
Si asta a fost totul in acea zi de mai...
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Mie Apr 14, 2004 5:06 pm

Oglinda epocii trecute

Parintii isi aduc cu siguranta aminte de vremea pe cand programele de la tv. tzineau doar 2 ore,cand dulciurile si lucrurile chinezesti erau rare ,dar la mare cautare.
Pantofii Mociornitza,cosmeticele Elida,ciorapii Areca,frectia Diana sau sampania Mott sunt cateva dintre produsele pe care le cumparau romanii in acea perioada.Printre cele mai cunoscute marci ale vremii era Ceho,care cuprindea incaltaminte si obiecte de vestimentatie.Femeile,ca si barbatii aveau nevoie de un numar mai mare de articole de imbracaminte pentru a fi puse la punct.Ghetele,pardesiile,ciorapii de dama,sau cravatele purtau tot felul de nume ciudate si puteau fi procurate de la ''celebrele'' magazine:La vultur,sau de la diverse pravalii cunoscute din acea vreme,precum cea din Lipscani.
Cosmeticele reprezentau la vremea respectiva o mare necesitate prnteu doamne.Pe atunci existau numai parfumuri frantuzesti ca:Fleurs D'Avril,Lilas du Japon, sau Royal Ambree de la Legrain.
De fapt,produsele cosmetice au fost dintotdeauna o mare provocare pentru femei,dar si o mare cheltuiala in plus pentru barbati.Printre accesoriile nelipsite din toalteta unei femei existau celebrele sapunuri,dar si singurele din acea vreme precum:Oana,Cheia,fiecare purtand cate un slogan nostim.Nelipsita mai era si pasta de dinti ''Cristal'' ,care ''face dintii ca un cal'' si care era singura pasta de dinti. inainte de '89.
Cei care au prins acea vreme,isi amintesc cu siguranta de frigiderul ''Fram'' care se bloca cand nu te asteptai,sau de televizorul alb-negru ''Diamant'',dar care din pacate a fost dat la cosh imediat dupa '89.
Despre sloganele produselor din acea vreme,nici nu are rost sa mai aduc vorba.Publicitatea care se facea pe atunci era sub orice critica.Promovarea mai multor produse dintr-o data nu mi se pare o idee prea stralucita,in plus desenele si sloganele de pe afisele publicitare nu erau destul de inspirate pt. a putea atrage lumea sa cumpere: "Ileana''-clasica masina de cusut,aparatul de radio ''select'',Eforie,sau televizorul Miraj,Opera,Lux sau Diana...piese care alcatuiau un ''camin modern''.
Foarte cunoscute erau pe atunci sucurile Cico,Brifcor, sau Quick-Cola,care desi erau incarcate de chimicale si aveau un gust amar,oamneii nu le-au putut uita,amintindu-si de ele cu nostalgie.Daca azi gasesti pe toate drumurile eugenii,pufuletzi,pufarini sau glucoza,inainte de '89 astfel de bunatati erau la mare cautare.
Stilourile chinezesti,creioanele cu guma,sau ascutitorile colorate erau micile bucurii ale vietii pe care copii de atunci le savurau din plin.Nu acelasi lucru se intampla si azi.Lucrurile enumerate mai sus si-au pierdut farmecul in timp, fapt pentru care sunt inlocuite azi de calculatoare performante,tembelizor color,role,biciclete si alte obiecte multvisate de noua [de]generatie.
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Vin Apr 16, 2004 10:38 pm

Va rog sa inchideti usa!E iarna,e curent,sunt racit.Cu pasi greoi se indrapta sper catedra unde gaseste lista cu copiii obraznci: Dolanescule,golanule,ce-ai mai facut?Esti cap de lista!''Toata clasa izbucneste in ras,numai el sta la catedra,nemiscat cu bucata de foaie in mana,uda de sudoarea lui.Elevul trebuie sa stea cu cartile si caietele deschise pe masa,pregatit pentru ora.
Deodata ,pumnul sau greoi se izbeste de masa,producand un zgomot puternic.''boul'' se gandeste pistruiatul din a2a banca.
''Ce molfai?Guma,hai?Gunoiul ala de cauciuc!...''Respiratia ii era atat de grea,ca cea a unui taur cand ii arati un drapel rosu.
Dintr-o data ,picuri de sudoare ii cad de pe tample,murdarindu-i haina neagra de doliu.
30 de minute din viata s-au scurs...
''Unde-i strengarul din spatele claseI?''Linistea mormantala este deodata strapunsa de o voce enervanta:''Se joaca de-a-v-ati-ascunselea la catacombe"Copiii rad.
''Catacombe'' repeta nervos batranul.
''Catacombe'' repeta copiii.
''cATACOMbe'' repeta toata clasa.
Vocea lui se stinge.Copiii se ridica in picioare...cu glasul tremurand incep:''Multi ani traiasca,multi ani traiasca!la multi aaaaaaniiiii!''
Stati jos derbedeilor ca nu-i ziua mea azi.O sa fac o plangere la directiune,deoarece eu nu-mi pot tine ora cu acesti golani.Batranul e obosit.Respira greu,se enerveaza repede.Nu mai are puterea de alta data sa mearga printre randuri si sa strige din toti rarunchii:''Temaaaaaaaa!Tema,ca-ti manac ficatzii!!''Are acum o privire sinistra,iar mainile ii sunt tot mai galbene si mai zbarcite ca de mort.Priveste fix clasa:''Mai,voi ati invatat ceva din lectia de azi?Ziceti drept,daca eu va intreb.Daca ma mintiti tot pacatul vostru este...eu am constiinta curata.Deci,marturisiti la spovedanie.
Haina de doliu are buzunarele rupte.Au observat toti cand batranul si-a scos cu un gest obosit batista maro pentru a-si strege sudoarea care i se prelingea pe fruntea-i incruntata.
Se ridica greu,iar ochii-i spalaciti se pierdeau intr-o regiune inaccesibila,in care copiii nu-l puteau urma.
''Multi ani traiaaaaaasca,multi ani traiaaaaaascaaaaaa....laaaaa muuuuuuulti anniiiii!Sa traiti don colonel!Multa sanatate!Multi diniti!Multa putere!
Stati jos derbedeilor,ca nu e ziua mea azi...
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Sâm Apr 24, 2004 9:51 pm

Razele soarelui si-au facut loc printre jaluzele,reusind sa lumineze labutzele vargate ale tigrului.Ceasul isi face simtita prezenta cu ajutorul alarmei sale obositoare.Jaluzelele albastre se dau la o parte,facandu-i loc discului solar sa patrunda in toata incaperea.Privesc somnoroasa pe geam si observ cum oameni de toate varstele se inghesuie,se imping cu brutalitate unii in altii.Fiecare,dotat cu cate o geanta,pare preocupat de ceva.Vad copii mai mari si mai mici in uniforme si purtand in spate cate un ghiozdan,de regula mai mare decat statura lor.Uzate,noi,rapciugoase,sau purtand fiecare cate un desen haios al unui personaj celebru din desene animate,salta vioaie pe umerii subtziri ai copiilor.Parca s-a schimbat ceva...atmosfera era alta ieri.Nimeni nu se agita de parca ar fi izbucnit razboiul.Copii par preocupati de ceva si privesc intens la mamele lor,care-i strang puternic de bratz.Totusi,atmosfera tensionata de afara si data din calendar incercuita puternic cu rosu mi-au adus aminte ca: A INCEPUT SCOALA!

* * *

Nici n-am pasit bine pe poarta liceului,ca am si facut cale intoarsa.Luni,zi blestemata,mi-am inmultit numarul de absente ,bolnava fiind de celebra boala incurabila ,numita chiulangita cronica.Pe la ora amiezii am vizitat fumuarul scolii,de care mi-a fost dor de-a lungul vacantei.Dupa 10 minute de fumuri cu colegii de liceu,m-am intors pe strazile Iasului,batand asfaltul fara nici o tzinta.
Strazi murdare, oameni fara tel
Care alearga spre ziua de ieri
Spre nicaieri.
Mutre acre care uita sa-ti arate un zambet cald
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Dum Apr 25, 2004 7:33 am

Dupa cele 8 ore de somn ,m-am trezit cu fatza la cershaf,simtidu-ma ca o bomba gata sa explodeze....Presimt ca azi va fi o zi neagra,ca si cea de maine de altfel,care nu poate fi salvata din macar cu o ciocolata buna.eH...ce sa-i faci?Sunt unele lucruri enervante,care uneori nu pot fi evitate.Tocitul zilnic la divesre materii inutile,intrebarile absurde ale mamei,micul dejun,si...toate aberatziile muzicale de la televizor.Deschid pe atomic,pentru a ma deconecta cu o melodie buna si ceea ce mi-e dat sa aud este o manea infecta si expirata ,cantata de 3 tatuati,care nu numai ca joaca un teatru ieftin,dar se mai si eschimonosesc de parca ar avea constipatie.
''Ai vrut caini?Caini ai!!'' mda...dar de unde era sa stiu eu ca acesti 2 capcauni imi vor aduce doar bataie de cap?Dus afara de cel putin 3 ori pe zi,harburile de mancare umplute ochi,ca de nu ...fac astia 2 ca trenul pe linie.

''cat e firul?'' ...am ajuns la concluzia ca nici florile nu-mi mai plac.

''Toti oamenii sunt egali din nastere'' ...hu chers?Detest jidanii trecuti de 20 de ani!!!
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Juevenes...

Mesajde Catzelusha » Vin Apr 30, 2004 8:10 pm

In clasa mare si luminata de soarele primaveratic,domnea linistea.Baietii erau plecati la fotbal,iar fetele se adunasera la o barfa.Raluca,zgaraia cu varful cretei,tabla inca nestearsa,schitand mici caricaturi ale profesorilor.Adierea slaba a vantului,face ca perdelele sa se fluture usor.E prea liniste.Sfintii din icoane ne privesc fix,urmarindu-ne pas cu pas ,sa nu facem vreun pas gresit.La un moment dat,Raluca se intoarce cu fatza spre clasa,avand o privire incurcata si invartind creta deja umeda intre degete.Se purta de parca era prinsa la ore cu lectia neinvatata.Indreptandu-se sper prima banca,il apuca brutal pe C. de bratz si zice:''Auzi mah?Ce-ar fi sa ne inviti pe amandoua intr-o zi la o pizza?''...aratand cu capul sper mine ,continua:''Ne-ai promis de atatea ori ca ne scoti in oras si...''Deja fusese prea mult.Izbucnind in ras,imping caietele si-mi pun picioarele pe masa.Ma inecam de ras,numai uitandu-ma la fatza livida a lui C.
''Ideea nu e rea deloc.Nu se stie ce va fi dupa examen,unde vom fi...deci?'',ma bag eu in dicutie,uitandu-ma cu coada ochiului la Raluca.
Fatza livida a lui C. prinse dintr-o data culoare si facandu-si curaj ,zice:''Cu 2 deodata!!!hmm...ar fi bine pentru o partida.''
Unindu-ne fortzele,eu si Raluca il apucam de dupa gat pe timidul cavaler si impingandu-l de la una la alta,innebunindu-l cu insistente,fel de fel de promisiuni sau minciuni nevinovate.
Ametit de cele intamplate intr-o singura pauza,obrajii lui capatasera dintr-o data culoarea unui mar necopt si cu rasuflarea taiata zice:''O,la dracu'!Complicate mai sunt femeile!...pe 7 iunie e ziua mea si atunci va invit la pizza,la mc donald,la hotel,in MIami..oriunde.Aveti libertatea de a-mi seca contul din banca,sa-mi luati toti banii...numai sufletul,nu.
Sleit de puteri...se lasa greoi pe parchetul tare.

:yD
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Sâm Mai 01, 2004 7:40 pm

O camera micuta,dar de prieteni plina,
Ce-aveau si foc in suflet si-n ochi aveau lumina,
Idei musteau in aer,sa stai si sa tot stai
Si asta a fost totul in acea zi de mai.

Stiam ce-i rau si bine in lumea de afara,
Vorbeam de poluare ,ce bine e la tara,
Ca banii nu conteaza,dar e grozav sa-i ai
Si asta a fost totul in acea zi de mai.

Aveam muzica buna,fumam dintr-o tzigara,
In camera doar zambet,afara cer si soare
Si tu erai acolo,pierdut si tu erai,
Uitai de tot si toate in acea zi de mai...

S-au dus ai mei prieteni,s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa,
Traiesc,mai rad,fac glume,sunt sanatosi,dar vai,
Acum nimic nu este ca-n acea zi de mai...

Si cat as vrea acuma sa fim iar impreuna,
Pierdut intre prieteni ce visul si-l aduna
Si as da totul,totul si locul meu din Rai
Ca viata mea intreaga sa fie o zi de mai...
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Sâm Mai 15, 2004 8:26 pm

zilele astea am trecut printr-o serie de stari sufletesti.De multa vreme n-am mai cunoscut persoane care sa ma faca sa ma simt de parca as purta pentru prima oara tocuri,sau care oameni complexati si plicticosi ,care stau ca niste tzate pe dupa perdele si urmaresc viata personala a celorlalti.Un exemplu bun ar fi Ruxandra.E la curent cu toate noutatile din viata colegei ''x'' si nu exista zi in care sa nu o surprinzi barfind cu colegele ei de breasla.Imi trecusera pe la urechi niste zvonuri cum ca m-ar fi facut ''psihopata'' si ''fitzoasa''.Zvonul nu a fost confirmat,dar daca aflu ca asa stau lucrurile o impachetez si o trimit inapoi la Tomesti in aplauzele mute ale colegelor.
Marti am plecat de la ore cu cateva persoane in prezenta carora te simti ca pestele pe uscat.Am omis sala de calculatoare si am mers la biliard,ca asa nu mai jucasem de multishor.
Saptamana trecuta s-a sfarsit intr-un mod tragic:mi-a murit unul dintre catzei. :( .,fapt pentru care mi-am inecat amarul intr-un pahar de...limonada. :D Tot sambata mi-am irosit doua ore din viata,uitandu-ma la un film de tot kktu ''Oportunitati'' cu Frank Whaley si J.Connely.Tot spre seara am primit un semn de la o persoana foarte draga mie :) ,care mi-a redat buna dispozitie si m-a facut sa uit cat de cat de dezamagirea din ajun

Nici cu sanatatea n-o duc prea bine,draga jurnalule.Bratul si piciorul stang continua sa ma doara in urma vaccinurilor suferite.Gatul ma ustura ingrozitor,iar acum vocea mea seamana cu cea a unei soprane. ;B

Rafoind jurnalele celorlalti ,am fost surprinsa de reactia Crysilley,care a descoperit abia acum cat de nepopular e jurnalul ei.Accesele ei de furie imi amintesc de copilaria mea si de cat de irascibila eram pe forum si-n viata de zi cu zi. :p
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Mesajde Catzelusha » Vin Mai 21, 2004 8:38 pm

cred ca sentimentele mele pentru gabuba sunt pe zi ce trece tot mai puternice...
Catzelusha
 
Mesaje: 767
Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am

Următorul

Înapoi la Scrieri, ganduri si jurnale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori