Stramosul europenilor a trait in Romania?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Stramosul europenilor a trait in Romania?

Mesajde Kayla » Dum Sep 08, 2002 12:42 am

Iata ce articol am gasit... Interesant, nu?

Pe firul istoriei


1952: primele sapaturi in Oltenia, zona de Nord-Vest (malul nord-vestic al marelui Lac Getic)
1958: tot in Oltenia, pe valea Dirjovului, C.S. Nicolaescu-Plopsor descopera asa numita cultura de prund (pebble culture)
1962: sapaturile de la Bugiulesti. Din echipa condusa de Constantin Nicolaescu-Plopsor mai fac parte fiul sau, Dardu (antropolog), Ion Firu si Alexandra Bolomey (palentologi) precum si, cu statut aproape permanent, Stefan Roman si Marin Nica (Universitatea si Muzeul Craiova), Petre Samson si Costin Radulescu (mai intii ca studenti, apoi la Institutul de Speologie), Mihalache Brudiu (arheolog, in prezent la Universitatea din Galati), Mircea Udrescu (aflat de multa vreme la Lií¨ge) si Elena Terzea (paleontologi), Alexandru Paunescu (arheolog), Vasile Boroneant (arheolog), Laura Georgescu (antropolog - la acea vreme studenta), Marin Circiumaru (pentru analize de polen)
1963 - 1965: se obtin cele mai importante rezultate ale sapaturilor
1965, 26-28 octombrie: vizita lui Raymond Dart (Africa de Sud), inca celebru pentru descoperirile sale din 1921-1928 ale resturilor de australopitec. El nu examineaza oasele, ci numai uneltele. Sustine ferm posibilitatea prezentei protoumane dar, neputind compara cu descoperirile africane, nu se pronunta definitiv. Promite ca va reveni - nu o va face niciodata
1968: dupa moartea lui C.S. Nicolaescu-Plopsor, conducerea lucrarilor este luata de fiul sau, Dardu l 1972: dupa zece ani de sapaturi intermitente, activitatea inceteaza l 1981: momente de mare entuziasm. Se anunta in presa si la televiziune ca cel mai vechi om din Europa, in virsta de doua milioane de ani, se afla in Romania. Apoi - incepe declinul. Dupa dramatica moarte a lui Dardu Nicolaescu-Plopsor (1989), bolnav de cancer la git, tot ce se descoperise devine si mai raspindit, si mai greu de adunat
1994, 28 septembrie: la Lií¨ge, in timpul "zilelor de contact", se prezinta descoperiri paleontologice de importanta europeana. J-M Cordy prezinta "Australanthropus Oltenensis - mit si realitate"
1997, 25 octombrie: la Bucuresti, Dr. Cordy isi prezinta concluziile finale, (aproape) total negative...
Kayla
 

Continuarea articolului

Mesajde Kayla » Dum Sep 08, 2002 12:45 am

Cu 35 de ani in urma, o echipa de cercetatori sub conducerea lui C.S. Nicolaescu-Plopsor producea senzatie in lumea stiintifica lansind ipoteza ca trei dintre oasele lungi (diafize) identificate dintr-un numar enorm (inclusiv ca varietate) de oseminte animale in locul numit Valea lui Grauceanu, la Bugiulesti - Valcea, ar fi apartinut de fapt unui hominid. Sapaturile continua, descoperirile sint prezentate, apreciate si recunoscute la mari congrese internationale si de catre maripersonalitati. Cutremurul din 1977 distruge insa o parte din materiale, apoi trei dintre membrii de baza ai echipei mor...
Mai mult, in cadrul unei colaborari romano-belgiene, cele trei oase sint reanalizate in lumina unor descoperiri recente de pe marile santiere ale lumii vechi. Si, stupoare! Ele nu mai sint recunoscute ca apartinind unui hominid. Un recent seminar organizat de Muzeul de Istorie Naturala "Grigore Antipa", la care am participat, (25 octombrie a.c.), prezinta ultimele concluzii.

Omul de la Bugiulesti: mit sau realitate?
Ce s-a intimplat de fapt la Bugiulesti? Ne putem face o imagine din prezentarea Dlui Vasile BoroneanT, Cercetator principal II la Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti, al carui director a fost si, la ora actuala, unul din cei mai vechi membri ai echipei din 1964.
"De 11 ani, C.S. Nicolaescu-Plopsor incerca sa reconstituie configuratia fostului Lac Getic care, dupa cum preciza Dardu Nicolaescu-Plopsor, la inceputul cuaternarului acoperea Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei. Bogatia iesita din comun a zacamintului era evident de natura a stirni entuziasmul numeroasei echipe de exploratori. Pornind de la ideea ca zonele de golfuri si delte ale Lacului Getic ofereau conditii optime pentru existenta unor forme de viata protoumane, idee lansata de C.S. Nicolaescu-Plopsor, descoperirea celor trei oase constituia momentul asteptat. Ele au fost deci interpretate ca apartinind unui hominid cu virsta de aproape doua milioane de ani - cel mai vechi din Europa".
Dar, asa cum aprecia retrospectiv Prof. Boroneant, "descoperirile nu au avut un viitor prea fericit". Mare parte din obiecte au fost transportate la Muzeul din Craiova. In timpul cutremurului din 1977 se prabuseste tavanul salii-laborator in care erau expuse; urmeaza un mic incendiu, vin pompierii si... "mare lucru din piese nu a mai putut fi recuperat".
Inainte de tragica sa moarte, Dardu Nicolaescu-Plopsor il roaga pe Vasile Boroneant sa se ingrijeasca de rezultatele muncii lor si sa faca in asa fel incit cele trei oase sa fie examinate si de specialisti din strainatate. Va reusi acest lucru de-abia in 1994, cind cu ajutorul familiei prezinta mulajele in Belgia lui Jean-Marie Cordy care le mai vazuse anterior in Romania, in original. Trecusera 32 de ani de la descoperirea lor! Cercetatorul belgian le studiaza, efectueaza vizite de informare in mari institute europene si da verdictul: cele trei oase nu apartin unui hominid!
Cum priveste V. Boroneant, fost membru al echipei de la Bugiulesti, care a efectuat si el deplasari in Belgia, ceea ce s-a intimplat?
"Dorinta de a le face cunoscute (rezultatele cercetarilor, n. n.) si de a le situa la locul care li se cuvine pe scara evolutiei umane, l-au facut poate pe Dardu sa greseasca uneori sau, daca vreti, asa cum a reiesit din discutiile pe care le-am avut, sa faca un act de bravura, pentru ca spera in felul acesta sa le compare cu colectiile din Africa si din alte parti"...
Eroare umana? Imposibilitatea de a evita "capcana" unui anume protocronism care se facea simtit in multe domenii in acea vreme? O anticipare putin grabita a unui viitor care, oricum, nu poate fi total exclus? Greu de spus...

Prea frumos ca sa fie adevarat...
Nu chiar acelasi este punctul de vedere la a treia sa vizita in Romania, dupa ce a studiat materialele de la Bugiulesti, al Dr. Jean-Marie Cordy, paleontolog, cercetator la FNRS si conferentiar la Universitatea din Lií¨ge, care si-a prezentat concluziile finale in cadrul seminarului gazduit de Muzeul de Stiinte Naturale "Grigore Antipa".
Fiind vorba despre o descoperire inclusa si in manualele de scoala si careia i-au fost dedicate chiar si emisiuni filatelice, Jean-Marie Cordy subliniaza, de la bun inceput, importanta acesteia, precum si respectul si atentia care li se cuvin celor doi mari cercetatori romani, principalii autori ai descoperirii: Constantin si Dardu Nicolaescu-Plopsor. De altfel, subiectul discutiei este unul dintre cele mai spectaculoase: un posibil hominid de acum aproape doua milioane de ani, corespunzind epocii lui Homo Habilis si marcind inceputul dezvoltarii genului "homo".
Ce semnificatie are insa localizarea sitului de la Bugiulesti si, implicit, a descoperirilor din aceasta zona? Sa nu uitam ca ne aflam in vecinatatea marelui Lac Getic, extrem de intins la sfirsitul tertiarului si inca existent la inceputul cuaternarului, dezvoltindu-se pina la baza Carpatilor. O zona paleogeografica extrem de speciala, in care echipa lui Nicolaescu-Plopsor a gasit numeroase situri fosilifere si, in particular, urme de proboscidieni - intreaga linie a mamutului. Un sit extrem de bogat, cu carnivore ca Ursus Etruscus, feline mari, cu dinti in forma de sabie, cai primitivi, gazele, primate mici - o zona asemanatoare si de nivelul zacamintelor din Masivul Central Francez.
Dintre toate descoperirile se evidentiaza insa cele trei faimoase oase: doua femure si o tibie. Atribuite unuia din cei mai vechi hominizi, nu doar din Romania, ci din Europa, denumit Australoanthropus Olteniensis. Mai intii, de ce acest nume? Pur si simplu pentru a marca atit aparteneta la familia Australopitecilor, cit si gradul sau inalt de evolutie, marcat de posesia si utilizarea uneltelor. Dar aceste trei oase prezinta o mare problema: le lipsesc extremitatile, adica tocmai zonele unde se gasesc partile discriminante, asupra carora lucreaza paleontologii. Dupa examinarea lor atenta, Dr. Cordy este transant: "Nu poate fi un hominid; nu este posibil <...> Osemintele, din nefericire, nu sint oseminte de hominid..." Mai ales ca o comparatie cu oase de mamifer releva asemanari cu felinele cu dinti mari si cu ursii fosili, in particular cu mentionatul Ursus Etruscus.
Este drept ca Dr. Cordy incearca sa-i "scuze" pe cei doi Nicolaescu-Plopsor, invocind absenta la acea data a colectiilor de referinta, a mulajelor de australopitec (prezente astazi in mai toate laboratoarele din lume), precum si conditiile precare de pastrare a osemintelor - toate acestea facind posibila comiterea cu usurinta de erori.
Este adevarat ca pietre si oase provenind de la distante de 30-40 km, precum si dimensiunile acestora, indica incontestabil apartenenta la un om preistoric. Dar, nu cumva ar putea fi vorba de un fel de "poluare" a locului care sa fi adus aici artefacte (obiecte) mai recente de doua milioane de ani? (O situatie asemanatoare s-a intilnit de altfel si in Masivul Central Francez!). Nu este exagerata invocarea in acelasi scop a prezentei oaselor de animal cu fracturi elicoidale (fracturate intentionat pentru a putea fi apoi folosite ca unelte), desi nici o scoala actuala nu mai agreeaza un asemenea punct de vedere? Si apoi: unde se plasa, de fapt, actuala zona Bugiulesti? La malul avansat al lacului, sau la citiva metri in apa - nu multi, dar destui pentru a face imposibil accesul animalelor? (Aglomeratia de oseminte de animale ar avea astfel o explicatie: transportarea animalelor moarte intr-un fel sau altul, de catre un riu care se varsa in lac).
Intr-un cuvint, o imagine oarecum dezolanta a descoperirilor echipei Plopsor, care, insista Dr. Cordy, trebuie totusi privita dincolo de aspectele sale negative, gindindu-ne ca fiecare pas in cercetare nu face decit sa stabileasca un anume model, gata sa fie depasit de descoperirile urmatoare. Intregul Lac Getic ramine categoric un biotip extrem de favorabil vietii si "primirii" de hominizi. Mai ales ca Romania este ideal plasata din punct de vedere geografic in calea transferurilor de populatie din Africa, prin Orientul Mijlociu, spre restul Europei...
De altfel, citeva elemente merita precizate o data in plus:

Depozitul de la Bugiulesti este unul dintre cele mai importante din Europa, atit prin varietatea faunei existente, cit si prin bogatia resturilor gasite;
Daca resturile analizate nu sint dovedit umane, aceasta nu inseamna ca nu exista o prezenta umana! Doar ca nu este dovedita prin resturi scheletice concrete! Prezenta omului la Bugiulesti ramine in continuare o posibilitate certa, lucru care pare a fi confirmat si de uneltele de piatra descoperite de Constantin Nicolaescu-Plopsor si atestate de Raymond Dart, marele antropolog, venit in Romania special pentru aceste cercetari.
Si ar mai fi ceva pe care nu-l putem trece cu vederea: desi depozitul de la Bugiulesti a fost in mare parte cercetat, o zona a fost totusi in mod special lasata neexcavata si ea ne poate aduce inca multe surprize...
Kayla
 

Si cum nu am avut loc in mesajul anterior...

Mesajde Kayla » Dum Sep 08, 2002 12:46 am

Viitorul
La intrebarea pe care i-am adresat-o domnului Dr. Jean-Marie Cordy privind eventuale activitati similare desfasurate de d-sa in Europa, raspunsul a fost scurt: nu exista asemenea situri in Belgia. A efectuat sapaturi similare linga Lií¨ge, intr-o pestera - deci nu in acelasi context sedimentologic si geomorfologic. Dar, dupa cum spune el, "este vorba de situri de vechimi comparabile (1, 2, 3 milioane de ani), tehnici de explorare similare, la fel ca si tipurile de analiza. Atunci cind ai experienta intr-un sit important, o poti folosi si in alte situri, cum ar fi cel din Bugiulesti".
Dar Bugiulesti nu reprezinta in nici un caz un sfirsit de drum. Nici macar specilistii belgieni nu au inchis portile investigatiilor. Iar specialistii romani intentioneaza sa reia cercetarile la Ciuperceni, Teleorman (un sit contemporan in parte cu Bugiulesti), la Betfia (Bihor) si Malusteni (Tecuci). Este pasul logic urmator necesar, pentru a largi orizontul cunoasterii si a face loc unor raspunsuri mai complete si mai sigure. Asa cum reiese si din punctul de vedere al paleontologiei, formulat de Dr. Alexandru Marinescu, Sef de Sectie la Muzeul de Istorie Naturala "Grigore Antipa":
"Zacamintele de pe valea Oltetului sint cele mai bogate si diverse zacaminte de virsta villafranchiana din Europa - lucru recunoscut de toti specialistii. De la mamifere de talie mica la Mamutus Meridionalis, gasim de toate. O fauna care face trecerea de la climatul cald si uscat la unul mai rece. Lista speciilor este de-a dreptul uimitoare: zeci de specii determinate. Predomina caii si cerbii, dar sint si resturi de urs si feline si chiar ale unei maimute, Paradolicopitecus Avernensis Eticus, un tip de macac - de data aceasta toate perfect confirmate stiintific. Chiar si prezente surpriza: girafa si pangolinul (un animal acoperit cu solzi, cu coada lunga si care se hraneste cu termite). Parte din descoperiri au fost studiate, altele isi asteapta inca cercetatorii. Se va descoperi in final omul de la Bugiulesti? Nu stim. Exista urme clare de "activitati preumane", mai ales uneltele de piatra aschiata gasite acolo. Raspunsul final il vor aduce doar viitoarele campanii de explorare si... o viata normala de cercetator, cu acces la marile colectii din lume, la literatura recenta de specialitate si, de ce nu, la fondurile necesare".

Sper sa aveti rabdarea sa cititi asta. Multumesc.

edit: articol de Mihaela Dorobantu
Kayla
 

Mesajde SOD » Dum Sep 08, 2002 12:51 am

bai calypso,lasa-ne ma cu smecherii copy/paste!zi ce stii tu!sau esti dactilografa?
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
Avatar utilizator
SOD
 
Mesaje: 6035
Membru din: Mar Apr 23, 2002 11:00 pm

Mesajde Kayla » Dum Sep 08, 2002 12:56 am

Eu abia am citit ieri articolul, deci nu stiu nimic. Dar as vrea sa fie adevarat.
Kayla
 

Mesajde KickAss » Dum Sep 08, 2002 11:58 am

Eu unul nici nu am stat sa citesc aberatzia aia de mai sus. O desfiintez logic. Deci: cand intri in Europa pe la rusi ai ceva de mers pana ajungi la noi. Deci, daca europeanul primitiv ar fi venit din A.S.I.A. s-ar fi oprit mai intai prin Rusia. De acolo s-ar fi raspandit. Daca vii din Africa, te opresti undeva prin Italia, Grecia sau Spania. Dar, potzi sa fii adeptul extraterestrilor si sa spui ca popoarele primitive cunosteau secretul teleportarii si sa consideri sa s-au materializat brusc in aprox. centrul Europei.
Anunt pe bune:

Dau si eu exact acelasi pisoi pe care il da onk.
Avatar utilizator
KickAss
Junior Member
 
Mesaje: 473
Membru din: Joi Iul 26, 2001 11:00 pm

Mesajde Kayla » Dum Sep 08, 2002 1:08 pm

Daca spune ca au trait in Romania inseamna ca acolo s-au nascut, nu ca au venit aici de prin Asia sau Africa. Daca ar fi fost cum zici tu, am fi facut parte ori din rasa galbena, ori dintre negri.
Kayla
 

Mesajde KickAss » Dum Sep 08, 2002 1:19 pm

Initial trimis de Calypso
Daca spune ca au trait in Romania inseamna ca acolo s-au nascut, nu ca au venit aici de prin Asia sau Africa. Daca ar fi fost cum zici tu, am fi facut parte ori din rasa galbena, ori dintre negri.


Cum adica?:con: Aici in Romania e leaganul omenirii????:con: :con:

Din cate stiu eu, leaganul omenirii este in Africa din stramosul Australopitecus. D-acolo a tot mers el asa pe pamantul asta...
Anunt pe bune:

Dau si eu exact acelasi pisoi pe care il da onk.
Avatar utilizator
KickAss
Junior Member
 
Mesaje: 473
Membru din: Joi Iul 26, 2001 11:00 pm

ha?

Mesajde Joao » Dum Sep 08, 2002 1:37 pm

din cata istorie stiu eu rasele au aparut acu 15000 de ani,asa cca nu am fi fost nici ochiosi nici negrii!Ce dreacu,acu 25000 eram parosi la greu!
Aici sunteti cu totii: "de la maimute la pentium 8"
Joao
Junior Member
 
Mesaje: 998
Membru din: Dum Mar 24, 2002 2:52 pm
Localitate: Banie

originea speciei umane - partea 1

Mesajde SOD » Dum Sep 08, 2002 2:09 pm

ce amai veche fosila umana descoperita ,dateaza de peste 150.000 de ani si a fost gasita in Africa de Est.scheletul apartine unei femei ,botezata de certecatori EVA si care este stramosul cel mai recent al tuturor oamenilor ce traiasc acum pe pamant.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
Avatar utilizator
SOD
 
Mesaje: 6035
Membru din: Mar Apr 23, 2002 11:00 pm

Mesajde SOD » Mar Sep 10, 2002 2:47 pm

De ce sustin acest lucru?Cercetarile arata ca ADN-ul acestei fosile a fost singurul care a supravietuit unicului exod pornit din Africa acum 80.000 de ani.Intregul glob a fost populat in urma acestui exod.
Dupa schimbari climaterice majore,eruptii vulcanice,secete si alte dezastre,specia umana a supravietuit,reusind sa populeze intregul glob.
Dr.Stephen Oppenheimer si Dr.Richards Martin,au enuntat o noua teorie ,conform careia toate populatiile non-africane provin dintr-un singure arbore genealogic african.lucrarile acestor doi doctori arata clar ca omul modern a migrat o singura data din Africa,intr-un grup mic.O alta lucrare arata ca prima oprire importanta a acestui grup a fost in subcontinentul indian.
Concluziile cronologice ale acestor studii sunt urmatoarele :
1.stramosii nostri au plecat din Africa pe o singura ruta,respectiv sud,pe unde se afla azi Yemenul.
2.stramosii nostri au plecat din Africa acum 80.000 de ani,cu 20.000 de ani mai devreme decat s-a estimat.

Pana la aceste studii,concluzia deplin acceptata de cercurile savante era ca omul modern a plecat spre Asia.Omul modern si-a croit drum prin coasta de sud a Arabiei,prin est spre India si apoi in Malayezia,unde sapaturile arheologice au scos la iveala unelte din piatra datate ca avand o vechime de 74.000 de ani.
Pana acum cateva mii de ani,astfel de unelte de piatra erau facute in acea zona,care in prezent este locuita de populatia indigena Semang.Studiile stomatologice ,facute de cei doi doctori amintiti mai sus,asupra acestei populatii ,arata ca exista o stransa legatura intre acestia si cei ce au facut uneltele acum 74.000 de ani.
Testele pe ADN facute asupra populatiei Semang,au scos la iveala un alt fapt extrem de important.El este aproape identic cu cel al fosilei EVA,femeia de 150.000 de ani.Ceea ce inseamna ca populatia Semang este descendenta grupului ce a migrat din Africa.Ei au stat izolati mii de ani si de aceea ADN-ul lor nu a fost amestecat cu al altor populatii.
Potrivit teoriei europene,oamenii moderni au pornit din Asia spre Australia acum 70.000 de ani,dar nu au ajuns in Europa decat in urma cu 50.000 de ani.Dovezile genetice prezentate de Dr.Richards sustin teoria conform careia oamenii moderni au ajuns in Europa mai degraba prin Asia decat prin Africa de Nord.El a descoperit ca majoritatea europenilor de azi isi pot regasi genele intr-una din cele 4 linii genetice care au aparut acum 50.000 - 100.000 de ani si care isi au originea in Asia de Sud.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
Avatar utilizator
SOD
 
Mesaje: 6035
Membru din: Mar Apr 23, 2002 11:00 pm

cred ca ne mai putem documenta

Mesajde rozalia » Joi Sep 25, 2003 12:04 pm

eu nu stiu prea multa istorie , dar sint carti care ne-ar pute lumina putin in legatura cu vechiul om.Doar am trminat de citi o carte , care a fost destul de imformativa , unde se spunea o gramada de lucruri despre Romania antica .Cartea se numeste SECRETELE TERREI istoria incepe din Carpati.vol I, II, III, poate asta va va putea lamuri in legatura cu multe lucrui.
rozalia
Junior Member
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Aug 01, 2003 11:05 am
Localitate: cipru nicosia

Mesajde Aliosha » Joi Sep 25, 2003 1:14 pm

http://www.cnn.com/2003/TECH/science/09/23/caveman.romania.reut/

WASHINGTON (Reuters) -- The jawbone of a cave-man living in what is now Romania is the oldest fossil from an early modern human to be found in Europe, U.S. researchers said.
"Against modern football."
Avatar utilizator
Aliosha
 
Mesaje: 5042
Membru din: Sâm Oct 20, 2001 11:00 pm

sa vedeeeeem

Mesajde Joao » Sâm Sep 27, 2003 3:08 pm

eu nu inteleg de ce trebuie date mesaje cu paste la articole sau la linkuri unde 1 (unu) om a scris ceva? de ce nu aveti parerile voastre si-i citati pe altii(oameni-cativa-oameni-e omeneste sa gresesti!)?
am vazut pe b1 arheologi italieni si rusi si unu roman care au gasit in transilvania cele mai vechi tablete scrise in lume 26000 de ani(doua zeci si sase de mii)!!!!!!!!!!
si boul ala de la nasu zicea ca el nu crede!
si?! asta e parerea lui! pe mine ma deranjeaza ca guvernul nu ajuta la asemenea cercetari,care ne-ar baga in istorie pe prima trepta!
Teoria avea legatura cu potopul-revarsarea mediteranei in marea neagra-si cu migrarea ulterioara a lumii civilizate spre irak(civilizata la vremea aia).(pt cine nu stie se spune ca marea neagra era un mare lac dulce pe vremea aia.)
realitate? eu as zice ca da!
posibilitate! in mod cert!
dar asta e parerea mea!

putin pe langa subiect,dar tot primii am fost in lume!

ce m-a durut pe mine a fost faptul ca arheologii straini spuneau ca imbecilii si incultii din minister le-au spus ca tablitele descoperite de ei sunt falsuri si sa-i lase in pace!
adica venisera fraierii sa-i pacaleasca pe smecherii din guvern,nu? ce paula mea!

daca imi raspunde cineva la asta,sper sa-mi raspunda cu parerea lui si nu cu un link!
Aici sunteti cu totii: "de la maimute la pentium 8"
Joao
Junior Member
 
Mesaje: 998
Membru din: Dum Mar 24, 2002 2:52 pm
Localitate: Banie

Mesajde memetshot » Joi Noi 27, 2003 9:46 am

chiar daca o sa te superi uite un articol misto in libertatea si dupa ce trec cele 3 ore o sa postez si parerea mea:

Romania pare sa fi fost "leaganul" civilizatiei pe Terra. Afirmatia ar putea parea cel putin hazardata, insa ea este sustinuta de oamenii de stiinta romani cu argumente solide: in Romania au fost descoperite cele mai vechi scrieri din lume, tot aici su fost gasite oseminte ale celor care se banuieste ca ar fi fost primii oameni ai Europei si, mai mult, tot aici s-a descoperit si cel mai vechi schelet al celui mai bine adaptat animal, crocodilul. Specialistii Catedrei de Geologie si Paleontologie de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca au facut o descoperire de senzatie: un craniu de crocodil care se banuieste ca ar fi trait acum 65 de milioane de ani. Vlad Codrea, conferentiar doctor, spune ca respectivul crocodil a fost gasit la Oarda de Jos, in apropierea municipiului Alba Iulia. Descoperirea este cu atat mai importanta cu cat bucata de os este una dintre cele mai vechi din lume. Craniul aflat la Catedra de Geologie si Paleontologie are o valoare inestimabila, fiind singurul din lume aflat intr-o stare perfecta de conservare. "Crocodilienii care traiau in acea perioada aveau o dieta destul de variata, incercand sa se adapteze mediului. insa hrana lor era compusa indeosebi din carne de dinozaur, peste. in general, crocodilii sunt reptile foarte conservative care nu si-au modificat substantial aspectul, evolueaza destul de greu, de aceea cred ca forma celor care au trait in urma cu milioane de ani nu difera foarte mult de cea a reptilelor din ziua noastra", ne-a declarat profesorul Vlad Codrea. Descoperirile specialistilor romani au trezit un interes imens in randul comunitatilor stiintifice, la ora actuala craniul fiind analizat si cu ajutorul unei echipe de cercetatori a Institutului Regal de stiinte Naturale din Bruxelles. Un maxilar de umanoid descoperit intr-o pestera de catre un grup de speologi romani, in februarie 2002, este considerat a fi cea mai veche relicva apartinand omului modern (Homo Sapiens Sapiens) care a fost descoperita pana in prezent in Europa. Fragmentul uman fosilizat dateaza dintr-o perioada extrem de veche, cuprinsa intre 34.000 si 36.000 de ani in urma, conform analizelor desfasurate de antropologii americani, condusi de profesorul de antropologie de la Universitatea Washington din Saint Louis (Missouri), Erik Trinkaus. "Aceasta mandibula este cea mai veche fosila a unui om din epoca moderna cunoscuta pana in prezent", a explicat profesorul american, estimand ca acesta este "primul indiciu despre felul cum aratau oamenii moderni atunci cand au sosit in Europa". Fragmentul de os uman descoperit in 2002 provine din perioada aparitiei ca specie a omului modern si este contemporan cu o alta specie foarte cunoscuta de om, care isi incepea atunci declinul, omul de Neanderthal. Maxilarul prezinta caracteristici generale comune cu fosilele de data mai recenta descoperite in Africa sau in Orientul Apropiat si mai tarziu in Europa. Ramasita fosilizata a fost gasita de un grup de trei speologi romani care au comunicat descoperirea Institutului de Speologie din Cluj, care apoi i-a contactat pe cercetatorii americani. Maxilarul a fost analizat in Statele Unite ale Americii, dupa care a fost inapoiat in Romania. Nimeni nu stie cand si unde a aparut scrierea "pentru intaia data" in istoria omenirii. Cel mai adesea, savantii isi ascund divergentele de opinii spunand simplu "originile scrisului se pierd in negura timpurilor". Cu toate acestea, descoperirile senzationale nu lipsesc. Astfel, in 1961, cercetatorul clujean N. Vlassa descoperea trei tablite de lut in micuta asezare Tartaria (judetul Alba). Tablitele, trei la numar, scrise sub forma ideografica, analizate in medii de carbon, atesta ca au o vechime de 7.000 de ani, cu 1.000 de ani mai vechi decat tablitele sumeriene de Djemet-Noar (fosta Mesopotamie, azi teritoriu irakian) despre care se credea ca sunt cele mai vechi din lume. Toate aceste descoperiri aduse la lumina in ultimul timp conduc la o intrebare: sa fi fost teritoriul actualei Romanii buricul targului intr-un trecut imemorial? Vasile Rudan, unul din oamenii care au fost angajati in 1995 de catre Ministerul Culturii si Ministerul Lucrarilor Publice sa participe la un studiu multidisciplinar pentru salvarea vestigiilor dacice de la Sarmizegetusa Regia - apa, sol, vestigii etc. - este de parere ca aceasta concentratie de "minuni" pe teritoriul tarii noastre este cel putin ciudata. "Exista si alte lucruri deja descoperite care vor fi date publicitatii ulterior. "Nu se poate emite inca un raspuns ferm, dar eu cred ca teritoriul acesta a fost descoperit din apele primordiale mai repede decat alte zone. Asta ar explica de ce lucrurile au evoluat oarecum mai repede aici", este de parere Vasile Rudan.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Romanii, buricul pamantului

Mesajde ama » Lun Ian 05, 2004 4:20 pm

Eu am doua pareri despre povestea asta.

Prima ar fi ca, spre deosebire de teoria aparitiei omului in Africa si a raspandirii lui de aici mai departe (teorie asupra careia antropologi renumiti au scris sute de studii de zeci bune de ani incoace), asupra teoriei romanului buric al pamantului nu s-au pronuntat decat ziare gen Libertatea (publicatie de mare respiratie stiintifica!) si cativa "vadimi" locali cu creiere infierbantate. Cred ca ar trebui sa fim putin mai rigurosi cu sursele noastre si sa nu mai plecam de la premiza ca toata lumea comploteaza sa-l "beleasca" pe saracul roman bun la suflet si nascut poet, asa cum stim cu totii, si sa-l tina departe de locul lui bine-meritat din frunte. Cred ca ar trebui sa ne eliberam putin de toate tampeniile pe care ni le-au bagat pe gat "societatea multi-lateral dezvoltata" si sa incercam sa gandim si cu creierele noastre o leaca. Sa incercam sa intoarcem o problema si pe partea care nu ne convine. Daca, Doamne fereste!, pe primul om il chema Gyorgy si nu Gheorghe? Oroare!!!

A doua e mai degraba o intrebare: daca s-ar dovedi ca pe primul locatar al Terrei de sorginte umana l-ar fi chemat Gheorghe, ce noua semnificatie imediata ar aduce aceasta informatie vietilor domniilor dumneavoastra? Cu ce ne-ar imbunatati viata? Cu ce ne-ar face oameni mai impliniti lucrul acesta? Vorbim, la urma urmelor, despre lucruri care s-au intamplat acum zeci-sute de mii de ani. Poate ca ar fi mai bine sa ne vedem de problemele noastre imediate pentru a aduce valoare vietii noastre: sa nu mai dam spaga, sa nu mai sustinem un sistem politic corupt, sa incercam sa muncim cu adevarat in cele 8 ore pe care le petrecem la serviciu in loc sa stam cu mana intinsa sa ne dea vreun tovaras fasole cu carnati de-a moaca de 1 decembrie.
ama
Junior Member
 
Mesaje: 18
Membru din: Joi Dec 11, 2003 11:35 am
Localitate: Bucuresti

ISTORIA INCEPE IN CARPATI !!!

Mesajde Ovy71 » Lun Ian 12, 2004 11:11 pm

Ultimul cuvant ! Prima civilizatie au fost pelasgii ,de acolo s-au nascut apoi dacii....bla bla bla ,cine nu vrea sa creada sa consulte cartile lui Eugen Delcea "Secretele Terrei" - Editura Obiectiv" . Si asta n-o stiu numai din carti . Si tatal meu a spus , prima civilizatie s-a nascut in Ardeal ,aici s-a nascut civilizatia umana .
AFRICA!!!! Pai da ,daca zice americanul sau neamtul ca prima civilizatie a fost in Africa ,ii credeti cu totii . Stiti ce,studiati mai bine si alte carti ,lasati ziarele care spun ca prima civilizatie s-a nascut la Washington,Londra sau Berlin.....
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Ovy71
Junior Member
 
Mesaje: 36
Membru din: Mar Ian 06, 2004 4:09 pm
Localitate: another planet

ce cred eu

Mesajde Mr Teo » Vin Ian 16, 2004 9:00 pm

In lume se descopera la fiecare 2-3 ani cate o fosila reprezentand o parte a unui om preistoric si care tot timpul e mai veche decat cea din urma.
Asta cu descoperitul unei fosile in Romania nu stiu dacai adevarata deoarece nam fost de mai multa vreme in Romania.
Daca e adevarata nu demonstreaza mai nimica deoarece cine stie daca nu erau oameni preistorici si in alte locuri din Europa de azi inainte sa fie in Romania?
Sar putea sa nu fi fost prezervate schelete vechi in alte locuri asa de bine ca in Romania sau sar putea sa nu fi fost descoperite inca..
Avatar utilizator
Mr Teo
Junior Member
 
Mesaje: 1125
Membru din: Mie Feb 26, 2003 12:00 am

Mesajde Cristina_rock » Joi Feb 12, 2004 7:43 pm

Ovi71, n-ar trebui sa luam de bun tot ce scrie Delcea. Unele lucruri sunt reale, altele sunt exagerari patriotice. Este destul de probabil ca zona traco-pelasga a fost leaganul rasei ariene, cea mai noua rasa creata. Este foarte posibil ca sumerienii sa fi migrat din zona Olteniei acum 6000 de ani. Dar chiar sumerienii povestesc in placutele lor de lut ca homo sapiens a fost creat acum 300 000 ani si ca era cam brunet. Sumerienii ii numeau pe primii oameni creati "cei cu capul negru" si tot de la ei se stie ca celelalte rase au fost create progresiv, prin modificarea genetica a primei rase.
Daca nu aveti rabdare sau timp sa-l cititi pe Sitchin, puteti cauta pe Google "Epopeea lui Ziusudra" (Noe al Bibliei) care relateaza potopul si urmarile lui. Sumerienii afirma si ei, ca si Biblia de altfel, ca dupa potop, care depopulase zdravan Pamintul, zeul Enki (un extraterestru) a creat ultima rasa umana - rasa alba - probabil prin clonarea lui Ziusudra si a celor care-l insoteau.
Cit despre "buricul Pamintului" sa fim seriosi. Nu cred ca stiti exact ce inseamna sintagma aceasta. Este locul geografic in care axis mundi intretaie scoarta terestra
si este locul cel mai putin afectat de cataclismele naturale, care in istoria Pamantului sunt ciclice. Deci romanul nu poate fi "buricul pamantului", poate Romania. In acest caz, ar fi o informatie pretioasa, care ar salva poate multe vieti. Asta nu inseamna ca nu sunt de acord cu a doua idee expusa de Ama. Sa incercam sa devenim mai buni, dar sa nu ne pierdem nici curiozitatea fata de ceea ce ne este ascuns.
Cristina_rock
Junior Member
 
Mesaje: 29
Membru din: Joi Feb 05, 2004 3:58 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde aphextwinz » Sâm Feb 14, 2004 10:21 pm

Cristina_rock scrie:puteti cauta pe Google "Epopeea lui Ziusudra" (Noe al Bibliei) care relateaza potopul si urmarile lui. Sumerienii afirma si ei, ca si Biblia de altfel, ca dupa potop, care depopulase zdravan Pamintul, zeul Enki (un extraterestru) a creat ultima rasa umana - rasa alba - probabil prin clonarea lui Ziusudra si a celor care-l insoteau.
:eek: :rolleyes:

Cit despre "buricul Pamintului" sa fim seriosi. Nu cred ca stiti exact ce inseamna sintagma aceasta. Este locul geografic in care axis mundi intretaie scoarta terestra
shi eu care credeam ca este o sintagma care ii desemneaza pe egocentrici shi totodata numele unei trupe din Sibiu :p



Ovi, nush' ce specializare are tatal tau, dar io pe Delcea, Savescu shi inca catziva nu-i cred nici in ruptu' capului. Cum gasesc ashtia in Romania un artefact mai vechi de 2000 de ani, cum se mai umfla testicolul romanului. Noi shi maghiarii ne credem fiecare buricul pamantului :)
Cristina, btw, sumerienii shi Oltenia? Awwww ;p Sumerienii cica n-au legatura cu arienii, care shi ei cica-s indoeuropeni. Asupra astora se speculeaza multe leagane, dar alea care le shtiam io mai vehiculate sunt zona Caucazului, a muntzilor Urali, asha ca mai degraba rushii ce s-ar mandri cu vreo descendentza d-asta arhaica
aphextwinz
Junior Member
 
Mesaje: 2126
Membru din: Lun Iul 30, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde ghionoiul » Mar Mar 16, 2004 11:36 am

Apropo de Savescu, am facut efortul de vointa sa-i citesc cartea "Noi nu suntem urmasii Romei", ca sa nu spuna unii ca refuz sa ma documentez despre alte puncte de vedere decat cele general acceptate. Efortul a fost colosal si peste puterile mele. Pe la jumatate am renuntat, doborat de mostrele de ineptie peste care am dat. Auzi dumneata, o lucrare "stiintifica" despre istoria dacilor care incepe cu solidificarea magmei terestre acum 4 miliarde de ani !!! Buhahahahhahaaaaa ! Macar m-am si distrat, pe ici, pe colo !
Cat despre buricul pamantului care ne fereste de catastrofe, hai sa vedem. De jur imprejurul Sfinxului, pe tot cuprinsul tarii, catastrofele naturale de genul inundatiilor sunt la ordinea zilei. La nici 200 km de Sfinx se afla epicentrul celor mai mari cutremure din Romania, care au facut mii de victime. Seceta face anual ravagii pana la poalele Bucegilor, iar pe vaile ce se pot vedea cu ochiul liber de langa Sfinx mor anual mai multi turisti decat in oricare alta parte in muntii Carpati.
Solutia: romani, daca vreti sa va paziti de o catastrofa planetara, catarati-va cu totii pe cushma Sfinxului, e un loc sigur si suficient de incapator pentru toata lumea ! Asteptati in liniste sa se aseze lucrurile, apoi dati-va jos si repopulati planeta, puneti bazele unei noi civilizatii, asa cum ati mai facut-o acum tz-shpe mii de ani, da' nu vrea bulangiii astia sa recunoasca, mama lor de iudeo-masoni !
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

bun, no!

Mesajde thesoulline » Sâm Mai 01, 2004 9:21 am

JOAO , sa-ti raspund mai personal, mai! pai dupa cum poti citi la inceput, aia mor pe capete si straniu (!), toate sunt ba da, ba nu, apoi vine alt cercetator si tot 'geaba, nu vrea guvernantul roman! Dak esti cu capul pe umeri, crezi tu ca nu se vede nimic? Masinatiile sunt baza politicului, cu regret te informez, interese greu de inteles domina chiar si adevarurile arheologice, adica ar da cam nasol sa avem si primii oameni, si prima scriere, si primul avion, si primul motor cu reactie, si primul camp noesic, samd. Sa shtii shi tu ca traiesti intr-o tara condamnata, daca nu intelegi, explica-mi shi mie cum s-a vandut tot de prin tara si guvernul plateshte la CEDO porcariile altora din banii contribuabililor ? DAk tu nu pricepi ca e chiar prea ciudat cum au tot intors oasele alea pe dos si unii au murit, e greu sa accepti ca la Tartaria s-au descoperit tablitze cu scriere pre-cuneiforma, sau ca exista un scandal imens in Universitatea Maghiara de la Budapesta, unde un maghiar a demonstrat ca limba maghiara provine din romana !!!!!!!!!!
CAuta pe net, ca asta chiar de acolo am citit-o mai recent (pe "istoria Romaniei " am dat search), a fost un scandal nasol, in plus exista si studii despre spatiul carpatic ca loc de desfasurare al Ramayana-ei, cu tot tacamu' dha toponimice shi descrieri, samd. . Chiar Marea Roma se stia pana la nush' care papa suparat ca era o replica (!) a unei alte Rome din Dacia, shi papa suparat a dat bula, ca shi la Biblie, pleosc!
Cred io ca daca ash vorbi pe nas, guvernantzii aia deshtepti i-ar fi spus lu' 'talianu' "Ce bine ca avem shi noi istorie spectaculoasa!", nu l-ar fi atentionat ca el e venit cu pasaport sa ne faca noo servicii, mah!
Mai sunt referiri la Insula Sharpelui, in care se spune ca era centrul spiritual inainte de a se muta in Tibet, acum mai bine de 2000 de ani, shi ca acum revine in teritoriul de aici (cam aduce cu o unda armonica?), cauta "profetziile lui Sundar Singh, asta alt strainu' venit la noi la Romania cu temenele shi elogii (da' ce-o fi cu el, indian, sa vina sa ne laude el pe noi de popor fara merite?), partea proasta e ca mai e shi Serafim de Sarov, asta rus, care spune la fel dha noi ca shi indianu' !!! Pai sa nu te lase chilotu' ? Shi peste inca 4000 de ani o sa fii homo chilotzus contestatus, ca asha e bine...
Pe scurt, mai sunt shi surse care spun ca romanii ar avea cu ce sa se felicite, io unu' ma simt bine pe plai shi la munte... No, joao, vezi cum cautzi acuma shi tu, sa ne verificam, io zic >DA.
Acuma, pentru ultima postare facuta inaintea mea, tu cum judeci, nene, ca s-a asezat sarea aia multa la toate salinele romane? Daca tot vrei sa judeci la nivelul zecilor de mii de ani, lasa bascau' shi da-i la argument! Iar despre M-tii Dobrogei, ia cauta matale cata vechime au in campul muncii, poate mai vine linishtea de facut mishthou...
Mai is ceva cartzi shi despre Sfinx, ca de exemplu nu-i din aceeasi roca ca shi restu', da' poa' mergem sa ne belim ochii noi in chele shi oase, no? Adica, sa ma egzprim, e dha manha facut, shefu' ! Iar mana e dha la oamini, ce graieshti despre asta ? Bine ca macar te-ai amuzat, tot e timp castigat! DAk te apuci pe net dha cautat cu dacii, cre' io ca ai noroc sa gaseshti to' felu' de lucruri laudate tot de straini, ca ai noshtri e la bodegi, una nu mai ajunge,...
Zic io ca nu chiar gratis scot ashtia mama lu' SHtefan cel MAricel din cartea de istorie shi intra Escu sau Ea sau Gica HAgi, nu ? Ce le-o veni, ma, sa mishte atata doar ca sa-l scoata pha Fane din istorie, ca tot nu-i ceva important, nu ??
Ca sa-tzi pui chestiunea, adica dak ar fi ceva care nu merita, cum timpu' ie bhani, deh, morala elevata, ce mama proshtilor s-ar chinui sa lucre atata 'geaba shi cu risc dha scandal cum s-a vazut ? Domne', shi doamna, cre' ca mai ie teoria aia cu campu' morfogenetic, d'aia ne prasiliram prin ograda la Romania, exclus Catalin Arabu'... No, musai gata!
thesoulline
Junior Member
 
Mesaje: 238
Membru din: Lun Apr 26, 2004 12:21 am
Localitate: home

Mesajde zapacitu » Joi Mai 06, 2004 10:41 am

bine zis....:)
zapacitu
Junior Member
 
Mesaje: 12
Membru din: Vin Apr 23, 2004 12:54 pm
Localitate: BUCURESTI

Mesajde piskeshu » Joi Mai 06, 2004 11:25 am

THESOULLINE scrie:sau ca exista un scandal imens in Universitatea Maghiara de la Budapesta, unde un maghiar a demonstrat ca limba maghiara provine din romana !!!!!!!!!!

Ba, omule unde ai auzit tu chestia asta? Poti sa-mi spui si mie sursa de unde ai aflat aberatziile astea corutziene?
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
Avatar utilizator
piskeshu
banned
 
Mesaje: 5692
Membru din: Vin Noi 14, 2003 12:00 am

Mesajde ghionoiul » Joi Mai 06, 2004 12:36 pm

M-am linistit, credeam ca Corutz s-a prapadit, saracu', da' vaz ca e bine mersi si produce in continuare aberatii. Sa traiesti, sa nu putrezesti, coane Pavele !
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

Mesajde gaga » Joi Mai 06, 2004 1:27 pm

offtopic: ghionoiule, vezi pe Literatura pe threadul aferent (cel despre pavel corutz), traieste acolo si e chiar bine merci, verifica daca nu crezi :D e fun
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

asa cum scrie mai sus, amix !

Mesajde thesoulline » Vin Mai 07, 2004 3:38 am

Am dat reteta mai sus, dai search pe istoria Romaniei, iar daca nu reusesti, iti caut adresa exacta, articolul este cu titlul "Scandal la Academia din Budapesta", in cel mai rau caz sa fie "universitate" ! Iar daca il gasesti, da un iaurt pentru cercetasii acizi de la fabrica maghiara de iaurt (DANONE ii spune?), poate, poate...
Oricum, Petru ma striga...
thesoulline
Junior Member
 
Mesaje: 238
Membru din: Lun Apr 26, 2004 12:21 am
Localitate: home

Mesajde Cristina_rock » Vin Mai 07, 2004 3:27 pm

tresoulline, ce-ti veni frate sa te bagi in cloaca asta de stupizi, iti pierzi timpul pe aici, astora le pute creierul ca haznaua din fundul curtii, crezi ca au auzit de Sheldrake si campuri morfogenetice sau de campul noesic?
Pe de alta parte, nici nu cred ca trogloditii ar trebui sa puna botul la informatie.
Ii vezi tu p'astia in viitorul Romaniei descris de Sundar Sing?
Cristina_rock
Junior Member
 
Mesaje: 29
Membru din: Joi Feb 05, 2004 3:58 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde ghionoiul » Vin Mai 07, 2004 4:00 pm

Danone, ai dreptate, ala raposatu' e Costin Tzuguy. I-am incurcat, da' tre' sa recunosti ca am o scuza: amandoi is tot o apa shun pamant (mai ales Tzuguy).
In numele intregului colectiv Fanclub, ii urez Welcome back cristinei ! Acuma, ca e si soulline prin zona sa-i sustina moralu', poate vine mai des.
Soulline, daca poti, zi-mi si mie linkul ala, sa nu gugalesc de-aiurea. Chiar as fi curios sa vad ce se abereaza pe acolo despre originea romaneasca a limbii maghiare.
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

ghio, ghinion!!

Mesajde thesoulline » Dum Mai 09, 2004 10:27 pm

http://getica.go.ro/maghiara.htm
wall.siscom.net/flux/messages/1868.htm
http://home.swipnet,se/~w46436/mitologi.htm
Am guglit vreo trei ceasuri, dar peste scandalul din Budapesta nu am mai dat !! dak ai noroc shi dai de asa ceva, te rog sa iei adresa. Este un articol scurt shi mai vechi. Am sa iau legatura cu cineva de limba maghiara, ca nu ma descurc personal in googleHU.
Oricum, daca dai TARTARIA, ai de sapat ceasuri !
deocamdata, mai caut...
thesoulline
Junior Member
 
Mesaje: 238
Membru din: Lun Apr 26, 2004 12:21 am
Localitate: home

Următorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori