Diete
87 mesaje
• Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Diete
THREAD DESCHIS DE DANONE
Diete - retete
Acest thread se va ocupa numai cu retete despre diete, oricare ar fi ele,
fie de slabit, fie pentru cei care functioneaza de vreo afectiune (ulcer,
gastrita, etc).
O sa incep cu niste retete pe baza de peste pentru cei care tin cura de
slabire sau pur si simplu vor sa haleasca sanatos. Retineti, esential este
sa eliminati pe cat posibil sarea si grasimile cam in orice dieta, cu
exceptia celor bolnavi de TBC sau anemie.
Rasol de crap cu hrean
O ceapa si un catel de usturoi curatate se pun la fiert in apa suficient de
multa pentru a acoperi pestele. Dupa ce legumele au fiert se pune pestele
(taiat dupa preferinta, file, bucatzi) care se lasa la foc foarte mic,
maxim 30 minute.
Se mananca fie cu hrean ras fie numai cu lamaie.
Cod in pergament
Una bucata peste cod, bine grijit, se infasoara in hartie pergamnt unsa cu
ulei, dupa ce a fost presarat cu diverse buruieni aromate uscate (sunt
menite a inlocui sarea, fiind parfumate si usor picante). Se rumeneste la
cuptor la foc moale si se serveste cu lamaie sau un mujdei usor, fara ulei,
numai usturoi si apa.
Cod rasol cu legume
Morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, cartofi, rondele de ceapa, se pun la
fiert in apa usor sarata. Cand sunt gata se scot si in loc se pune pestele,
foi de dafin, boabe de piper si se lasa cam un sfert de ora. Se consuma
impreuna cu lamaie, EVENTUAL stropite cu un pic de ulei de masline si
presarate cu verdeata.
Diete - retete
Acest thread se va ocupa numai cu retete despre diete, oricare ar fi ele,
fie de slabit, fie pentru cei care functioneaza de vreo afectiune (ulcer,
gastrita, etc).
O sa incep cu niste retete pe baza de peste pentru cei care tin cura de
slabire sau pur si simplu vor sa haleasca sanatos. Retineti, esential este
sa eliminati pe cat posibil sarea si grasimile cam in orice dieta, cu
exceptia celor bolnavi de TBC sau anemie.
Rasol de crap cu hrean
O ceapa si un catel de usturoi curatate se pun la fiert in apa suficient de
multa pentru a acoperi pestele. Dupa ce legumele au fiert se pune pestele
(taiat dupa preferinta, file, bucatzi) care se lasa la foc foarte mic,
maxim 30 minute.
Se mananca fie cu hrean ras fie numai cu lamaie.
Cod in pergament
Una bucata peste cod, bine grijit, se infasoara in hartie pergamnt unsa cu
ulei, dupa ce a fost presarat cu diverse buruieni aromate uscate (sunt
menite a inlocui sarea, fiind parfumate si usor picante). Se rumeneste la
cuptor la foc moale si se serveste cu lamaie sau un mujdei usor, fara ulei,
numai usturoi si apa.
Cod rasol cu legume
Morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, cartofi, rondele de ceapa, se pun la
fiert in apa usor sarata. Cand sunt gata se scot si in loc se pune pestele,
foi de dafin, boabe de piper si se lasa cam un sfert de ora. Se consuma
impreuna cu lamaie, EVENTUAL stropite cu un pic de ulei de masline si
presarate cu verdeata.
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
tot de la danone citire
reteta de ciorba fara foc.
reteta de ciorba fara foc.
o ceapa, doi morcovi, o radacina de pastarnac, juma de tzelina, un ardei
iute mic, cimbru uscat, putin usturoi, sare si piper, maruntite, rase,
tocate cat mai fin se pun intrun vas (nemetalic musai) fie cu apa acrita cu
borsh/zeama de varza/zer, fie cu suc de rosii acrit cu lamaie.
se lasa toata jmekeria la frigider si se consuma rece. avantaje: nu
ingrasa, racoreste, e plina de vitamine si nu oxideaza datorita acidului
din acreala folosita. e perfecta pt regimuri de slabie si pt cei mai
anemici si nevitaminizatzi.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
Am auzit vorbindu-se de dieta Atkins.
Stiu ca in principiu se reduce consumul de carbohidrati, dar am vazut deja prin unele locuri chestii cel putin ciudate, de ex. hamburger fara chifla, ce contineau o bucata de pui , la gratar parca, intre doua bucati de carne(de hamburger).
Stiu ca sunt destule linkuri, cum sunt si pentru alte mii de retete de slabit, dar ma intreb a incercat cineva sau stiti pe cineva ca a incercat? Si evident cum a mers.
Stiu ca in principiu se reduce consumul de carbohidrati, dar am vazut deja prin unele locuri chestii cel putin ciudate, de ex. hamburger fara chifla, ce contineau o bucata de pui , la gratar parca, intre doua bucati de carne(de hamburger).
Stiu ca sunt destule linkuri, cum sunt si pentru alte mii de retete de slabit, dar ma intreb a incercat cineva sau stiti pe cineva ca a incercat? Si evident cum a mers.
Rehab is for Quitters
- tester
- Junior Member
- Mesaje: 932
- Membru din: Dum Feb 22, 2004 11:00 am
- Localitate: UK
uite una buna, Dimineata nu mananci NIMIC, la Pranz mananci ce a ramas de la dejun iar Seara te culci inainte de ora mesei,... REZULTATE IMEDIATE, sa ma cautati apoi sa va dau reteta pentru ulcer,... :-p
P.S." Kids don't try this at home !"
P.S." Kids don't try this at home !"
Profesional oricum oriunde oricind .
-
superbiggy - Junior Member
- Mesaje: 264
- Membru din: Sâm Mar 29, 2003 12:00 am
- Localitate: bucuresti
buna reteta biggy
tester, in genere un regim de slabire nu are aceleas efecte la perrsoane diferite, de aia nu prea cred in diete, eu deschisesem threadu' in ideea de a ajuta cu idei pe cei ce vor sa incerce o hranire mai ... sanatoasa
iote, am eu un amic care de doua saptamani nu mai bea si ciuguleste mancare dupa metoda disociata sin in doua saptamani a slabit, nici 4 kg :j eu urmand aceeasi chestie pe motiv de cure indelungate de beri si pizza am dat 3kg in 2 zile ...
oricum amandoi am fost offtopic, sa revenim on top
in luna in care suntem, pt cei ce vor sa-si curete organismul si, eventual sa slabeasca, (nu aia mofturosi care "io nu pap spanac, io nu pap stevie" :j) un bors de verdeturi e binevenit.
se face din 4 legaturi de loboda, 2 de stevie, 2 de leurda, 2 de loboda, 100ml ulei (in care se calesc toate cele inainte de a se pune apa), 2 cepe, 1 morcov, 1 telina, 1 radacina patrunjel, 1 litru de bors, 1 legatura de leustean, sare, piper.
pt cei ce nu vor sa slabeasca ci doar sa se curetze pe matze, se pun si 100g orez.
reteta dedicata bunului meu prieten eyewitness
un site interesant pentru binecunoscuta dieta pe baza de supa
http://www.1cabbagesoupdiet.com/cabbage_soup_diet_recipes.htm
tester, in genere un regim de slabire nu are aceleas efecte la perrsoane diferite, de aia nu prea cred in diete, eu deschisesem threadu' in ideea de a ajuta cu idei pe cei ce vor sa incerce o hranire mai ... sanatoasa
iote, am eu un amic care de doua saptamani nu mai bea si ciuguleste mancare dupa metoda disociata sin in doua saptamani a slabit, nici 4 kg :j eu urmand aceeasi chestie pe motiv de cure indelungate de beri si pizza am dat 3kg in 2 zile ...
oricum amandoi am fost offtopic, sa revenim on top
in luna in care suntem, pt cei ce vor sa-si curete organismul si, eventual sa slabeasca, (nu aia mofturosi care "io nu pap spanac, io nu pap stevie" :j) un bors de verdeturi e binevenit.
se face din 4 legaturi de loboda, 2 de stevie, 2 de leurda, 2 de loboda, 100ml ulei (in care se calesc toate cele inainte de a se pune apa), 2 cepe, 1 morcov, 1 telina, 1 radacina patrunjel, 1 litru de bors, 1 legatura de leustean, sare, piper.
pt cei ce nu vor sa slabeasca ci doar sa se curetze pe matze, se pun si 100g orez.
reteta dedicata bunului meu prieten eyewitness
un site interesant pentru binecunoscuta dieta pe baza de supa
http://www.1cabbagesoupdiet.com/cabbage_soup_diet_recipes.htm
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Ah bun, hranire sanatoasa deci, am priceput mersi.
O sa cam stau eu in cap sa gasesc toate ingredientele pe aici, dar oricum, legat de reteta, cate legaturi de loboda trebuie 4 sau 2 ?
4 legaturi de loboda, 2 de stevie, 2 de leurda, 2 de loboda
Sa nu crezi ca ma iau de amanunte acuma, ci chiar ma intereseaza treaba.
O sa cam stau eu in cap sa gasesc toate ingredientele pe aici, dar oricum, legat de reteta, cate legaturi de loboda trebuie 4 sau 2 ?
4 legaturi de loboda, 2 de stevie, 2 de leurda, 2 de loboda
Sa nu crezi ca ma iau de amanunte acuma, ci chiar ma intereseaza treaba.
Rehab is for Quitters
- tester
- Junior Member
- Mesaje: 932
- Membru din: Dum Feb 22, 2004 11:00 am
- Localitate: UK
fuck, nu mai am reteta la mine, era alta balarie si io am scris tot loboda, banuiesc ca era tot o balarie ... ce naiba ar putea fi ... spanac? nush, a doua de loboda ramane la aprecierea creativa a fiecaruia
mercic de observatie
mercic de observatie
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
ie bine si asa
apropos de diete, o leguma exceptional de sanatoasa este broccoli, pe care l-as numi ruda mai imputzita a conopidei. nu are calorii si pt regimurile de slabire merge simplu fiert in abur cu putin ulei de masline pe deasupra.
eu fac alta varianta recomandata persoanelor mai in varsta care au nevoie de fier si calciu suplimentar si anume:
budinca de broccoli
buchetzelele de broccoli grijite si oparite le asez intr-o tava unsa cu unt si pesmet. peste ele torn un amestec de oua, smantana, mult par,ezan si foarte putina faina. daca am chef pun si cubuletze de kaiser. peste budinca presar parmezan la greu si dau la cuptor pe cea mai de sus tava de la aragaz la foc potrivit pana se rumeneste.
rece (sau aproape rece) se taie cuburi, sau, dupa plac, ca o placinta.
apropos de diete, o leguma exceptional de sanatoasa este broccoli, pe care l-as numi ruda mai imputzita a conopidei. nu are calorii si pt regimurile de slabire merge simplu fiert in abur cu putin ulei de masline pe deasupra.
eu fac alta varianta recomandata persoanelor mai in varsta care au nevoie de fier si calciu suplimentar si anume:
budinca de broccoli
buchetzelele de broccoli grijite si oparite le asez intr-o tava unsa cu unt si pesmet. peste ele torn un amestec de oua, smantana, mult par,ezan si foarte putina faina. daca am chef pun si cubuletze de kaiser. peste budinca presar parmezan la greu si dau la cuptor pe cea mai de sus tava de la aragaz la foc potrivit pana se rumeneste.
rece (sau aproape rece) se taie cuburi, sau, dupa plac, ca o placinta.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Ei bine, daca vretzi sa nu va ingrashatzi shi sa avetzi totushi ceva in stomac,va recomand Cartofi natiur:D, adica:
Se curatza nishte cartofi,apoi vor fi taiatzi cuburi shi fiertzi,pana se fac precum o para malaiatza:D.Dupa ce s-au fiert,se scurg de apa ramasa,se adauga nishte piper,ulei,Delikat,sare(nu prea multa ca e delikatul sarat deja) shi se amesteca ushor.Se presara patrunjel shi marar proaspat,tocat marunt.
Eu,cum nu am probleme cu lipidele mai adaug shi ceva preparate la cuptor,plus salata de cruditatzi.
Pofta buna!
Se curatza nishte cartofi,apoi vor fi taiatzi cuburi shi fiertzi,pana se fac precum o para malaiatza:D.Dupa ce s-au fiert,se scurg de apa ramasa,se adauga nishte piper,ulei,Delikat,sare(nu prea multa ca e delikatul sarat deja) shi se amesteca ushor.Se presara patrunjel shi marar proaspat,tocat marunt.
Eu,cum nu am probleme cu lipidele mai adaug shi ceva preparate la cuptor,plus salata de cruditatzi.
Pofta buna!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
- Membru din: Dum Oct 12, 2003 11:00 pm
tocmai ce a aparut editzia de mai din PIB care cuprinde o sumedenie de retete verzi, bune pentru curatzirea organismului, o sa le insiruiesc dand doar ingredientele de baza la ele, unele au mai fost date, altele nu. (eyewitness nu citi!)
borsh de salata cu kaizer afumat - zarzavat de ciorba, salata, kaizer, omlete, leustean, borsh
borsh de urzici - urzici, orez, oua, smantana, ceapa verde, salata verde, spanac, borsh, leustean
borsh de loboda cu fidea - loboda, zarzavat + telina, fidea, borh, leushtean, patrunjel.
supa crema de spanac cu galuste de paine
supa crema de mazare noua cu galuste de faina
musaca de spanac cu carne de vitzel
budinca de stevie
mancare de stevie
pilaf cu urzici si spanac
supa verde de primavara
pui cu verdetzuri si smantana
mancare de pui cu marar
spanac cu branza la cuptor
sufleu de spanac
mancarica de spanac cu marar
spanac cu orez
daca cineva este interesat de vreuna din retete, detaliez
borsh de salata cu kaizer afumat - zarzavat de ciorba, salata, kaizer, omlete, leustean, borsh
borsh de urzici - urzici, orez, oua, smantana, ceapa verde, salata verde, spanac, borsh, leustean
borsh de loboda cu fidea - loboda, zarzavat + telina, fidea, borh, leushtean, patrunjel.
supa crema de spanac cu galuste de paine
supa crema de mazare noua cu galuste de faina
musaca de spanac cu carne de vitzel
budinca de stevie
mancare de stevie
pilaf cu urzici si spanac
supa verde de primavara
pui cu verdetzuri si smantana
mancare de pui cu marar
spanac cu branza la cuptor
sufleu de spanac
mancarica de spanac cu marar
spanac cu orez
daca cineva este interesat de vreuna din retete, detaliez
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
pui cu verdetzuri si zmantana
se opareste cam juma de kil de spanac. se pastreaza zeama in care a fiert.
se rumenesc doo ciocanele si doo aripi de pui in nishte ulei.
se scoate carnea si se adauga 2 legaturi de ceapa verde, doua-trei fire de usturoi verde si spanacu', tuate tocate marunt.
se fierb 10-15 minute, apoi se adauga bulion desfacut cu apa si o lingura de faina subtziata cu zeama de spanac.
la urma se adauga carnea, patrunjel, se mai da cateva clocote si e gata, se serveste cu spanac deasupra.
(scuze de delay da' e scris de cateva ore postu si nam avut vreme sa dau un amarat de send)
se opareste cam juma de kil de spanac. se pastreaza zeama in care a fiert.
se rumenesc doo ciocanele si doo aripi de pui in nishte ulei.
se scoate carnea si se adauga 2 legaturi de ceapa verde, doua-trei fire de usturoi verde si spanacu', tuate tocate marunt.
se fierb 10-15 minute, apoi se adauga bulion desfacut cu apa si o lingura de faina subtziata cu zeama de spanac.
la urma se adauga carnea, patrunjel, se mai da cateva clocote si e gata, se serveste cu spanac deasupra.
(scuze de delay da' e scris de cateva ore postu si nam avut vreme sa dau un amarat de send)
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
o idee buna pentru cei ce vor sa dea jos cateva kile, este rasolul de limba de vita care se prepara simplu, punand la fiert in suficienta apa respectiva linba (prima apa se arunca dupa cateva clocote) cu nejte foi de dafin, boape de piper, felii de ceapa si morcov.
cand e gata se curata, se taie felii si se poate glasa cu un sos de hrean facut din zeama scazuta amestecata cu respectiva radacinoasa si, eventual umpic de iaurt degresat.
cand e gata se curata, se taie felii si se poate glasa cu un sos de hrean facut din zeama scazuta amestecata cu respectiva radacinoasa si, eventual umpic de iaurt degresat.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
aaaa meam amintit de sodi la rejim cata fripturica manca el (l-ar fi facut jelos pe acelash raducu ) si cu toate astea cum i se topira kilogramele.
acu nu stiu, oare trebuie sa te lasi de alcol ca sa slabesti?
acu nu stiu, oare trebuie sa te lasi de alcol ca sa slabesti?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
gaga-"se face din 4 legaturi de loboda, 2 de stevie, 2 de leurda, 2 de loboda, 100ml ulei (in care se calesc toate cele inainte de a se pune apa), 2 cepe, 1 morcov, 1 telina, 1 radacina patrunjel, 1 litru de bors, 1 legatura de leustean, sare, piper."
Bre, aiasta-i ciorba spartana!
Fac eu acum o tura de haleala disociata caci am ajuns la varsta la care experientele sunt bine venite.Am dat jos vreo 6kg(deocamdata) da nu cu retetele voastre ca la cura mea e mai simplu cu gatitu.
Bre, aiasta-i ciorba spartana!
Fac eu acum o tura de haleala disociata caci am ajuns la varsta la care experientele sunt bine venite.Am dat jos vreo 6kg(deocamdata) da nu cu retetele voastre ca la cura mea e mai simplu cu gatitu.
Si asta trece !
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
pacha deci nu am inteles o boaba din ce vrei sa zici. tii regim disociat in care gatesti dar nu retetele noastre sau cum?
vezi ca treaba cu regimurile astea mondial valabile nu e taman cushera, nu fiecare organism raspunde la fel la un anume regim. e la moda sa tii regim si sunt o mie de carti idioate, daca e de boala tine-te de ce zice medicu'. da de ce vrei sa slabesti? te faci streaper?
vezi ca treaba cu regimurile astea mondial valabile nu e taman cushera, nu fiecare organism raspunde la fel la un anume regim. e la moda sa tii regim si sunt o mie de carti idioate, daca e de boala tine-te de ce zice medicu'. da de ce vrei sa slabesti? te faci streaper?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Tovarasi!
Eu tot felul de simptome pentru a coror cauza eu suspectez varsta si un mic surplu de greutate.Cu varsta e mai greu dar cu surplusul pot rezolva.Ideea e ca merita sa incerc sa ajung la 70 kg. sa vad daca ma simt mai bine.Deja ma strecor mai sprinten la volan.
Cu gatitul e simplu.Intr-o zi mananc doar paste (cu checeap!)Seara o prajitura si un buc.de ciocolata amaruie..A doua zi mananc doar fructe (e criminal,toata ziua mi-e foame si cred ca daia slabesc).Atreia zi,fericire,doar carne.Si cum eu cu guta,mananc doar peste(sa-l ia dracu).Am voie si o felie de paine prajita si o cana de supa.A patra
zi,legume fierte.Aici e singura zi cand pot zice ca gatesc(sotia).Trage o supa de legume din care mai pastrez o cana pt ziua de carne.Nimic din ceea ce nu am pomenit nu mananc.Doar seara bag cate un pahar de vin rosu de calitate(vinoterapie).Atat.Sunt la un minus de 8kg.
Eu tot felul de simptome pentru a coror cauza eu suspectez varsta si un mic surplu de greutate.Cu varsta e mai greu dar cu surplusul pot rezolva.Ideea e ca merita sa incerc sa ajung la 70 kg. sa vad daca ma simt mai bine.Deja ma strecor mai sprinten la volan.
Cu gatitul e simplu.Intr-o zi mananc doar paste (cu checeap!)Seara o prajitura si un buc.de ciocolata amaruie..A doua zi mananc doar fructe (e criminal,toata ziua mi-e foame si cred ca daia slabesc).Atreia zi,fericire,doar carne.Si cum eu cu guta,mananc doar peste(sa-l ia dracu).Am voie si o felie de paine prajita si o cana de supa.A patra
zi,legume fierte.Aici e singura zi cand pot zice ca gatesc(sotia).Trage o supa de legume din care mai pastrez o cana pt ziua de carne.Nimic din ceea ce nu am pomenit nu mananc.Doar seara bag cate un pahar de vin rosu de calitate(vinoterapie).Atat.Sunt la un minus de 8kg.
Si asta trece !
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
pacha, am un prieten apropiat diagnosticat recent cu guta si el mi-a zis ca are voie (la carne) si piept de pui fiert sau la gratar, ma minte? e adevarat ca alcoolul e naspa la boala asta?
la legume poti sa faci supa de rosii, acuma nu stiu daca ai si legume interzise (prietenu' mi-a zis ca nu are voie cartofi), sau supa aia de sfecla. de fapt eu habar nu am care sunt legumele interzise.
si inca ceva pacha: in cat timp ai dat jos 8 kile?
la legume poti sa faci supa de rosii, acuma nu stiu daca ai si legume interzise (prietenu' mi-a zis ca nu are voie cartofi), sau supa aia de sfecla. de fapt eu habar nu am care sunt legumele interzise.
si inca ceva pacha: in cat timp ai dat jos 8 kile?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
15 ian.-2 mart.=minus 8 kg.
Dar am tras in acest interval 3 beri,cam 2l de vin rosu,1 l de pepsi.Atat ca ios barbat.
Toti doctorii mi-au spus ca alcoolul nu e recomandat la guta.Berea mai ales.Anul trecut in vara am baut bere ca nesimtitul dar crizele mele au de-a face cu carnea.
Contraindicatii leguminoase:fasole uscata,mazare,spanac,sparanghel(ce dracu e asta?),ciuperci(asta s-o creada mutu).Fructe :citricele.
Dar fiecare e cu piticul lui.Prietenul meu Co face crize de la ciocolata.
Dar am tras in acest interval 3 beri,cam 2l de vin rosu,1 l de pepsi.Atat ca ios barbat.
Toti doctorii mi-au spus ca alcoolul nu e recomandat la guta.Berea mai ales.Anul trecut in vara am baut bere ca nesimtitul dar crizele mele au de-a face cu carnea.
Contraindicatii leguminoase:fasole uscata,mazare,spanac,sparanghel(ce dracu e asta?),ciuperci(asta s-o creada mutu).Fructe :citricele.
Dar fiecare e cu piticul lui.Prietenul meu Co face crize de la ciocolata.
Si asta trece !
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
Bravo Pacha chiar ai dat ecva jos. Cunosc si eu dieta de care zici, dar n-am avut rabdare sa o tin, pt ca rezultatele sa vad in timp si eu vroiam rezultate imediate. Asa ca am mers la nutritionist. Asta a fost vara trecuta. Aveam nevoie de o dieta cu acre sa si slabesc repede dar sa nici nu imi afecteze stomacul, in conditiile in care am o gastrita foarte uarta, cu ulceratii. Deci, asa e dieta pe care am primit-o, am tinut-o cu mare strictete (daca rontai chiar si o guma de mestecat trebuie s-o intrerupi pt ca nu ma are efect), deci fara paine, alcool, zahar, cartofi sau dulciuri. Am slabit fix 10 kg in 2 sapt si nu am mi pus inapoi nimic. Ideea e ca iti schimba metabolismul...Asa, care este:
LUNI - dimineata: o cafea sau ceai fara zahar
- pranz: doua oua fierte tari, o rosie cruda, spanac fiert
- cina: o friptura de vita, salata verde cu ulei si lamaie
MARTI - dimineata : o cafea sau ceai fara zahar si un biscuite
- pranz: o friptura de vita, salata verde cu ulei si lamaie
- cina: o farfurie de supa de zarzavat fara carne, branza slaba de vaca
MIERCURI - dimineata: cafea sau ceai fara zahar si un biscuite
- pranz: telina rasa sau conopida, facute le capac, cu apa
- cina: 2 oua fierte tari, jambon fiert, salata verde
JOI - dimineata: cafea sau ceai fara zahar
- pranz: un ou fiert tare, morcovi rasi, o felie de cascaval
- cina: NIMIC
VINERI - dimineata: ceai fara zahar
- pranz: o jumatate de pui fript, salata verde cu ulei, lamaie
- cina: doua oa fierte tari, morcovi rasi
SAMBATA - dimineata : un castron de morcovi rasi, cu lamaie
- pranz: un peste slab si o rosie cruda
- cina: o friptura de vita, salata verde cu ulei si lamaie
DUMINICA - dimineata: ceai sau cafea fara zahar si un biscuite
- pranz: o friptura de miel sau un gratar slab de pui si un fruct
- cina: tot ce vreti, in afara de paine si alcool
De lunea se reia regimul, timp de 13 zile.In a-14-a zi se poate manca normal, fara a se abuza. Dieta a tint-o si bunicul meu, la recomandarea doctorului, dupa ce e facut infarct. a slabit 9 kg in 13 zile...deci, functioneaza. Si partea buna e ca, dupa cele 13 zile, te obisnuiesti sa mananci mai sanatos si mai putin Enjoy it!
LUNI - dimineata: o cafea sau ceai fara zahar
- pranz: doua oua fierte tari, o rosie cruda, spanac fiert
- cina: o friptura de vita, salata verde cu ulei si lamaie
MARTI - dimineata : o cafea sau ceai fara zahar si un biscuite
- pranz: o friptura de vita, salata verde cu ulei si lamaie
- cina: o farfurie de supa de zarzavat fara carne, branza slaba de vaca
MIERCURI - dimineata: cafea sau ceai fara zahar si un biscuite
- pranz: telina rasa sau conopida, facute le capac, cu apa
- cina: 2 oua fierte tari, jambon fiert, salata verde
JOI - dimineata: cafea sau ceai fara zahar
- pranz: un ou fiert tare, morcovi rasi, o felie de cascaval
- cina: NIMIC
VINERI - dimineata: ceai fara zahar
- pranz: o jumatate de pui fript, salata verde cu ulei, lamaie
- cina: doua oa fierte tari, morcovi rasi
SAMBATA - dimineata : un castron de morcovi rasi, cu lamaie
- pranz: un peste slab si o rosie cruda
- cina: o friptura de vita, salata verde cu ulei si lamaie
DUMINICA - dimineata: ceai sau cafea fara zahar si un biscuite
- pranz: o friptura de miel sau un gratar slab de pui si un fruct
- cina: tot ce vreti, in afara de paine si alcool
De lunea se reia regimul, timp de 13 zile.In a-14-a zi se poate manca normal, fara a se abuza. Dieta a tint-o si bunicul meu, la recomandarea doctorului, dupa ce e facut infarct. a slabit 9 kg in 13 zile...deci, functioneaza. Si partea buna e ca, dupa cele 13 zile, te obisnuiesti sa mananci mai sanatos si mai putin Enjoy it!
am carapacea mea, sunt pionier...
"probabil poza ta, din rama ti-ar sopti...stii? nu esti ce-mi doream sa fii" Ion
"probabil poza ta, din rama ti-ar sopti...stii? nu esti ce-mi doream sa fii" Ion
- o_tzestoasa
- Junior Member
- Mesaje: 779
- Membru din: Joi Sep 22, 2005 11:00 am
- Localitate: nicaieri
pachone, nu mi-ai zis: nici carnea de pui slaba nu iti este permisa?
vaz ca la cartofi nu ai contraindicatii.
da' la grasimi? (ulei, unt, deastea).
orez ie voie?
tentreb serios, chiar ma intereseaza.
sparanghelu e o planta de fitze care la noi se gaseste conservat (e najpa) da ala proaspat alb sau verde e chiar bun mai ales cu niste sosuri si in combinatii de care tu nu ai voie sa auzi
vaz ca la cartofi nu ai contraindicatii.
da' la grasimi? (ulei, unt, deastea).
orez ie voie?
tentreb serios, chiar ma intereseaza.
sparanghelu e o planta de fitze care la noi se gaseste conservat (e najpa) da ala proaspat alb sau verde e chiar bun mai ales cu niste sosuri si in combinatii de care tu nu ai voie sa auzi
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Orez e voie la guta,la dieta NU.
Grasimi la dieta nu,la pompa nu.Un pic de ulei de masline nu poti ocoli.
Cartofi inca nu mi-a interzis nimeni(as muri de foame sau as slabi ca testi ).
Cate o haripa de pui facuta gratar ca si ios om.
In legatura cu carnea de toate felurile apai fiecare doctor zice altceva.Asa incat ma pazesc cat pot.
Grasimi la dieta nu,la pompa nu.Un pic de ulei de masline nu poti ocoli.
Cartofi inca nu mi-a interzis nimeni(as muri de foame sau as slabi ca testi ).
Cate o haripa de pui facuta gratar ca si ios om.
In legatura cu carnea de toate felurile apai fiecare doctor zice altceva.Asa incat ma pazesc cat pot.
Si asta trece !
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
Pacha, uite ce supica de legume chioara mi-am facut si te asigur ca e foarte gustoasa.
Am pus la fiert asa: doua cepe, jumatate de tzelina, un sfert de varza alba, un morcov, o gulie, un dovlecel mic, un kapia (nu avea ardei gras la magazin) si sare.
Zeama limpede e delicioasa, ii mai pun in cana un pic de ulei de masline iar cand o sa scada apa pana la nivelul legumelor bag mixerul in ea si o fac supa crema.
Am pus la fiert asa: doua cepe, jumatate de tzelina, un sfert de varza alba, un morcov, o gulie, un dovlecel mic, un kapia (nu avea ardei gras la magazin) si sare.
Zeama limpede e delicioasa, ii mai pun in cana un pic de ulei de masline iar cand o sa scada apa pana la nivelul legumelor bag mixerul in ea si o fac supa crema.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
ai uitat sa spui ca aceasta gustuasa crema de legume pentru regim ai consumat-o in compania a 6 cutii de skol
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
87 mesaje
• Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori