Berea
E valabil pe tot forumul. De ce ? Pentru ca ingreunezi aiurea pagina. Ce rost are sa apara de doua ori consecutiv un text identic ?
Eu cred ca Lager inseamna chiar opusul berii tari. O bere usoara si dulce. Testere, dormi ? Lamureste-ne, pls !
Eu cred ca Lager inseamna chiar opusul berii tari. O bere usoara si dulce. Testere, dormi ? Lamureste-ne, pls !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Mda. Nu observasem. 10x pt. atentionare Mr. Ancient Creature. ~)
Se pare ca berea Lager e berea noastra de zi cu zi.
Se pare ca berea Lager e berea noastra de zi cu zi.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Si da-ne-o noua Doamne...berea cea mai buna ie aia pe care o ai...mai ales daca ti-e cald, sete si vine brumata de cat de rece este...Toata avalansa asta de marci cateodata este usor inutila...degeaba exista undeva Urquell sau mai stiu io ce daca io ma simt bine dand pe soseaua gatului ceva mai modest...dar palpabil! hehe!
bau
-
balrogu' - Junior Member
- Mesaje: 439
- Membru din: Dum Iun 06, 2004 11:00 pm
Ai si matale dreptate. Timisoreana in Cora...costa 10 000 lei ! Si nu e o bere rea. Mi se pare un pret derizoriu...tinand cont ca o Coca Cola la 0,5 e 17 mii la acelas hypermarket.
Tot in Cora am vazut si bere alba romaneasca, facuta la Focsani. Se numeste Madona. 15 mii la 0,33. Nu m-am incumetat sa cumpar. Momentan o tin pe Heineken (22 000 lei ) . Imi place ca e dulce. M-am saturat de berile amare.
Tot in Cora am vazut si bere alba romaneasca, facuta la Focsani. Se numeste Madona. 15 mii la 0,33. Nu m-am incumetat sa cumpar. Momentan o tin pe Heineken (22 000 lei ) . Imi place ca e dulce. M-am saturat de berile amare.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Bere alba romaneasca
Io-te ca de berea Madona uitasem, noroc cu oribilu'. E facuta la Galati de o firma belgiana la baza. Gustul e dulceag ca la orshce bere alba si e destul de buna. Seamana la gust cu o bere olandeza alba de se cheama Wihsewitte sau pe aproape ca nu mai tiu minte cum se scrie. Tot astia mai fac berea DAM (lager) care-i destul de buna pt. piata romaneasca.
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
M-am uitat in dictionar. Lager inseamna depozit. Iezista si expresia "der Wein muíŸ noch ablagern". Zo lager n-are nici o legatura cu taria berii, ci mai propapel cu tehnologia de fabricatie.
Am decoperit ieri ce combinatie de mizilicuri face sa creasca extrem caderea la bere: babic+masline. Produce chestia asta o putere de absorbtie, ceva de speriat.
Am decoperit ieri ce combinatie de mizilicuri face sa creasca extrem caderea la bere: babic+masline. Produce chestia asta o putere de absorbtie, ceva de speriat.
-
pnic - Junior Member
- Mesaje: 139
- Membru din: Dum Iun 22, 2003 11:00 pm
Incerc sa refac rapid postul pierdut, evident cu mai putine informatii.
Clasificarea generala a berilor este Ale si Lager.
Ele difera prin metoda de fermentatie si drojdia folosita. In cazul berii Lager temperatura la care drojdia incepe fermentarea este mai scazuta decat la ale, drojdia actionand pe fundul vasului. La ale temperatura este mai ridicata si drojdia actioneaza in partea superioara a recipientului folosit pentru fermentatie.
Berile Ale, unde conduc detasat americanii, englezii si belgienii, subcategorii principale:
English Style Brown Ale, cu un continut alcoolic de pana la 5%, gust usor de fructe si putin amarui. Preferata personal, unele sortimente au o finetze extraordinara.
Bitter, tipic englezeasca, in ciuda numelui nu sunt decat usor amarui, arome placute si diverse, cu drojdii specifice.
Barley Wine, arome puternice, diverse, amarui, putin dulcege, tari, unele soiuri se imbunatatesc cu timpul.
American Ale, usoare, placute, produse "acasa".
Amber Ales, raspandita in america de nord, culoare chilimbarie, cu influente puternice de bitter, pale ales si altele, netraditionala.
Pale Ale, in ciuda numelui sunt usor brune, dar cum numele a aparut intr-o perioada cand berile negre erau la moda, astea sigur apareau palide, in america este folosita ca punt de referinta in diverse comparatii, foarte raspandita in state.
Strong Ale, cu un continut alcoolic intre 5.5 si 7%, dulcege si cu aroma usoara de fructe, unele soiuri se imbunatatesc cu timpul.
Belgian Ale si Continental Ale, unde intra si beri manastiresti, cu multe subcategorii, cateva mai importante: Abbey Ales (Dubbel, Tripel, Singel
Belgian Style Golden Ale.
Belgian golden ales pana la 9% alcoool. Exemple Duvel
Trappist Ale, doar 6 manastiri fac berea asta, 5 in Belgia una in Olanda, berile sunt:Chimay, Rochefort, Orval, Westmalle, Westvleteren, La Trappe
Classic Belgian Ale Styles, marea masa a berilor belgiene, cu forme gusturi si arome foarte diverse.
Ar mai fi Belgian Style Amber, Red, Golden si Strong Ale si altele.
Hai si una nemteasca, Kolsch, cu originile in preajma orasului Cologne, din germania, considerata un ale fin si delicat.
Ps iarasi s-o dus pe pluta postu dar de data asta am avut desteptaciunea sa-l salvez inainte
Clasificarea generala a berilor este Ale si Lager.
Ele difera prin metoda de fermentatie si drojdia folosita. In cazul berii Lager temperatura la care drojdia incepe fermentarea este mai scazuta decat la ale, drojdia actionand pe fundul vasului. La ale temperatura este mai ridicata si drojdia actioneaza in partea superioara a recipientului folosit pentru fermentatie.
Berile Ale, unde conduc detasat americanii, englezii si belgienii, subcategorii principale:
English Style Brown Ale, cu un continut alcoolic de pana la 5%, gust usor de fructe si putin amarui. Preferata personal, unele sortimente au o finetze extraordinara.
Bitter, tipic englezeasca, in ciuda numelui nu sunt decat usor amarui, arome placute si diverse, cu drojdii specifice.
Barley Wine, arome puternice, diverse, amarui, putin dulcege, tari, unele soiuri se imbunatatesc cu timpul.
American Ale, usoare, placute, produse "acasa".
Amber Ales, raspandita in america de nord, culoare chilimbarie, cu influente puternice de bitter, pale ales si altele, netraditionala.
Pale Ale, in ciuda numelui sunt usor brune, dar cum numele a aparut intr-o perioada cand berile negre erau la moda, astea sigur apareau palide, in america este folosita ca punt de referinta in diverse comparatii, foarte raspandita in state.
Strong Ale, cu un continut alcoolic intre 5.5 si 7%, dulcege si cu aroma usoara de fructe, unele soiuri se imbunatatesc cu timpul.
Belgian Ale si Continental Ale, unde intra si beri manastiresti, cu multe subcategorii, cateva mai importante: Abbey Ales (Dubbel, Tripel, Singel
Belgian Style Golden Ale.
Belgian golden ales pana la 9% alcoool. Exemple Duvel
Trappist Ale, doar 6 manastiri fac berea asta, 5 in Belgia una in Olanda, berile sunt:Chimay, Rochefort, Orval, Westmalle, Westvleteren, La Trappe
Classic Belgian Ale Styles, marea masa a berilor belgiene, cu forme gusturi si arome foarte diverse.
Ar mai fi Belgian Style Amber, Red, Golden si Strong Ale si altele.
Hai si una nemteasca, Kolsch, cu originile in preajma orasului Cologne, din germania, considerata un ale fin si delicat.
Ps iarasi s-o dus pe pluta postu dar de data asta am avut desteptaciunea sa-l salvez inainte
Rehab is for Quitters
- tester
- Junior Member
- Mesaje: 932
- Membru din: Dum Feb 22, 2004 11:00 am
- Localitate: UK
Continui cu berile lager, din motive de post prea lung.
Sunt considerate beri moderne, asta daca privim la scara timpului celelalte beri. Au luat avant odata cu inventarea frigiderului , permitand transportul lor pe distante lungi in timpul verii, mai ales in perioada 1919-1933( prohibitia in state).
Categorii majore:
Amber Lager, foarte raspandita in america, cu alcool pana la 5%, culoare chilimbarie pana la brun.
Bock, originara din Germania, orasul Einbeck, dulcege, cu caracterul puternic al unei beri bavareze, alcool pe la 5-6%. Acuma ce am mai aflat io despre tipul asta, multe beri care apartin genului au in nume sau pe eticheta vreo referinta la tzap
"Light" si Reduced Calorie Lagers, deci cum zice si numele, mai mult nu comentez
Pale Lagers, foarte raspandite, includ multe marci de bere, Mills, Heineken, poate tipul cel mai raspandit, totusi unele marci pentru a micsora costurile introduc elemente nespecifice, orez, porumb, cu alcool intre 3.5 si 5%, cu cat mai tari cu atat mai bune.
Pilsner, astea isi au originea la cehi, beri servite cel mai bine proaspat, cu gust placut de fructe si un gust curat, clar si amarui lasat in gura. Simbolul berii Pilsner este spuma frumoasa, alba si densa. Continutul de alcool este pe la 5%, sunt beri placute, delicate,racoritoare, un pilsner bun este destul de greu de realizat, din punct de vedere tehnic.
Ar mai fi cateva, Dortmunder Export, care nu este neaparat originara din Dortmund, fina si racoritoare, tare, Dark Lager, cu gust usor dulceag si carater Bavarez.
Toate alcoolemiile din aceste posturi sunt doar orientative, exista si exceptii destule, dar pentru o idee sunt suficiente.
OM nu eram atent cand strigai p-aci
Sunt considerate beri moderne, asta daca privim la scara timpului celelalte beri. Au luat avant odata cu inventarea frigiderului , permitand transportul lor pe distante lungi in timpul verii, mai ales in perioada 1919-1933( prohibitia in state).
Categorii majore:
Amber Lager, foarte raspandita in america, cu alcool pana la 5%, culoare chilimbarie pana la brun.
Bock, originara din Germania, orasul Einbeck, dulcege, cu caracterul puternic al unei beri bavareze, alcool pe la 5-6%. Acuma ce am mai aflat io despre tipul asta, multe beri care apartin genului au in nume sau pe eticheta vreo referinta la tzap
"Light" si Reduced Calorie Lagers, deci cum zice si numele, mai mult nu comentez
Pale Lagers, foarte raspandite, includ multe marci de bere, Mills, Heineken, poate tipul cel mai raspandit, totusi unele marci pentru a micsora costurile introduc elemente nespecifice, orez, porumb, cu alcool intre 3.5 si 5%, cu cat mai tari cu atat mai bune.
Pilsner, astea isi au originea la cehi, beri servite cel mai bine proaspat, cu gust placut de fructe si un gust curat, clar si amarui lasat in gura. Simbolul berii Pilsner este spuma frumoasa, alba si densa. Continutul de alcool este pe la 5%, sunt beri placute, delicate,racoritoare, un pilsner bun este destul de greu de realizat, din punct de vedere tehnic.
Ar mai fi cateva, Dortmunder Export, care nu este neaparat originara din Dortmund, fina si racoritoare, tare, Dark Lager, cu gust usor dulceag si carater Bavarez.
Toate alcoolemiile din aceste posturi sunt doar orientative, exista si exceptii destule, dar pentru o idee sunt suficiente.
OM nu eram atent cand strigai p-aci
Rehab is for Quitters
- tester
- Junior Member
- Mesaje: 932
- Membru din: Dum Feb 22, 2004 11:00 am
- Localitate: UK
Continui cu berile lager, din motive de post prea lung.
Sunt considerate beri moderne, asta daca privim la scara timpului celelalte beri. Au luat avant odata cu inventarea frigiderului , permitand transportul lor pe distante lungi in timpul verii, mai ales in perioada 1919-1933( prohibitia in state).
Categorii majore:
Amber Lager, foarte raspandita in america, cu alcool pana la 5%, culoare chilimbarie pana la brun.
Bock, originara din Germania, orasul Einbeck, dulcege, cu caracterul puternic al unei beri bavareze, alcool pe la 5-6%. Acuma ce am mai aflat io despre tipul asta, multe beri care apartin genului au in nume sau pe eticheta vreo referinta la tzap
"Light" si Reduced Calorie Lagers, deci cum zice si numele, mai mult nu comentez
Pale Lagers, foarte raspandite, includ multe marci de bere, Mills, Heineken, poate tipul cel mai raspandit, totusi unele marci pentru a micsora costurile introduc elemente nespecifice, orez, porumb, cu alcool intre 3.5 si 5%, cu cat mai tari cu atat mai bune.
Pilsner, astea isi au originea la cehi, beri servite cel mai bine proaspat, cu gust placut de fructe si un gust curat, clar si amarui lasat in gura. Simbolul berii Pilsner este spuma frumoasa, alba si densa. Continutul de alcool este pe la 5%, sunt beri placute, delicate,racoritoare, un pilsner bun este destul de greu de realizat, din punct de vedere tehnic.
Ar mai fi cateva, Dortmunder Export, care nu este neaparat originara din Dortmund, fina si racoritoare, tare, Dark Lager, cu gust usor dulceag si carater Bavarez.
Toate alcoolemiile din aceste posturi sunt doar orientative, exista si exceptii destule, dar pentru o idee sunt suficiente.
Sunt considerate beri moderne, asta daca privim la scara timpului celelalte beri. Au luat avant odata cu inventarea frigiderului , permitand transportul lor pe distante lungi in timpul verii, mai ales in perioada 1919-1933( prohibitia in state).
Categorii majore:
Amber Lager, foarte raspandita in america, cu alcool pana la 5%, culoare chilimbarie pana la brun.
Bock, originara din Germania, orasul Einbeck, dulcege, cu caracterul puternic al unei beri bavareze, alcool pe la 5-6%. Acuma ce am mai aflat io despre tipul asta, multe beri care apartin genului au in nume sau pe eticheta vreo referinta la tzap
"Light" si Reduced Calorie Lagers, deci cum zice si numele, mai mult nu comentez
Pale Lagers, foarte raspandite, includ multe marci de bere, Mills, Heineken, poate tipul cel mai raspandit, totusi unele marci pentru a micsora costurile introduc elemente nespecifice, orez, porumb, cu alcool intre 3.5 si 5%, cu cat mai tari cu atat mai bune.
Pilsner, astea isi au originea la cehi, beri servite cel mai bine proaspat, cu gust placut de fructe si un gust curat, clar si amarui lasat in gura. Simbolul berii Pilsner este spuma frumoasa, alba si densa. Continutul de alcool este pe la 5%, sunt beri placute, delicate,racoritoare, un pilsner bun este destul de greu de realizat, din punct de vedere tehnic.
Ar mai fi cateva, Dortmunder Export, care nu este neaparat originara din Dortmund, fina si racoritoare, tare, Dark Lager, cu gust usor dulceag si carater Bavarez.
Toate alcoolemiile din aceste posturi sunt doar orientative, exista si exceptii destule, dar pentru o idee sunt suficiente.
Rehab is for Quitters
- tester
- Junior Member
- Mesaje: 932
- Membru din: Dum Feb 22, 2004 11:00 am
- Localitate: UK
Multumim pentru explicatii. Esti o adevarata enciclopedie a berilor.
Denumirea Pilsner, provine de la orasul ceh Plzen...nu ? ~)
Denumirea Pilsner, provine de la orasul ceh Plzen...nu ? ~)
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Rascolind pe ici pe colo am dat de un citat pe care nu mi-l aminteam decat aproximativ, de data asta cu autorul dupa el:
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer. - Frank Zappa
La oras asa ii zice, in ceha, Plzen Hl. N.( hl. n cica inseamna statie feroviara pricipala)in engleza ii zice Pilsen, de aici si denumirea internationala a berii. Tot la capitolul bere cehii consuma cea mai mare cantitate pe cap de locuitor, tot ei produc cateva din cele mai fine sortimente de Pilsner.
Americanii au imprumutat numele prin secolul 19 si la fel au luat si sloganul ( King of Beers) care vine de la "Beer of Kings" deoarece regele Ferdinand de Boemia a ales-o ca berea favorita la curtea regala, prin secolul 16.
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer. - Frank Zappa
La oras asa ii zice, in ceha, Plzen Hl. N.( hl. n cica inseamna statie feroviara pricipala)in engleza ii zice Pilsen, de aici si denumirea internationala a berii. Tot la capitolul bere cehii consuma cea mai mare cantitate pe cap de locuitor, tot ei produc cateva din cele mai fine sortimente de Pilsner.
Americanii au imprumutat numele prin secolul 19 si la fel au luat si sloganul ( King of Beers) care vine de la "Beer of Kings" deoarece regele Ferdinand de Boemia a ales-o ca berea favorita la curtea regala, prin secolul 16.
Rehab is for Quitters
- tester
- Junior Member
- Mesaje: 932
- Membru din: Dum Feb 22, 2004 11:00 am
- Localitate: UK
Berile premium sugereaza un produs superior, pe buna dreptate.
Pe scurt, berile premium sunt cu un pas deasupra celorlalte, din punct de vedere al continutului, aspectului si prezentarii. Maltul, hameiul si ingredientele folosite sunt de calitate, cu arome usor diferite de produsul de baza, si imbunatatite.
De multe ori reprezinta cel mai bun produs al firmei, sa ma rog unul din produsele de varf.
Acum unii mai clasifica berile in premium si superpremium, acestea din urma reprezinta un produs si mai finisat.
Nu sunt specifice unui anumit tip de bere, potzi gasi Premium Bitter, Lager sau Ale.
Initial alcoolemia in berile Premium era usor mai ridicata decat in cele normale, acum berile Premium desemneaza un produs superior, subtil, finisat, intr-o prezentare deosebita, mandria companiei, care merita savurat intr-un moment mai deosebit. Cam asta ar fi.
Pe scurt, berile premium sunt cu un pas deasupra celorlalte, din punct de vedere al continutului, aspectului si prezentarii. Maltul, hameiul si ingredientele folosite sunt de calitate, cu arome usor diferite de produsul de baza, si imbunatatite.
De multe ori reprezinta cel mai bun produs al firmei, sa ma rog unul din produsele de varf.
Acum unii mai clasifica berile in premium si superpremium, acestea din urma reprezinta un produs si mai finisat.
Nu sunt specifice unui anumit tip de bere, potzi gasi Premium Bitter, Lager sau Ale.
Initial alcoolemia in berile Premium era usor mai ridicata decat in cele normale, acum berile Premium desemneaza un produs superior, subtil, finisat, intr-o prezentare deosebita, mandria companiei, care merita savurat intr-un moment mai deosebit. Cam asta ar fi.
Rehab is for Quitters
- tester
- Junior Member
- Mesaje: 932
- Membru din: Dum Feb 22, 2004 11:00 am
- Localitate: UK
Ieri am baut o bere foarte buna. Se numeste Zipfer si este produsa in orasul austriac Linz. Alcool 5,4 %. Am cumparat-o din Cora pentru 27890 lei/0.33 l. O bere, desi tare, cu gust spre dulce. Mi-a placut foarte mult.
MiG-ule, tu ai auzit de berea asta ?
MiG-ule, tu ai auzit de berea asta ?
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
la momentu asta Tuborg Christmas Brew e cea mai mijto de la noi. mai fain decat guinessu e kilkenny, care daca nu ma inseala memoria e red beer... care nu cred ca se gaseste la noi... (mai e shi murphy's dar de aia nu-mi amintesc cum e...)
-
Daimon - Mesaje: 5074
- Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
- Localitate: timisoara
Mrphy's s-a gasit la noi o perioada. Eu chiar am baut. Dar nu era adusa din Irlanda...ci din Olanda.
indigo...dar se gaseste si la noi Guinness. nu mi-a placut...pentru ca nu are gust de bere, dar nu pot spune ca e rea.
indigo...dar se gaseste si la noi Guinness. nu mi-a placut...pentru ca nu are gust de bere, dar nu pot spune ca e rea.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Oribilul Mosh scrie:Mrphy's s-a gasit la noi o perioada. Eu chiar am baut. Dar nu era adusa din Irlanda...ci din Olanda.
indigo...dar se gaseste si la noi Guinness. nu mi-a placut...pentru ca nu are gust de bere, dar nu pot spune ca e rea.
da, da, dar la noi Guinness are alt gust decat la ei,in primul rand spuma din paharul de bere trebuie sa fie atat de tare incat daca bagi o linguritza in pahar trebuie sa stea dreapta, in picioare pe cand la noi nimic nu mai sta dreapta si in picioare:))))); 2. din felul in care se manuieste dozatorul de bere trebuie sa iasa sigla Irlandei in centrul spumei trifoiu' respectiv
murphys e buna, killkenny e si mai buna.
raman la Ursus negru sau hopffen-ul, amare si bune (Romania)
dupa 3 dintr-una din astea m-am dus, dupa una guinness sunt ametita rau, dar de la a doua ma trezesc si o tin bine pana la a 5-a.
-
indigo - Junior Member
- Mesaje: 9
- Membru din: Dum Noi 21, 2004 12:00 am
indigo scrie: din felul in care se manuieste dozatorul de bere trebuie sa iasa sigla Irlandei in centrul spumei trifoiu' respectiv
nu dozatorul trebuie sa-l manuiesti, ci paharul de Guinness. Nu-i greu, trebe doar ceva dexteritate-n deshte. Iar frunza de trifoi facuta din spuma trebuie la final sa ramana pe fundul paharului si sa fie trifoi cu 4 foi, ca doar ii trifoi norocos ;-)
Murphy's, ca fana a berii negre, gaseam in Irish Pub, ala de la Unirii sau din Titulescu. Avea un pret cam piperat, dar la o ocaziune se merita.
I know who I am and what I am about but I enjoy the journey more than the arival and feel that life for me is about increasing my understanding of the world...
-
wwritza - Mesaje: 981
- Membru din: Vin Noi 28, 2003 12:00 am
Berea noastra
Berea noastra cea de toate zilele,
Care te aflii in halbe
Sfinteasca-se numele tau,
Vie mireasma ta,
Precum in crasma asa si acasa
Setea noastra cea de toate zilele
Potoleste-ne-o astazi
Si iarta-i pe cei care ne sunt indatorati
Si nu ne du in cofetarii
Ci da-ne puterea de-a bea mai departe
Caci a ta este spuma
Mahmureala si setea
In numele maltului,
Al hameiului, butoaielor,
Si a halbelor,
BERE
Berea noastra cea de toate zilele,
Care te aflii in halbe
Sfinteasca-se numele tau,
Vie mireasma ta,
Precum in crasma asa si acasa
Setea noastra cea de toate zilele
Potoleste-ne-o astazi
Si iarta-i pe cei care ne sunt indatorati
Si nu ne du in cofetarii
Ci da-ne puterea de-a bea mai departe
Caci a ta este spuma
Mahmureala si setea
In numele maltului,
Al hameiului, butoaielor,
Si a halbelor,
BERE
Se intalnesc reprezentantii a patru fabrici de bere: Timisoreana, Ursus, Azuga, Tuborg si fiecare comanda o bere. Cel de la Ursus o bere Ursus, cel de la Azuga o bere Azuga, cel de la Tuborg o bere Tuborg iar cel de la Timisoreana spre uimirea celorlalti cere o Coca-Cola. Cei trei intreaba nedumeriti:
-Ce faci? tu nu bei bere?
-Pai daca voi nu beti, atunci nu beau nici eu...
- Invincible
Apai... asa era bancul (copy/pase), si daca eu ma pricepeam la bere tot atat de bine pe cat ma pricep la vin, precis as fi pus alta marca in locul Timisorenei.
Nus cum naiba faceti voi, de faceti comentarii de genul "aia e mai buna ca aialalta", ca pt mine toate sunt la fel -amare.
La fel cu tigarile.
Ma legi la ochi, imi dai sa trag un "puf" dintr-un "Kent" si unul din "Carpati" si de ma-ntrebi care-i mai fina, eu iti raspund pe loc, ca amandoua sunt la fel.
Cat despre cafea... nici la asta nu pot face distinctia. De-i cafea-cafea, de-i spalatura de zatz, pt mine-i tot una.
In concluziune, s-ar putea ca papilele mele gustative sa fie cam "daloniste".
Da sa stii ca m-ai facut curios... De ce zici ca timisoreana nu mai este ce era alta data?
Plecaciune!
Nus cum naiba faceti voi, de faceti comentarii de genul "aia e mai buna ca aialalta", ca pt mine toate sunt la fel -amare.
La fel cu tigarile.
Ma legi la ochi, imi dai sa trag un "puf" dintr-un "Kent" si unul din "Carpati" si de ma-ntrebi care-i mai fina, eu iti raspund pe loc, ca amandoua sunt la fel.
Cat despre cafea... nici la asta nu pot face distinctia. De-i cafea-cafea, de-i spalatura de zatz, pt mine-i tot una.
In concluziune, s-ar putea ca papilele mele gustative sa fie cam "daloniste".
Da sa stii ca m-ai facut curios... De ce zici ca timisoreana nu mai este ce era alta data?
Plecaciune!
- Invincible
- Invincible
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori