Fobiile

Mesajde paiacec » Mar Dec 28, 2004 9:51 am

In sfarshit,uite pe cineva care imi impartasheshte sentimentele fatza de pisici!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
Avatar utilizator
paiacec
 
Mesaje: 4901
Membru din: Dum Oct 12, 2003 11:00 pm

Mesajde Ximena » Mar Dec 28, 2004 12:13 pm

A, deci mai suntem.... ~y Cred ca daca m-ar ataca una as muri de frica. Cum sa pun mana pe ea , s-o dau jos de pe mine ? :shock: Oricum, cred ca e vorba mai mult de sentimente de repulsie, dezgust decat de ailurofobie. :-?
Ximena
Junior Member
 
Mesaje: 11
Membru din: Joi Dec 09, 2004 1:48 pm
Localitate: around here

Mesajde paiacec » Mar Dec 28, 2004 4:18 pm

Nici chiar asha!Sa mor de frica din cauza unei pisici!Io pur shi simplu nu le sufar!Daca sare vreuna pe mine(ceea ce nu s-a intamplat pana acuma),o sa-i para rau toate secundele care o sa le mai traiasca!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
Avatar utilizator
paiacec
 
Mesaje: 4901
Membru din: Dum Oct 12, 2003 11:00 pm

Mesajde Cyhiraeth » Lun Ian 03, 2005 5:55 pm

Nush daca se poate clasifica drept o fobie, dar eu nu suport sa stau intr-o camera cu usa deschisa. Nu pot sa fiu atenta la absolut nimic altceva - din 5 in 5 secunde ma uit la afurisita aia de usa deschisa si trebuie neaparat sa o inchid, pentru ca altfel nu am nici o sansa sa ma pot concentra asupra TV-ului, unei carti, unei conversatii etc.

probabil nu e fobie, e doar un pitic pe creier :)
You are not going to hell. You are already there.
Avatar utilizator
Cyhiraeth
Junior Member
 
Mesaje: 11
Membru din: Vin Dec 31, 2004 12:00 am

Mesajde Euridice_ » Lun Ian 03, 2005 6:20 pm

desi suna destul de ciudat ,eu am o fobie in legatura cu scara rulanta.......cand trebuie sa pasesc pe o treapta ,am impresia ca un picior o sa se duca in fata in unul in spate si o sa ma trezesc pe jos,lucru care ma determina sa nu pasesc ca totii oamenii ci practic sa sar.; iar cand ajung sus imi e frica sa nu imi intre picioarele la banda si iarasi sa ma trezesc pe jos....
desi stiu ca fobia mea e neintemeiata nu pot sa ma abtin ;b
Avatar utilizator
Euridice_
Junior Member
 
Mesaje: 45
Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 am

Mesajde wanderer » Joi Ian 06, 2005 12:42 am

Cea mai mare frica o am de intuneric.Dar nu de intuneric in sine ci la ce da nastere , ma refer la demoni. Desi stiu ca totul este in capul meu uneori mi se face ingrozitor de tare frica. Cineva a spus ca trebuie privit in intuneric pt ca imaginatia iti joaca farsa insa ce faci cand iti este clar ca nu vezi nimic dar totusi simti acele prezente langa tine , exact ca si cum ar fi cineva langa tine. De multe ori ma trezesc in mijlocul noptii ingrozit avand impresia ca ceva vine dupa mine si cat ai clipii aprind Tv. M-am gandit sa nu aprind Tv dar aproape ca imi este imposibil. Sa nu aprind Tv e ceva de genul sa ma arunc intr-o piscina si sa nu incer ca inot. Iar de multe ori visez tot felul de creaturi demonice , un examplu este umbra cu ochii insangerati care a naibii m-a facut sa ma trezesc tipand ( a fost prima oara cand am tipat ) si trasatura clasica : speriat de moarte.

Cineva care e la fel de speriat ? Sa sun la vanatorii de fantome sau are o idee mai buna ?
Avatar utilizator
wanderer
Junior Member
 
Mesaje: 1
Membru din: Mie Ian 05, 2005 12:00 am

Mesajde Catalánul » Joi Ian 06, 2005 10:06 pm

Eu nu suport broastele :yD... cand vad una mi se face pielea ca de gaina. Cand am fost mai mic am calcat una (si culmea... eram si descult), nici nu vreau sa imi aduc aminte cum era senzatia aceea de rece :nope:... chiar nu inteleg cum poate lumea sa manance picioarele (sau ce-or manca :D) acestor vietati amfibii :bleah:
Avatar utilizator
Catalánul
 
Mesaje: 625
Membru din: Mar Dec 07, 2004 12:00 am

Mesajde carramba » Sâm Ian 08, 2005 7:24 pm

Cyhiraeth scrie:Nush daca se poate clasifica drept o fobie, dar eu nu suport sa stau intr-o camera cu usa deschisa. Nu pot sa fiu atenta la absolut nimic altceva - din 5 in 5 secunde ma uit la afurisita aia de usa deschisa si trebuie neaparat sa o inchid, pentru ca altfel nu am nici o sansa sa ma pot concentra asupra TV-ului, unei carti, unei conversatii etc.

probabil nu e fobie, e doar un pitic pe creier :)

eu nu pot sa dorm cu usa deschisa.
intre timp am scapat de o groaza de fobii - nu dormeam fara patura sau fara chiloti, nu suportam lumina puternica...
carramba
Junior Member
 
Mesaje: 14
Membru din: Vin Dec 17, 2004 12:25 am
Localitate: la munca

Mesajde Ro_Optimist » Lun Ian 10, 2005 1:02 am

Se pot vindeca fobiile cu ajutorul unui modul de programare neurolingvistica si chiar functioneaza. Pt info: http://www.nlp-romania.ro/
Ro_Optimist
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Lun Ian 10, 2005 12:56 am
Localitate: Acasa

Mesajde PHALANX » Vin Ian 14, 2005 9:12 am

Nu stiu daca am o fobie anume,sau o frica fundamentala de ceva.Ar fi mai multe probleme pe care incerc sa le depasesc.Cum ar fi frica de inaltime,de intuneric,de lift de exemplu.
Am ajuns la concluzia ca toate spaimele astea sunt generate doar de o conceptie gresita asupra realitatii si de ceea ce ne-a fost indus de filme si de cei din jur.Si partea buna e ca se poate scapa de toate problemele astea pt ca omul poate fi PROGRAMAT exact ca un calculator.
Uite spre exemplu eu am reusit spre exemplu sa scap de frica de inaltime intr-un mod destul de dubios pt. unii.Urcand des pe blocuri si pe acoperisuri am constatat ca imi tremurau picioarele si ca nu-mi puteam mentine propria greutate pe ele.Asa ca in loc sa merg la medic m-am dus la sala si dupa vreo doua luni in care mi-am antrenat excesiv picioarele prima urcare pe un bloc cu 10 etaje a fost ca si mersul pe strada.Puteam sa merg pana pe margine fara sa mai am acele snzatii neplacute.
Avatar utilizator
PHALANX
Junior Member
 
Mesaje: 18
Membru din: Mar Ian 11, 2005 12:00 am

Mesajde ligrivis » Vin Feb 11, 2005 4:23 am

Prietena mea are mai multe fobii una din ele incuie usa cu toate yalele posibile cand intra in casa apoi se asigura de mai multe ori ca totul este OK, ii este frica ca cineva va incerca sa o atace in casa. Frica spunea ea ii provine de cand au fost furati ai ei cand erau plecati in concediu.
O alta fobie este curatenia face nu stiu cate dusuri pe zi ma obsedeaza mereu cu intrebarea,, te-ai spalat pe maini'', are tot felul de creme de lotiuni pentru igiena si ingrijirea corpului pe care le foloseste zilnic aceasta activitate consumandui destul timp.
Cred ca ma obisnuiesc cu ideea ca fiecare avem cate o rotita sarita, despre mine pot spune ca mi-e frica de inaltimi, la munte pe marginea unei prapastii nu am avut curajul sa stau in picioare sa privesc si m-am apropiat de-a busilea.
Aveam mereu ca cineva o sa vrea sa ma impinga in prapastie de acolo venea frica mea, aceeasi senzatie o am si cand stau intr-un balcon la un etaj superior.
Cu timpul am observat ca nu mai am o frica chiar asa mare de inaltime.
Cand eram copil aveam frica de intuneric dar m-am lecuit in armata unitatea fiind in padure, facind paza singur intr-un intuneric deplin.
Interesant ar fi de stiut cum se poate stapini o fobie.
Avatar utilizator
ligrivis
Junior Member
 
Mesaje: 13
Membru din: Mie Aug 25, 2004 11:00 pm

Mesajde Salma » Vin Feb 11, 2005 2:13 pm

Am citit cu atentie tot ce ati scris si va pot spune ca fobiile voastre se incadreaza in limita normalului si ca toti avem o fobie mai mica sau mai mare. Acum sa incepem cu o mica lamurire: tulburarea de anxietate (sau fobia, daca vreti) este o procesare selectiva a informatiei negative sau a aspectelor amenintatoare ale unui stimul. Sau mai pe romaneste, a face din tantar armasar, a vedea doar partile rele. Evident ca totul vine din capushor, mai exact de la cognitiile dezadaptative, un fel de ganduri care ne fac rau. Ceea ce face consilierul sau psihoterapeutul este sa modifice aceste conceptii inshurubate bine in mintea noastra, adica sa ne faca pe noi sa nu ne mai gandim ca daca, de exemplu, suntem in mijlocul multimii sigur o sa intram in panica (sincer, si eu am acesta fobie, mi se trage de la un concert Iris pe Baneasa unde am crezut c-o sa mor strivita sau calcata in picioare la intrare). Acum sa vedem putin ce se-ntampla in acest caz. Intri-n multime( daca nu intri, e vorba de un comportament evitativ, care nu face decat sa mentina fobia), apoi incepe distractia: inima iti bate mai tare, respiri sacadat, evident ca din cauza hiperventilatiei te ia cu ameteala, incepi sa te gandesti: "e ceva in neregula cu mine, o sa cad, ma calca astia in picioare, aici mor" (sau variatiuni pe aceeasi tema, in functie de experienta traumatizanta suferita). E vorba, deci, de un cerc vicios: ideea ca o sa intri in panica declanseaza manifestarile fiziologice de mai sus, te concentrezi in mod selectiv asupra lor, le interpretezi eronat si chiar intri in panica.
Ce face consilierul in acest caz? In primul rand, iti explica mecanismul declansarii fobiei si strategiile pe care le va folosi. Apoi se identifica stimulii care declanseaza fobia (un gand care ne obsedeaza, sau o situatie/loc/context care o declanseaza). Pe urma se incepe interventia cognitiv-comportamentala, se identifica si se incearca modificarea gandurilor negative "O sa mi se faca rau, o sa cad pe scari, o sa ma pape Bau-Bau". Aici se folosesc niste grile unde tu iti notezi, cand te-apuca, ce-ti trece prin cap in momentul ala, cat de intensa este fobia(pe o scala 1-10 sau 1-100, cum vrei), ce ai facut in acel moment si mai apoi, dupa ce te calmezi, care-ar fi fost gandurile normale in aceasta situatie. Dupa ce ai inteles tu cam ce se-ntampla si ca raspunsul tau nu e cel normal (evident, asta o stiam dinainte, dar e mai clar cand o vezi pusa pe hartie), te apuci de niste tehnici de relaxare, inveti sa-ti controlezi respiratia ca sa nu te mai hiperventilezi si incepi sa te gandesti cand ai facut fata cu bine unei astfel de situatii (accent pe aspectele pozitive). Pe urma incepe partea cea mai frumoasa: expunerea gradata. De exemplu, moshule, intai iti spune o poveste cu spitale, apoi iti arata o poza cu o seringa, pe urma o seringa adevarata, si pe urma te ia de manutza si te duce la spital si eventual iti mai face si-o injectie :D . Aceste etape se repeta pana cand fobia se stinge, si abia atunci poti trece la etapa urmatoare (altfel il aiuresti si mai mult pe ala). Am vazut aici un caz interesant, cu o expunere extrema, pe un pod, deasupra unei prapastii, care a functionat tocmai pentru ca, daca a putut sa mearga pe-acolo, nimic nu poate fi mai rau, poate sa se uite si de pe un amarat de balcon de la etajul 10. (Este chiar o metoda controversata a unui psihoterapeut care-l punea pe unu cu fobie de serpi sa-si imagineze ca umbla un sarpe pe el si chiar ii intra frumusel in gura. Ii desensibiliza pe aia de nu se vedeau :D). Evident, interventia este mult mai complexa si nu poate fi rezumata in 10 randuri, iar daca e vorba de o fobie serioasa, nu-i rau sa mergeti la un psihoterapeut, unde nu se duc nebunii. Aia se duc la psihiatru!
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
Avatar utilizator
Salma
 
Mesaje: 774
Membru din: Sâm Mar 01, 2003 12:00 am

Mesajde the_curse » Joi Feb 17, 2005 12:44 pm

va zic de acelasi xanax ca sa scapati de grijile voastre de zi cu zi.Pt depresii pt stari de agitatie...
de asemenea magneziul face f bine.magne b6 recomand !
Avatar utilizator
the_curse
Junior Member
 
Mesaje: 181
Membru din: Dum Mar 28, 2004 12:00 am

Mesajde Salma » Joi Feb 17, 2005 4:18 pm

Mda, si daca cu xanas nu merge, poate se apuca sa-si bage si in vena.
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
Avatar utilizator
Salma
 
Mesaje: 774
Membru din: Sâm Mar 01, 2003 12:00 am

Mesajde the_curse » Joi Feb 17, 2005 5:22 pm

iti garantez eu ca merge
Avatar utilizator
the_curse
Junior Member
 
Mesaje: 181
Membru din: Dum Mar 28, 2004 12:00 am

Mesajde Salma » Joi Feb 17, 2005 5:49 pm

Daca te apuci sa te indopi cu antidepresive inainte sa-ti faci ordine la mansarda, ai sanse sa sari peste etape si s-ajungi direct la psihiatru.
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
Avatar utilizator
Salma
 
Mesaje: 774
Membru din: Sâm Mar 01, 2003 12:00 am

Mesajde nbm » Joi Feb 17, 2005 5:57 pm

sau, mai bine zis, esti deja caz de psihiatrie. ca xanax se elibereaza numai pe reteta.
dar daca chiar vrei sa devii leguma si sa nu mai ai depresii sau nu mai ai nevoie de creier, xanax e o metoda buna :D
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm

Mesajde the_curse » Joi Feb 17, 2005 6:35 pm

nu este chiar asa nbm.Oamenii cu probleme psihice sunt foarte multi si au nevoie de ajutor.Nu cred ca tie nu ti s-a intamplat vreodata sa Nu fi deprimat ...
si inca ceva...MAGNEZIU is the word :G
Avatar utilizator
the_curse
Junior Member
 
Mesaje: 181
Membru din: Dum Mar 28, 2004 12:00 am

Mesajde Salma » Joi Feb 17, 2005 7:58 pm

Puiu, daca esti deprimat nu inseamna ca ai probleme psihice. Alea sunt alta mancare de peste. E un iures total prin creierasu tau, sa fie oare de la xanax? Magneziul nu strica, dar de la echilibrarea nivelului de minerale din corp la antidepresive e cale lunga.
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
Avatar utilizator
Salma
 
Mesaje: 774
Membru din: Sâm Mar 01, 2003 12:00 am

Mesajde the_curse » Joi Feb 17, 2005 8:15 pm

mda......Deprimarea face parte din problemele psihice ale noastre. nu este insusi psihicul de vina daca ceva nu funcioneaza?Si sa mai sti ceva...si nesimtirea este o problema psihica :)
Tu stii cate persoane care sunt deprimate se sinucid? Stii cate tratamente indelungate se fac pt combaterea deprimarii? LA o adica n-ai de unde sa stii...
Avatar utilizator
the_curse
Junior Member
 
Mesaje: 181
Membru din: Dum Mar 28, 2004 12:00 am

Mesajde Salma » Dum Feb 20, 2005 9:53 am

Dragul meu atotstiutor, simt in tonul tau iritat o implicare personala in subiect (ma rog, subiectul era "Fobiile", dar daca vrei tu, vorbim si despre depresie, desi nu e tot un drac). Intre PROBLEME psihice si un dezechilibru emotional care poate avea ca rezultat o stare depresiva este iarasi o diferenta pe care vad ca n-o intelegi, in mintea ta cum ai o depresie amarata cum, hop, iti tai venele. Depresia asta care in adolescenta ne face asa interesanti, abisali si neintelesi (toti avem parte de "perioada Cioran") are la randul ei mai multe trepte de intensitate si, ca sa te lamuresti, iata ce spun specialistii in legatura ierarizarea tulburarilor si interventia necesara:

Tratament psihiatric de urgenta
Aceasta decizie este luata cand clientii manifesta simptome psihiatrice acute cu o deteriorare semnificativa si cu un potential letal ridicat (ex: depresie cu ideatie suicidara, psihoze acute, episod maniacal si scoruri mai mici de 9 la CTRS). Aceste persoane se vad pe sine, ceilalti si lumea din jur extrem de distorsionat si indeplinesc criteriile unei tulburari psihiatrice. Interventia implica spitalizarea, protectia pentru a nu se rani pe ei insisi sau pe celalalti, medicatie si izolare

(Ei, ca sa obtii matale un scor mai mic de 9 trebuie sa te straduiesti nitzel)

Psihoterapie/consiliere de lunga durata
Aceasta decizie este luata atunci cand clientii manifesta simptome psihiatrice acute cu o anumita deteriorare, dar nu severa, fara potential letal

Si mai e consilierea de scurta durata, pentru tot poporu'

Spre marea ta surprindere, nu se sinucid chiar asa multi oameni pe cat ai crede tu, chiar daca, e adevarat, cu totii avem momente de depresie. Ar fi bine daca oamenii aia de care zici tu ca fac tratamente indelungate cu Xanas sau mai stiu eu ce ar fi educati sa solicite ajutor de specialitate, din partea unui consilier, inca de la primele semne de dezechilibru, dar nu, la noi omul se duce la psiholog sau la medic doar cand mai are un pic si da coltzul. Entuziasmul cu care sustii xanaxul ma face sa cred ca l-ai testat pe pielea ta, asa ca nu inteleg ce te-a deranjat in replica mea. Imi sustin afirmatia ca este iures in creierasul tau, o afirmatie care nu cred ca da dovada de nesimtire ci, poate, de o parinteasca ingrijorare in raport cu un adolescent care incurca borcanele cu antidepresive intr-un mod ingrijorator. Si, spre profunda ta uimire, afla ca LA o adica, chiar stiu.
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
Avatar utilizator
Salma
 
Mesaje: 774
Membru din: Sâm Mar 01, 2003 12:00 am

Mesajde older » Joi Mar 17, 2005 2:44 pm

Thanatofobie se cheama fobia de care sufar eu, frica de moarte. De cand ma stiu mi-e frica ca s-ar putea sa nu ma mai trezesc dimineata. A fost o perioada acum cativa ani in care aproape ca nu puteam sa adorm noaptea. Stateam intinsa in pat si deodata imi dadeam seama ca nu mai simt nimic, absolut nimic si ma apuca groaza. Idea de a ramane fara simturi, fara constiinta, fara amintiri ma ingrozeste si acum. Dar asta nu ar fi nimic in comparatie cu imaginea descompunerii corpului (nu ca as exclude idea incinerarii :( ), a milioanelor de vietati care s-ar putea infrupta din mine.

M-am documentat cu privire la reincarnare, viata de dupa moarte etc... nimic nu are efect, nimic nu m-a convins indeajuns cat sa-mi atenueze frica de moarte. Noroc ca in ultima vreme nu mai e obsesiva...
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
Avatar utilizator
older
 
Mesaje: 699
Membru din: Mie Feb 23, 2005 12:00 am

Mesajde Dee-Dee71 » Vin Mar 18, 2005 8:00 pm

fobiile mele sunt: paienjenii, radioactivitatea, scarile si cerceii in buric
i love you, you pay my rent
Avatar utilizator
Dee-Dee71
 
Mesaje: 388
Membru din: Joi Iun 20, 2002 11:00 pm

Mesajde abortive_mind » Mie Oct 05, 2005 4:28 pm

De thanatofobie am suferit acu vreo doi ani. Nu stiu din ce cauza a aparut, asa cum nu-mi dau seama nici cum a disparut. Cert e ca nu mai vreau sa trec printr-o astfel de perioada. Cum inchideam ochii, ma si vedeam intr-un sicriu, fara aer, fara lumina, fara posibilitatea de a ma misca... Nu mai puteam sta singura deloc ca incepeam sa plang. Eram isterica de-a binelea. Era si o chestie asociata cu batranetea, singuratatea, imposibilitatea de a face tot ce vrei. Nu stiu, pana la urma totul se rezuma la o sg fraza: Nu vreau sa mor!
abortive_mind
Junior Member
 
Mesaje: 21
Membru din: Mar Sep 13, 2005 11:00 pm

Mesajde memetshot » Mie Oct 05, 2005 5:06 pm

Dee-Dee71 scrie:fobiile mele sunt: paienjenii, radioactivitatea, scarile si cerceii in buric

care cum vine cosmaru tau e un paiangin radioactiv care urca pe scari si face zgomot de la cercelu din buric.
anfachingbalivabal
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde abortive_mind » Joi Oct 06, 2005 10:49 pm

Si mai sufar de o chestie, pe care nu stiu daca o pot numi fobie, dar a fost cu mine toata viata mea. Nu pot manca de la straini, mancaruri noi, combinatii care mi se par ciudate. Daca totusi tre sa mananc, si nu conteaza daca ajung la concluzia ca-mi place sau nu, mi se opreste respiratia pentru o fractiune de secunda, pe urma tusesc scurt si sec. E aiurea, zau! Si mai luam si bataie pe faza asta cand eram mica. :)
abortive_mind
Junior Member
 
Mesaje: 21
Membru din: Mar Sep 13, 2005 11:00 pm

Mesajde Ramuna » Vin Oct 07, 2005 8:20 pm

nu am nici o fobie eu, spre surprinderea mea... Nu ma tem de nimeni si de nimic :))
inca ma mai ustura pielea de pe locul de unde te-ai rupt tu
Avatar utilizator
Ramuna
Junior Member
 
Mesaje: 207
Membru din: Lun Aug 29, 2005 11:00 pm

Mesajde eyewitness » Vin Oct 07, 2005 9:04 pm

duar p00la te-nspaimanta cateodata da probabil ie din cauza stressului ~p
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde sol » Sâm Oct 08, 2005 5:46 am

older scrie:Thanatofobie se cheama fobia de care sufar eu


Intreab-o pe mama (ta) daca nu provii dintr-o sarcina toxica, sau daca nu cumva mergea la examene cu tine bebe si te pitea intr-un sertar de birou.
A mea asa facea, ma proptea intre capitalul lui Marx si dialectica lui Hegel sa n-ajung la rechizite : fobia e scrisa in memoria celulelor dar la mine-n cap e lumina de la sursa si pot, acum, lua metroul, urca in lift si dormi in cel mai negru intuneric.
Dar poate nu te temi <de moarte ci de vesnicia ei> : schimba-ti numele, e obiceiul pamantului. pana sa se prinda cine te cauta pe-acasa gatzi ce-i de gatat, pe urma mai vezi tu.
<Pe urma> zice unii ca e radacina gandirii paguboase (on topic), parandu-ni-se ca lucrurile merg catre ceva de dinainte spre apoi sau de dinapoi spre inainte : observi ca e exact acelasi lucru in desteptata noastra patrie, limba romana ?
Shezi bland, numai butaforia se uzeaza.
Avatar utilizator
sol
Junior Member
 
Mesaje: 520
Membru din: Vin Apr 22, 2005 11:00 pm

Anterior

Înapoi la Psihologie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron