Raritati si curiozitati culinare mai vechi sau mai noi
53 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
Uhaaaaaa da suntetz rapizi, multam mumos
Boon, se pare ca un lucru e clar, si anume treaba cu apa plus otet plus sare. Acuma revenind la mai 'nainte... 2 saptamani ;i ? sigur nu crapa de foame ?
Treaba cu gadilitu nu mi se pare rentabila la 50 de melci, da as putea sa le cant la fluier ceva
Servus !
Boon, se pare ca un lucru e clar, si anume treaba cu apa plus otet plus sare. Acuma revenind la mai 'nainte... 2 saptamani ;i ? sigur nu crapa de foame ?
Treaba cu gadilitu nu mi se pare rentabila la 50 de melci, da as putea sa le cant la fluier ceva
Servus !
- Melcul
- Junior Member
- Mesaje: 6
- Membru din: Lun Apr 26, 2004 11:24 pm
- Localitate: padure
aia este varianta cea mai buna, ideala, se mai pot lasa peste noapte intr-un vas cu apa si cu o greutate deasupra ca sa nu iasa, ca sa isi lase mizeria, apoi se spala in apa cu sare. daca sunt tineri, dupa fiert se pot scoate si cu o scobitoare din cochilii ...
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Da nu mor daca ii acoperi cu apa? Adica nu se imput pana dimineatza?
La mine in Cluj au aparut o gramada de melci deja. Nush care-i teaba pa la voi.
La mine in Cluj au aparut o gramada de melci deja. Nush care-i teaba pa la voi.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
-
piskeshu - banned
- Mesaje: 5692
- Membru din: Vin Noi 14, 2003 12:00 am
nu mor, cica ... acum eu stiu procedurile ca o stiu (cum stiu alte procedee de bucatarie pe care nu le folosesc), da io melci n-am facut si nici nu o sa fac, imi ie mila sa omor melcii tineri si de vii.
melcii se culeg fie in final de octombrie, fie in martie (depinde deigur de zona si clima). cica is mai buni atunci, da' habar n-am de ce. oricum mor de la apa sarata de a doua zi
melcii se culeg fie in final de octombrie, fie in martie (depinde deigur de zona si clima). cica is mai buni atunci, da' habar n-am de ce. oricum mor de la apa sarata de a doua zi
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
persoana mea nu a vazut de vanzare decat foarte rar si gata preparatzi sau d'aia marini (pfui ca am uitat acum cum ii cheama, au in vama veche la terase) care nu-s deloc curatzatzi.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Aici asa este, nici eo n-am vazut vreodata de cumparat .. nici proaspeti nici marinati nici marini si nici de desert S-apai chiar daca ar fi, cum sa dai amar de bani cand hrana numa nu te traje de mana prin padure sau prin parc ?
Zici danone ca ti-e mila sa-i tai ? Pai ce, tzipa, se zbat, a ? Gaini cum tai ?
Tu esti chiar bucatar sau ai vreo pasiune pentru asta ? Ca daca esti, baga o reteta profesionala, si-ti dau la schimb o retzeta de la eo citire (de fructe de mare cu legume) de te linji pe deshte, ce zici ?
Deci asa si prin urmare, multam inca odata si ma pregatesc de vanatoare :S
Zici danone ca ti-e mila sa-i tai ? Pai ce, tzipa, se zbat, a ? Gaini cum tai ?
Tu esti chiar bucatar sau ai vreo pasiune pentru asta ? Ca daca esti, baga o reteta profesionala, si-ti dau la schimb o retzeta de la eo citire (de fructe de mare cu legume) de te linji pe deshte, ce zici ?
Deci asa si prin urmare, multam inca odata si ma pregatesc de vanatoare :S
- Melcul
- Junior Member
- Mesaje: 6
- Membru din: Lun Apr 26, 2004 11:24 pm
- Localitate: padure
papara verde (dintr-un manuscris brancovenesc, via BPT, adaptat de danone)
pui intr-o oala mare apa, sare si unt cam cat un ou si fierbi catvash. tai
felii de paine, le presari cu patrunjel si macris, le pui intr-o tipsie si
le pui la copt pe carbuni.
intr-o piulitza se amesteca oua fierte maruntite cu ficatzei prajitzi si
verdeatza, amestecul se pune pe feliile de paine din tingire.
peste toate se toarna apa fiarta cu unt si sare si acrita cu lamaie sau
agurida.
se rup deasupra cateva oua cat sa lege amestecul si se coc cu tipsirea
astupata pana se coc.
pui intr-o oala mare apa, sare si unt cam cat un ou si fierbi catvash. tai
felii de paine, le presari cu patrunjel si macris, le pui intr-o tipsie si
le pui la copt pe carbuni.
intr-o piulitza se amesteca oua fierte maruntite cu ficatzei prajitzi si
verdeatza, amestecul se pune pe feliile de paine din tingire.
peste toate se toarna apa fiarta cu unt si sare si acrita cu lamaie sau
agurida.
se rup deasupra cateva oua cat sa lege amestecul si se coc cu tipsirea
astupata pana se coc.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
melcii marini
danone scrie:persoana mea nu a vazut de vanzare decat foarte rar si gata preparatzi sau d'aia marini (pfui ca am uitat acum cum ii cheama, au in vama veche la terase) care nu-s deloc curatzatzi.
Se cheama rapane in Vama si 2 MAi, dar sint cam ca un zgirci , nu prea buni
- Petrecaretul
- Junior Member
- Mesaje: 16
- Membru din: Vin Mai 20, 2005 3:38 pm
- Localitate: Bucuresti
Apropos de rapane, vara asta intr-o vacanta mult prea prelungita intre Vama si 2 Mai la indemnul unui prieten ne-am apucat de cules rapane.Am mancat de vreo 5-6 ori gatite in diverse feluri.Cea mai buna a fost tocanita (cu rosii coapte sa fie putin dulce, ardei gras-iute, ....s.a.m.d) dar nici cele inabusite in usturoi nu au fost rele deloc.
- itzicool
- Junior Member
- Mesaje: 5
- Membru din: Mie Sep 05, 2007 11:25 pm
- Localitate: Constanta
de curand am avut la indemana papilelor gustative una bucata terrine de cerf au cognac direct de la mama si tata ei din frantia.
a mea era de la forrestine cu 20% carne de cerb si 1% cognac.
treaba asta e unfel de pateu as mai pe romaneste. bineinteles proportiile de cerb si cognac pot varia, la unele fiind mai importante
a mea era de la forrestine cu 20% carne de cerb si 1% cognac.
treaba asta e unfel de pateu as mai pe romaneste. bineinteles proportiile de cerb si cognac pot varia, la unele fiind mai importante
-
Daimon - Mesaje: 5074
- Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
- Localitate: timisoara
ntzzzzz!
nu e un pateu, deosebirea principala vine de la vasul special in care se gateste: un vas de lut emailat, care se numeste terrine, de aici si numele mancarii dar si de la felul cum se gateste si cat de tare este macinata, carnea, in terrine, deobicei se intalnesc si bucati in timp ce un pate, este cum il stiti, pasta ca de acolo ii si vine numele!
nu e un pateu, deosebirea principala vine de la vasul special in care se gateste: un vas de lut emailat, care se numeste terrine, de aici si numele mancarii dar si de la felul cum se gateste si cat de tare este macinata, carnea, in terrine, deobicei se intalnesc si bucati in timp ce un pate, este cum il stiti, pasta ca de acolo ii si vine numele!
-
viXen - Junior Member
- Mesaje: 715
- Membru din: Vin Iul 03, 2009 11:00 pm
da. tru' sa e, definitoriu este vasul respectiv si faptul ca nu-i tocmai terci.
eu m-am lasat furat de borcanu in care era prezentata
o alta diferenta daca vreti, fata de banalul pate, ar fi aceea ca terrinele astea pot avea ca ingrediente de baza si legume sau chiar fructe, nu doar carne.
eu m-am lasat furat de borcanu in care era prezentata
o alta diferenta daca vreti, fata de banalul pate, ar fi aceea ca terrinele astea pot avea ca ingrediente de baza si legume sau chiar fructe, nu doar carne.
-
Daimon - Mesaje: 5074
- Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
- Localitate: timisoara
eu mi-as lua o terrine din aia - adica vasul, doar ca am gasit pe net si-s cam scumpe.
poate primesc cadou una pe verde brotacel !!
http://www.pentrugatit.ro/index.php?productID=986&discuss=yes
poate primesc cadou una pe verde brotacel !!
http://www.pentrugatit.ro/index.php?productID=986&discuss=yes
-
viXen - Junior Member
- Mesaje: 715
- Membru din: Vin Iul 03, 2009 11:00 pm
nu, nu. ala-i tahine. sau tajine. despre vasul acela de lut cu capac conic si o gaurica in varf zici, nu?
terrine e pate-ul cela de la frantzuji facut din orice vrea muschiu lor. si scuuuuuuuuuuump! este si in cluj un magazin de delicatese, si aveau tot soiul de conserve din astea cu bunatati da n-are rost sa mai intru acolo ca nu-i de nasu-mi.
a. pardon. ma bagai ca musca-n lapte. abia acum am vazut link-ul. scuzati.
terrine e pate-ul cela de la frantzuji facut din orice vrea muschiu lor. si scuuuuuuuuuuump! este si in cluj un magazin de delicatese, si aveau tot soiul de conserve din astea cu bunatati da n-are rost sa mai intru acolo ca nu-i de nasu-mi.
a. pardon. ma bagai ca musca-n lapte. abia acum am vazut link-ul. scuzati.
- helga
- Mesaje: 305
- Membru din: Mie Mai 07, 2008 11:00 pm
da mai, numai ca nu e pate, dar e delicatesa, rasul curcilor, cand a pornit la drum ca mancare de umplut burtile si de tinut de foame!
daca fac rost de ceva asemanator o sa fac un experiment!
adica sa fac o terrine care semana rau cu toba noastra http://charcuteriesundays.blogspot.com/2008/12/crazy-for-pig-ears.html
daca fac rost de ceva asemanator o sa fac un experiment!
adica sa fac o terrine care semana rau cu toba noastra http://charcuteriesundays.blogspot.com/2008/12/crazy-for-pig-ears.html
-
viXen - Junior Member
- Mesaje: 715
- Membru din: Vin Iul 03, 2009 11:00 pm
53 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori