Gratarul la iarba verde
45 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Gratarul la iarba verde
deschid acest thread sezonier fiindca tot vorbim si povestim care cum furam la gratare si ma gandeam sa ne impartasim experientele culinare si bahice ale acestor iesiri ca sa ne dam reciproc idei.
ieri am facut un gratar la o curte (vorba vine), in conditii de oarece penurie materiala si lene maxima, pe gratar s-au asternut: cotlete de poprc, carnaciori proaspeti, trandafiri (de iulie ), felii de ceapa verde, rondele de ceapa uscata, felii de dovlecei, ardei grasi. toate alternand pe gratar, si puse gramada intr-un vas acoperit dupa tratarea termica, au lasat o zama dumnezeiasca.
separat mujdeiul facut din usturoi (lojic ), rosie coapta, ardei copt, sare, ulei, ciushca iute si sare.
plus, fireste o salatzica de vara.
toate stropite cu un tzoi de palinca tare ca piatra si beri cat cuprinde.
ieri am facut un gratar la o curte (vorba vine), in conditii de oarece penurie materiala si lene maxima, pe gratar s-au asternut: cotlete de poprc, carnaciori proaspeti, trandafiri (de iulie ), felii de ceapa verde, rondele de ceapa uscata, felii de dovlecei, ardei grasi. toate alternand pe gratar, si puse gramada intr-un vas acoperit dupa tratarea termica, au lasat o zama dumnezeiasca.
separat mujdeiul facut din usturoi (lojic ), rosie coapta, ardei copt, sare, ulei, ciushca iute si sare.
plus, fireste o salatzica de vara.
toate stropite cu un tzoi de palinca tare ca piatra si beri cat cuprinde.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Apai un gratar a la paiacec,suna cam in halul urmator:
- pulpe pui,condimentate bine de tot
- carnaciori de casa sau cat mai picantzi
- peshte eventual.
- cateva cepe zdrobite shi aruncate in jar,sa moara lumea de pofta:D
- tzuica nelipsita,bauta cu nesatz odata cu aprinderea focului shi pana la savurarea primului dumicat.
- O bere doua dupa masa
- era sa uit de salata de varza sau cruditatzi
- somn de voie!
- pulpe pui,condimentate bine de tot
- carnaciori de casa sau cat mai picantzi
- peshte eventual.
- cateva cepe zdrobite shi aruncate in jar,sa moara lumea de pofta:D
- tzuica nelipsita,bauta cu nesatz odata cu aprinderea focului shi pana la savurarea primului dumicat.
- O bere doua dupa masa
- era sa uit de salata de varza sau cruditatzi
- somn de voie!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
- Membru din: Dum Oct 12, 2003 11:00 pm
ultimu gratar la care fusai prezent pe post de grataragiu sef se desfasura in incinta strandului Tineretului si a constat in banali mici si banalele pulpe de pui.
pentru un efect oke painea servita la masa tre intai prajita pe gratar,
totul fu stins de la inceput pana la final cu multa multa bere
dupa gratar, neluand in seama avertismente de gen: nu intra in apa dupa ce mananci am intrat in apa dupa ce am mancat
pentru un efect oke painea servita la masa tre intai prajita pe gratar,
totul fu stins de la inceput pana la final cu multa multa bere
dupa gratar, neluand in seama avertismente de gen: nu intra in apa dupa ce mananci am intrat in apa dupa ce am mancat
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
Gratar a la Ic
Se face focul si se asteapta jarul
Se pun pe tepuse insirate felie de ardei,carne ,ceapa,rosie,cartof (flie subtire de tot )
Ccare de vita,porc si pui.
Pe aceiasi tepusa se pune doar de acelasi tip.
Dupa ce sunt gata se imparte la ficare cite o bucata sau doua din ficare cu legumele aferente.
Se bea vin rosu cu inghititiri mici.
Sanatate
Se face focul si se asteapta jarul
Se pun pe tepuse insirate felie de ardei,carne ,ceapa,rosie,cartof (flie subtire de tot )
Ccare de vita,porc si pui.
Pe aceiasi tepusa se pune doar de acelasi tip.
Dupa ce sunt gata se imparte la ficare cite o bucata sau doua din ficare cu legumele aferente.
Se bea vin rosu cu inghititiri mici.
Sanatate
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
pacha scrie:Ccare de vita
i se mai spune si balega, da?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
deci vara fiind s-a mai facut de un gratar pe care s-au asezat alternativ urmatoarele:
1. carnatzi proaspeti cu chimen
2. un cotlet intreg umplut cu pasta de carnatzi si ciuperci si infipr in frigare
3. piept de pui umplut cu ciuperci+marar+unt+condimente+cascaval
4. frigarui (porc, ciuperci, kaiser, ceapa, rosii)
5. muschiuletzi de porc impanatzi cu usturoi si kaiser
6. ciuperci umplute cu unt si cashcaval
7. porumb si cartofi
pe langa inevitabilele rosii si cuacavetzi plus clasicul mujdei (usturoi, rosii si ardei iuti copti, ulei, sare, apa)
stropite cu belshug. sa ne hie de bine.
1. carnatzi proaspeti cu chimen
2. un cotlet intreg umplut cu pasta de carnatzi si ciuperci si infipr in frigare
3. piept de pui umplut cu ciuperci+marar+unt+condimente+cascaval
4. frigarui (porc, ciuperci, kaiser, ceapa, rosii)
5. muschiuletzi de porc impanatzi cu usturoi si kaiser
6. ciuperci umplute cu unt si cashcaval
7. porumb si cartofi
pe langa inevitabilele rosii si cuacavetzi plus clasicul mujdei (usturoi, rosii si ardei iuti copti, ulei, sare, apa)
stropite cu belshug. sa ne hie de bine.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Ati vorbit pe aici de ce sa punem pe gratar cand iesim la iarba verde.
Dar daca apare intrebarea : Care gratar, ca l-am uitat (sau nu l-am luat ca-i prea greu de carat, sau ca l-am dat la altcineva si nu l-a mai adus, sau ca cine trebuia sa aduca gratarul n-a mai venit.......).
Totusi ingredientele de fript (carneturile si celelalte) le-am luat.
Binenteles ca putem improviza in functie de imprejurari.
O solutie la indemana oricui este sa nu plecati la iarba verde fara o rola de folie de aluminiu(chiar daca ati luat si gratarul). Orice carne (sau leguma) poate fi invelita in folie si ingropata in jar. Rezultatul este de obicei excelent(am incercat si cu pulpe de pui, si cu peste , si cu ceafa de porc).
Daca sunteti intr-o zona mai "civilizata" si aveti norocul sa gasiti o bucata de tabla ruginita(pe care n-au gasit-o rromii culegatori de fier vechi ), o puteti curata bine de rugina cu nisip(pamant) , spala cu detergent sau sapun si obtineti o plita de calitate rezonabila (cred ca sunt persoane care o sa strambe din nas dar treaba lor, n-au decat sa manance cruditati:D).
Daca sunteti intr-o zona mai salbatica(sa zicem pe la munte) puteti sa faceti un foc mare pe care sa puneti un bolovan mare si plat la incalzit(dupa ce l-ati spalat in prealabil....daca nu aveti prealabil....). Pe bolovanul respectiv se poate praji un muschi de porc sau de vita, niste pulpe de pui , sau niste carnaciori fara probleme. Poate si mititei dar piatra trebuie sa fie foarte dreapta sa nu plece mititeii la plimbare. Am folosit de multe ori metoda aceasta(mi-e urat sa car in rucsac si gratarul pe langa cort, sac de dormit, haine, haleala etcaetera).
Mai exista si banala tepusa de lemn in care pot fi infipte ca pentru frigarui diverse chestii. O chestie foarte interesanta este sa infigeti in teapa un carnati de casa in lung nu de-a latul, pe care-l crestati ca sa nu se sparga. Dar intotdeauna sa aveti pregatita felia de paine pe care sa scurgeti zeama ce iasa din carneturi.
Dar daca apare intrebarea : Care gratar, ca l-am uitat (sau nu l-am luat ca-i prea greu de carat, sau ca l-am dat la altcineva si nu l-a mai adus, sau ca cine trebuia sa aduca gratarul n-a mai venit.......).
Totusi ingredientele de fript (carneturile si celelalte) le-am luat.
Binenteles ca putem improviza in functie de imprejurari.
O solutie la indemana oricui este sa nu plecati la iarba verde fara o rola de folie de aluminiu(chiar daca ati luat si gratarul). Orice carne (sau leguma) poate fi invelita in folie si ingropata in jar. Rezultatul este de obicei excelent(am incercat si cu pulpe de pui, si cu peste , si cu ceafa de porc).
Daca sunteti intr-o zona mai "civilizata" si aveti norocul sa gasiti o bucata de tabla ruginita(pe care n-au gasit-o rromii culegatori de fier vechi ), o puteti curata bine de rugina cu nisip(pamant) , spala cu detergent sau sapun si obtineti o plita de calitate rezonabila (cred ca sunt persoane care o sa strambe din nas dar treaba lor, n-au decat sa manance cruditati:D).
Daca sunteti intr-o zona mai salbatica(sa zicem pe la munte) puteti sa faceti un foc mare pe care sa puneti un bolovan mare si plat la incalzit(dupa ce l-ati spalat in prealabil....daca nu aveti prealabil....). Pe bolovanul respectiv se poate praji un muschi de porc sau de vita, niste pulpe de pui , sau niste carnaciori fara probleme. Poate si mititei dar piatra trebuie sa fie foarte dreapta sa nu plece mititeii la plimbare. Am folosit de multe ori metoda aceasta(mi-e urat sa car in rucsac si gratarul pe langa cort, sac de dormit, haine, haleala etcaetera).
Mai exista si banala tepusa de lemn in care pot fi infipte ca pentru frigarui diverse chestii. O chestie foarte interesanta este sa infigeti in teapa un carnati de casa in lung nu de-a latul, pe care-l crestati ca sa nu se sparga. Dar intotdeauna sa aveti pregatita felia de paine pe care sa scurgeti zeama ce iasa din carneturi.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
Da, da, da, gigiell al nostru priceput la toate are dreptate
Dar mai sunt doua chestii care mi-au mers si anume: tzigla sau caramida incinse in jar, desi caramida e cam mica si daca nu gasesti mai multe e cam nasol.
Si plantele, frunze, de brusture de ce o fi, faci coconi mari de tot si ii frigi in jar.
Bineinteles ca astea sunt ultimatimuri, ale lui gigiell primeaza, of cors.
Dar mai sunt doua chestii care mi-au mers si anume: tzigla sau caramida incinse in jar, desi caramida e cam mica si daca nu gasesti mai multe e cam nasol.
Si plantele, frunze, de brusture de ce o fi, faci coconi mari de tot si ii frigi in jar.
Bineinteles ca astea sunt ultimatimuri, ale lui gigiell primeaza, of cors.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
bre, cand vaz ce vreme i-afara piere tot chefu de gratar...la iarba verde
hai sa vorbim de prin aprilie , mai incolo
hai sa vorbim de prin aprilie , mai incolo
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
Sa stii ca se poate face gratar foarte bine si la sanius. Cu un vin fiert din termos alaturi devine chiar palpitant. Poti sa si uiti ca sunt minus enspe grade pe afara.
Prin zona noastra intalnesti destul de multa lume in uichend la gratare si in perioada asta.
Ps. Chestia cu tiglele n-am testat-o. S-a marcat.
Prin zona noastra intalnesti destul de multa lume in uichend la gratare si in perioada asta.
Ps. Chestia cu tiglele n-am testat-o. S-a marcat.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
Vad ca lumea inca nu s-a hotarat sa iasa la gratare desi primavara e pe duca. Asa ca poate va fac pofta cu ce am mancat vichendu trecut la cabana.
Niste aripioare de pui aduse la o frumoasa culoare aramie, traditionalii mititei dar de dimensiuni ca aia de la Dedulesti, niste carnaciori extrem de picanti ca sa mearga bine berea si ciuciuleti care au inceput sa apara pe pajiste. Din ciuciuleti am mai facut si o garnitura excelenta calindu-i impreuna cu ceapa in margarina(ca n-am luat unt) Am testat in premiera si chestia cu ceapa pe gratar si m-a surprins cat de buna a iesit:).
In concluzie: mai iesiti oameni buni la iarba verde si gratare si lasati computerul macar in weekend ca va damblagiti de cap:D
Niste aripioare de pui aduse la o frumoasa culoare aramie, traditionalii mititei dar de dimensiuni ca aia de la Dedulesti, niste carnaciori extrem de picanti ca sa mearga bine berea si ciuciuleti care au inceput sa apara pe pajiste. Din ciuciuleti am mai facut si o garnitura excelenta calindu-i impreuna cu ceapa in margarina(ca n-am luat unt) Am testat in premiera si chestia cu ceapa pe gratar si m-a surprins cat de buna a iesit:).
In concluzie: mai iesiti oameni buni la iarba verde si gratare si lasati computerul macar in weekend ca va damblagiti de cap:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
grataru la pavele se pune sau numa ala la iarba verde ca verdeata?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
memetShol scrie:
what is astia?
cantharellus cibarius
uite-i
http://www.mykoweb.com/CAF/photos/Cantharellus_cibarius(tfl-s187-26).jpg
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Dano, tre sa te contrazic!
Recunosc faptul ca pealocuri si la aceasta ciuperca ii zice ciuciulete, dar cea la care ma refeream este o ciuperca de pajiste(imi scapa denumirea latina s-ar putea sa fie vorba de Marasmius oreades) pe cand cea din poza ta e de padure.
Am dat si o alta denumire populara: burete de roua care n-am auzit-o si pentru cantharellus cibarius. La asta am mai auzit denumiri de genu: urechiusi, bureti galbeni, galbiori. Deci ce am mancat eu in weekend nu a fost cantharellus cibarius....punct.
Edit: amintea fluffy de scrumbioare. Parca acum e sezonul lor. Din pacate la Sibiu ajung foarte greu aceste bunatati de pus pe gratar.
Recunosc faptul ca pealocuri si la aceasta ciuperca ii zice ciuciulete, dar cea la care ma refeream este o ciuperca de pajiste(imi scapa denumirea latina s-ar putea sa fie vorba de Marasmius oreades) pe cand cea din poza ta e de padure.
Am dat si o alta denumire populara: burete de roua care n-am auzit-o si pentru cantharellus cibarius. La asta am mai auzit denumiri de genu: urechiusi, bureti galbeni, galbiori. Deci ce am mancat eu in weekend nu a fost cantharellus cibarius....punct.
Edit: amintea fluffy de scrumbioare. Parca acum e sezonul lor. Din pacate la Sibiu ajung foarte greu aceste bunatati de pus pe gratar.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
gigielle nu pe mine ma contrazici bre roza:
http://www.fanclub.ro/retete-proprii-si-cartzi-de-bucate-at3976.html
la care link ai sa gasesti:
adeca tu crezi ca io uit ce am mai vorbit? tu ai zis, io te-am crezut ramolitule
PE care, da? hai nu te supara, te rog io
http://www.fanclub.ro/retete-proprii-si-cartzi-de-bucate-at3976.html
la care link ai sa gasesti:
gigiell scrie:Ca sa-mi fac intrarea pe forumul acesta am sa spun si eu o povestioara.
Sper ca nu am gresit adresa.
Se pleaca cu rucsacu in spate pe o ploaie dea lu marinaru Noe spre munte. In rucsac pe langa cort, toale si patura, cosul zilnic al romanului normal din ’986, adica: painea de pe cartela, margarina Marga, branza topita nu stiu de care (se mai gaseau cateodata) tabla de slana, doo cepe, o capatana de usturoi, PUNCT. In gara, din gasca promisa de 40 de trupeti doar trei....Luca si Matei (si cu mine zece ..... nu ca sa-i.......... intrece).
La destinatie mai apare un ratacit ca sa fim perechi perechi.(apropo- pe Luca perechea mea o mai chema si Anca).
Se alege pentru corturi o poiana plina cu ciuciuleti(sau bureti de roua sau cantarelus cibarius...cred).
adeca tu crezi ca io uit ce am mai vorbit? tu ai zis, io te-am crezut ramolitule
acelasi scrie:Am dat si o alta denumire populara: burete de roua care n-am auzit-o si pentru cantharellus cibarius.
PE care, da? hai nu te supara, te rog io
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
J
Ca dau semne de ramolit:D recunosc si in posturile respective, ca nu am dat denumirea latineasca in mod categoric penca nu eram cu cartulia in fata.
Dar cu poza galbiorilor in fata si cu eticheta alaturi am fost ferm
Despre Marasmius oreades inca mai am dubii ca la culoarea din poza sunt cam albe fata de ciuciuletii culesi de mine din natura.
Iar daca te-am indus inspre eroare imi cer scuzele de rigoare.
Cat despre suparare, n-ai nici o grija. Nu ma supara decat prostia si rautatea, si astea doar atunci cand nu ma lasa sa le ignor.
gigiell scrie::
cantarelus cibarius...cred
Dar cu poza galbiorilor in fata si cu eticheta alaturi am fost ferm
nu a fost cantharellus cibarius
Despre Marasmius oreades inca mai am dubii ca la culoarea din poza sunt cam albe fata de ciuciuletii culesi de mine din natura.
Iar daca te-am indus inspre eroare imi cer scuzele de rigoare.
Cat despre suparare, n-ai nici o grija. Nu ma supara decat prostia si rautatea, si astea doar atunci cand nu ma lasa sa le ignor.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
bre ciciuletii asti au codita subtire sis maro deschis?
aveam si io la mine la tzara la un moment neste ciumperci care cresteau pa langa pruni. dar din pacat din cauza de nustu ce de vro 5 ani nu am mai vazt nicio codita
aveam si io la mine la tzara la un moment neste ciumperci care cresteau pa langa pruni. dar din pacat din cauza de nustu ce de vro 5 ani nu am mai vazt nicio codita
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
bah sa nu confuzi cu prunele uscate si cazute din pruni. iereai treaz?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
Asa cumva arata ciuciuletii dar atentie ca sunt unele otravitoare asemanatoare. Diferenta e ca ciuciuletii au lamelele un pic mai deschise la culoare decat palaria si sunt mai rare decat la cele otravitoare iar piciorul e tare, fibros. Mai sunt unele ciuperci asemanatoare dar albe, crem numite ciuperci de prun si care sunt bune dar eu nu sunt sigur pe ele.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
s.
astea erau....vezi bah ochila ca nu visam io
Mai sunt unele ciuperci asemanatoare dar albe, crem numite ciuperci de prun
astea erau....vezi bah ochila ca nu visam io
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
ciuperci de prun si care sunt bune dar eu nu sunt sigur
bah memet, nu vezi ca omu nu ie sigur de ele? tu ai loat si iote acu la batranete? vrei sa zici ca esti normal?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
Nu sunt sigur pe ele ca n-am stat sa le studiez cum trebuie si , pe de alta parte, una din cele 5 ciuperci mortale e asemanatoare. Celelalte mortale sunt mai usor de identificat, una e de un portocaliu maroniu si nu prea exista pe la noi, una e aproape neagra si nu ma atrage, iar celelalte doua au obligatoriu volva. Asa ca de astea albe, daca nu sunt absolut sigur ma feresc.
Celelalte ciuperci pot fi toxice, mai te rastesti la copaci , mai faci un mariaj cu buda, mai vezi cai verzi pe pereti da-ti trece:D.
Celelalte ciuperci pot fi toxice, mai te rastesti la copaci , mai faci un mariaj cu buda, mai vezi cai verzi pe pereti da-ti trece:D.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
Despre Marasmius oreades inca mai am dubii ca la culoarea din poza sunt cam albe fata de ciuciuletii culesi de mine din natura.
Iar daca te-am indus inspre eroare imi cer scuzele de rigoare.
cautand diverse pe google image am observat ca pozele difera mult la acelasi soi, uite o fotografie mai detaliata:
http://www.bluewillowpages.com/mushroomexpert/images/nadon/nadon_marasmius_oreades.jpg
stai bah linistit, om serios esti tu? cum sa-ti ceri scuze? fi barbat, scuipa, injura, ce mama ma-sii?
edit: ce e aia volva?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Asa mai zic si eu. E drept ca au ales o culoare de fond cam ca plicu dar ciupercile sunt clare si cu diversitatea necesara pentru o buna recunoastere. Bine ca m-am lamurit si eu de denumirea ciuciuletilor, ca erau mai multe care semanau ca forma dar culorile din poze erau dubioase.
Ps. De injurat si de scuipat nu ma ocup ca nu-mi permite religia:D
Ps. De injurat si de scuipat nu ma ocup ca nu-mi permite religia:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
45 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori