Speedy Gonzales: sandwich-uri, omlete si alte retete ieftine si/sau rapide
126 mesaje
• Pagina 3 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
una supa cu taitei reteta originala pe care v-o zic step by step:
pui la fiert trei - patru cani de apa si dupa ce fierbe pui taitzeii (care se fac in doo trei minute), adaugi doua plicuri de supa de pui instant (din aia peste care pui doar apa fiarta si e gata) si un borcan de tocana de legume, dai cateva clocote si gata. daca ai la indemana pui si verdeatza pe deasupra (io am pus cozi de ciapa verde) si ceva piper.
(asta e din seria gatitului la doua noaptea )
pui la fiert trei - patru cani de apa si dupa ce fierbe pui taitzeii (care se fac in doo trei minute), adaugi doua plicuri de supa de pui instant (din aia peste care pui doar apa fiarta si e gata) si un borcan de tocana de legume, dai cateva clocote si gata. daca ai la indemana pui si verdeatza pe deasupra (io am pus cozi de ciapa verde) si ceva piper.
(asta e din seria gatitului la doua noaptea )
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
O varianta rapida de cartofi prajiti.(cand am facut-o prima oara am crezut ca am inventat ata de taiat mamaliga:D)
Cartofii se dau pe razatoare cu dinti mari.
Atentie! cand bucata de cartof este mai mica exista riscul sa va razuiti si degetele:D.
Se intinde tocatura rezultata(stratul sa nu fie gros ca nu se face bine la mijloc) intr-o tigaie de teflon cu ulei incins. Cand s-a rumenit suficient se intoarce pe partea cealalta ca o clatita. Cand este aproape gata mai puteti razui si niste branzeturi peste si merg si un ou doua batute spuma. Mai intoarceti o data ca sa se rumeneasca oul(branza) si pe partea astalalta. Chestie de un sfert de ora cu tot cu curatat cartofii.
Aceiasi razuiala de cartofi am vazut-o la italieni (tv Alice), dar ei faceau ca un fel de chiftelute.
Daca clatiti razuiala respectiva si o puneti la scurs, o puteti presara in ulei incins si obtineti niste cartofi prajiti in stil chinezesc fara sa va riscati buricele degetelor:D.
Edit: binenteles ca sarati si piperati dupa gust toti cartofii astia.
Cartofii se dau pe razatoare cu dinti mari.
Atentie! cand bucata de cartof este mai mica exista riscul sa va razuiti si degetele:D.
Se intinde tocatura rezultata(stratul sa nu fie gros ca nu se face bine la mijloc) intr-o tigaie de teflon cu ulei incins. Cand s-a rumenit suficient se intoarce pe partea cealalta ca o clatita. Cand este aproape gata mai puteti razui si niste branzeturi peste si merg si un ou doua batute spuma. Mai intoarceti o data ca sa se rumeneasca oul(branza) si pe partea astalalta. Chestie de un sfert de ora cu tot cu curatat cartofii.
Aceiasi razuiala de cartofi am vazut-o la italieni (tv Alice), dar ei faceau ca un fel de chiftelute.
Daca clatiti razuiala respectiva si o puneti la scurs, o puteti presara in ulei incins si obtineti niste cartofi prajiti in stil chinezesc fara sa va riscati buricele degetelor:D.
Edit: binenteles ca sarati si piperati dupa gust toti cartofii astia.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
Treaba aia cu cartofii o sa o gasesti in crashme/retetare, etc ca fiind o mancare traditionala a elvetiei: Rí¶sti.
Ei o fac siin varianta ta si in varianta cu cartofi fierti si de multe ori am vazut (pe net) ca se servesc cu ou ochi deasupra. Asa ca ai ratat inventia frunzei
http://www.lesbeauxcuis.com/images/images_exotiques/roesti.jpg
si acum ontopic:
daca raman spaghette de la reteta "serioasa" de mai devreme, mai e un rest de branza grasa de oaie, albusurile ramase, batute + inca un ou, se amesteca bine, se condimenteaza dupa plac, se pune in vas de dat la cuptor si nu mai ai decat de asteptat putin. (speedy asta e bun pentru meseanul infometat care a ramas fara spaghette gratinate )
Ei o fac siin varianta ta si in varianta cu cartofi fierti si de multe ori am vazut (pe net) ca se servesc cu ou ochi deasupra. Asa ca ai ratat inventia frunzei
http://www.lesbeauxcuis.com/images/images_exotiques/roesti.jpg
si acum ontopic:
daca raman spaghette de la reteta "serioasa" de mai devreme, mai e un rest de branza grasa de oaie, albusurile ramase, batute + inca un ou, se amesteca bine, se condimenteaza dupa plac, se pune in vas de dat la cuptor si nu mai ai decat de asteptat putin. (speedy asta e bun pentru meseanul infometat care a ramas fara spaghette gratinate )
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Salata calda
- se fierb cartofi bucatele mici cu delikat sau sare
- dupa ce se fierb se toarna cartofii cu tot cu apa ramasa intr-un lighean
- in acelasi lighean se adauga varza tocata marunt (nu cine stie ce chinuiala)
- se adauga ulei, otet, sare dupa gust
* se poate consuma si rece
- se fierb cartofi bucatele mici cu delikat sau sare
- dupa ce se fierb se toarna cartofii cu tot cu apa ramasa intr-un lighean
- in acelasi lighean se adauga varza tocata marunt (nu cine stie ce chinuiala)
- se adauga ulei, otet, sare dupa gust
* se poate consuma si rece
- Blueiris
- Junior Member
- Mesaje: 3
- Membru din: Mie Apr 20, 2005 8:12 pm
- Localitate: Romania
Omleta in lipie
se face o omleta de primavara (cu ceapa verde sau orice verdeturi dupa gust)
se desface o lipie in doua
se unge cu o crema de unt/branza/branza topita (cu verdeturi), se pun foi de salata verde
omleta se coace rotund si se pune in lipie (arata ca o placinta)
se poate servi taiata felii gen pizza sau rulata ca o shaorma, cu salata alaturi sau sosuri de prin frigider.
se face o omleta de primavara (cu ceapa verde sau orice verdeturi dupa gust)
se desface o lipie in doua
se unge cu o crema de unt/branza/branza topita (cu verdeturi), se pun foi de salata verde
omleta se coace rotund si se pune in lipie (arata ca o placinta)
se poate servi taiata felii gen pizza sau rulata ca o shaorma, cu salata alaturi sau sosuri de prin frigider.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Dupa grataru de pasti facut in varfu dealului de deasupra Sighisoarei a rezultat o gramada de carne pe care nu am apucat sa o mancam. Adica niste ceafa de porc, mititei, carnat afumat, totul cantarind vreo doua kilograme(ca am cumparat ca nehalitul:D peste 3 kilograme pentru 2 persoane). Asa ca am ajuns acasa cu carnetu fript si cu sanse mici de a mai manca asa carne macra fiind mult prea satui. Dar totusi ca sa nu se strice am facut o combinatie excelenta.
Ceapa si usturoi verde calite intr-o cratita
Adaugat carne, mici , carnati taiati cubulete si calit un pic
2 rosii taiate si ele marunt plus o cutiuta de pasta de rosii pentru culoare
Cartofi fierti , curatati si dati pe razatoarea mare
amestecat bine cu sare si piper.
Rezultat excelent. Totul a durat mai putin de o juma de ora cu tot cu fiert cartofii , curatat de coaja si razuit.
Ps. nu am folosit toata carnea, asa ca poate aveti ceva sugestii pentru alte combinatii:)
Ps2. nu am luat si carne de miel ca stiam ca o sa mancam in vizite pe la altii:D
Ceapa si usturoi verde calite intr-o cratita
Adaugat carne, mici , carnati taiati cubulete si calit un pic
2 rosii taiate si ele marunt plus o cutiuta de pasta de rosii pentru culoare
Cartofi fierti , curatati si dati pe razatoarea mare
amestecat bine cu sare si piper.
Rezultat excelent. Totul a durat mai putin de o juma de ora cu tot cu fiert cartofii , curatat de coaja si razuit.
Ps. nu am folosit toata carnea, asa ca poate aveti ceva sugestii pentru alte combinatii:)
Ps2. nu am luat si carne de miel ca stiam ca o sa mancam in vizite pe la altii:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
nu ma duc la sibiu. e departe :p
gigiell...dar de ce nu ai pus carnea in congelator...si o mancai saptamana viitoare, cand ti-era foame ?
o reteta foarte rapida si de mare efect e sa faci maioneza cu ciuperci si usturoi. cumperi de la magazin niste maioneza, o cutie de ciuperci chinezesti Ma Ling....si o capatana de usturoi. Le amesteci intre ele si le mananci
gigiell...dar de ce nu ai pus carnea in congelator...si o mancai saptamana viitoare, cand ti-era foame ?
o reteta foarte rapida si de mare efect e sa faci maioneza cu ciuperci si usturoi. cumperi de la magazin niste maioneza, o cutie de ciuperci chinezesti Ma Ling....si o capatana de usturoi. Le amesteci intre ele si le mananci
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
pai am zis usturoi !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Torpila energizanta
Cand am zile incarcate la birou (fara sa stii daca la pranz vei apuca sa mananci) prefer sa mananc dimineata ceva consistent si bun.
Ingrediente:2-3 oua fierte, sos tartar, conserva de peste (ton in ulei), o rosie si niste cascaval (roquefort de preferinta).Se pun ingredientele in mixer si se prelucreaza pana la optinerea unei paste omogene.Se consuma pe felii de paine prajita (pe paine mai adaug si muraturi tocate marunt) alaturi de o cana cu ceai (prefer ceaiul de maciese).
Ingredientele pot fi modificate dupa preferinta si posibilitati.(la zile mari adaug si caviar).
Cand am zile incarcate la birou (fara sa stii daca la pranz vei apuca sa mananci) prefer sa mananc dimineata ceva consistent si bun.
Ingrediente:2-3 oua fierte, sos tartar, conserva de peste (ton in ulei), o rosie si niste cascaval (roquefort de preferinta).Se pun ingredientele in mixer si se prelucreaza pana la optinerea unei paste omogene.Se consuma pe felii de paine prajita (pe paine mai adaug si muraturi tocate marunt) alaturi de o cana cu ceai (prefer ceaiul de maciese).
Ingredientele pot fi modificate dupa preferinta si posibilitati.(la zile mari adaug si caviar).
- mikutzul
- Junior Member
- Mesaje: 501
- Membru din: Vin Mar 11, 2005 3:34 pm
- Localitate: kinky land
Oua umplute...care se prepara foarte usor...si le poti manca la ocazii speciale si nu numai :
Se cumpara niste pateu de ficat (eu prefer pateul de la Selgros. e proaspat. bagat in tzipla..nu in conserva metalica), se mai cumpara niste maioneza la borcan...daca va e lene sa o faceti in casa...si vreo 15 oua.
Se fierb ouale tare (dar nu asa de tare incat sa se faca maro galbenusul). Se lasa sa se raceasca, se curata de coaja...si se scot galbenusurile. Se amesteca galbenusurile cu pateul de ficat. Se pune piper daca se doreste. Apoi cu crema asta se umplu la loc albusurile fierte...si peste se pune maioneza deasupra...si niste patrunjel pentru ornament.
Foarte gustos acest tip de mancare !
Se cumpara niste pateu de ficat (eu prefer pateul de la Selgros. e proaspat. bagat in tzipla..nu in conserva metalica), se mai cumpara niste maioneza la borcan...daca va e lene sa o faceti in casa...si vreo 15 oua.
Se fierb ouale tare (dar nu asa de tare incat sa se faca maro galbenusul). Se lasa sa se raceasca, se curata de coaja...si se scot galbenusurile. Se amesteca galbenusurile cu pateul de ficat. Se pune piper daca se doreste. Apoi cu crema asta se umplu la loc albusurile fierte...si peste se pune maioneza deasupra...si niste patrunjel pentru ornament.
Foarte gustos acest tip de mancare !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
Caviar...150gr=70 euro
Caviar...250gr=00 euro cu pile la bucatarie (vezi romanii la dineuri fac grimase si spun ca e gem de coacaze)
Moshule, mai lasa maioneza ca are mult colesterol.....Exista mancaruri si fara maioneza.
Offtopic fara intentie.
Caviar...250gr=00 euro cu pile la bucatarie (vezi romanii la dineuri fac grimase si spun ca e gem de coacaze)
Moshule, mai lasa maioneza ca are mult colesterol.....Exista mancaruri si fara maioneza.
Offtopic fara intentie.
- mikutzul
- Junior Member
- Mesaje: 501
- Membru din: Vin Mar 11, 2005 3:34 pm
- Localitate: kinky land
hmm, tot traiam cu impresia ca v-am zis gaselnita cu servitul supei da' nu o gasesc.
deci cum ie bestial de servit orice supa (a mea era de pui cu legume). se face un senvish din paine, unt si branza (imputzita daca avetzi), se prajeste si se pune fierbinte deasupra exact in momentul servirii dupa ce inainte sa pus o mana zdravana de cozi de ceapa verde. (desigur merge orice variatie, margarina, telemea, cuptor, toaster)
deci cum ie bestial de servit orice supa (a mea era de pui cu legume). se face un senvish din paine, unt si branza (imputzita daca avetzi), se prajeste si se pune fierbinte deasupra exact in momentul servirii dupa ce inainte sa pus o mana zdravana de cozi de ceapa verde. (desigur merge orice variatie, margarina, telemea, cuptor, toaster)
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Ce am mai reusit sa fac saptamana trecuta.
Din baghete de alea lungi de aproape un metru (un fel de franzele) am taiat bucati lungi cam aproape cat diametru tigaii, le-am despicat pe lung(nu de tot, ca sa ramana o margine comuna), am uns interiorul cu unt, mustar, am pus si niste felii de rosii(de astea de sera fara gust prea mult dar altele n-am avut), am mai taiat marunt niste ceapa verde, binenteles si ceva sare si piper, apoi doua bucati de cremvursti si ceva branza topita de prin frigider, am presat bine sandwishul ca sa se muleze bine toate celea in interior si l-am pus in tigaie in ceva ulei sa se prajeasca pe ambele parti. Am pus si capac deasupra tigaii ca caldura:D sa patrunda si in interiorul sanvisului.
Partea interesanta este ca acea bagheta buretoasa cauciucata(cam asa e cand o mesteci normal)a devenit crocanta si proaspata rezultand astfel un fel de croque excelent.
Din baghete de alea lungi de aproape un metru (un fel de franzele) am taiat bucati lungi cam aproape cat diametru tigaii, le-am despicat pe lung(nu de tot, ca sa ramana o margine comuna), am uns interiorul cu unt, mustar, am pus si niste felii de rosii(de astea de sera fara gust prea mult dar altele n-am avut), am mai taiat marunt niste ceapa verde, binenteles si ceva sare si piper, apoi doua bucati de cremvursti si ceva branza topita de prin frigider, am presat bine sandwishul ca sa se muleze bine toate celea in interior si l-am pus in tigaie in ceva ulei sa se prajeasca pe ambele parti. Am pus si capac deasupra tigaii ca caldura:D sa patrunda si in interiorul sanvisului.
Partea interesanta este ca acea bagheta buretoasa cauciucata(cam asa e cand o mesteci normal)a devenit crocanta si proaspata rezultand astfel un fel de croque excelent.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
Din pacate alea le-am gasit ceva mai tarziu, ca altfel nu le omiteam:D.
Sper sa mai gasesc si in weekendu asta o portie de ciumperci mai binecrescute ca a plouat si a fost si cald, asa ca au conditii bune de crestere:D.
Sper sa mai gasesc si in weekendu asta o portie de ciumperci mai binecrescute ca a plouat si a fost si cald, asa ca au conditii bune de crestere:D.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
gustarea de la miezul noptii pentru cetateni infometati si umblareti s-a comis rapid asa:
taiat rosii felii rotunde, asezat pe marginea farfuriei+sare, busuioc, ulei masline
amestecat conserva porumb, gogosar cubulit, marar si maioneza, asezat gigea intr-o parte de farfurie.
cartofi noi prajitz cu tot cu coaja, scosi si amestecati cu sare, unt, verdeturi mediteraneene si rozmarin.
un piatto unico cum zic macaronarii. cu bere.
taiat rosii felii rotunde, asezat pe marginea farfuriei+sare, busuioc, ulei masline
amestecat conserva porumb, gogosar cubulit, marar si maioneza, asezat gigea intr-o parte de farfurie.
cartofi noi prajitz cu tot cu coaja, scosi si amestecati cu sare, unt, verdeturi mediteraneene si rozmarin.
un piatto unico cum zic macaronarii. cu bere.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
deci am vazut si io o reteta la teve si am si facut-o. ff misto.
Faceti o pasta ca pt clatite (adica cu lapte, faina si oua) apoi in ac compozitie puneti porumb fiert (d`la de la conserva) si fulgi de porumb. Amestecati umpic si apoi puneti cu lingura gramajoare in ulei incins.
Ies niste gustarele ff bune. Combinate cu o salata sunt excelente.
Faceti o pasta ca pt clatite (adica cu lapte, faina si oua) apoi in ac compozitie puneti porumb fiert (d`la de la conserva) si fulgi de porumb. Amestecati umpic si apoi puneti cu lingura gramajoare in ulei incins.
Ies niste gustarele ff bune. Combinate cu o salata sunt excelente.
Sunt ura falselor feline, surprinse-n perne adormite...
Oderint dum metuant.
Oderint dum metuant.
-
Amaterasu - Mesaje: 1287
- Membru din: Lun Aug 26, 2002 11:00 pm
pachetzele de primavara (tarzie si fara carne).
se iau niste lipii d'alea de saorma si se taie din cerc patrate asfel dintr-o lipie = doo patratzele = doo pachetzele.
calim in niste ulei ceapa, morcov ras si varza, la foc foarte mare si condimentam cu soia. impachetam (atasez demo) in patratele din compozitie, rulam strans, prajim in baie de ulei si o sa avem niste trebi cu care batem templul soarelui in no time
uitati aici cum impacheteaza chinejii
http://members.cox.net/aileenkiner/recipe/techniques.html
se iau niste lipii d'alea de saorma si se taie din cerc patrate asfel dintr-o lipie = doo patratzele = doo pachetzele.
calim in niste ulei ceapa, morcov ras si varza, la foc foarte mare si condimentam cu soia. impachetam (atasez demo) in patratele din compozitie, rulam strans, prajim in baie de ulei si o sa avem niste trebi cu care batem templul soarelui in no time
uitati aici cum impacheteaza chinejii
http://members.cox.net/aileenkiner/recipe/techniques.html
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Tocma asear am bagat un spidi gonzalez d-asta shi anume:
o punga fulgi de fasole
nishte apa fiarta, sare, delikat, piper, verdeatza, o ceapa mare, pasta de tomate, doo foi de dafin shi ulei. + un tel.
Se ia un vas in care se toarna fulgii de fasole dupe care se adauga cate putzin apa d-aia fiarta,pana se face un terci mai tare ashea, apoi se arunca nishte delikat ashea la mishto, dupe care se ia la frecat:D ca pe maioneza,adica cu ulei,pana se face bulbuci frumushei.Se gusta shi daca mai trebe sare se mai pune.(pentru cei care nu shtiu,Delikatu ie sarat rau de tot).
Se dscrifica ceapa in doo, apoi iar in doo(deci in 4) shi apoi se toaca semicerce subtzirele,apoi se da la calit, la foc mic,cu otzar de ulei.Se dilueaza nishte pasta de tomate cu apa,se arunca peste ceapa care sfaraie shi se ingalbeneshte vazand cu oichii, urmata in de aproape de nishte piper, foi de dafin shi verdeatza.
Dupe ce a mai dat un clocot mic, se toarna sosu asta peste fasolea preparata mai devreme,se lasa umpic sa dospeasca,timp in care se desface un borcan de gogoshari coptzi la otzet.
O bunatate!
o punga fulgi de fasole
nishte apa fiarta, sare, delikat, piper, verdeatza, o ceapa mare, pasta de tomate, doo foi de dafin shi ulei. + un tel.
Se ia un vas in care se toarna fulgii de fasole dupe care se adauga cate putzin apa d-aia fiarta,pana se face un terci mai tare ashea, apoi se arunca nishte delikat ashea la mishto, dupe care se ia la frecat:D ca pe maioneza,adica cu ulei,pana se face bulbuci frumushei.Se gusta shi daca mai trebe sare se mai pune.(pentru cei care nu shtiu,Delikatu ie sarat rau de tot).
Se dscrifica ceapa in doo, apoi iar in doo(deci in 4) shi apoi se toaca semicerce subtzirele,apoi se da la calit, la foc mic,cu otzar de ulei.Se dilueaza nishte pasta de tomate cu apa,se arunca peste ceapa care sfaraie shi se ingalbeneshte vazand cu oichii, urmata in de aproape de nishte piper, foi de dafin shi verdeatza.
Dupe ce a mai dat un clocot mic, se toarna sosu asta peste fasolea preparata mai devreme,se lasa umpic sa dospeasca,timp in care se desface un borcan de gogoshari coptzi la otzet.
O bunatate!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
- Membru din: Dum Oct 12, 2003 11:00 pm
deci aperitiv ultrarapid e ala in care iei niste branzeturi ramase prin frigi si le amesteci binebine cu unt si verdeatza, pasta sa se faca si cat e moale o intinzi egal pe foaie de lipie de kebabi (m-am indragostit de lipiile astea), mai pui si cateva cuburi de rosii sau ardei sa dea gigea in sectziune si o rulezi mai strans si o lasi la rece si o tai porma felii si o asezi cu diverse ce mai gasesti pe farfurie si te dai mare cu o treaba de 5 minute. dupa ce o rulezi sa nu uiti sa o infasori strans in folie.
arata aproximativ asa:
http://www.hengstenberg.de/images/content/rezepte/fotos/fleisch/rotessa_salat.jpg
arata aproximativ asa:
http://www.hengstenberg.de/images/content/rezepte/fotos/fleisch/rotessa_salat.jpg
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
tot din categoria Speedy si bun va propun salata pe care tocmai am terminat-o si de facut si de papat!
Se pun intr-un castron niste boabe de fasole fierte (o cantitate aproximativ egala cu ceea ce ti-a ramas dupa ce ai fiert fasolele pentru bors si ai observat ca-s prea multe!), se toaca repede niste ceapa verde (da si gust si aspect), se tranteste o mana buna de marar tocat, o rosie tocata cubulete, se presara niste branza de burduf, se pune sare, mult piper, ulei si otet, se amesteca si se mananca pe nerasuflate!!
Se pun intr-un castron niste boabe de fasole fierte (o cantitate aproximativ egala cu ceea ce ti-a ramas dupa ce ai fiert fasolele pentru bors si ai observat ca-s prea multe!), se toaca repede niste ceapa verde (da si gust si aspect), se tranteste o mana buna de marar tocat, o rosie tocata cubulete, se presara niste branza de burduf, se pune sare, mult piper, ulei si otet, se amesteca si se mananca pe nerasuflate!!
"Uneori se mai intampla insa ca vreun Smochin razvratit sa se catzere pe gard si sa-si ia lumea in cap... "
imi asum ceea ce scriu, cine are de gand sa plagieze o face pe barba lui
imi asum ceea ce scriu, cine are de gand sa plagieze o face pe barba lui
-
river - Junior Member
- Mesaje: 1035
- Membru din: Joi Ian 23, 2003 12:00 am
mikutzul scrie:Torpila energizanta
Ingredientele pot fi modificate dupa preferinta si posibilitati.(la zile mari adaug si caviar).
Torpila enrgotronica nec plus ultra (pe principii chinezesti, adaptare libera.)
Kiwi decojit, invelit in folie, scobit (nu prin folie ci prin capatul lasat liber) cat vreti, umplut la loc cu ciocolata amara si caviar (un borcanel standard iti ajunge o saptamana de lucru, deci nu e scump). 2 buc. - 4 ore energie garantata. Conditie: sa suporte stomacul aciditatea. Remediu natural (de altfel bun oricui): urda cu care se acompaniaza torpila.
Edit: nu incercati sa varati urda in torpila, rolul ei e sa se ocupe de sucurile gastrice la momentul ingerarii. Plus ca nici n-ar incape.
-
sol - Junior Member
- Mesaje: 520
- Membru din: Vin Apr 22, 2005 11:00 pm
salata de ton(abarn-am daca asta-i denumirea, da` trebuia sa aiba una, asha ca...):
ingrediente:
- o punga de melcishori(paste fainoase) cat mai mari(sa poata fi prinshi lejer in furculitza);
- o conserva(sau doo, dupe posibilitatzi shi gramaj) de ton in chili(sau ulei - depinde cat de iute vretz sa iasa);
- doi-trei castravatzi;
- doua roshii;
- doo-trei sute de gramede masline.
se fierb melcishorii, dupa care se amesteca cu tonu, castravetzii taiatzi felii, maslinele shi roshiile taiate cum vretzi!
supersimplu! iar daca tonul ie cu chili, mere berea dup-aia de numa!
ingrediente:
- o punga de melcishori(paste fainoase) cat mai mari(sa poata fi prinshi lejer in furculitza);
- o conserva(sau doo, dupe posibilitatzi shi gramaj) de ton in chili(sau ulei - depinde cat de iute vretz sa iasa);
- doi-trei castravatzi;
- doua roshii;
- doo-trei sute de gramede masline.
se fierb melcishorii, dupa care se amesteca cu tonu, castravetzii taiatzi felii, maslinele shi roshiile taiate cum vretzi!
supersimplu! iar daca tonul ie cu chili, mere berea dup-aia de numa!
[color=red][color=#000000][color=sienna]citat celebru[color=black] - personaj celebru ([color=silver]by default)[/color]
[/color][/color][/color][/color]
[/color][/color][/color][/color]
-
nae cinefil - Mesaje: 3740
- Membru din: Mar Sep 30, 2003 11:00 pm
O salata spidi gonzales excelenta iese din rosii taiate felii si amestecate cu fasii de gogosar murat (toate sa fie cat mai reci), sare, piper, f putin ulei si pt. amatori verdeturi si un pic de zeama de la gogosarii cu pricina. miam !
ps- odata am pus la salata asta si unpic de sos de rosii de casa, condimentat - rezultat foarte bun!
ps- odata am pus la salata asta si unpic de sos de rosii de casa, condimentat - rezultat foarte bun!
- Alienor
- Junior Member
- Mesaje: 798
- Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
- Localitate: .
126 mesaje
• Pagina 3 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori