Dulciuri
Deci ,da.Dupa ce am citit majoritatea posturilor anterioare,am ajuns la concluzia ca majoritatea prefera ciucalata.Sincera sa fiu,nu ma prea omor dupa dulciuri,insa totusi am cateva preferinte:napolitanele cu cacao,clatitele cu nuca si ciucalata ,inghetata(orice fel de sortiment exceptand cea de cacao sau alune)si papanasii..in rest..nimic.
- Catzelusha
- Mesaje: 767
- Membru din: Joi Ian 01, 2004 12:00 am
Am fost ieri prin Cora si am zis sa-mi iau un Toblerone. Ramasesem cu gustul de Toblerone adus de unchiu Ticu de afara. (pentru a citi despre unchiu Ticu...click aici )
Asadar....32 000 lei un Toblerone de 100 g. Scrie pe el "product of Switzerland. Zurich." A fost doar un fake. Nu seamana absolut deloc la gust cu o ciocolata elvetiana, cu Tobleroneul pe care il stiam eu. In nici un caz nu este facut in Elvetia. Sau daca e facut la ei...e facut pentru lagarul socialist. Ca si asa scrie pe el in sarbeste, rusa, romana. Cat o fi pretul de fabrica al unui Toblerone elvetian...daca in Cora se vinde cu 1 $ ? Doar nu fac elvetienii ciocolati la 30 centi.
De fapt doream sa spun...ca pe piatza romaneasca se gaseste fake Toblerone, fake Snikers, fake Mars.....numai fakeuri. Iar Milka e facuta cu lapte de Alpi.....la Brasov. Si invelita de marmotele care locuiesc in padurea de pe Tampa.
Asadar....32 000 lei un Toblerone de 100 g. Scrie pe el "product of Switzerland. Zurich." A fost doar un fake. Nu seamana absolut deloc la gust cu o ciocolata elvetiana, cu Tobleroneul pe care il stiam eu. In nici un caz nu este facut in Elvetia. Sau daca e facut la ei...e facut pentru lagarul socialist. Ca si asa scrie pe el in sarbeste, rusa, romana. Cat o fi pretul de fabrica al unui Toblerone elvetian...daca in Cora se vinde cu 1 $ ? Doar nu fac elvetienii ciocolati la 30 centi.
De fapt doream sa spun...ca pe piatza romaneasca se gaseste fake Toblerone, fake Snikers, fake Mars.....numai fakeuri. Iar Milka e facuta cu lapte de Alpi.....la Brasov. Si invelita de marmotele care locuiesc in padurea de pe Tampa.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
- Mesaje: 20687
- Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm
[quote="Catzelusha ... majoritatea prefera ciucalata.[/QUOTE"]
Stie cineva daca a supravietuit pe undeva ciucalata comunista Roll Grill?
Arata cam ca un tub de ruj XXL invelit in celofan cu picatele galbene: un fel de miez de joffre in crusta de crantz apoi strat de ciocolata neagra cu rom, 1,65 lei pe stil stra-vechi. Nu am mai intalnit-o in post-comunism.
Stie cineva daca a supravietuit pe undeva ciucalata comunista Roll Grill?
Arata cam ca un tub de ruj XXL invelit in celofan cu picatele galbene: un fel de miez de joffre in crusta de crantz apoi strat de ciocolata neagra cu rom, 1,65 lei pe stil stra-vechi. Nu am mai intalnit-o in post-comunism.
-
sol - Junior Member
- Mesaje: 520
- Membru din: Vin Apr 22, 2005 11:00 pm
solaris scrie:Stie cineva daca a supravietuit pe undeva ciucalata comunista Roll Grill?
ciucalata cu nume in engleza pe vremea lu ceashca nu am auzit in viatza mea. las ca intrebam maine la aiu, da io nu am auzit si pace si la revolutiune aveam o varsta cu ceva memorie ...
roll grill ... ceaushescu ... hmmm
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Stie cineva daca a supravietuit pe undeva ciucalata comunista Roll Grill?
Arata cam ca un tub de ruj XXL invelit in celofan cu picatele galbene: un fel de miez de joffre in crusta de crantz apoi strat de ciocolata neagra cu rom, 1,65 lei pe stil stra-vechi. Nu am mai intalnit-o in post-comunism.
ciocolata? comunism? ceausescu? roll grill? rom? 1,65 lei?
daca foloseai tema la proba de SF la concursu de literaturi aveai 10 asigurat de la mine
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
pacha scrie:.In ce oras ai italnit asa ceva ?
Arad sta scris pe ciolo-fan. Viena venind mai aproape ca Bucurestiul, chiar era alta, lumea, inca o data, Dana, ai mai multa dreptate decat... nu gasesc termenul portivit, ramana in alb.
Deci da, reteta vieneza. Mama le cumpara pentru pomul de Craciun.
Semana mult (ca dozaj al romului, care era rom si nu esenta) cu ciucalata Fagaras, un bot de cca 73g: fara crantz si tot in celofan.
-
sol - Junior Member
- Mesaje: 520
- Membru din: Vin Apr 22, 2005 11:00 pm
cineva cauta mai de mult reteta de amandina si am gasit-o accidental, data de bucatarii de la Cora si anume:
Prajitura AMANDINA
Ingrediente:
850 g zahar, 13 oua, 450 g faina alba 000, 600 g cacao, 2,35 kg fondant, 700 g margarina crema, 40 g ulei, 40 ml rom, 4 ml esenta rom, 35 ml alcool, 10 g praf de copt
Prepararea BLATULUI CU CACAO:
Se sparg cele 13 oua si se separa albusul de galbenus
Se bate albusul spuma cu 400 g de zahar la robot
Se amesteca galbenusul cu 40 ml ulei si 80 ml apa
Se adauga albusul spuma peste galbenusul amestecat cu ulei plus apa, amestecand de jos in sus cu miscari rapide, ingloband treptat si faina amestecata cu praful de copt si 40 g de cacao
Se tapeteaza fiecare tava cu hartie sulfurizata
Se dozeaza compozitia in tava de dimensiune 300x200 mm, intinzandu-se intr-un strat uniform
Se coace la o temperatura de 180.C timp de 45 min
Se lasa tava fierbinte pe un rastel pentru a se raci complet inainte de a fi utilizat la montatul prajituri.
Prepararea CREMEI DE AMANDINA:
Se spumeaza margarina crema cu 550 din fondant la robot
Se adauga la sfarsit 50 g de cacaoa, alcoolul si 3 ml esenta de rom
Se separa 300 g din crema pentru decor si restul se imparte in doua parti egale
Prepararea SIROPULUI DE AMANDINA:
Se fierbe 600 ml de apa, se adauga 450 g din cantitatea de zahar si se amesteca pana la dizolvare
Se adauga la sfarsit 40 ml de rom si 1ml de esenta de rom
Se lasa sa se raceasca putin
PREPARAREA PRODUSULUI
Se taie blatul in 3 parti
Pe o planseta se pune prima foaie de pandispan
Se trampeaza cu sirop
Se intinde un strat uniform din crema de amandina
Se pune a -2-a foaie de blat
Se trampeaza blatul
Se intinde un cel de al doilea strat de crema
Se pune a-3-a foaie de blat
Se pune prajitura pentru 8 ore in camera frigorifica pentru semifabricat la 0-4 C
Se taie marginile
Se taie blatul in 48 bucati patrate (50x50) in 6/4
Se prepara glazura din fondant, apa si cacao
In glazura calda se glaseaza fiecare amandina
Se pun prajiturile in frigider pentru 30 minute
Se ia fiecare prajitura si se pune in chesa si se aranjeaza pe tavi de prezentare
Cu crema pastrata se face la fiecare Amandina cate o avelina
Fiecare avelina va fi ornata cu disc de ciocolata alba
Prajiturile se dau la rece
Prajitura AMANDINA
Ingrediente:
850 g zahar, 13 oua, 450 g faina alba 000, 600 g cacao, 2,35 kg fondant, 700 g margarina crema, 40 g ulei, 40 ml rom, 4 ml esenta rom, 35 ml alcool, 10 g praf de copt
Prepararea BLATULUI CU CACAO:
Se sparg cele 13 oua si se separa albusul de galbenus
Se bate albusul spuma cu 400 g de zahar la robot
Se amesteca galbenusul cu 40 ml ulei si 80 ml apa
Se adauga albusul spuma peste galbenusul amestecat cu ulei plus apa, amestecand de jos in sus cu miscari rapide, ingloband treptat si faina amestecata cu praful de copt si 40 g de cacao
Se tapeteaza fiecare tava cu hartie sulfurizata
Se dozeaza compozitia in tava de dimensiune 300x200 mm, intinzandu-se intr-un strat uniform
Se coace la o temperatura de 180.C timp de 45 min
Se lasa tava fierbinte pe un rastel pentru a se raci complet inainte de a fi utilizat la montatul prajituri.
Prepararea CREMEI DE AMANDINA:
Se spumeaza margarina crema cu 550 din fondant la robot
Se adauga la sfarsit 50 g de cacaoa, alcoolul si 3 ml esenta de rom
Se separa 300 g din crema pentru decor si restul se imparte in doua parti egale
Prepararea SIROPULUI DE AMANDINA:
Se fierbe 600 ml de apa, se adauga 450 g din cantitatea de zahar si se amesteca pana la dizolvare
Se adauga la sfarsit 40 ml de rom si 1ml de esenta de rom
Se lasa sa se raceasca putin
PREPARAREA PRODUSULUI
Se taie blatul in 3 parti
Pe o planseta se pune prima foaie de pandispan
Se trampeaza cu sirop
Se intinde un strat uniform din crema de amandina
Se pune a -2-a foaie de blat
Se trampeaza blatul
Se intinde un cel de al doilea strat de crema
Se pune a-3-a foaie de blat
Se pune prajitura pentru 8 ore in camera frigorifica pentru semifabricat la 0-4 C
Se taie marginile
Se taie blatul in 48 bucati patrate (50x50) in 6/4
Se prepara glazura din fondant, apa si cacao
In glazura calda se glaseaza fiecare amandina
Se pun prajiturile in frigider pentru 30 minute
Se ia fiecare prajitura si se pune in chesa si se aranjeaza pe tavi de prezentare
Cu crema pastrata se face la fiecare Amandina cate o avelina
Fiecare avelina va fi ornata cu disc de ciocolata alba
Prajiturile se dau la rece
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
yoy, complicated.
niste nedumeriri:
1. 2,35 kg fondant ?!
2. ce-i aia "hartie sulfurizata" ? d-aia de copt? ca io d-aia as fi pus.
3. lasand "trampatu" deoparte (tamponat?), ce ie chesa si ce e avelina?
(si don't shoot me da' parca mai daduse cineva neste retete de amandine mai demult.)
niste nedumeriri:
1. 2,35 kg fondant ?!
2. ce-i aia "hartie sulfurizata" ? d-aia de copt? ca io d-aia as fi pus.
3. lasand "trampatu" deoparte (tamponat?), ce ie chesa si ce e avelina?
(si don't shoot me da' parca mai daduse cineva neste retete de amandine mai demult.)
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
1. reteta e "industriala" cantitatile-s mari, cat despre fondant (io nu-s cu dulciurile, da?) e ceva ca o glazura, uite aici niste explicatii:
http://www.ochef.com/169.htm
Web definition:
An icing made of sugar syrup and glucose, which is cooked to a specific temperature and then kneaded to a smooth, soft paste. This paste can then be colored or flavored and used as an icing for cakes and petit fours (petit fours = amandine da' micute, e reteta din care s-a "tras" amandina)
2. exact nu stiu, da' nu e hartie de copt desi cred ca poti pune foarte bine din aia de copt.
3. probabil inseamna a intinde si nivela in limbaj de cofetari, sincer abar n'am ca nu am facut la scoala.
chesa ie cosuletu ala de hartie cu pliuri care se foloseste la prajituri si la bomboane (asta am facut la scoala la merceologie )
avelinele sunt zbenghii aia ca niste moatze puse in varf de prajitura in care cand eram io mica se punea un romb de ciucalata.
http://www.ochef.com/169.htm
Web definition:
An icing made of sugar syrup and glucose, which is cooked to a specific temperature and then kneaded to a smooth, soft paste. This paste can then be colored or flavored and used as an icing for cakes and petit fours (petit fours = amandine da' micute, e reteta din care s-a "tras" amandina)
2. exact nu stiu, da' nu e hartie de copt desi cred ca poti pune foarte bine din aia de copt.
3. probabil inseamna a intinde si nivela in limbaj de cofetari, sincer abar n'am ca nu am facut la scoala.
chesa ie cosuletu ala de hartie cu pliuri care se foloseste la prajituri si la bomboane (asta am facut la scoala la merceologie )
avelinele sunt zbenghii aia ca niste moatze puse in varf de prajitura in care cand eram io mica se punea un romb de ciucalata.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
[quote="gaga"]2. nu e hartie de copt desi cred ca poti pune foarte bine din aia de copt.
E hartie de impachetat. Boris Vian are un poem in care impacheteaza in ea un cub apoi pomeneste sistemul zecimal <creat de Om intru propria sa imagine>.
E hartie de impachetat. Boris Vian are un poem in care impacheteaza in ea un cub apoi pomeneste sistemul zecimal <creat de Om intru propria sa imagine>.
-
sol - Junior Member
- Mesaje: 520
- Membru din: Vin Apr 22, 2005 11:00 pm
Margarina e penibila in comparatie cu untul
Daca vreti sa fie ceva gustos renuntati sa folositi margarina.
Si la dulciuri si la patiserie trebuie unt. Nesimtitii de la Cora si Carrefour fac economie cu margarina, dar pt acasa folositi unt, e incomparabil.
Si la dulciuri si la patiserie trebuie unt. Nesimtitii de la Cora si Carrefour fac economie cu margarina, dar pt acasa folositi unt, e incomparabil.
- Petrecaretul
- Junior Member
- Mesaje: 16
- Membru din: Vin Mai 20, 2005 3:38 pm
- Localitate: Bucuresti
margarina e penibila oricum, nu doar in comparatie cu untul
Petrecaretul scrie:Daca vreti sa fie ceva gustos renuntati sa folositi margarina.
Si la dulciuri si la patiserie trebuie unt. Nesimtitii de la Cora si Carrefour fac economie cu margarina, dar pt acasa folositi unt, e incomparabil.
Subscriu. Folositi untul cu incredere si cu 80% grasime, daca se poate (captushitzi-va din timp, ca nu se stie daca la iarna ne da guvernul caldura ).
Citeam undeva ca margarina e atat de toxica, incat nici animalele n-o mananca. Inca nu am verificat, ca asta ar insemna sa cumpar un pachet de margarina .
Deshi nici in animalurile astea nu prea mai potzi avea incredere: am facut odata piftele de soia si i-am dat o bucatzica unei pisici, care a mancat-o cu lacomie! Deci nu s-a prins ca nu e carne! Si mai asteptam de la asemenea vietuitoare denaturate sa ne previna din timp cand vine cutremurul!
In concluzie, traiasca vacile, ca ele ne da unt (chiar si alea care sufera de boala vacilor nebune...)!
- isabo
- Junior Member
- Mesaje: 50
- Membru din: Sâm Iul 03, 2004 6:27 pm
- Localitate: Romania
sonatis scrie: Boris Vian are un poem in care impacheteaza in ea un cub apoi pomeneste sistemul zecimal <creat de Om intru propria sa imagine>.
aici e forumu de haleala, s-a ocupat la kterinci si aberatzii?
bre de principiou margarina, aia de se facea pe vremi, ie emulsie de ulei vegetal, nu are ce sa fie nasol. acu' ce fac astia plm, nu stiu io dar margarina margarina e buna. care are o centrifuga poa sa si-o faca singur
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
care are o centrifuga poa sa si-o faca singur
miraculosu si-o face singur si fara centrifuga
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
nu stiu procesul tehnologic da cica asa e.
Margarina afecteaza sistemul imunitar
Este un produs aparut in al doilea razboi mondial, atunci cand untul incepuse sa devina inaccesibil. Cercetatorii americani au descoperit accidental ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului si folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb, asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat "margarina", dupa numele sotiei (Margot) unuia dintre savanti. Din acel moment si pana acum, progresul tehnologic a permis ca produsul, cu ajutorul substantelor sintetice, sa fie din ce in ce mai apetisant si mai atragator. Mirosul de lapte al margarinei e obtinut pe cale chimica. Grasimile care se afla in compozitia ei sunt insa greu asimilate de organism, care, pentru a face fata solicitarii, utilizeaza o cantitate mare de energie.
Sistemul imunitar este astfel neglijat si se creeaza o mai mare sensibilitate la infectii, la intoxicatii si la imbolnavirea de cancer. De asemenea, in procesul de metabolizare a grasimilor, ficatul este solicitat excesiv, favorizand hepatita.
tot din margarina mai culegem:
E312 (galat de dodecil) se foloseste pentru a preveni rancezirea alimentelor grase; poate provoca iritatie gastrica sau cutanata; nu este permis in alimente pentru sugari si copii mici deoarece provoaca tulburari hematologice; este asociat, de asemenea, cu tulburari nervoase; se foloseste in uleiuri, margarina, untura, sosuri de salate. Este permis in Romania.
americanii ie de vina bre, 'rar ai naibi
Margarina afecteaza sistemul imunitar
Este un produs aparut in al doilea razboi mondial, atunci cand untul incepuse sa devina inaccesibil. Cercetatorii americani au descoperit accidental ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului si folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb, asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat "margarina", dupa numele sotiei (Margot) unuia dintre savanti. Din acel moment si pana acum, progresul tehnologic a permis ca produsul, cu ajutorul substantelor sintetice, sa fie din ce in ce mai apetisant si mai atragator. Mirosul de lapte al margarinei e obtinut pe cale chimica. Grasimile care se afla in compozitia ei sunt insa greu asimilate de organism, care, pentru a face fata solicitarii, utilizeaza o cantitate mare de energie.
Sistemul imunitar este astfel neglijat si se creeaza o mai mare sensibilitate la infectii, la intoxicatii si la imbolnavirea de cancer. De asemenea, in procesul de metabolizare a grasimilor, ficatul este solicitat excesiv, favorizand hepatita.
tot din margarina mai culegem:
E312 (galat de dodecil) se foloseste pentru a preveni rancezirea alimentelor grase; poate provoca iritatie gastrica sau cutanata; nu este permis in alimente pentru sugari si copii mici deoarece provoaca tulburari hematologice; este asociat, de asemenea, cu tulburari nervoase; se foloseste in uleiuri, margarina, untura, sosuri de salate. Este permis in Romania.
americanii ie de vina bre, 'rar ai naibi
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
jeaba domle, cine no gustat o margarina marga (sau cum ii spunea pe vremurile alea), din aia ca sapunu de consistenta, nu stie ce ie aia viata:D . Un cartof copt in jar, curatat de coaja, peste care pui o tzara de "marga" si neste sare....
on topic
"o dulceatza":D
on topic
"o dulceatza":D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
Dulciurile... cele mai bune lucruri inventate in lumea asta!
In primul rand fac bine, nu neaparat la silueta ca asta face exact pe invers, insa cand le mananci ai o stare de bine. iar daca mananci ceva dulce inaitne sa inveti un lucru pentru scoala, o poezie, un comentariu cica il retii mai bine. Bun, nu?
In primul rand fac bine, nu neaparat la silueta ca asta face exact pe invers, insa cand le mananci ai o stare de bine. iar daca mananci ceva dulce inaitne sa inveti un lucru pentru scoala, o poezie, un comentariu cica il retii mai bine. Bun, nu?
- Aimee
- Junior Member
- Mesaje: 7
- Membru din: Vin Sep 16, 2005 5:23 pm
- Localitate: Bucuresti
Well insfarsit si subiectul meu favorit.Eu cred ca sunt dependenta de el,dulciurile preferate din Romania sunt ciocolata Primola cu capsune,frisca sau caramel,cornurile cu ciocalata(care in state nu se gasesc) caramelele Sugus si multe altele iar din state M&M,Skittles,Starburst,BountysiMilkiWay.
Credinta castiga cel mai mult,umilinta primeste cel mai mult,dragostea insa lucreaza cel mai mult
-
monserat - Junior Member
- Mesaje: 19
- Membru din: Vin Oct 14, 2005 11:00 pm
Mi-e pofta de cioco de casa (nici o Milka & co nu se compara cu asta) shi am o reteta super buna si foarte simpla..deci:
1 kg de zahar
200 ml apa
1/2 kg lapte praf
1 pachet unt
100 g cacao (d'aia mai dulce)
Se pun la fiert apa si zaharul, se lasa 5 min. Se adaoga cacaua si se lasa sa dea un clocot (2-3 min), apoi se adaoga untul, mestecand continuu. Cand untul iaste topit, se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adaoga treptat laptele. Crema obtinuta se toarna intr-un vas uns cu untic si se pune la rece. Sa va fie de bine!
1 kg de zahar
200 ml apa
1/2 kg lapte praf
1 pachet unt
100 g cacao (d'aia mai dulce)
Se pun la fiert apa si zaharul, se lasa 5 min. Se adaoga cacaua si se lasa sa dea un clocot (2-3 min), apoi se adaoga untul, mestecand continuu. Cand untul iaste topit, se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adaoga treptat laptele. Crema obtinuta se toarna intr-un vas uns cu untic si se pune la rece. Sa va fie de bine!
am carapacea mea, sunt pionier...
"probabil poza ta, din rama ti-ar sopti...stii? nu esti ce-mi doream sa fii" Ion
"probabil poza ta, din rama ti-ar sopti...stii? nu esti ce-mi doream sa fii" Ion
- o_tzestoasa
- Junior Member
- Mesaje: 779
- Membru din: Joi Sep 22, 2005 11:00 am
- Localitate: nicaieri
dragutza reteta, avand in vedere ca sunt un om mort dupa ciocolata zilele astea o sa prepar una.
Alte dulciuri care imi plac pe langa regina (ciocolata) cipsurile (nu conteaza de care dar parca mai mult star cips) biscuiti cu crema, bomboanele si fornetti
Alte dulciuri care imi plac pe langa regina (ciocolata) cipsurile (nu conteaza de care dar parca mai mult star cips) biscuiti cu crema, bomboanele si fornetti
bani nu sunt un scop, sunt un mijloc.
-
Sică - Junior Member
- Mesaje: 1927
- Membru din: Lun Iul 04, 2005 11:00 pm
Bre sica, ai baut prea mult vin. De unde pana unde pana mea chipsurile sunt dulciuri?
In alte ordine de idei. Banuiesc ca e mai bine sa pun aici reteta.. si sper ca nu am mai pus-o ( pe ea, pe reteta)
Nu am puoze.. e doar o praji, simpla si buna.
Ii zice patru sferturi ( si creol daca vreti)
3 oo
200 grame zahar
200 grame faina
200 grame unt
Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile care au fost in prealabil amestecate ( frecate) cu zaharul, se pune faina, se adauga untul topit/ inmuiat . Se baga si un praf de copt.
Daca vreti varianta creola, bagati vanilie/zahar vaniliat si destula scortisoara.
Totul se vara in cuptor la temperatura medie-mare, depinde de cuptor si se lasa pana e gata, normal. Verificati cu o scobitoare, sau ce aveti la indemana, sa nu fie crud la mijloc.
Se poate consuma ca atare, sau se taie ca un blat de tort si se umple cu ce doreste caprioara.
O alta varianta ar fi sa bagati prune/piersici/cirese/capsuni/caise orice fruct, numa ca in cazul ala, bagati mai mult zahar in aluat.
Sper ca nu m-am repetat.
In alte ordine de idei. Banuiesc ca e mai bine sa pun aici reteta.. si sper ca nu am mai pus-o ( pe ea, pe reteta)
Nu am puoze.. e doar o praji, simpla si buna.
Ii zice patru sferturi ( si creol daca vreti)
3 oo
200 grame zahar
200 grame faina
200 grame unt
Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile care au fost in prealabil amestecate ( frecate) cu zaharul, se pune faina, se adauga untul topit/ inmuiat . Se baga si un praf de copt.
Daca vreti varianta creola, bagati vanilie/zahar vaniliat si destula scortisoara.
Totul se vara in cuptor la temperatura medie-mare, depinde de cuptor si se lasa pana e gata, normal. Verificati cu o scobitoare, sau ce aveti la indemana, sa nu fie crud la mijloc.
Se poate consuma ca atare, sau se taie ca un blat de tort si se umple cu ce doreste caprioara.
O alta varianta ar fi sa bagati prune/piersici/cirese/capsuni/caise orice fruct, numa ca in cazul ala, bagati mai mult zahar in aluat.
Sper ca nu m-am repetat.
Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
- Membru din: Joi Iun 19, 2003 11:00 pm
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori