Bautura preferata
140 mesaje
• Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
apa plata,lapte LaDorna cu Nesquick,fresh de portocale,sucuri "naturale" alde Santal,Prigat&co.. si acum alea mai grele : vin (Jidvei dry muscat,preferatul meu), urmeaza whisky(prietenii mei : Jack,Johnny,Jim ) , vodca , tequilla .. cateodata mai beau si sampanie.. toate separat si cu masura cheers!
quod me nutrit me destruit
-
Jasmine - Junior Member
- Mesaje: 2272
- Membru din: Dum Mai 19, 2002 11:00 pm
pt curiosi de pe net:
Braga este o bautura racoritoare, raspandita mai ales in zona de sud - est a tarii. 1. Tehnologia de obtinere : Braga se obtine prin fierberea cu apa a meiului macinat. Lichidul tulbure sau amestecul obtinut dupa racire, din care aproape nimic nu se indeparteaza si care se gaseste la inceputul unei fermentatii alcoolice si acide, reprezinta braga proaspata sau dulce. La scurt timp dupa preparare, braga trece in fermentatie lactica sau se inacreste, obtinandu-se braga acra. Braga este tulbure, mucilaginoasa, cu substante coloidale in suspensie, datorita continutului mare de extract cu substante hranitoare, cu cantitati foarte mici de alcool si de produse de fermentatie acida. Daca este preparata corect, in conditii bune si depozitata corespunzator, braga poate fi considerata ca o bautura igienica. Braga se prepara astfel: intr-un rezervor cilindric si vertical, fabricat din otel inox alimentar, prevazut cu serpentina interioara de incalzire si cu agitator mecanic, ambele fabricate tot din otel inox alimentar, se introduc : - 35 kg miei sfaramat; - circa 375 litri de apa potabila. Amestecul rezultat se fierbe timp de 3 ore, dupa care se lasa in repaos 1 ora. Se adauga apoi, o noua cantitate de apa potabila, pentru compensarea apei evaporate, se porneste amestecarea si se mai fierbe inca 10 ore. Dupa cea de a doua fierbere, amestecul se raceste complet. Pentru ca racirea sa se faca in timp cat mai scurt, masa vascoasa, ramasa in vasul de preparare, se scoate si se intinde la aer, pe scanduri curate si uscate. Masa racita se amesteca apoi cu apa si se lasa circa 8 ore, timp in care incepe fermentatia. Se mai adauga o cantitate de apa potabila, astfel calculata incat sa asigure realizarea parametrilor de calitate, se strecoara prin sita, pentru retinerea impuritatilor vegetale grosiere, provenite din miei. Filtratul reprezinta braga proaspata sau dulce. Compozitia bragai este redata in tabelul 1. 2. Caracterizarea tehnologica a bragai : Braga este o bautura fermentescibila si nu fermentata. Fermentatia incepe printr-o slaba fermentatie alcoolica care, in scurt timp, este inlocuita prin fermentatie acida de tipul lactat, acetic, butiric, etc. Braga este un mediu complex, propriu pentru dezvoltarea diferitelor microorganismelor. Astfel : - intr-un cm3 de braga dulce se gasesc 784 500 germeni, iar - intr-un cm3 de braga acra, obtinuta din braga dulce, dupa 5 - 8 zile, se gasesc 5 850 000 germeni. Cea mai mare parte dintre microorganisme o reprezinta cele din tipul Bacillum Coli si Sacharomycet, care imprima o aroma particulara pronuntata. Se mai gasesc cocci, bacili, mucegaiuri de tipul Mucor. Uneori, in braga se mai adauga zaharina si acid salicilic, pentru indulcire si asigurarea conservabilitatii.
Prof. Dr. Ing. Alexandru Lucian STROIA
Institutul de Chimie Alimentara Bucuresti
Braga este o bautura racoritoare, raspandita mai ales in zona de sud - est a tarii. 1. Tehnologia de obtinere : Braga se obtine prin fierberea cu apa a meiului macinat. Lichidul tulbure sau amestecul obtinut dupa racire, din care aproape nimic nu se indeparteaza si care se gaseste la inceputul unei fermentatii alcoolice si acide, reprezinta braga proaspata sau dulce. La scurt timp dupa preparare, braga trece in fermentatie lactica sau se inacreste, obtinandu-se braga acra. Braga este tulbure, mucilaginoasa, cu substante coloidale in suspensie, datorita continutului mare de extract cu substante hranitoare, cu cantitati foarte mici de alcool si de produse de fermentatie acida. Daca este preparata corect, in conditii bune si depozitata corespunzator, braga poate fi considerata ca o bautura igienica. Braga se prepara astfel: intr-un rezervor cilindric si vertical, fabricat din otel inox alimentar, prevazut cu serpentina interioara de incalzire si cu agitator mecanic, ambele fabricate tot din otel inox alimentar, se introduc : - 35 kg miei sfaramat; - circa 375 litri de apa potabila. Amestecul rezultat se fierbe timp de 3 ore, dupa care se lasa in repaos 1 ora. Se adauga apoi, o noua cantitate de apa potabila, pentru compensarea apei evaporate, se porneste amestecarea si se mai fierbe inca 10 ore. Dupa cea de a doua fierbere, amestecul se raceste complet. Pentru ca racirea sa se faca in timp cat mai scurt, masa vascoasa, ramasa in vasul de preparare, se scoate si se intinde la aer, pe scanduri curate si uscate. Masa racita se amesteca apoi cu apa si se lasa circa 8 ore, timp in care incepe fermentatia. Se mai adauga o cantitate de apa potabila, astfel calculata incat sa asigure realizarea parametrilor de calitate, se strecoara prin sita, pentru retinerea impuritatilor vegetale grosiere, provenite din miei. Filtratul reprezinta braga proaspata sau dulce. Compozitia bragai este redata in tabelul 1. 2. Caracterizarea tehnologica a bragai : Braga este o bautura fermentescibila si nu fermentata. Fermentatia incepe printr-o slaba fermentatie alcoolica care, in scurt timp, este inlocuita prin fermentatie acida de tipul lactat, acetic, butiric, etc. Braga este un mediu complex, propriu pentru dezvoltarea diferitelor microorganismelor. Astfel : - intr-un cm3 de braga dulce se gasesc 784 500 germeni, iar - intr-un cm3 de braga acra, obtinuta din braga dulce, dupa 5 - 8 zile, se gasesc 5 850 000 germeni. Cea mai mare parte dintre microorganisme o reprezinta cele din tipul Bacillum Coli si Sacharomycet, care imprima o aroma particulara pronuntata. Se mai gasesc cocci, bacili, mucegaiuri de tipul Mucor. Uneori, in braga se mai adauga zaharina si acid salicilic, pentru indulcire si asigurarea conservabilitatii.
Prof. Dr. Ing. Alexandru Lucian STROIA
Institutul de Chimie Alimentara Bucuresti
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
danone scrie:se introduc : - 35 kg miei sfaramat...... se strecoara prin sita, pentru retinerea impuritatilor vegetale grosiere, provenite din miei.........
Prof. Dr. Ing. Alexandru Lucian STROIA
Institutul de Chimie Alimentara Bucuresti
Asta e o bautura de pasti, sau acest Prof. Dr. Ing. este ceva mare vrajitor woodoo
Scuze dar nu m-am putut abtine:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
ai dracu aia insistentzii... cu bautura lor de tzarani dobrogeni venetici
care io aflasem ca cica s-ar putea face si cu faina de porumb sau miez de paine :p da' n-am curaj sa incerc asa ceva, tot meiu ramane de baza...
care io aflasem ca cica s-ar putea face si cu faina de porumb sau miez de paine :p da' n-am curaj sa incerc asa ceva, tot meiu ramane de baza...
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
deci cred ca ordinea este urmatoarea: whiskey, vin, tequila, vodka, gin.
bauturi fara alcool: nestea/lipton preferabil de lamaie, coca~cola (de cele mai multe ori insa este combinata cu whiskey), sucuri naturale, apa plata (izvorul alb) si... cam atat.
bauturi fara alcool: nestea/lipton preferabil de lamaie, coca~cola (de cele mai multe ori insa este combinata cu whiskey), sucuri naturale, apa plata (izvorul alb) si... cam atat.
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
- Wild Rose
- Junior Member
- Mesaje: 3338
- Membru din: Dum Sep 01, 2002 11:00 am
- Localitate: buc.
Bere: Carlsberg, probabil sigur cea mai buna bere din lume (din categoria accesibile)
din categoria fitze cea mai buna bere e Bavaria.
Pepsi Max si Fruit Punch din Edgar`s Pub, ca acolo chiar imi pune grenadine, nu ma pacaleshte cu santal de portocale rosii ca in multe localuri de 2 lei sau nici macar de cand cu denominarea asta
din categoria fitze cea mai buna bere e Bavaria.
Pepsi Max si Fruit Punch din Edgar`s Pub, ca acolo chiar imi pune grenadine, nu ma pacaleshte cu santal de portocale rosii ca in multe localuri de 2 lei sau nici macar de cand cu denominarea asta
- tzache
- Mesaje: 652
- Membru din: Vin Iul 15, 2005 11:00 am
- Localitate: bă,cureşti!
la mine ie aja...
in ordinea preferintzelor...berea(in orash)...vodka(la o chermeza ) amestecata cu cola(in acelashi pahar) sau cu vin(in acelashi stomac)...dup-aia cognacu:)
in ordinea frecventzei...apa...berea...sucu' oarecum natural...vodka...cognacu
P.S. nu-mi place cola decat cu vanilie shi nici ginu' nu-mi mai place de ultima data cand l-am combinat cu bere shi cu vin
in ordinea preferintzelor...berea(in orash)...vodka(la o chermeza ) amestecata cu cola(in acelashi pahar) sau cu vin(in acelashi stomac)...dup-aia cognacu:)
in ordinea frecventzei...apa...berea...sucu' oarecum natural...vodka...cognacu
P.S. nu-mi place cola decat cu vanilie shi nici ginu' nu-mi mai place de ultima data cand l-am combinat cu bere shi cu vin
sigur nu intereseaza pe nimeni semnatura asta
-
diablo_pECi - Junior Member
- Mesaje: 359
- Membru din: Mar Iul 19, 2005 11:00 pm
Intre cel cu lămaie, portocală, pepene şi lămaie verde, am ales-o pe ultima.
Un "citiric" cu alcool.
Bun după mancare, pentru că e cam acidulat şi poate să te ardă la stomăcel.
Cei 5% (doar) rom de bacardi recomandă această băutură domnişoarelor ce danţuiesc prin cluburi. Acuma... nu numa donşoarelor. Merje şi la băeţi, dar numa la ăia cu ochelari de "spaceman", tricou mulat, pensaţi, frezaţi, cu volan, care dau din maini de zici că-şi iau sboru, care remarcă liliacu de pe capac şi sticlă şi zic "ia uite mă: beetmen, beetmen! hahahahaha"
Este o băutură de "fiţe", parcă special creată pentru un local de noapte. Frumos colorată, aspectuasă. Pentru efect macsim, pastraţi-o un sfert de oră la congelator. N-o stricaţi cu ghiaţă.
Nu ieste o băutură preferată. Abia ce am incercat-o. Insă nu m-aş mai inghesui să dau optzeci de mii (la supermkt) pe 275 ml de citiric uşor inţepător. Mai bine un... văd eu data viitoare.
Un "citiric" cu alcool.
Bun după mancare, pentru că e cam acidulat şi poate să te ardă la stomăcel.
Cei 5% (doar) rom de bacardi recomandă această băutură domnişoarelor ce danţuiesc prin cluburi. Acuma... nu numa donşoarelor. Merje şi la băeţi, dar numa la ăia cu ochelari de "spaceman", tricou mulat, pensaţi, frezaţi, cu volan, care dau din maini de zici că-şi iau sboru, care remarcă liliacu de pe capac şi sticlă şi zic "ia uite mă: beetmen, beetmen! hahahahaha"
Este o băutură de "fiţe", parcă special creată pentru un local de noapte. Frumos colorată, aspectuasă. Pentru efect macsim, pastraţi-o un sfert de oră la congelator. N-o stricaţi cu ghiaţă.
Nu ieste o băutură preferată. Abia ce am incercat-o. Insă nu m-aş mai inghesui să dau optzeci de mii (la supermkt) pe 275 ml de citiric uşor inţepător. Mai bine un... văd eu data viitoare.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
- tzache
- Mesaje: 652
- Membru din: Vin Iul 15, 2005 11:00 am
- Localitate: bă,cureşti!
in ordinea de pe tricou, numero 1 ieste Remi Martin, cu numaru 2 varu'su din Tennessee Jack Daniels, iar cu numarul 3 un alt titular incontestabil, deosebitul amestec de tequila cu Grenadine shi suc de portocale sh'anume Tequila Sunrise..
o mentziune spesiala pentru beutura de tuate zilele, sh'anume berea, unde campioana de ani buni in topu preferintzelor mele ieste Guiness
o mentziune spesiala pentru beutura de tuate zilele, sh'anume berea, unde campioana de ani buni in topu preferintzelor mele ieste Guiness
?!
-
h0va - Mesaje: 2049
- Membru din: Mar Oct 21, 2003 11:00 pm
vere, bag sama ca am dat de Remi Martin;) buna alegere. si hennesy e tare mijto. ma rog toata zona aia care se cheama Cognac e plina de tot felu de minunatii de-astea. am auzit si io ca astia de pe la Jidvei fac coniac tare mishto.
-
Daimon - Mesaje: 5074
- Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
- Localitate: timisoara
ma bag si io!
am votat tequila ca bautura preferata, pentru ca renuntz la orice cand vine vb de ea, doar ea!
dar am si eu un clasament al meu:
Locul I cu_coronitza-Tequila Cuervo, clar (vreau sa aflu unde gasesc si eu Tequila Patron Silver, care se presupune a fi cea mai buna tequila din lume:n: )
Locul II-vinul alb sec
Locul III-berea (Guinnessul rulz, da si lefe-i buna )
Mentiune: uischiul, nu ma omor dupa unul anume, doar ca nu pot sa-l mai beau pe jack, ne-am certat si nu ne mai suportam unul pe celalalt
Mentiune II-vodka, dar neaparat in combinatie cu santal de pere, a altfel e grava situatia
cola, pepsi, apa tonica si sucuri naturale
si urasc cu toata fiintza mea acloalele dulci, liCHIOARELE, cremele de uischi si ale prostii din astea, dintr-un pahar adorm mai rau ca la filme
am votat tequila ca bautura preferata, pentru ca renuntz la orice cand vine vb de ea, doar ea!
dar am si eu un clasament al meu:
Locul I cu_coronitza-Tequila Cuervo, clar (vreau sa aflu unde gasesc si eu Tequila Patron Silver, care se presupune a fi cea mai buna tequila din lume:n: )
Locul II-vinul alb sec
Locul III-berea (Guinnessul rulz, da si lefe-i buna )
Mentiune: uischiul, nu ma omor dupa unul anume, doar ca nu pot sa-l mai beau pe jack, ne-am certat si nu ne mai suportam unul pe celalalt
Mentiune II-vodka, dar neaparat in combinatie cu santal de pere, a altfel e grava situatia
cola, pepsi, apa tonica si sucuri naturale
si urasc cu toata fiintza mea acloalele dulci, liCHIOARELE, cremele de uischi si ale prostii din astea, dintr-un pahar adorm mai rau ca la filme
I've got PMS and a gun, don't push it!
-
Arthemis - Mesaje: 689
- Membru din: Mar Feb 01, 2005 12:00 am
cafea beau zilnic de multi ani si e geniala. Cafeaua turceasca in mod special.
Ce imi place iarasi foarte mult si savurez de cate ori am ocazia (si am ocazia chiar zilnic) e geniala bautura pe numele sau absinthe. zilele ce vin voi incerca gratie unui prieten ceva cocktailuri interesante, desigur cu absinthe, cehesc de data asta, la 7 lei 20'ul.
Ce imi place iarasi foarte mult si savurez de cate ori am ocazia (si am ocazia chiar zilnic) e geniala bautura pe numele sau absinthe. zilele ce vin voi incerca gratie unui prieten ceva cocktailuri interesante, desigur cu absinthe, cehesc de data asta, la 7 lei 20'ul.
-
whatever - Mesaje: 2848
- Membru din: Dum Feb 15, 2004 12:00 am
tequila ie preferata mea, dar cel mai des beau bere, asta e, calu de dar
imi aduc aminte ca la 15 ani am primit primu shot de tequila, l-am dat pe gat ca pe algocalmin si am zis ca acolo mor, urmatoarele au mai domolit senzatia
imi aduc aminte ca la 15 ani am primit primu shot de tequila, l-am dat pe gat ca pe algocalmin si am zis ca acolo mor, urmatoarele au mai domolit senzatia
-V-am crescut ca o mama, dati-mi drumul
-Jumatate din colegii nostri sunt morti din cauza dumneavoastră. Ai nostri, colegii, fratii nostri!
Discutie intre Elena Ceausescu si un militar cu putin timp inainte sa primeasca Elena cadoul de craciun
-Jumatate din colegii nostri sunt morti din cauza dumneavoastră. Ai nostri, colegii, fratii nostri!
Discutie intre Elena Ceausescu si un militar cu putin timp inainte sa primeasca Elena cadoul de craciun
- Levier
- Junior Member
- Mesaje: 48
- Membru din: Vin Iul 08, 2005 10:38 pm
- Localitate: sunt acolo, ba nu, dincolo
vinul e preferatul meu nu conteaza daca e sec, demidulce, demisec, alb, rosu, vin sa fie dar sa fie si bun sunt foarte pretentios din pct. acesta de vedere imi place foarte mult vinul de tara dar nici cel din podgoria jidvei sau cotnari nu este de aruncat
vinul imi place sa il beau rece nu foarte dar sa fie cat de cat rece, uneori il beau si fiert mai ales iarna.
pe locul 2 se afla berea dar pe care am inceput sa o mai raresc in ultimul timp fiindca berea e moarte la ficat
pe 3 cred ca ar fi cocktail-urile, mereu merge un cocktail cand nu ai chef de baut si cand vrei sa bei ceva mai rafinat
vinul imi place sa il beau rece nu foarte dar sa fie cat de cat rece, uneori il beau si fiert mai ales iarna.
pe locul 2 se afla berea dar pe care am inceput sa o mai raresc in ultimul timp fiindca berea e moarte la ficat
pe 3 cred ca ar fi cocktail-urile, mereu merge un cocktail cand nu ai chef de baut si cand vrei sa bei ceva mai rafinat
bani nu sunt un scop, sunt un mijloc.
-
Sică - Junior Member
- Mesaje: 1927
- Membru din: Lun Iul 04, 2005 11:00 pm
140 mesaje
• Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori