Tricky

Soundul din Bristol

Tricky

Mesajde darkshines » Mar Dec 27, 2005 2:59 pm

Forum de trip-hop fara Tricky? Nu se poate.

Tricky, pe numele sau Adrian Thaws, a pornit tot din Bristol cand a inceput sa se ocupe cu rapul impreuna cu niste baieti sub numele de The Wild Bunch, trupa ce ulterior devine Massive Attack pe al caror album Blue Line apare si Tricky cu partile sale de rap. In '93 isi lanseaza single-ul Aftermath impreuna cu o tanara domnisoara Martina cu care nu a incetat sa colaboreze, single care apare si pe albumul din '95 (si cel mai reusit imho) adica Maxinquaye. Aici stralucesc piesele Pumpkin, Aftermath si Abbaon Fat Tracks, super atmosferice si melodice, versurile cantate de Martina fiind recitate aproape soptit de Tricky in acelasi timp, beaturi lungi si lascive, ce mai, super album.

In '96 lanseaza un album cu colaborari(Nearly God) cu Bjork, Terry Hall, Neneh Cherry si multe altele in acelasi stil ca Maxinquaye, dar cu variatii destul de pronuntate incat sa nu fie plictisitor. In '98 apare Angels with Dirty Faces, anul urmator urmeaza Juxtapose si ajungem la Vulnerable lansat in 2003. Asta e un album pe care Tricky incepe sa se joace cu influente alternative, unele piese fiind mai mult rock decat trip-hop (How High, Where I'm From, etc), si daca nu ai stii ca e vorba de Tricky, ti-ar lua ceva timp sa-ti dai seama, desi asta nu e deloc un lucru rau, albumul fiind excelent din toate punctele de vedere. Piese linistite ca Car Crash[i] si [i]Hollow pastreaza un pic din feelingul Tricky, iar in Dear God nu numai ca sunetul e beton dar versurile sunt concepute misto, ca un fel de monolog al unui ateu catre dumnezeu. Ce e insa ciudat este ca totul suna prea curat inregistrat, nu mai e nimic lo-fi in sunetul acestui album... in fine, ascultati si veti vedea.

Si daca tot v-am indemnat sa ascultati eu zic sa incepeti cu inceputul, adica Maxinquaye, si apoi sa-i explorati toate fetele de pe Nearly God si Vulnerable...

atat pentru acum, adios amigos!

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
Avatar utilizator
darkshines
 
Mesaje: 2260
Membru din: Joi Aug 02, 2001 11:00 pm

Mesajde whatever » Joi Ian 12, 2006 1:21 am

am ascultat si Tricky mai demult, si mi-a placut. Nu foarte mult, dar auditiile au fost interesante intotdeauna. Cred ca mai si am Blowbackul acasa pe undeva (ce tare e coperta). Oricum, super faina aparitia lui Tricky in clipul Parabol/Parabola de la Tool, nu ma asteptam deloc la asa ceva.

Nah, cam atat acuma, nu mai am inspiratie.
Avatar utilizator
whatever
 
Mesaje: 2848
Membru din: Dum Feb 15, 2004 12:00 am

Mesajde Nymphenburg » Lun Feb 27, 2006 8:05 pm

Am vazut videoclipul la piesa 'Pumpkin' la MTV2, si mi s-a parut destul de... infricosator. Mai e de vina si versurile atent lucrate ale lui Tricky si ritmul de calitate tipic trip-hop-ului!
Nymphenburg
Junior Member
 
Mesaje: 85
Membru din: Mar Feb 21, 2006 6:44 pm
Localitate: Constanta


Înapoi la Trip Hop

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori