sinela si tara condimentelor magice
41 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
sinela si tara condimentelor magice
mersi, gigiell pentru sfaturi. pestele n-a avut oase, deci e bine . cimbru nu cred ca am , dar nu-s sigura. va trebui sa iau dictionarul si sa merg cu el la bucatarie. vin rosu sau alb? sau mai bine bere neagra? de fapt pe aia mai bine o beau.
hehe, am facut pateuri cu cascaval si branza (fara smantana e drept), dar acum nu mai pot sa fac ca nu am cascaval, adica am, dar cred ca-i foarte vechi si poate chiar alterat. deci pfui... . daca tot suntem la pateuri, am facut de cateva ori cu ciuperci prajite cu usturoi si cu cascaval si te asigur ca nu am regretat nici o clipa
de masline cred ca s-a ocupat paiacecu, supranumit "craiul mas linelor"
nu e banalae retetele . e bune. pune-le.
hehe, am facut pateuri cu cascaval si branza (fara smantana e drept), dar acum nu mai pot sa fac ca nu am cascaval, adica am, dar cred ca-i foarte vechi si poate chiar alterat. deci pfui... . daca tot suntem la pateuri, am facut de cateva ori cu ciuperci prajite cu usturoi si cu cascaval si te asigur ca nu am regretat nici o clipa
de masline cred ca s-a ocupat paiacecu, supranumit "craiul mas linelor"
nu e banalae retetele . e bune. pune-le.
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
gigiell, mi-ai dat o idée gigialla : am sa pun carnea la macerat in vin cu condimente macar pentru un ceas doua .
Poi n-am asa de multe din fericire. Oregano pun cam pe orice (mancaruri din carne, branzeturi, salata asortata stropita cu ulei de masline), deci asta n-ar fi o problema. Ierburi de provence pun la mancaruri de carne, gratare, fripturi. Tarhonul stiu ca se potriveste la muraturi si din experienta am aflat ca merge perfect in bors de peste si in ciorbe acre, dar la carne merge? Daca da, la ce fel de carne? Am si eu coriandru (niste bobite micute), busuioc, ghimbir? si maioran si cu astea chiar nu stiu ce sa fac. Dar pentru frunzele de dafin exista ‘contraindicatiiâ€Â
Poi n-am asa de multe din fericire. Oregano pun cam pe orice (mancaruri din carne, branzeturi, salata asortata stropita cu ulei de masline), deci asta n-ar fi o problema. Ierburi de provence pun la mancaruri de carne, gratare, fripturi. Tarhonul stiu ca se potriveste la muraturi si din experienta am aflat ca merge perfect in bors de peste si in ciorbe acre, dar la carne merge? Daca da, la ce fel de carne? Am si eu coriandru (niste bobite micute), busuioc, ghimbir? si maioran si cu astea chiar nu stiu ce sa fac. Dar pentru frunzele de dafin exista ‘contraindicatiiâ€Â
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
papushica mica e nishte trebi confuzate la matale adica:
coriandru proaspat nu seminte, ala care se foloseste in bucataria natziunii mari si galbene (cam ca metroaiele postdecembriste), adica asta:
http://www.tainongseeds.com/pictures/coriander.JPG
bobitele de coriandru fiind foarte aromate merg la miel dar foarte mare atentie la cantitate ca e aromat in draci. merge la tot ce vrei sa faci sa para din bucataria araba
oregano proaspat nu uscat, adica asta:
http://www.haiflower.or.jp/shukka/image/image_etc/oregano.jpg
tarhonu meje de minune la pui cu tarhon si zmantana da' cel mai marfa ie in mancarile cu afumatura (ciolan, cartoafe).
pentru frunzele de dafin e o mare contraindicatie: sa nu pui prea multe penca amarasc mancarea.
maghiranu merje la multe, mai ales la fuaie verde maghiraaaan maaai, m-a facut muuuica oltean maaaaai. dar si la carne, friptane de orice fel, pupa bine peshtucu, purcelu, vacutza si oitza fripte.
busuiocu de asemenea cel proaspat merje sa faca danutza un pesto genovese ca taman am dezvirginat un parmezan vidat.
ghimbiru' la chinezisme dar si la tofelu de marinate de fripturi, desi cel uscat e mai putin aromat. oricum ti-l recomand, cica are puteri afrodisiace. la supa banala de puiutz da o aroma foarte mishtoaca.
coriandru proaspat nu seminte, ala care se foloseste in bucataria natziunii mari si galbene (cam ca metroaiele postdecembriste), adica asta:
http://www.tainongseeds.com/pictures/coriander.JPG
bobitele de coriandru fiind foarte aromate merg la miel dar foarte mare atentie la cantitate ca e aromat in draci. merge la tot ce vrei sa faci sa para din bucataria araba
oregano proaspat nu uscat, adica asta:
http://www.haiflower.or.jp/shukka/image/image_etc/oregano.jpg
tarhonu meje de minune la pui cu tarhon si zmantana da' cel mai marfa ie in mancarile cu afumatura (ciolan, cartoafe).
pentru frunzele de dafin e o mare contraindicatie: sa nu pui prea multe penca amarasc mancarea.
maghiranu merje la multe, mai ales la fuaie verde maghiraaaan maaai, m-a facut muuuica oltean maaaaai. dar si la carne, friptane de orice fel, pupa bine peshtucu, purcelu, vacutza si oitza fripte.
busuiocu de asemenea cel proaspat merje sa faca danutza un pesto genovese ca taman am dezvirginat un parmezan vidat.
ghimbiru' la chinezisme dar si la tofelu de marinate de fripturi, desi cel uscat e mai putin aromat. oricum ti-l recomand, cica are puteri afrodisiace. la supa banala de puiutz da o aroma foarte mishtoaca.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
tin minte ca prin anii 93-94 romania exporta la fiece 3 luni, in sri lanka, cca 1000 tone de seminte de coriandru
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
gata, splituit
deci ca sa urmam cursul firesc sa vedem ce zice un specialist in materie de condimente (in genere nu face nici un rau sa amesteci ierburile in carcaletzi sinelieni, dar condimentul potrivit la locul potrivit da o subtilitate).
ce ne invata RAR pentru fripturi:
miel: busuioc, rozmarin, usturoi
porc: tarhon (am o reteta de cotlete cu tarhon o nebunie), cimbru, coriandru, ienibahar, piper
pui: marar, usturoi, hrean, patrunjel
curcan: menta, piper, chimen, telina (seminte)
gasca: leustean, marar, piper, patrunjel, ienupar
ratza: ardei iute, hasmatzuchi, patrunjel
vitel: patrunjel, marar, piper
si tot dansul ne da niste dressinguri pentru salate cam asa:
sfecla rosie: hrean, chimen, boabe de mustar
salata verde: ceapa, marar, usturoi
castraveti: marar, cimbru
rosii: busuioc, piper, cimbru, usturoi
cartofi: patrunjel, chimen, marar
fasole verde: usturoi, tarhon, marar
ciuperci: patrunjel, marar, usturoi, cimbru
ardei copti: cimbru, leustean, usturoi
daca asa zice maestrul
deci ca sa urmam cursul firesc sa vedem ce zice un specialist in materie de condimente (in genere nu face nici un rau sa amesteci ierburile in carcaletzi sinelieni, dar condimentul potrivit la locul potrivit da o subtilitate).
ce ne invata RAR pentru fripturi:
miel: busuioc, rozmarin, usturoi
porc: tarhon (am o reteta de cotlete cu tarhon o nebunie), cimbru, coriandru, ienibahar, piper
pui: marar, usturoi, hrean, patrunjel
curcan: menta, piper, chimen, telina (seminte)
gasca: leustean, marar, piper, patrunjel, ienupar
ratza: ardei iute, hasmatzuchi, patrunjel
vitel: patrunjel, marar, piper
si tot dansul ne da niste dressinguri pentru salate cam asa:
sfecla rosie: hrean, chimen, boabe de mustar
salata verde: ceapa, marar, usturoi
castraveti: marar, cimbru
rosii: busuioc, piper, cimbru, usturoi
cartofi: patrunjel, chimen, marar
fasole verde: usturoi, tarhon, marar
ciuperci: patrunjel, marar, usturoi, cimbru
ardei copti: cimbru, leustean, usturoi
daca asa zice maestrul
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
e foarte binevenit acest subiect:)
am o remarca la insiruirea citata din RAR (vesnica pomenire)
lipseste cu desavarsire dafinu care e totusi condiment de baza pentru multe. cel putin la porc si vita merge de minune dupa parerea mea. dar cu observatia facuta de gaga,ca nu se pune mult si e preferabil sa se scoata frunzele dupa ce so fiert(prajit)unpic.
mie tarhonu imi place in toate sosurile albe usor acrisoare.
cimbru il folosesc cam peste tot, exceptii fiind cazurile cand vreau sa scot in evidenta o aroma mai slaba lucru care nu se intampla des ca imi plac gusturile puternice:D
am o remarca la insiruirea citata din RAR (vesnica pomenire)
lipseste cu desavarsire dafinu care e totusi condiment de baza pentru multe. cel putin la porc si vita merge de minune dupa parerea mea. dar cu observatia facuta de gaga,ca nu se pune mult si e preferabil sa se scoata frunzele dupa ce so fiert(prajit)unpic.
mie tarhonu imi place in toate sosurile albe usor acrisoare.
cimbru il folosesc cam peste tot, exceptii fiind cazurile cand vreau sa scot in evidenta o aroma mai slaba lucru care nu se intampla des ca imi plac gusturile puternice:D
nu stiu unde as putea gasi ghimbir in sibiu ca pana acum nu am vazut:( si inca mai am supa de aia banala de pui:Dgaga scrie:ghimbiru' ....... la supa banala de puiutz da o aroma foarte mishtoaca.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
pai gigiele, rar zicea de fripturi si combinatiile merg la fripturile alea care banui io ca el le vede (vedea) la gratar sau la tigaie, dafinu' merge la cuptor sau marinat.
sibiu ... sibiu ... uite ca daca miam dat demisia mi-am sters din memorie supermarketurile si megamarketurile din zona. aveti asa ceva? metro, billa, kilu meu?
facui acu o omleta cu ciuperci uscate (porcini d'alea) si busuioc proaspat taiat cu foarfeca (tocat pe fund de lemn pierde din aroma). e bunutza cu rosii proaspat scoase din punga
sibiu ... sibiu ... uite ca daca miam dat demisia mi-am sters din memorie supermarketurile si megamarketurile din zona. aveti asa ceva? metro, billa, kilu meu?
facui acu o omleta cu ciuperci uscate (porcini d'alea) si busuioc proaspat taiat cu foarfeca (tocat pe fund de lemn pierde din aroma). e bunutza cu rosii proaspat scoase din punga
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
da , probabil e problema de optica diferitala gratar sau la tigaie
la metro in sibiu nu am vazut cand am fost ca merg destul de rar, si nici la billa din dusseldorf nu am gasit:(aveti asa ceva? metro, billa
ca veni vorba, la ce se folosesc caperele? ca am luat din billa un borcanel de curiozitate
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
la ce se folosesc caperele?
gigielle, le poti folosi la peste facut la cuptor. eu personal nu ma dau in vint dupa ele, dar merg foarte bine la un salau cu sos meuniere, de ex. sau la un simplu cod - bagat cu ulei si vin la cuptor - pe linga ciuperci si ceapa (ma rog, eu asa am facut )
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
-
nbm - Mesaje: 4958
- Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm
Bre, unde naiba se gaseste in Bucale busuioc proaspat, tarhon proaspat, etc?
Sau sunt de pe tarlaua proprie a lu gaga & amicii?
personal, folosesc cimbru aproape la orice, sunt cimbrofila. Si dafinofila, dar din cauza aromei puternice si foarte speciale, nu-l pot folosi la orice.
Iar la salata de castraveti merge de minune un mujdei de usturoi, nu numai ce zice maestrul RAR acolo.
Cu sofranul nu stiu ce sa fac, parca era folosit la prajituri sau la rizotto ? (ca sa-l faca galbin).
Sau sunt de pe tarlaua proprie a lu gaga & amicii?
personal, folosesc cimbru aproape la orice, sunt cimbrofila. Si dafinofila, dar din cauza aromei puternice si foarte speciale, nu-l pot folosi la orice.
Iar la salata de castraveti merge de minune un mujdei de usturoi, nu numai ce zice maestrul RAR acolo.
Cu sofranul nu stiu ce sa fac, parca era folosit la prajituri sau la rizotto ? (ca sa-l faca galbin).
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
fluf, am gasit ierburi proaspete la Gima (in mall). mai avea si rucola da' am zis sa nu exagerez.
sofranul in afara de risotto este de baza la paella. porma mai poti sa il pui la trebi cu sosuri de vin alb (scoici de exemplu) sau la legume gratinate. cartofi, conopida, plm.
caperele draga gigiele sunt niste muguri muratzi (poti sa ii inlocuiesti cu boboci de papadie murati ) si se mai gasesc in italia conservate in sare. in afara de salatele de care a zis aiu sunt de baza in sosul meuniere (care e bestial pt peste pane sau rasol) care se face din unt, zeama de lamaie, capere, patrunjel.
mai merge si la pizza sau paste in combinatie cu peste si masline (anchois daca te tine cascavalu) si crostini (felii de paine prajita cu draciile astea plus rosii sau alte combinatii).
in genere caperele merg la peste.
am gasit pe net ca respectivele capere sunt boboci neinfloritzi ai plantei numita "Capparis Spinosa" care se gaseste in stare salbatica in zone mediteraneene.
كبر كَبَر
Kabar ii zice in araba
Gabartsakh, Kaparcax in basca
Каперси, Kapersi in bulgara
צלף קוצני in ibru
mai vrei gigiele?
sofranul in afara de risotto este de baza la paella. porma mai poti sa il pui la trebi cu sosuri de vin alb (scoici de exemplu) sau la legume gratinate. cartofi, conopida, plm.
caperele draga gigiele sunt niste muguri muratzi (poti sa ii inlocuiesti cu boboci de papadie murati ) si se mai gasesc in italia conservate in sare. in afara de salatele de care a zis aiu sunt de baza in sosul meuniere (care e bestial pt peste pane sau rasol) care se face din unt, zeama de lamaie, capere, patrunjel.
mai merge si la pizza sau paste in combinatie cu peste si masline (anchois daca te tine cascavalu) si crostini (felii de paine prajita cu draciile astea plus rosii sau alte combinatii).
in genere caperele merg la peste.
am gasit pe net ca respectivele capere sunt boboci neinfloritzi ai plantei numita "Capparis Spinosa" care se gaseste in stare salbatica in zone mediteraneene.
كبر كَبَر
Kabar ii zice in araba
Gabartsakh, Kaparcax in basca
Каперси, Kapersi in bulgara
צלף קוצני in ibru
mai vrei gigiele?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Gaga-"facui acu o omleta cu ciuperci uscate (porcini d'alea) si busuioc proaspat taiat cu foarfeca (tocat pe fund de lemn pierde din aroma). e bunutza cu rosii proaspat scoase din punga "
Cum adica bunutza?Ti-ai pierdut simtul gustativ?
Cum adica bunutza?Ti-ai pierdut simtul gustativ?
Si asta trece !
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
baiu ie ca le-am testat pe niste spagete(da cu zgarcenie ca ie putine si n-am vrut sa impresionez prea tare comeseanca:D) care n-aveau peste. da o iesit bune oricum. Acestea fiind spuse trebuie sa ma grabesc sa ajung la balta pana nu se muoiae mugurii murati, sau sa astebt sa deie papadia sa-i fac felu.gaga scrie: daca nu le desfaci poti sa le dai si mostenire
pacha, cred ca nu ai prins ideea: bunutze penca o avut rosii congelate(din punga) si busuiocu taiat higienic cu fuarfeca de unghii, nu tocat pe fundul cel de lemn de unde mai putea prelua si multe alte arome mai bogate.
ori poate ca io nam inteles prebine:D:
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
ai inteles gresit gigiele
erau in punga de la alimentara rosille deci nu congelate, da?
bunutza = excelenta.
pacha are una din zilele alea in care e pricinos, lasa ca trece si asta
erau in punga de la alimentara rosille deci nu congelate, da?
bunutza = excelenta.
pacha are una din zilele alea in care e pricinos, lasa ca trece si asta
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
uau ce de informatii. Multumesc tuturor .
gaga, io din alea proaspete n-am. Ma duc azi sa-mi cumpar cimbru ca am aflat cum se cheama. Bobitele alea de coriandru o sa le macin si o sa le folosesc cu zgarcenie. Dafin din fericire nu folosesc decat cate o frunzulita mai mare sau mai mica in functie de cantitate.
asta nu-i nimic! io in Düsseldorf n-am gasit nici macar Billa . Gasesti peste tot unde este raion de condimente. Ii zice Ingwer.
Cuisoara la ce-i buna?
gaga, io din alea proaspete n-am. Ma duc azi sa-mi cumpar cimbru ca am aflat cum se cheama. Bobitele alea de coriandru o sa le macin si o sa le folosesc cu zgarcenie. Dafin din fericire nu folosesc decat cate o frunzulita mai mare sau mai mica in functie de cantitate.
si nici la billa din dusseldorf nu am gasit
asta nu-i nimic! io in Düsseldorf n-am gasit nici macar Billa . Gasesti peste tot unde este raion de condimente. Ii zice Ingwer.
Cuisoara la ce-i buna?
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
Cuisoara la ce-i buna?
sa tzi-o bati in talpa
la ce vrei matale, fripturi, supe, turta dulce, medicament, afrodisiac etc
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
sin ella scrie:
Cuisoara la ce-i buna?
Eu o pun la supele limpezi in care bag legumele intregi, intep ceapa cu una maaaxim doo cuisoare ca lasa aroma f puternica.
Mai merge in fripturi la cuptor dar la fel cu moderatie si in oalele alea cu rasoale de carni si legume (ii zic francezii pot au feu) tot intepata in ceapa.
Unii mai folosesc si la dulciuri dar eu la dulciuri nu ma bag ca nu am habar si nu imi plac
Oricum la supa de pui e un deliciu.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Nucsoara in sosuri albe si in chestii albe, pept de pui, peshte (da' vezi ca este afrodisiac puternic:D) dar rasa direct din fruct (nu exista nucsoara gata macinata, isi pierde imediat aroma) si foarte putin.
Nu numai ca este exagerat de aromata dar daca ai manca (desi nu cred ca poti) 3-4 bilute de nucsoara ai avea surpriza sa constati ca nu numai iarba e halucinogen
Merluc vorbind: mai multe fructe duc lejer la deces, in doar 6 ore blocheaza sistemul circulator. La mancare se pun cateva rasaturi si da un gust marfa. In evul mediu se credea ca nucsoara provoaca avortul sau vindeca ciuma (asta am citi pe gugle odata la istoria plantei care era foarte scumpa, olandezii zica-se au pornit razbel ca sa monitorizeze ei productia in india orientala si au avut monopol pe nucshoara pana in al doilea razbel mondial).
Eugenia caryophyllata cuisoara e asta:
http://www.museesdegrasse.com/MIP/Data/Images/A1_021.jpg
Nu numai ca este exagerat de aromata dar daca ai manca (desi nu cred ca poti) 3-4 bilute de nucsoara ai avea surpriza sa constati ca nu numai iarba e halucinogen
Merluc vorbind: mai multe fructe duc lejer la deces, in doar 6 ore blocheaza sistemul circulator. La mancare se pun cateva rasaturi si da un gust marfa. In evul mediu se credea ca nucsoara provoaca avortul sau vindeca ciuma (asta am citi pe gugle odata la istoria plantei care era foarte scumpa, olandezii zica-se au pornit razbel ca sa monitorizeze ei productia in india orientala si au avut monopol pe nucshoara pana in al doilea razbel mondial).
Eugenia caryophyllata cuisoara e asta:
http://www.museesdegrasse.com/MIP/Data/Images/A1_021.jpg
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
mi-am cumparat cuisoara si nucsoara macinata (mi-am cumparat, deci exista).
am mai vrut sa zic ceva, dar nu mai stiu ce.
azi nu gatesc, gateste barbatu'... iupiiiiiii!!! vai de ei mosafiri
am mai vrut sa zic ceva, dar nu mai stiu ce.
azi nu gatesc, gateste barbatu'... iupiiiiiii!!! vai de ei mosafiri
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
sinelutz, tarhonul si mararul au o calitate deosebita datorita continutului lor in nushce uleiuri eterice cica. conjelate.
cand pui in mancarici scoti direct din congi si bagi in cetz trebe. numai vezi ca recipientul in care pastrezi mararul va deveni vesnic impregnat de mirosul sau.
solutia doi tot cu congi este dar e buna numai daca pui respectivele in sosuri: toci verdeatza, o pui in treaba deaia de se fac cuburi de gheatza, pui apa deasupra si bagi la inghetzat iar cand faci sosu' sau mancarea scoti un cub - doo si le arunci in oala spre finalul gatelii.
cand pui in mancarici scoti direct din congi si bagi in cetz trebe. numai vezi ca recipientul in care pastrezi mararul va deveni vesnic impregnat de mirosul sau.
solutia doi tot cu congi este dar e buna numai daca pui respectivele in sosuri: toci verdeatza, o pui in treaba deaia de se fac cuburi de gheatza, pui apa deasupra si bagi la inghetzat iar cand faci sosu' sau mancarea scoti un cub - doo si le arunci in oala spre finalul gatelii.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
solutia doi am aplicat-o deja la patrunjel (tot de la tine o stiu, danke ). cred ca pentru nevoile actuale se preteaza mai bine solutia unu, numai ca o sa le toc si o sa le bag in pungulite de plastic pentru congelat. tot la congelator m-am gandit si io, dar ma temeam ca o sa-si piarda din proprietati.
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
nu pierd deloc, numai ca e destul de important sa le arunci in mancare inghetzate ca sa degaje toata aroma acolosha nu in alt loc in care s-ar decongela.
patrunjelu' mai perde parca nitel dar mararul absolut deloc. se gaseste marar acolosha in lumea sinelelor? ca io unde fusei aia nu stiau ce e aia.
patrunjelu' mai perde parca nitel dar mararul absolut deloc. se gaseste marar acolosha in lumea sinelelor? ca io unde fusei aia nu stiau ce e aia.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
41 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori