Diete
87 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
bre io nu tziu rejim de slabit ci de dezalcolizat organizmu' deci nu.
numa un skol si la sticla de dimineatza ca imi ramasese in frigi si nu puteam sa suport sa se chinuie ea singurica asha
numa un skol si la sticla de dimineatza ca imi ramasese in frigi si nu puteam sa suport sa se chinuie ea singurica asha
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
danon, la guta stiu ca nu ie voie carne aproape de loc.
bun. deci je a slabit 16 kilos si nu am tinut practic nici un regim clar, dar mi-am impus niste privatiuni. am renuntat la paine, la paste fainoase, prajeli, cartofi si morcovi, am incercat ( nu am reusit si nu reusesc intotdeauna ) sa nu mai mananc seara ca un caine lup, si ce-i mai rau , nu mai machesc bere in cantitati industriale.
faza e ca am slabit in timp, aproape 1 an, si de la 106 am acu 90 si orice as face nu mai merje mai jos. probabil daca suprim alcolu definitiv si fac nitel sport, reusesc. dar ce se alege de un barbat daca nu are nitica burta?
bun. deci je a slabit 16 kilos si nu am tinut practic nici un regim clar, dar mi-am impus niste privatiuni. am renuntat la paine, la paste fainoase, prajeli, cartofi si morcovi, am incercat ( nu am reusit si nu reusesc intotdeauna ) sa nu mai mananc seara ca un caine lup, si ce-i mai rau , nu mai machesc bere in cantitati industriale.
faza e ca am slabit in timp, aproape 1 an, si de la 106 am acu 90 si orice as face nu mai merje mai jos. probabil daca suprim alcolu definitiv si fac nitel sport, reusesc. dar ce se alege de un barbat daca nu are nitica burta?
-
SOD - Mesaje: 6035
- Membru din: Mar Apr 23, 2002 11:00 pm
aha, deci pot sa inlocuiesc morcovu cu hashishu ca ala taie pofta de mancare, nu?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
pentru pacha cu dedicatie una salata de legume migaloasa si fara colesterol
legumele au fost cele folosite la supa de ieri, plus minus cate ceva.
nu dau cantitati sau condimente (verdeturi si piper) ci doar legumele si procesul tehnologic de aia o sa incep cu ceea ce aiu o sa elimine din start
dovlecel
kapia
ceapa rosie
gulie
telina
morcov
varza alba
o legaturica mica mica de ceapa verde
rosii
castravete
cateva masline daca e voie sau daca vreti, nu e musai.
si principalul: otet balsamic (daca nu e si nu e puneti de mere cu miere eventual cu inca putina miere sau foarte putin zahar caramelizat, dar e vrajeala de gust ca nu are aceleasi calitati)
si acu incepe munca:
mai intai ceapa rosie o taiati (solzisori) si o stropiti cu otet balsamic, ii dati putina sare si o puneti la frigi (acoperita). atentie! cand spun stropiti, spun stropiti nu imbaiati cu o tona de otet ca are gust f puternic.
apoi lucru la doua tigai: kapia la copt, dovleceii rondele la gratar.
cand sunt gata (kapiatu curatat si taiat fasii) ambele se stropesc tot cu putin otet, in plus pe dovlecei se pune usturoi feliute.
episodul (?) urmator:
radacinoasele se taie cuburi, betze sau se rad (io le-am ras), ceapa verde si varza se taie marunt marunt, rosia cum vreti, castravetele asisderea si se amesteca impreuna intr-un castron cu putina sare si ... atat.
desupra se pun rondelele de dovlecei cu zeama su usturoiul lasate, ceapa rosie marinata si la final kapia fasii. se stropeste cu putin ulei de masline din cel mai bun de care aveti (sau cu ... nimic) se acopera si se lasa la rece.
cine mai vrea piper si verdeturi treaba lui, eu am mai pus ceva oregano si nitel piper.
da' combinatia de legume reci cu cele coapte si marinate e dementiala, sa vedem si dupa ce mai sta daca e tot asa.
legumele au fost cele folosite la supa de ieri, plus minus cate ceva.
nu dau cantitati sau condimente (verdeturi si piper) ci doar legumele si procesul tehnologic de aia o sa incep cu ceea ce aiu o sa elimine din start
dovlecel
kapia
ceapa rosie
gulie
telina
morcov
varza alba
o legaturica mica mica de ceapa verde
rosii
castravete
cateva masline daca e voie sau daca vreti, nu e musai.
si principalul: otet balsamic (daca nu e si nu e puneti de mere cu miere eventual cu inca putina miere sau foarte putin zahar caramelizat, dar e vrajeala de gust ca nu are aceleasi calitati)
si acu incepe munca:
mai intai ceapa rosie o taiati (solzisori) si o stropiti cu otet balsamic, ii dati putina sare si o puneti la frigi (acoperita). atentie! cand spun stropiti, spun stropiti nu imbaiati cu o tona de otet ca are gust f puternic.
apoi lucru la doua tigai: kapia la copt, dovleceii rondele la gratar.
cand sunt gata (kapiatu curatat si taiat fasii) ambele se stropesc tot cu putin otet, in plus pe dovlecei se pune usturoi feliute.
episodul (?) urmator:
radacinoasele se taie cuburi, betze sau se rad (io le-am ras), ceapa verde si varza se taie marunt marunt, rosia cum vreti, castravetele asisderea si se amesteca impreuna intr-un castron cu putina sare si ... atat.
desupra se pun rondelele de dovlecei cu zeama su usturoiul lasate, ceapa rosie marinata si la final kapia fasii. se stropeste cu putin ulei de masline din cel mai bun de care aveti (sau cu ... nimic) se acopera si se lasa la rece.
cine mai vrea piper si verdeturi treaba lui, eu am mai pus ceva oregano si nitel piper.
da' combinatia de legume reci cu cele coapte si marinate e dementiala, sa vedem si dupa ce mai sta daca e tot asa.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
apropo de dieta si slabituri...am intrat in posesia cartii aleia miraculoase, scrisa de marea clasica Mihaela Tatu ~P ideea e ca sunt formule de ceiauri si sunt chiar foarte bune, in functie de de sex / varsta si alimentatie in functie de grupa sangvina. Mi s-a zis sa nu le scriu aci, ca ie cu copirait , dar vi le zic pe PM, pt interesati
am carapacea mea, sunt pionier...
"probabil poza ta, din rama ti-ar sopti...stii? nu esti ce-mi doream sa fii" Ion
"probabil poza ta, din rama ti-ar sopti...stii? nu esti ce-mi doream sa fii" Ion
- o_tzestoasa
- Junior Member
- Mesaje: 779
- Membru din: Joi Sep 22, 2005 11:00 am
- Localitate: nicaieri
pentru ziua lu pacha de legume o salata de varza:
fireste varza taiata fin, umpic de sare, piper si ulei de mazline dar in plus: cubulete de rosie si ceapa marinata in otet balsamic (acum marinez mereu ca mananca toti).
fireste varza taiata fin, umpic de sare, piper si ulei de mazline dar in plus: cubulete de rosie si ceapa marinata in otet balsamic (acum marinez mereu ca mananca toti).
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Pornind de la ideea ta (otet balsamic nu am in casa ca zice sotia ca l-am aruncat si interzis acum cativa ani) am topit doua cepe rosii mari(in tigaie acoperita),peste ele marcov taiat subtire da lasat mai lung(ideea mea pt.imagine),telina,un cartof,ardei(felii aruncat si asta in tigaie )conopida,usturoi,castravete,masline verzi curatate de samburi,dovlecel si brocoli (mai la sfarsit).
E o idee foarte buna si-i buna si de mancat.
E o idee foarte buna si-i buna si de mancat.
Si asta trece !
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
l-am aruncat si interzis acum cativa ani
deci aici e doo aspecte maxim doozeci. ori era cu totul altceva, ori o contrafacuta de trei lei, ori ... uite, daca vine marfa de contrabanda de la macaronari cer pt tine una sticluta de aceto balsamico de modena din struguri culesi la maturitate tarzie invechit 12 ani in butoi (numa sa aprobe cerberu' bujetu' ca io d'asta folosesc si cu mare strangere de inima) si daca trec toti pasii dai adresa si-ti trimit prin posta.
mentionez cu mana pe inima ca NIMIC din ce se gaseste pe piata la noi, chiar daca este importat de la italieni nu seamana cu ce este luat de acolo. nush de ce, poate pt export il fac altfel naiba stie.
oricum asta de care iti zic ca sa nu isi piarda calitatile este tinut in sticla neagra mata (nu verde, nu transparenta), care la randul ei este intr-un etui captusit cu ceva gen catifea tot neagra.
ce zici tu acolo in schimb nu are cum sa fie rau
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
fratemiu are o carte scrisa de doctoru (nu mai stiu cum il cheama da pot afla)care o descoperit legatura dintre alimentatie si grupele sanguine. finca are si el(fratemiu) guta, o studiat diverse chestii, si cartea asta l-o incantat peste masura, pentru ca l-o ajutat in rarirea crizelor de guta. asa o fi cum zice el. dupa cum scrie in carte aia cu grupa ca a mea nu prea au restrictii alimentare pe acolo. adica pot balota orice fara prea mari probleme. ceea ce mie imi convine:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
nu de aia radeam ci de miile de diete care apar, sunt pe val si fac bine si dupa aia mai apare unu care descopera legatura cu culoarea ochilor, partea pe care iti tzii scula sau lungimea parului si imediat toata lumea trece pe ele.
o sa devin dietofoaba, nu e persoana care sa aiba macar cea mai mica legatura cu fun soi de regim (nu neaparat sa tina) care sa nu-mi zica de aceasta noua descoperire.
mea zis mie un preten ce are voie si ce e conplet interzis la grupa lui si desi i se recomanda caprioara, caracatitza e interzisa cu desavarsire ~p
o sa devin dietofoaba, nu e persoana care sa aiba macar cea mai mica legatura cu fun soi de regim (nu neaparat sa tina) care sa nu-mi zica de aceasta noua descoperire.
mea zis mie un preten ce are voie si ce e conplet interzis la grupa lui si desi i se recomanda caprioara, caracatitza e interzisa cu desavarsire ~p
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
pacha scrie:Ala cu grupa sanguina e tampit.Poate e acelasi care recomanda 8 l de apa zilnic.Cum a zis bunicu':mare sat ii lumea asta!
da bre acu dadui jos pen grupa mea si ma radeam ce gogomanii scrie acolo, imi recomanda cica fasole si bob si linte. poate daca vreau sa ma apuc de haltere
da' e la moda ce daca e varza, nu?
mie mia zis o doftoritza ca in genere iti zice organizmu tau ce e bine pt tine, te prinzi si singur si daca ejti nesimtzit (la haloi sau alcol dupe caz) aia ie, nai de ce te planje. io ma recunosc nesimtita rau de tot la bere, imi ploon gura, ultima oara cand am dat pas a durat doo sactamani, sa videm.
treaba ie ca nu rezist daca e in crajma, adeca nu poc sa nu beau o bere si daca iau una pana in minim 6 nam ce discuta.
odata miam pus in cap am zis "GATA", beau ceva sami placa da nu bere, nu alcol. si in prima crajma am zis "un suc de rosii"
chelneru: "navem"
io catre comeseni: "bre io am vrut (catre chelner) o bere atunci"
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
pacha scrie:Sa nu uit.Sunt de acord cu uleiul daca zici ca se poate procura ceva de calitate.
Otzetul, nu uleiul, otzetul. Si in cazului uleiului, desigur este valabil acelasi amendament.
edit: cateva exemple de ambalaj de otet de calitate
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Gigiele, uite ce gasii pe net, probabil ca e si mai ieftin
http://www.lapiata.ro/alimentare/alimente-de-baza/otet/
dar al' mai scump e mai bun. cauta de modena sau daca gasesti del duca:
https://www.internetto.de/internetto-de/Artikel/0801203.jpg
si daca da, zi si mie unde si fa-i si o pozna
http://www.lapiata.ro/alimentare/alimente-de-baza/otet/
dar al' mai scump e mai bun. cauta de modena sau daca gasesti del duca:
https://www.internetto.de/internetto-de/Artikel/0801203.jpg
si daca da, zi si mie unde si fa-i si o pozna
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
da, asa-i. EXTREM de SANATOASA.
100 g cartofi pai - 30g de grasime, din care 9 saturate si 450 calorii. Costita aia, sau ce e are cam 13 g de grasime/100g. Carnatul ala undeva pe la 18 g/100g.
Daca pb ta e si cu ceva ulcer, nu mai manca muraturi, desi e nevoie de ph acid pt digerarea carnii. Nah..vezi si tu.
100 g cartofi pai - 30g de grasime, din care 9 saturate si 450 calorii. Costita aia, sau ce e are cam 13 g de grasime/100g. Carnatul ala undeva pe la 18 g/100g.
Daca pb ta e si cu ceva ulcer, nu mai manca muraturi, desi e nevoie de ph acid pt digerarea carnii. Nah..vezi si tu.
ghionoiul: sunt câteva domenii în care românul este în mod caracteristic atașat de tradiție - ritul bisericesc, raporturile cu familia și aspectul paginilor web
-
eliana - Administrator
- Mesaje: 1939
- Membru din: Dum Iun 14, 2009 11:00 pm
- Custom user title: αλαξανδρα
87 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori