de gaga » Joi Dec 08, 2005 3:27 pm
toate retetele sunt de la Anton Roman
PURCEL LA CUPTOR CA IN ARDEAL
*se unge bine o tava cu unt si untura apoi se aseaza o leasa de crengute jupuite de brad
*se grijeste purcelul pana ie curat, se sareaza/pipereaza, se unge cu unt si untura si se pune in tava
*se mai pune in tava apa, borsh si bere in parti egale ca sa iasa abur mult si se da la cuptor la foc foarte mic.
* se stropeste totimpu purcelul cu sos din tava, daca mai trebuie se mai pune bere si borsh
* spre sfarsit cand e rumen se mai pune in tava un pahar de vin si unul de tzuica.
PURCEL UMPLUT ARDELENESTE
un purcel, maruntaie, carnati, bucati de carne, untura, boia si vin
*se curata purcelul si pe interior prin treaba dinapoi
* se usuca bine dupa ce s-a spalat cu o carpa curata
* maruntaiele, carnatii si ce mai aveti se rumenesc in untura
*se umple porcu, se da cu sare, piper, boia, se unge cu untura si se pune pe spate! intr-o tava pregatita ca mai sus si se da la cuptor asisderea.
*se unge continuu cu vin, apa si untura pana e gata
PURCEL UMPLUT (BUCOVINA)
purcelul plus: maruntaiele tocate, miez de nuci, ceapa, ciuperci, oua, verdeturi, pasat sau orez, oua, sare, piper boia
*se pregateste si porcu' si tava ca mai sus
* se amesteca toate celelalte si se umple pe burta apoi se coase
* se urmeaza procedura anterioara (untura, vin, tava, copt)
iti ajung astea om batrn?
semnatura fara culori si nestridenta