azmatui
38 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
asmatzuiul (sau hasmatzuchi) se cultiva peste tot, este o ruda apropiata a patrunjelului (este mai cretz si mai bogat in diverse) cu care se poate inlocui oricand. de exemplu occidentalii folosesc mai des asmatzui decat patrunjel (mama cat m-am chinuit pana m-am prins ca cerfeuil-ul din revistele mele de cuisine nu e fun animal exotic ci un patrunjel mai des. macaronarii ii zic cerfoglio si in engleza l-am gasit chiar ca french parsley
asa ca nu te complica inutil
asa ca nu te complica inutil
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
iar in moldova , de paste se face o salata de hasmatzuchi cu ceapa si ou fiert taiat. dementiala
feofq: in alte vremuri bunicu mergea la padurea andronache si culejea hasmatzuchi. trebe sa fii cunoscator alfel se poate confunda usor cu o buruiana
feofq: in alte vremuri bunicu mergea la padurea andronache si culejea hasmatzuchi. trebe sa fii cunoscator alfel se poate confunda usor cu o buruiana
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
maciuci milcovene
de unde?
ieream pusti si cam prost pe vremea cand facea bunica salata
stiu sigur ca era traditie de paste
s-ar putea danone sau sody sa jtie
de unde?
ieream pusti si cam prost pe vremea cand facea bunica salata
stiu sigur ca era traditie de paste
s-ar putea danone sau sody sa jtie
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
hasmatuchi se potriveste f. mult la tot ce e cu ou (omleta, oua umplute + maioneza, salate cu ou, samd) dar se face si ciorba cu hasmatuchi.
de gasit se gaseste la piata, dar si in parcuri (asezonat sau stropit, evident ) sau, cum s-a spus, in paduri. Daca nu sunteti siguri ca recunoasteti forma frunzelor, e suficient sa le striviti intre degete, mireasma e inconfundabila.
de gasit se gaseste la piata, dar si in parcuri (asezonat sau stropit, evident ) sau, cum s-a spus, in paduri. Daca nu sunteti siguri ca recunoasteti forma frunzelor, e suficient sa le striviti intre degete, mireasma e inconfundabila.
- Alienor
- Junior Member
- Mesaje: 798
- Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
- Localitate: .
da bre, salata de patrinjel n-auzi? nu ie aproape nici o diferenta. auzi, da reteta de mancare care sa te binedispuna vesnic nu vrea nimeni? (nu tu flufi ca tu si asa te hlizesti mereu)
shgdsk: zice aiu ca sa schimb, nici nu observasem: pacha se zice asmatzui (cu s nu cu z), mai precis Asmăţui, Hatmaţuchi in romana, مقدونس in araba, Азмацуг балдаранолистен in bulgara, Ανθρίσκος in greaca si Vrtna krebuljica in slovena, sa nu uiti!
shgdsk: zice aiu ca sa schimb, nici nu observasem: pacha se zice asmatzui (cu s nu cu z), mai precis Asmăţui, Hatmaţuchi in romana, مقدونس in araba, Азмацуг балдаранолистен in bulgara, Ανθρίσκος in greaca si Vrtna krebuljica in slovena, sa nu uiti!
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
bre, io am vaga senzatie ca am vazut totusi hasmatzui d-asta la veatza mea...
deci se ia un ou fert, neste ceapa si hasmatzui sau patrunjel :p daca pun si ton creca e si mai bun ;b
si ce daca ma hlizesc mai tot timpu'? da' reteta aia, e buna pt. cand imi ploua si-mi ninge, ca si la mine se petrec anotimpurile
deci se ia un ou fert, neste ceapa si hasmatzui sau patrunjel :p daca pun si ton creca e si mai bun ;b
si ce daca ma hlizesc mai tot timpu'? da' reteta aia, e buna pt. cand imi ploua si-mi ninge, ca si la mine se petrec anotimpurile
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
Alienor scrie:flafi, da voi cati sunteti la masa de mancati UN ou fert?
pai ie ou dinala jmecher, zbuara si are tofelu de surprize in iel
poa sa vomite si 3 cazane de fasole din el sa asigure pranzu la UM 2309 infanterie
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
alienor, io ma gandeam doar la mine, deh... egoista ce sunt
Si-apoi, cica oole are colesterol, nu e bine sa mananci prea multe.
aiule, fara cuvinte d-astea pe tredu de mancari, pliiiiz (io si stomacelu meu sensibil...)
Si-apoi, cica oole are colesterol, nu e bine sa mananci prea multe.
aiule, fara cuvinte d-astea pe tredu de mancari, pliiiiz (io si stomacelu meu sensibil...)
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
flafi, e de-nteles, daca stau sa ma gandesc.. daca papi prea mult, nema' silueta pentru merenghe .. incepe sa devina clar.. asta-i, ma duce capu mai greu
iote flaffi reteta cu hasmatuchi - o salata f buna: iti trebe: cartofi fierti taiati cubulete, limba fiarta, maruntita si ea, maioneza, unpic de ceapa, verdeturi si HASMATUCHI. Amesteci, dai la frigider si mananci, alaturi de oul fermecat (fiert inainte de iesirea fluturelui, evident). Daca vrei poti pune si salata verde.
iote flaffi reteta cu hasmatuchi - o salata f buna: iti trebe: cartofi fierti taiati cubulete, limba fiarta, maruntita si ea, maioneza, unpic de ceapa, verdeturi si HASMATUCHI. Amesteci, dai la frigider si mananci, alaturi de oul fermecat (fiert inainte de iesirea fluturelui, evident). Daca vrei poti pune si salata verde.
- Alienor
- Junior Member
- Mesaje: 798
- Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
- Localitate: .
reteta mea nush unde sa o bag ca e cu ciunperci si boabe.
dar cu hasmatzui imi ammintesc intr-o revista din aia ca se amesteca pasta de branza frecata cu asmatui si cozi de ceapa si se punea pe paine prajita cu unt.
dar cu hasmatzui imi ammintesc intr-o revista din aia ca se amesteca pasta de branza frecata cu asmatui si cozi de ceapa si se punea pe paine prajita cu unt.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
fac subiect separat imediat. ie periplu alienor ai sa vezi
si ca sa fiu ontopic (va rog sa nu-mi faceti toate subectele varaza si kterinci ca pe literatura, da?) la azmatzui in limba turca ii zice Frenk maydanoz, sa nu uiti pacha, da?
si ca sa fiu ontopic (va rog sa nu-mi faceti toate subectele varaza si kterinci ca pe literatura, da?) la azmatzui in limba turca ii zice Frenk maydanoz, sa nu uiti pacha, da?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
si cine plm ti-a zis ca seamana la gust cu patrunjelu ca noi p-aici nu?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
bre nu e asa mare diferentza na, iote la el acu'. e intre coriandru si patrinjel daca vrei.
da' merluc io stiu o ferma de melci care exporta la franta si baga patrinjel de-al nostru.
si ca sa vezi canu te mint (probabil ce de aia ti-am si zis), am cautat reteta orijinala de "escargot a la bourguignonne" in revistele mele franceze de capatai si zice intr-adevar de esalota dar e vorba de patrinjen, nu asmatzui.
am verificat si pe net si tot asa e.
iar esalota este exact asta:
http://www.passeportsante.net/DocumentsProteus/images/echalote_nu-3.jpg
asa ca nu mai da vina pe mine
da' merluc io stiu o ferma de melci care exporta la franta si baga patrinjel de-al nostru.
si ca sa vezi canu te mint (probabil ce de aia ti-am si zis), am cautat reteta orijinala de "escargot a la bourguignonne" in revistele mele franceze de capatai si zice intr-adevar de esalota dar e vorba de patrinjen, nu asmatzui.
am verificat si pe net si tot asa e.
iar esalota este exact asta:
http://www.passeportsante.net/DocumentsProteus/images/echalote_nu-3.jpg
asa ca nu mai da vina pe mine
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Stati mah asa.Se pune si patrunjel si asmatui.Mai mult patrunjel.
Eu ma legam de asmatui deoarece voiam sa fac o treaba ca la carte.Daca nu pui ce scrie la reteta si mai si inlocuiesti cateceva,apai iese ce vrei tu dar nu reteta
Eu ma legam de asmatui deoarece voiam sa fac o treaba ca la carte.Daca nu pui ce scrie la reteta si mai si inlocuiesti cateceva,apai iese ce vrei tu dar nu reteta
Si asta trece !
- pacha
- Mesaje: 2042
- Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm
si de asemeneazice pacha:
Probabil,da eu mananc melcii de care vorbesc eu
deci e clar ca iese reteta de care vorbesti tu:Dnu pui ce scrie la reteta si mai si inlocuiesti cateceva,apai iese ce vrei tu dar nu reteta
serios vorbind, in foarte scurt timp o sa organizez si io o masa cu melci ca am gasit o sursa de melci pe reni foarte bogata in resurse. singura problema care se pune e de unde sa fac rost de ustensile dinalea speciale de halit melcii.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
38 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator