Harry Potter

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

Harry Potter

Mesajde princess89ai » Mar Iun 20, 2006 6:10 pm

Compania Worner Bros. este cea care a cumparat drepturile de transpunere in imagini a cartilor despre Harry Potter. Deja au fost realizate filmele dupa primele doua carti: ?Harry Potter si Piatra Filozofala? lansat in cinematografe in 16 noiembrie 2001 si ?Harry Potter si Camera Secretelor? lansat in cinematografe in 11 noiembrie 2002. Primul film despre Harry Potter a incasat in primul sfarsit de saptamana peste 90 de milioane de $. Al doilea film, ?Harry Potter si Camera Secretelor? a incasat 88,7 milioane de $ in S.U.A. intr-un singur sfarsit de saptamana si aproape 150 de milioane de $ in urmatorul. Un milion de oameni din Japonia au luat cu asalt cinematografele cand ?Harry Potter si Camera Secretelor? a fost difuzat in cinematografe.
Se fac deja pregatirile pentru realizarea filmului dupa cea de a treia carte ?Harry Potter si prizonierul din Azkaban? care a fost anuntat ca va fi lansat abia in 2004.
Catedrala Gloucester a fost folosita ca fiind Scoala de vrajitori si vrajitoare Hogwarts. Catedrala are peste 900 de ani vechime si are turnuri vechi, scari in spirala, pasaje secrete si este perfecta pentru magia si misterul scolii Hogwarts. Aflati mai multe despre Catedrala Gloucester
Castelul Alnwick din Northumberland a fost folosit pentru jocul Quidditch si lectiile de zbor pe matura. Alnwick este al doilea castel ca marime in Anglia locuit inca de oameni. A fost folosit in spectacole televizate si filme ca ?Robin Hood?. Aflati mai multe despre castelul Alnwick

Primele doua filme au fost regizate de Chris Columbus. Pentru al treilea film a fost ales regizorul mexican Alfonso Cuaron.
Rolurile principale au fost detinute de:
- Daniel Radcliffe - Harry Potter.
Daniel Radcliffe, in varsta de 12 ani, nascut in Londra, a jucat rolul lui Harry Potter. El a jucat in serialul de televiziune ?David Copperfield ? la BBC. J.K. Rowling este foarte multumita de alegerea lui Daniel Radcliffe ca imagine a lui Harry Potter.
- Rupert Grint - Ronald 'Ron' Weasley.
- Emma Watson - Hermione Granger.
- Richard Harris - Profesor Albus Dumbledore
Actorul Richard Harris a murit de cancer la 72 de ani. El nu a jucat decat in primele doua filme Harry Potter. Pentru urmatoarele filme urmeaza sa fie ales un alt actor care sa joace rolul profesorului Dumbledore.
- Maggie Smith - profesoara McGonagall
- Robbie Coltrane - Rubeus Hagrid
- Richard Griffiths - unchiul Vernon Dursley
- Fiona Shaw - Matusa Petunia Dursley
- Harry Melling - Dudley Dursley
- Tom Felton - Draco Malfoy

Pt. mai multe informati mergeti pe http://www.harrypotter.as.ro :sperm:
Luna.one
princess89ai
Junior Member
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Iun 20, 2006 5:34 pm
Localitate: OLD SOUBURY

Mesajde princess89ai » Mar Iun 20, 2006 6:14 pm

+ pt ce-i mai sus....acum se filmeaza a V-a parte Hary Potter si Ordinul Pohenix....actori raman km aceiasi dar regia nu!
Luna.one
princess89ai
Junior Member
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Iun 20, 2006 5:34 pm
Localitate: OLD SOUBURY

Mesajde princess89ai » Mar Iun 20, 2006 6:15 pm

princess89ai scrie:+ pt ce-i mai jos....acum se filmeaza a V-a parte Hary Potter si Ordinul Pohenix....actori raman km aceiasi dar regia nu!

:dir: .....................
Luna.one
princess89ai
Junior Member
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Iun 20, 2006 5:34 pm
Localitate: OLD SOUBURY


Înapoi la Antichitati

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron