Povestire cu vocabular impus (proba 6)

Povestire cu vocabular impus (proba 6)

Mesajde nbm » Lun Iul 17, 2006 1:48 pm

Insula

de Studenta

Era seara si musonul batea dulce dinspre ocean, aducand miresme sarate si zvon de valuri.

Ma simteam ca si cum fusesem lovita cu un tarnacop in moalele capului si prin gaura pe care mi-o filetase acolo vreun monstru sadic parea ca mi se scurge toata forta vitala... Zaceam, pur si simplu, ca o meduza esuata la mal. N-avea rost sa caut cutia cu antinevralgice – si asta nu pentru ca nu mi-ar fi fost de ajutor, ci pentru ca stiam ca o uitasem acasa, pe policioara din baie, de unde ma tot aprovizionasem pe durata sesiunii de examene.

Noaptea trecuta fusese (si trecuse) ca un vis.
Il intalnisem la bar – metis chipes in care se distilasera superb caracteristicile celor doua rase (indigenii cu pielea oachesa si colonistii cu ochi albastri care se stramutasera in acest paradis atunci cand tara lor de origine trecuse prin vremuri grele ce pauperizasera fara mila majoritatea populatiei). Parea dur si coltos; comunica scurt, fara ocolisuri si politeturi dulcege. In mod normal, nici n-as fi indraznit sa stau de vorba cu el, dar bausem destul de mult si alcoolul imi alerga prin trup, zigzagand in toate directiile si facandu-ma, pe de o parte, imuna la comportamente aspre si, pe de alta parte, extrem de sensibila la anumiti stimuli.

Asa se face ca am ajuns destul de repede inapoi la bungalow-ul unde eram cazata, impreuna cu el. Surprinzator, de fapt, daca tinem seama ca era in acelasi timp “marcatâ€Â
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm

Mesajde nbm » Lun Iul 17, 2006 1:49 pm

Povesti pentru Socola

de scoica

Longitudinal vorbind, Verde Imparat s-a nascut Verde Print undeva peste 69 de mari, 32 de tari, 4 rauri, 3 fluvii, 25 de livezi, 14 canale si 3 hoteluri. Cineva comprehensiv si-ar fi dat seama instantaneu ca locul nasterii lu’ Verde Imparat, care de fapt s-a nascut Verde Print, este exact dupa blocurile gri, unde Dorel, ca un nictalop adevarat, se curenteaza cand loveste cu tarnacopul cu coada de lemn ceva fire electrice. De fiecare data cand vad astfel de reclame ma ia o pofta de antinevralgic de nu-ti pot expune doar in cateva randuri.
Verde Print s-a nascut intr-un mediu pauperizat de catre bine-voitori, ai lui fiind stramutati din inima orasului, undeva departe, foarte departe, exact dupa blocurile gri. Nu a crescut intr-un an cat altii in zece, ba dimpotriva, era un pusti rapciugos, omniprezent in stratosfera, cu poante de doi lei si cu un comportament grobian, reusind sa indispuna pe oricine se deranja sa-i acorde putina atentie.
Verde Print a devenit Verde Imparat atunci cand s-a intalnit cu extraterestrii. Tocmai venea de la bodega unde incercase sa-si dovedeasca ca muci nu e destul, trebuie sa fii cool. Mergea, de fapt “mergeaâ€Â
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm

Mesajde nbm » Lun Iul 17, 2006 1:50 pm

fara titlu
de Meduzu futacios

Intr-o zi, ca toate celelalte de alfel, o caracatita zigzagand prin apa in preajma malului completa integrame.
“Nictalop. Asta o fi cuvant sau BTS? Numai delfinul stie daca asta o fi cuvant si, mai ales, ce o fi ala. (Acum, intre noi fie vorba delfinul era venerat pentru stiinta lui in ceea ce priveste folosirea DEXului romanesc. Nu stiai ce inseamna aia “a pauperiza?â€Â
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm

Mesajde nbm » Lun Iul 17, 2006 1:52 pm

ION SI ANA

de Cosinzeana

Il cheama Ion si e coltos ca cel din romanul lui Rebreanu.A sosit in bucuresti in stare de imponderabilitate adica beat crita.Acum se da de ceasul mortii sa gaseasca o camera cu chirie si o slujba cat de cat.Dupa lupte seculare a gasit si una si alta.Prima era plina de plosnite, iar a doua era la asfaltarea strazilor unde tarnacopul era unealta de baza.El asa era un baiat cu vino incoa nu un rapciugos cum ne-am astepta.Asa ca gasi o mandra
numai buna de pus in rama,pe nume Ana si o stramuta in dormitorul sau.Toate bune si frumoase dar lipsa banilor il facura sa-si impinga muierea sa aselenizeze in bratele arabetilor cu Mertan si BMW-eu.
Invata gagica sa dea din buric intr-o carciuma cu staif si preturi nesimtite unde bacnotele fosneau pe podele si prin sutiene.
Dimineata venea franta si oricate antinevralgice lua durerile nu-i treceau.Ba ajunsese asemeni unui nictalop de nu vedea decat pe intuneric.
Ion era insa fericit ca putea sa-si permita sa cheltuiasca banii prin baruri cu pipitele.
Dar la un moment dat Ana incepu sa-si ascunda din bani in mici pachetele sigilate ascunse in streasina.
Nu-l mai venera pe Ion pentru ca pricepu ca acesta nu o iubea deloc.Si cum situatia se perpetua,decise sa-l paraseasca in favoarea unui arabete ce-i promisese casa si masina.Dar Ion comprehensiv cum era de mic facu el primul pas si o arunca pe Ana in strada.Draguta de Ana nu planse mai mult de 5 minute
Apoi zigzaga la vreo 3 ore prin oras la cumparaturi caci viata urmeaza sa i se schimbe si o schimbare de look era binevenita.Traversa orasul longitudinal ba chiar si latitudinal pentru a gasi magazinul perfect.
Cand dadu de el fileta toate rafturile alegand ce era mai bun si apuca asemeni unei caracatite cu sapte brate lucrurile si disparu un cabina de proba.Aici dadu nas in nas cu un individ inalt ca un eucalipt ce o ruga sa-si lase bagajele la usa.Parea musonul de primavara ce-i soptea la ureche sa fie indisciplinata,daca vrea sa obtina tot ce doreste asa ca il venera din prima clipa.si fara sa-i mai pese de nimic incalca regulile afisate peste tot si se agata de gatul lui ca de o geamandura si acolo in cabina de proba inclestata in bratele lui urca toate panzele freatice si ajunse in stratosfera.In final incepu sa o doara bila pancreasul si ficatul de atata efort.Si se mai lasa odata strapunsa de arbaleta lui Dumnezeiasca.
In stare de imponderabilitate iesi pe usa magazinului si se lasa pauperizata in cea mai tare carciuma din oras.Bauturi distilate ii gadilara papilele gustative si-i amortira treptat simturile.
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm

Mesajde nbm » Lun Iul 17, 2006 1:53 pm

Vise şi adrenalină

de Pentatoma


La malul mării, pe nisipul fierbinte, stătea la soare şi se incălzea o ploşniţă răpciugoasă. Cum o fi ajuns ea pe malul mării, greu de spus! Cert este insă că era fericită. Stătea cu burta ei păroasa lipită de nisipul cald si cu spatele colţos către cerul albastru. 펺i foşnea cand şi cand picioarele subţiri şi roşii, emanand un miros greu, ce ar fi dat peste cap orice pancreas sănătos. Aproape că adormise in liniştea aparentă din jurul ei şi ganduri răzleţe ii treceau fulgerator prin mintea-i ingustă.

펺i amintea doar că nu de mult se lăfăise intr-un pat uriaş, in care făcea zilnic incursiuni longitudinale şi transversale, ca să nu se plictisească şi ca să nu rateze nici-un pliu al ceraşafurilor de bumbac 100%. Asta pana intr-o dimineaţă, cand s-a pomenit luată pe sus cu tot cu lenjeria de mătase roşie, cu miros de eucalipt, in care işi strămutase domiciliul cu două zile in urmă şi scuturată vartos peste geamul larg deschis. Pentru cateva clipe a crezut că Dumnezeu i-a dat aripi! Vedea cum cerul se apropia de ea cu viteza luminii. Incă puţin şi ar fi ajuns in stratosferă. Era convinsă că in felul acesta avea să ajungă pe lună unde, după ce ar fi plutit in imponderabilitate uşor, uşor, ar fi aselenizat cu graţia unei libelule multicolore. Insă, pentru o fracţiune de secună, a rămas suspendată in aer, ca mai apoi să simtă cu groază efectele devastatoare ale gravitaţiei newtoniene. Din nefericire nu a avut timp să ia in calcul toate coordonatele – viteza, distanţa, circumferinţa mărului, culorea şi soiul acestuia ... ar fi preferat un parmen auriu cu aromă de banane – că izbitura la contactul cu pămantul fu năucitoare. Işi pierdu cunoştinţa şi vreme de mii şi mii de ani (atat de mult timp i s-a părut că a trecut) a zăcut inertă la pămant.

Intr-un tarziu, totul a inceput să se cutremure in jurul ei şi ploşniţa noastră s-a trezit in zgomotul asurzitor al unor lovituri puternice. Prin faţa ochilor abia deschişi se pendula un tarnăcop care lovea cu furie pămantul nisipos şi plin de bălării pe care aterizase răciugoasa. “Gata! S-a sfarşit! Pană aici mi-a fost!â€Â
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm

Mesajde nbm » Lun Iul 17, 2006 1:54 pm

Povestire din realitatea neimediata

De Ticutza Nanase


Buna ziua stimati privitori care zigzagati in meandrele internetului.

M-am trezit in fata dumneavoastra incercand sa va impresionez cu o lucrare fosnitoare, dar pentru ca ecranul nu face zgomote musonice precum o coala, nu imi trebuie nici un antinevralgic ca sa va explic cele ce vor urma.

Initial am vrut sa va vorbesc despre raportul comprehensiv al Uniunii Europene; dar mi-am imaginat ca numai un personaj rapciugos poate sa va capteze atentia cu asa ceva.
Asa ca m-am gandit sa va spun cate ceva despre voi, cei care imi pauperizati existenta, dandu-mi o stare de imponderabilitate pe meleagurile virtuale pe care ma zbengui.

Cel mai coltzos membru al comunitatii este gaga care mi-a perpetuat angoasele cu tarnocopul vorbelor sale dure.

La polul opus, venerat de toti, cel care si-a intins caracatita influentei in toate sferele este aiul, ei da, desi toate plosnitele se atarna de dansul isi vede de drum iesind usor in stratosfera unde poate sta linistit in baldabacul lui fara sa il deranjeze nimeni.

Din cand in cand apare umil pe firmament si SOD, cu arbaleta pregatita sa isi arunce erectiile matinale oriunde i se nazare. Asa este el, il doare la pancreas.

Nictalop sa fii sa nu il vezi in toata splendoarea sa pe domnul Baixino care in miez de zi tranteste cand nu te astepti o portie din umorul sau de geamandura, care ar face sa zambeasca poate vreun un eucalipt.

A rasarit soarele si facandu-mi mana streasina la ochi ma gandesc sa inchei aici, sa nu imi fac mai multi dusmani, dedicandu-i celui care a avut ideea acestei probe urmatoarele: stramuta-te-ai longitudinal pana aselenizezi distilat intr-un borcan infiletat fix pe luna!
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm

Mesajde nbm » Joi Iul 20, 2006 7:14 pm

6 lucrari la aceasta proba
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm

Mesajde nbm » Mie Aug 09, 2006 9:01 pm

mediile pentru cele 6 povestiri:

Vise si adrenalina, de pentatoma 8.46
Insula, de Studenta 8.23
Povestire din realitatea neimediata, de Ticutza Nanase 7.21
fara titlu, de meduzu futacios 6.51
Povesti pentru socola, de Scoica 6.36
Ion si Ana, de Cosinzeana 5.67
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm

Mesajde nbm » Mie Aug 09, 2006 9:32 pm

Pentatoma - Necko
Studenta - Djinn
Ticutza Nastase - gaga
meduzu futacios - memetShol
Scoica - Unleashed
Cosinzeana - manina
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
Avatar utilizator
nbm
 
Mesaje: 4958
Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm


Înapoi la Concursuri creatii literare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori