Eminescu vs. Richard Wurmbrand

Eminescu vs. Richard Wurmbrand

Mesajde Salma » Joi Oct 05, 2006 9:43 pm

N-am comentat pana acum, am stat cuminte si am asteptat documentarul TVR din care speram sa aflu mai multe despre faptele maretze ale acestui domn ca mai apoi sa imi expun opinia in cunostintza de cauza. Dezamagire totala. OK, tot respectul pentru suferinta lui, la fel de mare ca a altor mii de oameni, tot repectul pentru relatiile la cancelaria americana, care au facut ca prima doamna (sau fosta, nu am retinut exact) sa intervina pentru el ca sa faciliteze vizita fiului sau in inchisoare, dar unde este extraordinarul? Unde este patriotismul iesit din comun.? Unde este maretia? Un om care isi tradeaza tovarasii comunisti in anii '30, cand utopia era inca sinonima cu adevarul, nu mi se pare un exemplu de moralitate. OK, a devenit credincios, dar Dumnezeu nu este un pasaport spre maretie. A fost confesorul tovarasilor lui de inchisoare, dar nu a fost singurul in aceasta postura. A denuntzat ororile sistemului comunist, bravo lui, o facea in America, la caldurica.Inca o data, ce este extraordinar la el in comparatie cu alte victime ale tortionarilor comunisti???? Ma lamureste si pe mine cineva? Cineva care a auzit de dl. Wurmbrand inainte sa se cocoatze spectaculos in Top Ten? O fi un fel de fenomen Lordi, s-au mobilizat evreii din diaspora, a innebunit TVR-ul sau o fi Tudor Giurgiu nepotu' lui de dupa sora? Pentru ca la aceasta ora pe site-ul "Mari romani" R.W. este pe locul DOI dupa Carol I :??:
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
Avatar utilizator
Salma
 
Mesaje: 774
Membru din: Sâm Mar 01, 2003 12:00 am

Mesajde Devi » Joi Oct 05, 2006 10:49 pm

Pozitionarea pe cel de-al doilea loc in clasament cred ca se datoreaza increderii oarbe si neclintite a oamenilor in biserica, clericii fiind cei mai mari turnatori procleti si marsavi! Wake up!
Cat despre votul dat lui Richard Wurmbrand a.i a ajuns in Top 10 CMMR tare as vrea sa stiu si eu cine au fost sustinatorii MR.
Eminescu ==D Cu sau fara Richard Wurmbrand, opera acestuia a ramas neatinsa de gheara comunismului
Searching...
Avatar utilizator
Devi
Junior Member
 
Mesaje: 16
Membru din: Vin Iun 09, 2006 11:00 pm

Mesajde kant emir » Vin Oct 06, 2006 5:15 am

a innebunit TVR-ul
tevere sacs, iar spectacolul ie duar anbalaj frumos (nu neaparat frumos, cat mai ales: sclipicios, or scandalos, or etc) - ceva ce se vinde la platitori (cu voe or fara de voe platitori, ca duara natzionalii ie bujetari, no?)


si sa nu uitam: dreptu de vot (la alegeri adica, nu duar la abureli teveristice) nu ie conditionat de buna functionare a creerului; ie suficient sa ai cetatenia si varsta
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde eyewitness » Vin Oct 06, 2006 5:49 am

muara toti dujmanii lu gaga daca pana aseara am auzit frodata de acest wurmbrand.
in anii 50, inchisorile comuniste erau intesate de mii de "cazuri" similare, unele poate chiar mai grave. cine ii mai aminteste acum pe acesti eroi? aaa, n-au fost jidani si n-au ajuns in america? maine, poimaine o sa-l avem si pe pacepa in topul marilor romani :D

intanplator am urmarit asear emisiunea dedicata lui wurmbrand. am notat eforturile comentatorului/realizatorului de a forta elementele pozitive, a le amplifica, anesteziind neuronu vigilent al auditoriului precum un cofetar care incearca sa scoata o amandina dintr-un cacat

tevere sacs

suptscriu
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde kant emir » Vin Oct 06, 2006 6:35 am

poi sio tot intanplator! da' ie fantastic si incredibil ca acest necunoscut (marog, or fi si "cunoscatori" pe lume) avea (spre final, nush daca cu asta s-a incheiat meciu or ba) 52 de procente, fata de Eminescu - 48!
si nush cum sa va spui, dar daca am loa in calcul doar imortalizarea valorilor strict romanesti (limba si folcorul: cu exemplul - fericit, zic io - al "Luceafarului", care, pe langa potentza pur eufonica, bogatia de informatie stiintifico-filosofica - pilda: "si cai de mii de ani treceau / in tot atatea clipe" sau "caci unde-ajunge nu-i hotar / nici ochi spre a cunoaste / si vremea-ncearca in zadar / din goluri a se naste" , sensibilitate intelegatoare si cunostere a sufletului - vezi evolutia perceptiei lui Catalin, care de la usuratec-flusturatec ajunge, pe calea durerii, la nobletea pura a iubirii - "caci esti durerea mea dintai / si visul meu din urma" ei, toate acestea sunt spuse si cantate pe o structura folclorica, este o poezie tipic romaneasca!)

ei bine, acest ilustru domn Wurmbrand (sa-i fie tarana usuara si meritele recunoscute - nam nican potriva!), care nu s-a remarcat (ori n-am aflat eu) prin nicio contributie la ce este (ori a fost!) romanesc, stralucitor de romanesc - nimic: numele sau, religia sa, tara in care si-a gasit vesnica resedinta; ce am retinut io - ca era supercredincios, si fuarte convingator - convertea cat ai clipi din ochi pe oricine: securist, soldat rus, orice!

Nu ca n-as aprecia oamenii buni la suflet, ori credinciosi, ori drepti si cinstiti; dar daca era sa fie sa ne laudam cu fete bisericesti, n-am fi gasit un Staniloaie ori un Galeriu? ca tot buni si drepti erau (si, cu siguranta, nu s-ar fi gandit vreodata - dupa cum nici Wurmbrand probabil ca nu s-a gandit - sa-i faca "concurenta" lui Eminescu).


ce sa ne mai agitam inutil, grotescul se vinde cel mai bine! (o fi mai tare emisiunea asta decat big brazar?)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde Salma » Vin Oct 06, 2006 9:02 am

eyewitness scrie:am notat eforturile comentatorului/realizatorului de a forta elementele pozitive, a le amplifica, anesteziind neuronu vigilent al auditoriului precum un cofetar care incearca sa scoata o amandina dintr-un cacat



Si iata cum a reusit aiu , ca de multe alte ori, sa extraga fics esentza problemei ~p
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
Avatar utilizator
Salma
 
Mesaje: 774
Membru din: Sâm Mar 01, 2003 12:00 am

Mesajde stefan » Vin Oct 06, 2006 7:31 pm

Eu am auzit de nenea ăsta, am răsfoit un articol despre el publicat mai demult in "Aldine", suplimentul Romaniei Libere. Sunt de acord că nu e omul de pus pe locul 2 in topul marilor romani, dar mă intreb cum s-a desfăşurat sondajul făcut de TVR2. Nu a făcut ceva deosebit pentru Romania, prin comparaţie cu alţii, nu are contribuţii semnificative la cultura romanească, nici nu ştiu dacă se considera roman. Or fi fost prezentaţi preferenţial anumiţi "catindaţi"?? Cunosc destul de puţine detalii despre cum a decurs sondajul.

kant_emir vorbea de părintele Galeriu sau de Dumitru Stăniloae ca nişte candidaţi mai fireşti pentru un loc important in top; eu m-aş gandi la părintele Dumitru Calciu-Dumitreasa, om care a trecut prin "reeducarea" de la Piteşti, după care incă a avut curajul să ridice din nou cuvantul impotriva comunismului şi a lui Ceauşescu. A fost arestat din nou şi ţinut in puşcărie sub Ceaşcă, pană in 1985, cand i s-a făcut vant din ţară.

Sau dacă era vorba de evrei născuţi in Romania, puteau să-l propună pe Steinhardt, care chiar era măcinat de intrebarea: poate un străin să devină un bun roman? El, bineinţeles, era convins că da.

Totuşi, nu văd cine are un interes să ni-l bage pe Richard Wurmbrand ăsta pe gat.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde eyewitness » Vin Oct 06, 2006 8:01 pm

nu văd cine are un interes să ni-l bage pe Richard Wurmbrand ăsta pe gat.


...cum nici io nu vad cine ar avea interesu sa-l bage pe florentin petre in nationala romaniei pentru meciul de maine seara, un jucator terminat, iesit din forma, jucand la o echipa optscura din bulgaria

daca jidanii si-au bagat cuada atunci preferam un victor brauner sau marcel iancu :D

oricum, nu sunt la curent cu sondaju, am raspuns la topic duar pentru faptu ca m-am nimerit pe tvr1 ieri seara la emisiunea respectiva.

ca o parere personala insa, io as atribui premiul de cel mai bun roman unei englezuaice, reginei maria, sotia lui ferdinand. daca maria nu ierea, nici transilvania nu mai ierea si nici actu de la 1 decenbrie 1918 nu mai ierea si deci nici fane n-ar mai fi baut o bere de zioa nationala a romaniei :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde kant emir » Sâm Oct 07, 2006 1:23 am

kant_emir vorbea de părintele Galeriu sau de Dumitru Stăniloae ca nişte candidaţi mai fireşti pentru un loc important in top;

nu bre, io i-am pomenit pe cei doi numai ca figuri (importante si respectabile - cu toata sinceritatea zic "respectabile") ale vietii religioase romanesti - romani si ortodocsi, adica tipici, numa buni de "top"; l-as fi numit si pe N Steinhardt (pentru care am, de asmenea, nemasurat respect si mare simpatie), dar am tinut cont ca nu a fost roman sutalasuta, deci reprezentativ
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir
 
Mesaje: 9782
Membru din: Joi Noi 18, 2004 12:00 am

Mesajde pacha » Sâm Oct 07, 2006 4:42 am

Deci cine era tipul?
Nu am auzit de el si trebuie sa fiu mandru?
Astia sunt tampiti sau manipuleaza treaba in continuare.Cred ca amandoua.
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde pacha » Lun Oct 30, 2006 1:32 pm

Acum ca s-a terminat penibilul,citii un articol in care cineva din media dorea sa afle totusi unde sunt centralizate propunerile si cum s-au numarat ele.Am inteles ca s-futut un milion de $ pentru treaba aceasta,dar totul e secret.Sunt convins ca o gasca a futut milionul cum a vrut si nu da socoteala nimanui.
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm


Înapoi la Probleme sociale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori