Sporturi de iarna

vechiul forum de sport

Moderator: baixinho©

Mesajde Dee-Dee71 » Sâm Mar 19, 2005 9:48 am

mie imi plac mai mult baietii. cei nordici. stiu despre acest sport ca e originar din Scotia :D
i love you, you pay my rent
Avatar utilizator
Dee-Dee71
 
Mesaje: 388
Membru din: Joi Iun 20, 2002 11:00 pm

Am nevoie de o informatie va rog

Mesajde S_BOND » Lun Noi 28, 2005 9:42 pm

Imi place sa ma uit la acest sport dar nu stiu foarte multe despre el. M-ar interesa daca exista mai multe tipuri de sarituri (am auzit de saritura, zbor) cu sky-urile si care sunt acelea?

10x
S_BOND
Junior Member
 
Mesaje: 1
Membru din: Lun Noi 28, 2005 9:30 pm
Localitate: ARAD

Mesajde a kind of me » Sâm Dec 03, 2005 9:20 am

S_BOND scrie:Imi place sa ma uit la acest sport dar nu stiu foarte multe despre el. M-ar interesa daca exista mai multe tipuri de sarituri (am auzit de saritura, zbor) cu sky-urile si care sunt acelea?

10x

pai....sariturile stiu ca sunt pe trambulina mica- small hill ( k 90), trambulina mare- large hill ( peste k120) si zbor- flying hill (peste k 180).....dar acum se foloseste H.S.-ul( distanta juriului)....care a fost 142 la Kuusamo dupa cum ai vazut....iar azi la Lillihammer e 131 parca - eu cam asta stiu
eu tin in continuare cu nemtii ....vad ca Uhrmann e pe 4 in clasamentul general dupa 2 etape.....si nici elvetienii nu merg rau....ar fi chiar tare sa revina Ammann la olimpice :n:

la capitolul curling....si eu tin tot cu suedezele( Anette Noreberg -nush daca am scris bine-, Eva Lund....), iar la baieti cu nemtii ( echipa lui Sebastian Stock), iar in lipsa nemtilor cu suedezii.... A-)
" ...when i grow older....I will be there at your side ...to remind you...how I still love you..." Q.
Avatar utilizator
a kind of me
Junior Member
 
Mesaje: 25
Membru din: Mar Aug 09, 2005 11:00 pm

Mesajde oana_bebe2005 » Sâm Ian 07, 2006 7:17 pm

eu sunt fan declarat janne ahonen!!!!!! nu mi-a plakut k in turneul celor 4 trambuline 2005-2006 nu a reushit dekt un egal ku janda....oricum el sa cashtige shi noi suntem fericitzi....
oana_bebe2005
Junior Member
 
Mesaje: 4
Membru din: Lun Ian 02, 2006 9:44 pm
Localitate: aksa

Mesajde elissa » Mie Apr 26, 2006 10:42 am

Sven Hannawald este cel mai meserias saritor cu schiurile pe care l-am vazut; si performanta lui de a castiga turneul celor patru trambuline, castigand toate etapele nu va fi prea usor de egalat.
elissa
Junior Member
 
Mesaje: 19
Membru din: Mar Apr 25, 2006 5:17 pm
Localitate: BUCURESTI

snowboard !!!

Mesajde ank » Joi Iul 27, 2006 1:37 am

deci astai cel mai tare sport care exista!!!...sport extrem...frate... placere!!!
iubesc sportul asta... toata viata ash sta-o numai pe placa!
bah mai e careva pe aici carei tot pe filmu asta cu snowboardingu??
ank
Junior Member
 
Mesaje: 1
Membru din: Joi Iul 27, 2006 12:51 am
Localitate: timisoara

Mesajde h0va » Joi Iul 27, 2006 10:44 am

deci astai ... toata viata ash sta-o numai pe placa ... careva pe aici carei tot pe filmu asta cu snowboardingu??


soro, eu zic ca macar cateva ore din viatza sa le stai shi pe bancile shcolii, nu de alta da' ie pacat sa shtii de powder, goofy, hucker, carving, freecarve, fakie, duck-stance, jib, faceplant, kicker, liptrick, mute air, nollie, ollie, handplant sau ho-ho shi sa nu shtii sa legi doua vorbe in limba romana! plus ca faci de ras mishcarea..

prove yourself to be a real shred betty nu numa in park cu pow-pow ci shi pe forum la discutzii despre boarding :)

cheers

?!
Avatar utilizator
h0va
 
Mesaje: 2049
Membru din: Mar Oct 21, 2003 11:00 pm

Mesajde memetshot » Joi Iul 27, 2006 11:10 am

hova: tu fuasi pe bune mai sus? sam bag dacam inteles ceva
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde h0va » Joi Iul 27, 2006 11:16 am

vez bre cum ie? ajungi sa crezi cacunosht un om shi cancolo pl..:D crez ca numa la rotvailari ma pricipex?:D

?!
Avatar utilizator
h0va
 
Mesaje: 2049
Membru din: Mar Oct 21, 2003 11:00 pm

Sporturi de iarna

Mesajde h0va » Mie Noi 01, 2006 9:25 pm

- Part 1 -

Ey guys, acest thread se vrea un indrumar pentru cei care vor sa se apuce de acest sport. De la bun inceput vreau sa va spun ca nu sunt nici pe departe un expert in domeniu insa am sa incerc sa ofer altfel de sfaturi decat cele de ordin tehnic...

Pe net veti gasi cam tot ce va intereseaza despre acest fenomen. Sunt zeci de site'uri cu sfaturi pentru cei ce vor sa achizitzioneze o placa, sunt zeci de site'uri care prezinta cele mai importante lucruri ce trebuiesc shtiute inainte de te urca pe placa, veti gasi zeci de pagini despre felul in care trebuie ingrijit echipamentul and so on. Cu putina rabdare veti putea descoperi nenumarate tutoriale care va vor explica mishcarile de baza, clipuri cu tipi foarte priceputi in ale snowboardingului executand trickuri care de care mai meseriashe, ei bine toate acestea probabil ca va vor face ca dupa 2 zile de cercetat pagini web shi vizionat clipuri cu backcountry boarding sa va doriti shi voi sa practicati acest sport.

E bine de shtiut ca snowboardingul nu este un sport ieftin, echipamentul poate costa o mica avere, deasemenea un sejur de snowboarding in Romania sau afara nu este chiar floare la ureche cand vine vorba de bani. Mai mult decat atat, snowboardingul presupune asumarea unor riscuri asha ca cei mai slabi de inger precum si cei care pun mare pretz pe "integritatea corporala" ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a face acest pas.:) Daca insa aceste lucruri nu va descurajeaza ei bine atunci va puteti apuca de treaba si primul pas este documentarea temeinica!

Un site bun pentru a va incepe studiul este http://www.snowboard.ro Gasiti aici majoritatea informatziilor necesare unui neinitziat. Forumul de discutii de aici este unul dintre cele mai bune forumuri de profil din Romania. Sunt aici pagini care prezinta istoria acestui sport, articole despre cum trebuie ales echipamentul, despre pericolele la care va expuneti odata urcat pe placa, sunt articole despre diverse evenimente snowboard-related precum si o serie de linkuri catre alte site'uri care v'ar putea completa cunoshtiintzele.

Bun, sa zicem ca atzi citit tot ce era de citit sh'acum vreti sa achizitionati cele de trebuintza. Daca pana acum catziva ani procurarea de echipament era o mare problema, ei bine acum situatia s'a imbunatatzit considerabil astazi. Cel putin in Bucuresti lucrurile stau destul de bine. Avem aici cel putin 3 magazine de profil bine aprovizionate cu produse de top shi pe langa acestea putetzi gasi echipament mai putin pretentios si in marile hypermarketuri sau diverse magazine sportive.

Ar fi cam asha:

[INDENT]Boarders,

Str. Brezoianu, nr. 11 (pe langa Mc D'ul de pe Elisabeta)
Tel: 0788 243 805
Web: http://www.surmont.ro[/INDENT]

Gasiti aici printre altele produse Burton, Anon, Analog, Level sau RED.

[INDENT]h2o,

Str. Bacani-Blanari nr.3-5,Zona Lipscani
Tel: 021-3125577
Web: http://www.h2o.ro[/INDENT]

Gasiti aici produse Forum, Spy, Palmer sau Dakine.

[INDENT]Himalaya,

Str: Calea Mosilor Nr.27 si 46 (In spatele magazinului Cocor)
Tel: 021-3144071, 021-3155152
Web: http://www.himalaya.ro[/INDENT]

Gasiti aici produse Atomic, Head, Burton, Mammut, Rosignol, Head. Magazinul nu este specializat pe snowboarding insa se gasesc destule chestii de profil.

Pe langa astea sunt reprezentantele oficiale O'Neill sau Salomon, un magazin sportiv in Unirea unde putetzi gasi produse Head de exemplu. Pe langa aceste magazine sunt destule altele care comercializeaza shi produse SH. Daca banii nu va prisosesc atzi putea opta in primul sezon pentru un echipament la mana a doua.

Acum ca avem adresele, inainte sa dam o raita prin magazine sa vedem ce ne place si ce ne permitem, ar fi bine sa facem o lista cu ceea ce ne'ar trebui. Hai sa plecam de la premisa ca nu avem de niciunele. In principiu intr'o astfel de situatie, experienta personala, ma face sa afirm urmatoarea chestiune: dude, your in deep shit :D! Sunt destul de multe de cumparat si costa o poala de bani. In ceea ce ma priveshte ei bine am abordat problema in felul urmator: mi'am luat placa, legaturile shi bootzi la final de sezon (martie, aprilie), cand magazinele au reduceri considerabile si cu putin noroc ai shansa sa iei nishte chestii foarte tari la bani foarte putini. Apoi in lunile urmatoare am colindat magazinele cumparand ba o pereche de shosete, ba un fes. Cum toamna se numara bobocii, cand fila cu septembrie s'a ivit in calendar mi'am numarat si eu banii shi am luat in prima transha tzoalele urmand apoi ca pana in iarna sa achizitionez si restul echipamentului de care am nevoie. In felul acesta n'am fost nevoit sa scot o suma foarte mare din buzunar de'odata. Dar hai sa ne intoarcem la lista cu pricina.

Avem ashadar nevoie de urmatoarele:

-1-

Placa
Legaturi
Bootzi
Husa pentru snowboard

-2-

Geaca
Pantaloni

-3-

First layer
Manusi
Ochelari
Ghiozdan
Protectii

-4-

Shosete
Cagula
Fes
Ceva scule pentru strans legaturile
Alte chestii care ne fac viata pe partie mai usoara

?!
Avatar utilizator
h0va
 
Mesaje: 2049
Membru din: Mar Oct 21, 2003 11:00 pm

Mesajde h0va » Mie Noi 01, 2006 9:43 pm

-Part 2-

Hai sa le luam acum pe rand.

Placa, legaturi, bootzi si husa pentru board.

Daca v'atzi facut temele si atzi citit ce era de citit pe net avetzi deja o idee destul de bine conturata despre ceea ce va doritzi. Sfatul meu e sa incercati sa luati placa si legaturile de la acelasi producator. In felul acesta vetzi fi siguri ca nu vetzi avea surprize odata ajunshi pe partie. De regula, daca le achizitionatzi impreuna (placa+legaturi), cei de la magazin vor monta legaturile pentru voi. Husa pentru board e o chestie optionala insa se dovedeshte foarte utila atunci cand caratzi placa dupa voi prin trenuri sau avioane. Deasemenea puteti folosi husa pentru a depozita placa si bootzi in afara sezonului. Aaa, designul placii e ultimul lucru la care ar trebui sa va uitatzi atunci cand alegetzi o placa :)

Geaca si pantaloni

Aceasta alegere trebuie facuta cu maxima atentie. Daca nu vreti sa tremurati pe partie sau sa va udati pana la chiloti decidetzi cu atentie ce haine punetzi pe voi. Pe langa material ar fi bine sa va ganditi si la cat de practice sunt tzoalele cu pricina. Niste buzunare bine izolate va vor tzine ski'passul si mobilul uscate :). Hainele de firma au mereu tot felul de chichitze shi feature'uri care de regula fac diferentza.

First layer, manusi, ochelari, ghiozdan, protectii

E recomandat sa optatzi pentru first layer mereu. O pereche de "izmenutze" se vor dovedi a fi o alegere foarte inspirata dupa o zi de stat cu fundul in zapada. Manusile mai ales cele cu sistem de protectie a incheieturii sunt extrem de importante. Nimic nu este mai neplacut decat sa'tzi inghetze mainile dupa primele 3 cazaturi. Ochelarii nu trebuie sa lipseasca din echipamentul tau. Un ghid foarte util pentru alegerea ochelarior gasesti aici [url]snowboard.ro/index.php?location=tutoriale&action=read&catid=4&id=5&show=all[/url]. Ghiozdanul e o chestie foarte practica. Un hanorac gros impaturit si pus in ghiozdan itzi va atenua cazaturile pe spate. In plus, trebuie sa pui undeva shi batoanele de ciocolata, sucul sau perechea suplimentara de shosete sau manushi. Unele ghiozdane de snow sunt prevazute cu un sistem ce'tzi permite sa transportzi placa in spinare, ashezata vertical sau orizontal. Protectzii. Ei bine la acest capitol chiar nu e cazul sa faci rabat. In fond e vorba de sigurantza ta. Se recomanda macar o protectie de spate shi o casca deshi nu ar strica nici nishte genunchiere sau o pereche de impact shorts. E bine shtiut ca principalul impediment in a invatza sa te dai cu placa este teama de a cadea. Cu nishte protectzii adecvate increderea ta va spori shi in felul acesta progresele ar putea fi mai rapide. Insa, chiar shi "blindat" nu e indicat sa o iei la vale printre pomi inainte sa invetzi sa te dai cum trebuie. Nu uita, mereu ride safe!

Shosete, cagula and others

Daca vrei sa faci totul ca la carte n'ar fi rau sa investeshti ceva banutzi in astfel de chestiuni. Sunt shosete de exemplu special concepute pentru snow, cu intarituri in zonele in care boot'ul exercita mai multa presiune asupra labei piciorului. Deasemenea o shoseta dintr'un material bun itzi va tzine piciorul uscat toata ziua.


Ok, acum ai luat tot echipamentul de care ai nevoie. Incotro o apuci? Pai o lista cu statiunile din Romania unde se poate practica snowboarding gaseshti aici: http://www.skiresorts.ro . Atat pe acest site cat shi pe altele precum http://www.teleferic.ro sau http://www.alpinet.ro sau http://www.montania.ro gasesti info despre starea partiilor, preturi la cabluri sau locuri de cazare, modalitatzi de transport pana acolo. Pentru statiunile din afara e bine sa consulti ofertele agentziilor de turism. Pentru ambele situatii un forum de discutii este mana cereasca. Sigur altcineva a fost deja acolo unde ai tu de gand sa mergi asha ca sigur vei putea afla informatzii mai mult decat utile consultand threadurile forumului respectiv.

La final cateva recomandari:

1. Daca aveti o nelamurire aruncati un ochi maxim doi pe un forum. Va vetzi lumina instant :)
2. Un monitor de snowboarding poate face minuni cand suntetzi la inceput de drum. Face totzi banii
3. Nu va avantatzi sa facetzi trickuri periculoase inainte sa invatzatzi bine sa va datzi.
4. Nu va aventuratzi de nebuni prin paduri shi pe teren necunoscut. Nu suntem in State. La noi salvamontishtii sunt putzini shi prost dotatzi. Oricat de inimoshi ar fi shi dornici sa va ajute nu dispun de elicoptere shi alte chestii hi'tech utile unui searching party.
5. Boarderii sunt o mare familie. Incercati sa va integratzi nu sa facetzi nota discordanta.
6. Pana invatzatzi sa va datzi foarte foarte bine nu punetzi botul la chestii de genul "cat de mishto e sa ascultzi muzica in timp ce te dai". S'ar putea sa'tzi rupi gatul...
7. Daca potzi sa ajutzi un frate cu nishte sfaturi sau cu o pereche de bootzi de care nu mai ai nevoie fa'o!
8. Nu dati dovada de imbecilitate si imaturitate cand suntetzi pe partie. Preconceptziile celor neobishnuitzi cu acest sport reprezinta o mare piedica in dezvoltarea sa in Ro. Hai sa nu le dam satisfactie celor care ne considera niste derbedei.

Aight, acum nu'tzi ramane decat sa te rogi sa ninga! :D Gluck and don't forget, ride safe!

PS: un film de referintza pentru snowboarding este First Descent [2005]. daca avetzi posibilitatea sa facetzi rost de el nu trebuie ratata!

:dap:

?!
Avatar utilizator
h0va
 
Mesaje: 2049
Membru din: Mar Oct 21, 2003 11:00 pm

reparatii ski-uri

Mesajde leoioana » Mie Noi 15, 2006 4:19 pm

E prima data ca intru pe un astfel de interfata.
Intrebare: De unde aflu informatzii despre reparatii la ski-uri; e vorba despre un surub de la legaturi (gaura unde intra este largita shi aveam nevoie de indrumare de la cineva care a mai facut treba asta; am auzit ca Loctite-u' face treaba buna).
Salve!


h0va scrie:- Part 1 -

Ey guys, acest thread se vrea un indrumar pentru cei care vor sa se apuce de acest sport. De la bun inceput vreau sa va spun ca nu sunt nici pe departe un expert in domeniu insa am sa incerc sa ofer altfel de sfaturi decat cele de ordin tehnic...

Pe net veti gasi cam tot ce va intereseaza despre acest fenomen. Sunt zeci de site'uri cu sfaturi pentru cei ce vor sa achizitzioneze o placa, sunt zeci de site'uri care prezinta cele mai importante lucruri ce trebuiesc shtiute inainte de te urca pe placa, veti gasi zeci de pagini despre felul in care trebuie ingrijit echipamentul and so on. Cu putina rabdare veti putea descoperi nenumarate tutoriale care va vor explica mishcarile de baza, clipuri cu tipi foarte priceputi in ale snowboardingului executand trickuri care de care mai meseriashe, ei bine toate acestea probabil ca va vor face ca dupa 2 zile de cercetat pagini web shi vizionat clipuri cu backcountry boarding sa va doriti shi voi sa practicati acest sport.

E bine de shtiut ca snowboardingul nu este un sport ieftin, echipamentul poate costa o mica avere, deasemenea un sejur de snowboarding in Romania sau afara nu este chiar floare la ureche cand vine vorba de bani. Mai mult decat atat, snowboardingul presupune asumarea unor riscuri asha ca cei mai slabi de inger precum si cei care pun mare pretz pe "integritatea corporala" ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a face acest pas.:) Daca insa aceste lucruri nu va descurajeaza ei bine atunci va puteti apuca de treaba si primul pas este documentarea temeinica!

Un site bun pentru a va incepe studiul este http://www.snowboard.ro Gasiti aici majoritatea informatziilor necesare unui neinitziat. Forumul de discutii de aici este unul dintre cele mai bune forumuri de profil din Romania. Sunt aici pagini care prezinta istoria acestui sport, articole despre cum trebuie ales echipamentul, despre pericolele la care va expuneti odata urcat pe placa, sunt articole despre diverse evenimente snowboard-related precum si o serie de linkuri catre alte site'uri care v'ar putea completa cunoshtiintzele.

Bun, sa zicem ca atzi citit tot ce era de citit sh'acum vreti sa achizitionati cele de trebuintza. Daca pana acum catziva ani procurarea de echipament era o mare problema, ei bine acum situatia s'a imbunatatzit considerabil astazi. Cel putin in Bucuresti lucrurile stau destul de bine. Avem aici cel putin 3 magazine de profil bine aprovizionate cu produse de top shi pe langa acestea putetzi gasi echipament mai putin pretentios si in marile hypermarketuri sau diverse magazine sportive.

Ar fi cam asha:

[INDENT]Boarders,

Str. Brezoianu, nr. 11 (pe langa Mc D'ul de pe Elisabeta)
Tel: 0788 243 805
Web: http://www.surmont.ro[/INDENT]

Gasiti aici printre altele produse Burton, Anon, Analog, Level sau RED.

[INDENT]h2o,

Str. Bacani-Blanari nr.3-5,Zona Lipscani
Tel: 021-3125577
Web: http://www.h2o.ro[/INDENT]

Gasiti aici produse Forum, Spy, Palmer sau Dakine.

[INDENT]Himalaya,

Str: Calea Mosilor Nr.27 si 46 (In spatele magazinului Cocor)
Tel: 021-3144071, 021-3155152
Web: http://www.himalaya.ro[/INDENT]

Gasiti aici produse Atomic, Head, Burton, Mammut, Rosignol, Head. Magazinul nu este specializat pe snowboarding insa se gasesc destule chestii de profil.

Pe langa astea sunt reprezentantele oficiale O'Neill sau Salomon, un magazin sportiv in Unirea unde putetzi gasi produse Head de exemplu. Pe langa aceste magazine sunt destule altele care comercializeaza shi produse SH. Daca banii nu va prisosesc atzi putea opta in primul sezon pentru un echipament la mana a doua.

Acum ca avem adresele, inainte sa dam o raita prin magazine sa vedem ce ne place si ce ne permitem, ar fi bine sa facem o lista cu ceea ce ne'ar trebui. Hai sa plecam de la premisa ca nu avem de niciunele. In principiu intr'o astfel de situatie, experienta personala, ma face sa afirm urmatoarea chestiune: dude, your in deep shit :D! Sunt destul de multe de cumparat si costa o poala de bani. In ceea ce ma priveshte ei bine am abordat problema in felul urmator: mi'am luat placa, legaturile shi bootzi la final de sezon (martie, aprilie), cand magazinele au reduceri considerabile si cu putin noroc ai shansa sa iei nishte chestii foarte tari la bani foarte putini. Apoi in lunile urmatoare am colindat magazinele cumparand ba o pereche de shosete, ba un fes. Cum toamna se numara bobocii, cand fila cu septembrie s'a ivit in calendar mi'am numarat si eu banii shi am luat in prima transha tzoalele urmand apoi ca pana in iarna sa achizitionez si restul echipamentului de care am nevoie. In felul acesta n'am fost nevoit sa scot o suma foarte mare din buzunar de'odata. Dar hai sa ne intoarcem la lista cu pricina.

Avem ashadar nevoie de urmatoarele:

-1-

Placa
Legaturi
Bootzi
Husa pentru snowboard

-2-

Geaca
Pantaloni

-3-

First layer
Manusi
Ochelari
Ghiozdan
Protectii

-4-

Shosete
Cagula
Fes
Ceva scule pentru strans legaturile
Alte chestii care ne fac viata pe partie mai usoara
leoioana
Junior Member
 
Mesaje: 1
Membru din: Mie Noi 15, 2006 3:59 pm
Localitate: sibiu

Mesajde Pearl Jam » Lun Dec 18, 2006 12:06 am

Oameni buni, unde pot să merg să-mi modific nişte legături, oare cei de la Himalaya au atelier. e vorba de niste găuri că le am luat prea mici...
Avatar utilizator
Pearl Jam
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Dum Dec 17, 2006 12:00 am

Mesajde Pearl Jam » Lun Dec 18, 2006 12:12 am

Postez şi aici, imi cer scuze dar nu văzusem thread-ul. Ştie cineva in Bucureşti un atelier unde se pot modifica legături. Le-am luat prea mici pentru clăparii mei şi trebuie să le dau găurile un pic mai in spate. Please help! Am auzit ceva de Himalaya. au băieţii atelier acolo?
Avatar utilizator
Pearl Jam
Junior Member
 
Mesaje: 2
Membru din: Dum Dec 17, 2006 12:00 am

Mesajde RazVee » Sâm Iun 02, 2007 9:00 am

Sporturile de iarna sunt preferatele mele...
cel putin, sariturile cu shiurile, inclin sa le 'plasez' inaintea fotbalului

Sunt fan Martin Schmitt, avand in vedere ca urmaresc acest sport de prin 2000... Sustin Germania in general...

cam atat...
Avatar utilizator
RazVee
Junior Member
 
Mesaje: 15
Membru din: Vin Iun 01, 2007 11:00 pm

Easy come easy go

Mesajde cdef702 » Lun Iul 13, 2009 10:49 am

Easy come easy go
cdef702
 

Mesajde Daimon » Mar Feb 02, 2010 12:19 pm

un interviu fain cu singura schioare romana calificata la olimpiada:

Edit Miklos e singura schioare din România calificată la Olimpiadă. Acasă nu are însă pîrtii unde să se antreneze şi se pregăteşte în Austria

Edit Miklos (21 de ani) e singura reprezentantă a României în proba de schi (feminin) alpin la Jocurile Olimpice de la Vancouver. E calificată la coborîre, super-G şi super-combinată. Sezonul trecut a obţinut primul punct în cadrul Cupei Mondiale, pe pîrtia din St. Moritz. Şi-a îmbunătăţit performanţa duminică, tot la St. Moritz, unde a ocupat locul 26 la super-G şi locul 28 la super-combinată, adunînd opt puncte FIS. Vrea să între în top 10 la Olimpiadă. "În toate probele, nu la una. Cine nu visează nu obţine nimic", spune Edit Miklos.

- De la ce vîrstă ai început schiul alpin? A fost primul sport pe care l-ai practicat?
- La 5 ani. Voiam să fac hochei, ca şi tatăl meu, dar pe vremea aceea nu erau secţii şi pentru fete. Am mai făcut taekwando, dar pînă la urmă am rămas la schi alpin.

- Cum ai caracteriza schiul alpin în trei cuvinte?
- Păi... interesant, palpitant şi viteză! Asta înseamna schiul alpin! Şi, pasiune, bineînţeles!

- Cîte antrenamente faci pe zi?
- Două. În primul fac coborîri. În funcţie de perioada de pregătire în care mă aflu, fac de la trei-patru la şapte-opt coborîri pe zi. Tot la primul antrenament, mă ocup şi de partea tehnică. Cel de-al doilea antrenament zilnic este special pentru pregătirea fizică.

- Orice schioare are o pîrtie favorită! A ta care este?
- Mi-a plăcut pîrtia de la Val d'Isère, cînd am concurat la Campionatele Mondiale, în sezonul trecut. Atmosfera creată de spectatori a fost fascinantă. Mereu mă voi întoarce cu drag pe acea pîrtie.

- Care este cel mai inedit lucru pe care l-ai făcut pînă acum în carieră?
- Tot la Val d'Isère ajungem. Cu siguranţă, momentul cînd am fost nevoită să schiez cu un singur picior. Mi-a sărit schiul din piciorul stîng şi am încercat să schiez pe dreptul. Toată lumea aplauda, e o amintire frumoasă. Deşi pare nebunesc, aş mai repeta experienţa asta.

"Să mă caracterizez în trei cuvinte? Unul e de ajuns: NEBUNĂ. Nici nu este foarte greu să-ţi dai seama"

- Există vreo pîrtie de care să-ţi fie într-un fel teamă, mai ales la coborîri?
- Nu cred. Dacă îţi este frică, nu poţi merge bine în concurs. Sigur, la primul antrenament sînt atentă la pîrtie, iar după aceea nu mai am probleme.

- Urmează Jocurile Olimpice, prima ta participare la această competiţie. Te simţi pregătită pentru o asemenea provocare?
- Da, sînt pregătită, chiar aştept cu nerăbdare. Mă bucur că în acest sezon nu am fost accidentată şi am putut să mă antrenez aşa cum trebuie, sînt în grafic din punctul de vedere al pregătirii. Psihic sînt la fel de bine, mereu am fost o luptătoare.

- Ce pasiuni mai ai în afara schiului alpin?
- Îmi place endure motor. Prietenii din Miercurea-Ciuc m-au atras spre acest sport. Iubesc adrenalina, ăsta e un motiv în plus pentru care am ales schiul alpin şi alte activităţi sportive mai neobişnuite.

"Cea mai dragă pîrtie mi-e cea de la Val d'Isere. Acolo, anul trecut la Mondiale, mi-am pierdut un schi şi am încercat să termin cursa într-un picior"
Edit Miklos


gsp.ro
Avatar utilizator
Daimon
 
Mesaje: 5074
Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
Localitate: timisoara

Anterior

Înapoi la Sport

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron