Ce seriale ati mai vazut?

sub lumina lanternei magice

Ce seriale ati mai vazut?

Mesajde Cristy » Joi Iul 20, 2006 1:01 pm

Nevand un subiect unde sa vorbim in voie despre seriale, lasand la o parte serialele preferate, am decis (cu ajutorul lui eye) sa creez un nou thread. Discutati in voie!

Battlestar Galactica - luni intregi am salivat gandindu-ma la el, citind recenzii fabuloase, urmarind previewuri si vazand ca intreaga America e fascinata de acest remake al serialului de succes din anii '70. Luni, in sfarsit, am pus mana pe el si nu i-am mai dat drumul, a urmat un maraton de 3 zile de BSG, urmarind episod dupa episod, drama dupa drama, aventura peste aventura. Cum am terminat deja al doilea sezon (si astept cu sufletul la gura ziua de 6 octombrie, cand o sa inceapa al treilea sezon, din care am vazut deja secvente intr-un preview (pe fundalul caruia se aude Nickelback - Savin me, care se potriveste ca o manusa situatiei)), m-am gandit sa spun cateva vorbe despre el. Da, este interesant. Da, este original. Da, este cel mai bun serial SF de pe piata si bate de departe la posterior seriale precum SG-1, Atlantis, 4400 sau altele. Este un serial exceptional ce povesteste criza prin care trece umanitatea dupa ce cylonii pornesc un razboi si distrug aproape in totalitea omenirea, prin cateva atacuri nucleare, in urma caruia raman nici 50.000 de supravietuitori. Oamenii trebuie sa se protejeze impotriva atacurilor cylonilor, care acum avand forma umana, se pot infiltra in nave neobservati, impotriva geloziei si invidiei oamenilor, impotriva setei de putere a comandantilor, impotriva deciziilor gresite pe care oamenii sunt tentati sa faca, impotriva realitatii, care spune ca peste 18 ani vor disparea de pe fata (?) galaxiei daca nu fac schimbari in modul lor de viata. Ronald D. Moore este persoana responsabila de acest remake excelent, in care se simte foarte mult influenta sa (avand un masterat in stiinte politice de la Cornell, care este una din cele mai bune facultati din lume), deoarece politica si religia joaca un rol important in viata personajelor (spre deosebire de serialul din '77, unde s-a evitat discutia despre asta). Si, desi are cliseele si greselile sale, desi are mai putina stiinta decat ne-am astepta si implica multa drama si actiune, este un show ce merita urmarit si este cu mult peste balariile pe care le gasim de obicei la tv. De mentionat ca #6 e a naibii de atragatoare (fracking cylons).

Two and a half men - un sitcom dragut, amuzant, dar destul de prostut si previzibil, in care nu se intampla mai nimic propriu zis, povestea nu trece mai departe, sunt doar o colectie de glume (uneori) interesante. Am ajuns la jumatatea celui de-al doilea sezon (il termin repede si p-asta) si pot sa zic ca nu stiu ce as putea sa zic ca s-a intamplat in el, nu are actiune, ci doar cateva glume si asta ma zapaceste, deoarece are ratinguri fabuloase si recenzii incredibile si nu pot sa inteleg de ce, cand sunt alte sitcomuri bune pe piata (fracking americans).

Urmeaza 24, Prison Break, Deadwood, The Dead Zone, Millenium, Sex and the city (2 sezoane) si Columbo (doar 2 sezoane, dar dvdrip, auzi bre?).
Moved away.
Cristy
 
Mesaje: 888
Membru din: Joi Iul 08, 2004 11:00 pm

Mesajde eyewitness » Joi Iul 20, 2006 4:03 pm

Urmeaza 24


24 - am vazut sezoanele 1-4 septembrie-octombrie anu trecut iar sezonul 5, ultimul, in iunie anu asta. este un serial alert, vioi si te tine conectat la actiune. ideea de: un serial echivalentu unei ore din cele 24 este interesanta insa putin peste limitele realitatii. din punctul meu de vedere, serialul are doua hibe, prima ar fi kiefer sutherland care pur si simplu ma enerveaza mai ales in partile asa zis "sentimentale" si a doua hiba ar fi superficialitatea productiei care in multe episuade "uita" sa raspunda la nijte intrebari pe care le-a pus anterior. nu pot da mai multe detalii pentru ca deja as intra in zona spoiller-elor insa in general serialul merita vazut
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde Tatiana » Mar Iul 25, 2006 9:58 pm

Rebelde - cel mai bun si mai reusit serial din acest an.....ignorand faptul k filmarile au inceput acu 2 ani si s-au terminat abia anu asta ;)
Avatar utilizator
Tatiana
Junior Member
 
Mesaje: 45
Membru din: Lun Iul 24, 2006 11:00 pm

Mesajde Cristy » Mie Iul 26, 2006 1:38 pm

The Dead Zone - dupa ce au lucrat impreuna la Star Trek: The Next Generation, Michael Piller si fiul sau, Shawn, au inceput sa lucreze la un nou proiect, o reimaginare a cartii The Dead Zone a lui King intr-un serial tv (chiar daca filmul lui Cronenberg a fost foarte reusit, poate doar montajul a fost de mana a doua).

Johnny Smith (acum maturul Anthony Michael Hall, pe care nici nu-l recunoastem din forma sa adolescentina, cand a fost un geek la superlativ, gratie lui Hughes) este un profesor de biologie care are o viata utopica : studenti care-i iubesc metodele de predare, o familie perfecta ce include o mama iubitoare si foarte bogata, o logodnica inteligenta si superba, un copil pe drum si multe visuri. Dar destinul nu este de acord cu el, deoarece in seara in care el si Sarah isi anunta logodna, el are un accident de masina oribil care-l lasa intr-o coma din care doctorii spun ca nu-si va mai reveni niciodata.

Trec 6 ani, Sarah se casatoreste cu altcineva (dupa ce 2 ani a suspinat dupa el, l-a vizitat zi de zi si a avut grija singura de copil), mama sa moare, iar el se trezeste din coma cu niste puteri precognitive (clairvoyance, si, da, stiu, m-am uitat prea mult la Minority Report). Toata viata sa este intoarsa pe dos, si de fiecare data cand atinge pe cineva are viziuni macabre cu viitoarele evenimente care-i pot pune in pericol viata persoanei respective.

O influenta majora asupra serialului a fost si The X Files (idei de povesti, personaje), ceea ce se poate observa si prin faptul ca si acesta se imparte in doua teme : asa cum la XF aveam episoade din Mitologie, ce includeau conspiratiile, extraterestii si toate cele, si episoade cu monstrul saptamanii, la TDZ avem episoade cu evenimentul prost al saptamanii si episoade cu lupta impotriva viitorului, impotriva conspiratiei si impotriva sfarsitului lumii adus de Greg Stillson.

Desigur, ca orice lucru bun, si acesta are un lung sir de defecte : cateodata ma uimeste prin prostia de care dau dovada unele personaje (in special Johnny), prin deciziile cretine pe care le ia, prin faptul ca nu realizeaza ca 1+1=2. Sa nu mai zic de triunghiul de dragoste format de Johnny, Sarah si Walt (ca toti ceilalti, am o problema serioasa cu ele). Nu ma intelegeti gresit, deseori este bun, iar uneori este superb, uimeste prin drama de valoare, alteori prin elementele comice.

Cuvantul care caracterizeaza serialul este "interesant", deoarece in fiecare saptamana avem parte de cate un nou episod fascinant cu previziunile lui Johnny. Cele mai bune episoade din serie sunt : Deja Voodoo (episodul meu preferat), Dinner With Dana, Destiny, Playing God, Zion, Collision, Cycle of violence, The Siege, Double Vision, Precipitate, A Very Dead Zone Christmas, Independence Day (Karl Schaefer este unul din cei mai buni scenaristi).

Este interesant faptul cum personajele pur si simplu dispar din peisaj, fara nicio explicatie (un truc cules din GG), cel mai evident fiind personajul lui Kristen Dalton (frumoasa Dana Bright), care are o aventura cu John in primul sezon si-l ajuta deseori, mai apare de 2 ori in sezonul 2 si apoi dispare definitiv, fara nicio explicatie sau semn de intrebare. Superba Jennifer Finnigan apare si ea de cateva ori in serial, ca o persoana ce are aceleasi puteri ca Johnny (trebuia sa zic de ea, deoarece, desi nu suport blondele, n-am putut sa-mi iau ochii de la ea).

Nu cred ca este cel mai bun serial de la TV, asa cum sustin unii critici, si asta pentru ca o mare parte din episoade mi s-au parut tare previzible (aici dau vina pe 8 sezoane de CSI (desi si Matlock, Columbo, Poirot, Maigret, Holmes si altii au avut influente), care mi-au afectat simtul nepasarii si m-au impins sa fiu atent la detalii), dar merita vazut si pus in colectie. Can you see what I see? 7.5
Moved away.
Cristy
 
Mesaje: 888
Membru din: Joi Iul 08, 2004 11:00 pm

Mesajde Djinn » Joi Iul 27, 2006 10:44 am

Io vad serialele la TV asa ca le iau episod cu episod :D

Aseara am prins la TVR Cultural mini-seria Moll Flanders, o foarte buna si frumoasa ecranizare a romanului omonim de Daniel Defoe.
- imdb
- allmovie

Din 25 pana in 28 iulie, ora 21:30, azi al doilea episod.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde Cristy » Joi Iul 27, 2006 12:11 pm

SciFi Channel ne aduce un nou serial despre un sat in care sunt adunate cele mai perspicace minti ale lumii ca sa poata dezvolta teorii si sa poata face urmatorul pas in evolutie in liniste. Din cauza unei furtuni, agentul federal Jack Carter impreuna cu fiica sa, pe care o ducea inapoi in L.A., ajung in Eureka si ajuta in descoperirea sursei unei experiment esuat care acum e pe cale sa distruga planeta. Dupa ce rezolva misterul si salveaza lumea, este ales serif in comunitate si este nevoit sa se descurce cu toate situatiile neobisnuite din oras. Rolul principal il are Colin Ferguson (care e o copie fidela a lui James Denton - Mike Delfino din Desperate Housewives), un tip cu carisma si umor. Asa cum era de asteptat, toate persoanele din zona sunt genii si se intrec in ciudatenii. Serialul aduce a un episod prelungit din Twilight Zone. Pana acum, deja au iesit 2 episoade (din care si pilotul de o ora si 1/2), iar viitorul pare promitator, deoarece are actiune, mult umor si personaje ciudate (chiar daca pe unele planuri esueaza). Multe momente comice includ referinte, mai mult sau mai putin subtile, la filme. (in pilot am sesizat : The Fugitive, GI Jane, The bridges of Madison County, Alive: The Miracle of the Andes; referintele mai includ un cameo genial de la Matt Frewer care incearca sa fie Crocodile Dundee si un proprietar de cafenea care este copia lui Hurley din Lost)

NBC lanseaza in toamna un serial creat de Tim Kring despre 10 oameni "normali" care, peste noapte, se trezesc cu super-puteri. Seria se numeste Heroes si dezbate sentimentele si reactiile unor oameni normali al caror destin prevede insusirea unor puteri pentru a schimba si a salva lumea de la distrugere. Din fericire pentru noi, pilotul a ajuns pe internet cu 2 luni inainte de lansare, asa ca am avut ocazia sa-l vad. Foarte promitator si bine facut, uneori dramatic, iar alteori comic. Personajele includ un politician care poate sa zboare, o adolescenta nemuritoare (ca Bruce Willis in Unbreakable, doar ca frumoasa si in fusta), un asistent medical care viseaza sa zboare, un pictor dependent de morfina care picteaza viitorul, un geek japonez care poate sa depaseasca barierele spatiului si timpului, un politist care poate citi gandurile, o mama care are un alter ego foarte periculos si un prizonier care poate trece prin pereti (Michael Scofield, mori de ciuda!). Distributia include nume precum Milo Ventimiglia, Ali Larter sau Hayden Panettiere. Bazandu-se pe o tema folosita destul de des in ultimul timp - personaje interconectate ce au un destin maret, serialul se anunta a fi un hit, eventual chiar urmatorul Lost. (de mentionat ca am ras cu lacrimi cand geekul japonez a intrat cu prietenul sau in barul de striptease si pe fundal se auzea la maxim Backstreet Boys. Sa nu mai zic de toate referintele ilare la Scottie si Star Trek.)

Piloturi pe lista de vazut: Shark, Friday Night Lights, Angela's Eyes

ps: Stargate SG1 si Atlantis o sa intre intr-o lunga pauza in septembrie si vor reincepe abia in martie (BSG va fi emis fara reluari si alte pauze inutile).
Moved away.
Cristy
 
Mesaje: 888
Membru din: Joi Iul 08, 2004 11:00 pm

Mesajde Cristy » Lun Iul 31, 2006 2:19 pm

Desperate Housewives este un serial ce, foarte probabil, avand in vedere cat de mediatizat a fost, nu mai are nevoie de nicio descrieare. Vara trecuta am asteptat saptamanal sa vad ce se mai intampla pe Visteria Lane (shoot me now, I liked a soap opera). Zilele trecute am luat sezonul 2 si, gandindu-ma ca ar trebui sa-mi reimprospatez memoria inainte de a trece la acest sezon, am inceput sa revad si primul sezon. De data asta, mi s-a parut mult mai bun, mai dramatic, mai comic, mai bine facut si jucat decat prima data cand l-am vazut. Desigur, rolurile principale sunt ale unor mame disperate de situatiile de criza prin care trec alaturi de copiii lor, asa ca nu era chiar asa de greu sa faci un rol formidabil. Nu ma intelegeti gresit, joaca incredibil de bine, dar rolurile nu au fost asa de dificile, poate doar pentru Marcia Cross, care ia cireasa de pe tort. Povesti interesante, destula drama, destul umor, totul a fost combinatia perfecta. Insa odata cu inceperea sezonului 2, s-a vazut o schimbare majora in lumea pe care incepusem s-o iubesc. 12 episoade, atat am putut sa rezist inainte sa arunc discurile cu al doilea sezon din colectie. Si vreau sa zic ca la ultimele 4 chiar m-am chinuit sa rezist. Pe cat de bine a fost facut primul sezon, pe atat de bine a fost sabotat al doilea sezon. Situatii din ce in ce mai stupide si penibile, personaje complet iesite de sub caracter, povesti proaste, umor pe cale de disparitie, totul se naruise. Personajele pe care le-am adorat in primul sezon acum au disparut. La inceput, Susan era simpaticuta si aiurita. In al doilea sezon, ea incepe s-o comita din ce in ce mai mult, scenaristii au facut din ea o dobitoaca cu norma intreaga. Bree, Gabby, Lynette, Carlos, Mike, copiii, toata lumea innebunise, nimeni nu se mai comporta rational. La un moment dat ma fortam sa stau pe pat, atat de tare ma enervase, pur si simplu imi venea sa tip : learn to deal or jump a cliff, assholes! Tot umorul negru care m-a atras la primul sezon, aici disparuse. Drama care era perfecta in primul sezon, aici devenise ireal de permanenta si de prost gust. Initial, m-am gandit ca poate sunt eu de vina, ca poate-mi facusem cine stie ce impresii in cap, asa ca am inceput sa ma documentez. Am aflat ca aveam dreptate, nu eram singurul, cu totii realizasem ca lumea de pe strada Visteria innebunise. Bleh. M-a lasat cu un gust amar in gura, nici nu puteam sa cred ca puteau cobora stafeta la un asa nivel.
Moved away.
Cristy
 
Mesaje: 888
Membru din: Joi Iul 08, 2004 11:00 pm

Mesajde Cristy » Vin Aug 04, 2006 1:41 pm

24 - poate cel mai inovativ thriller din ultimii ani, 24 este un serial foarte bun despre lupta lui Jack Bauer impotriva terorismului. Fiecare episod simbolizeaza o ora trecuta din viata sa (de fapt 42 de minute, mai e ceva spatiu lasat pentru reclame), iar fiecare sezon reprezinta o zi din viata sa tumultoasa. Nu prea am cum sa vorbesc despre poveste fara s-o stric, asa ca o las deoparte, e de ajuns sa spun ca in fiecare sezon Jack trebuie sa rezolve (de obicei singur) situatiile critice si sa salveze lumea. Sunt la finalul celui de-al doilea sezon (in toamna o sa inceapa sezonul 6) si pot sa mentionez cateva trucuri care tind sa se repete : deseori, asa cum ii este definitia - fara niciun fapt care sa anunte, se foloseste deus ex machina si asta, cel putin pe mine, ma streseaza la culme; uneori, pentru a rezolva o criza sau a evita o discutie care nu se poate amana, se folosesc sentimentalisme ieftine; uneori, plot twisturile sunt asa de evidente incat doare. Dar, chiar daca are puncte slabe si cateva clisee, povestea este buna, interesanta, foarte incitanta, iar ritmul este foarte alert, rareori te lasa cu momente plictisitoare. Actorii sunt destul de bine alesi (care apoi au plecat in grupuri la Prison Break, Dead Zone si alte seriale de succes), iar rolul asta i-a reanimat cariera lui Kiefer Sutherland (care se descurca foarte bine la tot inafara de scenele de familie). De mentionat o foarte simpatica si dulce Elisha Cuthbert (da, eram de ceva timp cu ochii pe ea). Si, da, dupa ce ca Leslie Hope era urata, au mai facut-o si proasta. Oare am fost singurul care a zis finally atunci cand a murit?
In concluzie, chiar daca uneori nu eram de acord cu deciziile luate de personaje sau cu directia povestii, serialul este foarte bun si merita vazut (e ca si cum am vedea un Die Hard foarte lung si bun, in care personajul principal are pregatirea lui Rambo).

Prison Break - in acelasi ton cu 24, Fox a creat (mai bine zis cumparat) un alt serial foarte interesant, inteligent si bine pus la punct. Conspiratii, planuri foarte elaborate, drama de familie, viata in puscarie, toate aceste elemente au format reteta succesului si au facut din Prison Break motivul pentru care ma trezesc martea mai devreme si pornesc utorrentul. Nu mai stati pe ganduri, luati-l si savurati-l!
Aviz celor care vor sa munceasca - provoaca dependenta!

Psych este cel mai nou produs al postului USA si descrie aventurile lui Shawn, fiul unui politist pensionat cu o reputatie foarte buna, de la care a invatat sa fie foarte atent la detalii si cu ajutorul caruia si-a dezvoltat memoria fotografica si acum este capabil sa observe si sa tina minte toate detaliile dintr-o camera. Datorita experientei tatalui sau, el poate sa traga concluzii foarte bune legate de persoane si implicarea lor in diverse probleme. Cu ajutorul harului sau, el ajuta politia din oras cu orice ocazie prin apeluri anonime, pana cand intr-o zi este tratat ca un complice deoarece a rezolvat un caz asa ca a spus ca este clarzator. Mereu ajutat de catre prietenul sau din copilarie, Gus, el rezolva cazuri fiind atent la cele mai minore detalii (prima referinta la Holmes). Intotdeauna este certat de agentul Lassiter si ajutat de agentul O'Hara (a doua referinta la celebrele cazuri ale lui Sherlock). Deja au aparut 4 episoade si pot sa spun ca serialul este absolut demential! Comedie foarte buna, cazuri interesante, distributie remarcabila. James Roday (Repli-Kate) exceleaza ca un asa zis clarvazator, Dulé Hill (The West Wing) aduce un umor propriu personajului sau, superba Maggie Lawson compenseaza lipsa de personalitate a lui Timothy Omundson, iar prolificul Corbin Bernsen are carisma si un aer candid atunci cand il tachineaza pe Shawn. Dupa cum bine spun si ratingurile, Psych este o drama cu foarte mult umor ce reuseste sa distreze! De vazut!

Angela's Eyes este un serial despre Angela Henson, fiica unui cuplu de spioni guvernamentali care se afla de mai bine de 10 ani in puscarie deoarece si-au tradat tara. Angela are o putere speciala : poate sa-si dea seama cand cineva minte (evident, se dilata pupilele, privirea fuge pentru o secunda, degetele au o miscare involuntara, dar noi stiam asta din alte zeci de filme). Cu ajutorul acestei puteri ea a reusit sa ajunga sa lucreze pentru FBI, sperand sa faca o schimbare in lume. Evident, Angela afla ca de fapt parintii ei au fost inscenati, ei n-au fost tradatori, asa ca trebuie sa afle ce s-a intamplat. Faptul ca poate sa citeasca mincinosii n-o ajuta foarte mult in cariera, cu atat mai putin pe plan personal, unde trebuie sa ai incredere in cineva, chiar daca stii ca minte. Harul ei i-a distrus foarte multe relatii si faptul ca este fiica celor mai mari tradatori din istoria Americii n-o ajuta, deoarece este nevoita sa puna microfoane in telefoanele iubitilor, sa fie sigura ca nu sunt spioni (evident, n-a citit Constitutia niciodata). Actorii sunt ok, nimic remarcabil. Scenariul este foarte slab, dialogul pueril, personajele unidimensionale, cliseate si plictisitoare, iar serialul este pur si un esec penibil. De evitat!
Moved away.
Cristy
 
Mesaje: 888
Membru din: Joi Iul 08, 2004 11:00 pm

Mesajde Cristy » Joi Aug 10, 2006 8:43 pm

105 premii si 228 de nominalizari. Cea mai populara drama din ultimii 15 ani.

ER este unul din cele mai provocatoare seriale de pe piata, si la momentul lansarii la inceputul anilor '90, a fost un hit cum nu s-a mai vazut. O drama medicala (spre deosebire de comicele si incredibilele de bine facute Grey's Anatomy, Scrubs sau Nip/Tuck) in care pacientii au rolul principal, fie ca e un mva sau un gsw (medical jargon is fun), toate cazurile au prioritate si incita publica la reactie, la compasiune, la empatie. In alte seriale medicale, cazurile nu sunt urgente si asta afecteaza foarte mult ritmul, deoarece sunt multe ronduri, sunt multe controale, totul este pasiv, pe cand la ER (dupa nume) vin doar urgente, toata lumea trebuie sa actioneze prompt si decisiv, fie ca sunt doctori, fie ca sunt asistente, trebuie sa fie pregatiti sa ia decizii pe moment, decizii care pot defini viata sau moartea unei persoane.

Deseori suntem impresionati de cunostiintele medicilor si de modul cum rezista la stres, dar la spitalul de urgente este locul unde un student dovedeste ca poate fi un medic, ca poate lua decizii monumentale, decizii pe baza unei intuitii, decizii fara ezitare.

Abia am terminat primele 3 sezoane (din 13, la finalul caruia nu se mai afla niciun actor din distributia originala) si vreau sa spun ca a fost un rollercoaster de emotii asa cum rar am mai vazut, deoarece deseori doar te lasa in suspans sau in dubii, pe cand aici esti mereu intr-o stare de anxietate si nu stii ce se va intampla mai departe. Distributia originala este excelenta, incredibil de bine selectata : superba Sherry Stringfield (care, din pacate, a plecat la inceputul sezonului 3, deoarece actrita vroia sa petreaca mai mult timp cu familia, scuza pe care o va folosi intreg echipajul ca sa plece din serial), electrizanta Julianna Margulies (care initial trebuia sa aiba doar un cameo, dar a avut priza la public si a devenit o cast-regular), Noah Wyle, Eriq La Salle, Anthony Edwards, George Clooney (motivul pentru care am tot amanat sa vad ER) si Laura Innes.

Pilotul este... ciudat, deoarece fusese scris cu 20 ani de ani (1971) inainte sa fie luat in seama de vreun producator si nu a suferit nicio schimbare la filmari. Primul sezon ne introduce in atmosfera incantatoare (de cele mai multe ori) din spitalul de urgenta si ne prezinta situatiile care pot aparea in tumultoasa viata a personalului medical. Primul sezon este foarte special deoarece aproape fiecare episod are o tema festiva - Halloween, Thanksgiving, Craciun, Revelion, Valentine's Day, Ziua Mamei, ziua doctorilor si mai departe (I'm a sucker for snow).

In urmatoarele 2 sezoane vedem indeaproape vietile personajelor si modul cum pacientii le schimba. Sunt multe scene care nu mi-au picat tocmai bine, multe scene in care imi doream sa dea un tren peste cineva, dar si multe scene in care am vazut bunatatea din oameni si fericirea deplina.

ER este un serial genial (chiar si pentru cei ce nu adora dramele medicale) si merita vazut fara nicio ezitare (asta daca nu cumva si voua nu va pica bine la stomac George Clooney).

Spoiler alert! Mai vreau doar sa zic ca mereu am fost si voi fi alaturi de Mark Greene, seful rezident de la spital, unul din cele mai reale personaje din serial si unul din cele mai deprimante personaje din istoria cinematografiei. An dupa an vedem cum viata isi bate joc de el si il loveste din plin - sotia il paraseste pentru alt barbat, nu-si vede fetita decat o data pe saptamana (cand este nevoit sa faca 2 ore naveta), singura femeie pe care a iubit-o vreodata in afara de sotie l-a lasat cu ochii in soare [superba Sherry Stringfield, care a avut un personaj ce s-a maturizat foarte mult in al doilea sezon cand a trebuit sa aibe grija de nepoata sa si atunci cand nu a mai suportat sa stea fara ea a plecat la Phoenix, lasandu-l pe bietul Greene plangand in statia de tren (noroc ca nu a citit Tolstoi!), in una din cele mai deprimante scene vazute de mine (lasand deoparte tear-jerkerele), care m-a adus si pe mine la lacrimi (laugh and you will die!)], a avut ghinion cu femeile, a fost batut de un atacator necunoscut, a avut o tumoare la creier si dupa cateva probleme cu Rachel (acum adolescenta care abuzeaza de droguri), timp in care se casatoreste cu o doctorita si are un copil, moare fericit in Hawaii. Chiar daca a fost decizia actorului sa plece, personajul sau are o istorie deosebit de deprimanta, la care multi am plans. Macar Steven Seagal si Uma Thurman dupa ani de coma in care au suferit dupa ce si-au pierdut familiile au avut ocazia sa-si omoare adversarii, pe cand Mark doar s-a luptat impotriva destinului, fara ocazia sa castige (vezi modul cum Clooney si Margulies au iesit din serial). Spoiler alert over!
Moved away.
Cristy
 
Mesaje: 888
Membru din: Joi Iul 08, 2004 11:00 pm

Mesajde Cristy » Mie Aug 23, 2006 9:12 pm

Weeds. Am asteptat foarte multa vreme pana sa ma uit serios la ideea unui serial despre o mama tipic suburbana (big house, white picket fence, great kids, pta meetings & co) care dupa moartea sotului ei s-ar apuca sa vanda droguri pentru a-si tine familia in picioare. Pur si simplu imi venea foarte greu sa cred ca asa ceva chiar putea iesi bun, credibil si real (a se vedea Method & Red pentru a se vedea de ce aveam dubii). Vazand ca recent a primit recenzii foarte bune de la surse de incredere, mi-am lasat temerile deoparte si am luat primul sezon (si ce aparuse din al doilea sezon, dar aici discut doar despre primul sezon).

Creatorul serialului este Jenji Kohan (da, cel care a creionat primul sarut si prima intalnire reala dintre Rory si Dean intr-un episod foarte haios si emotionant din GG), iar distributia include nume precum absolut delicioasa Mary-Louise Parker, simpatica Elizabeth Perkins sau Jeffrey Dean Morgan (adorabilul Denny din Grey’s Anatomy).

S-o iau de la capat : o mama tipic suburbana ramane vaduva dupa ce sotul ei moare in urma unui brusc infarct miocardic (na, sa nu mai ziceti ca mi-am pierdut timpul degeaba prin spitalul de urgente) si lasa in urma numeroase datorii si facturi si 2 pusti care au nevoie de foarte multa atentie. Cum nu vede nicio scapare reala (tu, ala de o adori pe Julia Roberts, nu mai ranji), superba vaduva decide sa vanda droguri ca sa poata sa-si intretina familia. Acele 10 episoade cat a durat primul sezon au fost neobisnuit de bune si amuzante, depasindu-mi chiar si cele mai optimiste previziuni la acest proiect indie. Neconventional, deseori depasind limitele realitatii, serialul ne arata dedesubturile suburbiilor americane (care, hai sa recunoastem, dupa cum am vazut recent in Desp Housew, Brick sau The Chumscrubber, sunt destul de intunecate) cu un umor neobisnuit, dar de calitate foarte buna (in genul Six Feet Under). Am ras cu lacrimi la fiecare episod, am plans la altele (don’t call me Shirley, you will too) si am evacuat bere pe nas la altele (I’m sorry. Ps : my maid thinks I fucked a smurf sau cand Isabella s-a sarutat cu Peggy). E o comedie neobisnuita, dar foarte buna, cu personaje haioase (I’m going to rabbi school!) si situatii remarcabile. Si am mentionat cat de adorabila si delicioasa este Mary-Louise Parker la cei 41 de ani ai sai?

Pick me. Choose me. Love me (da, dialogul e genial uneori si chiar imi place, sue me).
Moved away.
Cristy
 
Mesaje: 888
Membru din: Joi Iul 08, 2004 11:00 pm

Mesajde Salma » Mie Aug 23, 2006 11:35 pm

Mi-a adus consortu la pachetzel serialul Prison Break de care habar n-aveam si care m-a tzinut cu ochii lipitzi de monitor azi vreme de 4 episoade. Zicea cineva mai sus ca provoaca dependentza, inca nu m-a prins de tot, da parca ar mai merge un episod :D Pe scurt un nene destul de dejtept dar total paralel cu viatza de dupa gratii intra de buna voie-n puscarie, pe baza unui plan bine pus la punct, cu o schema stabilita in cele mai mici detalii, dar care nu vrea cu nici un chip sa mearga. Si de aici tot felul de probleme si resturnari de situatii care te cam prind :D
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
Avatar utilizator
Salma
 
Mesaje: 774
Membru din: Sâm Mar 01, 2003 12:00 am

Mesajde pacha » Joi Aug 24, 2006 10:07 am

Vad bucati dintr-un serial pe Hallmar...Nu stiu cum se numeste.E cu un doctor (cu urechi imense)intr-un orasel britanic (?).Diferite intamplri,mai mult sau mai putin banale.
Imi aduce aminte de alt serial a carui actiune se petrecea undeva in Alasca.
In serial se perinda tot felul de personaje,unele mai ciudate ca celelalte dar peste toate troneaza doctorul.Actiuni linistite fara zarva mare.Are aroma chiar de chiar si de un roman politist a lui Rodica O. Brasoveanu.Dragut.
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde Djinn » Joi Aug 24, 2006 11:15 am

Nu e cumva "Ed"? eu ma uitam intr-o vreme pe Hallmark la "Providence", era misto :) cu o doctorita (ce-au astia cu doctorii?!) intoarsa de la LA, parca, in provincialul orasel de bastina.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Avatar utilizator
Djinn
 
Mesaje: 4332
Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am

Mesajde Tatiana » Mie Sep 06, 2006 11:06 pm

din 10 septembrie la antena 1 va avea loc debutul noului serial "Vocea Inimii" cu actori de mare exceptie :);)
Avatar utilizator
Tatiana
Junior Member
 
Mesaje: 45
Membru din: Lun Iul 24, 2006 11:00 pm

Mesajde eyewitness » Mie Sep 13, 2006 11:49 am

urmareste careva serialu "eureka"?
merita sau il trecem la categoria garbage?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde Cristy » Mie Sep 13, 2006 11:54 am

L-am mentionat eu mai sus, cred ca merita (dar n-am apucat sa vad ultimele 3 episoade).
Moved away.
Cristy
 
Mesaje: 888
Membru din: Joi Iul 08, 2004 11:00 pm

Mesajde eyewitness » Mie Sep 13, 2006 12:03 pm

pai comentariu tau de mai sus e in general cam la fel cu cel de pe diferite saituri. vazui ca e deja la al 9-lea episod din sezonu 1 si ma gandeam ca poate ezista cineva care sa-l fi urmarit si sa ne faca o "recenzie" mai amanuntita ca sa nu ne chinuim sa-l coboram si p-orma sa ne para rau :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde river » Mie Sep 13, 2006 4:47 pm

pacha scrie:Vad bucati dintr-un serial pe Hallmar...Nu stiu cum se numeste.E cu un doctor (cu urechi imense)intr-un orasel britanic (?).Diferite intamplri,mai mult sau mai putin banale.
In serial se perinda tot felul de personaje, unele mai ciudate ca celelalte dar peste toate troneaza doctorul.Actiuni linistite fara zarva mare.Are aroma chiar de chiar si de un roman politist a lui Rodica O. Brasoveanu.Dragut.


Nu, nu e Ed, Ed e avocat ;) E vorba despre "Doc Martin" si este intr-adevar, un serial tare dragutz. Pe mine una ma amuza tare de tot :) Este vorba despre Doctorul Martin, un personaj ciudatzel in felul lui, un ursuz, un singuratic, suspicios si caruia ii este frica de sange in ciuda faptului ca este medic. Este foarte neprietenos si totusi foarte inimos, aflandu-se in permanenta acolo unde locuitori ai micului satuc in care el a fost repartizat, se afla la ananghie.

Din pacate insa nici Ed, nici Doc Martin nu mai ruleaza, dar mai mult ca sigur vor fi reluate in curand :D
"Uneori se mai intampla insa ca vreun Smochin razvratit sa se catzere pe gard si sa-si ia lumea in cap... "

imi asum ceea ce scriu, cine are de gand sa plagieze o face pe barba lui
Avatar utilizator
river
Junior Member
 
Mesaje: 1035
Membru din: Joi Ian 23, 2003 12:00 am

Mesajde ama » Mar Oct 10, 2006 4:02 pm

eu ma uit la:

- Sopranos. Banuiesc ca stie toata lumea despre ce este vorba: povestea neromantata a unei familii de mafioti din New Jersey. La noi s-au difuzat primele 5 sezoane. Mai exista si un al 6-lea sezon incheiat (la fel de bun ca si anterioarele) si acum se filmeaza la al 7-lea care se pare ca va fi si ultimul. Probabil va fi difuzat din martie anul viitor (toate celelalte sezoane au inceput in martie).

- The Simpsons. Iarasi, cred ca stie toata lumea despre ce este vorba: serial de animatie cult in toata lumea, in aceasta toamna a inceput difuzarea celui de-al 18-lea sezon (este deja cel mai longeviv serial de tv din usa), are in centrul sau familia Simpson. La noi s-au difuzat fara nici o noima episoade din primele 3-4 serii. Pacat, serialul devine din ce in ce mai bun pe masura ce trec anii. Ma lupt cu el de la inceputul verii si am reusit intr-un final sa ajung la zi :)

- The Office. Nu a aparut inca la noi. Sunt 2 variante: The Office UK si The Office US. Varianta originala a fost produsa de BBC, a avut 2 sezoane (2001-2002) si inca 2 episoade Xmas Special. Pentru cine apreciaza umorul britanic e un "must see"; pentru ceilalti s-ar putea sa nu fie la fel de amuzant. Este vorba despre "viata" unui birou dintr-o companie care vinde hartie. Seful (Ricki Gervais; poate il cunoasteti din serialul Extras de pe HBO) este un cretin care se crede cadoul lui Dumnezeu pentru restul omenirii. Subalternul sau este un tip slabanog obsedat de militarie si de tot ce este legat de acest subiect (supravietuire, mind-control etc.). Restul oameni normali pusi in situatia de a-i suporta pe cei doi. Varianta US este identica dpdv idee, dar cu actori americani si cu glume adaptate mediului US. In aceasta toamna a inceput difuzarea celui de-al 3-lea sezon din varianta US. Mie imi plac amandoua, fiecare are + si - sale.

- The Extras. HBO a difuzat de curand primul sezon. In UK a inceput deja difuzarea celui de-al doilea in aceasta toamna. Este despre un barbat de 40+ de ani care renunta la profesia sa pentru a deveni actor si trebuie sa inceapa de jos. Adica sa fie figurant in diverse productii. In fiecare episod apare un actor super-cunoscut in rol propriu (star al filmului in care Ricki Gervais, omul nostru, face figuratie). Iarasi, este pentru cei ce gusta umorul britanic. Eu am ras cu lacrimi la cateva scene, extrem de inteligent scrise. Din cate am inteles, in sezonul 2, personajul principal primeste propriul sau sitcom la BBC. Abea astept sa vad.

- My Name Is Earl. Serial nou US. Primul sezon a fost anul trecut; toamna aceasta a inceput difuzarea sezonului 2. Este vorba despre un barbat destul de low-class si betiv care castiga la loto, dar pierde biletul. Trage el concluzia ca totul este din cauza bad karma si se hotaraste sa se impace cu toti cei cu care s-a purtat urat de-a lungul vremii. Am auzit numai lucruri bune despre serial. Acum am in download seria 1. Abea astept sa il vad.
ama
Junior Member
 
Mesaje: 18
Membru din: Joi Dec 11, 2003 11:35 am
Localitate: Bucuresti

Mesajde eyewitness » Vin Noi 03, 2006 8:48 am

vejti pruaste pentru fanii "prison break"

extras de pe saitu tv.com :

Prison Break cuts its sophomore season in two when it airs a "fall finale" on November 27. The season will resume in early 2007

deci inca 4 episuade si paosa, ezat ca liga 1 de folbal :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde Aliosha » Vin Noi 03, 2006 8:52 am

aiule, ai episodele de anu asta din Poirot ? :)
"Against modern football."
Avatar utilizator
Aliosha
 
Mesaje: 5042
Membru din: Sâm Oct 20, 2001 11:00 pm

Mesajde eyewitness » Vin Noi 03, 2006 8:58 am

alexei, ie duar 4 anu asta, le am p-undeva pe-acasa pe un dividiu
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde Aliosha » Vin Noi 03, 2006 9:16 am

te rog mi le arzi si mie pe un dvd si trec eu pe la matale pe unde ma chemi sa le ridic.
"Against modern football."
Avatar utilizator
Aliosha
 
Mesaje: 5042
Membru din: Sâm Oct 20, 2001 11:00 pm

Mesajde eyewitness » Vin Noi 03, 2006 9:31 am

ok, caut p-acasa si-o rezolvam

am si columbo :D, sezuanele 1-5
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde Salma » Vin Noi 03, 2006 9:31 am

eyewitness scrie:vejti pruaste pentru fanii "prison break"

extras de pe saitu tv.com :

Prison Break cuts its sophomore season in two when it airs a "fall finale" on November 27. The season will resume in early 2007

deci inca 4 episuade si paosa, ezat ca liga 1 de folbal :D



La cat de proasta e seria a doua din "Prison break" in comparatie cu prima nici macar nu-mi pare rau.
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
Avatar utilizator
Salma
 
Mesaje: 774
Membru din: Sâm Mar 01, 2003 12:00 am

Mesajde eyewitness » Vin Noi 03, 2006 9:35 am

pai cam da, le-a scazut ratingu fantastic la seria doa, poate de asta si intrerup, sa caute scenarii mai incitante :D

peseu: place avataru salmo :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde old lord » Vin Noi 03, 2006 10:18 am

eyewitness scrie:..............

deci inca 4 episuade si paosa, ezat ca liga 1 de folbal :D


seria asta e ultima sau nu ??? ca si io m-am saturat, moare sau nu moare tyoata lumea ??
trebuia sa se cheme caracatita :d
Cel mai dificil, când eşti înşelat, este să-ţi păstrezi demnitatea. Să te simţi de parcă n-ai merita oxigenul pe care îl tragi în tine. Te obişnuieşti cu asta. Începi să crezi. Chiar să-ţi placă. Ca o sticlă care nu se goleşte niciodată. Poţi să o duci la gură la nesfârşit.
Avatar utilizator
old lord
 
Mesaje: 1312
Membru din: Mie Mar 24, 2004 12:00 am

Mesajde eyewitness » Sâm Noi 04, 2006 2:30 pm

cine poasa stie?

io unu ieream convins ca in seria doa, din primu episod, ii prinde pe toti, ii baga inapoi in pujcarie, in conditii mai grele, iar scenariu ar fi urmarit o a doa evadare. plm, nu-s bun de scenarist :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde Salma » Lun Noi 06, 2006 7:58 pm

Eu ma mai uit la serialu asta pentru ca-mi place ochii lu baiatu ala cu nume imposibil, Wentworth, ca altfel as fi clacat cam prin episodu 3 din seria asta noua. Voi ce episoade mai avetzi pe-acasa? Ca noi ne-am blocat la 7.

PeSe: Mersic, aiutzule, stii ca io-mi pun doar avatare care ma reprezinta si-acu mi-a mai crescut si mie pletele ;)
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
Avatar utilizator
Salma
 
Mesaje: 774
Membru din: Sâm Mar 01, 2003 12:00 am

Mesajde h0va » Lun Noi 06, 2006 8:34 pm

poi eo am vazut episodu 9..mie imi place shi seria a 2a in egala masura..fie vorba intre noi salma se pare ca tipu cu ochi frumoshi e la fel de intelijent irl ca si in film :D..

iaodi, vazut lost episodu 5 seria 3, vazut galactica episodu 6 seria 3..

?!
Avatar utilizator
h0va
 
Mesaje: 2049
Membru din: Mar Oct 21, 2003 11:00 pm

Următorul

Înapoi la Film

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron