Drum'n'bass/Jungle

00tz 00tz 00tz 00tz

Drum'n'bass/Jungle

Mesajde whatever » Lun Dec 19, 2005 11:45 pm

Asadar, cu un lucru o sa fim cu totii de acord. Stilul asta muzical a pornit din Anglia, si tot de acolo se trag printre cei mai tari artisti din sfera de dnb si jungle. Si daca ne gandim la nume gen Roni Size, Goldie sau Kenny Ken poate cadem cu totii de acord aici.

Oricum, un foarte scurt istoric al scenei de dnb ne duce la unii DJ de pe la finele anilor 80, care mixau beaturi de hip hop mult mai rapide (chiar breakbeats) cu teme de bass caracteristice pentru reggae. Acuma vine dilema : drum'n'bass e jungle ? Multi fani nu o sa fie de acord probabil, dar majoritatea cunoscatorilor ajung in cele din urma la concluzia ca cele 2 denumiri caracterizeaza practic acelasi lucru. Altii zic jungle la chestiile aparute pe la inceputul anilor 90, altii zic jungle atunci cand se refera la ragga jungle. In fine, nu are rost sa dezbatem problema asta.

Pentru cei neinitiati, drum'n'bassul de regula are un tempo care se invarte pe la 160-180 de BMP (beats per minute) si dupa cum zice si numele (sugestiv, nu ?) o mare parte din melodicitatea si ritmica pieselor e data de temele de bass si beaturile de tobe. Desigur, majoritatea temelor de bass sunt facute pe sintetizatoare sau sunt sampleuite. Mai rar intalnesti trupe/artisti de dnb care sa cante live (BAU de pilda, de aici de la noi). Iarasi trebuie un DJ care sa faca totul, adica sa faca un intro, un outro, sa scratchuiasca, sa aduca celebrele breakdownuri. De multe ori pe langa DJ sunt invitati si MC, care aduc feelingul de hip hop sau de reggae/ragga (importante radacini pentru drum'n'bass) Ce vreau sa va spun iarasi. E opinia mea, dar e corecta. Drum'n'bass e muzica de party. E muzica de ascultat undeva in cluburi, muzica de dansat. Nu se sta acasa si se asculta drum'n'bass. Ma rog, eu fac asta, dar mega rar, de cele mai multe ori dupa ce vin de la un party si raman cu feelingul de acolo.

In fine, care e faza. Aici o sa se vorbeasca despre drum'n'bass. Despre artistii vostrii preferati, mixurile preferate, despre evenimente organizate, partyuri, si toate cele.

Hai sa incepem.
Avatar utilizator
whatever
 
Mesaje: 2848
Membru din: Dum Feb 15, 2004 12:00 am

Mesajde RajaF » Mar Dec 20, 2005 1:53 am

Ah ce bine. Avem thread de DNB. Imi place ce intro ai facut aici, poate convingi cateva persoane curioase sa isi trateze urechile la un sound diferit si extraordinar cum este DNB.
Cu ce nu sunt de acord din ce zici tu este ascultatul in cluburi exclusiv. Eu ascult acasa DNB aproape tot timpul. Imi gasesc stare de spirit pentru el oricand. Dar asta sunt eu poate altii au alte gusturi. In club cand ma duc nu sunt in aceasi lume ca acasa si e o experienta cu totul diferita.
In alta ordine de idei despre artisti si asa la momentul actual am multe melodii apropiate inimii dar ce pot spune este ca Still Grey de la Pendulum imi mangaie sufletul in mod deosebit. De asemenea Sunchase & Yana Kay cu Remember Me (Pendulum remix) este o alta dragalasa. Alti artisti preferati sunt Calyx, Black Sun Empire, Counterstrike, Dillinja, nu mai vorbesc de Roni Size, Kenny Ken si ar fi atatea dar nu am loc de enumerat acuma :D
Despre mixuri am o gramada care le ascult in prostie, o sa postez o lista cu preferatele mele mai incolo. Cine este interesat sa imi dea un PM ca pot sa va aprovizionez cu niste mixuri superbe de DNB.
Live fast, die young!
Avatar utilizator
RajaF
Junior Member
 
Mesaje: 596
Membru din: Dum Dec 04, 2005 12:00 am

Mesajde whatever » Mar Dec 20, 2005 2:08 am

in primul rand mersi de aprecieri ... si eu sper sa conving lumea :D
in al doilea rand ... pai nu am zis exclusiv (pentru ca am zis, ascult si eu acasa) dar oricum, e de dezbatut problema asta, o sa raspund mai coerent maine, ca imediat ma duc sa ma culc, is mega obosit.
Pendulum e mega ok .... ce mai ascult eu ar fi Dilinja, Goldie, Fingertwister, Down Beat care suna EXEPTIONAL, Diesel Boy desigur, Armageddon, J Majik, Photek, etc. Astia is cei ce imi vin in minte acuma. Cu privire la mixuri, Diesel Boy imi pare foarte bun. Si Oakenfold era ok inainte sa se dea urat de tot inspre house.
Avatar utilizator
whatever
 
Mesaje: 2848
Membru din: Dum Feb 15, 2004 12:00 am

Mesajde RajaF » Mie Feb 15, 2006 4:35 pm

Intrebarea de miliard w/e. Ai ascultat albumul lui Influx UK? Daca da atunci ai cumva habar de unde pot sa fac rost de versurile din "My Name Is Universe" ca vreu neaparat sa le am.
Live fast, die young!
Avatar utilizator
RajaF
Junior Member
 
Mesaje: 596
Membru din: Dum Dec 04, 2005 12:00 am

Mesajde whatever » Mie Feb 15, 2006 10:12 pm

deci eu stiam ca albumul e programat sa fie released prin aprilie, probabil it leaked on the internet, sau e vorba de versiunile demo ale pieselor ... Nah, bune vesti mi-ai dat ! Versurile nu se gasesc (inca) din cate mi-am dat seama dar sa ascult si eu piesa, ma rog, tot albumul, si vedem cum ne descurcam.
Avatar utilizator
whatever
 
Mesaje: 2848
Membru din: Dum Feb 15, 2004 12:00 am

Mesajde RajaF » Joi Feb 16, 2006 5:52 am

Albumul din cate stiu eu s-a lansat, cel putin pe soulseek :D Cand il vad in magazin il iau ca e super misto. Versurile sunt in spaniola ca de aia am probleme :D
Live fast, die young!
Avatar utilizator
RajaF
Junior Member
 
Mesaje: 596
Membru din: Dum Dec 04, 2005 12:00 am

Mesajde mirciox » Mar Apr 25, 2006 12:32 pm

Vine Pendulum pe 6 in Timisoara...dar banuiesc ca stiati...as ca ne vedem acolo! :dir:
mirciox
Junior Member
 
Mesaje: 16
Membru din: Lun Apr 17, 2006 9:04 pm
Localitate: out of space..

Mesajde RajaF » Mie Mai 03, 2006 3:31 am

Party 5 mai: Cooh & Ogonek la Iasi
Si eu vreau la asta :(. Nu stiu cand o sa mai apuc sa ii vad pe baieti live pentru ca nu prea au iesiri peste ocean :(

Cat despre Pendulum... ma oftic dar nu asa tare ca il astept aici in MadBar in curand asa ca imi scot parleala. Mai ales ca sunt proaspat trecut printr-un party Shy FX :D

ps: Ben Sage rupe totul.. e genial.. super mega trasnet.
Live fast, die young!
Avatar utilizator
RajaF
Junior Member
 
Mesaje: 596
Membru din: Dum Dec 04, 2005 12:00 am

Mesajde darkshines » Mar Mai 23, 2006 5:34 pm

Black Sun Empire, Dieselboy, Photek, Pendulum ... ascult acasa, in baruri, cluburi oriunde apuc si intotdeauna imi plac.

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
Avatar utilizator
darkshines
 
Mesaje: 2260
Membru din: Joi Aug 02, 2001 11:00 pm

Mesajde Wild Rose » Mar Feb 13, 2007 9:44 pm

Ce liniste e p'aici.

Technical Itch, Pendulum, Dieselboy, Roni Size, Photek ... si ar mai fi.
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
Wild Rose
Junior Member
 
Mesaje: 3338
Membru din: Dum Sep 01, 2002 11:00 am
Localitate: buc.

Mesajde gn_castravete » Mar Feb 20, 2007 12:32 am

liniste intradevar... Groverider, Photek, Technical Itch, Roni Size si desigur.... my all time favourites.. Prodigy... \:/
gn_castravete
Junior Member
 
Mesaje: 4
Membru din: Mar Feb 20, 2007 12:29 am
Localitate: acasa

Mesajde piskeshu » Mar Feb 20, 2007 11:55 am

Noisia vin zilele astea pe la Cluj. Nu mai stiu data exacta.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
Avatar utilizator
piskeshu
banned
 
Mesaje: 5692
Membru din: Vin Noi 14, 2003 12:00 am

Mesajde whatever » Mar Feb 20, 2007 12:36 pm

Sambata pe 24 pica, dar ce e deranjant e faptul ca nu se promoveaza lucrurile astea si in afara oraselor organizatoare de concerte. Stiam de show-ul asta, dar am uitat.

Ovi, sa mergi ma, ca is rupere Noisia, eu i-am mai vazut live. Oh, si pentru castravete : si mie imi plac mult Prodigy, dar totusi, ce cauta la drum'n'bass ? :D
Avatar utilizator
whatever
 
Mesaje: 2848
Membru din: Dum Feb 15, 2004 12:00 am


Înapoi la Drum'n'Bass

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori