Ciondaneli si convorbiri cu muzica: stiinta, religie si desigur... muzica

cea mai culta dintre ele, asa numita muzica clasica

Moderator: ghionoiul

Mesajde AlexN » Vin Mar 09, 2007 11:31 am

Eu ma declar iarasi prost: nu inteleg cum un filozof presupus luminat si intelept nu poate nici macar intrezari maretia Universului si semnificatia profunda a cercetarii stiintifice a acestuia?!

Irina, esti atat de indoctrinata incat chiar ca nu se poate vorbi nimic cu tine! Si da, pe mine ma deranjeaza felul in care il aduci pe Dumnezeu in discutie, pentru ca o faci de pe pozitii fundamentaliste. Daca iti place sa faci propaganda "crestina", du-te si scrie pe forumurile de la revistele ortodoxe, si asa sunt alea pline de intoleranta si idei extremiste! Pe mine unul m-a miscat interactiunea cu civiliatia catolica si incep sa-mi modific punctul meu de vedere. Desi catolicii au fost unii dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii (cruciade, inchizitie, etc), mentalitatea lor actuala este mult mai luminata si mai deschisa decat a blajinilor ortodocsi. Cinste lor!

Tot nu mi-ai zis daca ne dai o mana de ajutor la muzica.
Schmiede, mein Hammer, ein hartes Schwert!
Avatar utilizator
AlexN
Junior Member
 
Mesaje: 632
Membru din: Mar Apr 27, 2004 11:00 pm

Mesajde ghionoiul » Vin Mar 09, 2007 1:50 pm

AlexN scrie:Desi catolicii au fost unii dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii (cruciade, inchizitie, etc), mentalitatea lor actuala este mult mai luminata si mai deschisa decat a blajinilor ortodocsi.
Asta imi aduce aminte de vestitul topic "Messa di Gloria vs. Liturghia ortodoxă" :D
Picus canus
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

Mesajde colegu » Vin Mar 09, 2007 2:18 pm

ca s-o ajutăm pe irina să depăşască momentele neplăcute , vorba ghionoiului, să schimbăm discuţia
vezi peste tot produse light


da, asta chiar e o discriminare pe faţă, vezi mancare pentru graşi, plină de e-uri, dai grăsimea jos ca s-o-nlocuieşti cu cancer, başca te mai slăbeşte şi cancerul - halal societate model imbacsită de mecdonălds.

bunăoară, un coleg politehnist pasionat de muşchi işi manifesta intr-un mod cretin(nu spun cum) frustrarea că nu găseşte mancare bogată-n proteine pentru slabi şi e nevoit să apeleze la cate-un kil de proteine ca să-şi facă brand [edit]

da, uitasem, in afară de criticii cretini la matematici mai dispreţuiesc şi produsele "lights"

lumea vrea să stea şi cu curu-n fotoliu şi să aibă şi abdomenu ţais.trăiască mcdonalds cola light cu zahăr fără zahăr & şit.
http://colegu.no-ip.org/muzica/ - de la rautavaara la nørgård....
un computator fără windoze e ca o prăjitură cu ciocolată fără muştar
Avatar utilizator
colegu
Junior Member
 
Mesaje: 1021
Membru din: Lun Mai 09, 2005 11:00 pm
Localitate: dhaka

Mesajde AlexN » Vin Mar 09, 2007 2:31 pm

Gresesti, mancarea McDonald's este mai sanatoasa decat multe alte preparate industriale.
Schmiede, mein Hammer, ein hartes Schwert!
Avatar utilizator
AlexN
Junior Member
 
Mesaje: 632
Membru din: Mar Apr 27, 2004 11:00 pm

Mesajde ghionoiul » Vin Mar 09, 2007 4:02 pm

AlexN scrie:Gresesti, mancarea McDonald's este mai sanatoasa decat multe alte preparate industriale.
Da, decat permanganatul de potasiu sau oţelul cornier de 19 sigur e mai sănătoasă...
Picus canus
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

Mesajde AlexN » Vin Mar 09, 2007 4:53 pm

In fine, credeti ce vreti, dar multe din produsele McDonald's sunt foarte ok si nu contin deloc multi aditivi. Problema apare daca mananci doar McDonald's, iti plimbi fundul doar in masina, iar serile le petreci la TV cu berea in bot.
Schmiede, mein Hammer, ein hartes Schwert!
Avatar utilizator
AlexN
Junior Member
 
Mesaje: 632
Membru din: Mar Apr 27, 2004 11:00 pm

Mesajde Ciuhandru » Vin Mar 09, 2007 5:07 pm

AlexN scrie:catolicii au fost unii dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii

Asta e o generalizare pripita. Corect ar fi "unii catolici" au fost criminali. Sa nu uitam ca Sf. Francisc sau Maica Tereza erau si ei catolici, si nu cred ca marea masa a credinciosilor catolici a fost vreodata croita dupa chipul si asemanarea lui Torquemada.
Regele si Patria! Nihil sine Deo!
Avatar utilizator
Ciuhandru
Burghez monarhist
 
Mesaje: 1394
Membru din: Joi Ian 26, 2006 12:00 am
Custom user title: Burghez monarhist

Mesajde AlexN » Vin Mar 09, 2007 5:22 pm

Ciuhandru scrie:Asta e o generalizare pripita. Corect ar fi "unii catolici" au fost criminali. Sa nu uitam ca Sf. Francisc sau Maica Tereza erau si ei catolici, si nu cred ca marea masa a credinciosilor catolici a fost vreodata croita dupa chipul si asemanarea lui Torquemada.


Slava Domnului!
Schmiede, mein Hammer, ein hartes Schwert!
Avatar utilizator
AlexN
Junior Member
 
Mesaje: 632
Membru din: Mar Apr 27, 2004 11:00 pm

Mesajde irina8082 » Vin Mar 09, 2007 5:39 pm

deci, sa le luam pe rand: nu vreau sa ma mai cert (eu oricum n-aveam impresia asta).
ghonoiul@ eu m-am suparat nitel , nu pt ca ciuhandru adusese argumentul din spatiul strict ingineresc, , ci pt ca explicatia data este la cunostiinta majoritatii oamenilor (mai putin copiii). nu vreau sa fiu rautacioasa, dar se astepta ca informatia sa fie o revelatie pt mine. uite ca nu m-ar fi surprins nici daca eram copil, ca si atunci vizionam teleenciclopedia.
eu doar mi-am adus aminte ca un copil ii pusese intrebarea asta mamei mele, la gradinita.
ciuhandrule, nu cred ca sufar de mania persecutiei (cel putin sper), si nici nu cred ca argumentele mele nu pot fi combatute. eu doar am incercat sa-mi argumenetez opiniile. ce vroiai sa spun, "da , ai dreptate, draga mea".?
la filosofie nimeni nu se supara, indiferent cat de sigure par argumentele, sau siguranta preopinentului de ele. si chiar ne bucuram . cu cat adversarul are argumente mai solide, cu atat avem sansa de a cunoaste noi lucruri, si de a realiza ca mai si gresim si discursul nostru, in consecinta, este viciat. eu cand am facut trimitere la platon , aveam si asta in vizor. este exact strategia socratica. din intrebari "mosim adevarul".- maieutica- dialectica, nu? si uite ca alte personalitati culturale istorice au incercat sa combata 'fundamentalismul religios', deci nu tre sa considerati ca biblia sau bagavada gita sunt litera de lege. eu va contraziceam chiar daca eram atee, daca aveam impresia ca argumentele adversarului erau mai slabe.
ceea ce pot spune, e ca m-a intristat ca ciuhandru s-a dat batut atat de usor. dar presupun ca e vorba de deformatie profesionala, ca in materie de mate nu prea poti sa contraargumentezi ca 2+2 fac 4, nu?:)

si, alexule, nu te mai ataca atat.
nu-ti place, nu citi. si la urma urmei, tu ai intitulat topicul, nu? de cand un moderator are voie sa se simta jignit? bunaoara, ghionoiul intrebase de ceva subiecte religioase, ce vrei? si lasa jos faza cu indoctrinarea , ca nu tine. e cam facil, categoric si nesustinut. si basmul cu fundamentalismul.
tre sa fii martor la cateva cursuri de la facultate de fil. si atunci o sa zici ca profii sunt adevarati soldati islamici. acum vorbesti in necunostinta de cauza.
eu am mai spus, nu contaargumentele me deranjeaza, ci maniera in care sunt puse. acu, si voi, poate ca este vorba la mijloc si de o tira de victimizare, da e de vina 'chestia' xx din genetica.:) n-am cum sa controlez si sa constientizez intotdeauna asta. expedierea de pe forum, alexule, e cam neeleganta, sau iar exagerez.? chiar nu ma intereseaza ce face fiecare cu spiritualitatea sa, insa subiectul era de asa natura. si te-ai suparat pt ca nu ti-ai dat seama, cred.

da, ma rog, daca vi se pare ca subiectul deranjeaza, nu-l mai aducem in discutie si gata. sau , daca pers mea deranjeaza, nu mai calc nici eu prin thread-uri. nu ma supar.:)

deci: colegu are dreptate cand vorbeste despre e-uri, si alex nu. tre sa vezi ravagiile pe care le face junk-food-ul aici. cel putin, cat am stat in manhattan , m-am ingrozit de diformitatile bastinasilor.cu oricat de multe chimicale cancerigene ar imbogati produsele bastinasii nostrii, nu-i nici pe departe ata de nociv. unde mai pui ca 'bucataria specifica, vasta" a americanilor, creeaza si dependenta. dar poate ca ati realizat si voi consumand produse coca-cola.


si in leg cu muzica, tocmai am facut rost de niste inregistrari din anii 50, glen gould, bach, si ceva horowiz, liszt si rachmaninov.
in privinta barocului, nu-mi pot da seama de calitatea interpretarii, deoarece, cred, regulile compozitiei sunt atat de riguroase, incat nu prea ai sansa sa deosebesti tipuri de interpretare.in schimb , la romantici, este mai multa traire, si deci mai mult subiectivism in maniera in care interpretii isi asuma amprenta. parerea mea. reductiile pt pian le catorva simf de bach, chiar sunt dragute, desi, de obicei, vorba lui alex, eu sunt omul cu orchestra.
Avatar utilizator
irina8082
Junior Member
 
Mesaje: 356
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:00 am

Mesajde colegu » Vin Mar 09, 2007 5:55 pm

2+2 fac 4, nu?

DOCH,
de la baza 5 (inclusiv) incolo da,
de la baza 3 pană la 4 (inclusiv) nu
şi pană in baza 3 nu are sens 2
dar iar divaghez şi mi-e că şterg iar postul pe urmă.

ideea e că adevărul cel mai evident(aparent) in cazul in care nu specifici riguros ipotezele o ia in sfeclă.

eu sunt de acord şi cu alex, şi cu ghionoiul şi cu irina in ceea ce priveşte McŞit.
cornierele , pilitura de aluminiu etc.. sunt mai nocive decat junk foodul
dacă nu mănanci de 3 ori pe zi respectivele produse, ci doar aşa, o dată pe lună/an etc.. e ok, chit că-i vorba de e-uri şi alte prostii.
ş-apoi, unele produse de la "em si donălds" sunt chiar okei - cum ar fi sarea, painea, bucăţile de varză, salată uatevăr.



dar poate ca ati realizat si voi consumand produse coca-cola.

nu consum aşa ceva, pentru că mi se pare revoltător cum 2 litri de apă cu te-miri-ce chimicale băgate prin ea costă mai mult decat un litru de benzină de 98.

m-am ingrozit de diformitatile bastinasilor

ce să mai, cernobalu a fost frecţie pe langă ce face junk foodul.
ş-apoi, după părerea mea, only junk-people eat junk-food(on ă regular basis, zet iz)
http://colegu.no-ip.org/muzica/ - de la rautavaara la nørgård....
un computator fără windoze e ca o prăjitură cu ciocolată fără muştar
Avatar utilizator
colegu
Junior Member
 
Mesaje: 1021
Membru din: Lun Mai 09, 2005 11:00 pm
Localitate: dhaka

Mesajde irina8082 » Vin Mar 09, 2007 6:17 pm

mai omule, tu nu stii ce vorbesti.
tin minte ca am avut la carturesti pt o perioada o expozitie intitulata urmarile cernobalului. frate, ce m-au ingrozit aia, dar ce m-au ingrozit americanii din NY. n-am vazut asa ceva in filme, pe la tv, ca le e rusine americanilor, si ar ingrozi planeta.
e teribil!
este mare diferenta in dintre maniera in care se depune tesutul adipos pe romani, sau europeni, si cazul americanilor. pur si simplu sunt diformi.
nu stau sa descriu ca o sa va asezati la masa mai tarziu. la noi, daca o femeie are peste 100 de kg, tot poti gasi ceva gratiozitate, dar aici, chiar daca nu sunt grase, ci schiloade, au un abdomen ca al femeilor insarcinate in ultima luna. daca o sa fie cazul, o sa va aduc niste poze. sunt de national geographic.

luasem in calcul si bazele din matematica, n-am uitat-o chiar de tot , da eu ma gandeam la mere.:)
Avatar utilizator
irina8082
Junior Member
 
Mesaje: 356
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:00 am

Mesajde colegu » Vin Mar 09, 2007 6:29 pm

hai că te ataci aiurea, am văzut şi eu o americancă tipică - d-aia pe care mai degrabă o sari decat s-o ocoleşti, dar nu-mi vine să cred că e plin menhetănu de butoaie.
ş-apoi mă mai uit şi pe la filme, numa bucăţi.
http://colegu.no-ip.org/muzica/ - de la rautavaara la nørgård....
un computator fără windoze e ca o prăjitură cu ciocolată fără muştar
Avatar utilizator
colegu
Junior Member
 
Mesaje: 1021
Membru din: Lun Mai 09, 2005 11:00 pm
Localitate: dhaka

Mesajde irina8082 » Vin Mar 09, 2007 6:48 pm

numai bucati, ai?:D.
chestiunea in cazul asta e destul de relativa , atunci. de unde sa stiu eu care-i idealul tau feminin? vorba ta: GUSTURILE NU SE DISCUTA.
da tot ce vezi tu la tv , e fictiune curata. nu ma crezi pe mine, intreaba alti oameni care au mai fost prin state. si mie imi spunea o tipa ce-ti zic eu tie, si n-o credeam.
da dup-aia....
adevarul e ca depinde si de zona. si de educatie. in manhattan sunt o groaza de negrii, si nici nu e o arie rezidentiala.
tu de ce crezi ca americanii sunt innebuniti dupa europence, si mai ales alea din est? degeaba?
si chiar n-am de ce sa ma atac; nu ma laud , da sunt departe de 'media estetica' americana. :P
Avatar utilizator
irina8082
Junior Member
 
Mesaje: 356
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:00 am

Mesajde Ciuhandru » Vin Mar 09, 2007 6:54 pm

irina8082 scrie:si in leg cu muzica, tocmai am facut rost de niste inregistrari din anii 50, glen gould, bach, si ceva horowiz, liszt si rachmaninov.
in privinta barocului, nu-mi pot da seama de calitatea interpretarii, deoarece, cred, regulile compozitiei sunt atat de riguroase, incat nu prea ai sansa sa deosebesti tipuri de interpretare.in schimb , la romantici, este mai multa traire, si deci mai mult subiectivism in maniera in care interpretii isi asuma amprenta. parerea mea. reductiile pt pian le catorva simf de bach, chiar sunt dragute, desi, de obicei, vorba lui alex, eu sunt omul cu orchestra.

Irina, te inseli in ce priveste barocul. Daca e ceva care sa caracterizeze acea perioada, apoi e tocmai libertatea acordata interpretilor. De ce? Simplu. Compozitorii baroci notau numai linia melodica, iar acompaniamentul (acel "basso continuo" de care sunt sigur v-ai auzit), ina fara unor indicatii extrem de generale, era lasat la libera alegere a interpretului, care-l completa (sau mai bine zis, il improviza, intr-o maniera foarte asemanatoare jazz-ului) in functie de propriile cunostinte, virtuozitate si fantezie. Bach nu face exceptie, Mai mult decat atat, partitele pentru vioara solo sunt scrise fara nici o indicatie de tempo, astfel ca interpretarile variaza foarte mult, si una este sa-l asculti pe Grumiaux, alta pe Enescu si alta pe Menuhin. La fel si cu partitele pentru violoncel, in care diferentele intre Casals, Rostropovici sau Misa Maisky sar in ochi (adica, pardon, in ureche).


[quote="Colegu"]ş]
Apoi, filmu-i film si realitatea-i realitate. :) Irina confirma ceea ce toate cunostintele mele de peste ocean mi-au spus: obezitatea mosntruoasa a americanilor de rand.
Regele si Patria! Nihil sine Deo!
Avatar utilizator
Ciuhandru
Burghez monarhist
 
Mesaje: 1394
Membru din: Joi Ian 26, 2006 12:00 am
Custom user title: Burghez monarhist

Mesajde irina8082 » Vin Mar 09, 2007 7:26 pm

Ciuhandru scrie:Irina, te inseli in ce priveste barocul. Daca e ceva care sa caracterizeze acea perioada, apoi e tocmai libertatea acordata interpretilor. De ce? Simplu. Compozitorii baroci notau numai linia melodica, iar acompaniamentul (acel "basso continuo" de care sunt sigur v-ai auzit), ina fara unor indicatii extrem de generale, era lasat la libera alegere a interpretului, care-l completa (sau mai bine zis, il improviza, intr-o maniera foarte asemanatoare jazz-ului) in functie de propriile cunostinte, virtuozitate si fantezie. Bach nu face exceptie, Mai mult decat atat, partitele pentru vioara solo sunt scrise fara nici o indicatie de tempo, astfel ca interpretarile variaza foarte mult, si una este sa-l asculti pe Grumiaux, alta pe Enescu si alta pe Menuhin. La fel si cu partitele pentru violoncel, in care diferentele intre Casals, Rostropovici sau Misa Maisky sar in ochi (adica, pardon, in ureche).



Apoi, filmu-i film si realitatea-i realitate. :) Irina confirma ceea ce toate cunostintele mele de peste ocean mi-au spus: obezitatea mosntruoasa a americanilor de rand.


deci pana la urma, ma gazduiti in continuare. :) apreciez.

intotdeauna mi s-a parut ca vioara este mai "plastica" decat pianul, care-i mai laconic. 'legato-ul' este apanajul insrtumentelor din neamul viorii, . chiar si marele mozart cica avea probleme la acest capitol, vorbim de pian. perlata, finuta tehnica, dar nu suficient. dup-aia au venit romanticii, si s-a schimbat povestea. clapele parca, 'curg'.
pe cand la clasici si baroci, poate era de vina si inferioritatea calitatii pianelor, si deci, nu mai este aceeasi libertate de exprimare. vioara, la baroci, te poate face sa plangi, dar am retineri in privinta pianului. care este instrumentul meu preferat, de astfel, alaturi de contrabas. scuzati divagatia.

chiar ascultasem pe mezzo o sonata de bach pt vioara, interpretata intr-o catedrala. mi-au dat lacrimile.
deci, vorbind de vioara, stilurile de interpretare pot fi f diferite, cred. dar pianul, sau mai bine zis, clavecinul....

dupa clasici, intr-adevar , cred ca este alta poveste.
Avatar utilizator
irina8082
Junior Member
 
Mesaje: 356
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:00 am

Mesajde Ciuhandru » Vin Mar 09, 2007 7:47 pm

irina8082 scrie:chiar si marele mozart cica avea probleme la acest capitol, vorbim de pian.

La ce te referi, cand spui asta?
Regele si Patria! Nihil sine Deo!
Avatar utilizator
Ciuhandru
Burghez monarhist
 
Mesaje: 1394
Membru din: Joi Ian 26, 2006 12:00 am
Custom user title: Burghez monarhist

Mesajde irina8082 » Vin Mar 09, 2007 8:10 pm

Ciuhandru scrie:La ce te referi, cand spui asta?


stilul legatto
Avatar utilizator
irina8082
Junior Member
 
Mesaje: 356
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:00 am

Mesajde Ciuhandru » Vin Mar 09, 2007 8:18 pm

O recomandare, apropos de pian si romantism: Artur Rubinstein / Fritz Reiner / Chicago Symphony Orchestra: Rahmaninov - Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra / Rapsodia pe o tema de Paganini. Sunt sigur c-o sa-ti placa.

Si ca veni vorba, spune-ne si noua ce compozitori iti plac, in afara de Beethoven.
Regele si Patria! Nihil sine Deo!
Avatar utilizator
Ciuhandru
Burghez monarhist
 
Mesaje: 1394
Membru din: Joi Ian 26, 2006 12:00 am
Custom user title: Burghez monarhist

Mesajde irina8082 » Vin Mar 09, 2007 9:15 pm

Ciuhandru scrie:Ce-i cu el, ca nu inteleg? Mozart avea probleme in a canta legato la pian? Pianele din vremea lui nu se pretau la asa ceva?

O recomandare, daca tot iti place pianul si romantismul: Artur Rubinstein / Fritz Reiner / Chicago Symphony Orchestra: Rahmaninov - Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra / Rapsodia pe o tema de Paganini



da domnule, ce te ratoiesti asa?:)
criticii din vremea lui au zis asta. doar nu io, ca nu eram de fata, aveam de gatit.:)

si poate ca pianele, intr-adevar, nu se pretau la asa ceva. ca nu degeaba se plangeau unii, printre care si bonn-ezul, nu? si din cauza asta , el are multe contributii la perfectionarea instrumentului.

apropo, eu am ascultat rubinstein interpretand sonata lunii. perfect. dar tocmai asta e problema. pt beethoven consider ca n-ai nevoie de perfectiune, ci de personalitate. si apoi am ascultat o rusoaica, nu i-am retinut numele, dar, mamaaaaaa.... impresionant. cat suflet!
cu toate ca bethoven era neamt, cel mai bine poate fi simtit de catre rusi. revolutionarismul, nu?
da poate ca iar ma hazardez in aprecieri. stiu doar ca nu toate interpretarile pe care le-am auzit m-au dat pe spate, unele chiar imi zgariau urechile.
cea mai recenta experienta de genul asta, a fost cand am ascultat rapsodia a doua de enescu interpretata de filarmonica din philadelphia. groaznic, mecanic. nu-s romani.
Avatar utilizator
irina8082
Junior Member
 
Mesaje: 356
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:00 am

Mesajde Ciuhandru » Vin Mar 09, 2007 9:25 pm

irina8082 scrie:cu toate ca bethoven era neamt, cel mai bine poate fi simtit de catre rusi.

Ai incercat Schnabel, Arrau, Brendel, Pollini?

Apropos, iit recomand niste concerte pentru pian si orchestra mai putin cunoscute, dar care merita toata atentia: Carl Maria von Weber (2) si Dvorak.
Regele si Patria! Nihil sine Deo!
Avatar utilizator
Ciuhandru
Burghez monarhist
 
Mesaje: 1394
Membru din: Joi Ian 26, 2006 12:00 am
Custom user title: Burghez monarhist

Mesajde irina8082 » Vin Mar 09, 2007 9:29 pm

Ciuhandru scrie:O recomandare, apropos de pian si romantism: Artur Rubinstein / Fritz Reiner / Chicago Symphony Orchestra: Rahmaninov - Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra / Rapsodia pe o tema de Paganini. Sunt sigur c-o sa-ti placa.

Si ca veni vorba, spune-ne si noua ce compozitori iti plac, in afara de Beethoven.


merci mult de recomandari, dar ti-as multumi si mai mult daca mi-ai spune si de unde sa le iau. unde sa caut? tin sa mentionez ca annapolis-ul, are numai 40000 de loc, deci nu-i mare lucru. sa vad cand dau o fuga prin DC.

si am mai specificat cativa compozitori. dupa beethoven e enescu. brahms, schubert, schumann, cateva capricii paganini-ene (desi unul zicea pe aici ca-i clasic, treaba lui). rusii, imi par o tira cam dulcegi, dar n-am ascultat f mult, asa ca ma abtin. chestie, de astfel, perfect valabila si in cazul lui wagner.
la urma urmei, n-am prea avut bani sa-mi cumpari suficiente cd-uri, si la sala radio ajungeam cand puteam, mai ales vinerea. si nici in cercuri de muzicieni nu m-am invartit. traiasca radioul! si ceva literatura in domeniu cat imi putea permite timpul si cunostintele. am mai cumparat si-un dictionar de la penguin si o antologie. dar si astea costa.
sper sa ma mai multe sanse dupa ce ma intorc in tara.

nu stiu daca v-am zis, dar pe tata nu-l chema horia andreescu.:) asa ca...

a, da. mi-am adus aminte ca am ascultat lucrarea lui rahmaninov de care vorbesti. draguta. chiar frumoasa, dar nu stiu daca era in aceasta varianta.
Avatar utilizator
irina8082
Junior Member
 
Mesaje: 356
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:00 am

Mesajde Ciuhandru » Vin Mar 09, 2007 9:40 pm

irina8082 scrie:merci mult de recomandari, dar ti-as multumi si mai mult daca mi-ai spune si de unde sa le iau. unde sa caut? tin sa mentionez ca annapolis-ul, are numai 40000 de loc, deci nu-i mare lucru. sa vad cand dau o fuga prin DC.

http://www.amazon.com

irina8082 scrie:si am mai specificat cativa compozitori. dupa beethoven e enescu. brahms, schubert, schumann

Hai ca pana la urma avem si cate ceva in comun. :). Cu toate ca zici ca esti "oama cu orchestra", incearca muzica de camera a lui Brahms.
Regele si Patria! Nihil sine Deo!
Avatar utilizator
Ciuhandru
Burghez monarhist
 
Mesaje: 1394
Membru din: Joi Ian 26, 2006 12:00 am
Custom user title: Burghez monarhist

Mesajde irina8082 » Vin Mar 09, 2007 9:59 pm

Ciuhandru scrie:http://www.amazon.com


Hai ca pana la urma avem si cate ceva in comun. :). Cu toate ca zici ca esti "oama cu orchestra", incearca muzica de camera a lui Brahms.


stiam seit-ul. dar mai convenabil si organizat e ebay-ul.
problema e ca mi-am luat laptop cu mamorie cat mai mare pt a stoca muzica, si de astfel am de gand sa-mi iau si un ipod de 80 giga, tot pt asta.
si n-are rost. si daca as vrea sa am muzica pe meterial independent de calculator, as opta pt vinil. mai ales ca aici sunt locuri in care poti gasi cu miile (si ce exemplare!) aproape gratis. dar nu le pot lua cu mine cand ma plimb si mai si cantaresc mult. o sa ma coste o groaza biletul de avion.
vad eu.
Avatar utilizator
irina8082
Junior Member
 
Mesaje: 356
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:00 am

Mesajde Ciuhandru » Vin Mar 09, 2007 10:06 pm

irina8082 scrie:daca as vrea sa am muzica pe meterial independent de calculator, as opta pt vinil.

Dar un pick-up performant ai? Ca altfel calitatea pe vinil lasa de dorit.
Regele si Patria! Nihil sine Deo!
Avatar utilizator
Ciuhandru
Burghez monarhist
 
Mesaje: 1394
Membru din: Joi Ian 26, 2006 12:00 am
Custom user title: Burghez monarhist

Mesajde irina8082 » Vin Mar 09, 2007 10:33 pm

Ciuhandru scrie:Dar un pick-up performant ai? Ca altfel calitatea pe vinil lasa de dorit.


eu ma gandeam la inceput ca ar fi ideal sa am un gramofon , ca-i mai pitoresc, si-mi plac mult obiectele de anticariat. (poate ca-s cam snoaba.:))
chiar daca as avea unul, nu e cazul , ca muzica de care fac rost tot in calculator o s-o adun.
stiu o profesoara din iasi care avea mostenire 4000 de discuri. pana gasea ce vroia sa asculte ii trecea cheful. eu unde sa le inmagazinez, daca teoretic, ar fi cazul?
Avatar utilizator
irina8082
Junior Member
 
Mesaje: 356
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:00 am

Mesajde colegu » Vin Mar 09, 2007 10:33 pm

ce pickup performant coane, n-auzi că şi-a luat laptop şi ipod s-asculte muzică la ele, păi pană şi-n dacie am calitate mai bună pe o staţie home made in care bag intr-un jack un mp3player usb 1.1.

irina, concertul lui dvorak il am eu, dar după mine nu se merită. incearcă mai degrabă concertul pentru vioară.
şi dacă eşti amatoare de senzaţii tari ţi-aş recomanda şi al 2-lea concert pt vioară de pettersson, dedicat şi interpretat de ida haendel(printre altele şi studenta lui enescu)

baftă
http://colegu.no-ip.org/muzica/ - de la rautavaara la nørgård....
un computator fără windoze e ca o prăjitură cu ciocolată fără muştar
Avatar utilizator
colegu
Junior Member
 
Mesaje: 1021
Membru din: Lun Mai 09, 2005 11:00 pm
Localitate: dhaka

Mesajde irina8082 » Vin Mar 09, 2007 10:35 pm

colegu scrie:ce pickup performant coane, n-auzi c? ?i-a luat laptop ?i ipod s-asculte muzic? la ele, p?i pan? ?i-n dacie am calitate mai bun? pe o sta?ie home made in care bag intr-un jack un mp3player usb 1.1.

irina, concertul lui dvorak il am eu, dar dup? mine nu se merit?. incearc? mai degrab? concertul pentru vioar?.
?i dac? e?ti amatoare de senza?ii tari ?i-a? recomanda ?i al 2-lea concert pt vioar? de pettersson, dedicat ?i interpretat de ida haendel(printre altele ?i studenta lui enescu)

baft?


i-auzi, ciuhandrule! pe cine sa cred?:D

si din cate stiu, vinilul este cel mai potrivit muzicii clasice. cel mai fidel sunetului. cu cat ingramdesti mai multe muzica pe metru patrat, cu atat calitatea muzicii scade. sau e doar o legenda?
Avatar utilizator
irina8082
Junior Member
 
Mesaje: 356
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:00 am

Mesajde Ciuhandru » Sâm Mar 10, 2007 12:36 am

irina8082 scrie:i-auzi, ciuhandrule! pe cine sa cred?:D

Pe nimeni. Asculta-l singura si fa-ti propria ta parere. (Propunerile cu vioara le sustin de altfel fara rezerve).

irina8082 scrie:si din cate stiu, vinilul este cel mai potrivit muzicii clasice. cel mai fidel sunetului. cu cat ingramdesti mai multe muzica pe metru patrat, cu atat calitatea muzicii scade. sau e doar o legenda?

Legenda cu vinilul am auzit-o si eu si chiar am citit-o intr-o revista de specialitate. Dar ca posesor a cateva sute de vinil-uri n-o pot confirma. N-am reusit niciodata sa scap de zgomotul de fond (pocnituri si fosnete) datorat particulelor de praf oricat le-as fi lustruit. Bine, poate ca depinde si de pick-up, de-aia te-am si intrebat. Revista pomenita sustinea ca un pick-up bun - si avea cateva modele la 1000 de lire sterline bucata - este cu mult superior unui cd player.

Daca esti un maniac al calitatii sunetului, intelegand prin asta ca posezi o ureche in stare sa distinga, pe langa armonicele fundamentale, si cateva zeci de armonice secundare, probabil ca formatul .mp3 nu e cel mai potrivit. Cum eu nu fac parte din categoria asta, ma declar mai mult decat multumit cu muzica pe cd, mai ales in format .cda
Regele si Patria! Nihil sine Deo!
Avatar utilizator
Ciuhandru
Burghez monarhist
 
Mesaje: 1394
Membru din: Joi Ian 26, 2006 12:00 am
Custom user title: Burghez monarhist

Mesajde irina8082 » Sâm Mar 10, 2007 3:45 am

eu auzisem asta de la un coleg de facultate, care nu le avea cu muzica clasica, ci stia cat ceva depre tehnica sonora.
apoi, am cumparat sub indrumarea lui o alta pereche de casti, mult mai buna , de la sony, chit ca m-a costat o bursa intreaga. si sunetul ,(muzica clasica), s-a imbunatatit considerabil, imi pot da seama de aproape fiecare defect al inregistrarii. si apoi, cand mi-a zis si de vinil, mi-a crescut interesul.si mi-a mai recomandat sa nu pun niciodata muzica clasica pe mp3, ca-i jale. dar daca tu zici ca tre sa ai o ureche f fina, atunci scap de obsesie.:) mai ales daca mai costa si vreo 2000 de$.

am ascultat rapsodia romana de liszt, mi se pare 'clona':P, rapsodiei a 4 a ungara.
Avatar utilizator
irina8082
Junior Member
 
Mesaje: 356
Membru din: Joi Feb 08, 2007 12:00 am

Mesajde colegu » Sâm Mar 10, 2007 11:06 am

si mi-a mai recomandat sa nu pun niciodata muzica clasica pe mp3

bulşit,
muzica clasică(başca-i tonală) se pretează excelent formelor de encoding lossy.
chiar şi aia contemporană n-are de suferit.
am stat să văd care-i diferenţa dintre un mp3 128 mp3192 şi un flac/ape(lossless) şi mi-am chinuit urechile de pomană.
de abia sub 96 kbps muzica orchestrală incepe să aibă de suferit, dar aia instrumentală(mai ales pt pian) se duce lejer şi la 80kbps.

desigur puriştii o să mă contrazică, dar fac oricand un test cu ei şi n-au să deosebească diferenţe. mai ales că există şi inregistrări AAD sau ADD.

după mine, mp3 128 e arhisuficient ca şi calitate.
http://colegu.no-ip.org/muzica/ - de la rautavaara la nørgård....
un computator fără windoze e ca o prăjitură cu ciocolată fără muştar
Avatar utilizator
colegu
Junior Member
 
Mesaje: 1021
Membru din: Lun Mai 09, 2005 11:00 pm
Localitate: dhaka

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Filarmonica

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron