de ce ma avertizeaza?

Componente hard

de ce ma avertizeaza?

Mesajde Leaveyou » Lun Ian 05, 2004 2:01 am

Sunt posesorul unui calc. CPU celeron la 1.7Ghz hdd seagate 20gb placa de baza shuttle mv43 dotata cu senzori de: temperatura la CPU sursa si sistem , vitezele fanurilor carcasa\procesor desi eu am doar pe cel atasat procesorului.
Ce se intampla:
uneori (destul de des) se aud niste sunete de avertizare din calculator- patru tzaraituri urmate de o pauza de 4 secunde. in acest moment orice fac (de ex. click dreapta) determina calculatorul sa se blocheze (nu mai raspund programele mouse-ul si tastatura) daca astept se restarteaza singur asa ca prefer sa il restartez eu. dar dupa ce restartez nu se mai buteaza. se opreste la partea in care detecteaza pri master si nu detecteaza dupa care apare mesajul "Analising Network media tipe" singurul lucru pe care pot sa il fac este sa apas butonul "power" pana se inchide calculatorul dupa care il pornesc imediat si nu mai am nici o probleme cu el timp de alte 2 ore. oricine ar fi tentat sa creada ca problema este procesorul dar in bios nu prea depaseste 40*C, temp. sursei 45*C si a sistemului tot 40*C

va rog sa ma ajutati

ps:am instalat de 3 ori windows 98 de pe cd-uri diferite deci problema nu este soft
pps: ar putea fii problema a hdd-ului? pt ca o data s-a asociat sunetul de avertizare cu un "disk write error" si la butare nu detecteaza pri master-u
Leaveyou
Junior Member
 
Mesaje: 13
Membru din: Lun Ian 05, 2004 12:46 am
Localitate: Romania-Jilava

alo... sunt iarasi eu: picachu!!!

Mesajde Leaveyou » Mie Ian 21, 2004 10:15 pm

Alo!!! chiar nu stie nimeni??? credeam ca sunt pe cel mai mare forum din Romania si chiar nu stie nimeni vreo rezolvare la problema ridicata de mine? subiectul asta sta aici cam de ... 2 luni... timp in care a fost vizitat de 11 persoane care nu stiau nimic de subiect. daca exista cineva destul de destept pentru problema mea il rog sa-mi raspunda si mie ca e cam stresant sa tot restartez intruna[color=blue]
Leaveyou
Junior Member
 
Mesaje: 13
Membru din: Lun Ian 05, 2004 12:46 am
Localitate: Romania-Jilava

Mesajde Nicholas_Alex » Mie Ian 21, 2004 10:53 pm

Numara tzaraiturile si uita-te aici:

http://www.easyhome.in.th/technical/bios_sound.html
Avatar utilizator
Nicholas_Alex
Junior Member
 
Mesaje: 2507
Membru din: Lun Sep 02, 2002 11:00 pm

Mesajde as xxl » Joi Ian 22, 2004 1:36 am

s-ar putea sa ai ram-ul defect. inlocuieste-l cu altul si vezi cum merge.

sau, ridica temperatura de shutdown din bios.
maciuci©
Avatar utilizator
as xxl
 
Mesaje: 587
Membru din: Joi Iun 13, 2002 11:00 pm

Mesajde stefan » Joi Ian 22, 2004 7:46 pm

Pentru a verifica RAM-ul, vezi http://www.memtest86.com - e un programel care face exact asta. Din cate tin minte, poti sa faci o discheta bootabila care sa-0l ruleze (are nevoie de cam toata memoria disponibila pentru a o testa, deci nu e rulabil din Winblows). Chiar daca nu ai probleme cu memoria asa scapi de o banuiala.

Ar putea fi controller-ul IDE, pe de alta parte, si atunci ar fi cam trist.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Leaveyou » Mar Ian 27, 2004 1:10 am

multzam... am numarat taraiturile si sunt cam...11 iar faza cu ide-ul este cam esenta problemei avand in vedere faptul ca dupa ce se reseteaza se blocheaza la partea legata de IDE (ps:io cand ma gandesc la IDE ma gandesc la cablu'->lol nu stiu ce este si ce problema ar putea avea ide controlleru'... despre ce este vorba???) o sa incerc si faza u ram-ii dar nu cred ca au vreo problema in afara faptului ca imi recunoaste atat windowsul cat si biosul decat 96 cand aveam 128Mb si 192 acum cu 256 sdram
Leaveyou
Junior Member
 
Mesaje: 13
Membru din: Lun Ian 05, 2004 12:46 am
Localitate: Romania-Jilava


Înapoi la Hardware

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori