Festival Enescu 2005

venite de pe clasice

Festival Enescu 2005

Mesajde ghionoiul » Lun Sep 05, 2005 2:05 pm

Dupa o lunga cumpanire cu programul festivalului in fata, am ales sa merg la a 8-a de Bruckner cu Zubin Mehta si Filarmonica Israelului, si la concertul formatiei King's Consort cu cele 4 suite orchestrale de Bach, in ciclul By Midnight la Ateneu.
As fi mers la multe alte spectacole, dar pe de o parte recentul concediul a produs serioase avarii bugetului, :D iar pe de alta parte programul de lucru al unui salariat constiincios nu este prea prietenos cu cel al manifestarilor culturale :nu:
Tare as fi mers sa-i vad pe alde Voces, dar se pare ca nu performeaza decat la Iasi :bash:
Mergeti careva pe undeva ?
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

Mesajde bruno » Mar Sep 06, 2005 9:03 am

As vrea sa te intreb cat e biletul si daca se mai gasesc. Ma gandeam sa dau si
eu o tura pe la festival dar la fel ca tine stau cam rau cu bugetul si cu timpul. Ma mai gandeam la Staatskapelle celebra orchestra din Dresda. Am auzit ca au si ei ceva Bruckner in program.
Music is not related to anything. It is a spontaneous process of creation. The performer creates. What has the composer done? Shown you the way: "Look, if you go over those stages, those conflicts, you might come to this point."
Avatar utilizator
bruno
Junior Member
 
Mesaje: 87
Membru din: Mar Feb 15, 2005 12:00 am

Mesajde ghionoiul » Mar Sep 06, 2005 9:23 am

Propriu zis alegerea mea e inca la stadiul de intentie. Am descarcat de pe site-ul festivalului (http://www.festivalenescu.ro) formularul de comanda bilete, l-am completat si l-am trimis la artexim pe mail (gasesti acolo toate instructiunile), iar acum astept un raspuns, deci inca n-am biletele in mana.
La Sala Palatului biletele costa intre 200 si 500 de mii, iar la Ateneu 200 si 300 de mii. Astept si eu cu interes sa vad daca mai gasesc ceea ce am cerut. As fi luat mai din vreme, dar abia zilele astea imi intra salariul, ce sa fac...
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

Mesajde ghionoiul » Lun Sep 12, 2005 9:39 am

Aseara am servit concertul de la Pala Salatului cu Zubin Mehta si Filarmonica din Israel. Dupa ce am pierdut un sfert de ora cautand loc de parcare - parcarea Salii era inaccesibila, sepepistii pregateau sosirea catorva din primii melomani ai tarii -, m-am asezat pe scaun in ultimul moment, transpirat din cauza sprintului prelungit. Am remarcat rapid ca orchestra era "subtire" de tot, total ne-bruckneriana. Am banuit o schimbare de program. Luminile s-au stins prea repede ca sa mai am timp sa-mi arunc o privire in B-24-FUN-ul interceptat in mare viteza in foaier de la o gagicutza. A fost primul concert in viata mea in care n-am stiut ce se canta pana in momentul cand a pornit muzica ! Era "Jupiter" de Mozart. Binisor cantat, atat cat se poate de catre o orchestra "de uz general" dirijata de un ne-specialist in Mozart. Au fost cateva lovituri de timpan care se potriveau mai degraba la Mahler decat la Mozart, dar in rest acceptabil.
La pauza mi-am aruncat in sfarsit privirea in program si am vazut ca in partea a doua ne astepta a 6-a de Mahler (pentru care timpanistul deja se antrenase cu "Jupiter" :n: ). Mi-a trecut dezamagirea provocata de disparitia simfoniei a 8-a de Bruckner !
A fost intr-adevar un regal, o orchestra exceptionala si un dirijor mare. Un Mahler de zile mari, cu un plus pentru superba dozare a tensiunii dramatice in Adagio. Orchestra si Mehta au reusit pe alocuri performanta de a "umple" sonor o sala neprietena cu acustica de concert, care in general suna ca o tinichea dogita, sau mai inginereste spus, ca o scula cu toate butoanele egalizorului trase pana jos.
Aplauzele au durat multe minute, iar Mehta si cu evreii au mai dat doua bisuri: un intermezzo de Enescu si un dans slav de Dvorak. S-ar spune ca dupa Mahler nu mai e loc de bucatele lejere sau spectaculoase, dar ocazia de a asculta asemenea artisti e atat de rara pentru noi, incat te bucuri de orice sunet in plus pe care il poti asculta. Si, oricum, pana sa ies afara disparuse orice urma de dans slav din memoria mea auditiva, ramasa in stapanirea muzicii coplesitoare a lui Mahler.
M-am distrat de un mos si o baba care aveau loc langa mine, mai spre mijlocul randului, si care, la sfarsitul simfoniei, bodoganeau inciudati pe publicul care aplauda la nesfarsit, motiv pentru care nu puteau ei sa iasa si sa plece acasa...

P.S. Mea culpa, primul bis a fost un fragment din Elgar - Enigma. Mulţumesc pentru şoapta din public !
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

Mesajde Faune » Mar Sep 13, 2005 1:42 pm

Domnule Ghionoi,

Cum domnul Zubin Mehta a venit la Bucuresti intr-o frumoasa zi de duminica, era de asteptat sa nu gasesti loc de parcare. Ar fi meritat sa vii mai devreme si chiar pe jos, asa cum am facut eu. Iesisem de fapt de la gala laureatilor festivalului, de la Ateneu, unde Sokolov mi-a dovedit ca mentine traditia de excelenta aproape centenara a scolii din Odesa. Ca si tine, am apreciat enorm fulminanta si splendida Tragica. Dar fiind asezat in rindul 6 in fata maestrului si vorbind franceza, am putut intelege anuntul pe care l-a facut inaintea primului bis - “pour vous , pour votre ame, pour la paixâ€Â
Avatar utilizator
Faune
Junior Member
 
Mesaje: 19
Membru din: Joi Aug 25, 2005 11:00 pm

Mesajde ghionoiul » Mar Sep 13, 2005 1:59 pm

Ni, mă, că ştie romaneşte !
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

Mesajde Faune » Mar Sep 13, 2005 10:36 pm

Da, sigur, dar numai cind sint in Romania!
Iar Romantica lui Bruckner din aceasta seara a fost splendida!
Avatar utilizator
Faune
Junior Member
 
Mesaje: 19
Membru din: Joi Aug 25, 2005 11:00 pm

Trist dar adevarat:(

Mesajde Violinphonic » Joi Sep 15, 2005 4:27 pm

undefined
E foarte frumos tot ce se face in Romania pentru a ii face pe oameni sa fie mult mai interesati pentru cultura romaneasca si europeana ==D
Eu am fost prezenta in Sala Palatului la Festivalul George Enescu si am fost uimita de faptul ca lumea se tot foia pe acolo si nu avea stare!
Spre exemplu...unii oameni erau profund interesati de unghiile de la mana
si asa mai departe....
Sunt si eu curioasa:de ce lumea e atat de putin interesata de muzica clasica???
Asta e adevarata muzica....nu formatiile in care sunt niste fete care se fataie pe scena si dau din fund :calm:
E chiar urat si pot spune si tampita treaba!
Violinphonic
Junior Member
 
Mesaje: 1
Membru din: Joi Sep 15, 2005 4:16 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde ghionoiul » Joi Sep 15, 2005 4:59 pm

Violinphonic scrie:Asta e adevarata muzica....nu formatiile in care sunt niste fete care se fataie pe scena si dau din fund


In general, pe aici toti suntem de acord cu afirmatia de mai sus. Mai interesant ar fi sa le-o spui alora, sa vedem cum reactioneaza :n:
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

Mesajde colegu » Joi Sep 15, 2005 5:41 pm

Spre exemplu...unii oameni erau profund interesati de unghiile de la mana
si asa mai departe....

asta e vax,eu cand ascult muzica mai imi tai si eu unghiile,ma mai scarpin,ma mai hatan pe scaun,mai bag ceva in gura,mai programez un script in bash,mai fac temirce etc..
si cu toate astea sunt numa urechi la ceea ce ascult,pt ca in fond,muzica se asculta si nu se priveste,la fel cum un tablou se priveste si nu se gusta,iar o ciorba buna se gusta si nu se asculta.
Sunt si eu curioasa:de ce lumea e atat de putin interesata de muzica clasica???

eu unul nu sunt pt ca nu-mi place,scurt si clar...ca mai sunt lucrari care parca parca mai misca ceva,e partea a doua,dar per total pot spune ca nu-mi place ...

Asta e adevarata muzica....nu formatiile in care sunt niste fete care se fataie pe scena si dau din fund

tu ai o fixatie cu muzica si imaginile vizuale,iti recomand sa mergi la un spectacol de opera sau balet cu dopuri in ureche sa vedem,te mai intorci apoi?
eu cred ca nu..cred ca ai inteles unde bat..
si eu mai raman cu privirea pe cate-un post gen empty_V cand mai e o gagicuta chipurile imbracata,si ala de la camera mai face si-un zoom pe diverse parti ale corpului...
mi-ar place si mie sa vad fotomodele in valchirie,nu o gesi norman ca ziglinde :D
bine,ca mai sunt si d-alde janin altmaier care sa fim seriosi,pt o soprana chiar arata bine :D
http://colegu.no-ip.org/muzica/ - de la rautavaara la nørgård....
un computator fără windoze e ca o prăjitură cu ciocolată fără muştar
Avatar utilizator
colegu
Junior Member
 
Mesaje: 1021
Membru din: Lun Mai 09, 2005 11:00 pm
Localitate: dhaka

Mesajde ghionoiul » Lun Sep 19, 2005 8:55 am

Stai bre colegule, ia fata incet, ca se sparie !
Nu te stropsi la ea ca tie nu-ti place muzica clasica, explica si tu cum vine treaba. De fapt tie nu-ti place clasicismul propriu-zis, cu Mozart si ai lui, dar sunt sigur ca violinofonica se referea la acceptiunea generala de muzica clasica, care-i include si pe Mahler, Respighi, si - rasu' dreq ! - chiar si pe prietenul tau Rautavaara.
Ca sa nu creada fata ca esti un manelist ratacit pe aici si pe care inca il mai toleram... ~p
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

Mesajde colegu » Joi Sep 22, 2005 10:29 am

mda,s-a terminat si festivalul asta...sau mai precis porcaria asta...

festivalul enescu...ce-mi spune mie chestia asta?
festivalul eduard tubin e nitel mai explicit,desi e mai necunoscut si mai rar.
trecand peste concursurile de vioara,pian,cvartet si compozitie care sa nu depaseasca un nr stabilit de instrumente...cu alte cuvinte daca venea mahler cu a 8-a la concursul de compozitie era trimis la plimbare vant.

ce-am avut la festivalul asta?n-am stat cu ochii pe el ca pe butelie da am avut *bafta* sa-l vad de 2 ori pe naigial chenedi,apoi,s-au interpretat(din cate am vazut eu) bach,beethoven,vivaldi,shostakovich(respect) si din cate mi-au zis altii tot compozitori de renume,pe care lumea ii asociaza rapid cu o compozitie mai mediatizata ce-si gaseste un loc de succes pe foarte multe sidiuri "best of crap".
dupa parerea mea,compozitorul enescu e un anonim,si nu poate sta langa bach,mozart,vivaldi,beethoven,brahms...
sunt chiar curios cati dintre romani il cunosc pe acel enescu care lipseste in rapsodii?
sau pe acel ravel care lipseste din bolero?sau pe acel vivaldi care lipseste din anotimpuri etc...
ma rog,asta e punctul meu de vedere,dar bach,mozart etc.. au sansa sa fie interpretati mult mai des decat amaratul de enescu si "sleahta" de compozitori necunoscuti.
unde a fost muzica contemporana la acest festival?enescu a fost un modernist,daca era festivalu brahms intelegeam,dar ar fi fost cu adevarat frumos ca organizatorii sa aduca si compozitori contemporani aici,enescu e interpretat de norvegieni,suedezi,estonieni,letoni etc..chiar am fost surprins sa vad destul de multicele aparitii ale lui enescu pe labelurile nationale ca BIS,aurora etc...
dupa cate stiu eu ,la acest festival nielsen a lipsit cu desavarsire,ori a 3-a de enescu e inspirata din a 3-a de nielsen. ma rog,asta poate ca e discutabil..
dar de ce oare,la acest festival nu se interpreteaza cu precadere cam ceea ce gasesti pe sidiurile olympia(care cred ca a dat si ortul intre timp,da cert e ca respectivele sidiuri erau pline de enescu ori miaskovski cu svetlanov :D )

ma rog,risc sa-mi pierd coerenta pt ca un compozitor avem si noi si ne batem joc de el,sa-l lasam pe mendelssohn sa-l promoveze pe bach,dupa mine,la festivalul enescu n-are ce cata.
la fel si cu mozart,wagner,bruckner,mahler si toata sleahta de compozitori cunoscuti si apreciati pentru un adagio din a 5-a interpretat de nanut :))

mda,o sa ma duc la siljustol si-o sa ma delectez cu bach si cu mozart acolo,si-o sa merg la salsburg s-am s-ascult acolo garla de ní¸rgí¥rd,sí¸derlind,lutoslawski,janacek,usw...

bla
http://colegu.no-ip.org/muzica/ - de la rautavaara la nørgård....
un computator fără windoze e ca o prăjitură cu ciocolată fără muştar
Avatar utilizator
colegu
Junior Member
 
Mesaje: 1021
Membru din: Lun Mai 09, 2005 11:00 pm
Localitate: dhaka

Mesajde AlexN » Joi Sep 22, 2005 1:38 pm

Colegule, nu pricep ce nu-ti convine tie. Nu te bucuri si tu sa auzi mari orchestre la Bucuresti? Si de ce sa interpreteze modernisti? Mari orchestre trebuie sa interpreteze lucrari consacrate, asta vrem sa auzim. Nu ne permitem sa dam banii pe Lorin Maazel ca sa vina aici sa ne cante Rautavaara...

Argumentul ca Enescu este modernist mi se pare stupid. Asa se cheama Festivalul, se tine in memoria lui Enescu. Asta nu inseamna ca trebuie sa ascultam modernisti la acest festival... Eu sunt convins ca lui Enescu i-ar fi placut mai mult un Wagner la festival, decat un Rautavaara.
Schmiede, mein Hammer, ein hartes Schwert!
Avatar utilizator
AlexN
Junior Member
 
Mesaje: 632
Membru din: Mar Apr 27, 2004 11:00 pm

Mesajde ghionoiul » Joi Sep 22, 2005 3:37 pm

Eticheta de "modernist" pentru Enescu mi se pare un pic riscanta. Sigur ca e un compozitor al veacului ics ics, nu prea mai suna a Beethoven si a Brahms (doar un pic de tot a Brahms, si numai in lucrarile de tinerete...), dar totusi nu poate fi pus langa scandinavii aia cu o-uri taiate si alte caractere ce creaza probleme utilizatorului obisnuit de Windows :D
Pe de alta parte, Festivalul asta a fost gandit de la inceput ca un festival general, nu unul specializat - nici pe rococo, nici pe dodecafonism. E un festival de "muzica buna", cum ar fi spus Sava, nu un loc de refulare a oropsitilor soartei precum Enescu sau Norgard. Si totusi, spre bucuria amatorilor de Enescu, numele festivalului a fost si anul asta onorat cu multe reprezentatii ale putinelor creatii ale maestrului. In plus, fiind un festival romanesc, muzica romaneasca a fost bine reprezentata in concerte dedicate. Din pacate nu cu Constantinescu, Rogalski, Andricu, ci cu unii al caror nume imi spun tot atat de putin ca si zgomotele pe care le promoveaza pe post de muzica. Daca te-ar fi pasionat, colegule, n-aveai decat sa te sui in sageata albastra si sa te duci.
In fine, sa nu uitam inca un lucru. A canta compozitori moderni - cam de la Bartok incoace - ridica unele probleme cu plata copyrightului. Din pacate suntem o tara saraca, iar banii alocati de la buget pentru acest festival nu ar fi putut acoperi toate fanteziile muzicale ale colegului. Asta e un lucru valabil si in viata de concert obisnuita, unde se canta atat de rar, de exemplu, Sostakovici. Atunci cand se canta are mare succes, lumea vine, deci nu e o chestie ca "nu se cere".
Eu zic ca merita sa apreciem ce e de apreciat la acest festival, care a atins o anumita maturitate, si care isi propune sa fie o sarbatoare a "muzicii bune" prin interpretari de calitate, nu sa fie o rampa de lansare pentru Mozart sau Beethoven. Acuma, ca nu toate tentativele au fost reusite, asta-i altceva... ;)
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

Mesajde ivalki » Vin Sep 23, 2005 6:54 pm

am fost si eu si mai ma duc de acum incolo
a fost o experienta extraordinara , pe alocuri chiar 'transcedentala' dupa cum zice faune
cel mai comic lucru al festului a fost ca in pauzele dintre parti toata sala tusea :(
ivalki
Junior Member
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Sep 23, 2005 6:44 pm
Localitate: Buc

Mesajde colegu » Vin Sep 23, 2005 7:00 pm

pai da,dci festivalu enescu e un soi de festival de muzica "buna" si au profitat romanii nostrii ca am avut si noi acolo un compozitor obscur(necantat in afara alaturi de brahms,mozart,bach etc..) si ce s-au gandit hai sa intitulam festivalu "enescu" ca cine stie,poate se trezesc dobitoci sa cumpere sidiuri cu enescu pe care le fac strainezii,ca deh,noi suntem prea rablagiti sa exportam,si electrecordu face sidiuri prea naspa pentru cerintele vesticilor,eventual ar exporta prin banglades,da aia n-au treaba cu muzici d-astea.

compozitorii romani contemporani,mda,cica, d-alde ana maria avram si dumitrescu cu sleahta lor de "muzica spectrala din fosa septica"
avem si noi un cinstit,horatiu radulescu,da saracu isi pierde vremea prin .de

alexn, in legatura cu rautavaara chiar nu vorbi,omul chiar daca pastreaza forma a la stravinski,nu sacrifica muziCA CA cel din urma.daca concertul pt vioara al lui stravinski este inascultabil datorita insistentei stupide de a nu altera forma,la rautavaara se schimba lucrurile.ma rog,pe tema asta nu mai discut.
atata spun,festivalul ar trebui sa cuprinda si muzica contemporana daca se vrea de calitate,si ghionoi,nu stiu de ce copirait vorbesti pentru ca lucrarile in general sunt public domain..a ,ca lucrarile lu d'alde rodrigo nu-s partea a doua.da ala-i cam unu...

eu unul imi mentin parerea,decat sa-l vad pe dobitocu de naigial chenedi mai bine ascult andre.
http://colegu.no-ip.org/muzica/ - de la rautavaara la nørgård....
un computator fără windoze e ca o prăjitură cu ciocolată fără muştar
Avatar utilizator
colegu
Junior Member
 
Mesaje: 1021
Membru din: Lun Mai 09, 2005 11:00 pm
Localitate: dhaka

Mesajde ivalki » Vin Sep 23, 2005 7:13 pm

offtopic : m-am uitat pe topicurile din muzica clasica si am vazut cam putini useri :(
ivalki
Junior Member
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Sep 23, 2005 6:44 pm
Localitate: Buc

Mesajde ghionoiul » Lun Sep 26, 2005 8:06 am

colegu scrie: si au profitat romanii nostrii ca am avut si noi acolo un compozitor obscur si ce s-au gandit hai sa intitulam festivalu "enescu"


Festivalul asta a fost gandit de la bun inceput ca un omagiu lui Enescu - atat ca compozitor, cat si ca interpret. Deci nu "aveam si noi acolo" un festival pe care nu stiam cum sa-l numim, si pentru ca toate trebuiau sa aiba un nume, i s-a spus simplu Enescu. Nu a fost oul inaintea gainii. Nu e cazul sa-i bestelesti pe organizatori ca baga Beethoven in program in loc de Ixulescu din Deal, ci e cazul sa-ti strangi colegii de suferinta in ale contemporanismului si sa puneti ceva serios la cale, un festival Rautavaara, ceva... ~p
Nu ai cum sa-i dai afara de pe afis pe Mozart, Beethoven si Brahms, artisti pentru care Enescu avea o mare pretuire (personal insa asteptam mai mult Wagner din acest pdv). A, alta treaba ar fi cu un festival Stravinski...
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

Mesajde colegu » Lun Sep 26, 2005 10:29 am

hmm,oare de ce cred eu ca daca enescu isi permitea tupeul lui berlioz acum era ignorat si-n romania..
si totusi berlioz a supravietuit contrar a ceea ce a spus despre altii,totusi nu cred ca enescu era in postura sa arunce cu vorbe dupa cum il taie sufletul...
el a fost suficient de diplomat incat sa culeaga aprecierire atat ale lui saint-saí«ns cat si ale lui massenet,si se cunoaste *afectiunea* ultimilor doi unul fata de celalalt.

bun,chiar daca as face memoriu la presedintie n-as reusi sa-l scot pe mozart si bach din repertoriul festivalului enescu.da ce-ar fi daca am baga un miaskovski,scriabin,bartok,prokofiev asa pentru inceput.
da daca-l aduc pe abbado s? ne cante el a 8-a de mahler atunci vin si eu,chit ca o sa fie puzderie de palestrina si buxtehude in restu festivalului :D
http://colegu.no-ip.org/muzica/ - de la rautavaara la nørgård....
un computator fără windoze e ca o prăjitură cu ciocolată fără muştar
Avatar utilizator
colegu
Junior Member
 
Mesaje: 1021
Membru din: Lun Mai 09, 2005 11:00 pm
Localitate: dhaka

Mesajde ghionoiul » Lun Sep 26, 2005 1:08 pm

Chiar ca un Palestrina sau un Buxtehude n-ar fi o idee rea :D
Acuma zic si eu ca tine, daca tot cantam preclasici, de ce numai Bach si Vivaldi ? N-o fi Palestrina de nivelul lui Bach, dar s-o gasi si ceva mai acatarii din lucrarile lui, ca la urma urmei nici Bach n-a produs numa capodopere...
Avatar utilizator
ghionoiul
 
Mesaje: 1359
Membru din: Vin Mar 12, 2004 12:00 am

Mesajde pi2000 » Mie Sep 28, 2005 1:59 pm

are cineva informatii despre aparitiile discografice si de carte de la festival?eu am vazut cele 2 mape scoase de romfilatelia<emisie de timbre+cd:inregistrarile Columbia+simf.2-a>se vorbeste de un set de 7cd cu Enescu interpret si compozitor;
pi2000
Junior Member
 
Mesaje: 16
Membru din: Joi Sep 22, 2005 11:00 pm

Mesajde mrwolf » Joi Sep 29, 2005 10:19 am

Eu am cumparat numai unul din CD-urile lansate cu ocazia Festivalului: cel cu inregistrarile din 1924 realizate pentru Columbia, singurele inregistrari in care Enescu, atunci la varsta de 43 ani, isi mai pastreaza tehnica care l-a facut celebru. Oricum, eu nu-l recomand decat ca o alternativa temporara: transferurile realizate de "Star Media Music"??? sunt execrabile (oare chiar a existat o munca de restaurare?) Nici nu poate fi facuta o comparatie cu CD-ul editat de Biddulph care este din pacate OOP. Poate Naxos Historical sa incerce un nou transfer, deoarece sunt curios sa ascult ce ar reusi sa realizeze Ward Marston sau Mark Obert-Thorn.

In legatura cu setul complet de 7 cd-uri am gasit intr-un Jurnal de festival urmatorul articol (scuze pentru greseli, dar l-am scanat din revista):

"Ministerul Culturii si Cultelor isi reafirma virtuozitatea, punand in circulatie o suita de inregistrari, un album cu sapte CD-uri, prezentandu-l pe Enescu in semnificative ipostaze: violonist (Bach: Sonate si Partite; Beethoven: Sonata Dr. 9 in la minor Kreutzer, op. 47; Schumann: Sonata nr. 2 in re minor, op. 121; lucrari de Corelli, Haende1, Kreisler, Chausson s.a.): patru CD-uri. Pe un al cincilea, il identificam drept interpret al propriilor opusuri, ca pianist si violonist, avandu-i alaturi pe Alexandru Radulescu - viola, Dinu Lipatti - pian. Creatia enesciana este ilustrata si prin Suite1e nr. 1 si 2 pentru orchestra, prima inregistrata sub bagheta compozitorului; in fine, un ultim program complex alatura Dixtuorul pentru suflatori in re major, op. 14, Simfonia de camera pentru 12 instrumente de suflat, Suita Nr. 3 pentru orchestra - "Sateasca", op. 12, Uvertura de concert pe teme in caracter popular romanesc in la major, op. 32. Asadar, Enescu compozitor, dirijor, violonist, pianist."
mrwolf
Junior Member
 
Mesaje: 7
Membru din: Vin Dec 05, 2003 2:15 am

Enescu-Violonist

Mesajde pi2000 » Joi Sep 29, 2005 1:58 pm

Multumesc de informatii.Am incercat sa obtin cd-urile,dar nimeni nu stie unde au aparut,cine le distribuie.Ma bucur pt.sonatele de Beethoven si Schumann,sint probabil cele cu Celiny Chailley-Richez:inregistrari tirzii dar greu de gasit.Pacat ca nu au pus si sonata de Franck .Daca tot sintem la Enescu violonist,aruncati o privire la:http://www.cremona.u-net.com/offair.htm.Proprietarul colectioneaza inregistrari vechi,si are citeva inedite cu Enescu<Bach Double D moll General Motors Show w Menuhin 00/02/37,Bach Double D moll London Phil/Enescu w Menuhin/Oistrakh 1951>Este serios.Din colectia lui provine Beethoven VC in D dur op 61 University Illinois orch/Kuypers 16/02/49,care a fost comentat malitios de cineva.Face schimb deinregistrari vechi,poate cineva le poate obtine...
pi2000
Junior Member
 
Mesaje: 16
Membru din: Joi Sep 22, 2005 11:00 pm

Mesajde mrwolf » Joi Sep 29, 2005 2:21 pm

Da, inregistrarile sonatelor sunt din 1952. Cd-urile sunt realizate de casa de discuri Star Media Music, despre care nu am gasit absolut nimic pe Internet. Am gasit, in schimb, o discografie Enescu-violonist: http://patachonf.free.fr/musique/enesco/discographie-i.php
mrwolf
Junior Member
 
Mesaje: 7
Membru din: Vin Dec 05, 2003 2:15 am

Mesajde pi2000 » Joi Sep 29, 2005 5:26 pm

cunosteam site/ul:probabil cel mai bun site despre Enescu pe internet;Cheniston K Roland's Violin Land,vorbeste de inregistrari inedite ale lui Enescu;ca veni vorba:o parte a concertelor lui Enescu din Moscova<1946>a fost publicata<LYS>;o alta parte exista dar vad ca nu apare pe disc:2lul de Bach:Enescu-Oistrah-Kondrashin;stie cineva ceva despre recitalul de sonate?<Mozart,Grieg,Franck>
pi2000
Junior Member
 
Mesaje: 16
Membru din: Joi Sep 22, 2005 11:00 pm

Mesajde pi2000 » Vin Sep 30, 2005 9:22 am

pi2000
Junior Member
 
Mesaje: 16
Membru din: Joi Sep 22, 2005 11:00 pm

Mesajde pi2000 » Dum Oct 30, 2005 2:51 pm

am obtinut <greu> discul romanesc cu sonatele de Beethoven si Schumann;au fost editate recent si de o casa de discuri japoneza<http://www5b.biglobe.ne.jp/~opuskura/cat_instrumental_e.htm>;din pacate nu cunosc decit discul romanesc;din punct de vedere al prezentarii e dezamagitor;pianista nici nu e mentionata<http://www.baroquemusic.org/chailleyenesco.html>,in schimb o colectie de citate de circumstanta,fara legatura cu inregistrarea;cunoaste cineva discul japonezilor?
pi2000
Junior Member
 
Mesaje: 16
Membru din: Joi Sep 22, 2005 11:00 pm

Mesajde pi2000 » Dum Oct 30, 2005 3:06 pm

pi2000
Junior Member
 
Mesaje: 16
Membru din: Joi Sep 22, 2005 11:00 pm

Mesajde pi2000 » Mie Noi 02, 2005 8:08 pm

pi2000
Junior Member
 
Mesaje: 16
Membru din: Joi Sep 22, 2005 11:00 pm

Enescu-Brahms

Mesajde pi2000 » Lun Mar 20, 2006 2:35 pm

Se spune<s.golescu> ca s-ar fi gasit o inregistrare a concertului de vioara de Brahms cu Enescu solist.Stie cineva detalii?:http://groups.google.com/group/rec.music.classical.recordings/browse_thread/thread/da673ef27a680f13/f638aab74546c9a9?q=enescu+brahms&rnum=7#f638aab74546c9a9
Eu am incercat sa-l abordez prin mail pe s.golescu dar n-am primit nici un raspuns!
pi2000
Junior Member
 
Mesaje: 16
Membru din: Joi Sep 22, 2005 11:00 pm


Înapoi la Clasicisme

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori