Francmasoneria-organizatia discreta care guverneaza lumea...

slujba mintilor iscoditoare: nu crede, cerceteaza!

A influentzat francmasoneria istoria lumii?

Da
74
86%
Nu
12
14%
 
Voturi totale : 86

Francmasoneria-organizatia discreta care guverneaza lumea...

Mesajde Love2Fly » Mar Ian 14, 2003 9:40 pm

Cu totii cred ca am auzit mai mult sau mai putzin despre Francmasonerie. Eu sunt unul din cei care cunosc foarte bine aceasta institutie secreta care din cele mai vechi timpuri a avut "fratzi" in cele mai importante functzii in stat sau in general. As mentiona decamdata doar pe Alexandru Ioan Cuza-Maestru venerabil al lojii care ii purta numele. Apoi mai sunt C. A Rosetti, I.C Bratianu, Alecsandri, Heliade Radulescu. Ca un amanunt divers....revolutia de la 1848 cat si unirea principatelor de la 1859 au fost planuite amandoua de francmasoni. In ziua de azi in Bucuresti exista o loja secreta care il are si pe Mugur Isaresc in randul "fratzilor" ei.
Francmasoneria este o organizatie care are ca scop educarea socitetatzii si mintzii fiecarui individ "trecut de 18 ani, liber de moravuri si independent". Cam atata o sa scriu ACUM...daca mai stiti unele chestii despre aceasta organizatie va rog sa postati aici....eu voi revenii cu un amplu material despre FRANCMASONERIE si despre PRINCIPIILE acestei organizatzii....asta daca sunteti interesati normal....
Avatar utilizator
Love2Fly
Junior Member
 
Mesaje: 3608
Membru din: Joi Feb 14, 2002 12:00 am

Re: Francmasoneria-organizatia secreta care guverneaza lumea...

Mesajde dinu » Joi Ian 16, 2003 8:49 pm

Initial trimis de Love2Fly
Eu sunt unul din cei care cunosc foarte bine aceasta institutie


Detaliaza. Se prefigureaza o discutie interesanta.
dinu
Junior Member
 
Mesaje: 843
Membru din: Mie Noi 21, 2001 12:00 am

Re: Francmasoneria-organizatia secreta care guverneaza lumea...

Mesajde Delphi » Joi Ian 16, 2003 10:51 pm

Marturisesc ca pana acum nu am mai auzit de acest cuvant, nu mai spun de aceasta organizatie, dar sunt foarte curioasa sa aflu cat mai multe despre acest subiect.
Noaptea este salvarea sufletului!
Delphi
Junior Member
 
Mesaje: 38
Membru din: Dum Dec 29, 2002 12:50 pm
Localitate: Botosani

Mai multe....

Mesajde Love2Fly » Vin Ian 17, 2003 1:38 am

Ce este MASONERIA?

Masoneria este cea mai veche fraternitate din lume. Nimeni nu stie cu exactitate cat de veche-originile sale pierzandu-se in anticile civilizatzii asiro-chaldeene. Masoneria se bazeaza pe regulile proprii de oranduire a vietzii. Masoneria este alcatuita din mai multe LOJI iar membrii masoneriei au in Romania 3 grade: Ucenic, Clafa, Maestru Venerabil(dealtfel si cel care conduce Loja).

Cine poate intra in MASONERIE?

Oricine care e trecut de 18 ani, e "liber de moravuri" si este independent.

In continuare un text mai amplu despre francmasoneria romaneasca.

*******
Introducere \n francmasoneria rom‰neasc`

“Societ`]ile de fa]` [I secerete – scria Ioan Eliade R`dulescu, unul dintre fondatorii unor societ`]I secrete din cel de-al treilea deceniu al secolului al XIX lea – dateaz` de mult \n ]ara noastr`, deodat` cu \nceputul \mpil`rii, c`ci, dup` cum s-au zis, unde este impilare, acolo este [I protesta]ie, unde este atac acolo este [I m`sur` spre a se ap`raâ€Â
Avatar utilizator
Love2Fly
Junior Member
 
Mesaje: 3608
Membru din: Joi Feb 14, 2002 12:00 am

mai mult

Mesajde Love2Fly » Vin Ian 17, 2003 1:56 am

í‹ndatoririle unui Francmason
Extrase din vechile arhive ale lojilor de dincolo de m`ri [i a celor din Anglia, Sco]ia [i Irlanda, pentru folosin]a lojilor din Londra spre a fi citite la primirea de noi fra]i sau oric‰nd V#M# o va ordona.

I. Cu privire la Dumnezeu [i religie

Un mason este prin profesiunea sa ]inut s` urmeze legile moralei [i, dac` pricepe bine Arta, el nu va fi nici un ateu stupid [i nici un om f`r` religie.
Cu toate c`, \n timpurile vechi, masonii din fiecare ]ar` erau obliga]i s` fie de religia acelei ]`ri sau acelui popor, indiferent care religie ar fi fost, totu[i acum se socote[te mai potrivit ca ei s` fie obliga]i la acea credin]` \n care to]i oamenii concord` s` fie l`sate pe seama lor opiniile lor particulare. Adic`, s` fie oameni buni [i corec]i, oameni de onoare [i sinceri, indiferent prin ce fel de denumiri sau convingeri ar fi ei \mp`r]i]i.
Astfel, masoneria este punctul central [i cauza unei prietenii sincere \ntre oameni, care niciodat` nu s-ar fi apropiat unul de cel`lalt.

II. Despre autoritatea civil` [i cea subaltern`

Un mason este u pa[nic supus al puterilor civile, indiferent unde locuie[te [i lucreaz` [i nu particip` la demonstra]ii [i conspira]ii contra p`cii [i contra bunei st`ri a poporului [i nici nu se comport` contrar respectului cuvenit autorit`]ilor subalterne.
A[a cum r`zboiul, v`rs`rile de s‰nge [i dezordinea au fost \ntotdeaina \n detrimentul masoneriei, tot astfel mul]i regi [i demnitari au fost \nc` din vechime foarte \nclina]i s` \ncurajeze pe membrii breslei, pentru felul lor pa[nic de a fi [i pentru loialitatea lor civic`, comb`t‰nd astfel prin fapte intrigile adversarilor [i sus]in‰nd onoarea fraternit`]ii care totdeauna a \nflorit pe c‰mp de pace.
Dac` s-ar \nt‰mplaca un frate s` devin` rebel contra statului, el nu va fi \ncurajat \n ac]iunea sa de rebeliune, ci va fi comp`timit ca fiind un om nenorocit. Mai mult, dac` nu a fost dovedit vinovat de o alt` crim` [i cu toate c` fra]ii loiali sunt obliga]i s` dezaprobe actul s`u de rebeliune ei vor evita s` dea guvernului constituit vreun motiv de suspiciune sau exces de putere. Totu[i, ei nu-l vor exclude din loj`, iar raporturile sale cu loja vor r`m‰ne neschimbate.

III. Despre loji

O loj` este un loc unde masonii se adun` [i lucreaz`. De aceea, o asemenea adunare sau asocia]ie constituit` [i amenajat` \n mod potrivit se nume[te loj` [i s` se supun` statutelor ei particulare precum [i dispozi]iilor generale.
O loj` este, sau una singur`, sau una general` [i se va putea ob]ine cea mai bun` imagine despre activitatea ei prin vizitarea lojii [i prin respectarea dispozi]iunilor lojii generale [i a Marii Loji.
í‹n timpurile str`vechi, nici un maestru sau membru, nici un maestru sau companion nu putea s` lipseasc` de la lucr`rile lojii, mai ales dac` au fost convoca]i, f`r` s` se fi expus la sanc]iuni, fie doar \n cazul \n care Ven#M# [i supraveghetorii au \n]eles c` un motiv bine determinat l-a re]inut.

IV. Despre venerabili, mae[tri, supraveghetori, companioni [i discipoli

Orice ierarhie \ntre masoni se bazeaz` numai pe adev`rata lor valoare [i pe meritele lor proprii, astfel \nc‰t Maestrul-Arhitect s` fie bine servit, fra]iis ` nu se ru[ineze [i nici Arta Regal` s` nu cad` \n desconsiderare.
De aceea, nici un venerabil maestru sau supraveghetor nu va fi ales dup` v‰rst`, ci dup` meritul s`u. Este imposibil a se fixa aceste lucruri \n scris, dar fiecare frate trebuie s`-[i \ndeplineasc` func]ia sa [i s-o \nve]e pe calea proprie acestei fraternit`]i.
Iar aceasta trebuie s` [tie candida]ii: c` nici un venerabil maestru nu trebuie s` accepte un discipol, dac` nu are suficient de lucru pentru el [i dac` nu este cu sufletul curat, f`r` cusur [i f`r` mutil`ri sau suferin]e ale trupului, care l-ar face incapabil s` \nve]e Arta [i s`-l serveasc` pe Marele constructor al maestrului s`u, adic` s` poat` s` fie acceptat ca frate [i la timpul s`u promovat membru al breslei, dup` ce a servit un num`r de ani prescris de obiceiul ]`rii.
De asemenea, el trebuie s` fie din p`rin]i onorabili [i astfel, posed‰nd toate calit`]ile necesare, s` poat` deveni supraveghetor [i venerabil mastru al lojii, mare supraveghetor [i, \n final, chiar Marele Maestru al tuturor lojilor, corespunz`tor cu meritele sale.
Nici un frate nu poate deveni supraveghetor mai \nainte de a fi devenit membru (maestru) al breslei [i nici un maestru de loji mai \nainte de a fi ocupat func]ia de supraveghetor. Nici Mare Maestru mai \nainte de a fi fost, \nainte de alegerea sa, companion al breslei (adic` membru al M#L#, chiar \n comitetul M#L#).
Marele Maestru trebuie s` fie de ob‰r[ie distins` sau om cu situa]ie [i cultur`, un \nv`]at merituos, un arhitect cu talent sau un artist apreciat (Kunstler), s` se trag` dintr-o familie onotabil` [i mai trebuie, pe l‰ng` aceasta, s` posede, potrivit aprecierilor lojilor, merite deosebit de mari.
Pentru a putea \ndeplini func]ia sa c‰t mai bine, c‰t mai lesne [i c‰t mai onorabil, Marele Maestru are puterea s`-[ialeag` un Mare Maestru-delegat, care trebuie s` fie sau s` fi fost maestru de loj` [i care va avea prerogative s` \ntreprind` orice ac]iune, dac` Marele Maestru ales nu este prezent sau [i-a exprimat \nalta sa opinie \n scris.
Acestor pre[edin]i [i guvernan]i (demnitari) \nal]i, sau subalterni ai vechii loji, \n diferitele lor func]iuni, to]i fra]ii le sunt datori a le da ascultare, potrivit legilor [i statutelor, cu modestie, venera]ie [i dragoste.

V. Despre conducerea lojii \n timpul lucr`rilor

To]i masonii trebuie, \n zilele de lucru, s` lucreze cu masonii trebuie, \n zilele de lucru, s` lucreze cu s‰rguin]`, pentru a putea s`rb`tori \n mod onorabil zilele libere, iar timpul de lucru, indicat de legile ]`rii sau de traqdi]ie, s` fie respectat.
Ce mai priceput dintre Companionii (membrii) breslei s ` fie ales sau instalat maestru (venerabil) sau supraveghetor peste [antierul sau atelierul maestrului-arhitect [i s` fie apoi numit maestru (venerabil) de c`tre cei care lucreaz` sub conducerea sa. Membrii corpora]iei s` evite orice dicscu]ii necuviincioase, s` nu-[i dea porecle ur‰te, ci s`-[i spun` unii altora „fra]i companioniâ€Â
Avatar utilizator
Love2Fly
Junior Member
 
Mesaje: 3608
Membru din: Joi Feb 14, 2002 12:00 am

Ceva mai mult

Mesajde Love2Fly » Vin Ian 17, 2003 2:01 am

VI. Despre comportare, [i anume:

1. í«n loja deschis`
S` nu forma]i comitete aparte [i s` nu duce]i tratative separate f`r` a fi ob]inut permisiunea maestrului [i s` nu vorbi]i despre ceva necuvincios sau nedrept.
S` nu \ntrerupe]i pe venerabilul maestru sau pe supraveghetori, sau pe oricare alt frate cu care venerabilul maestru vorbe[te [i nici s` nu face]i farse sau glume \n timp ce loja este preocupat` cu treburi serioase [i solemne [i s` nu v` servi]i sub vreun pretext oarecare, de un limbaj necuviincios. Ve]i acorda venerabilului maestru, supraveghetorilor [i companionilor (adic` confra]ilor, membrilor) vo[tri onoarea datorat` [i s`-i trata]i cu stim`.
Dac` s-a produs vreo pl‰ngere, fratele g`sit vinovat va fi supus judec`]ii [i deciziei lojii, care e forul de judecat` de fapt [i de drept al tuturor acestor certuri (fie doar c` se adreseaz` cu recurs c`tre M#L#) [i \n fa]a c`ruia trebuie ridicate, dar \n a[a fel, \nc‰t lucrul maestrului-constructor s` nu fie \nt‰rziat \ntre timp, \n care caz se va putea pronun]a o hot`r‰re special`.
í‹ns` s` nu merge]i niciodat` la judec`toria profan` \n cauze ce privesc francmasoneria [i f`r` ca loja s` fie convins` de o necesitate absolut` [i inevitabil`.

2. Dup` ce lucr`rile au fost \nchise sar fra]ii \nc` nu s-au desp`r]it

V` ve]i putea \nveseli \ntr-o bucurie nevinovat`, v` ve]i putea trata dup` posibilitatea material`, dar trebuie s` evita]i orice exces [i s` nu obliga]i pe un frate s` m`n‰nce sau s` bea mai mult dec‰t poate [i s` nu-l \mpiedica]i a se \ndep`rta, dac` treburile \l cheam` [i nici s` nu pronun]a]i sau s` face]i ceva insult`tor sau ceva ce ar pueta st‰njeni o conversa]ie liber`, lini[tit`, c`ci aceasta ar zdruncina armonia dintre noi [i ar z`d`rnici scopurile noastre.
De aceea, s` nu fie introduse prin poarta lojii divergen]ele sau certurile personale [i mai pu]in \nc` disputele despre religie sau na]iune sau constitu]ia statului (discu]ii cu caracter religios sau politic) c`ci noi, ca masoni, ]inem doar de religie general` sus men]ionat`. De asemenea, facem parte din toate rasele, popoarele limbile sau dialectele ei [i suntem cu hot`r‰re \mpotriva oric`rui amestec\n politic`, care niciodat` nu a folosit bun`st`rii lojii [i nici nu va folosi vreodat`.
Aceast` \ndatorire a fost mereu subliniat` [i observat` cu toat` stricte]ea, mai ales de c‰nd cu reforma bisericii (\n Britania) sau \ndep`rtarea [i desp`r]irea acestor popoare de comunitatea cu Roma (Este vorba de Reform` [i de desp`r]irea de biserica romano-catolic`).

3. C‰nd fra]ii se \nt‰lnesc f`r` s` fie de fa]` str`ini [i nu \n loja formal`
S` v` saluta]i unul pe cel`lalt cu stim`, potrivit instruc]iunii ce ve]i primi, s` v` numi]i fra]i \ntre voi, s` v` \nv`]a]i cu bun`voin]` unul pe cel`lalt, at‰t c‰t se va g`si util, f`r` s` fi]i observa]i sau s` se trag` cu urechea, [i f`r` ca vreunul s` se cread` mai presus dec‰t cel`lalt sau s` reduc` considera]ia ce s-ar conveni oric`rui frate.
Cu toate c` to]i masonii \ntre ei se consider` ca situ‰ndu-se pe acela[i plan, masoneria nu diminueaz` nim`nui nimic din onorurile ob]inute mai \nainte, ci din contra aceasta spore[te \nc` cinstea sa. Trebuie s` se acorde cinste cui i se cuvine [i trebuie s` se ocoleasc` moravurile proaste.
4. í«n prezen]` de st`ini ce nu sunt masoni.
S` fi]i precau]i \n vorbele [i gesturile voastre, pentru ca nici cel mai iscusit str`in s` nu fie \n stare s` descopere sau s` g`seasc` ceea ce nue ste potrivit de a fi cunoscut de el. Uneori s` schimba]i subiectul convorbirii [i s-o duce]i \n mod inteligent spre onoarea cinstitei fraternit`]i.
5. Acas` [i \ntre vecinii vo[trii
S` v` comporta]i a[a cum se potrive[te unui om amabil [i inteligent, dar mai ales s` nu informa]i familia, pe prietenii sau pe vecinii vo[trii despre treburile lojii [i s` cump`ni]i \n mod \n]elept onoarea proprie [i acea a vechii fraternit`]i, din motive care aici nu pot fi men]ionate. Trebuia s` ave]i \n vedere binele vostru propriu, ner`m‰n‰nd prea mult timp aduna]i departe de cas`, dup` ce orele de loj` s-au terminat. De asemenea s` evita]i orgii sau be]ii, pentru ca familiile voastre s` nu fie neglijate sau atinse \n drepturile lor, iar voi \n[iv` s` nu deveni]i inap]i de a munci.
6. Fa]` de un frate str`in
í‹l ve]i cerceta cu luare aminte \n felul \n care v` indic` \n]elepciunea voastr`, pentru a nu v` l`sa \n[ela]i de un profan care ridic` preten]ii false [i pe care-l ve]i respinge cu dispre] [i sfidare, fiind \ns` \n acela[i timp precau]i ca s` nu-i da]i vreun indiciu de recunoa[tere.
Dar, dac` descoperi]i c` este vorba de un frate cinstit [i adev`rat, \l ve]i trata ca atare [i dac` acesta se g`se[te \n nevoie, va trebui s`-l ajuta]i, dac` v` este \n posibilitate sau s`-i da]i orice \ndrumare despre modul \n care i s-ar putea veni \n ajutor.
Dac` este necesar, s`-l g`zdui]i c‰teva zile sau s`-l ajuta]i s`-[i g`seasc` o gazd`. Nu sunte]i \ns` obligat a face ceva peste puterile voastre materiale. Pe un frate s`rac, care este un om bun [i sincer, s`-l prefera]i fa]` de oricare alt om, \n condi]iuni egale.
í‹n concluzie, ve]i urma toate aceste dispozi]iuni, de asemenea [i toate celelalte ce vor fi comunicate pe alt` cale. S` fi]i p`trun[i de dragoste fr`]easc`, piatra fundamental` [i final`, mortarul [i faima acestei vechi fraternit`]i [i s` evita]i orice ceart` [i dezbinare, orice calomnie [i orice vorb` ur‰t` [i nici altora s` nu le permite]i s` calomnieze pe un frate onorabil, ci s` ap`ra]i demnitatea sa [i s`-i oferi]i bunele voastre oficii, tot ce este compatibil cu onoarea [i bun`starea noastr`, dar nu mai mult.
§i dac` unul dintre ei va face o nedreptate, v` ve]i adresa lojii voastre sau lojii sale [i de aici v` ve]i putea adresa M#L# la adunarea ei trimestrial` [i apoi la adunarea anual` a M#L# (precun fost-a l`udabil procedeu al str`mo[ilor no[tri, dintre toate popoarele) [i nu ve\i intenta vreo ac]iune \n justi]ie dec‰t \n cazul c‰nd cauza nu ar putea fi altfel solu]ionat`. Ve]i asculta cu r`bdare sfatul cinstiti si prietenesc al maestrului vostru [i al celorla]i fra]i (dac` urm`resc a v` determina s` evita]i ca s` v` \ntov`r`[i]i cu str`inii pentru a merge la judec`torie, sau dac` vor s` v` conving` ca s` gr`bi]i [i s` scurta]i procesul, pentru ca s` v` pute]i ocupa cu mai mult zel [i succes de treburile masonice.
í‹n ceea ce prive[te \ns` fra]ii sau companionii (frate-membru \n general), care se g`sesc \n proces, unul contra celuilalt, maestrul [i fra]ii s`-[i ofere \n mod prietenesc media]iunea, dar dac` se dovede[te ca media]iunea nu-[i are rostul, ei vor continua procesul lor sau disputa juridic`, \ns` f`r` ur` sau \nver[unare, altfel de cum se obi[nuie[te, [i nu vor spune sau \ntreprinde nimic care ar putea nimici dragostea fr`]easc` sau reluarea [i continuarea bunelor oficii, astfel ca to]i s` poat` vedea influen]a salutar` a masoneriei precum au procedat to]i masonii credincio[i, de la \nceputul lumii, [i o vor face p‰n` la sf‰r[itul timpurilor.

Amin! A[a va trebui s` fie!
Aici se termin` textul „Vechile \ndatoririâ€Â
Avatar utilizator
Love2Fly
Junior Member
 
Mesaje: 3608
Membru din: Joi Feb 14, 2002 12:00 am

Mesajde Aliosha » Vin Ian 17, 2003 2:06 am

Stai linistit... e foarte bine cum ai postat. Era perfect daca faceai si replace in word ca nu apar "tz"-urile etc...
"Against modern football."
Avatar utilizator
Aliosha
 
Mesaje: 5042
Membru din: Sâm Oct 20, 2001 11:00 pm

O.k...10x

Mesajde Love2Fly » Vin Ian 17, 2003 2:20 am

Mai...stiu ca trebuia sa fac replace dar mi-a fost lene.:D Cat despre cei interesati sa afle mai multe despre masonerie imi pot trimite PM-uri cu adresele lor de e-mail sau o sa atashez aici fisierele pe care le-am scris(asta nu inainte de a vorbi cu "titularii" si autorii de drept ai textelor care VOR aparea intr-o carte despre masonerie....s-ar putea sa existe probleme cu copyrightul etc...asha ca m-am rezumat la cateva pasaje mai "edificatoare" din carte.:) Pana una alta hai sa va vad......care ce stie!:) ca eu sunt super pasionat de masonerie, pacat ca nu sunt "independent" ca in rest indeplineam conditziile sa fiu "frate" mason. Am auzit ca se castiga super bine ca mason si in plus ajungi si in functii importante...vezi: A.I Cuza, Kogalniceanu, M. Isarescu...etc!:)
Avatar utilizator
Love2Fly
Junior Member
 
Mesaje: 3608
Membru din: Joi Feb 14, 2002 12:00 am

Mesajde Suryia » Mar Iul 29, 2003 10:19 pm

Am auzit cate ceva in legatura cu francmasoneria si sunt convinsa ca , intr-un fel sau altul , a influentat istoria lumii . Eu stiam ca e posibil ca Horea sa fi fost mason , asa explicandu-se de ce a fost primit la curtea imparatului , el , un simplu taran . De asemenea stiu ca exista o imagine cu el avand pe piept un insemn francmason...Love2Fly , imi poti da mai multe detalii?

Si inca ceva...ca sa faci parte din organizatie nu este necesar sa fii si de sex masculin?...ca-mi miroase a discrminiari pe aici:)...aa...si au evreii vreo legatura deosebita cu francmasoneria? Eu stiam de ceva legaturi intre francmasonerie si Cabala...
Ce dragutza sunt , pacat ca nu-s baiat...
Avatar utilizator
Suryia
Junior Member
 
Mesaje: 270
Membru din: Joi Iul 26, 2001 11:00 pm

Mesajde Love2Fly » Mie Iul 30, 2003 12:19 am

Din cate stiu eu Horea a fost mason si...banuiesc eu (caci secretele masoneriei sunt tinute secret) ca rascoalele din 1907 si de la Bobalna au fost planuite de masonerie.
Ca sa fii initiat intr-o loja masona iti trebuie 3 calitati sau conditii pe care trebuie sa le indeplinesti:

*"sa fii liber de moravuri" - adica sa duci o viata echilibrata, fara sa ai vicii, fara sa fii destrabalat si mai ales sa fii chibzuit in tot ceea ce faci.
* "sa fii barbat" - nu stiu de ce e impusa aceasta regula insa banuiesc ca discipolii "marelui creator al universului" trebuiesc sa fie de acelasi sex cu el...deci barbati.
* "sa fii independent" - adica pur si simplu sa nu depinzi de nimeni, nici financiar, nici psihic.
p.s: ca sa fi initiat ca mason nu trebuie sa te inscrii tu la ceva anume ci trebuie sa fii propus in cadrul unei lucrari efectuata de loja orasului din care esti tu.
Anyway...mai multe detalii gasiti la Muzeul Francmasoneriei de la etajul I de la Sala Palatului.
Cei din bucuresti pot sa ma contacteze daca vor...pentru a le facilita accesul la acest muzeu!:)
Avatar utilizator
Love2Fly
Junior Member
 
Mesaje: 3608
Membru din: Joi Feb 14, 2002 12:00 am

Mesajde Suryia » Mie Iul 30, 2003 10:20 pm

Nu vreau sa initiez dispute teologoce , dar de ce ar fi Dumnezeu barbat:)?
Pai si cum ai putea fi propus?
Ce dragutza sunt , pacat ca nu-s baiat...
Avatar utilizator
Suryia
Junior Member
 
Mesaje: 270
Membru din: Joi Iul 26, 2001 11:00 pm

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Iul 30, 2003 10:32 pm

pai cum de ce , mai ganja ? nu ai citit Sfanta Scriptura ? ce zice acolo ? Ca Dzeu a creat omul , in spetza Adam , dupa chipul si asemanarea sa.
pui la indoiala litera Sfintei Scripturi ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Avatar utilizator
Oribilul Mosh
Junior Member
 
Mesaje: 20687
Membru din: Lun Oct 08, 2001 11:00 pm

Nu domne

Mesajde Love2Fly » Joi Iul 31, 2003 12:33 am

Pt masoni "marele creator al universului" nu e Dumnezeu ci Marele Zidar care se spune ca ar fi fost un intzelept care a trait acum nu stiu cati ani si care a fost ucis de dusmanii lui care nu vroiau ca acesta sa faureasca "lucrarea universala". A nu se intelege ca masonii sunt atei....toti au credintza lor fie crestina sau mai stiu eu ce.
Oricum...in majoritatea cartilor despre masonerie sunt multi termeni ambigui si de aceea folosesc si eu termeni ca "lucrare auniversala" etc....
Avatar utilizator
Love2Fly
Junior Member
 
Mesaje: 3608
Membru din: Joi Feb 14, 2002 12:00 am

neeeea...

Mesajde Suryia » Dum Aug 03, 2003 10:27 pm

Tu pui la indoiala faptul ca si Eva era om , deci e normal sa fie si ea "dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu"?
Ce dragutza sunt , pacat ca nu-s baiat...
Avatar utilizator
Suryia
Junior Member
 
Mesaje: 270
Membru din: Joi Iul 26, 2001 11:00 pm

Mesajde memetshot » Mie Aug 06, 2003 10:03 am

Francmasoneria-organizatia secreta care guverneaza lumea... :

mai am si io o intrebare. poate e idioata dar incearca sa-mi raspunzi: daca e secreta cum se face ca stii de ea?
daca e secreta inseamna ca numai o mana de oameni stie de ea si nu spun de existenta ei nimanui. intelegi?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde dinu » Mie Aug 06, 2003 7:16 pm

Initial trimis de animaloo
mai am si io o intrebare. poate e idioata dar incearca sa-mi raspunzi: daca e secreta cum se face ca stii de ea?
daca e secreta inseamna ca numai o mana de oameni stie de ea si nu spun de existenta ei nimanui. intelegi?

A'ma creca si dosarul lu' Iliescu de la secu e secret, si nimeni nu se indoieste de existenta lui. Si pen' ca vad ca esti de veghe in lanu' de secara, afla ca in dictionaru ciclopedic, al 6-lea sens al adjectivului "secret" zice "Cunoscut sau practicat numai de catre initiati".

Cat despre "si nu spun de existenta ei nimanui", un teligent a zis inaintea mea "The biggest trick the devil ever pulled was to convince the world he didn't exist". Cea mai buna metoda de a ascunde un lucru e trivializarea lui, si initiatii unui atare ordin secret nu ar avea de facut decat sa iasa in strada strigand in gura mare "eu sunt mason si conduc lumea". In nici un caz sa se ascunda intr-un butoi, planuind uciderea alora de propovaduiesc apocalipsu'.
dinu
Junior Member
 
Mesaje: 843
Membru din: Mie Noi 21, 2001 12:00 am

Mesajde Love2Fly » Mie Aug 06, 2003 10:44 pm

Initial trimis de animaloo
daca e secreta cum se face ca stii de ea?
daca e secreta inseamna ca numai o mana de oameni stie de ea si nu spun de existenta ei nimanui. intelegi?


S-au scris zeci de carti despre masonerie, despre istoria ei, despre rituri, etc...insa nimeni NU STIE exact cu ce se ocupa ea...si care sunt adevaratele desuuri...
Avatar utilizator
Love2Fly
Junior Member
 
Mesaje: 3608
Membru din: Joi Feb 14, 2002 12:00 am

Mesajde memetshot » Joi Aug 07, 2003 9:04 am

ok.
intrebam si eu.
oricum chestiile astea cu organizatiile secrete care guverneaza lumea...e cam pueril si cam paranoic. mie mi se pare in genul eu nu reusesc nimic pentru ca francomasoni nu ma vor. asta este esente paranoismului asta cu teoria sonspiratiei si toate cele...
NU am citit ce a scris Love2Fly: prea mult si mai are si caractere alfa numerice...parerea mea e ca atunci cand vri ca cineva sa-ti citeasca ce ai scris macar un ctrl=h mic poti sa folosesti.

si inca o chestie: daca nu stiti nimic cum de vorbiti de ei si de ce??
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde dinu » Joi Aug 07, 2003 11:25 am

Initial trimis de animaloo
si inca o chestie: daca nu stiti nimic cum de vorbiti de ei si de ce??

N-ai inteles ? Tocmai pentru ca nu stim nimic ;)
si inca o chestie: toate caracterele astea sunt alfanumerice (si inca o chestie, fara cratima)
dinu
Junior Member
 
Mesaje: 843
Membru din: Mie Noi 21, 2001 12:00 am

Mesajde Love2Fly » Joi Aug 07, 2003 11:33 am

Animaloo..daca erai baiat destept dadeai un "replace" in microsoft Word si aveai textul complet.
Eu l-am pus asha pt ca l-am scris intr-un font cu diacritice si cand l-am transferat aici s-a intamplat ce s-a intamplat. Eu imi cer scuze totusi!:)
Avatar utilizator
Love2Fly
Junior Member
 
Mesaje: 3608
Membru din: Joi Feb 14, 2002 12:00 am

Mesajde memetshot » Joi Aug 07, 2003 12:02 pm

ok....greseala mea....
voi chiar credeti ca astia conduc lumea ?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde dinu » Joi Aug 07, 2003 1:06 pm

Initial trimis de animaloo
ok....greseala mea....
voi chiar credeti ca astia conduc lumea ?

Prin "astia" banuiesc ca intelegi, cei care se presupune ca conduc lumea :con: ?
dinu
Junior Member
 
Mesaje: 843
Membru din: Mie Noi 21, 2001 12:00 am

Este o organizatie "periculoasa"

Mesajde broos » Joi Aug 07, 2003 2:05 pm

Am citi cu mare interes ce ai scris si mi s-a parut ca esti o persoana fff.. interesata de acest subiect. In continuare am sa sciu cam tot ce stiu despre francmasonerie din cate am citit si din cate am auzit.
La inceput sa creat o breasla , nu mai stiu exact in ce secol , probabil prin evul mediu, care intrunea pe toti zidarii extrem de priceputi in construirea cladirilor in stil gotic(poate acesta era doar un pretext, nimeni nu stie). Dupa aces stadiu s-a constituit literalmente intr-o rganizatie care nu prea lasa sa se inteleaga pentru toata lumea cam ce fac. In orice caz nimeni nu putea afla prea multe pentru ca cei care faceau parte si care fac parte si acum din ea trebuie sa se initieze, neofitul trebuie sa fie la inceput sub invatatura unui guru. Initierea are niste conditii extrem de dure , conditii la care nu foarte multa lume poate rezista. Se bazeaza pe ezoterism, deci departe de marea masa.
~~~~~~~

In zilele noastre aceasta organizatie exista din plin si se exercita poate mai mult ca oricand. Deviza lor este :"societatea trebuie reformata"(refeorme care sa ne duca spre bine sau rau asta nu stim). Actual francmasoneria este condusa de evrei. Ei detin un monopol extrordinar. Am citi ca doar dobanzile pe care daca le-ar ridica din bancile unde-si tin banii nu au acoperire in toti dolarii care exista momentan pe glob.
~~~~~~~

Despre romani se stie ca atat generatia pasoptista cat si cea unionista au fost in integralitate francmasone, chiar Al. I. Cuza cum ai zis. Se zice ca a fost dat jos chiar de ei , pentru ca mai voia sa "joace" in totalitate cu regulile lor.
Momentan la noi seful francmasonilor ste , cred Paleologul. Alaturi de al multi altii: Petre Roman, etc, etc.
Se zice ca si Ceausescu a fost ucis de ei pentru ca s-a am bitionat sa plateasca datoiile din exterior prea repede. Acest lucru nu mai aducea unele profituri organizatiei.
Sida se spune ca tot de ei a fost inventata si tot ei detin antidotul.
Toate distrugeriile pe care le-au facut: epidemii, razboaie, revolte, etc au fost facute cu un scaop anume. Un yoghin a expus mai pe larg intreaga lor dorinta. Ei doresc sa imputineze populatia terrei pntru ca nu mai exista resurse suficiente. Se spunea ca doreau sa ajunga la o populatie de ~2 miliarde de locuitori.

~~~~~~~

De spus mai multe nu cred ca mai e necesar.
In lagatura cu ce ai afirmat tu , vreau sa-ti spun ca ai avea sanse destul de mici de-a intra in organizatia lor. Va trebui sa ai o functie mare in primul rand, iar in al doilea rand sa ai posibilitatea sa cotizezi cu sume foarte mari, astfel incat orice amennintare ar fi pe capul tau eu sa te poate tina in orice tara din lume in condiii decente.

~~~~~~~

Sfatul meu , nu te interesa mai mult decat din punct de vedere cultural de ce fac ei, pnetru ca mai mult ar fi...
broos
Junior Member
 
Mesaje: 44
Membru din: Joi Aug 07, 2003 1:19 pm
Localitate: Broos

Mesajde memetshot » Joi Aug 07, 2003 2:42 pm

Initial trimis de dinu

Prin "astia" banuiesc ca intelegi, cei care se presupune ca conduc lumea :con: ?

:con: nu inteleg ce ai vrut sa spui.
astia = masonii....
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

Mesajde Love2Fly » Joi Aug 07, 2003 10:58 pm

Din cate am cititi eu INITIEREA nu este nici pe departe ceva "dureros" sau o chestie la care nu rezista multa lume ci pur si simplu un ritual care reproduce moartea celebrului ZIDAR.
Intre personalitatile din romania se numara masoni declarati ca: Florian Pitis, Mugur Isarescu...si chiar unul din consilierii lui Iliescu....
Cat despre un scop distructiv al masoneriei....personal....nu-mi vine a crede!:)
Avatar utilizator
Love2Fly
Junior Member
 
Mesaje: 3608
Membru din: Joi Feb 14, 2002 12:00 am

Am descoperit ceva !!!

Mesajde broos » Sâm Aug 09, 2003 7:01 pm

Initial trimis de animaloo

:con: nu inteleg ce ai vrut sa spui.
astia = masonii....
O adresa web interesanta pe aceasta tema http://www.francmasoneria.ro, de fapt este site-ul web al revistei cu acelasi nume. Personal doar acum am cumparat un numar din aceasta revista(nr.10) pe luna trecuta cred. Aici daca vei citi ai sa afli din articolele publicate si din mesajul transmis de redacori ca totusi este periculos de sidtructiva aceasta organizatie ezoterica.
broos
Junior Member
 
Mesaje: 44
Membru din: Joi Aug 07, 2003 1:19 pm
Localitate: Broos

Mesajde dinu » Dum Aug 10, 2003 8:20 pm

Initial trimis de animaloo

:con: nu inteleg ce ai vrut sa spui.
astia = masonii....

Am vrut sa spun, ca astia=masonii fiind racolati din randu' celor care conduc lumea, se poate spune ca ei conduc lumea... :con: Intrebarea care se pune e daca poate fi vorba de o conducere unitara in cadrul masoneriei, organizata si coerenta. In ce ma priveste, as zice mai de graba ca in randu' zidarilor liberi domneste un oarecari spirit de clica, de genu' "ti-o arat pe-a mea, mi-o arati pe-a ta". O organizatie, ar spune gurile rele, autentic romaneasca. Reunind zeci de mii de incompetenti din intreaga lume, nu cred ca o asemenea organizatie are tinuta sociala sa conduca nimic. Sa ne amintim doar ca marele nostru Florinel Pittis este Mare Maestru al lojei romanesti. Nu cred, si nu vreau sa cred ca suntem condusi de oameni ca Pittis. Prin urmare, masonii conduc intr-adevar lumea, adica fiecare pe cine si cum poate.
dinu
Junior Member
 
Mesaje: 843
Membru din: Mie Noi 21, 2001 12:00 am

Mesajde Love2Fly » Dum Aug 10, 2003 11:06 pm

Daca masoneria din Romania este asha cum se scrie in diferite carti atunci se poate vorbi de o conducere organizata si mai ales coerenta. Masonii au o serie de semne specifice, o serie de instrumente simbolice ca rigla, echerul, compasul si mai ales un ritual bine definit...deci se poate spune ca exista o coerentza, nu?
Despre Florian Pitis ce pot sa spun? stii ca avea el un cantec cu "nu conteaza cat de lung am parul, ci conteaza cum gandesc"...cu alte cuvinte geniile se ascund sub o infatishare grotesca. E mai credibil M. Isarescu(care e si el mason) ca ar fi capabil sa conduca banca nationala?
In alta ordine de idei sa nu uitam ca mari oameni din istoria Romaniei si a lumii au fost masoni....sa luam un exemplu. Al. I. CUza....crezi ca (,) Cuza nu era indreptatit sa conduca tzara?
p.s: Se spune ca dintre 1000 de persoane de pe strada...1 e masona!( in lume fiind 5 milioane de masoni)
Avatar utilizator
Love2Fly
Junior Member
 
Mesaje: 3608
Membru din: Joi Feb 14, 2002 12:00 am

Mesajde memetshot » Lun Aug 11, 2003 10:12 am

dinule, raspuns genial :o cam atat doream eu sa aflu, ideea voastra despre ei nu ce scrie in carti cu tz sau sh :)

Despre Florian Pitis ce pot sa spun? stii ca avea el un cantec cu "nu conteaza cat de lung am parul, ci conteaza cum gandesc"...cu alte cuvinte geniile se ascund sub o infatishare grotesca. E mai credibil M. Isarescu(care e si el mason) ca ar fi capabil sa conduca banca nationala?

aha, cred ca e mai credibil, nu ca pitis ar fi grotesc, numai ca nu cu muzica conduci ci cu banii....
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
Avatar utilizator
memetshot
 
Mesaje: 7050
Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm

X Files

Mesajde xorian » Lun Aug 11, 2003 10:46 am

Ideile astea despre o organizatie care a condus lume inca din evul mediu si care a influentat pana si revolutiile sau toate evenimnetele importante, este o idee cat se poate de fantezista si trasnita. Este o chestie senzationala (fapt ce o si mentine in interesul adultilor cu imaginatia copiilor de gradinita) si intra in categoria pseudo-stiintelor: paranormal, OZN-uri, astrologie.
Sa fim seriosi!
xorian
Junior Member
 
Mesaje: 19
Membru din: Vin Iul 25, 2003 3:09 pm
Localitate: romania-sinaia

Următorul

Înapoi la Stiinta

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori