Asa cum e, e a noastra [ mesaj postat de Laur]

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Asa cum e, e a noastra [ mesaj postat de Laur]

Mesajde DrSlam » Joi Iul 26, 2001 5:24 pm

Nu mi se pare corect sa criticati chiar asa muzica romaneasca.
Pana una, alta ar trebui sa realizati ca totusi in ultimii ani muzica romanesca s-a diversificat. Nu conteaza in ce fel, dar inainte de 90 nu aveam nici macar ce compara.
Pe de alta parte daca analizezi versurile melodiilor americane, europene..etc vei observa ca sunt la fel de idioate, poate chiar si mai mult fata de unele melodii romanesti.
Pana acum nu am observat prea multe hit-uri care au niste versuri inteligente si cu foarte mult inteles, pentru ca muzica este facuta pentru a fi entertaining, nu pentru a fi filozofata.
Asa ca, sa nu mai criticam chiar asa de mult muzica romaneasca, ci sa incercam sa o facem mai buna si mai originala

Laur.
DrSlam
Junior Member

Re: Asa cum e, e a noastra [ mesaj postat de Laur]

Mesajde vladonne » Vin Iul 27, 2001 10:00 am

Dom'le ...Felicitrarile mele .Pe forumul asta am afirmat treaba asta de o mie de ori .Se pare insa , ca la fel cum harcile de-shi taraie bashinile prin piatza shi autobuze (ca uite de-aia nu-i gaseshte moartea pe-acasa) au uitat ce"bine" era pe vremea lu' Ceaushescu shi-l plang acu' cu lacrimi de crocodile rock , asha sunt shi multi de pe aceasta lista , care au uitat ca exceptand cateva trupe care sunau cum sunau ( shi asta datorita unor super-sunetishti care scoteau tot ce se putea de la vai mama lor de scule din Romania ) .In rest pe piatza era totzi o apa shi un pamant .Va mai amintitzi de "super-hiturile" Corinei Chiriac sau ale Mirabelei Dauer ? Evident ca se poate shi mai prost ...Ca acu' imi aduc aminte de Marius Tzeicu ("e shah shi mat , e shah shi mat , e biiiiineeee ) sau Dan Spataru shi ale lui drumuri (toate catre securitate) .Da , majoritatea a uitat aceste opere de o rara genialitate . Lumea a uitat ca se cunoshtea istoia fiecarui instrument ce purta o marca buna .Imi aduc aminte ca Amedeo Bolohoi era singurul din Bucureshti care avea un Fender Stratocaster .Chiar shi dupa ce a vandut- o , chiatara aia tot a lui era pt ca totzi cei care o vedeau spuneau- ete ! Chitara lu' Amedeo !A trecut prin nu shtiu cate maini , iar noi cei care la vremea aia ne chinuiam sa cantam , shtiam exact prin cate maini a trecut .Cine a folosit-o cum se cuvine shi cine shi-a batut joc de ea .Evident, astea sunt lucruri care se uita cu timpul , ceea ce nu este bine, pentru ca nu-i asha ? Istoria care se uita , se poate repeta .
Pe de alta parte nu pot sa fiu 100% de acord cu tine . Doar pt ca faptul ca muzica in romania s-a diversificat , trebuie sa ma puna in cap shi sa dau din coada , ca un catzel fericit ca shi-a primit portzia de Chappy? Shi inca o treaba - muzica nu este entertainment , decat in masura in are te afli la un chef .Muzica este cea care are darul de a te calma , de a te enerva ,de a te indulci sau inacri .Este ceva ce exprima shi provoaca sentimente. In aceste conditzii versurile sunt o parte integranta shi indespensabila ei ( atata vreme cat cei care o fac au decis ca nu este muzica instrumentala ) .Ia hai sa ne imaginam ce ar fi insemnat Stairway to Heaven cu nishte versuri gen Lucky - am buze reci ...Sau Child in Time cu versuri gen Oooof Viatza Mea ...Problema cea mai mare este ca putzopalmishtii de produceri au transforat intreaga mishcare muzicala din Romania in entertainment .Telviziunile (aproape toate ) ne transforma viatza intr-un imenms spectacol de circ , radiourile ne inoculeaza ideea ca totul este cool shi ca facem parte din eneratzia pro shi de fapt noi dam pe branci shi ne plangem de mila ca viatza asta este de kkt .In atare conditzii ne cam meritam soarta shi daca nu o sa invatzam sa inventam o clasa de mijloc , macar dpdv al muzicii shi mass mediei , drumul nostru ruleaza fara cale de intorcere catre o imensa groapa .
vladonne
Junior Member

Re: Re: Asa cum e, e a noastra [ mesaj postat de Laur]

Mesajde Guppy » Vin Iul 27, 2001 3:42 pm

Initial trimis de vladonne
Dom'le ...Felicitrarile mele .Pe forumul asta am afirmat treaba asta de o mie de ori .Se pare insa , ca la fel cum harcile de-shi taraie bashinile prin piatza shi autobuze (ca uite de-aia nu-i gaseshte moartea pe-acasa) au uitat ce"bine" era pe vremea lu' Ceaushescu shi-l plang acu' cu lacrimi de crocodile rock .

LOL bah LOL , ca bine le mai zici mr vladonne :D
Guppy

Re: Asa cum e, e a noastra [ mesaj postat de Laur]

Mesajde MeG » Lun Iul 30, 2001 12:31 am

Initial trimis de DrSlam
Nu mi se pare corect sa criticati chiar asa muzica romaneasca.
Pana una, alta ar trebui sa realizati ca totusi in ultimii ani muzica romanesca s-a diversificat. Nu conteaza in ce fel, dar inainte de 90 nu aveam nici macar ce compara.
Pe de alta parte daca analizezi versurile melodiilor americane, europene..etc vei observa ca sunt la fel de idioate, poate chiar si mai mult fata de unele melodii romanesti.
Pana acum nu am observat prea multe hit-uri care au niste versuri inteligente si cu foarte mult inteles, pentru ca muzica este facuta pentru a fi entertaining, nu pentru a fi filozofata.
Asa ca, sa nu mai criticam chiar asa de mult muzica romaneasca, ci sa incercam sa o facem mai buna si mai originala

Laur.

da.. ai dreptate..dar asculta putin un negativ de la o melodie straina si apoi asculta unul de la ua rom... observi diferenta?
macar ala e de o calitate mai buna... (thinkin' of andre > BLEAAAAAAAAXXX! valahia.. si care or mai fi...)

plus manele...care is numai ca sa fie... recunosc, imi place si mie UNA ... dar e decenta .. nu e cu fetite, si ...porcarii. la un kef sunt f. bune...dar nu e nevoie sa fie puse la orice terasa, in orice moment! > parerea mea.....
MeG

Este singurul subiest cu mesaje inteligente!

Mesajde CRYSTYNA_A » Sâm Dec 14, 2002 11:35 pm

Buna!
M-am saturat de acesta boala a romanilor de a spune ca tot ceea ce se produce in Romania este de proasta calitate!Are tendinta de a se uita mereu la capra vecinului si de a vorbi mult,prost si fara nici un rezultat!
Romania are o industrie muzicala ce a evoluat si care se perfectioneaza pe zi ce trece!Se pun atatea prostii despre Animal X si totusi ei au ajuns la VMA 2002,si totusi nu sunt preferatii mei.
Daca o formatie are grija si de imaginea sa, gura lumii incepe sa spuna ca doar fata-i de ei/ele sau chiar ca au "fete plouate".Daca o perioada de 2-3 luni nu mai apar pe la TV-gata,s-au destramat,a mai trecut o formatie de un hit.Daca scot mai multe melodii pe o periada scurta de timp,spun ca nu asa se face o melodie!Intotdeauna au ceva de obiectat!
Mai bine am lasa sa-si faca treaba asa cum stiu ei si cum isi fac de altfel,meseria.Iar daca nu ne plac,schimbam programul!Si nimeni nu ne obliga sa le cumperam albumele!!!

DrSlam ce s-a intamplat cu chat-ul?Cu subiectele?In caz ca
nu-ti mai aduci aminte de mine,eu sunt Crystyna(Craiova;Marius Moga=muz.rom.;Akcent-----sper sa-ti aduci aminte si sa-mi scrii un mail cat mai repede Cristina_cr_4u@yahoo.com) HAI/BYE!!!!!
CRYSTYNA_A

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii