who likes gothic music?

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

who likes gothic music?

Mesajde the Zephyr » Vin Dec 27, 2002 3:13 am

Pai daca sunt si subiecte in legatura cu Britney Spears(fiecare cu ale lui), mi-am permis si eu sa-mi satisfac curiozitatea. So, anybody?
the Zephyr
Junior Member

Mesajde catharsis » Vin Dec 27, 2002 3:23 am

ascult si muzica gotica, daca prin asta se intelege: on thorns i lay, apocalyptica, tristania, theater of tragedy, nightwish, interitus dei, agathodaimon, ra, therion...
poti sa imi spui exact in ce stil se incadreaza fiecare formatie pt. ca am impresia ca gotic e un termen mai general...
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde SatyR » Vin Dec 27, 2002 4:36 pm

Si io ascult asa ceva....

Theatre of tragedy
My dying bride
Therion
The gthering
Anathema
etc..
SatyR
Junior Member

nu, nu pot

Mesajde the Zephyr » Vin Dec 27, 2002 10:50 pm

Initial trimis de catharsis
ascult si muzica gotica, daca prin asta se intelege: on thorns i lay, apocalyptica, tristania, theater of tragedy, nightwish, interitus dei, agathodaimon, ra, therion...
poti sa imi spui exact in ce stil se incadreaza fiecare formatie pt. ca am impresia ca gotic e un termen mai general...

Ti-as spune exact in ce stil se incadreaza fiecare, daca as sti. Dar cum nu sunt experta in gothic, si nici macar nu pot zice ca ascult genul de foarte mult timp, nu as putea sa te lamuresc. Din cate stiu eu insa, Theatre of tragedy, Nightwish si Therion sunt gothic.
Sanest choice in the insane world...
the Zephyr
Junior Member

count me in

Mesajde sentosa » Vin Ian 03, 2003 11:29 am

Si eu ascult asa ceva. So far Therion, Tiamat si un pic de Theater of tragedy :o.
sentosa
Junior Member

Mesajde nocturna » Mar Ian 07, 2003 4:17 pm

Nightwish nu e gothic. Membrii formatiei nu au pomenit niciodata de gothic. Nightwish se incadreaza in aria metal. ca mai sunt unele melodii care au ceva elemente care aduc a gothic asta nu inseamna ca Nightwish e gothic.

gothic: Therion, Theater of Tragedy, Tristania, My Bying Bride, Amorphis, si Tiamat dar mai rar, Dreadfull Shadows, The Gathering, Anathema, Apocalyptica...

si ar mai fi si rock gothic: Lake of Tears, si...deocamdata nu mai stiu.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde aphextwinz » Mar Ian 07, 2003 4:45 pm

gothic music ? lol, unde eshti manelos sa faci o clasificare :p

bauhaus, sisters of mercy ascultatzi? tot gothic iashte ... :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Necuratu' » Mar Ian 07, 2003 4:45 pm

Problema gothic-ului s-a mai discutat pe aici, din pacate, multa lume nu prea stie cum sta treaba. Rockul gotic si Gothic metalul nu sunt acelasi lucru. Ceea ce ati enumerat voi mai sus e metal. Rock gotic e Christian Death, Syster of Mercy, Joy Division, Love like blood, etc . Cred ca Lacrimosa face oarecum legatura intre ele.
Oricum, problema e departe de a fi lamurita: de exemplu, Marlyn Manson desi nu canta gothic are un look extrem de gothic, King Diamond desi nu canta gohtic are cele mai gotice versuri...
Oricum, pentru lamurire ascultati LOVE LIKE BLOOD - " A Chronology Of A Love Affair" un album cu coveruri dupa trupele care au facut cariera in gothic (rock si chiar si metal).
E esential sa intelegi ca goticul se trege din punk, nu din fuziunea metalului cu muzica clasica, dupa cum se crede in general

Uite aici un link catre un articol foarte coerent despre gotic (mergeti pe caleidoscop)

http://www.goth.net/~darkromania/default.htm
Necuratu'
Junior Member

eh..asta e

Mesajde the Zephyr » Mie Ian 08, 2003 9:42 pm

in concluzie, eu sunt pe dinafara....da` nici nu prea aveam de nde sa stiu toate chestiile astea....sunt o gramada de genuri si nu vroiam sa intram atat de mult in problema. desigur, o lamurire nu strica niciodata:)
Sanest choice in the insane world...
the Zephyr
Junior Member

Mesajde atudor@go.ro » Sâm Ian 11, 2003 11:36 pm

Salut Necuratu ' ! Am observat ca esti mai cunoscaator pe-aici.
Poate-mi zici si mie in ce gen se incadreaza Haggard, si ce dreq a iesit din imbinarea muzicii clasice cu rock-ul.si caut formatii ce se aseamana mult cu Haggard, ma refer la calitatea partilor clasice, nu la ragaituri.
Mersi, si pls raspunde-mi pe atudor@go.ro
atudor@go.ro

Mesajde Necuratu' » Lun Ian 13, 2003 4:47 pm

[quote]Initial trimis de atudor@go.ro
Salut Necuratu ' ! Am observat ca esti mai cunoscaator pe-aici.
Poate-mi zici si mie in ce gen se incadreaza Haggard, si ce dreq a iesit din imbinarea muzicii clasice cu rock-ul.si caut formatii ce se aseamana mult cu Haggard, ma refer la calitatea partilor clasice, nu la ragaituri.
Mersi, si pls raspunde-mi pe atudor@go.ro

Scuza-ma ca nu-ti scriu pe mail, nu prea am timp sa mai intru.
Pe la inceputul anilor 90 formatiile care foloseau elemente brutale (voci & stuff) au dat-o spre melodicitate (ex Paradise Lost), apoi s-au introdus vocile de femei, violoncele, etc. Apoi au aparut noi formatii care au adoptat direct noul stil format(ex. Theatre of Tragedy). Astfel de formatii se numesc la noi "gothic metal", dar prin alte tari le zice "doom" (in cataloagele unguresti) desi si acest termen e la fel de gresit. Asta a iesit din death si muzica clasica.
Despre Haggard se zice ca e metal medieval cu influente gotice, nu as putea zice clar ce este , dar nici nu conteaza prea mult. Formatii asemanatoare cu Haggard... poate Lacrimas Profundere sau Penumbra, dar nu pot sa garantez calitatea partilor clasice.
Necuratu'
Junior Member

Re: nu, nu pot

Mesajde copiutzu » Mar Ian 21, 2003 11:25 am

Initial trimis de the Zephyr

Ti-as spune exact in ce stil se incadreaza fiecare, daca as sti. Dar cum nu sunt experta in gothic, si nici macar nu pot zice ca ascult genul de foarte mult timp, nu as putea sa te lamuresc. Din cate stiu eu insa, Theatre of tragedy, Nightwish si Therion sunt gothic.

Mai, din cate stiu eu, Therion canta ghotic doar de la Theli incoace. Ca pana acolo se ocupam cam de death.
Si mie imi place gothicul.
Ascult Lake Of Tears, Therion, Theatre Of Tragedy...
V-am pupat pe chelie! ;e
copiutzu
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mie Ian 22, 2003 10:25 am

Asta a iesit din death si muzica clasica.

orice lalaiala pe violoncel, flaut sau pian electronic o consideri "muzica clasica" ? hai sa zicem ca de la unii, n-ai pretentzii, dar cand mai facem shi teorie pe tema asta ... :rolleyes:
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Necuratu' » Vin Ian 24, 2003 4:04 pm

Initial trimis de aphextwinz
[b]
Asta a iesit din death si muzica clasica.

orice lalaiala pe violoncel, flaut sau pian electronic o consideri "muzica clasica" ? hai sa zicem ca de la unii, n-ai pretentzii, dar cand mai facem shi teorie pe tema asta ... :rolleyes: [/B]

Si cum crezi ca ar fi trebuit sa-i zic ? Pseudo-clasica? Consider ca asta era cea mai buna formula ca sa se inteleaga ce am vrut sa spun.
Necuratu'
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Vin Ian 24, 2003 5:10 pm

ar trebui sa-i zici cumva doar daca shtii care este originea, natura acelei influentze. altfel simplul fapt ca o trupa de death a inceput sa foloseasca clape sau viori cred ca are sens shi fara a mentziona ca noile instrumente reprezinta influentza muzicii clasice :)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Unregistered » Mar Feb 04, 2003 8:08 pm

nightwish si donsoara Tarja !!!!!
Unregistered

Mesajde basstard » Mie Feb 05, 2003 4:37 am

Ce stresant e incadratul intr-un stil...
Gasesti stuluri diferite la aceasi trupa - mi se pare normal, evolueaza (sau involueaza), nimeni nu e perfect, sau mai bine zis nimeni nu se regaseste complet intr-un stil... cel putin duppaparerea mea.
Copiutzu zicea bine de Therion. Asculta Theli, Vovin si Secret of The Runes. Sunt diferite si ca stil si partial ca sound... cel mai "greu" suna Secret...n-ai auzit ce tonuri si-au tras pe ghitre...

Prea putin conteaza daca ii cheama gothic, doom, death simfonic sau whatever. Daca te regasesti partial in ce canta e de-acolo treaba.

Asteptam curentul progressive gothic (un fel de amestec de arpegieri a la JS Bach dar pe ritmuri lente si grele). Sunt curiios cum ar suna...hehehe - progressive death au scos maniacii pe Sound of Perseverance (D-zeu sau ma rog, sefu al mare sa il ierte pe Chuck Schuldinger)
human being/being human
basstard
Junior Member

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii