Despre Vama Veche, etc.
28 mesaje
• Pagina 1 din 1
Despre Vama Veche, etc.
Tocmai citeam discutia despre perfectiunea lu' Chirila si am ramas dezgustat de cum a evoluat intr-o cu totul alta directie. Toata lumea se cearta si se calca in picioare. Oricum, site-ul asta se numeste Muzicabuna.ro, deci manelistii si toate celelalte subspecii asemanatoare n-au ce cauta aici. Dar e democratie si trebuie sa-i suportam si pe ei.
A trecut ceva timp de la lansarea ultimului album VV, si astfel ne putem da o parere ceva mai obiectiva asupra lui.
La primele ascultari sincer sa fiu am fost foarte entuziast. Muzica buna, bine executata, cu o gramada de subtilitati, texte inedite, album CONCEPTUAL, ce mai, uimitor.
Insa, dupa mai multe ascultari au iesit la iveala noi opinii personale.
ALBUMUL ESTE 'PRODUS' IN EXCES!!!!!!
Adica: cei patru baieti de la VVeche si-au adus in jurul lor cei buni intrumentisti din zona (vezi Caminschi), au folosit orchestra si toate cele.
Muzical se vad idei si pasaje inspirate din albume conceptuale ale altor trupe (The Who, Pink Floyd, Dream Theatre etc), dar aici nu este nici o problema pt ca acestea au fost aplicate cu bun gust si discret.
Mai sunt si versurile care isi cam pierd din dramatism , devenind scarboase si puerile prin INSISTENTA CU CARE INCEARCA SA-TI STOARCA LACRIMI LA FIECARE PAS SI SA-I DEPLANGI SOARTA LUI ANDREI GAVRILA pe care l-a parasit prietena si care i-a bataie de la plutonier.
Per total, productia albumului e aproape perfecta si fara de repros.
Dar in perfectiunea asta albumul totusi undeva scartaie, lipsindu-i acel ceva care sa te faca sa asculti albumul de 100 ori si sa nu te saturi.
Desigur exista momente foarte bune pe album ("18 ani", "Curva regimentului"), iar in comparatie cu ce s-a lansat pe piata muzicala romaneasca in ultimii ani, nu are egal.
Problema ramane cu acest Chirila care este un mare artist, care STIE CUM SA-TI STOARCA O LACRIMA, cu o mare charisma la public, dar care totusi cade in gretzoshenie uneori.
Muzica rock ramane muzica rock, SI NU SE CANTA CA LA TEATRU ("Ni-meni n-o sa-ti spu-na ce-e ace-ea dra-gos-tea etc").
Albumul e foarte bun, merita maximum de puncte, dar nu e perfect, iar dupa indelungi ascultari chiar este obositor!
A trecut ceva timp de la lansarea ultimului album VV, si astfel ne putem da o parere ceva mai obiectiva asupra lui.
La primele ascultari sincer sa fiu am fost foarte entuziast. Muzica buna, bine executata, cu o gramada de subtilitati, texte inedite, album CONCEPTUAL, ce mai, uimitor.
Adica: cei patru baieti de la VVeche si-au adus in jurul lor cei buni intrumentisti din zona (vezi Caminschi), au folosit orchestra si toate cele.
Muzical se vad idei si pasaje inspirate din albume conceptuale ale altor trupe (The Who, Pink Floyd, Dream Theatre etc), dar aici nu este nici o problema pt ca acestea au fost aplicate cu bun gust si discret.
Mai sunt si versurile care isi cam pierd din dramatism , devenind scarboase si puerile prin INSISTENTA CU CARE INCEARCA SA-TI STOARCA LACRIMI LA FIECARE PAS SI SA-I DEPLANGI SOARTA LUI ANDREI GAVRILA pe care l-a parasit prietena si care i-a bataie de la plutonier.
Dar in perfectiunea asta albumul totusi undeva scartaie, lipsindu-i acel ceva care sa te faca sa asculti albumul de 100 ori si sa nu te saturi.
Desigur exista momente foarte bune pe album ("18 ani", "Curva regimentului"), iar in comparatie cu ce s-a lansat pe piata muzicala romaneasca in ultimii ani, nu are egal.
Problema ramane cu acest Chirila care este un mare artist, care STIE CUM SA-TI STOARCA O LACRIMA, cu o mare charisma la public, dar care totusi cade in gretzoshenie uneori.
Muzica rock ramane muzica rock, SI NU SE CANTA CA LA TEATRU ("Ni-meni n-o sa-ti spu-na ce-e ace-ea dra-gos-tea etc").
Albumul e foarte bun, merita maximum de puncte, dar nu e perfect, iar dupa indelungi ascultari chiar este obositor!
- walrus
Re: Despre Vama Veche, etc.
Initial trimis de walrus
Tocmai citeam discutia despre perfectiunea lu' Chirila si am ramas dezgustat de cum a evoluat intr-o cu totul alta directie. Toata lumea se cearta si se calca in picioare. Oricum, site-ul asta se numeste Muzicabuna.ro, deci manelistii si toate celelalte subspecii asemanatoare n-au ce cauta aici. Dar e democratie si trebuie sa-i suportam si pe ei.
Mai, eu l-am ascultat de 101 si inca il mai ascult, deci nu m-am saturat.
Si in plus, ti se pare mai dramatic versul: "amintirile ma chinuiesc"?
Poate preferi o despartire fictiva in care el sufera ca ea l-a parasit, dar in acelasi timp se gandeste daca sa o ierte sau nu, in schimbul uneia inspirate din viata reala?
Sau poate tu esti unul dintre aceia pe care iubita nu l-a parasit cand s-a dus in armata?
Eu cred ca nu versurile incearca sa iti smulga cateva lacrimi (si asta daca esti mai slab de inger) ci viata reala de armata din care se inspira. E ingrozitor de multa prostie si incultura in armata. Asta cred eu ca ar trebui sa iti provoace sila si "lacrimi" si nu versurile. Prin aceste versuri, chirila incearca doar sa spuna ceea ce inseamna armata romana. Eu nu cred ca vrea sa braveze sau sa impresioneze in vreun fel.
V-am pupat pe chelie! ;e
-
copiutzu - Junior Member
Initial trimis de walrus
Mai, eu l-am ascultat de 101 ori si il mai ascult inca. Asa ce sigur nu m-am plictisit. Poate tie nu iti place faptul ca nu e asa comercial ca celelalte albume VV?
Si legat de faptul ca vrea sa "smulga lacrimi" cu orice pret. Parerea mea este ca albumul asta e adanc inspirat in viata de armata din romania. Nu cred ca e ceva fals din ce spune el acolo. Prostia si incultura in armata romaneasca sunt ridicate la rang de virtuti si se incearca sa ti se "implanteze" cu orice pret in cap. Asa ca nu versurile sunt cele care iti provoaca sila si "lacrimi", ci ceea ce spun ele, ceea ce prezinta - lucruri reale.
Si in final, nu vad de ce ai mai deschis un thread pentru VV de vreme ce deja era deschis unul.
V-am pupat pe chelie! ;e
-
copiutzu - Junior Member
Re: Re: Despre Vama Veche, etc.
Initial trimis de copiutzu
E ingrozitor de multa prostie si incultura in armata. Asta cred eu ca ar trebui sa iti provoace sila si "lacrimi" si nu versurile. Prin aceste versuri, chirila incearca doar sa spuna ceea ce inseamna armata romana. Eu nu cred ca vrea sa braveze sau sa impresioneze in vreun fel.
Hi hi ..pai din pacate .. mi-am risipit vreo 9 ani prin armata... In final am ajuns ofiter si ..dupa 1 luna de salariat al MAPN ... mi-am dat demisia..

..Pai adevarul in armata e urmatorul (despre Chirila mai povestim) : cu cat gradul si functia sunt mai mici , cu atat respectivul comandant (de ceva) e mai tamp... Fie ca e constrans de altii de mai sus ..fie ca ..e mereu ros de propriile-i neimpliniri.. (eu aveam cdt un fost tractorist ... pai tata, dupa 18 ani de scoala - LIceu Militar/Academie si alte d-astea... eram comandat de un ..tractorist cu mentalitate de tilica....)
..Acum: ... multi dintre ofiterii mai vechi sunt direct luati de pe camp... Astia mai noi ..au ceva carti rumegate ... nivelul de cultura a crescut si ... sunt mai maleabili...
..Ce vreau sa spun ca daca ai parte de un ofiter mai tanar, mai scapi cu ceva sentimente din armata... cu conditia ca si acesta sa nu aiba prea multi natarai deasupra lui..

..si bineinteles ca exista si exceptii ... Acum nu ne-am adunat sa vb despre armata ..dar o parere obiectiva despre armata .. era necesara..
..Despre Chirila? Ma-am saturat sa tot spun : DA E BUN IN COMPARATIE CU PIATA ACTUALA DE MUZICA ...m-am saturat ... desi se vor supara multi pe mine ..eu raman la parerea mea: tendintele astea spre telenovelisme in muzica (adica ceai luuuung si nelinistit) ... nu cred ca sunt prea sanatoase..

... Hai nu va suparati : am ramas cu sechele din armata... iar in noua ani va dati seama ca mi-au sters aia si creierul si ... orice urma de sentimentalism
..Nu va luati dupa mine..

Bafta!
-
Bortzianu' - Junior Member
Initial trimis de walrus
Ar trebui gasita alta denumire pentru ce canta Vama Veche, nu neaparat rock... let's get real... :p Dupa parerea mea "rock" implica ceva chitari mai grele, totusi... sau poate m-am nascut prea tarziu si-am sarit partea de inceput... lol
Eu zic ca Vama Veche are stilul sau propriu si ca, din cauza formatiei de actor a lui Chirila, se apropie din ce in ce mai mult de arta dramatica (vezi spectacolul lor). Ceea ce nu e rau, in nici un caz. E ceva deosebit in peisajul industriei muzicale din Romania si le iese si bine. Cam lesinat single-ul lor de pe noul album, deja a ajuns sa ma enerveze, dar macar Chirila are voce...

A goal is a dream with a deadline :-?
-
Draga - Junior Member
dar ce aveti,mai,cu faptul ca tudor e un bun actor?si e normal ca muzica sa fie influentata de felul cum e el.de fapt e mereu el insusi.poate o fi ascultat queen,pink floyd,etc.oricum cine mai e original in ziua de azi?in orice caz vv e mai originala decat altele.si perfect nu e nimeniasa ca ,n-aveti ce face, vv e una din putinele formatii de calitate.mai exista deci si altele dar din ce in ce mai putine.
- Unregistered
Initial trimis de Unregistered
dar ce aveti,mai,cu faptul ca tudor e un bun actor?si e normal ca muzica sa fie influentata de felul cum e el.de fapt e mereu el insusi.poate o fi ascultat queen,pink floyd,etc.oricum cine mai e original in ziua de azi?in orice caz vv e mai originala decat altele.si perfect nu e nimeniasa ca ,n-aveti ce face, vv e una din putinele formatii de calitate.mai exista deci si altele dar din ce in ce mai putine.
Cand aud chestia cu : "In comparatie cu 3SE sau minodora, trupa x e buna..... " imi sare mustarul!!!!
- Unregistered
Cand aud chestia cu : "In comparatie cu 3SE sau minodora, trupa x e buna..... " imi sare mustarul!!!!
Pai sa iti si sara. Cum poti sa compari VV cu cacatii aia?
Sa fim seriosi.
V-am pupat pe chelie! ;e
-
copiutzu - Junior Member
Pai sa iti si sara. Cum poti sa compari VV cu cacatii aia?
Sa fim seriosi.
Pai nu compar!!! Doamne fereste! !! Dar ziceam ca .. aprecierea unei trupe la noi se tot face prin comparatii de acest gen (si cum spuneai si tu ..compari cacatul cu painea...traducere libera ..

M-am trezit fasolit rau astazi..

-
bof
Da' n-avem nimic, frate, bravo lui - este un artist polivalent, tot respectu, da' pe cinstea mea :p prea lesinata piesa asta de-o scoasara ei acuma... si la melodie si la versuri, za asa.... pai unde-i un "Nu am chef azi" sau un "... and I say Romania is my country...."

-
Draga - Junior Member
ba nu...
Initial trimis de Draga
Da' n-avem nimic, frate, bravo lui - este un artist polivalent, tot respectu, da' pe cinstea mea :p prea lesinata piesa asta de-o scoasara ei acuma... si la melodie si la versuri, za asa.... pai unde-i un "Nu am chef azi" sau un "... and I say Romania is my country...."sau macar un "Hotel Cismigiu"...
Nu sunt deloc de-aord cu tine...Nu mi se pare deloc "lesinata" asa cum o numesti tu!Este o piesa de dragoste si este o piesa superba pe de-asupra !Nu vreau sa ti-o spun cu rautate insa melodia asta e mai buna decat potzi tu sa o apreciezi!E o piesa muncita si facuta cu mult suflet la fel ca shi cele enumerate de tine mai sus...Inca o data ma pronuntz pro vv si le doresc sa fie la fel de profesionishti shi in continuare!:)
~Viatza e o continua dilema..nu stii cand sa optezi spre un lucru sau altul..si de fiecare data speri sa faci alegerea cea buna...Chiar si asa invatza sa ieshi din situatziile dificile cu zambetul pe buze pt ca altzii sa nu creada ca suferi...Astfel itzi va fi mai simplu!!~:)
It's curious,it's scandalous,do't be so furious,Life is bad joke don't take it serious,When i feel myself doublecrossed,no loss,Nothing can make me swollow my words...
It's curious,it's scandalous,do't be so furious,Life is bad joke don't take it serious,When i feel myself doublecrossed,no loss,Nothing can make me swollow my words...
- Dilematica
- Junior Member
Re: bof
Initial trimis de Draga
Da' n-avem nimic, frate, bravo lui - este un artist polivalent, tot respectu, da' pe cinstea mea :p prea lesinata piesa asta de-o scoasara ei acuma... si la melodie si la versuri, za asa.... pai unde-i un "Nu am chef azi" sau un "... and I say Romania is my country...."sau macar un "Hotel Cismigiu"...
Lesinata,ai?E o piesa de dragoste,ce vrei sa fie,havy metal?Dak e lesinata,dupa parerea ta, si ai chef de altceva asculta si tu dupa albumul nou Insuructia(1 si 2) si Cazarma si mai gandeste-te!
Good shit this is....mmmmm....
Chester chooses chestnuts,cheddar cheese with chewy chives.He chews them and he chooses them.He chooses them and he chews them...those chestnuts, cheddar cheese and chives in cheery, charming chunks
-
Sydney - Junior Member
Re: Re: bof
Initial trimis de edd4real
Lesinata,ai?E o piesa de dragoste,ce vrei sa fie,havy metal?
..dar tu nu ai auzit de guns'n roses ..whitesnake ... kiss ... etc... balade...
Frate, fiecare iubeste in stilul lui!!! ...
..nici mie nu-mi place sa iubesc la modul "lesinat" ...
..Si nici dragoste nu-mi place sa fac lesinat ....
...Decat lesinat mai bine alternat: pasional/ puternic..
..na ca ma faci sa-mi spun secretele de gigolo..

..Pe bune ..nici prea multa lesinatura nu e buna, dar nici prea multa violenta nu e indicata... Trebuiesc sa fie in balanta..
Ei bine, la VV ... balanta e net inclinata in partea lesinaturii... si se pierde echilibrul...
..Ma rog, daca vreti nu ma luati in seama...
-
dilematica o fi cu suflet facuta, nu zic nu, ca d-aia se numeste omu' ca-i artist :p da' nu-i pe sufletul meu... vorba lu' Bortzianu Si mi se pare si prea comerciala pentru VV - unde mai pui ca dupa ce-am vazut clipu' de tzashpe ori (la mine televizorul e deschis non-stop) a-nceput sa mi se acreasca, ceea ce demonstreaza pregnant precizarea de mai sus.
edd4ever Bre, mie-mi placea de VV pan-am auzit melodia asta - daca intr-adevar au melodii mai misto pe album, de ce naiba au facut-o pe-asta single? Au vrut sa ne atace la coarda sensibila...lol... da' pe fanii un pic mai "grei" in gusturi i-au dezamagit crunt si uit-asa am fugit ca potarnichile care-ncotro si n-am de gand sa le cumpar albumul asta... slaba alegere de melodie de dragoste... si monotona, ca asta ma omoara.... pai ia compara tu piesa asta cu "Scrisoare" de la Voltaj... care e tot cam fara chitari grele - da' e mult mai expresiva si desi am auzit-o de tot atatea ori ca si piesa VV, tot nu ma satur de ea.
Parerea mea... :t lol
edd4ever Bre, mie-mi placea de VV pan-am auzit melodia asta - daca intr-adevar au melodii mai misto pe album, de ce naiba au facut-o pe-asta single? Au vrut sa ne atace la coarda sensibila...lol... da' pe fanii un pic mai "grei" in gusturi i-au dezamagit crunt si uit-asa am fugit ca potarnichile care-ncotro si n-am de gand sa le cumpar albumul asta... slaba alegere de melodie de dragoste... si monotona, ca asta ma omoara.... pai ia compara tu piesa asta cu "Scrisoare" de la Voltaj... care e tot cam fara chitari grele - da' e mult mai expresiva si desi am auzit-o de tot atatea ori ca si piesa VV, tot nu ma satur de ea.
Parerea mea... :t lol
-
Draga - Junior Member
Am tot reascultat Epilog.Cam lalaie deh da' mere.Eu stiu...poate nu e asa de laudat piesa dra albumul zic eu k merita.De ce au facut-o single?Eu stiu...cine stie ce idei au si ei.Dupa Betia puteau sa scoat intr-adevar ceva mai frumos single.Da' deh...or fi vrut sa le alterneze.
Cat despre comparat VV cu Voltaj....adut-zi aminte ca atunci cand Voltaj kanta Albinutza si alte aberatii ,VV cantau Nu am chef azi si altele
PS:4ever,4real who the heck cares...
Cat despre comparat VV cu Voltaj....adut-zi aminte ca atunci cand Voltaj kanta Albinutza si alte aberatii ,VV cantau Nu am chef azi si altele
PS:4ever,4real who the heck cares...

Chester chooses chestnuts,cheddar cheese with chewy chives.He chews them and he chooses them.He chooses them and he chews them...those chestnuts, cheddar cheese and chives in cheery, charming chunks
-
Sydney - Junior Member
Pai da, albumul ala a fost super

PS - Bine, inte timp Voltaj s-au mai rafinat la texte... oricum, eu ma refream la sound.
-
Draga - Junior Member
Initial trimis de Draga
Pai da, albumul ala a fost superdin toate punctele de vedere. D-asta ma oftica Epilogu', ca parca isi bate joc de calitatile vocale si interpretative ale lui Chirila.
PS - Bine, inte timp Voltaj s-au mai rafinat la texte... oricum, eu ma refream la sound.
Albumul asta ultimul, a celor de la Vama Veche, ar putea concura lejer la cel mai bun album romanesc al anului. Si cred ca in mod normal ar putea sa si castige. Numai cum la noi nimic nu e normal.... Si mai ascultati mai oamenilor albumul si dupa aia comentati Epilogul. Eu zic ca pica super bine piesa la sfarsitul albumului, album care nu trebuie ascultat pe bucati (dar asta probabil ca stiti deja).
P.S. In legatura cu voltaj (actualul voltaj) e de tot KKtul. Pacat de ce a fost odata.
V-am pupat pe chelie! ;e
-
copiutzu - Junior Member
copiutzu daca piesele de pe albumul asta au o succesiune logica (am auzit ca spectacolul lor, de exemplu, a fost facut ca un musical - imi pare rau c-am fost fraiera si nu m-am dus
, macar de curiozitate, ca era ceva nou in peisaj), de ce primul single a fost "Epilog"?! Pare putin cam aiurea...

-
Draga - Junior Member
Da piesele de pe album au o succesiune logica.E un fel de scenariu.Prima data e o melodie numita Prolog.Dupa ea se succede viata lui Andrei Gavrila.Dupa ce termina liceul,cand pleaca in armata,viata la unitatea si toate cele si in sfarsit moare.Siu Epilog e destul de bine pusa la sfarsit.Poate dak o ascultzi pe single ti se pare lenesa.Dar per ansamblu e super!
-
Sydney - Junior Member
Da piesele de pe album au o succesiune logica.E un fel de scenariu.Prima data e o melodie numita Prolog.Dupa ea se succede viata lui Andrei Gavrila.Dupa ce termina liceul,cand pleaca in armata,viata la unitatea si toate cele si in sfarsit moare.Siu Epilog e destul de bine pusa la sfarsit.Poate dak o ascultzi pe single ti se pare lenesa.Dar per ansamblu e super!
Bre, hai c-o sa-mi iau si eu albumul, ca suna misto "prezentarea" :p da' cand o sa fiu mai in finante, asa ca nu va asteptati la analize de album prea curand... insa voi reveni :j
-
Draga - Junior Member
Initial trimis de Draga
Bre, hai c-o sa-mi iau si eu albumul, ca suna misto "prezentarea" :p da' cand o sa fiu mai in finante, asa ca nu va asteptati la analize de album prea curand... insa voi reveni :j
Asteptam cu interes comentariile tale...
PS: n-ai si tu 60 de mii sa-ti iei o caseta???
-
Sydney - Junior Member
Initial trimis de Draga
[b] copiutzu daca piesele de pe albumul asta au o succesiune logica (am auzit ca spectacolul lor, de exemplu, a fost facut ca un musical - imi pare rau c-am fost fraiera si nu m-am dus, macar de curiozitate, ca era ceva nou in peisaj), de ce primul single a fost "Epilog"?! Pare putin cam aiurea... [/B]
Primul single a fost BETIA si nu EPILOG. Asta e deja al doilea.
E cea mai comerciala piesa de pe album. Asa ca iti dai seama de ce a ales-o casa producatoare ca single.
V-am pupat pe chelie! ;e
-
copiutzu - Junior Member
Initial trimis de costk20blu
[oricum albumul asta mi se pare ceva mai deosebit ,desi tot ce face chirila&co e d3osebit
......daca ai o mica problema si asculti musika lui ai putea avea acelasi destin ca si eroul din piesele ......mda........
Totul depinde de tine si de arma din dotare. :p

V-am pupat pe chelie! ;e
-
copiutzu - Junior Member
Curios.
A socat pe multi cu: "Am sa-mi trag un glontz in cap...."
Probabil ca nu eram pe aceeasi lungime de unda si de-aia n-am remarcat... :p
Sau poate piesa in sine n-a reusit sa-mi atraga atentia prea mult... cine stie? e un mister ...

-
Draga - Junior Member
28 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii