"Profetii Despre Trecut" - Talk Show

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

"Profetii Despre Trecut" - Talk Show

Mesajde eyewitness » Mar Mai 27, 2003 10:14 am

-buna seara stimati telespectatori. in cadrul emisiunii de astazi "profetii despre trecut" , l-am invitat in studioul nostru pe nimeni altul decat dl acad prof dr ing balbailiu borcan, marele savant roman de aura planetara, om politic recunoscut in toata lumea,participant activ la evenimentele definitorii ale secolului 20, evenimente ce au schimbat istoria planetei, si care la cei 93 de ani , ne va impartasi din experientele ,trairile si laborioasa-i activitate.

- buna seara dle profesor si bine ati venit la emisiunea noastra
eyewitness

Mesajde SOD » Mar Mai 27, 2003 10:20 am

buna seara,atat dumeavoastra cat si telespectatorilor.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde eyewitness » Mar Mai 27, 2003 10:30 am

- dle profesor permiteti sa spicuiesc putin din vasta dvs biografie. v-ati nascut in 1910 in frumosul si cochetul orasel harlau unde ati urmat scoala generala si liceul. talentul si inteligenta dvs demonstrata din primii ani v-au propulsat in numai 6 ani spre academia de studii politice si economice devenind student in primul an inca de la farsta de 12 ani. v-ati mutat cu acea ocazie in campusul universitar de la pascani, una dintre cele mai importante universitati din lume la concurenta cu oxford si sorbona. in 1922 la numai un an de la infiintarea partidului comunist roman, ati publicat prima carte " rolul maselor in determinarea volumelor" o usturatoare satira la adresa crescatorilor de viermi de matase. stim cu totii de impactul social al cartii la acea vreme. unii telespectatori ne-au intrebat:

- dle profesor care au fost repercursiunile pe care le-ati avut de suferit la aparitia acestei carti?
eyewitness

Mesajde SOD » Mar Mai 27, 2003 10:50 am

ei,a fost un moment glorios ,atat pentru mine cat si pentru masele asuprite.cartea s-a dorit a fi un bici pe spatele celor ce cresteau viermi de matase din care se facea matasea pentru hainele asupritorilor,in timp ce masele nu aveau ce manca.dupa cum stiti,in acea vreme,breasla crescatorilor de matase era foarte dezvoltata si era condusa de celebrul activist de partid,Duduianu Leopold.acesta era proprietarul unor intinse livezi de duzi,iar crescatoria sa se intindea pe mai multe sute de hectare,la el muncind zi si noapte nu mai putin de 10.000 de oameni.acestia erau privati de orice liberatate,nu aveau drept la concediu sau la sindicat,du aveau libere,pauza de masa sau alte facilitati ale epocii moderne.
atunci,in plina criza,am aparut eu.dupa publicarea cartii,care a devenit ca o biblie pentru bietii muncitori,am fost arestat.se pare ca ordinul a venit de sus,de la bucuresti.ajuns in beciurile inchisorii de la Copsa Mica,a inceput calvarul.in primele 5 luni am fost obligat sa traiesc fara mancare,singurul aliment fiind cerneala,pe care eram obligat s-o beau.apoi au inceput interogatoriile.
- care este asemanarea dintre un vultur si o cartitza?ma intreba seful de garnizoana.
- ambele merg pe sub pamant,cu exceptia vulturului!raspundeam eu,in bataie de joc.
si incepea bataia.ma bateau din orice pozitie,la orice ora din zi si din noapte.am patimit multe,timp de 5 ani.
intr-o zi,totul s-a schimbat.am fost invitat in biroul sefului,unde am fost servit cu o cafelutza si un domn pe care nu il cunosteam mi-a comunicat ca mi s-a facut o mare nedreptate si ca voi fi eliberat imediat,deoarece revolutia populara detronase guvernul aservit breslei crescatorilor de matase.astfel,cartea mea imi rapise 5 ani dn viata dar si declansase marea miscare populara.
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde eyewitness » Mar Mai 27, 2003 11:02 am

-intr-adevar dle profesor multa suferinta ati indurat...

-dle profesor dupa cei 5 ani petrecuti in puscarie v-ati continuat studiile fiind reprimit la universitatea din pascani pe care ati absolvit-o ,magna cum laudae in 1930...atunci a fost momentul debutului dvs in diplomatie. la terminarea studiilor ati primit numeroase oferte de functii si slujbe din cele mai diverse. dvs in schimb ati acceptat o oferta pe cat de surprinzatoare pe atat de ciudata. ati plecat in birmania si ati devenit consilierul principal al presedintelui birmaniei in problemele pescuitului la rapitor. stim ca birmania se confrunta la acea vreme cu o acuta criza economica si totusi dvs , ati reusit in mai putin de 3 ani sa salvati economia birmaneza, astfel ca birmania s-a trezit peste noapte cu o criza de supraproductie la rapitori. foarte multi telespectatori ne intreaba cum ati reusit sa scoateti din faliment o tara in mai putin de trei ani ? care au fost metodele pe care le-ati folosit?
eyewitness

Mesajde SOD » Mar Mai 27, 2003 11:20 am

de ce birmania?deoarece baiatul cel mare al presedintelui birmanez fusese coleg cu mine la universitatea din pascani,inainte sa fiu arestat.in timpul detentiei mele el si-a terminat studiile si cand am fost eliberat imediat am primit oferte de la guvernul birmanez.statul roman a fost deacord si iata-ma ajuns consilier in birmania.
cand am ajuns acolo,tara era in colaps economic.poporul nu avea ce manca,dar mai ales nu avea ce bea.am inceput cu rezolvarea acestei probleme,invatandu-i pe localnici sa-si construiasca alambicuri de alama si de cupru pentru a putea obtine o productie buna de tuica si palinca de mandarine si banane.incet,incet,productia de alcool a devenit monopol de stat iar exporturile au crescut fantastic.tuica de mandarina este foarte buna si in curand 95% din populatia tarii detinea cel putin un alambic.in consecinta,toata lumea umbla beata crita.mi-am dat seama ca poporul trece iar printr-o perioada grea si am incercat sa dezvolt si ramura alimentara.dar tara era lipsita de resurse.singura solutie era pescuitul,birmania neducand lipsa de luciu de apa.in prima faza am comandat o flota de pescadoare la santierul naval de la cluj,in acest fel ajutand si statul roman sa mai castige un ban.cand flota a ajuns in birmania,m-am ocupat personal de angajarea si instruirea personalului de pe vase.am ales oameni,toi unul si unul.niste zdrahoni de 1.50,plini de putere.dupa ce echipajele au fost facute,am iesit in larg,eu insumi fiind la timona vasului amiral.am hotarat sa ne axam pe pestele rapitor,deoarece acesta are carnea alba si este mai gustos.zeii au tinut cu noi si capturile erau pur si simplu fantastice.au aparut si industriile auxiliare,fabrici de conserve,fabrici de navoade,etc,etc.economia s-a ridicat ca si pasarea phoenix,din propria tarana.birmania a devenit exportatorul numarul unu de conserve de baracude in sos tomat si ulei de migdale.
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde eyewitness » Mar Mai 27, 2003 11:45 am

-foarte interesant dle profesor. iata ca inca una din dilemele istoriei s-a risipit

-dle profesor, dupa ce ati pus economia birmaniei pe picioare ca sa zic asa , ati plecat in nepal unde iar ati acceptat o functie destul de interesanta dar si ciudata in acelasi timp. ministrul apararii si consilier prezidential in probleme de fizica atomica. multe din stirile vremii speculau ca ati fost numit de catre presedintele nepalez seful cercetarii si dezvoltarii in producerea bombei atomice. in plus ,sunt stiri certe ca albert einstein v-a vizitat la katmandu in cateva randuri si ca ati devenit in cativa ani f buni prieteni. ziarele locale chiar mentionau de orgiile pe care le faceati cu localnicele la localul al carei patron erati "la bomba atomica" de unde si numele unei bauturi traznet care se mai bea si in zilele noastre in localurile selecte "bomba atomica sunshine"
in cativa ani ati reusit sa-i puneti pe tava presedintelui nepalez bomba...telespectatorii intreaba

-care este motivul ca nepalul nu a folosit si nici nu a avut de gand sa o foloseasca vreodata ?
-unele zvonuri ar indica ca bomba era ceva mai speciala cu o mare putere de distrugere
-tot unele surse din acea vreme speculau faptul ca presedintele nepalez a ordonat unei echipe speciale de serpasi sa duca bomba pe varful everest iar englezul hillary in 53 a escaladat everestul tocma sa elucideze aceasta dilema. e adevarat?
eyewitness

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii