Initial trimis de vladonne
Tzin sa te contrazic. Nu bonney M este prima trupa creata de produceri.
Wow! Habar n-aveam de treaba asta. Multumesc pentru informatie. Nu-mi displac Monkees, dar oricum sa nu ajunga "Strawberry Fields Forever" decat number two din cauza lui "I'm a Believer" (singurul single Beatles de dupa "Love Me Do" care n-a fost Number One, fara a pune la socoteala astea din nouazeci si) a fost cam shitty...
Tzin sa te contrazic shi aici. Daca vrei riff-uri shi variatziuni pe tema data, atunci te trimit tot prin anii '60. Cauta bine in arhive Iggy & The Stoogers shi mai ales MC5. In timp ce unii puneau bazele punk-ului, ailaltzi puneau bazele Heavy Metal.
Eu vorbeam de chestii mai specifice - sound-ul chitarii lui Eddie van Halen in "Jump" este identic cu cel al lui Gilmour in "Run Like Hell", iar riff-ul e o variatie minora. Probabil acelasi efect or something. Ca Floyd n-a inventat genul o stim cu totii, ce dracu, au fost si Deep Purple inainte, si Black Sabbath...
De la Stooges am retinut doar primul album, "Raw Power" cu fiecare ascultare mi s-a parut din ce in ce mai enervant, iar "Fun House" l-am ascultat doar o data. Ca gen, sunt de acord ca punk-ul de acolo se trage, si ca si anumit stil de riff-uri (modul "primitiv" de a canta la chitara al lui Appleton) au influentat pe multi. Nu stiu nimic de MC5, am gasit intamplator o pagina cu recenzii la site-ul lui Starostin si cred ca atunci am auzit prima sau a doua oara de ei.
Povestea se intampla in '66-'68, pe vremea cand oamenii veneau la San Francisco shi se asigurau inainte ca au ceva flori in par.
"Every town must have a place where phoney hippies meet/Psychedelic dungeons popping up on every street"
No offence meant to any (true) hippie...
La faza asta itzi dau dreptate, deshi mie mi-a placut Division Bell
Mie imi suna ca un cash-in flagrant, si l-am tot ascultat.
Inca odata suntem de acord. Discutziile despre vremea de afara pot fi tare plicticoase daca nu eshti de meserie
Pai, daca era sa discutam _numai_ de Andre toata ziua murea forum-ul asta (cel putin calitativ)...