Nu stiu de ce incercati sa impartiti rockul romanesc in categorii cat mai 'principale', de genul "rockul romanesc esde de 2 feluri : asta nou care e de kkt si ala vechi care a intrat intr-o faza moarta".
Sa fim seriosi, asa ceva nu exista, rockul care se canta acum ar putea fi impartit in cateva catgorii, toate destul de diferite din multe privinte iar rockul care vine mai de demult (nu-i spun vechi), ala se imparte in zeci de curente, stiluri si perioade. Ca sa nu mai vorbim de exceptii, care sunt destul de importante.
Si o sa ma rezum la ce s-a spus despre muzica mai veche ("incepand cu Phoenix si terminand cu Holograf...toate si-au dat duhul" / parca asa suna).
1. Phoenix si Holograf nu au nimic in comun; de asemenea mai sunt zeci de formatii cu stiluri diferite care au facut 'istorie' in rockul romanesc - Rosu si Negru, Sfinx, Iris, Cargo, chiar si Timpuri noi sunt doar cateva.
2. Cand am postat vis-a-vis de M.S. lumea nu a inteles decat partea cu 'ce canta o formatie numita Voltaj acum 10 ani' (care poate trebuia sa mentionez totusi nu are nimic in comun cu cea din prezent - stil si componentza);
Phoenix si M.S. mi se par 2 formatii a caror muzica in prezent nu are nimic in comun cu stilul vechi si monoton gen Holograf desi canta de 40/respectiv 20 ani.
Si aici as atinge pct.3 - Phoenix nu mai canta in stilul care i-a consacrat (stil prin care fac referire la mai multe genuri abordate din 60 pana in 90); dc nu ati avut curiozitatea sa puneti mana pe un album, aflati ca aceasta formatie nu a murit! Asta nu inseamna ca o sa vedeti videoclipuri la Atomic, dar exista concerte extraordinare, care fac mult mai mult.
Concluzia ar fi : nu mai bagati tot intr-o oala, ca ati fi ca aia care l-au ales pe Banica la 'best Pop' sau Simplu la 'best boy-band'.
!
3 mesaje
• Pagina 1 din 1
Ai mare dreptate si ai acordul meu in ce priveste M.S.
Mie nu-mi convine un lucru in mesajul tau si anume rock-ul asta tanar.
Ca tot in jurul nostru si muzica se schimba, mesajele prind alta forma si se desprind o multime de stiluri.
Ce vreau eu sa spun este ca muzica asta "noua" nu e chiar egala cu zero, si cred ca nu gresesc cand spun ca si Timpuri Noi ar putea fi incadrati la rock tanar, stilul lor e diferit de Phoenix, Iris, Rosu si Negru, etc.
Mie nu-mi convine un lucru in mesajul tau si anume rock-ul asta tanar.
Ca tot in jurul nostru si muzica se schimba, mesajele prind alta forma si se desprind o multime de stiluri.
Ce vreau eu sa spun este ca muzica asta "noua" nu e chiar egala cu zero, si cred ca nu gresesc cand spun ca si Timpuri Noi ar putea fi incadrati la rock tanar, stilul lor e diferit de Phoenix, Iris, Rosu si Negru, etc.
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
-
Zgubilici - Junior Member
3 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii