mailuri de kterink

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

mailuri de kterink

Mesajde katka » Mie Aug 31, 2005 11:09 pm

am primit mai de mult un mail, cum k as fi castigat 500.000 euro la loteria din olanda si trebuia sa validez datele in 30 de zile. tzeapa, l-am citit in a 31-a zi. :))
intrebarea mea este: de unde vin toate aceste mailuri?
"ati castigat ...", "va rog sa ma ajutati sa ... (ex: sa-mi transfer banii in alta tara prin contul dvs)" etc. virusi nu cred k sunt, k am firewall si alte programe. si deci? cine sta sa inventeze atatea chestii si care-i scopu? k eu m-am plictisit de kte tre sa sterg in fiekre zi.

ps:kre-i cel mai aiurea/traznit/funny mail d genu asta p kre l-ati primit
katka
Junior Member

Mesajde Crazy Babe » Joi Sep 01, 2005 4:46 pm

is cu scopu de a prinde fraierii si sa le fure identitatea... sunt unele la care daca dai reply te trezesti ca te taxeaza in plus la factura de telefon sau daca esti fraier si le dai codu numeric personal sau date din astea importante ai belit prazu de tot.. iti distrug cu totu istoria de credit si nu-ti mai vinde nici naiba apoi case masini sau chestii de-astea pe credit...
Some people are like Slinkies...not really good for anything, but you still can't help but smile when you see one tumble down the stairs.
Crazy Babe

Mesajde stefan » Vin Sep 02, 2005 8:21 pm

Da si tu un google dupa "email scam lottery", de exemplu, o sa afli neste chestii utile. Site-urile specializate pe IT au tot scris despre asta, dar deh, average (l)useru nu prea citeste asa ceva.

Mai demult erau niste nenea din Nigeria (desi poate Botswana ar fi fost o locatie mai adecvata :D - domle, am un milion de pula de dat) cu bani multi de transferat, comision gras, etc. Asta e o alta variatie pe tema respectiva.

Uite niste prezentari, gasite dupa un google rapid:
http://www.snopes.com/crime/fraud/lottery.asp
http://www.crimes-of-persuasion.com/Nigerian/lotteries.htm
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii