Voi cei cu "Melodiile copiate"

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Voi cei cu "Melodiile copiate"

Mesajde roger » Mie Apr 10, 2002 8:02 pm

Mai,oameni buni!
Inteleg si subscriu la initiativa celor care demasca furturile din muzica.Dar ce a aparut pe acest site mi se pare ca sare calul.
Si anume,cu surle si cu trimbite se anunta ca A.S.I.A. au o piesa copiata dupa Compact-vai,ce tragedie!!!!
Domnilor care se presupune ca sunteti atit de cunoscatori incit sa intretineti un site ca asta,as vrea sa va aduc la cunostinta urmatoarele:
Desi nu dau doua flegme pe A.S.I.A.(din Romania,sa nu ma intelegeti gresit),piesa in cauza fiind compozitia lui Ordean iar cea de la Compact asijderea,se ajunge la concluzia ca Ordean s-a autocopiat!!Nu credeti ca e exagerat?Poate nu e clara notiunea de copiere.Daca el e compozitorul,poa'sa-i dea piesa si lui bunica-sa!
Pe de alta parte ar fi bine sa consultati intii pe discuri cine e autorul piesei,poate sunt declarati.
Altfel,ajungem in situatia in care sa consideram albumul live al celor de la Dream Theatre(na,ca am uitat numele) un furt grosolan deoarece au numai cover-uri.
roger
Junior Member

da, e putin adevarat

Mesajde Zgubilici » Joi Apr 11, 2002 9:03 pm

e excelent ca cineva a avut intiativa asta sa demascheze furaciunile, dar in unele cazuri nu a fost vorba de cover.
daca pe album scrie cine si unde a iesit cu varianta originala se incadreaza la cover!
si sunt multe exemple pe site.
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
Zgubilici
Junior Member

Mesajde dinu » Joi Apr 11, 2002 10:42 pm

Pai atunci sa schimbam titlul din "melodii copiate" in "melodii fara valoare". Asa cred eu ca ar fi corect dtpdv.
dinu
Junior Member

Mesajde gerula » Joi Apr 11, 2002 11:14 pm

S-ar putea sa zici bine dar asta nu inseamna ca daca pe un disc cu Adi de la Vilcea vei auzi piesa Yesterday cu un text despre parai si Mertane si ar scrie ca-i a lui ,nu ar avea valoare muzicala "per se".
Pe de alta parte nu inteleg de ce isi bate lumea capul chiar asa de mult cu piesele preluate ,copiate sau cum vreti voi,cind aproape nimeni nu discuta de muzica ok care,credeti-ma inca se mai face.
Daca o trupa mai mult sau mai putin cunoscuta cinta un cover,asta inseamna ca,teoretic isi adice contributia in a releva o alta valenta a piesei.Sunt notiuni extrem de diferite si ar trebui sa nu cadem in capcana de a nu vedea padurea din cauza copacilor.
Asta e un site de muzica,nu de politie.Doar daca admitem ca politistii au un QI mai scazut si nu au discernamint.
gerula

Mesajde dinu » Joi Apr 11, 2002 11:21 pm

Sunt si eu curios... ce inseamna "Valoare muzicala per se" si cate feluri de valoare muzicala exista... si ce valoare are yesterday cantata de Adrian Copilu Care Oricum N-ar Intelege O Boaba Ca Nu Vorbeste Engleza Minune
dinu
Junior Member

Re: Voi cei cu "Melodiile copiate"

Mesajde DrSlam » Vin Apr 12, 2002 12:59 am

Initial trimis de roger
... cu surle si cu trimbite se anunta ca A.S.I.A. au o piesa copiata dupa Compact-vai,ce tragedie!!!!
Domnilor care se presupune ca sunteti atit de cunoscatori incit sa intretineti un site ca asta,as vrea sa va aduc la cunostinta urmatoarele:
Desi nu dau doua flegme pe A.S.I.A.(din Romania,sa nu ma intelegeti gresit),piesa in cauza fiind compozitia lui Ordean iar cea de la Compact asijderea,se ajunge la concluzia ca Ordean s-a autocopiat!!Nu credeti ca e exagerat?Poate nu e clara notiunea de copiere.Daca el e compozitorul,poa'sa-i dea piesa si lui bunica-sa!...

1. Nu a fost anuntata copierea cu "surle si trambite". Pur si simplu a aparut ca o noua piesa in rubrica "melodii copiate".
2. Stim lucrurile explicate cu atata grija de tine si nu stiu daca e scuzabil. Asa poate sa ia tot dicul Compact si sa le faca album celor de la ASIA, nu? Oricum, nu asta e problema, cred ca faptul ca am scris "cover" ar fi trebuit sa te edifice asupra faptului ca suntem in cunostinta de cauza....
(vezi http://www.muzicabuna.ro/copiate.htm)
DrSlam has left the building!
DrSlam
Junior Member

Re: Re: Voi cei cu "Melodiile copiate"

Mesajde roger » Vin Apr 12, 2002 7:50 am

Uite ce cred eu:
1.Chestia cu surle si trimbite poate e exagerata.Exagerata mi se pare si atentia care i se da unei trupe ca A.S.I.A. si iaca sunt si eu vinovat.
2.Faptul ca stii sa scrii cuvintul"cover" si poate chiar stii ce inseamna nu e un motiv de a confunda plagiatul cu alte subspecii.
De ce nu sunteti atit de vehementi in privinta numelui de A.S.I.A?
Asta e un cover sau ce?Sau ti-o imaginezi pe Irina cintind "Sole survivor"?
roger
Junior Member

Mesajde Rolf » Vin Apr 12, 2002 12:09 pm

Apropo de vorbit de muzica buna, uite ce cred eu ;) : barfe pentru asta este, pentru carcoteli si demascari, pentru alte muzici sunt alte sectiuni ale forumului.
Rolf
Junior Member

mda ...

Mesajde vision » Dum Apr 21, 2002 6:56 am

ba ce nu inteleg eu este ce dreq va bateti atata capu pentru cateva melodii ... nici melodii ca de fapt sunt copiate doar instrumentalele ... ma si inerveaza cand vad atata scandal pt chestia asta.
vision

DAAAAA

Mesajde roby2002 » Sâm Apr 27, 2002 10:29 am

mi se intampla deseori sa aud doar inceputul de negativ shi sa cred ca e melodia staina pe care am scultat-o mai de mult shi sa cinstat ca defapt este o melodie ro. care a copiat "backgroundul"
I AM / Roby_13 \ beleve me

i will come after your blood if you don't .....!!!!!!

roby2002@myx.net
roby2002
Junior Member

Shi eu am impresia...

Mesajde Aurolacul » Sâm Apr 27, 2002 1:08 pm

La cam toate melodiile romanesti de pe Atomic am impresia ca le-am cam auzit altundeva. Paranoia. Este o melodie de la BUg Mafia - La Vorbitor, care o canta la "The Matrix" cred ca mafia a copiat melodiac aia sincer.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii