spaga, pilele si alte traditii autohtone

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

spaga, pilele si alte traditii autohtone

Mesajde tre » Lun Iul 08, 2002 12:59 am

deschid un thread care nu are legatura numai cu muzica ci mai mult cu starea de fapt de pe pe la noi.
daca chiar nu se poate pe acest forum atunci o sa rog moderatorii sa steaga threadul.

as vrea ca aici sa discutam cam pana unde ar putea un om (tanar), relativ integru la minte si cu o doza de demnitate in limitele normalului, sa mearga cu spaguitul. tanar pentru ca noi, astia juni, n-ar trebui sa ne complacem in chestiile astea. mai greu e atunci cand depinzi de dobitocul(a) caruia/careia tre sa-i dai spaga.

am sa incep cu o intamplare relativ insignifianta. cica trebuia sa ma duc la secretariat sa-mi scot adeverinta pt. armata. m-am dus, am depus cererea si am intrebat cand sa vin, mi s-a raspuns 'in cateva zile ca nu se poate totul asa repede'. eu si-asa eram in intarziere cu vreo 2 saptamani si aveam nevoie foarte urgent de adeverinta aia. nu aveam de unde sa stiu ce-nseamna 'cateva zile', ca urmare a 2-a zi m-am dus cu pachetelul de cafea la madam secretara care, la randul ei, nu numai ca mi-a eliberat adeverinta dar mi-a vorbit si foarte frumos, invitandu-ma sa iau si loc.

acum, varianta 1: daca nu dadeam pachetelul de cafea as fi avut probleme cu armata (amenda/venit la usa/etc) + pierdere de timp.
varianta 2: am dat o mica atentie, am rezolvat si repede si comod.

evident ca nu e normal ce-am facut eu, secretara fiind platita pentru chestiile astea, iar cazul de fata e unul fericit, am avut de-ales intre a pierde si a nu pierde timp.....
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Re: spaga, pilele si alte traditii autohtone

Mesajde onasis » Lun Iul 08, 2002 3:42 am

Suntem un neam tolerant, ca sa nu zic neputincios...aflam despre asta de pe bancile scolii generale, cand mioritza carcotasa ii spune ciobanasului c-o s-o ia in goarna, iar el altceva mai bun nu are de facut, decat sa stea cu mainile in san si sa-si elaboreze un scenariu plangacios, despre propria-i moarte...stare de fapt, nu? In termeni biblici, poate mai avem scapare: "caci a lor va fi imparatzia cerurilor...", adica a celor saraci cu duhul...si nu e vorba de prosti, neaparat...
onasis
Junior Member

da...bun subiect.

Mesajde dadius » Lun Iul 08, 2002 7:14 am

chestii din astea se intampla la tot pasul si nu ai ce face.sa vezi cat am dat eu in armata.in primul rand ca sa fac armata la Resita (my home town) si in al doilea rand ca sa ma lase cat mai des acasa.Oricum Doamne' ajuta ca a trecut si armata asta imputita.cate despre coruptie si mita: Cred ca nu vor oprite niciodata.

Sad But True
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Mesajde Kayla » Lun Iul 08, 2002 6:59 pm

Ce pot sa spun, inafara de faptul ca nu sunt deloc de acord cu spagile, pilele si toate chestile astea?

:a Tot ce pot face este sa spun ca cea mai buna metoda de a ajunge sus este prin propriile puteri!
Kayla

Mesajde Baluba » Lun Iul 08, 2002 8:32 pm

Initial trimis de Melutza
:a Tot ce pot face este sa spun ca cea mai buna metoda de a ajunge sus este prin propriile puteri! [/B]

Esti naiv(a). La momentul actual in Romania nu poti sa faci nimic fara spaga oricat de bun esti.

Pentru tipul cu cafeaua: mergea si cu copie dupa carnetul de student. :(
Stii ca s-a nascut un om destept cand vezi prostii ca se-aduna sa-l doboare.
Baluba
Junior Member

Mesajde tre » Lun Iul 08, 2002 11:58 pm

Initial trimis de Baluba

Esti naiv(a). La momentul actual in Romania nu poti sa faci nimic fara spaga oricat de bun esti.

Pentru tipul cu cafeaua: mergea si cu copie dupa carnetul de student. :(

baluba initial am vrut sa ma duc direct cu carnetu, fara copie fara nimic, dar mi s-a spus ca-mi trebuie adeverinta.

dadius eu ma refeream la chestii care trebuie facute, nu la favoruri. mie chiar imi trebuia cacatu ala de adeverinta.

onasis da e deranjant uneori sa ti se tina 'lectii de viata' de catre cei cu situatie materiala mai putin buna, cum se descurca ei si bla bla. eu nu m-am apucat nici de afaceri cu telefoane, nici cu ghiuluri sau ce se mai poarta.
in alta ordine de idei, chiar nu se poate face nimic? mai au putin si pun la intrare o hartie cu 'tarifele', iar nesimtirea e la cote maxime.
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Mesajde Kayla » Mie Iul 10, 2002 3:56 pm

Oi fi naiva, dar sunt corecta! Sigur, imi dau seama ca nu se mai poate sa faci ceva fara chestii de astea, dar, asta e!:a
Kayla

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii