alea - alea ...

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Mesajde bhuttu » Lun Iul 22, 2002 10:25 pm

Ba, la cat de treaza e mandria de roman in mine in ultima vreme, as avea multe de spus, da' pentru ca momentan n-am chef, va arunc un citat din Paunescu sa-l molfaiti inainte de culcare: "N-avem cum ne supara pe brazda/ Nu putem sa importam popor/ Miorita murmura la stani/ Si suntem, de-a lungul si de-a latul/ Nici mai mult nici mai putin:romani."
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Re:

Mesajde Eve » Mar Iul 23, 2002 5:45 am

Initial trimis de tre cool

da pai asa se-ntampla. de ex. profu' caruia i-am dat spaga sa ma treaca mi-a tinut si discursuri principiale despre ce tre' sa fac si sa dreg. inainte de asta nu se uita nici cu curul la mine, era o atitudine generala fata de studenti, n-avea ceva cu mine in mod special.

de ce generalizeaza romanul? probabil ca asa l-a invatat regimul 'de trista amintire', sa generalizeze, sa aplice aceeasi regula de cat mai multe ori posibil, cazurile exceptionale trebuie eliminate, e mai simplu sa fie eliminate, de ce sa se elaboreze noi reguli pt. a veni in ajutorul.....pardon, pentru fiecare 'nebun' din tara asta?

de ce o noua revolutie? nu stiu, ca sa ne aflam in treaba poate, ca sa speram din nou, ca sa facem revolutia ca lumea de data asta, nu pe principiul loviturii de stat.........

aiurea, gandeste-te cí£ oricat de multi ar participa la un asemenea "eveniment", ar ramane tot o mana de insi care sa isi aroge meritele si drepturile. mai degraba ne-ar ajuta o revolutie industriala, tre cool. :) cat despre restul, precum povestea cu proful tau, mhm, aia e pur si simplu ipocrizie. si sigur nu ne e definitorie exclusiv noua, e universal valabila.

bhuttu, iarta-mi indrazneala, dar a citi despre cum suntem noi de romani, in scrierile lui Adrian Paunescu, este -pentru mine- cireasa amara de pe tortul ipocriziei absolute, intruchipata in acel poet.
I`ll take my chances cause God stopped keeping scores.
Eve
Junior Member

Re: Re:

Mesajde tre » Mar Iul 23, 2002 11:04 pm

Initial trimis de Eve

aiurea, gandeste-te cí£ oricat de multi ar participa la un asemenea "eveniment", ar ramane tot o mana de insi care sa isi aroge meritele si drepturile. mai degraba ne-ar ajuta o revolutie industriala, tre cool. :) cat despre restul, precum povestea cu proful tau, mhm, aia e pur si simplu ipocrizie. si sigur nu ne e definitorie exclusiv noua, e universal valabila.

bhuttu, iarta-mi indrazneala, dar a citi despre cum suntem noi de romani, in scrierile lui Adrian Paunescu, este -pentru mine- cireasa amara de pe tortul ipocriziei absolute, intruchipata in acel poet.

poate ca acei insi vor fi cei care 'trebuie'.
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Re: mmm....

Mesajde vladonne » Lun Iul 29, 2002 1:42 pm

poate ma lamureste si pe mine cineva prin ce este caracterizata atitudinea "tipic romaneasca" si cum se manifesta ea. pentru ca suntem tentati la tot pasul sa dam vina pe aceasta atitudine; e cel mai simplu sa generalizam. pe de alta parte, inteleg sa criticam o asa numita "atutudine tipic romaneasca" DACA ar exista si alte atitudini, de gen "tipic marocana" sau "tipic frantuzeasca", la care sa ne raportam si sa fim siguri ca a noastra e mai josnica.

Nu shtiu daca atatitdinea tipic romaneasca este cea mai josnica, shtiu insa ca atatitudinea romaneasca de vreo doua shi mai bine decenii este :"merge shi asha". Aceste 3 vorbe practic au devenit un imn natzional , alaturi de o alta propozitzie foarte nociva :"nu e vina mea/noastra". Cum se manifesta ea, e lesne de constatat. Ia sa ne gandim putzin ....Suntem in tzara
in care o putoare alde Dolanescu, sau shi mai elegant - Irina Loghin, depashindu-shi cu mult prea mult atributziile s-au bagat in Parlament, un loc despre care nici nu cred ca shtiau ca exista. Nici un strop de luciditate, nici un strop de conshtiintza. "Las' ca merge shi asha, ne-om descurca noi" Nu ? shi o vad pe coana Loghin zicand ca FMI ar trebui arestat. Asta e atitudinea tipic romaneasca. Shi exemplele ar putea continua.

oare n-ar fi corect sa ne oprim de la a mai generaliza, mai ales cand vorbim depsre noi insine? "Sanie cu zurgalai", vladonne, este unul din prea putinele exemple despre cat de buni suntem.

Unul dintre exemplele ultimilor 40 de ani. Din fericire pentru orgoliul nostru ranit avem oameni care chiar au influentzat cursul istoriei mondiale. E drept ca nu neaparat dpdv muzical. Cu toate ca in filme de mare marca shi cu actori de prima mana gasim coloane sonore romaneshti, care culmea ! au facut cariera la ei. (Btw, ai urmarit vreo data un generic de film sa vezi cate nume romaneshti recunoshti ? )
Sa nu uitam ca avem un Vladimir Cozma, despre care maestrul Michel le Grand a avut numai vorbe de lauda. Sa nu uitam ca avem un Decebal Badila, desre care insushi Pattitucci a vorbit numai de bine, shi care pentru moment preda la conservatorul al mai mare de la nemtzi. Shi lista poate continua. Crede-ma, nu e deloc scurta. Treaba e ca e musai sa ii laude intai altzii, dupa care sa facem shi noi pieptu' mare shi sa ne mandrim ca nishte tampitzi - baaaaaa, ashtia e romani d'ai noshtrii. Shi asta tot "atitudine tipic romaneasca" este.
Same shit, diffrent day...
vladonne
Junior Member

Mesajde tre » Mar Iul 30, 2002 4:58 am

vladonne, ce pot sa zic, de-acord cu tine..... dar, o constatare/intrebare: de ce majoritatea romanilor consacrati in diverse domenii se afirma peste hotare si nu aici?
povestea cu oportunitatile nenumarate de care dai fix dupa hotarul tarii o cam stiu... dar chiar nu exista alta varianta? chiar n-are nimeni acel curaj (nebunesc) sa incerce sa se afirme aici in tara?
exista posibilitatea ca chestia asta cu afirmatul sa se rezume doar bani?
poate ca vremea eroilor a trecut si sunt eu batut in cap... va rog sa ma scuzati, iar am luat-o razna.

ce-i aia atitudine 'tipic romaneasca'? am impresia c-am mai zis-o. in fine, cum ai zis tu vladonne, poate ca multi s-au obisnuit sa caute vinovatii pentru diversele esecuri. 'greaua mostenire', 'din cauza ... n-am putut sa ...' sau 'atitudinea tipic romaneasca'. si revin cu intrebarea de-a dreptul desantata: chiar e imposibila afirmarea la noi in tara?
tre
Junior Member

Mesajde vladonne » Mar Iul 30, 2002 11:46 am

[quote]Initial trimis de tre cool
[u... dar chiar nu exista alta varianta? chiar n-are nimeni acel curaj (nebunesc) sa incerce sa se afirme aici in tara?

Shi iata cum aproape ca ai pus punctul pe i. Sunt destui nebuni care au curajul aici in tzara, insa in marea majoritate a cazurilor se lovesc de un "inginer" care face ochii mari shi idignat pana la apoplexie exclama :"Cinea mai vazut baaaaa asha cevaaaa ? Du-te baaaaaaa d'aici ! " Shi pana la urma omu' se duce. In alta tzara.

exista posibilitatea ca chestia asta cu afirmatul sa se rezume doar bani?

Nu ! Nu neaparat ! Daca ceea ce le-a cacat mintea insa le aduce shi bani, e super. Cunosc destui tzicnitzi, care pentru un salarui ca aici, dar conditzii ca acolo shi-ar 10 ani din viatza.
De pilda, un mic exemplu - nu shtiu ce model de Mercedes din anii '60 a fost retras de pe piatza pt ca nu avea stabilitate. Un "nebun" de vecin de-al meu, bolnav de mashini de epoca, a facut rost de un jaf, l-a facut frumos shi s-a gandit shi care era problema shi a descoperit ca daca pui arcurile invers, mashina are stabilitatea care ar fi trebuit sa o aiba un Mercedes. Shi a pus mana pe o foaie de hartie shi un pix shi le-a scris de inventzia lui. Chiar daca a venit vreo 20 de ani mai tarziu, aia de la Mercedes i-au dat nu shtiu cate mii de marci, o scrisoare de multzumire shi la fiecare model nou, primeshte o macheta a mashinii respective.
Shi asta e un exemplu banal. Gandeshte-te ca ar imbunatazii un SLK , cam care ar fi recompensa...In principiu ala de la ei care face ochii mari shi zice "baaaa, cine a mai vazut asha ceva?", complteaza cu "da' hai sa vedem, daca nu cumva ai tu dreptate..."
"Baaaaaa, da' cine a mai vazut asha ceva ?" e parte integranta, fara de care nu se poate, a "atitudinii tipic romaneshti" ....din nefericire pentru cei care chiar au ceva de spus, indiferent de domeniu.
Same shit, diffrent day...
vladonne
Junior Member

Mesajde tre » Mie Iul 31, 2002 3:41 am

vladonne ma omule ai dreptate. tocmai de-aia am facut referire la acel curaj nebunesc, chiar nu se poate trece peste acei ingineri cu mintea odihnita? recunosc ca intr-o anumita masura frizeaza prostia lupta cu morile de vant la noi in tara dar, totusi... chiar nu... se poate?

probabil ca vei rade de ce-ti voi zice in cele ce urmeaza (probabil ca multi veti rade) dar are o oarecare legatura cu cele de mai sus.
eu am una bucata daewoo tico si de ceva vreme ii tot fac modificari mai mult sau mai putin practice. nimic revolutionar pana aici, doar toata lumea a auzit de conceptul de 'tuning auto', si desi aproape zilnic ma lovesc de mistouri pe tema asta (lada de portocale, conserva cu roti, prinde ma 90?, etc.) eu am convingerea ca tico are potential. partea 'frumoasa' a povestii e ca eu inca stau cu parintii, de la care inca iau bani pt chestiile astea (ca din 1,7 mil./luna cat am nu-mi permit). ei bine de fiecare data cand vreau sa fac o investitie in masina ai mei parinti imi explica faptul ca 'daca asa a fost facuta din fabrica inseamna ca aia a fost solutia optima si nu exista ceva mai bun' si abia dupa lungi tratative obtin banii. tata a terminat automatica (cu doctorat + ceva proiecte dastepte dupa aia) si mama facultatea de matematica......
tre
Junior Member

Anterior

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii