DEZBATERE: schimbarea legii in beneficiul majoritatzii fumatorilor!

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

DEZBATERE: schimbarea legii in beneficiul majoritatzii fumatorilor!

Mesajde nocturna » Joi Feb 03, 2005 11:55 am

tredu in cauza ish propune: schimbarea legii, a mentalitatzii, precum shi a prejudecatzilor in beneficiul majoritatzii fumatorilor!

acuma, ie la moda ca fiecare minoritate sau majoritate sa militeze pentru ce-l duare. pe baza sloganului, nici o masa fara peshte, nici o bere fara tzigara, nici o cafia fara fum, propun dezbaterea problemei strinjente a fumatului in diverse locuri publice, in special institutzii, mai mult sau mai putzin sau chiar deloc publice. (io am esclus din preferintzele mele mecdonaltzurile fiinca nu ma pasioneaza treaba, da' cine doreshte evident ca le poate trece pe lista)

suntetzi fumator, inrait chiar? doritzi sa va aprindetzi o tzigara intr-un loc public dar cartonashu va avertizeaza ca n-avetz voie? va simtzitzi discriminatzi? ei bine, io una da. bunaoara, io lucru, program normal d-acuma, intr-o institutzie. care institutzie ma discrimineaza pe mine ca shi fumator, obligandu-ma sa nu fumez in incinta iei. pedeapsa? concedierea imediata shi irevocabila, evident. deci, pana nu moshtenesc fo matusha putred de bogata, nu-m permit. tzin sa precizez ca din 9 colegi catz suntem in biuro, 6 fumeaza, deci avem o majoritate, in biurou de alaturi din 8 totz fumeaza. ca sa nu mai zic, dupa ce ma discrimineaza ashtia la munci ajung la facultate, unde ma trezesc cu alte discriminari ! shi toate pentru ca mi-s fumatuare. nu fur shi nu dau in cap nimanui, platesc taxe, platesc impozite, imi platesc intretzinerea, cotizez la fondu de rulment shi nu-mi terorizez vecinii. asha cum mi se cere sa respect nefumatorii, iei de ce nu ma pot respecta pe mine ? in fond, imi cer shi io dreptu la vitziu! deci ? unde-i dreptatea? pe sistemu CBN-ului, propun infiintzarea CFN-ului.

doresc pentru ca sa se ajunga la un conpromis de a ne amenaja shi noo un mic stabiliment comod da' mai ales caldutz, nu cerem mult, in care sa ne desfashuram deviatziunile de conportament, deviatziuni absolut nefireshti shi nesanatoase daunatuare grav sanatatzii. nu am deranja pe nimeni, am avea locul nostru, unde sa ne depravam in linishte shi pace, macar pretz do tzigara, macsim 10. ca duara uameni suntem shi noi. de ce n-avem shi noi drepturi egale cu nefumatorii? adica, daca danshii au voie sa consume cafea in fatza mea, care poate io mi-s alerjica la mirosu de cafia, io de ce n-am voie sa ma retrag intr-un coltz (atentzie: ferit de privirile rautacioase) in scopu ca sa ma detenzionez unpic ? cred ca ar spori shi randamentul muncii, cu ocazia asta, shi n-ar mai exista stres shi nervi.

shi ca sa dau un exemplu de pana unde poate merge problema, pentru a se vedea ca nu ma lamentez aiurea shi nu sufar de mania persecutziei, de curand, Italia a interzis fumatul in locurile publice (fie iea strada, veceu, cladire, parc, bar, etc). care Italia ie mult mai aproape de noi decat Bangladesh, de exemplu. sh-atunci, vine intrebarea, de ce ne mai vand tzigari, in mod legal, daca n-avem voie pentru ca sa ne bucuram de iele? adica, cum devine treaba, iei ne viciaza shi tot iei ne interzic sa ne satisfacem vitziu?

inchei pledoaria in spiritu CBN-ului: nejte nenorocitzi, domle !
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde theOffender » Joi Feb 03, 2005 12:34 pm

stai c-am ieshit la o tzigara, te sustzin eu din spate imediat ce termin.
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde gaga » Joi Feb 03, 2005 12:38 pm

mai aduc in vederea CFN-ului urmatoarele aspecte neplacute:

- daca nu poti fuma la locu de munca perzi din orl de program, inplicit de fanclub
- in aeropoarte de ex unde nu se puate fuma deloc, au avut grija sa se amenajeze niste localuri de fumatori unde costra de tzshpe ori mai mult orice consumi la tzigara.

adica dupa ce ca e scunpe ni le mai si interzice? draq sa ii mai inteleaga. in afara de italia si in anglia e aceeasi buba. ei se espliciteaza ca vor sa reduCA CAzurile de cancer. adica daca io nu vreau sa-mi reduc mie cazu, las ca mi se baga cu fortza reducerea pe gat ca la copiii mici "nu mananci spanacu nu primesti biscuite".

Am uitat in ce tzara (elvetienii erau maniaci de mult cu asta da' nu bag mana in foc), e interzis sa fumezi in propria ta casa!!!!!!!!!!! ti se violeaza propria intimitate!

de aici pana la dezumanizarea umanitatii mai e un pas mic.
nu mai vreau decat sa subliniez ca suntem majoritari si ne uitam cum ni se incalca drepturi de baza intr-o comunitate, e un protest indreptatit!

si nu suntem singuri!
http://www.smokingsection.com/
http://www.fujipub.com/fot/
http://www.smokers.org/do/Home
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde nocturna » Joi Feb 03, 2005 12:47 pm

aaa...care io n-am vrut sa bat pana intr-acolo incat sa indraznesc a visa la fumatu in dreptu monitorului, ceea ce ar fi ideal. da' totush, sa nu speriem minoritatea cu cerintzele nuastre aberante shi toate dintr-o data. intai sa se obshnuiasca lumea ca shi noi suntem uameni shi noi avem o inima shi noi avem sentimente. mie oricum imi ia o carca de tinp pana ies din cladire deci da, pierd muult tinp numa cu coboratu shi suishu.

ofendiciosule, insinuator ce eshti, pe matale te suspicionez de duplicitate, ba chiar triplicitate grava, de diversiune shi spionaj in favoarea dujmanului, prea ejt cu dosu in cinshpe luntre.

nocturna

Mesajde gaga » Joi Feb 03, 2005 1:07 pm

am gasit pe net niste articole interesante despre sanatate, libertate si fascismul sanatatii, despre plecarea cruciadei anti-tabac.

fiind deasemenea o problema de factura recenta se abunda in informatii si se pare ca precum feminismul anilor 80 care ne-a scos in fata militantii minoritatilor sexuale, campania anti-smoking pleaca tot din state. (inainte toti blamau raul care vine de la rusi, ehehee, mai avea de invatat tatucu la strategii pe termen lung).

interesant:
In a few central chapters, Viscusi explains why there is no net cost of smoking to government. Smokers do have higher health care costs while they are alive, but their earlier deaths more than compensate in terms of reduced expenditures for social security and nursing care. The net cost is negative even without counting excise taxes. Adding those taxes, smokers contribute $0.88 net per pack of cigarettes to the public treasury.

binenteles ca pt bujetu' americanilor, prozelitii tanjitori spre nato au tolanit-o repede urmand exemplul. de ce platesc io pt nebunii din state? io-te d'aia.

Financial post crede ca:" Canadian governments also tend to import the craziest American fashions

sunt mii de articole dar cui ii pasa ca tzara care propovaduieste amendamente mai des decat versete biblice incalca libertate peste libertate.
io odata am fumat in buro si nu deranjam pe nimeni, fiindca eram in comun tot cu o persuana fumatuare. de ce nu? nu zic sa deranjeezi, dar sa fi dat afara DIN CLADIRE e barbarie si incalcarea libertatilor mele de individ. Oricum incheierea unui articol mi s-a parut potrivita si protestului meu our public policies in this respect are strangely similar to Nazi Germany's. heil
gaga

Mesajde nocturna » Joi Feb 03, 2005 1:24 pm

nishte nazishti nenorocitzi!

shi mie cine-mi plateshte medicamentatzia sau chiar spitalizarea necesare, din cauza ca, fara voia mea, ma inbolnavesc de fiecare data cand ies afara in ger? de ce suntem privitzi shit tratatzi ca nishte nefireshti? de ce se incearca asuprirea nuastra? cand, in fond shi la urmei, majoritatea fumeaza, shi aia care nu fumeaza tanjesc cel putzin o data pe zi dupa o tzigara, shi aialantzi nu doresc sa recunoasca, de frica sa nu-i arate opinia publica cu degetu, ascunzandu-se prin toalete shi crashme obscure shi intunicate, mai rau ca bitongii aia de doishpe ani. cata nedreptate. nu se poate sa traim asha.

nocturna

Mesajde theOffender » Joi Feb 03, 2005 1:36 pm

pe matale te suspicionez de duplicitate

paranoie mica ce-mi ieshti! pe mine de duplicitate???

da ca sa fiu in tema discutziei: un cauboi statea intr-un bar in canada. vinde un turist shi-l intreaba: uau, eshti chiar cauboi?
pai am cizme, shapca shi opinci de cauboi, bineintzeles.
asha azi, asha maine pana ce intr-una din seri
o femeie de la bar zice: ma gandesc la femei dimineatza, ma gandesc la femei la pranz, ma gandesc la femei seara. creca sunt lesbianca
eroul povestii statea trist a doua zi. un turist il intreaba: uau, eshti cauboi?
pana mai ieri asha credeam shi eu, da azi cred ca sunt lesbianca

la fel shi cu mine: ma gandesc la femei dimineatza, la pranz shi seara da mai ales noaptea. ma uit in stanga, femei. ma uit in dreapta, femei. ma uit supt patura, femei. la plural. mai mult ca sigur ca sunt lesbianca!...

ma duc sa mai fumez o tzigara shi vin sa te-ajut. daca nu-tzi place din spate nu-i bai, schimb pozitzia: o fac in(pe) fatza.
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde Necko » Joi Feb 03, 2005 1:38 pm

cind io fumam, nu ierau tigari bune. acuma-s tigari de tuate modele si nu mai fumez io. nu ie corect. pe pricipiu sa muara si capra lu naiti, ca deschizatoare de dezbatere, deci zic DA. sa nu se fumeze in locurile publice ! decit in baia proprie fumatorului, iar fumu sa fie suflat pe pereti in scop ca sa nu se vada iesind pe giam si sa induca ponpierii in eruare cum ca duamne fereste, a luat foc.

merluc: in Italia nu se mai poate fuma in locurile publice.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Necko

Mesajde nocturna » Joi Feb 03, 2005 1:41 pm

deci, ofendiciosule, matale sustenezi ceva pe aicea (sh-anume cauza nuastra) sau numa inshiri prostii shi bancuri fumate, ca de obicei?
in Italia nu se mai poate fuma in locurile publice.

pai shi io ciam zis? (merluc am zis shi io :D aia sunt nishte mussolinishti berlusconishti ! adica io ce sa fac? sa mut crashma la mine in casa, eventoal in toaleta proprie?

nocturna

Mesajde gaga » Joi Feb 03, 2005 1:47 pm

merluc: stiu ca in italia si nu numai, am zis mai sus, cum genereaza nijte treburi interne americaneze o paranoie eutopeana. italia mai ales care pupa poala americanilor de ceva vreme si cu ceva avantaje.
gaga

Mesajde theOffender » Joi Feb 03, 2005 1:53 pm

eu sustzin cum sa nu!...
cartarescu prim ministru daca se poate.

oricum in biblie scrie ca totzi fumatorii ajung in rai.
theOffender

Mesajde Necko » Joi Feb 03, 2005 1:55 pm

voiam duar sa-ntaresc afirmatia ta. si italienii sunt cu adevarat nenorociti de legea asta. in fata cafenelelor sunt scrumiere special amenajate, pline cu chistoace. bietii fumatori tremura pret de juma de tigara in fata usii, dupa care intra in cafenea si dau degetarele cu cafea pe git in 3 secunde. asta chiar e discriminare !
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Necko

Mesajde nocturna » Joi Feb 03, 2005 1:56 pm

oricum in biblie scrie ca totzi fumatorii ajung in rai.

evidentmont, ca sh deviantzii secsuali.

nenea neco, shtiu, shtiu, de cate ori n-am fost la un pas sa-m amputeze degetele din cauza de degeraturi puternice...

nocturna

Mesajde gaga » Joi Feb 03, 2005 2:16 pm

nocturna scrie:evidentmont, ca sh deviantzii secsuali.

adica si ofenderu care ie lesbiana ajunge in rai?
gaga

Mesajde nocturna » Joi Feb 03, 2005 2:26 pm

iel categoric, din cauza ca ie bun shi corect shi cinstit shi doreshte ca sa fie pace in lume, shi dreptate, egalitate, fraternitate pentru totzi, shi unde nu se poate, legi speciale, numa sa fie bine.

nocturna

Mesajde nae cinefil » Joi Feb 03, 2005 4:09 pm

shi shi-n irlanda de dinaintea lu italiea nu se mai fomeaza in pub-uri! amu aicea ie o legatura cu subectu celalalt, ca s-ar putea sa se interzica shi sa se bea in baruri shi sa te tzii atunciea!
[color=red][color=#000000][color=sienna]citat celebru[color=black] - personaj celebru ([color=silver]by default)[/color]
[/color][/color]
[/color][/color]
nae cinefil

Fumat...

Mesajde Aurolacul » Joi Feb 03, 2005 4:48 pm

Sunt de acord ca fumatorii ar trebuii ca sa fie lasati sa fumeze incontinuare pe strada shi in locuri publice. Daca asa ceva s-ar interzice ar incalca drepturile omului prin prejudecata unui grup fatza de altul(ne fumatori).

Dar, fumatul ar trebui ca sa fie interzis in localuri, bar-uri shi cladiri administrative, deoarece aceeasi lege care le da libertate fumatorilor sa "pufaie" ar trebuii reciproc sa protejeze nefumatorii shi oamenii care nu au chef ca sa inspire fumul altora.

Sa va dau un exemplu: Un fumator poate fuma intr-un local shi daca cineva ii reproseaza ceva, el/ea probabil ca ii va zice acestei persoane ca sa mearga in alta parte daca o deranjeaza fumul/mirosul de tzigara. INtr-un fel nu e drept. Ca daca eu incep sa ma pish intr-un local, doar nu o sa zic la oamenii din apropiere sa se dea la o parte. Deci de ce fumatorii trebuie ca sa strice cheful la alti nefumatori? Pot sa fumeze la fel de bine shi la ei in casa.

IN Anglia, de anul viitor se va interzice fumatul in baruri care servesc mancare. Numai barurile care servesc aperitive reci vor avea dreptul ca sa permita fumatul in incinta.

Eu sunt de acord cu aceasta lege, deoarece fumatul este grav daunator sanatatzii shi cu toate astea multi oameni inca mai fumeaza. Printre ele shi maicamea.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Mesajde piskeshu » Joi Feb 03, 2005 4:51 pm

Aurolacul scrie:

Ca daca eu incep sa ma pish intr-un local, doar nu o sa zic la oamenii din apropiere sa se dea la o parte. .

Nu, nu, ar trebui sa te pishi pe ei! ~p
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde shakti » Joi Feb 03, 2005 6:49 pm

Aurolacul scrie:Sunt de acord ca fumatorii ar trebuii ca sa fie lasati sa fumeze incontinuare pe strada shi in locuri publice. Daca asa ceva s-ar interzice ar incalca drepturile omului prin prejudecata unui grup fatza de altul(ne fumatori).

Aurolacul scrie:Eu sunt de acord cu aceasta lege, deoarece fumatul este grav daunator sanatatzii shi cu toate astea multi oameni inca mai fumeaza. Printre ele shi maicamea.

de la inceput pana la sfarsit s a razgandit micutul:), ba e de acord ,ba nu e...
don t hate me....
shakti

N-ai intzeles...

Mesajde Aurolacul » Joi Feb 03, 2005 9:32 pm

Sunt de acord ca fumatorii sa fie respectatzi shi sa fie lasatzi in pace sa fumeze, numai ca ma deranjeaza cand noi ceilaltzi trebuie sa le suporte fumul de tzigara.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Mesajde piskeshu » Joi Feb 03, 2005 9:40 pm

genial ~p ~p ~p
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde nocturna » Joi Feb 03, 2005 10:52 pm

ba, ia nu mai stresatzi aurolacu, da ? vedetzi-va de discriminarile voastre shi lasatzi pe dansu sa sburde in linishte, ca daca ii ingraditzi gandirea shi spiritu nu mai da randament la jurnal.

nocturna

Mesajde shakti » Vin Feb 04, 2005 1:25 pm

eu merg sa fumez o tigara si promit aurolacului ca nu deranjez pe nimeni cu fumul de tigara( asta ca sa se ocupe linistit de jurnal)
don t hate me....
shakti

Mesajde nocturna » Vin Feb 04, 2005 1:46 pm

aviz pentru totzi colegii de suferintza: AZI NU IESHITZI LA FUMAT CA IE GRAV DE TOT!

nocturna

Mesajde shakti » Vin Feb 04, 2005 1:48 pm

nu ne pacalesti :P , a fost tare buna tigarea ,chiar dc am avut stresul ca vine tata acasa si ma prinde :))
don t hate me....
shakti

Mesajde Djinn » Vin Feb 04, 2005 5:22 pm

Ah, cum nu vazui io threadu asta decat taman cand dau sa plec?! :p

Nocturni draga, si io sustzin cauza voastra. Da, trebuie sa va amenajeze si voua niste locuri in care sa puteti fuma omeneste, nu sa va dea afara pe geru asta sau pe caldurili de patruj de grade din vara... nu de alta, dar e in nteresu firmei sa protejeze resursele umane si sa reduca timpii mortzi din timpul programului :D

Numai ca si aurolacea are dreptate: sunt enorm de multe localuri care nu au o aerisire corespunzatoare si uite-asa ajung sa ma uit urat la prietenii fumatori, cand de fapt e vina patronilor respectivi ca sunt zgarciti si-i doare-n deriere de lege.....

Sa ma explicitez:
Primo: am incercat sa fumez, nu mi-a placut. Lasati-ma cu "n-ai fumat ce trebe". Am zis ca am prieteni fumatori da? care s-au straduit cum au putut ei mai bine sa-mi ofere diverse tigari bune, doar-doar m-or corupe :D

Secundo: efectele expunerii la fumul de tigara, observatii proprii si personale:

1. cum ajung acas, toate hainele zboara direct la spalat. Toate.
2. Si eu zbor tot la spalat, evident, numai ca de data asta in 2-3-4 ape, ca altfel nu iese "aroma". Din motive ca paru pute mai rau ca boschetaru de la coltzu strazii.
3. Cel mai nasol e ca dupe doar treij da minute petrecute intr-un astfel de mediu, incep sa-mi lacrimeze ochii si incepe sa mi se faca somn. Din ce in ce mai somn. Efectele dispar ca prin minune (in 4-5 secunde) in momentu in care am pasit afara pe usa, la aer curat.

Oi fi io mai sensibilioasa (vezi semnatura :D ), da' indubitabil ca sunt multi fumatori pasivi care patzesc asta.

Va multzumesc pentru atentie si, cum spuneam, sustin cauza voastra de solicitare a unui spatiu de afumare adecvat la locul de munca, in afara spatiilor publice (birouri, holuri, tualete, etc). :p
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde nbm » Vin Feb 04, 2005 5:31 pm

faw, pot sa mentionez ca nu numai fumatorilor pasivi li se intimpla ceea ce ti se intimpla tzie. ci si celor activi, eu numarindu-ma printre ei
si cum nu are sens sa enumar si eu tot ce ai zis tu, subscriu :D

PS: propun deci modificarea titlului threadului in
DEZBATERE: schimbarea legii in beneficiul majoritatzii fumatorilor si nefumatorilor!
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde Djinn » Vin Feb 04, 2005 6:45 pm

evident, sustzin propunerea lui nbm :D

n-aveam idee ca si fumatorii activi patzesc asta :con: in virtutea faptului ca, in timp ce io ma chinui sa tin ochii deschisi si creieru in stare de functionare in situatia data, prietenii mei fumatori par sa fie inca destul de vioi :p probabil din cauza ca au mai multa experienta, or fi dezvoltat un soi de imunitate la toate toxinele alea :D
Djinn

Mesajde nbm » Vin Feb 04, 2005 6:55 pm

eu ma refeream mai ales la mirosul din haine si din piele.
cit priveste somnolentza, aceasta se datoreaza lipsei de oxigen, care ii afecteaza pe totzi deopotriva. acum, unii sunt mai rezistentzi, altzii sunt obisnuitzi, sau pur si simplu stau in locuri ceva mai ventilate :D
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde Djinn » Vin Feb 04, 2005 6:57 pm

ma gandeam io ca la asta se datoreaza.
Probabil unii sunt mai rezistenti.... sau au nevoie de mai putzin oxigen ca sa functioneze :D breeeee.... or fi martzieni prietenii astia ai mei! ~p
Djinn

Următorul

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii