As vrea sa aflu si parerea voastra

Initial trimis de AcidJazz
bhuttu nu e intotdeaua asa...de exemplu Rage Against The Machine nu e tocmai o formatzie comerciala...shi muzica lor e extrem de anti-sistem shi anti big corporation shi stuff .Cu toate astea au semnat un contract cu Sony Music pentru ca asta era singura solutie ca muzica lor sa ajunga la cei care trebuiau sa o asculte shi sa reactioneze...daca nu semnau contractul cu Sony(se shtie ce nume e Sony Music...)nu auzea nici draq de ei...shi era pacat...asa ca intr-un fel e cu 2 fetze chestia asta..daca nu sunt macar un pic comerciale trupele nu se pot consacra ...shi nu ii mai potzi asculta...asa k macar la inceput pana isi fac un nume tre ` sa se orienteze dupa ce se cere...
Initial trimis de bhuttu
Ai dreptate in ce zici, dar eu nu vorbeam de contracte, ci de felul in care se face muzica.
Initial trimis de stefanp
Beatles au fost comerciali si nu e nimic rau in asta
Initial trimis de bhuttu
Wow!!!!! e prima data cand aud chestia asta ;a
Io cred ca despre comercial nu putem sa vorbim decat de la jumatatea anilor '80.
Initial trimis de bhuttu
Da, ai dreptate, e o problema de terminologie. Totusi imi vine nu stiu cum sa vad nume ca Beatles sau Stones asociate termenului de comercial. Ia-o ca pe o prejudecata, daca vrei.
Cat despre single-uri, aia cred ca era decizia casei de discuri, nu a formatiei. Iar casa de discuri e normal sa se preocupe de aspectul comercial. Treaba e ca pe atunci se facea muzica (anticacofonie) care se vindea, nu se facea muzica
care sa se vanda. Sesizezi nuanta?
De exemplu, stii ca Brian Epstein, managerul Beatles-ilor, a cumparat vreo 10000 de exemplare din "Love Me Do" (primul lor single) si a sunat la n-spe radio-uri cerandu-le sa puna melodia?
M. Beatles nu si-au dat in petec, Stones si-au cam dat in petec pe la inceput, noroc ca au avut talent sa-si sustina cariera.
(adresez acest reply si lui Mig29).
Initial trimis de SOD
stop!aia e muzica de se baga la reclame comerciale,nu muzica de ajunge pe mese la consumator.comercial inseamna sa faci un bun pe care sa-l vinzi ca sa traiesti.
ORI MUZICA NU E UN BUN, E O STARE DE SPIRIT,E POEZIE,E NOBLETE,E DRAGOSTE, E NATURA,E ARTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cand o fi muzica pusa pe galantar langa salam si masline,iti dau voie sa afirmi ceea ce ai afirmat!
iar m-am enervat si iar trebuie sa beau.poate ramane copilu' fara tata!
Initial trimis de bhuttu
Oricum rivalitatea aia era numai la nivel de imagine, si cred ca mai mult presa o alimenta, nu formatiile. Beatles erau prieteni cu Stones. McCartney chiar vorbeste de cateva betii impreuna.
Initial trimis de MiG29
Pai cam asha ceva shtiam shi eu da am crezut k stefanp shtie mai multe...sau nu!
Initial trimis de bhuttu
Oricum rivalitatea aia era numai la nivel de imagine, si cred ca mai mult presa o alimenta, nu formatiile. Beatles erau prieteni cu Stones. McCartney chiar vorbeste de cateva betii impreuna.
Cat despre Stones, ei au vandut discuri la inceput bazandu-se foarte mult pe o imagine de baieti rai, in opozitie cu Beatles. Ei nu s-au bazat _exclusiv_ pe interpretare (ca la inceput nu compuneau aproape deloc), asta-i tot.
N-am zis nimic de rivalitate, ce dracu, chiar nu intelegeti romaneste? Stiu si eu ca erau prieteni, au inregistrat si melodii impreuna.
.
Initial trimis de SOD
linx,
citeste-ti cu atentie postul initial.vrei sa fac lectii de economie si management cu tine?cred ca intri usor ,usor pe un teren alunecos iar subiectul comercial-economie-vanzare te cam depaseste.
fara suparare.
Initial trimis de bhuttu
Cu postul ala lung si documentat ti-si castigat respectul meu deplin, mai ales ca mi-ai zis o chestie despre Beatles care n-o stiam (ca au fost refuzati de Decca; i-a preluat EMI, nu?)
*EDIT: Si totusi, recitindu-ti mesajul, am gasit o mica hiba (injura-ma, fa posturi lungi si documentate, whatever): Nu Beatles au fost comerciali, Epstein a fost comercial! D'asta ce zici?![]()
Initial trimis de MiG29
io ma referam strict la realtiile dintre Beatles shi R.S.....nimic altceva...
Initial trimis de bhuttu
Cu postul ala lung si documentat ti-si castigat
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator