in general a face un cover dupa o anumita melodie nu inseamna lipsa de inspiratie ci, dimpotriva, interpretarea in stilul propriu al unei formatii o anumita melodie lansata deja de alta formatie. sigur ca pentru majoritatea muzicii romanesti e valabila afirmatia webmasterului site-ului apropo de cover-uri, insa unele melodii din 'melodii copiate' nu prea-si au locul acolo.
un cover e un cover si nu poate fi bagat in aceeasi oala cu o melodie copiata/plagiata/etc. ar trebui facut un amendament ceva la chestia aia ca asa scade degeaba nivelul site-ului.
nici o scuza pt cover-uri?
12 mesaje
• Pagina 1 din 1
Re: nici o scuza pt cover-uri?
Pot sa fac o paralela cu scoala: doi elevi copiaza : profesorul il prinde pe unul copiind si ii da 1; pe celalalt il apuca mustrarile de constiinta si recunoaste ca a copiat - de aici depinde de profesor daca sa-i dea 1, sau sa aprecieze sinceritatea si sa-i dea 10. Ce ti se pare mai just?
- Dj50
- Junior Member
Re: Re: nici o scuza pt cover-uri?
Initial trimis de Dj50
Pot sa fac o paralela cu scoala: doi elevi copiaza : profesorul il prinde pe unul copiind si ii da 1; pe celalalt il apuca mustrarile de constiinta si recunoaste ca a copiat - de aici depinde de profesor daca sa-i dea 1, sau sa aprecieze sinceritatea si sa-i dea 10. Ce ti se pare mai just?
Nu prea inteleg eu paralelismul asta dar oricum trebuie sa-i dea 1( si elevul ar trebui sa inteleaga aceasta decizie )
ptr ca a gresit si a fost sincer nu sa ia 10 ci sa scape de mustrari
Oricum sinceritatea de multe ori e o prostie (in exemplul tau )
undeva la marea neagra ..... lucrurile se contrazic
- J.A.Tiranu
- Junior Member
Eu nu sunt fan cover de nici o culoare, dar adevarul e ca sunt piese care nici nu mai stii cine le-a cantat prima oara... "The man who sold the world"... de exemplu... Sau "Brother Louie" si sunt multe... Pana ce si Doors are cover (Alabama song)... Poti sa zici ca morrison sau cobain sunt hoti/lipsiti de imaginatie ?
DAr... e grav cand trupe mari scot cover dupa cover... IAr piesele proprii sunt mult mai slabe decat coverurile... Eh, asta mi se pare mie grav...
Si eu sunt de parere ca daca faceti confuzia asta nu da bine...
DAr... e grav cand trupe mari scot cover dupa cover... IAr piesele proprii sunt mult mai slabe decat coverurile... Eh, asta mi se pare mie grav...
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
"Un popor detergent incuiat in televizor"
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
de acord
Initial trimis de Kryszti
Eu nu sunt fan cover de nici o culoare, dar adevarul e ca sunt piese care nici nu mai stii cine le-a cantat prima oara... "The man who sold the world"... de exemplu... Sau "Brother Louie" si sunt multe... Pana ce si Doors are cover (Alabama song)... Poti sa zici ca morrison sau cobain sunt hoti/lipsiti de imaginatie ?
Pai, daca stai sa te gandesti ca primele arpegii din "Stairway to heaven" sunt luate din "Taurus", o melodie scoasa de Spirit (am luat si mp3-ul sa ma conving si asa e), unii cu care au cantat Led Zep in turneu pe la inceput, iar "Child In Time" are partea ritmica si primele note luate de la "Bombay Calling", o instrumentala (ca si "taurus") a unor hippioti, It's a Beautiful Day, cred ca poti duce permisivitatea mai departe (in unele cazuri, vezi mai jos).
"Stairway to Heaven" nu sta in alea trei arpegii, ei au luat doar trei acorduri si au scos o melodie care e mult mai mult de atat... La fel si Deep Purple, unde acordurile sunt practic aceleasi (ei canta din Am, IABD din Em) - ramane imoralitatea de a prezenta piesa ca a ta fara a da credit celor de la care te-ai inspirat, dar eu cel putin pot ierta asta unei formatii _care are ceva de spus si care are talent_ - s-ar compensa intr-un fel.
De acord si cu DAR-ul tau... Parca-s totusi prea multe cover-uri, si adolescentii astia nu intreaba si ei... Cateodata e bine de stiut ceva de genul - "aia nu au compus melodia x, era cover" - un exemplu bun mi se par Talisman cu "Numai Una" (stiu ca a mai fost o discutie, nu vreau sa insist, plus ca oricine a cumparat CD-ul/caseta cu Phoenix... etc).
Poate ar fi bine sa fie o pagina separata de cover-uri... Mai ales ca pagina se numeste copiate.htm, ori un cover nu are aceeasi conotatii cu un plagiat...
- stefan
- Junior Member
pt dj 50
Initial trimis de Dj50
nu-i mai simplu sa stergi tampenia aia de la 'melodii copiate' decat sa parlamentam atata pe tema asta?
-
tre - Junior Member
Re: pt dj 50
Tu incerci sa-mi spui ca tre' sa-i scuzam pe Stigma, care au scos 2 cover-uri din 3 melodii? Mai scoate omu' un cover din cand in cand, da' nu-si vinde albumul doar pe cover-uri.
Nu ma pronunt in legatura cu muzica de-afara, dar la noi cover-ul ca fenomen e o dovada (daca mai era nevoie de inca una) de lipsa de inspiratie si trebuie judecat ca atare. Oricum site-ul http://www.MuzicaBuna.ro si forumul Barfe on-line se refera exclusiv la muzica romaneasca.
Nu ma pronunt in legatura cu muzica de-afara, dar la noi cover-ul ca fenomen e o dovada (daca mai era nevoie de inca una) de lipsa de inspiratie si trebuie judecat ca atare. Oricum site-ul http://www.MuzicaBuna.ro si forumul Barfe on-line se refera exclusiv la muzica romaneasca.
- Dj50
- Junior Member
Re: Re: pt dj 50
[quote]Initial trimis de Dj50
[B]Tu incerci sa-mi spui ca tre' sa-i scuzam pe Stigma, care au scos 2 cover-uri din 3 melodii? Mai scoate omu' un cover din cand in cand, da' nu-si vinde albumul doar pe cover-uri.
deci in concluzie...n-au nici o scuza formatia 'x' (fie ea stigma sau phoenix) ca-si vinde un album doar pe cover-uri (care sunt mai mult melodii plagiate) dar trebuie facuta o diferenta. de exemplu: daca ai auzit de formatia 'd-test' din ploiesti, astia cantau (ca acu au lasat-o balta) in finalul fiecarui concert 1-2 cover-uri dupa green day. sport sangeros iii au in unele din melodiile lor fragmente din melodiile de la indigo sau mai stiu eu ce... se pot numi astea melodii copiate?
tu zici ca nu poate exista notiunea de 'cover' in muzica romaneasca?
[B]Tu incerci sa-mi spui ca tre' sa-i scuzam pe Stigma, care au scos 2 cover-uri din 3 melodii? Mai scoate omu' un cover din cand in cand, da' nu-si vinde albumul doar pe cover-uri.
deci in concluzie...n-au nici o scuza formatia 'x' (fie ea stigma sau phoenix) ca-si vinde un album doar pe cover-uri (care sunt mai mult melodii plagiate) dar trebuie facuta o diferenta. de exemplu: daca ai auzit de formatia 'd-test' din ploiesti, astia cantau (ca acu au lasat-o balta) in finalul fiecarui concert 1-2 cover-uri dupa green day. sport sangeros iii au in unele din melodiile lor fragmente din melodiile de la indigo sau mai stiu eu ce... se pot numi astea melodii copiate?
" it's the end of the world as we know it ''
-
tre - Junior Member
Re: Re: Re: pt dj 50
Initial trimis de tre cool
ba da, poate exista, dar cu mentiunea facuta pe site, de care te-ai luat tu la inceputul mesajului. Desigur, exista si exceptii, unele trupe extraordinare care au facut un cover si care nu se incadreaza in "bataia" textului respectiv, dar in general aceasta caracterizeaza muzica romaneasca. Din pacate.
DrSlam has left the building!
- DrSlam
- Junior Member
Stigma e o trupa misto. PArerea mea. Imi place primul cover, nu si al doilea. Nu am cumparat albumul tocmai pt. ca erau prea multe coveruri.
De ce nu un album de coveruri, atata timp cat e declarat si e bine facut?
Parerea mea e: ca nu trebuie CONFUNDATE ideea de furt si cea de cover, chiar daca inteleg ce zici ca nu e laudabila lipsa de imaginatie...
De ce nu un album de coveruri, atata timp cat e declarat si e bine facut?
Parerea mea e: ca nu trebuie CONFUNDATE ideea de furt si cea de cover, chiar daca inteleg ce zici ca nu e laudabila lipsa de imaginatie...
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
12 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii