Hip-Hopul in muzica romaneasca..

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Hip-Hopul in muzica romaneasca..

Mesajde oanaworld » Sâm Iun 22, 2002 10:57 pm

so..sa incepem discutia..:D
ce parere aveti voi despre marii rapperi din romania?cam acum 2-3 ani eram mare fana mafia si la familia..sa ca nu mai zic ca de puia eram indragostita varza...da acum am inceput si eu sa imi au seama cam care e treaba cu "gangsterii" astia...adica,nu au mai sos nimic nou interesant pe piata,cel putin la familia..
oanaworld

Mesajde bhuttu » Sâm Iun 22, 2002 11:51 pm

Mari rapperi din Romania... exista asa ceva?
Pai, hai sa incep. In primul rand, nu sunt mare consumator de rap sau hip-hop, dar pot sa apreciez o piesa de calitate. Si din Romania pot sa spun ca ascult cu placere: Mafia de la "Dupa Blocuri", oarecare melodii Racla, cateva Da Hood, mai tot Parazitii si, cat au apucat sa scoata Verdikt (apropo, mai exista?). de mentionat ar mai fi Cassa Loco cu primele doua melodii care le-au scos, dar oricum, ala e mai mult kitsch decat hip-hop. M-a mai surprins placut si o melodie pe care am auzit-o pe Atomic de vreo doua ori (Democratii-Nu ma las), da' am vazut ca nu prinde la adevaratii hip-hop-ri. La Familia nu mi-au placut niciodata.
Sunt tare curios sa ascult primul album K-gula, care am auzit ca e pe vine... ;)
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde Josefine^ » Dum Iun 23, 2002 12:19 am

Initial trimis de bhuttu

Sunt tare curios sa ascult primul album K-gula, care am auzit ca e pe vine... ;)

serios?sa ma anunti si pe mine cand iese :a
poate avem si noi parte de autografe si chestii de genu'... :p
Josefine^
Junior Member

Mesajde Josefine^ » Dum Iun 23, 2002 12:29 am

apropo de verdikt,nu stiu daca mai exista,dar ei sunt aia de-au scos "vine politia" sau e vorba de alta trupa?nu mai tin minte.... :rolleyes:

oricum,despre subict ce sa spun?nu ma prea omor cu hip-hopul romanesc...multi au ajuns deja penibili...nu mai au subiecte de discutie si fac 10 piese cu acelasi mesaj folosind binecunoscutul vocabular limitat ...nu vreau sa generalizez nici sa jignesc,e doar o simpla parere...hip-hopul "de afara" e clar superior (cel putin o parte,ca au si ei scursurile lor :a )
Josefine^
Junior Member

Mesajde tre » Dum Iun 23, 2002 2:17 am

oanaworld tot respectul, te-ai trezit! aplauze!!!

josefine da aia sunt 'verdikt', aceiasi care au cantat si cu labe4 (imi place labe4 dar asa ii alint eu) 'nu-ti fa griji' ('nu-ti face griji' ar fi fost mai corect...parerea mea).
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Mesajde K-gula » Dum Iun 23, 2002 9:19 am

Initial trimis de bhuttu
Mari rapperi din Romania... exista asa ceva?
Pai, hai sa incep. In primul rand, nu sunt mare consumator de rap sau hip-hop, dar pot sa apreciez o piesa de calitate. Si din Romania pot sa spun ca ascult cu placere: Mafia de la "Dupa Blocuri", oarecare melodii Racla, cateva Da Hood, mai tot Parazitii si, cat au apucat sa scoata Verdikt (apropo, mai exista?). de mentionat ar mai fi Cassa Loco cu primele doua melodii care le-au scos, dar oricum, ala e mai mult kitsch decat hip-hop. M-a mai surprins placut si o melodie pe care am auzit-o pe Atomic de vreo doua ori (Democratii-Nu ma las), da' am vazut ca nu prinde la adevaratii hip-hop-ri. La Familia nu mi-au placut niciodata.

bhuttule!!!!!!!!!!!! al doilea solo ;) facand abstractie de cele cu Racla.

K-gula. :B
Dreapta In Univers Centru In Intuneric
K-gula

Mesajde bhuttu » Dum Iun 23, 2002 9:30 am

Sunt cam p'afarist in materie de hip-hop, ce e drept. Dar nu stiam nici sa ma tai ca mai ai un album solo. E scos inainte sau dupa RACLA?
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde K-gula » Dum Iun 23, 2002 10:27 am

intre +oo si patratul rosu, exista visuri in intuneric. ;) stai linistit ca fosta casa de discuri a avut grija sa isi ia doar bani din el nu si sa-l promoveze.

K-gula.
K-gula

Mesajde MiG29 » Dum Iun 23, 2002 5:51 pm

Bah k-gula,nu stiu cum draq da am un prieten care are albumu asta Visuri in intuneric...o sa il iau sa il ascult shi sa imi dau cu parerea.:)

In leg cu hip-hopu de la noi...well deceneu, racla cu cateva melodii shi mafia cu tot "de cartier"-ul...in rest nu ma incanta nimic...chiar K-gula k tu le ai cu astea..la noi exista ceva gen ol-school hip-hop (cum canta Roots,De la Soul,ATCQ sau Public Enemy)?...in afara de deceneu care mai seamana?
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde K-gula » Dum Iun 23, 2002 6:30 pm

Initial trimis de MiG29
Bah k-gula,nu stiu cum draq da am un prieten care are albumu asta Visuri in intuneric...o sa il iau sa il ascult shi sa imi dau cu parerea.:)

In leg cu hip-hopu de la noi...well deceneu, racla cu cateva melodii shi mafia cu tot "de cartier"-ul...in rest nu ma incanta nimic...chiar K-gula k tu le ai cu astea..la noi exista ceva gen ol-school hip-hop (cum canta Roots,De la Soul,ATCQ sau Public Enemy)?...in afara de deceneu care mai seamana?

sar putea sa-ti placa albumul.

legat de ce m-ai intrebat, nu prea avem trupe sa cante ca atunci. majoritatea trupelor ce vin din spate sunt foarte mult influentate de noua scoala de rap, cum ii mai spunem noi.

K-gula.
K-gula

Mesajde J.A.Tiranu » Lun Iun 24, 2002 3:30 am

Initial trimis de K-gula
intre +oo si patratul rosu, exista visuri in intuneric. ;) stai linistit ca fosta casa de discuri a avut griha sa isi ia doar bani din el nu si sa-l promoveze.
K-gula.

Pai si cum a facut bani daca nu l-a promovat?(sunt asa magari astia pe la casele de discuri?)
undeva la marea neagra ..... lucrurile se contrazic
J.A.Tiranu
Junior Member

Mesajde K-gula » Lun Iun 24, 2002 10:13 am

Initial trimis de J.A.Tiranu

Pai si cum a facut bani daca nu l-a promovat?(sunt asa magari astia pe la casele de discuri?)

lumea a stiut de el de foarte mult timp, ca il voi scoate si deci l-a cautat si l-au cerut prin diferite magazine. eu pt. a nu avea probleme cu pirateria, am impus casei de discuri sa bage spre vanzare albumul doar in retelele shell si magazinele de muzica autorizate si asa sa vandut destul de bine.

K-gula.
K-gula

Mesajde Ana_pink » Mar Iun 25, 2002 12:40 pm

Eu nu prea le am cu hip hopul , chiar deloc, dar vreau sa-mi explicati si mie: de ce anumiti hip hoperi care au o gramada de bani si presupun ca au o viata excelenta vorbesc despre cartier si saracie si alte chestii de genul asta?
Ana_pink
Junior Member

Mesajde J.A.Tiranu » Mar Iun 25, 2002 10:08 pm

Initial trimis de Ana_pink
Eu nu prea le am cu hip hopul , chiar deloc, dar vreau sa-mi explicati si mie: de ce anumiti hip hoperi care au o gramada de bani si presupun ca au o viata excelenta vorbesc despre cartier si saracie si alte chestii de genul asta?

Ptr ca de acolo au plecat probabil, nu sau nascut neaparat cu bani(?)
undeva la marea neagra ..... lucrurile se contrazic
J.A.Tiranu
Junior Member

Mesajde Kayla » Mar Iul 09, 2002 6:59 pm

Eu sunt sigura ca in Romania nu au existat niciodata rapperi sau hip hop-eri de calitate. Poate la inceput erau mai bunicei BUG Mafia, dar "s-au ramolit". :a
Acum exista numai versuri copiate, look-uri "universale", care-i fac pe toti sa arate si sa cante la fel!:mad:
Cat despre Verdikt, chiar ca nu am mai auzit de ei, nu stiu, mi se pare ca de 1 an!:confused:
Ce s-o intampla in muzica asta, numai ei stiu!:rolleyes:
Kayla

Mesajde cutuma© » Mar Iul 09, 2002 9:37 pm

Unu' la mana : rapul la noi in tzara comite gresheala de a nu progresa shi de a incerca sa ia totul de-a gata, putzine trupe avand un album scos fara macar un negativ ciordit. Sleek cel putzin e de notorietate, nu exista ocazie sa plece in state shi sa se intoarca cu mana goala...macar cateva negative sa ia shi el...pe principiul : "cine se prinde?"
Doi la mana : referitor la albumul lui K-Gula, parerea mea este k a fost unul nu reushit, ci extrem de reushit pt un prim album solo...shi astazi imi rasuna din combina melodii precum Zeii Hardcore sau 10 Porunci, o melodie cu un mesaj extrem de clar shi de necesar pt tinerii de astazi...
Shi nu in ultimul rand...pt J.A. Tiranu shi Ana_Pink, nu ar fi corect sa ii criticam pe rapperi cu bani, ar insemna k succesul se pedepseshte, iar ei s-au descurcat chiar nesperat de bine pt mediile din care s-au ridicat...sunt de criticat insa cei care apar la tv shi vorbesc de saracie in timp ce de gat le atarna lantzuri de sute de grame de aur...din respect pt cei din cartiere ar putea aborda o tzinuta mai modesta...
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde Ypsi » Mar Iul 09, 2002 9:49 pm

:wazzup:
bun old school. bine marcat MIG-ule...
da' parca e bine asha cum e...kiar vretzi sa auzitzi
"Fight the power" sau "They used to call dope in romana? :D
c'mon...imagine that:

" Little piece of my heart like Janis
No Joplin
But pure hip hoppin