nighty,
mda. pe sistemul sau, pan' la urma nu conteaza daca-i corect sau nu, conteaza sa-i faci pe ceilalti sa accepte. Asta-i o bagatelizare tendentzioasa, dar in fine, ca idee (sau mai degraba consecintza) conteaza sensul pe care il atribuim noi, nu sensul obiectivat care oricum ne scapa.
o discutie care orishicum nu mai avea nici o legatura cu iel. Acu' vreo doua mesaje pomeneai de Ville&voice, HIM&satanism shi alte asemenea asociatzii.
d'apoi si de un' sa faci 3-4 pagini doar despre iel. Despre IEL shi subiecte conexe. Paranteze. Pilde. Exemple. Bagatele. Shi smiley-uri

ci doar provenienta, care dexu' habar are de ea tzi-am sugerat derivarea din cuvantul "hai", de exemplu: "de haiul lumii", sau "o/un cutare de tot haiul" etc. Vezi cuvantul asta ce origine are (n-am dictzionar la indemana).
T e cu totul alta chestiune. eu nu-i asez langa N, Stratovarius, Sonata Arctica si in nici un caz Rhapsody. parere personala. M-am gandit io ca daca aceasta comparatzie este pertinenta shi mai mult daca Tuomas o recunoshte in vreun interviu, ar fapt trebui sa fie guglabil. Okay, hai sa facem experimentu'.
Fie search stringu' (relevant zic io, avocatu' apararii ce zice?) "tuomas nightwish influence therion".
Sa purcedem: <click>
- primele doua link-uri - interviu cu T, nu se deschid, folosim varianta "cached"
The nearest companion... I could live with comparisons to Therion, Rhapsody, and Stratovarius - se intzelege ca altcineva (ei, aia raii) face comparatzia, dar el zice "ok, i'm in!"
- al treilea link - interviu cu T
What is your opinion about comparisons to "Therion"?
TUOMAS: Ja, that is like a necessary evil, because everyone wants to compare everything. I think our music is pretty hard to compare with other bands, but if you have to, i am very satisfied with comparisons to "Therion", because they are also a very big influence to me. I really like their music. - adica e o intrebare pe fatza la care omu' raspunde, da, e ok, shi chiar se simte influentzat de ei (cel putzin asha declara aici)
Ma declar satisfacut, martorul este al dumneavoastra.
mai sa fie, cum s-au pomenit ei asa singuri. i-ai pomenit pai am zis ca s-au pomenit printr-o shaga de-a mea, adica evident ca io sunt de vina - ce tre' sa tzipi asha la mine?

si care daca nu-mi placeau si n-aveam nicku 'drept referintza' nu-i pomeneai. Morbid Angel, Sisters of Mercy, Sade, Therion shi-au gasit un locshor. Insa nebeneficiand de sprijinul fanilor, au ramas la nivelu' asta