comercial e legat de vanzare, dar nu garanteaza ca obectu vanzarii e mizerabil. Ca shi in piatza, avem unele produse de calitate dar actul de comertz implica o gramada, printre care shi multzimea de shtifturi, imitatzii, Adibas, geci turceshti.
In mod greshit, uneori "comercial" e confundat cu "accesibil".
PE de alta parte,exista mai multe grade de comercial. Shi comercialu devine de-a drpetul daunator cand se ambalaju devine mai important decat produsu, cand totul se rezuma la afacere shi pica orice intentzie artistica(cazul Metallica).
Exista shi un comercial relativist al undergroundului....shi in underground exista trupe care vand mai bine decat altele. Imediat apar invidii, snobisme shi, fara ca trupa cu pricina sa aiba o distributzie prea grozava, pare suficient faptul ca e vanduta mai bine relativ la restul undergroundului ca sa fie socotita comerciala. De exemplu, dpdv al unui fan Limp Bizkit, Britney Spears e comerciala. Dpdv al fanului Nirvana, Limp Bizkit e comercial. Dpdv al fanului Sepultura, Nirvana e comercial. Iar de aici, coborand spre underground, vom gasi intotdeauna o ierarhie a succesului care permite redefiniri ale "comercialului".
Insa, pe ansamblu, creca e posibil ca artisticul sa traiasca in echilibru cu comercialu.
Ce inseamna a fi comercial?
69 mesaje
• Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Pai...
Initial trimis de Kryszti
Mai, eu ii cam dau dreptate lui CC music.
Pai cam ce zici tu am zis si eu - nici un disagreement here. In caz ca nu mai are altcineva ceva de adaugat, cred ca se poate inchide thread-ul...
Ultimul comentariu cu "comercial" si "mai comercial" (al lui manelesux) e destul de pertinent, daca gasiti ca mai e rost de adaugiri... Dar eu zic ca s-a cam epuizat subjectul.
subpolar homesick fane
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
- stefan
- Junior Member
Initial trimis de manelesux
Exista shi un comercial relativist al undergroundului....
Oricat ai miza pe bunul simt, mi se pare important sa ai in vedere si faptul ca un cuvant ca "comercial" nu are un sens _chiar_ atat de vag. Eu cel putin cred ca explicatia disputei din underground cu "comercialul relativist" sta si in confuzia dintre accesibil si comercial de care vorbesti. Cum spuneam, "Atom Heart Mother" a fost number one fara a putea fi catalogat ca un album comercial (ce erau sa scoata pe single: "Mother Fore"? "Funky Dung"? "Alan's Psychedelic Breakfast"?), doar accesibil.
In fond si la urma urmei, fiecare artist stie ce prioritati are in sinea lui - din punctul meu de vedere, modul in care face sa convietuiasca artisticul cu comercialul e criteriul de clasificare (classification is bad, BTW) intre "mai degraba comercial" si "mai degraba artist".
subpolar homesick fane
- stefan
- Junior Member
Multi nu inteleg ca muzica este intr-o continua schimbare. Un ex. fiind faptul ca multi artisti care sunt considerati, as putea spune niste legende in viata ale muzicii ,(daca imi permiteti) precum Metallica,Tom Jones,Jimmy Page,Sting,Phil Collins,Santana,Aretha Franklyn,Elton John,U2,Queen(cea mai ramas),Aerosmith,Pall McCartney(ex.Beatles) si exemplele ar putea continua, recurg la colaborari cu solisti din noile valuri considerati de unii ca facand muzica proasta si cand spun asta ma refer la muzica (dance, pop,r&b,hip-hop) .Problema e ca cei care se simt "avizati" nu au evoluat destul din punct de vedere al gandirii, in ceea ce priveste progresul muzicii ,acceptarea noului.
Aceasta este directia in care se indreapta muzica in prezent astfel se ajunge la muzica hibrid, o muzica care nu mai poate defini un singur gen deoarece ea este creata din mai multe genuri,din mai multe influente.Mie mi se pare o idee buna
Aceasta este directia in care se indreapta muzica in prezent astfel se ajunge la muzica hibrid, o muzica care nu mai poate defini un singur gen deoarece ea este creata din mai multe genuri,din mai multe influente.Mie mi se pare o idee buna

MUSIC IS LOVE,LOVE IS MUSIC,MUSIC IS MY LIFE AND I LOVE MY LIFE
- CCMUSIC
- Junior Member
Initial trimis de CCMUSIC
pop,r&b,hip-hop) .Problema e ca cei care se simt avizati nu au evoluat din punct de vedere al gandirii in ceea ce priveste progresul muzicii acceptarea noului.
pare sa aiba sens ce zici tu dar m-ai pierdut un pic pe drum...reformuleaza te rog.
" it's the end of the world as we know it ''
-
tre - Junior Member
Initial trimis de SOD
cred ca cea mai buna definitie de pana acum a dat-o Manelesux.orice discutii de acum incolo cred ca sunt de prisos.
10xM
apropo de ce-a zis manelesux: obiectu vanzarii, respectiv muzica, poate deveni mizerabil pe masura ce devine mai comercial dar nu e o regula.
" it's the end of the world as we know it ''
-
tre - Junior Member
69 mesaje
• Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii