Daca ar fi sa alegi: House sau Manele ce ai alege?

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Si house, si manele

Mesajde Pirtea Sorin » Mar Sep 24, 2002 3:11 pm

Initial trimis de dadius
Daca ar fi sa alegem pe criterii muzicale ce gen ar castiga: house sau manelele?

Intrebarea ta nu prea isi are sensul. Si sa-ti explic de ce.

1) Manelele s-au impus in ultimii ani atat in pietele romanesti (Obor, Rahova etc.), cat si in mass-media (Atomic, Acasa etc.). Plus ca in masinile barosanilor tot acest gen infect se asculta. Dar, pe de alta parte, manelele sunt suverane la nunti, indiferent de conditia sociala sau de etnia nuntasilor. Niciodata la nunti nu se va asculta si dansa house - asta e lege.

2) House este un gen de muzica foarte pretentios, in sensul ca nu il poti practica daca nu ai niste scule beton si un calculator super-dotat - asta daca vrei intr-adevar sa creezi house, nu sa te joci cu niste sunete si cu niste programe. Este, in acelasi timp, si un gen comercial (se danseaza in toate discotecile serioase) dar si un gen care isi are publicul sau cunoscator.

Ca sa alegi intre aceste doua genuri, o poti face in doua moduri (desi limbajul muzical e universal - notele pentru house se scriu pe portativ la fel ca si cele pentru manele):

1) Pe criterii muzicale.
Maneaua este, la origine, un gen muzical practicat de lautari. Acestia nu au la baza o scoala de muzica (poate ca nici nu le trebuie, deoarece ceea ce poate improviza la acordeon un lautar adevarat nu poate canta un profesor de acordeon), iar intregul lor suport muzical este urechea. Pe cand, la house, nu este chiar asa. Deci, din punct de vedere muzical, maneaua este genul amatorilor, iar house, al profesionistilor.

2) Pe criterii preferentiale.
Daca ar fi sa-mi dau una cu parerea aici, ar insemna sa fiu subiectiv. Dar hai sa fiu un pic subiectiv si sa zic ca, desi nu imi place prea mult nici unul din aceste doua genuri muzicale, totusi as alege house. Iar daca e sa fiu obiectiv, atunci ii las pe ceilalti utilizatori ai acestui forum sa-si dea si ei cu parerea - si, eventual, sa ma contraatace. Dar nu precum huliganii de aphextwinz si k-gula.
Pirtea Sorin

Re: ....

Mesajde tre » Mie Sep 25, 2002 1:54 am

Initial trimis de original
bai cool ...nu vin aici pregatit sa trec probe de gramatica....asa ca...daca te deranjeaza gramatica mea sa fii sanatos!

te luv

nu ma deranjaza, zilnic am de-a face cu celenterate.

domnu' pirtea:
(ca sa se-nteleaga voi numerota exact cum ati numerotat dumneavoastra)

1. cine-a dat dom'le legea asta cu manelele la nunti?
2. aveti dreptate numa' ca hausu' nu-i un gen pretentios, dimpotriva. ca exista melodii house de te-nfioara (in sens pozitiv) asta-i altceva, acele melodii avand influente trance, acid, etc., parerea mea.
1. s-au facut scoli pt haus?
2. am auzit ca aphextwinz si k-gula au dat cu pietre-n palatu' parlamentului, ai dracu' huligani au perturbat linistea, de-a dreptul mormantala, ce domina...complexul.

nr: prin 'haus' inteleg rahaturile create si de ai nostri si de ai lor care au pretentii de piese house.
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Re: Re: ....

Mesajde Aliosha » Mie Sep 25, 2002 2:07 am

Initial trimis de tre cool

nu ma deranjaza, zilnic am de-a face cu celenterate.

[b]domnu' pirtea
:
(ca sa se-nteleaga voi numerota exact cum ati numerotat dumneavoastra)

2. aveti dreptate numa' ca hausu' nu-i un gen pretentios, dimpotriva. ca exista melodii house de te-nfioara (in sens pozitiv) asta-i altceva, acele melodii avand influente trance, acid, etc., parerea mea.
[/B]

Cam asta sustineam si eu acum ceva timp pe forumul de House dar lumea zicea ca sa o las balta ca ce... am venit eu cu definitii ???
Cei care zic ca sunt houseri (ha ha ce termen penibil) de fapt nu asculta house - house. Ma rog... m-am bagat si eu in vorba.
"Against modern football."
Aliosha

Re: Re: ....

Mesajde Pirtea Sorin » Joi Sep 26, 2002 5:20 pm

[quote]Initial trimis de tre cool
nu ma deranjaza, zilnic am de-a face cu celenterate./QUOTE]

Cine se-aseamana, se-aduna... :bleah:
It all seems so stupid / It makes me want to give up / But why should I give up / When it all seems so stupid
Adevãrul absolut este cã totul e relativ
Pirtea Sorin
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Joi Sep 26, 2002 5:49 pm

i-am zis io lu k-gula ca o sa fim vazutzi, dar era tentatzia prea mare :p

mah baietzi, nu shtitzi voi ca orice are ritm dens (intzelegetzi ce vretzi ;) ) shi o clapa fredonabila in fatza se numeshte haus?
aphextwinz
Junior Member

Nunta cu manele, puscaria te mananca

Mesajde Ashu » Joi Sep 26, 2002 6:00 pm

Initial trimis de Pirtea Sorin

Intrebarea ta nu prea isi are sensul. Si sa-ti explic de ce.

1) Manelele s-au impus in ultimii ani atat in pietele romanesti (Obor, Rahova etc.), cat si in mass-media (Atomic, Acasa etc.). Plus ca in masinile barosanilor tot acest gen infect se asculta. Dar, pe de alta parte, manelele sunt suverane la nunti, indiferent de conditia sociala sau de etnia nuntasilor. Niciodata la nunti nu se va asculta si dansa house - asta e lege.

Mai Sorinache, io o sa ajung la balamuc cu d-astia ca tine. DA DE UNDE NENE ATI SCOS ABSURDITATEA ASTA???? Voi chiar credeti ca suntem singuru popor de pe pamant la care exista nunti? In Anglia ce-or face aia cand se casatoresc tot stau si ma intreb.
Poate iti deschid ochii daca iti spun ca fiecare poa sa asculte absolut ce muzica prefera la nunta sa, ca de altfel la orice petrecere, ca nu scrie nicaieri ca tre sa se faca hore si chiuituri la nunti. Uite iti destainui un mare secret: la nunta mea nu am avut manele, muzica populara, turceasca, greceasca, siriana sau alte popoare migratoare. Ce zici de asta?! Esti convins c-a fost un infern, ha? Si uite ca ti-am incalcat si legea aia a lu matale si am pus hause. E? Si rock am pus dementu de mine. Pai io nu mi-am facut nunta pentru rudele tarani care induiosati de porcaria muzicala ce le imbie auzu sa scoata banu greu, cum probabil gandesti tu + 99% din romani. Am vrut sa ma simt eu si prietenii mei bine. Si...surpriza... s-a simtit toata lumea bine. Sa stii ca poti tine o nunta numai cu muzica produsa in europa de vest si america, nu stiu daca realizezi dar acolo se da tonul in muzica, nu in ferentari sau turcia. Am schimbat 3 digei pana am gasit unu care sa nu se mire ca nu vreau sa puna macar cateva din gunoaiele astea muzicale, de exemplu unu vroia sa-mi puna mircea rusu band, o calamitate a muzicii dupa parerea mea.
In concluzie mai subtire cu chestia asta ca nu se poate nunta fara manele sau muzica populara si ca nu poti sa pui la nunta rock sau hause sau rave sau pop sau jazz sau ce kilu meu mai vrei. Se poate daca nu esti un taran belit sau un tigan jegos, si nu traiesti in Bucuresti doar fiindca ceausescu l-a luat pe tactu dela munca campului ca sa-l faca sofer pe ratb.
Ashu
Junior Member

Re: Re: Re: ....

Mesajde tre » Vin Sep 27, 2002 1:50 am

Initial trimis de tre cool
[B]nu ma deranjaza, zilnic am de-a face cu celenterate./QUOTE]

Cine se-aseamana, se-aduna... :bleah: [/B]

chelu-si pune mana-n cap... nu era pt tine dar...e bine si-asa ;).

in fine, chiar tu ziceai sa postam on topic, de ce nu comentezi ce-am zis eu, asa civilizat si cu ceva argumente?
tre
Junior Member

Voi sunteti urmasii, rromii?

Mesajde Pirtea Sorin » Vin Sep 27, 2002 2:33 pm

Initial trimis de Ashu
ceausescu l-a luat pe tactu dela munca campului ca sa-l faca sofer pe ratb.

Mai :bleah: Ashule, in primul rand te anunt ca tata, ca militar, a decedat acum cativa ani in misiune. Se vede ca n-ai facut armata, ca altfel te-ar fi pus sergentii sa speli cu limba WC-urile.

Iar in al doilea rand, pentru chestia asta, iti :bleah: doresc urmatoarele: sa-ti moara :bleah: ma-ta calcata de tramvaiele RATB, unul dupa altul; sa-ti moara :bleah: tac-tu calcat in picioare de taranii beliti din care faci parte; si sa te duci sa-i futi in gura pe toti tiganii din Ferentari si Rahova, care abia asteapta sa le-o belesti, sa ti-o beleasca si sa te castreze.

:bleah: Aphextwinz, :bleah: K-****, :bleah: original, :bleah: tre cool - e valabil si pentru voi mesajul asta. Si cu asta, m-am dezinscris de la topic, pentru ca l-ati facut de :bleah: ceea ce sunteti.
It all seems so stupid / It makes me want to give up / But why should I give up / When it all seems so stupid
Adevãrul absolut este cã totul e relativ
Pirtea Sorin
Junior Member

Re: Voi sunteti urmasii, rromii?

Mesajde Ashu » Vin Sep 27, 2002 5:55 pm

Mai :bleah: Ashule, in primul rand te anunt ca tata, ca militar, a decedat acum cativa ani in misiune. Se vede ca n-ai facut armata, ca altfel te-ar fi pus sergentii sa speli cu limba WC-urile.

???? Tinere, nu vad cum ai concluzionat asta? Io nu inteleg ce treaba au sergentii cu tactu cu mine si cu weceurile? Pe bune, cati ani ai, 10?

Iar in al doilea rand, pentru chestia asta, iti :bleah: doresc urmatoarele: sa-ti moara :bleah: ma-ta calcata de tramvaiele RATB, unul dupa altul; sa-ti moara :bleah: tac-tu calcat in picioare de taranii beliti din care faci parte; si sa te duci sa-i futi in gura pe toti tiganii din Ferentari si Rahova, care abia asteapta sa le-o belesti, sa ti-o beleasca si sa te castreze.

Tipic tiganesc, da-i cu blesteme, da-i cu juraminte, da-i inainte cu retardarea. Mai ramane sa vii sa ma stropesti cu lapte de tzatza si sa ma lovesti cu puradelu. Mai partzache, eu nu m-am referit la tine, ci era o expresie prin care rezumam cum au ajuns taranii beliti (nu ca tine ca tu te-ai dovedit rrom) la Bucuresti, respectiv adusi de ceausescu. Si coincidenta sau nu, aproape toti soferii de pe ratb erau tarani moldoveni. Abia acum am vazut ca tu lucrezi la ratb. Penibil, cre ca doar daca lucrai la rebu erai mai de cacat. Si mai esti mandru ca te plimbi gratis cu titiu. he he he he. La toate astea vine si mandria ca ai facut armata. Ptiuuu, da' nastrusnic mai esti.
De unde or avea acces la net toti tiganii retarzi domne, de unde?
Ashu
Junior Member

::eek::

Mesajde tajiro » Vin Sep 27, 2002 7:11 pm

Complexitatea problemei pusa de voi ma uimeshte, zau. Motiv pentru care se pare ca `mi tocesc tastele, raspunzand (in gol, evident, shi e relativ evident in capu` cui e golu).

Original, baby, partea de limba romana din capshoru` tau pare a cashtiga teren. Din pacate, e partea proasta. Nu ca romana`tzi ar fi mai buna, shi nu doa gramatica e proasta. Problema de ortografie, deh :)
tajiro

Mesajde tre » Sâm Sep 28, 2002 6:45 am

domnu' tajiro tineti-o tot asa, pareti inteligent, pe bune.

domnu' pirtea eu n-am facut si nici n-am de gand sa fac armata. din tot sufletu' va spun urmatoarele: ma fut in ea de armata...
tre
Junior Member

Anterior

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii